levy 14.11.08, 07:25 Czy poseł Górski jest członkiem tej "bandy głupków"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3cik <-------------------- 14.11.08, 07:30 Obawiam się, że próba ośmieszania rasistowskich organizacji to tylko zaklinanie rzeczywistości. W TYM mieście nie ma rasizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
pancygaro nowe stroje Ku Klux Klanu 14.11.08, 07:35 ta banda głupków ostatnio zmieniła ciuchy: lapsus-lazuli.blogspot.com/2008/11/nowe-stroje-ku-klux-klanu.html Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 Re: Ku-Klux-Klan znów morduje 14.11.08, 08:09 zabawne jak biali morduja bialych to rasizm ale jak czterech CZARNYCH zolnierzy zabilo bialego zolnierza i jego zone to juz nie rasizm ot zwykle morderstwo czy biali maja wylocznosc na rasizm? Odpowiedz Link Zgłoś
nonieee Z tego co wiem, 14.11.08, 08:14 to jakieś 90% Murzynów głosowało na Obamę a wśród Białych na McCaina mniej niż 60%, więc jeśli mówimy o rasizmie to mówmy prawdę, redakcjo gazety. Rasizm jest ale wśród Czarnych. Murzyni są rasistami. O brutalnym morderstwie Polaka i Murzynki Gazeta pisała w zupełnie innym tonie. Hipokryzja i sukinsyństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
radiomarian a Ty sie im dziwisz? 14.11.08, 08:46 jakby Twoich przodkow czarni (zakladam, ze jestes bialy) traktowali jak zwierzeta rolne, zabraniali im chodzenia do szkoly, siedzenia w tych samych autobusach i restauracjach, co czarni...potem przez dziesieciolecia wieszali Twoich dziadkow i rodzicow na drzewach, palowali przy kazdej probie protestow przeciwko rasizmowi oraz zamordowali glownego przywodce walczacego o rownosc w ostatnich kilkudziesieciu latach (Martin Luther King - chyba tylko naiwni mysla, ze to nie bylo morderstwo polityczne), to bys ich kochal? to tak, jakby sie dziwic, ze ktos, kto jako dziecko trafil do niemieckiego obozu koncentracyjnego moze nie lubic Niemcow... Odpowiedz Link Zgłoś
oloros Re: a Ty sie im dziwisz? 14.11.08, 09:17 tak właśnie mówią czarni rasiści i będą swoje postępowanie uzasadniać\ tam gdzie mieszkałem wiele lat czarny rasizm był powszechny teraz mając ciemnego Prezydenta będą mieli jeszcze jedno uzasadnienie to możne spowodować nowe niepokoje rasowe - a wystarczy czasem tylko iskra a odpowiedz białych moze byc jak zawsze absolutnie nieobliczalna Odpowiedz Link Zgłoś
cerezacereza Re: a Ty sie im dziwisz? 14.11.08, 11:53 oloros napisał: > tak właśnie mówią czarni rasiści i będą swoje postępowanie uzasadniać\ > tam gdzie mieszkałem wiele lat czarny rasizm był powszechny > teraz mając ciemnego Prezydenta będą mieli jeszcze jedno uzasadnienie Mafii tez sie nie da rozlozyc na lopatki w jeden wieczor wyborczy, co? No wlasnie na to licza organizacje starajace sie zlagodzic ten problem, ze posiadanie pozytywnego wzoru jakim jest Obama niweczy argumentacje bosow gangow i przestepcow. To oni przekonuja, ze jedyna sluszna droga jest przestepczosc, tworza teorie ofiar. A tu bec, biali glosuja na czarnego prezydenta (efekt Bradleaya, ktorym to prorokowano przegrana Obamie, bo biali wyborcy deklaruja glusy dla czarnego, wstydzac sie posadzenia o rasizm, a inaczej glosuja w odosobnieniu, okazal sie BZDURA!!!) W wiekszosci przypadkow to przekonanie o rasizmie bialych to podstawowy argument dla przestepczych organizacji w zgettoizowanych dzielnicach. No to co tylko roztrabiac gdzie sie da i dalej w tym kierunku. Ten problem nie da sie rozwiazac w nastepnym piecioleciu- ale moze nastepne pokolenie wniesie wiecej optymizmu. Ja trzymam kciuki i mam nadzieje, ze co madrzejsi wybiora co najlepsze z obu ras, kregow kulturowych, a slowo rasa nie bedzie nam sie musialo kojarzyc jedynie pejoratywnie- posiadanie czarnego koloru skory< nie jedynie z przestepczoscia. Jesli ktos bedzie inteligentny to skorzysta z symbolicznej szansy Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: a Ty sie im dziwisz? 14.11.08, 15:50 cerezacereza napisała: (...) Dzięki ci za ten głos rozsądku... ale obawiam się, że i tak zginie w tłumie forumowych pokrzykiwań rozmaitych "znawców" realiów, którzy USA poznali dogłębnie - oglądając seriale w TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
cerezacereza Re: dzieki za odp. 20.11.08, 15:24 Dziekuje, ze komplement, ale ja rowniez nigdy nie bylam w Stanach- po prostu nie kieruje sie jedynie debatami prowadzonymi w polskich mediach- lecz rowniez mediami w innych jezykach... masz racje, ze grom wypowiedzi na forum jest odwrotnie proporcjonalny do ich jakosci. zastraszajaca jest ilosc wypowiedzi zasciankowych- o zawstydzajacym zabarwieniu nacjonalistycznym, lub co gorsza antysemickim. Czytajac te wypowiedzi mam wrazenie, ze jedyna sensowna reakcja na nie byloby pozbycie sie polskiego obywatelstwa- przynosi ono hanbe. Nikt w Europie poza POlakami tak jawnie nie glosi nienawisci do innych narodow czy ras- ja sie coraz czesciej wstydze miec polskich znajomych- a do rozumiemiem teraz niechec Niemcow do Polakow- w tym rowniez w przeszlosci nieufnosc do mnie jako nowego przybysza- przeciez poziom rozumowania wiekszosci POlakow jest zatrwazajacy- skad sie bierze taka zjadlosc i rprzekonanie o wlasnej wyzszosci? W czym my jestesmy tacy dobrzy??? W katolicyzmie o zabawrwieniu nacjonalistycznym... Ja nie chce byc z tym kojarzona... wstyd mi za tak zasciankowa POlske. Nawet ksiazka Steffena Möllera " Viva Polonia" nie jest w stanie mnie przekonac, ze POlska jest krajem w ktorym warto zyc- jedno wejscie na forum o tematyce antydyskryminacyjnej wystarczy zeby przekonac sie w jakim kraju sie urodzilam. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pokerbonus Jestes normalny? 14.11.08, 11:05 Musze zapytac bo dajesz porownanie tego co w USA z tym co w Polsce. Jakos u nas nikt Niemcow nie morduje na ulicach, ani Rosjan. Na 1 listopada ludzie nawet palili swieczki na grobach zolnierzy niemieckich i radzieckich. Zreszta, co to za usprawiedliwienie "moge sie mscic bo mojemu dziadkowi ktos kiedys krzywde zrobil". Po pierwsze nie zaznal ten ktos krzywdy bezposrednio i pewnie rasizm zna tylko z ksiazek a nie wlasnego doswiadczenia bo od lat 60-tych troche czasu juz minelo, a po drugie zemsta nie jest zadnym rozwiazaniem a wielokrotnie podlega pod kary sadowe. Odpowiedz Link Zgłoś
cerezacereza Re: Żydom też nie ma co się dziwić 14.11.08, 13:59 kretowski napisała: > Że nie lubią Niemców. Niektorzy lubia, sami czuja sie czescia tej kultury. Mlodziez z Izraela bardziej nie lubi Polakow, bo wiekszosc obozow zaglady zostala umiejscowiona w Polsce - stad wnioskuja, ze Polacy odegrali wazna role w eksterminacji ich rodakow. Mnie to boli, bo jestem Polka, nie toteruje przejawow antysemityzmu. Przed polrokiem wynajmowala u mnie pokoj Zydowka, ktorej rodzine rzucilo do Chile... Ciezko bylo ja przekonac, ze szanuje intelektualny wklad Zydow w kulture polska, ubolewam, ze Polska nie jest juz krajem wielonarodowosciowym. a wlasciwie to dla bylo dla mnie drugoplanowe, kto skad pochodzi, bo nie cierpie nacjonalizmow! zyjemy w swiecie, w ktorym tozsamosc zaczyna przypominac patchwork. Chcialam odejsc od kategoryzacji- ale jej podswiadoma wrogosc byla wyczuwalna ( a moj strach zapewne tez)- w efekcie bylam wciaz narazona na utyczki- nie potrafilam sie bronic- uczylam ja niemieckiego i wspieralam w studiach jak moglam, pomadalam w szukaniu literatury do referatow z architektury - i kupilam pare ksiazek o pogromach Zydow w niemczech. Od tej pory nosze ze soba " Reichskristallnacht...", zeby pamietac, ze nie tylko POlacy zasluguja na obelgi ze strony Zydow. Gdzie doszukiwac sie genezy antysemityzmu? - polski jest zapene silny, jak wskazuje link w postach skasowanego przez administratora kolesia- stronka o nazwie polonica, niczym instrument rydzyka- Mysle, ze nie udalo mi sie zmienic jej podswiadomej niecheci do POlski- choc wschodniej i Rosja wydaja sie jej fascynujace- bede probowac jednak nadal, ale ja odstawie na bok, ma prawo nie chciec a ja nie jestem az taka samarytanka! Odpowiedz Link Zgłoś
nonieee Re: Żydom też nie ma co się dziwić 14.11.08, 18:14 cerezacereza napisała: > zeby pamietac, > ze nie tylko POlacy zasluguja na obelgi ze strony Zydow. Jak czytam taki tekst to nie wiem co powiedzieć? Myślisz, że zasługujesz na obelgi Żydów, ponieważ jesteś Polką? Serio? To wystarczające? Niesamowite, jak ludzie potrafią poniżać samych siebie i z jaką łatwością wyszukują do tego powody. Odpowiedz Link Zgłoś
cerezacereza Re: ???? pokora nie szkodzi 20.11.08, 14:38 Wiesz co, obserwujac ilosc antysemickich wypowiedzi polakow ( mala litera celowo)na niektorych forach- to jest sie czego wstydzic- jak to mozliwe, zeby nasza (pokoleniowo- mowie o europejczykach, czuje sie Europejka)cywilizacja (dziadkowie, czasem ojcowie) popierali idee narodowego socjalizmu- projektowali obozy zaglady? Jak to mozliwe, zeby po lekcji takiej deprawacji i wykolejenia czlowieczenstwa ktokolwiek jeszcze mial odwage deprecjonowania Narodu Zydowskiego, czy jakiego kolwiek innego? Choirobliwy wrecz antysemityzm polakow jest zrodlem mojego wstydu- jak tu wytlumaczyc komus, ze nie podzielam pogladow zidiocialych polakow, glaszacych teorie o przejeciu wladzy przez zydowska masonerie? To swiadectwo glebokiej choroby spoleczenstwa i duzej czesci kasciola katolickiego! Zydzi powinni sie oburzac POLSKIM ANTYSEMITYZMEM! jak ci nie wstyd za twoja bujczuczna postawe- ja sie nie daje obrzucac obelgami znajomej Zydowce- ja twierdze, ze ciezko jest sie pozbyc barier w poznawaniu sie wzajemnych kultur... ze koegzystencja obu kultur jest ciezka- ze czeka nas wiele pracy aby zweryfikowac wzajemne strereotypy. Z drugiej strony wiem, ze Unia wspiera inicjatywy mlodych np. Palestynczykow wychowujacych sie w Europie i chcacych budowac trwale wiezi z rowienikami w Izraelu, uczestniczacych w roznych rodzaju wymianch.. itp. Ja nie chce miec nic wspolnego z polakami, o pogladach takich jak ty- przeciez to patologia na europejska skale!!! o rozmiarach niewyobrazalnych! Nie do pomyslenia w cywilizowanych kregach. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysieknn Z jakiej niby racji ?? 15.11.08, 21:46 cerezacereza napisała: >> ze nie tylko POlacy zasluguja na obelgi ze strony Zydow. Zasługują ? Czy ci koleżanko odbiło ? Niby z jakiej racji żydzi mają mieć prawo by rzucać na mnie albo kogolwiek oblegi? To żydzi pasożytują na nas , nie my na nich. Prosty przykład - na aukcji w niemczech były wystawione znaczki z powstania i z getta. Polski rząd zakupił z powstania. Co zrobili żydzi ? Czy rząd Izaela je kupił? nie, żydzi zWrocławia ZARZĄDALI od polskiego rządu, by kupił kolekcję i im przekazał. Cholerne pasożyty kręcą holokaust bussiness próbując żerować wszedzie gdzie się da i na kim tylko się da. Jakoś polaków zginęło 6 milionów, a my nie skamlemy non stop. Hitler chcial wykończyć nie tylko żydów , słowian też. Dlaczego w obozach zagłady wymagano od nich specjalnych patek na pasiakach? Żeby sie wyróżniali z masy innych więźniów. MASY innych więźniów. Oni nie stanowili nawety polowy wszystkich tam mordowanych. Oczywiści im to nie pasuje pamiętac. Wszak wtedy nie mieliby podstaw by skamlec "holocaust, odszkodowania, holocaust , odszkodowania". Odpowiedz Link Zgłoś
cerezacereza Dystansuje sie od antysemickich wypowiedzi 19.11.08, 09:08 krzysieknn napisał: > cerezacereza napisała: > > >> ze nie tylko POlacy zasluguja na obelgi ze strony Zydow. > > Zasługują ? Czy ci koleżanko odbiło ? Niby z jakiej racji żydzi mają > mieć prawo by rzucać na mnie albo kogolwiek oblegi? To żydzi > pasożytują na nas , nie my na nich. Skieruj swoje teksty do kogos z pokroju osob redagujacych stronki antysemickie. Mnie naprawde nie interesuje kto kupil jakies znaczki i dlaczego. Nie cierpie tego typu strereotypowego myslenia- z takimi argumentami mozesz zrobic kariere w Radiu Maryja, lub prawicujacych katolickich organizacjach. Nawet nie czytam do konca. Zenujace. Zaslepieni nienawiscia ludzie. Wiekszosc moich wykladowcow w Niemczech, wciaz nie moze uwiezyc, ze w Polsce tak bezkarnie propaguje sie tresci antysemickie, w kioskach mozna kupic paszkwile, pisane pod przykrywka rozpraw historycznych. Wymiotowac mi sie chce czytajac te brednie... zastraszajacy jest poziom nienawisci w Polakach w stosunku do Zydow. Oczywiscie nie uwazam, ze ktokolwiek zasluguje na obelgi, na pewno zas nie izraelscy biznesmeni, kapitalisci, lub studenci architektury, lub artysci, lub polskie studentki, lub czytelnicy gazety wyborczej, a ty czytelniku???? Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 do radiomarian 14.11.08, 18:20 "jakby Twoich przodkow czarni (zakladam, ze jestes bialy) traktowali > jak zwierzeta rolne, zabraniali im chodzenia do szkoly" moich niedalekich przodkow mordowali najpierw nazisci potem zwiazek radziecki i jakos nie zione nienawiscia do niemcow i rosjan wiec nie gadaj glupot Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Z tego co wiem, 14.11.08, 09:26 Warto rozroznic rasizm pozytywny od negatywnego. Czarni glosowali na Obame, poniewaz jest czarny, a nie przeciwko McCainowi, ktory jest bialy. Z kolei biali bardzo czesto glosowali na McCaina dlatego, ze Obama jest czarny. Roznica jest zasadnicza. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek ... O TO TO ! 14.11.08, 11:17 1maruti1 napisał: >Warto rozroznic rasizm pozytywny od negatywnego. Czarni glosowali >na Obame, poniewaz jest czarny, a nie przeciwko McCainowi, ktory >jest bialy.Z kolei biali bardzo czesto glosowali na McCaina dlatego >ze Obama jest czarny. Roznica jest zasadnicza. Chcąc nie chcąc bardzo ladnie wylożyleś zasady politycznej poprawności sil politycznych Czerwonej Holoty. Identycznie glupio zresztą sily polityczne Czerwonej Holoty tlumaczą "pozytywną dyskryminację" mężczyzn w pro-feministycznym spoleczeństwie: jeśli dyskryminuje się mężczyzn to jest to pozytywne, a jeśli dyskryminuje się kobiety to jest to negatywne. Odpowiedz Link Zgłoś
cerezacereza Re: ... O TO TO ! 14.11.08, 12:06 darr.darek napisał: > 1maruti1 napisał: > >Warto rozroznic rasizm pozytywny od negatywnego. Czarni glosowali > >na Obame, poniewaz jest czarny, a nie przeciwko McCainowi, ktory > >jest bialy.Z kolei biali bardzo czesto glosowali na McCaina dlatego > >ze Obama jest czarny. Roznica jest zasadnicza. > > Chcąc nie chcąc bardzo ladnie wylożyleś zasady politycznej poprawności sil > politycznych Czerwonej Holoty. > > Identycznie glupio zresztą sily polityczne Czerwonej Holoty tlumaczą "pozytywną > dyskryminację" mężczyzn w pro-feministycznym spoleczeństwie: jeśli dyskryminuje > się mężczyzn to jest to pozytywne, a jeśli dyskryminuje się kobiety to jest to > negatywne. > > Ty chyba czegos tutaj nie zrozumiales. Jesli preforuje sie gdzies kobiete, to dlatego, zeby dac wyraz swojemu poparciu dla rownosci szans plci, nie zas aby wykazac swoj sprzeciw wobec plci meskiej- jak dlugo beda istnialy ku temu powody, tak dlugo w wiekszosci ofert pracy na wysokie stanowiska w niemczech bedzie pojawiac sie informacja, ze "Bei gleicher Eignung Frauen beforzugt" werden, czyli przy jednakowych kwalifikacjach preferowany bedzie wybor kobiety - zdecydowanie nie dlatego aby ublizyc mezczyznie lecz wyrownac cos co bylo naciagabne i wykrzywiane w procesie historii- czasy sie zmieniaja, niektore tendencje przybieraja na sile. Wciaz kobiety zarabiaja mniej od mezczyzn, a wierz mi znam wiele, ktore sa o niebo lepsze i rzetelniejsze w pracy niz ich mescy wspolpracownicy- podejrzewam, ze podobnie czuja sie ambitni czarni, dlatego sie z nimi identyfikuje! Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: ... O TO TO ! 14.11.08, 15:09 cerezacereza napisała: > Ty chyba czegos tutaj nie zrozumiales. Jesli preforuje sie gdzies > kobiete, to dlatego, zeby dac wyraz swojemu poparciu dla rownosci > szans plci, nie zas aby wykazac swoj sprzeciw wobec plci meskiej- >(..) > przy jednakowych kwalifikacjach preferowany bedzie wybor kobiety - > zdecydowanie nie dlatego aby ublizyc mezczyznie lecz wyrownac cos > co bylo naciagabne i wykrzywiane w procesie historii- czasy sie > zmieniaja Cóż Ci mogę odpisać - uwierzylaś w lewicowe bzdury i stąd wiara w te naciągane wyjaśniania. Uwierz mi, że jeśli sędzia w sądzie rodzinnym na 100 procesów o przyznanie opieki nad dzieckiem w 97-miu przyznaje matce to prawo to nie wynika to z żadnego "poparcia dla rownosci szans plci" i nie wynika z "procesu historii" a wynika jedynie z chorej ideologii rządzącej w Europie. Dodam, że czasami nawet w tej Europie MOŻNA (jeszcze) opublikować badania, że dzieci wychowane przez samotnych ojców lepiej radzą sobie w życiu niż wychowane przez samotne matki. To dla wierzących w tajemną się wychowawczą kobiet i w kierowanie się sądów rodzinnych dobrem dziecka. Podobnie jest z Twoją wiarą, że prywatny kapitalista tylko z chęci "naciagania i wykrzywiania" będzie preferowal jako pracownika mężczyznę zamiast kobiety. Kapitalista ten będzie wolal placić więcej mężczyźnie niż zatrudnianej kobiecie i mimo to będzie wolal mężczyznę, bo gotów jest sporo doplacić byle tylko zaspokoić swą kapitalistyczną chęć ""naciagania i wykrzywiania", prawda ? Zakladam jednak, że Twej wiary w jedynie sluszną prawdę (powinno być - lewdę, nieprawdaż ?) lewicy nie zmieni żadna wraża, logiczna argumentacja. Nie pomylę się chyba ? Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Ludzie dzielą siebie 14.11.08, 15:18 na lewice i prawice. A czemu? Przecież jedno nie wyklucza drugiego, chodzi tylko o ludzkie ego, że ja mam racje a ty nie. Człowiek mądry dąży do konsensusu, zrozumienia wszystkich idei, człowiek ograniczony dzieli i odgradza się. Dopóki ludzie nie zaczną szukać części wspólnej będziemy się wzajemnie obrzucać lewakami i prawakami. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: Ludzie dzielą siebie 14.11.08, 16:16 mikewodzowski napisał: >na lewice i prawice. A czemu? >Przecież jedno nie wyklucza drugiego, chodzi tylko o ludzkie ego, >że ja mam racje a ty nie. Człowiek mądry dąży do konsensusu, >zrozumienia wszystkich idei, człowiek ograniczony dzieli i odgradza >się. W naukach ścislych i w wielu naukach spolecznych podzial na tych, którzy mają rację i na tych, którzy nie mają racji jest zasadniczy. Wiara w to, że każdy ma swoją rację i wiara w konsensus nie sprawdza się w dziedzinach zbyt poważnych na dziecięce zabawy. Tak naprawdę to tylko zasady konserwatywnegoy liberalizmu zakladającego różnorodność można ocenić jako sprawiedliwe zasady dla ludzi wyznających skrajnie róźne opcje światopoglądowe. Wg takich zasad ludzie o podobnych sobie poglądach tworzą odrębną spoleczność z odrębnymi dla swej wspólnoty prawami. Państwo, które ich lączy nakazywaloby tylko respektowanie podstawowego zakresu prawa naturalnego dla wszystkich i silą rzeczy stawialoby się w roli stróża nocnego nie mającego uprawnień do szczególowego wtrącania się w życie odrębnych wspólnot. I tak, wspólnota ludzi o pro-socjalnych ciągotach grupowalaby się w odrębnej wspólnocie i ustalalaby tam wysokie podatki, a wspólnota ludzi pro-kapitalistycznych żylaby wg praw swojej wspólnoty. Zauważ, że wszelkie lewicowe idee spoleczne odrzucają taki model państwa. Pól biedy, gdy istnieją jeszcze różnorodne państwa i "glosowanie nogami" pozwala uciec do innego państwa, gorzej gdy różnorodność jest ideologicznie rugowana (patrz: EU) lub gdy na uciekających czekają zasieki na granicach i strzelanie do uciekinierów. Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Racja, ale myślmy przyszłościowo. 14.11.08, 16:25 Myślę że różnice będą się zacierać, gdyż wszystko ewoluuje. Ludzie ewoluują więc i idee też. To co mamy teraz, 500 lat temu było nie do pomyślenia, wiec przyszłych pokoleniach siła. Muszę już spadać, miło się dyskutowało :) Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: Racja, ale myślmy przyszłościowo. 14.11.08, 17:03 mikewodzowski napisał: >Myślę że różnice będą się zacierać, gdyż wszystko ewoluuje. Ludzie >ewoluują więc i idee też. Patrząc od strony ewolucji to raczej oczekiwać powinniśmy coraz większego różnicowania, w tym coraz większych rozbieżności między ideami spolecznymi i między spoleczeństwami. Ewolucja szla i ciągle idzie w kierunku coraz silniejszego różnicowania organizmów żyjących na Ziemi. > To co mamy teraz, 500 lat temu było nie do pomyślenia, wiec > przyszłych pokoleniach siła. Zależy co bylo nie do pomyślenia. Na pewno nie by do wyobrażenia niegdyś byl rozwój technologiczny będący skutkiem liberalnego kapitalizmu. W kwestiach spolecznych to więcej bylo niż nie bylo. I rozwiązlość i sodomia i anty-wychowawcze poblażanie mlodzieży i nacjonalizm i pacyfizm itd.. Wszystko to bylo po wielokroć w dziejach i w różnych miejscach. Przy tym też się klania infantylna naiwność lewicy, że wdraża "obalającą tradycję" "nowoczesność", któej jeszcze Świat nie widzial. Widzial, widzial i testowal po wielokroć. > Muszę już spadać, miło się dyskutowało :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cerezacereza Re: ... O c o chodzi, rozumiecie to? 19.11.08, 08:56 darr.darek napisał: nawet w tej Europie MOŻNA (jeszcze) opublikować badania, że > dzieci wychowane przez samotnych ojców lepiej radzą sobie w życiu niż wychowane > przez samotne matki. To dla wierzących w tajemną się wychowawczą kobiet i w > kierowanie się sądów rodzinnych dobrem dziecka. O czym my dyskutujemy? Nie zajmowalam sie tym tematem nigdy, podejrzewam jednak, ze jesli istnieja jakies przeslanki, aby dziecko potostalo z ojcem, a nie matka, sad przychyli sie do takiej decyzji. Prosze zwroc sie z tym do specjalisty, w koncu nie moge sobie wyobrazic, ze interesuje cie zdanie moje, czyli zupelnie obcej osoby, na temat, ktory jakos wydaje sie miec cos wspolnego z osobistymi przezyciami. Nie bardzo wiem, w czym Twoj problem. Chec zaczepki? Skierowania dyskusji na tematy osobiste? Mam nadzieje, ze nie. Wracajac do tematu- dyskryminacji rasowej, czy tez plci, (w tym przypadku) jasny jest powod dlaczego "kapitalista" jak go nazywasz, bedzie preferowal mezczyzne nie zas kobiete rozpisujac oferte pracy- tendencja ogolna w Europie- prekaryzacja pracy i unikanie odprowadzania dodatkow socjalnych do kasy panstwa- wiele branz nie wygenerowaloby zysku, gdyby nie fakt, ze nie sa zobligowani do placenia np. za urlopy maciezynskie, itp. Niemcy jako panstwo bogatsze prowadzi polityke prorodzinna zachecajac zarowno mlodych jak i pracodawcow do wdrazanie ich propozycji w zycie. Efekty bedzie zbierac wkrotce, podczas gdy inne kraje dotad uwazane za prorodzinne (Wlochy, Polska) przezyja kryzys demograficzny i odczja bolesnie proces starzenia sie spoleczenstwa. Prosze o nie dopatrywanie sie tu konotacji z polskimi partiami prorodzinnymi z nazwy, bo byloby to porownanie smieszne (znajac realia niemieckie i polskie(. Powyzsze to odpowiedz czesciowa na ponizsze: > Podobnie jest z Twoją wiarą, że prywatny kapitalista tylko z chęci "naciagania > i > wykrzywiania" będzie preferowal jako pracownika mężczyznę zamiast kobiety. > Kapitalista ten będzie wolal placić więcej mężczyźnie niż zatrudnianej kobiecie > i mimo to będzie wolal mężczyznę, bo gotów jest sporo doplacić byle tylko > zaspokoić swą kapitalistyczną chęć ""naciagania i wykrzywiania", prawda ? Nieprawda, psychologu internetowy, znajacy lepiej mysli piszacych niz oni sami. Kapitalista jesli prowadzi dobry interes i przeszedl juz faze kumulacji kapitalu doceni dobro spoleczne prowadzonej dzialalnosci oraz fakt, ze np. kobiety sa pracowitsze, socjalne i rzetelniejsze. Istnieja miejsca pracy, np. callcenter, w ktorych preferuje sie kobiety- matki, poniewaz posiadaja one cechy, ktore sa wspolne wychowywujacym "potomstwo": umiejetnosc zazegnywania konfliktow i prawidlowa ocene i managment czasu... nie wiem jak u nas ale tak jest w niektorych oswieconych idea prorodzinna call center w Niemczech. Managerowie tych firm cenia dlugoterminowy wplyw wpomnianych faktorow na rozwoj firmy, unikajac ciaglej zmiany pracownikow, ktore jest tak proste na obecnym rynku. Coz powyzsze dotyczy jedynie wysokorozwinietych krajow- Polska w tej kwestii znajduje sie prawdopodobnie na szarym koncu. Z Twojej wypowiedzi wynika jedynie, ze kierowany strachem o rozwoj firmy "kapitalista" bedzie zatrudnial jedynie mezczyzn- twardych i nieugietych finansistow- no coz i tu trendy sie zmieniaja. Choc moze kryzys gospodarczy stwarza znow zapotrzebowanie na ten typ osobowosci. Jedyne pocieszenie- nic nie jest wieczne, zlwaszcza zas kryzys gosp. Jeszcze jedno: > Zakladam jednak, że Twej wiary w jedynie sluszną prawdę (powinno być - lewdę, > nieprawdaż ?) lewicy nie zmieni żadna wraża, logiczna argumentacja. Nie pomylę > się chyba ? > Prosze o nie wrzucanie mnie do jednego worka z jakas lewica, bo jej oblicze w Polsce odbiega zapewne od oblicza panstwa socjalnego, ktore jest podstawa moich rozmyslan. Zarowno w panstwach skandynawskich, ktore stawiam sobie za wzorzec, jak i we wspomnianych Niemczech zaciera sie granica pomiedzy tzw. lewica i prawica- dlatego tez w tym kontekscie okreslenia te sa puste lub conajmniej niewyrazne. POzdrawiam i dziekuje z gory za sensowne obfitujace w fakty odpowiedzi. POstaram sie rowniez o opatrzenie moich kolejnych w postow w jakies adnotacje o zrodlach informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: ... O TO TO ! 14.11.08, 16:24 Ciekawą ideologię sobie piszesz, a może sam jesteś czerwony? Haha... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Rasizm dla durni 14.11.08, 09:26 Rasizm i dopatrywanie się go wszędzie to jest przywara głupków Tobie podobnych. > to jakieś 90% Murzynów głosowało na Obamę a wśród > Białych na McCaina mniej niż 60%, 90% murzynów zawsze głosuje na demokratów matole. A Obamę poparły białe amerykańskie przedmieścia, trzon społeczeństwa amerykańskiego. Czarnych w Ameryce jest jakieś 15% ludności. Nawet jakby wszyscy głosowali na jednego kandydata to nic to nie zmienia bez poparcia ze strony białych. A np. Meksykanin głosujący na Obamę to jest jeszcze rasizm czy już nie? Wypisujesz bzdury. Obama wygrał bo jego propozycja bardziej przemówiła do Amerykanów (dowolnego koloru) niż Mc Caina. I tylko tyle. Nie ma w tym żadnego rasizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Z tego co wiem, 14.11.08, 10:37 Murzyni są rasistami. O brutalnym morderstwie Polaka i > Murzynki Gazeta pisała w zupełnie innym tonie. > Hipokryzja i sukinsyństwo. A pisała? Bo jakoś nie mogłem zauważyć... Newygodne dla swych teoryjek fakty sie przemlcza! Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Z tego co wiem, 14.11.08, 11:29 andrzejto1 napisał: > Murzyni są rasistami. O brutalnym morderstwie Polaka i > > Murzynki Gazeta pisała w zupełnie innym tonie. > > Hipokryzja i sukinsyństwo. > > A pisała? Bo jakoś nie mogłem zauważyć... > Newygodne dla swych teoryjek fakty sie przemlcza! Ostatnio cicho jak makiem zasial o oskarzeniach wobec kosowskich Albanczykow o mordowanie Serbow dla pozyskania narzadow. Cicho jak makiem zasial, gw robi wszystko by to tylko Serbowie byli "tymi zlymi"... ap.google.com/article/ALeqM5jzlucznH9IqcbjhfsGf99P-Cu0zQD9408S1G0 Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: Z tego co wiem, 14.11.08, 16:22 To co, murzyni mieliby głosować na busza żeby udowodnić że nie są rasistami? Masz chyba problemy z głową gościu. Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski [...] 14.11.08, 08:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Czym się naraziłem administratorowi 14.11.08, 12:46 że mnie usunął? Proszę spojrzeć na inne wypowiedzi z których wycieka wodospad obelg. Traktujmy wszystkich na równi. Odpowiedz Link Zgłoś
cerezacereza To nie glos antysemityzmu!OHYDO! 14.11.08, 13:06 mikewodzowski napisał: > że mnie usunął? > Proszę spojrzeć na inne wypowiedzi z których wycieka wodospad obelg. > Traktujmy wszystkich na równi. > Sluchaj usun ten link z twojej wypowiedzi. Nie wiem o co chodzi administratorowi, ale wiem co mnie wkurza. Podobala mi sie wypowiedz, a tu taka wypucha- antysemicka strona pseudopolakow- normalnych faszystow!!! w niemczech neonazisci podszywaja sie pod antifaszystowska organizacje uzywajac lekko zdeformowanego logo antify, a ty piszesz na tym forum i propagujasz ta obrzydliwa strone polonici? polakow prowadzacych ta strone omijam szerokim lukiem- mam nadzieje, ze sie was uda w przyszlosci odizolowac, od normalnie myslacego spoleczenstwa. My nie jestesmy najlepszym narodem- tez mozemy sie czegos uczyc od innych. nawet jesli w elitach politycznych polski znajduja sie potomkowie davida, to ja sie chetnie im dam skolonizowac. Czesto to ludzie o wysokiej kulturze a polska bez nich jest o wiele ubozsza intetelektualnie. Przeciez mielismy juz lekcje faszyzmu, niczego nas nie nauczyla, rzygac mi sie chce jak widze hasla antysemickie! Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski ok 14.11.08, 13:13 Chodzi o stronę polonica.net? Przecież piszę jest zabawna, to dla mnie przykład jak robić wodę z mózgu ludziom. Najgorsze jest to że niektórzy w to wierzą. Ale chyba masz rację usunę to, bo może być źle odbierane. Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: Dołączam się do prośby przedmów do Mikewodzo 15.11.08, 00:03 Ciebie bawi ta strona, ale zapewniam cię, że wielu, którzy w ten link klkną - weźmie tamtejsze "rewelacje" na poważnie. Swoją drogą ciekawe, kto tę stronę firmuje? I dlaczego moderator nie interweniuje? Odpowiedz Link Zgłoś
hela6 Re: Ku-Klux-Klan znów morduje 14.11.08, 08:51 A mnie nurtuje to, że można mówić o geniuszu c z a r n y c h muzyków jazzowych, o tym że tylko czarni potrafią robić to czy tamto w sztuce, sporcie etc., a jeśli powiem że biali są urodzonymi /tu wpisz cokolwiek dobrego/ i mają to w genach , to będzie rasizm. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Ku-Klux-Klan znów morduje 14.11.08, 10:12 Niby gdzie tak jest, hę? Na jakimś forum internetowym? Nie żartuj sobie. To, że w PL jest paru nadętych durni nie znaczy, że panuje u nas jakaś polityczna poprawność. Odpowiedz Link Zgłoś
asocjacja_w W Polsce rasizm jest bezkarny ! 14.11.08, 09:13 W Polsce rasizm jest bezkarny ! Mamy takiego jednego wykolejeńca który uprawia rasizm z trybuny sejmowej i kto wie na co go jeszcze stać ? Moim zdaniem profilaktycznie należało by go zamknąć do Tworek ! Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz A Sikorski to pies??? 14.11.08, 18:48 asocjacja_w napisał: > W Polsce rasizm jest bezkarny ! > Mamy takiego jednego wykolejeńca > który uprawia rasizm z trybuny sejmowej Mylisz się: nie jednego, lecz dwóch. Tylko o tym drugim jakoś GW milczy, mimo że to co opowiada o polskich korzeniach Obamy jest przejawem rasizmu zoologicznego. Ale wiadomo - Radzinek jest swój i nie można o nim źle pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
sprytnymaciek Ku-Klux-Klan mordowal także białych katolików ... 14.11.08, 09:14 ... ale o tym michnik już nie pisze... ...białych katolików zamordowano więcej niż wszystkich Murzynów Odpowiedz Link Zgłoś
acs-13 maciek to nie tak !! to watykan rekoma swych 14.11.08, 09:22 wojsk zbrodniczych wojsk najemnych wymordowal ponad 100mln ludzi w europie , badz pewien ze wiekszosc wymordowanych to byli chrzesciajnie... Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: maciek to nie tak !! to watykan rekoma swych 14.11.08, 09:59 Ja pozwole sobie wprost przytoczyc fakty: 1202-1204 r. - IV krucjata zainicjowana przez Innocentego III, by wesprzeć krzyżowców w Palestynie. Na skutek polityki Henryka Dandolo, żołnierze Chrystusa zwrócili się przeciwko Bizancjum i zdobyli Konstantynopol, z zaciekłością grabiąc i wyrzynając mieszkańców (chrześcijan). Na koniec spalili miasto. Zrabowano niesłychane ilości złota i srebra a skala przemocy znów przekroczyła wszelkie ówczesne normy wojenne. Na zdobytym terenie utworzono efemeryczne państewko nazwane Cesarstwem Łacińskim. Przypieczętowało to rozłam między chrześcijaństwem wschodnim a zachodnim. 1208 r. - Innocenty III zaoferował każdemu, kto chwyci za broń, oprócz prolongaty spłat i boskiego zbawienia, również ziemię i majątek heretyków oraz ich sprzymierzeńców. Rozpoczęła się krucjata, której celem było wymordowanie Katarów. Szacuje się, iż krucjata pochłonęła milion istnień ludzkich, nie tylko Katarów, ale dotknęła większą część populacji południowej Francji. Dowodzący wojskami krucjaty, gdy mu sie skarżono, ze trudno jest odróżnić wiernych od heretyków, odpowiedział: "Zabijać wszystkich. Bóg ich odróżni." wiadomosci.onet.pl/1,15,11,49561680,133682961,5709946,0,forum.html ____________________________________ Gdyby jehowa istnial, to na widok "wyczynow" swojego kosciola, zostalby chyba ateista. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Ku-Klux-Klan znów morduje 14.11.08, 09:43 "Tydzień po wyborze pierwszego niebiałego prezydenta w historii Amerykanie w tragiczny sposób przypomnieli sobie, że wciąż są w ich kraju grupki niebezpiecznych rasistów" Moze by tak napisac cos o naszym polskim podworku, gdzie policja chroni demonstracje faszystow, a pacyfikuje protestujacych przeciwko nim? pl.indymedia.org/pl/2008/11/39517.shtml?comments=true Odpowiedz Link Zgłoś
0.tech Zidiocialy lewak 14.11.08, 09:54 No tak akurat lewak to umie rozroznic NACJONALISTE od RASISTY. I czemu synku mowisz FASZYSTA, a nie narodowy SOCJALISTA cooo? ONR to organizacja narodowa i chodzi im glownie o ochrone interesow narodowych, wiec nie mieliby skrupolow wybic wszystkich bialych Niemcow. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Zidiocialy lewak 14.11.08, 10:21 > ONR to organizacja narodowa i > chodzi im glownie o ochrone interesow narodowych, wiec nie mieliby skrupolow > wybic wszystkich bialych Niemcow. Ciekawe, ze tacy narodowcy nie dostrzegaja, ze w interesie narodu nie jest posiadac takich... synow. Bo tylko hanbe mu przynosza. Nacjonalizm jest dla mnie zaprzeczeniem patriotyzmu, bo patriotyzm wyplywa z milosci do ojczyzny, a nacjonalizm z nienawisci do innych. Roznica zasadnicza. I kto to, misiu, jest ten mityczny "lewak"? Czy wymienione ponizej postaci sa, twoim zdaniem, "lewakami": - Koziolek Matolek (byl glupiutki i mial czerwone spodenki) - lewak? - sw. Mikolaj - rozdawal przezenty - za darmo! - lewak? - Jezus Chrystus - chcial zbawic swiat i zginal za swe poglady - lewak? Odpowiedz Link Zgłoś
pokerbonus Zidiocialy lewak 14.11.08, 11:18 George Orwell w „Roku 1984” analizuje mechanizmy państwa totalitarnego, jednym z filarów totalitaryzmu jest dwójmyślenie, definiowane jako „umiejętność wyznawania jednocześnie dwóch sprzecznych poglądów w czyimś umyśle i wierzenie w oba naraz... Rozmyślnie mówić kłamstwa, jednocześnie autentycznie w nie wierzyć, zapominać o jakimkolwiek fakcie, który staje się niewygodny, a później, kiedy to będzie znowu potrzebne, wyciągnąć go z powrotem z niepamięci tylko na tak długo, jak to będzie potrzebne, zaprzeczać istnieniu obiektywnej rzeczywistości, a w tym samym czasie brać pod uwagę rzeczywistość, której się zaprzecza – wszystko to jest nieodzownie konieczne”. Tutaj masz swietna definicje tzw. "lewaka". Przykladow jest mnostwo,pierwsze z brzegu: Rasizm bialych - czarnych "zemsta za krzywdy" Islam tak, emancypacja kobiet tak - islam zabiera wolnosc kobietom. Islam tak, homoseksualizm tak - islam morduje homoseksualistow. Czarnoskorzy u wladzy tak, kobiety u wladzy tak, Condoleeza Rice nie, Sarah Palin to "glupia baba" (zgrabnie opisal to Semka). Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Dwójmyślenie to schiza. 14.11.08, 11:34 U normalnych ludzi nie występuje. Rasizm to po prostu nienawiść do innych ludzi, rasizm może dotyczyć koloru skory, narodu, religii. Boja się ci ludzie którzy nie szanują siebie, szukają wiec ofiary nad która mogliby panować. Nie można wierzyć w dwie sprzeczne rzeczy na raz, dwójmyślenie to okłamywanie siebie dla dobra siebie. Skąd bierze się dwójmyślenie, z tego ze ktoś ci coś narzuca i karze w to wierzyć, ty wierzysz dla swojego dobra wiedząc ze tak nie jest. Normalny człowiek myśli jednotorowo. Natomiast terminy typu lewak to tylko kolejna segregacja rasowa. Nie mylisz tak jak ja wiec jesteś gorszy. Dopóki ludzi zamiast szukać wspólnego, będą z premedytacja szukać różnic dopóty będzie na świecie syf. Do tego jest potrzebna przemiana pokoleń. Odpowiedz Link Zgłoś
pokerbonus Rasizm (od rasa) 14.11.08, 12:54 dotyczy dyskryminacji z powodu kolory skory. Jesli twierdzisz ze rasizmem mozna nazwac np. nienawisc do innych religii to sory ale sobie nie pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Ja uważam że to się w tym zawiera. 14.11.08, 13:19 Masz racje że rasizm to jest dyskryminacja z powodu kolory skóry. Ale podłoże jest wszedzie takie samo: nienawiść do inności. Czepiasz się słówek zamiast skupić się na całości. Tak to sobie nie pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Ja uważam że to się w tym zawiera. 17.11.08, 13:24 Nienawiść do inności? To w takim razie powinna być również nienawiść do brodatych albo nienawiść do ludzi o krzaczastych brwiach itp.Właściwie każdy człowiek jest trochę inny więc taka nienawiść motywowana innością powinna być wręcz masowa.A jednak tak nie jest.Nie każda inność jest atakowana. Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Re: Zidiocialy lewak 14.11.08, 12:21 Orwell - przypomnę Ci - też był "lewakiem" (lewicowcem). Też uważam ONR za organizację faszystowską i żadnym "lewakiem" nie jestem. A Semka to wyjątkowo manipuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Zidiocialy lewak 14.11.08, 12:59 [co za buracki serwis, nie moge wyslac odpowiedzi] Ciekawe czy upraszczanie i generalizowanie tez jest, wg ciebie, charakterystyczne dla tych twoich "lewakow"? Bo bys sie chyba lapal, nie chce cie martwic ;) Ciekawe jest to twoje zrownywanie calego swaiata islamu z banda fundamentalistow o mentalnosci rodem z wczesnego sredniowiecza. Zaiste ciekawostka, to tak jakby stwierdzic, ze na swiecie jest miliard (ilu tam jest chrzescijan, przynajmniej wg. kk?) sluchaczy radyja z Torunia. Dostrzegasz uproszczenie? ______________________________________ (kilka linkow, na chybil, trafil) serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34262,4781271.html Tysiace wyzwolonych muzulmanek na calym swiecie coraz chetniej wklada chusty. To juz nie wyraz zacofania i zniewolenia, ale poczucia wlasnej tozsamosci, a coraz czesciej też nadazanie za wymogami mody. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Zidiocialy lewak 14.11.08, 13:03 [cd. dalszy linkow, bo w calosci nie przeszlo] www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4970289.html Ponad 90 proc. muzulmanow twardo sprzeciwia się terroryzmowi, marzy o demokracji i podziwia dokonania Zachodu - wynika z najwiekszego w historii sondazu przeprowadzonego w swiecie islamu "Zapytalismy tysiace zwyklych muzulmanow, w co wierza, o czym marza i czego się boja. Czy naprawde nas nienawidza? A moze to my nienawidzimy ich? Zamiast po raz kolejny sluchac krzykow ekstremistow, posluchajmy wreszcie, co ma do powiedzenia zwykle milczaca, a przeciez najwazniejsza większosc" - tak autorzy prezentuja opublikowana kilka dni temu ksiazke "Kto mowi w imieniu islamu, czyli co naprawde mysli miliard muzulmanow?". Autorzy to John L. Esposito, jeden z najwybitniejszych swiatowych orientalistow, i Dalia Mogahed, szefowa Centrum Studiow o Islamie w nowojorskim Instytucie Gallupa. Ich ksiazka to podsumowanie najwiekszego sondazu, jaki kiedykolwiek przeprowadzono w swiecie islamu. Przez szesc lat pracownicy Gallupa przepytali kilkadziesiat tysiecy mieszkancow 35 krajow muzułmanskich. - Nasze badanie reprezentuje 90 proc. swiatowej spolecznosci muzulmanskiej - twierdza autorzy. Wyniki sondazu zaskoczyly nawet ich, bo bezlitosnie rozprawiaja się z zachodnim postrzeganiem muzulmanow. Po ponad szesciu latach od atakow 11 wrzesnia 2001 r. na Nowy Jork i Waszyngton badanie Gallupa pokazuje, ze muzulmanie rownie mocno jak Amerykanie sprzeciwiaja sie zamachom (potępilo je 93 proc. pytanych), a zabijanie cywilow uwazaja za "niczym nie usprawiedliwione". Badani sypali cytatami z Koranu, ktore zabraniaja mordowania niewinnych. www.znak.org.pl/index.php?t=wydarzenia&id=5150 To dosc wyjatkowy sondaz, bo inne z reguly pytaja muzulmanow o demokracje w ogole, nie precyzujac, co nalezy pod tym pojeciem rozumiec. Ale tez zwykle wychodzi, ze muzulmanie sa za demokracja. W zdumienie wprawiaja jednak dalsze wyniki sondazu, ktore pokazuja, ze ta sama olbrzymia wiekszosc domaga sie wiekszej roli islamu w zyciu publicznym i wprowadzenia w ich kraju szariatu, czyli tradycyjnego prawa religinego. A z szariatem przedstawiciele kultury Zachodu kojarza się wszystko, co najgorsze - szczelnie okryte szatami od stop do glow, bite i wiezione w domu kobiety, kamienowanie na smierc za cudzolostwo, obcinanie rak zlodziejom. Okazuje sie, co wiecej, że poparcie dla szariatu jest takie samo wsrod mezczyzn, jak i kobiet, ktore jednoczesnie sa za rownoscia plci, chca robic kariery w biznesie i polityce. Te sprzecznosc najlepiej widac w obrazie islamskiego radykala, jaki wylania sie z sondazu. Obala on mit, ze fanatyk, ktory nienawidzi Ameryki i popiera zamachy terrorystyczne, to niewyksztalcony, bezrobotny i sfrustrowany zyciem biedak. Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 Re: Zidiocialy lewak 14.11.08, 18:47 Dalia Mogahed, szefowa Centrum Studiow o Islamie " jej nazwisko "Mogahed" wiele mowi "Wyniki sondazu zaskoczyly nawet ich, bo bezlitosnie rozprawiaja się z zachodnim > postrzeganiem muzulmanow" wyniki sa takie jakie sponsor chce a sponsor tych badan pochodzi z arabii saudyjskiej firmy tytoniowe tezx sponsorowaly badania z ktorych wynika ze papierosy sa nieszkodliwe "A z szariatem > przedstawiciele kultury Zachodu kojarza się wszystko, co najgorsze - szczelnie > okryte szatami od stop do glow" w jakim kraju panuje szariat i kobiety sa wolne? bo np w arabii saudyjskiej panuje szariat i kobiety sa okryte od stop do glow kaze sie smiercia apostatow wszystko zgodnie z litera prawa "muzulmanie rownie mocn > o jak Amerykanie sprzeciwiaja sie zamachom (potępilo je 93 proc. pytanych), a z > abijanie cywilow uwazaja za "niczym nie usprawiedliwione". Badani sypali cytata > mi z Koranu, ktore zabraniaja mordowania niewinnych. " ja do tej pory pamietam wybuchy radosci w palestynie po zamachach 9.11 a co do cytsatow to owszem sa w koranie nawolywania do pokoku ale o wile wiecej jest cytatow nawolujacych do wojny skoro ten silam taki pokojowy i tolerancyjny to dlaczego w maroku wsadza sie ludzi do wiezienia z aodejscie od islamu? czemu w iranie arabii i wielu innycg krajach kaze sie ich smiercia? czemu jak jeden apostata uciekl z afganistanu do wloch to tysiace ludzi protesotwalo? Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Zidiocialy lewak 15.11.08, 12:20 > jej nazwisko "Mogahed" wiele mowi Jasne, nazywalaby sie Goldbaum, to bys pewnie uwazal, ze jest obiektywnie, tak? Zenada... Przypomnial mi kawal ze starych czasow: usa wyslalo do zssr swojego najlepszego szpiega, perfekcyjnie znajacego jezyk i obyczaje rosyjskie. Szpieg wyladowal gdzies na Syberii, szybko zzyl sie z miejscowymi. Ostro popili i miejscowi mowia do niego: - Sluchaj, ty jednak jakis nie nasz. - Jak to, nie mowie tak jak wy? - No mowisz... - Jak to, nie pije tak jak wy? - No pijesz... - No to o co chodzi? - No wiesz, u nas cziornych niet... (a przypomnialo mi sie kiedy zobaczylem film o wojnie w Osetii gdzie bylo widac... czarnoskorych Gruzinow walczacych przeciwko Rosji. Taka ciekawostka) Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Zidiocialy lewak 17.11.08, 13:33 Musiałaby się nazywać Zajcewa by komuszki uznały,że jest wszystko w porządku czyli awangarda z ojczyzny proletariatu przewodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
0.tech Re: Zidiocialy lewak 15.11.08, 08:31 wez nie pie...o filozofii, ja sie wkurzylem po prostu, ze jakis becwal przychodzi na forum i wciska ONRowcow w buty rasistow. Bynajmniej uwazam to za obrazanie mnie jako rasisty. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Zidiocialy lewak 17.11.08, 13:36 A jakaś nieoczekiwana zmiana doktryny i praktyki ONR-u? ONR-owiec i Żyd dwa bratanki? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Zidiocialy lewak 17.11.08, 13:29 Włożenie chusty na głowę ma stanowić wyraz własnej tożsamości? Widać,że przynależność do religijnej struktury dalej nadaje znaczenie,tożsamość tym kobietom.Sam fakt bycia mężczyzną czy kobietom już nadaje tym osobom tożsamość. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Zidiocialy lewak 14.11.08, 13:23 pokerbonus napisał: > Przykladow jest mnostwo,pierwsze z brzegu: > Rasizm bialych - czarnych "zemsta za krzywdy" [..] > Czarnoskorzy u wladzy tak, kobiety u wladzy tak, Condoleeza Rice nie, Sarah > Palin to "glupia baba" (zgrabnie opisal to Semka). Jeszcze ci sie odniose do reszty, bo znowu cos wydumasz o unikaniu przez "lewakow" niewygodnych tematow. 1. rasizm jest nieakceptowalnym zlem, tu nie ma miejsca na zadne 'ale' - czy popelniaja go biali na czarnych, czarni na zoltych, zolci na niebieskich, a niebiescy na tych z antentami - kazdy jest tak samo obrzydliwy. 2. condoleeza rice wzbydza moje obrzydzenie tak samo jak reszta tamtej administracji czyli bush, cheney, rumsfeld - czy byliby czarni, bialy czy zieloni (a zauwaz, ze reszta przeze mnie wymieniona to biali) 3. sarah palin jest idiotka, tak samo jak mccain. I na to moje zdanie nie wplywa czy jest ona kobieta, facetem czy koza. Ale... jakby powiedziec na nia zamiast "glupia baba" na przyklad "glupi facet", to cos by tu bylo nie halo, nawet tobie cos tu nie powinno pasowac, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
pokerbonus Re: Zidiocialy lewak 15.11.08, 01:06 potrafisz napisac cos poza "ten to debil, a tamta to idiotka. Ci z kolei wzbudzaja we mnie obrzydzenie". Swietna argumentacja! Kolego, jak nauczysz sie rozmawiac z ludzmi sensownie i na temat bez obrazania ich to napisz maial, wroce na forum. Tymczasem, adios. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Zidiocialy lewak 15.11.08, 12:22 Nie musisz wracac. Co to, zal komu? Popatrz sobie wyzej kto pierwszy napisal o "glupiej babie"... Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Zidiocialy lewak 17.11.08, 13:40 A kto nie wzbudza obrzydzenia kijaszka? Czyż nie tacy uszczęśliwiacze jak Kim Dzong Il,Castro czy Chavez? Przełyka jeszcze Ahmadiżenada.Też "ofiara" imperializmu. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Zidiocialy lewak 14.11.08, 10:23 Wybicie wszystkich białych Niemców interesem narodowym? Zaskakujące. Odpowiedz Link Zgłoś
0.tech Re: Zidiocialy lewak 14.11.08, 10:26 nooo oni maja pewne waty do Niemcow jakby nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
0.tech Re: Zidiocialy lewak 14.11.08, 10:26 nie twierdze, ze maja racje, nawet sie z nimi nie zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Czarni zamordowali białego i murzynkę 14.11.08, 10:01 przedtem ją wielokrotnie zgwałcili a oboje torurowali wszystko to za to , że się pobrali , a czarnym rasistowskim świniom nie spodobało się takie pomieszanie ras - dwa czy trzy dni temu w USA ale taka informacja nie pasuje do koncepcji komunistycznej gazietki wybiórczej Odpowiedz Link Zgłoś
talib-z-klewek Ku-Klux-Klan znów morduje 14.11.08, 10:55 Ku-Klux-Klan znów morduje,więc wymordujmy kkk!proste i uczciwe!!! faszystów,rasistów trzeba traktować ich metodami-cyklonem lub pod ściane....nie ma zmiłuj dla faszystowskiego ścierwa,kore ostatnio ma czelność powoływać się na wolność słowa!!cyniczne,kłamliwe,zakompleksione śmieci. ze względu na historie-zero tolerancji dla elementów które nawet nie wiedzą co oznacza to słowo! Odpowiedz Link Zgłoś
pokerbonus Zabili Polaka z nienawisci. Za biala skore 14.11.08, 10:59 Nie bede dawal linka, artykul o takim tytule w Dzienniku z 10.11.08 proponuje przeczytac wszystkim przeciwnikom rasizmu i zastanowic sie ktora rasa jest ta naznaczona rasizmem w dzisiejszych czsach. W zestawieniu z 95% czarnoskorych popierajacych Obame (nikt nie wmowmi mi ze jakakolwiek tak olbrzymia grupa spoleczna ma w 95% takie same poglady polityczne, tu zadecydowal ewidentnie jden czynnik - kolor skory) mamy obraz nowej fali rasizmu. Rasizmu czarnych wzgledem bialych. Gazeta Wyborcza oczywiscie o tym morderstwie na oficerze nie wzmiankowala, czemu mnie to nie dziwi... Odpowiedz Link Zgłoś
acidhead rasizm=debilizm 14.11.08, 11:22 rasizm to choroba umysłowa.zresztą jak każdy nacjonalizm i ksenofobie. jaki trzeba mieć malutki móżdzek i wielkie kompleksy by myśleć:moja rasa lepsza,mój kraj piękniejszy,moje miasto,moja wioska,ulica,klatka.....a potem te pajace w wyglancowanych butach,z łysymi łbami i z dumnymi eblematami narodowymi na piersiach i tak w końcu napier...ają się miedzy sobą przy okazji meczów ligowych.bo to kretyni są. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.augustyniak Re: rasizm=debilizm 14.11.08, 15:15 acidhead napisał: > jaki trzeba mieć malutki móżdzek i wielkie kompleksy by myśleć:moja rasa > lepsza,mój kraj piękniejszy,moje miasto,moja wioska,ulica,klatka.....a potem te > pajace w wyglancowanych butach,z łysymi łbami i z dumnymi eblematami narodowymi > na piersiach i tak w końcu napier...ają się miedzy sobą przy okazji meczów > ligowych.bo to kretyni są. Okej, to masz łeb pełny kwasu, idioto acidhead. Wypier.dalaj. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: rasizm=debilizm 17.11.08, 13:49 A co nie ma racji? Mój klub większy,lepszy itp- to przecież kredo kiboli podobne do rasistowskiego.Ich chore walki o "honor",o to kto komu pierwszy szalik zabierze.Ale możliwe,że to się bierze z jakiegoś niedoboru adrenaliny,dlatego potrzeba silnego bodźca do pobudzenia jej wydzielania.Stąd te zrytualizowane walki o wyimaginowane krzywdy czy "honor",boje z Policją itp. Odpowiedz Link Zgłoś
0.tech Re: rasizm=debilizm 15.11.08, 12:14 to chyba nie zrozumiales o co chodzi takim nacjonalistom i rasistom. Ja uwazam sie za rasiste, bo w moim interesie jest chronienie swoich wspolziomkow. Odpowiedz Link Zgłoś
morte_macabre Ku-Klux-Klan znów morduje 14.11.08, 11:46 Radujcie się Arturze Górski i partio PiS! Cywilizacja białego człowieka żyje i ma się dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
homer_jay Ku-Klux-Klan znów morduje 14.11.08, 15:24 Ot stalo sie cos strasznego. Dlaczego nikt nie mowi jak czarni pobija, zabija, obrabuja, zdyskryminuja bialego. Tylko jak czarny wlezie w gume do zucia na chodniku to juz jest rasizm, bo to pewnie bialy ta gume tam zucil zeby biedny murzyn w nia wlazl. Powiem tyle, jak bylem w szkole sredniej w ameryce to dostalem wpier..l od murzynow, ZA NIC, moj kolega wracal autobusem ze szkoly do domu, byl jedynym bialym w autobusie, tez dostal wpier..l od bambusow. Nie bylo telewizi, radja, gazet, policja zapytala sie o swiadkow, pokrecila glowa i poszla w cholere. Jak to samo stalo by sie bambusowi, to boze moj, telewizja, prasa, radio, marsz miljona czarnych na Washington. Biali ludzie obudzcie sie zanim bedzie za pozno, it's not illegal to be white...........yet. Odpowiedz Link Zgłoś
annaste1 szacunek dla czlowieka bez wzgledu na kolor....... 19.11.08, 18:42 homer_jay napisał: > Ot stalo sie cos strasznego. > > Dlaczego nikt nie mowi jak czarni pobija, zabija, obrabuja, > zdyskryminuja bialego. Tylko jak czarny wlezie w gume do zucia na > chodniku to juz jest rasizm, bo to pewnie bialy ta gume tam zucil > zeby biedny murzyn w nia wlazl. > > Powiem tyle, jak bylem w szkole sredniej w ameryce to dostalem > wpier..l od murzynow, ZA NIC, moj kolega wracal autobusem ze szkoly > do domu, byl jedynym bialym w autobusie, tez dostal wpier..l od > bambusow. Nie bylo telewizi, radja, gazet, policja zapytala sie o > swiadkow, pokrecila glowa i poszla w cholere. > > Jak to samo stalo by sie bambusowi, to boze moj, telewizja, prasa, > radio, marsz miljona czarnych na Washington. > > Biali ludzie obudzcie sie zanim bedzie za pozno, > > it's not illegal to be white...........yet. neither illegal is to be black .......anymore, or? Sluchaj trudno sie dziwic ze dostales wpie... jakbym byla czarna i spotkala z kolezankami wygolony leb ze swastyka tez bym sie chyba nie powstrzymala...... Wielokrotnie w N.Y. przez nieszczesny brak rozeznannia w miescie znajdowalam sie w miejscach uwazanych za s.niebezpieczne i czasem pozno wieczorem, na pewno mi nie uwierzysz ale pomimo moich histerycznych przyjaciol ktorzy wciskali kit o rasizmie czarnych nie tylko nic mi sie nie stalo ale nawet kilkakrotnie ci slynni czarni rasisci grzecznie tlumaczyli mi jak dotrzec do poszukiwanego przeze mnie adresu albo jak z danej dzielnicy sie wydostac. nie wspominajac o czarnych ustepujacych miejsce w metrze. Mozesz powiedziec ze mialam szczescie, nie specjalnie jednak w to wierze. Wszystko zalezy od sposobu w jaki sie drugiego czlowieka traktuje. Nie musi sie byc czarnym zeby odczuc jak druga osoba cie nienawidzi albo gardzi toba. Tak ze radze ci wygladzic poglady....wtedy rzadziej pewnie dostaniesz po pysku. Na swiecie zyje mnostwo czarnych i nie twiedze ze wszyscy sa swieci i miluja bialych braci..., ale poglad ze wszyscy sa rasistami i bandytami jest zenujacy i po prostu glupi. Odpowiedz Link Zgłoś
woodyallien Re: szacunek dla czlowieka . POpieram wypowiedz 20.11.08, 14:16 Zgadzam sie, jesli bedziesz obnosil sie z pogladami, ze agresorami sa czarni to wreszcie takich znajdziesz! Ten sam czarny, ktory tobie dolozy, pomoze innej bialej kobiecie znosic wozek ze schodow do metra albo azjatce przegonic natretnego bialego gnojka kradnacego jej jablka ze straganu...sawiat nie jest taki prosty...czarno- bialy!!! kogo ten czarny nienawidzi? azjatow? bialych?... a moze tak dosadniej- skad sie bierze twoja niechec do "bambusow"? MOze to ty tworzysz sytuacje! Obama nigdy nie bedziesz, ani bialym ani czarnym, ani zielonym... Zacznijmy od siebie- w ten sposob przynajmniej unikamy grozby prowokowania aresji... Odpowiedz Link Zgłoś
ryq_tmc O relatywizmie... 14.11.08, 21:49 Jak to jest, ze kiedy grupa bialych zabila biala kobiete, naglowek krzyczy "Ku-Klux-Klan znow morduje", i pisze sie o "grupkach niebezpiecznych rasistow", a po brutalnym morderstwie na tle rasowym, dokonanym przez czarnych miesiac temu, jakos nikt o rasizmie nie wspominal? Nie popieram rasizmu z zadnej strony, w ogole caly pomysl z dzieleniem ludzi na czarnych, bialych i zoltych to tak, jakby dzielic na blondynow, brunetow i rudych. Ale prosze o minimum obiektywizmu. Morderstwa na tle rasowym/religijnym/ideologicznym pietnujmy jako takie. Zwyklym zabojstwom - tez zbrodniom, ale innego typu - nie przypisujmy ideologii. Odpowiedz Link Zgłoś