ffamousffatman 17.11.08, 11:57 Rydzyk nie ma europatitis, jezeli jest cos w euro, czego R. nie lubi, to jest to za mala ilosc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
realista1000 Gospodarka, głupcze! 17.11.08, 12:10 Pan Lizut nie zrozumiał artykułu znakomitej "Ryby", bo przypuszczam, że liznął jedynie tytuł tegoż artykułu, a szkoda, bo gdyby doczytał, to by się wielu ważnych (i dla niego nowych!) rzeczy dowiedział. Zarzuca zasłużonemu i powszechnie lubianemu felietoniście, że wypowiada się na temat wielu rzeczy, nie bardzo znając ich merytoryczne "arkana". Bardzo mnie dziwi ten zarzut, bo na łamach GW aż tłoczno od "specjalistów", "ekspertów" i "autorytetów" od ... wszystkiego, np. red. Kuczyński, Gadomski, a i choćby sam pan ... Lizut (wystarczy wpisać jego nazwisko w wyszukiwarce serwisu wyborczej i wyskakuje 405 artykulików i komentarzy jego autorstwa na ... wszelkie możliwe tematy, o czym świadczą "wymownie" wielce mówiące tytuły, np.: "Homofobia to obciach" czy (dla równowagi komentarz "Pielgrzymki do Ameryki Łacińskiej"). Zresztą, .... szkoda gadać Odpowiedz Link Zgłoś
bartopry Gospodarka, głupcze! 17.11.08, 15:09 Drogi Redaktorze: 1. Na G-20 nie było innej możliwości niż tryumf socjalistów bo liberałów tam oprócz Czechów chyba nie było (trudno więc żeby mieli zatryumfować:) 2. Nikt z Euroentuzjastów nie wydaje z siebie nic poza kilkoma śmiesznymi argumentami w sprawie Euro. Ja tam ma do tego stosunek obojętny...waluta to waluta, jednym ułatwia drugim utrudnia życie...po co więc zmieniać złotego skoro każda waluta jest narażona na spekulacje. Bezpieczeństwa nam żadnego nie daje (a przynajmniej większego niż złoty). 3. A co do fundacji o. Rydzyka to: durne polskie prawo (ukłon w strone jego twórców:) powoduje że fundacje muszą być na siłe niedochodowe bo sie je opodatkuje (kolejny przykład jak w Polsce panuje totalna socjalizm i zamiast zlikwidować podatek ściga sie tych co zarabiają). Jak dla mnie jeśli li tylko owe fundacje o. Rydzyka zdobyły pieniądze w sposób zgodny z prawem to państwu wara od ich przychodów. Ale jakie podatki takie państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowe Gospodarka, głupcze! 17.11.08, 20:58 Boże, też nie mam europatii! A wnioskuje z tekstu pana Lizuta, że to straszny obciach. Jaka dzienna dawka GW gwarantuje szybkie zarażenie się tym zacnym schorzeniem? Odpowiedz Link Zgłoś