Dodaj do ulubionych

Premier za refundacją zapłodnienia in vitro ze ...

• world5 Premier za refundacją zapłodnienia in vitro ze .. 26.11.08, 13:45
      r4.bloodwars.interia.pl/r.php?r=40852

tusk postanowil przekazac 100 mln zlotych na walke z Ksiedzem Tadeuszem rydzykiem@!
    • plosiak Spora odwaga Premiera 26.11.08, 13:55
      W końcu jakieś konkretne stanowisko w tej kwestii. Jeśli komuś światopogląd czy
      wiara w gusła nie pozwala mieć własnych dzieci przy pomocy tej metody, to niech
      z niej nie korzysta i tyle. Jest mnóstwo par, których nie stać na takie
      "leczenie". Może w końcu Polska zacznie równać do normalnych krajów.
    • grogreg Czy to sen? 26.11.08, 13:55
      Czy Polska normalnieje?
    • mikewodzowski Brawo Donald. 26.11.08, 13:55
      Nareszcie coś sensownego.
      Tylko nie daj się kocmołuchom w sutannach i mongolskim teoriom.
      Oby do tego doszło i oby Gowin tego nie spieprzył, on i jego durne teorie.
    • sammler Słuszna decyzja... /nt. 26.11.08, 13:55
    • greg-bap Premier za refundacją zapłodnienia in vitro ze ... 26.11.08, 13:57
      Zła decyzja. Nie chcę żyć w turbo świecie. Chcę żyć w świecie naturalnym gdzie z godnością przyjmuje się to co jest nam dane, a nie ucieka i produkuje sobie dzieci pokrętnymi i nienaturalnymi metodami.
      Decyzja ta nie ma nic z wspólnego z kierunkiem prorodzinnym. To jest kierunek prozachciankowy i proroszczeniowy.
      • isabelcia Re: Premier za refundacją zapłodnienia in vitro z 26.11.08, 14:02
        greg-bap napisał:

> Zła decyzja. Nie chcę żyć w turbo świecie. Chcę żyć w świecie naturalnym gdzie
        > z godnością przyjmuje się to co jest nam dane, a nie ucieka i produkuje sobie d
        > zieci pokrętnymi i nienaturalnymi metodami.
        > Decyzja ta nie ma nic z wspólnego z kierunkiem prorodzinnym. To jest kierunek p
        > rozachciankowy i proroszczeniowy.

Ciemnogród
        To ja proponuję, nie lecz się - nie lecz swoich dzieci. A jak Ci ktoś z rodziny
        ciężko zachoruje to wtedy napisz posta: z godnością przyjmuje się to co jest nam
        dane !!!!!!!!! Taki jestem twardy
        Zenada
        • mikewodzowski Nikt nikogo pod pistoletem nie trzyma :) 26.11.08, 14:06
          Kto korzystać nie chce, ten nie musi.
          Może parzyć sobie napar z żaby zamiast iść do lekarza,
          ale innym niech nie zabrania.
          • kpaxxx Re: Nikt nikogo pod pistoletem nie trzyma :) 26.11.08, 14:12
            Eee tam jak dają coś za darmo to trzeba skorzystać ;)
        • greg-bap Re: Premier za refundacją zapłodnienia in vitro z 26.11.08, 14:11
          A skąd wiesz że to ciemnogród? Skąd taka głeboka wiara w to że proeuropejski = dobry. Mówi się o przyroście naturalnym i polityce prorodzinnej a rozwód można dostać ot tak.
          Polska jak koń z klapkami na oczach pędzi za europejskim molochem, bo jest piękny i się świeci, nie wyciągając żadnych wniosków.
          Czy bezpłodność to choroba?
          • kpaxxx Re: Premier za refundacją zapłodnienia in vitro z 26.11.08, 14:19
            Tiaaa według Ciebie lepiej by było gdyby nie było rozwodów, a chłop właziłby na
            babę kiedy by miał na to ochotę bo to jej obowiązek, a o antykoncepcji to nawet
            mowy by nie było bo przecież to wymysł szatana ?

Bezpłodność jest spowodowana nieprawidłowym funkcjonowaniem organizmu więc można
            przyjąć że to jest choroba...
            • greg-bap Re: Premier za refundacją zapłodnienia in vitro z 26.11.08, 14:27
              Lepiej by było żeby ludzie stawiali przed sobą wyższe wymagania. Naprawdę życie to nie jest wesołe miasteczko. Czasami baba może wejść na chłopa. Albo mogą stać. Mogą również siedzieć. Dlaczego nie? Chodzi o to że rodzina to pewna pierwotna komórka, tak jak nie możesz wypowiedzieć rodzicielstwa swojej mamie bo pije w bramie i bije swoje dzieci codziennie, tak samo nierozerwalne jest małżeństwo.
              Czy in vitro naprawdę leczy tę chorobę?
              • mikewodzowski To pomaga ludziom potrzebującym tego. 26.11.08, 14:37
                Ty nie zrozumiesz gdyż nie Jesteś w takiej sytuacji.
                Nie staraj się zrozumieć skoro to Cię tak dużo kosztuje, po prostu zajmij się
                czymś pożytecznym niż życiem innych ludzi na które i tak nie masz wpływu.
                Argumenty masz jak towarzystwo ze wspomnianej bramy.
              • kpaxxx Jesteś pewien ? 26.11.08, 14:43
                >Chodzi o to że rodzina to pewna pierwotna komórka, tak jak nie możesz
                >wypowiedzieć rodzicielstwa swojej mamie bo pije
                >w bramie i bije swoje dzieci codziennie, tak samo nierozerwalne jest ?małżeństwo.

Czy jesteś pewien że rodzicielstwo jest nierozerwalne ? Czy słyszałeś o
                pozbawianiu praw rodzicielskich, albo o ich dobrowolnym zrzekaniu się ?
                Słyszałeś o adopcjach ? Różnica polega na tym że dzieci nie mogą same decydować
                o swoim losie.

Uważam że nierozerwalność małżeństwa to fikcja. Istnieje cała masa małżeństw,
                które trwają z różnych powodów, ze względu na dzieci, na wiarę, na finanse, na
                to co ludzie powiedzą ... ale tak na prawdę żyją jak pies z kotem .. Czy to jest
                na prawdę dobre ? Poza tym do wielu rozwodów przyczynia się właśnie katolicka
                zaściankowość. Wpadka ... no cóż to trzeba wziąć ślub ? Mieszkanie razem przed
                ślubem ... nie ma mowy !!! A potem rodzina łapie się za głowę i mówi że u nich
                nigdy nie było rozwodów. Owszem nie było ale głównie dla tego że kiedyś kobieta
                była uzależniona od faceta, niejedna pewnie by kopnęła swojego chłopa w dupę ale
                gdzie miała się podziać ?

> Czy in vitro naprawdę leczy tę chorobę?

Leczy skutki tej choroby ... Podawanie chorym na cukrzycę insuliny też ich
                przecież nie leczy ...
          • mikewodzowski Dla niektorych to naprawdę problem. 26.11.08, 14:25
            Tak bardzo chcą własnego dziecka. Dlaczego im tego nie ułatwić, gdy jest to
            dostępne. Żadne nowe życie nie może być złe nawet jeśli komuś się tak roi.
            Jeżeli problem Ciebie nie dotyczy to nie korzystaj. Proste.
      • bariwo73 Baran 26.11.08, 15:01
        Katolik... k***a go mać (wybaczcie, nie przeklinam na co dzień, ale jak czytam
        takiego pacana jak greg-bap, to cisną mi się od razu przekleństwa na usta),
        kochający wszystkich bliźnich i współczujący niedoli innym ...
    • masher co z zarodkami ktore nie zostana wszczepione 26.11.08, 13:59
      co z zarodkami ktore nie zostana wszczepione w cialo potencjalnej matki? czy
      nie bedzie to nie zgodne innym prawem ktore zabrania aborcji zarodkow
      ludzkich? bo rozumiem ze dlugotrwale przechowywanie jakiegokolwiek materialu
      genetycznego prowadzi do jego uszkodzen [mniejszy problem bo to bardzo dlugi
      okres] tak jak i stosuje sie nieszczenie po jakims czasie takich zarodkow...
      rozumiem wiec ze taka forme tez maja podatnicy innym refundowac?
      • ejana Re: co z zarodkami ktore nie zostana wszczepione 26.11.08, 14:19
        Ilu ludzi swiadomie szkodzi swojemu zdrowiu
        - palac, pijac, stosujac najgorsze warianty zywieniowe,
        nie uprawiajac zadnych sportow.
        Ich oczekiwania w przypadku, kiedy posypie im sie zdrowie sa ogromne, chociaz
        sami przyczynili sie do tego.
        Jakos taka sytuacja nikogo nie dziwi.

A tu odzywaja sie glosy piewcow natury, ktorzy daja sobie prawo decydowac o tym
        kto i na co zasłuzyl i jak powinien, czy nie powinien poprawiac nature.
      • bariwo73 Re: co z zarodkami ktore nie zostana wszczepione 26.11.08, 15:13
        Ja je mogę zjeść. Przywieź i wrzucimy do jajecznicy, będą się smażyć obok kurzęcych.

Będę kanibalem? Być może. Tak samo być może zamiast jajecznicy smażę sobie co
        ranek kurczaka z żółtkiem. I jakoś mi to nie przeszkadza.
    • paralela1 25 000 tyś za in vitro to można pożyczkę wziąść 26.11.08, 14:16
      Chore dzieci nie maja na leczenie a tu dwójka zdrowych ludzi moze pożyczkę
      wziaść, tylko że wzięli już na auto więć dziecko niech przysponsoruja inni,
      singlowało się do 40 a potem bezpłodność i pan płaci pani płaci
      • isabelcia Re: 25 000 tyś za in vitro to można pożyczkę wzią 26.11.08, 14:26
        paralela1 napisała:

> Chore dzieci nie maja na leczenie a tu dwójka zdrowych ludzi moze pożyczkę
        > wziaść, tylko że wzięli już na auto więć dziecko niech przysponsoruja inni,
        > singlowało się do 40 a potem bezpłodność i pan płaci pani płaci

no więc ja Ci odpowiem paralela

Może Ty się wśród takich ludzi obracasz... :(
        Ja nie mam luksusowego wozu, nie wzięłam kredytu na mieszkanie, od 15 lat
        zbieram na kolejne zabiegi. I pewnie, gdyby to wszystko zliczyć, jeździłabym
        niezłą furą i spłacała bez problemu mieszkanko.
        • greg-bap Re: 25 000 tyś za in vitro to można pożyczkę wzią 26.11.08, 14:31
          Izabelcia, umów się z kimś mądrym na rozmowę, bo tutaj najprawdopodobniej twoich życiowych problemów nie rozwiążemy.
          Pędzisz w kierunku jakiegoś punktu z którego bije światło, ale zupełnie nie wiesz czym ten punkt jest. Może jest tak gorący że cię spali. Nie wszystko co mają inni jest dla nas najlepsze. Nie psujmy sobie życia własnymi planami.
          • isabelcia Re: 25 000 tyś za in vitro to można pożyczkę wzią 26.11.08, 14:36
            greg-bap napisał:

> Izabelcia, umów się z kimś mądrym na rozmowę, bo tutaj najprawdopodobniej twoic
            > h życiowych problemów nie rozwiążemy.
            > Pędzisz w kierunku jakiegoś punktu z którego bije światło, ale zupełnie nie wie
            > sz czym ten punkt jest. Może jest tak gorący że cię spali. Nie wszystko co mają
            > inni jest dla nas najlepsze. Nie psujmy sobie życia własnymi planami.

greg-bap nie mam większych problemów życiowch :)) Czego i Tobie życzę. Ja wiem,
            co jest w życiu najważniejsze, a Ty?

Ja jestem mamą dwójki dzieci - zaadoptowałam
            • mikewodzowski Życzę powodzenia w planach. 26.11.08, 14:43
              Niech Cię nie powstrzymują wiejscy filozofowie jak greg-bap, tacy są też
              potrzebni - utwierdzają nas w tym że dobrze myślimy.
              Ja na szczęście nie mam takiego problemu ale kibicuje ludziom którzy dążą do
              dobrego celu.
              • greg-bap Re: Życzę powodzenia w planach. 26.11.08, 14:57
                Co jest tym 'dobrym' celem? Kto decyduje o tym że jest dobry?
                Pchasz ludzi w jakimś kierunku, po omacku, i masz się za NAPRAWDĘ mądrego. Usiądź spokojnie, złap dystans, oddech i pomyśl: czy wiesz czym jest życie? Co je zabija? Skąd pochodzi? Co jest niezbędne do jego wzrostu? Gdzie się kończy zabawa w zachcianki?
                • mikewodzowski Udowodnij ze to jest złe. 26.11.08, 15:04
                  Ty chcesz adoptować, zrób to. Ale bądź dobrym ojcem, to nie zabawa w zachcianki.
                  Pani Isabelcia już adoptowała, ale jednak chce mieć własne. Co jest w tym złego?
                  Zabawa w filozofie Ci nie pomoże, nigdy za życia nie dowiesz się czym jest
                  życie, po prostu kieruj się sercem nie ideologią.
                  • greg-bap Re: Udowodnij ze to jest złe. 26.11.08, 15:13
                    Zdaża mi się przykładać tego typu sytuacje do podstawówki, w której całym ciałem, nie tylko sercem, miałem ochotę uciec i nigdy nie wrócić. Autorytet rodziców i inne trzymały mnie na miejscu. Teraz nie żałuję że tam siedziałem, a minęło po prostu kilka lat i zobaczyłem tę sprawę z innej perspektywy. Podejmować decyzje dotyczące tak ważnych rzeczy mamy podejmować na podstawie serca bo tylko dlatego że skończyliśmy 18 lat i wiemy co nam daje przyjmeność?
                    Naprawdę myślicie że wszystko co nam daje przyjemność jest dla nas dobre? Czym jest to serce? To żadna wyrocznia.
                    • mikewodzowski Tu nie chodzi o przyjemność. 26.11.08, 15:23
                      Próbujesz wykazać ze cale in vitro jest zabawą. Na zasadzie zróbmy sobie
                      dziecko. Ty masz dziecko czy ktoś Ci wypomina ze zrobiłeś sobie je dla zabawy?
                      Ja w ten sposób nie myślę. Z podstawówki każdy chciał wiać, bo lepiej się bawić,
                      moja córka która ma 8 lat tez woli się bawić, i co z tego? To jest taki etap w
                      życiu człowieka, a kiedy jesteś dorosły myślisz inaczej. Jeżeli nie kierujesz
                      się sercem czyli własną intuicją to czym? Robisz analizy matematyczne, rzucasz
                      monetą?
            • greg-bap Re: 25 000 tyś za in vitro to można pożyczkę wzią 26.11.08, 14:52
              To piękne, gratuluję, tak trzymaj.
              Ja też zawsze chciałem adoptować dziecko i nie przeszło mi, mimo że mam syna.
              Ale in vitro... to krok w złą stronę. To kolejny głos przeciwko poszanowaniu życia ludzkiego, warunków i środowiska z którego w naturalny sposób wykwita.
              Wszystko co wykracza poza akt seksualny małżonków zcalonych miłością jest igraniem z życiem. I nikt, nawet Premier, nie może wiedzieć jak bardzo szkodzi nam wszystkim
    • paralela1 Ludzie samobójstwa popełniają z bółu 26.11.08, 14:17
      bo NFZ nie ma kasy na środki przeciwbólowe a tu kasę wytrzaśnie na in vitro,
      śmieszny cudotwórca
    • hrabia-monte-christo ----- ooooo !!!! Tusio wylazl z szafy !!!--------- 26.11.08, 14:38
      ataku odwagi dostal buhahaha
      • kpaxxx Z Twojej szafy ? 26.11.08, 14:45
        Z Twojej szafy ? Zastałeś go w tej szafie gdy wróciłeś wcześniej z delegacji ?
      • ichmordy Re: ----- ooooo !!!! Tusio wylazl z szafy !!!---- 26.11.08, 16:10
        Pomachali mu banknotami przed nosem to wylazł
    • mkdaddy Premier za refundacją zapłodnienia in vitro ze ... 26.11.08, 14:40
      In Vitro to dobre rozwiązanie dla osób, które inaczej nie mogą
      doczekać się potomka. Nie ma jednak powodu, żebyśmy do takich osób
      dokładali ze wspólnej kasy. Niech każdy płaci za siebie
      • pierot6 O !..hrabia idiota jeszcze nie złapany!? 26.11.08, 14:43
        szukają go służby weterynaryjne, by go uśpić!
    • 123rbr Premier za refundacją zapłodnienia in vitro ze ... 26.11.08, 14:51
      Wielkie dzięki Panie Premierze za krok w kierunku normalności.
    • pl2512 Pacjenci boją się utraty refundacji leków na ... 26.11.08, 14:52
      białaczkę, a pan premier cudotwórca za kilka głosów w wyborach prezydenckich
      obiecuje refundację zapłodnień in vitro. Ciekawe dlaczego środowiska lewicowe
      bredzące o prawie kobiety do wyboru, są tak bardzo za refundacją in vitro?
      Tymczasem domy dziecka pękają w szwach, a zezwolenie na adopcję graniczy z
      cudem PO. Hucpa!
      • isabelcia Re: Pacjenci boją się utraty refundacji leków na 26.11.08, 15:15
        pl2512 napisała:

> białaczkę, a pan premier cudotwórca za kilka głosów w wyborach prezydenckich
        > obiecuje refundację zapłodnień in vitro. Ciekawe dlaczego środowiska lewicowe
        > bredzące o prawie kobiety do wyboru, są tak bardzo za refundacją in vitro?
        > Tymczasem domy dziecka pękają w szwach, a zezwolenie na adopcję graniczy z
        > cudem PO. Hucpa!

Masz rację co do domów dziecka. Jednak nie zgadzam się z Tobą, co do zezwolenia
        - jak to nazwałeś na adopcję.
        Proces adopcyjny jest bardzo jasny, lecz długi.
        I uważam, że jest potrzebny:) Jeśli chodzi o kwestię spotkań - szkoleń, z
        pracownikami ośrodków, rodzinami, które już zaadoptowały.
        Nie wiem, dlaczego piszesz, że graniczy to z cudem. Mogę śmiało napisać, że nie
        trzeba spełniać, nie wiadomo jakich wymagań, materialnych, żeby móc zaadoptować
        dziecko.
        Ale graniczy z cudem, przejście przez sprawy papierkowe w urzędach.
    • bariwo73 Brawo !!! 26.11.08, 14:59
      Wreszcie odważna i - co najważniejsze - WŁAŚCIWA decyzja, wbrew
      czarnosukienkowym, którym wydaje się że mają ten kraj na własność.

Brawo Donald za odwagę. Mam 2 znajome pary, które z powodu chęci posiadania
      potomstwa i bezpłodności straciły CAŁY swój majątek na prywatne in-vitro, które
      i tak w jednym przypadku nie przyniosło niestety skutku.

Jeszcze raz WIELKIE BRAWO !!!
    • washner Premier powinien czasami zapytać się społeczeństwa 26.11.08, 15:03
      Znowu społeczeństwo będzie musiało podnieść cały ciężar ku szczęściu wybranej
      grupy społeczeństwa.
      • kpaxxx Oj głupiś ... 26.11.08, 15:07
        Mnie też powinien zapytać czy za moje pieniądze mają być wypłacane zasiłki dla
        bezrobotnych, czy mają być leczeni chorzy na raka itd ??
        • bariwo73 Głupi... głupi ... masz rację ... 26.11.08, 15:11
          Tak go nakarmili to pseudo-religijną papką, że teraz nie może zdobyć się na
          odrobinę altruizmu wobec innych i nie umie zrozumieć, że dla niektórych
          niemożnośc posiadania potomstwa równoznaczna jest z utratą sensu życia. Tacy to
          miłosierni katolicy.

Z jednej strony traktują seks jako zło i narzędzie w rękach rzekomego szatana, z
          drugiej jedynie akt kopulacyjny ma prawo być jedynym, z którego narodzić się
          może potomstwo. Hipokryci i tyle.
      • xs550 Wlasnie spoleczenstwo tego chce! 28.11.08, 01:11
        Spoleczenstwo chce rownosci w dostepie do uslug medycznych. I to jest wlasnie jej przejawem.
    • pw2221 Ryży znowu coś frajerom obiecuje ! 26.11.08, 15:14
      pogada a oczywiście nic nie zrobi bo "mu prezydent utrudnia",... a
      jutro i pojutrze poopowiada wam obiecanki w innych tematach "by żyło
      wam się lepiej" hłe hłe
      • bariwo73 Mnie się żyje lepiej, a Ty... 26.11.08, 15:17
        ... dalej z darmowego internetu w zasiłkowni marudzisz???
        • wet3 Re: bariwo73 26.11.08, 15:24
          bariwo73 napisał: > Mnie sie zyje lepiej, a Ty...
          > ... dalej z darmowego internetu w zasiłkowni marudzisz???

Jak ci sie tak dobrze powodzi to razem z rudym mozecie refundowac
          zaplodnienia in vitro. Nie bedziesz mial wtedy czasu na pisanie
          glupot, ktore teraz wygadujesz !
          • bariwo73 Głupcze ... 26.11.08, 15:32
            A refunduję Twojej otyłej matce lub żonie leczenie tej patologicznej otyłości -
            też chcesz cofnąć refundację?

A refunduję Twojemu ojcu palącemu 40 papierosów dziennie leczenie onkologiczne -
            cofnąć swoją dotację dla głupiego palacza?

Mnie stać byłoby na in vitro, ale mam zrozumienie dla innych których nie stać na
            tak drogie leczenie, a pragną potomstwa nie mniej niż inni, tylko twój chory bóg
            im to uniemożliwił bez podjęcia odpowiednich terapii.

Rozumiesz, czy to zbyt trudne dla ciebie do zrozumienia?
            • wet3 Re: bariwo73 26.11.08, 15:39
              Pitol, pitol, a ja poslucham. Bardzo lubie czytac takie glupoty.
              Widac, ze do ciebie juz nic nie dociera.
              • bariwo73 Szambo kolego. 26.11.08, 15:46
                A merytorycznie coś... wzniesiesz się z podłogi na której mentalnie leżysz?

Obserwuję twoje intelektualne galopady tutaj od pewnego czasu. Są oponenci,
                których mogę szanować choćby za styl wyrażania swoich poglądów, a ty
                prezentujesz - to cytat z jednym z twoich idoli - tylko szambo, więc EOT. Pełzaj
                dalej.
          • kralik111 Re: bariwo73 26.11.08, 17:52
            wet3 napisał:

> bariwo73 napisał: > Mnie sie zyje lepiej, a Ty...
            > > ... dalej z darmowego internetu w zasiłkowni marudzisz???
            >
            > Jak ci sie tak dobrze powodzi to razem z rudym mozecie refundowac
            > zaplodnienia in vitro. Nie bedziesz mial wtedy czasu na pisanie
            > glupot, ktore teraz wygadujesz !

Ty PiSi katoliku twierdzisz, ze wazniejsza wartosci od zycia jest oplacanie
            partii politycznych z podatkow? Jezeli PiS z SLD zrezygnuja z wyciagania lepkich
            lap po ludzka kase, to znajda sie pieniadze na nowe zycia ludzkie...:DDD
            • amanasunta Kraliczek ty już komletnie głupiejesz :) 26.11.08, 18:06
              kralik111 napisał:

> wet3 napisał:
              >
              > > bariwo73 napisał: > Mnie sie zyje lepiej, a Ty...
              > > > ... dalej z darmowego internetu w zasiłkowni marudzisz???
              > >
              > > Jak ci sie tak dobrze powodzi to razem z rudym mozecie refundowac
              > > zaplodnienia in vitro. Nie bedziesz mial wtedy czasu na pisanie
              > > glupot, ktore teraz wygadujesz !
              >
              > Ty PiSi katoliku twierdzisz, ze wazniejsza wartosci od zycia jest oplacanie
              > partii politycznych z podatkow? Jezeli PiS z SLD zrezygnuja z wyciagania lepkic
              > h
              > lap po ludzka kase, to znajda sie pieniadze na nowe zycia ludzkie...:DDD
              Swoich krytykujesz ?Mózg ci staje,bo ten knypek pomiędzy nogami już nigdy
              :)))))))))))))))))))))))))
      • wet3 Re: pw2221 26.11.08, 15:19
        pw2221 napisał: > Ryzy znowu cos frajerom obiecuje !

> pogada a oczywiście nic nie zrobi bo "mu prezydent utrudnia",... a
        > jutro i pojutrze poopowiada wam obiecanki w innych tematach "by
        żyło
        > wam się lepiej" hłe hłe

A frajerzy juz sie ciesza. Najpier niech rudy obetnie wysokie
        emerytury i apanaze SBkom!
    • aron2004 Premier za refundacją zapłodnienia in vitro ze ... 26.11.08, 15:59
      no i proszę Donaldu Tusku przeszedł na prawosławie.
      • bariwo73 Re: Premier za refundacją zapłodnienia in vitro z 26.11.08, 16:02
        I otyły prostak spod Parczewowa, miłośnik busów widzę się pojawił.

Zrzuć brzuch, bym nie musiał płacić za twoje leczenie i dopiero później tutaj
        pojaw się dawać podparczewskie rady.
    • ichmordy Gdzie są godne zarobki ? 26.11.08, 16:08
      Gdyby byly godne zarobki jak obiecywał to nie trzeba by było dopłacać do in vitro. Wystarczy adoptować opuszczone dzieci i stworzyć im rodzinę zastępczą , państwo do tego dopłaca przecież.
      Wtedy dla biednych ludzi jest sens wychowywać dzieci.

Poza tym jak kogoś nie stać na in vitro to jak ma stać ich na wychowanie , wykształcenie , ubranie , nakarmienie dziecka ?
      Tusk w długi bankowe chce ludzi wciągnąć .
    • cynick1 Premier za refundacją zapłodnienia in vitro ze ... 26.11.08, 18:45
      kup wreszcie gnoju pompy insulinowe
      wez sie za centrum przerabiania osocza
      zlikwiduj nfzety
      niech wreszcie julka pitera zlapie trop przygladajac sie refundacjom lekow
      to tak na poczatek

na focie jak zwykle
      slonce peru zapatrzone w dal z marsowa kreska na skroni swiadczaca o trosce o
      obywateli

pzdr.
    • xs550 Powialo normalnoscia 28.11.08, 01:04
      Przeciwko in vitro wystepuja wylacznie propagatorzy sredniowiecza w kulturze spoleczno-politycznej. Nikt ich nie zmusza aby korzystali z tego typu zaplodnienia. Jednak ludzie ktorzy chca miec dzieci powinni miec pelny dostep do tych uslug.
      • wet3 Re: xs550 28.11.08, 01:39
        xs550 napisal: > Powialo normalnoacia

Powialo cywilizacja smierci oplacana z naszych kieszeni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka