lesiaczek3 29.11.08, 11:18 Nareszcie...mam nadzieje ze pojdzie siedziec na jakies 10 lat i zabronia mu wykonywac praktyk lekarski........na nas sie dorobil.....biedny doktorek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sharn1 Mam nadzieję że zgnije w pudle.... 29.11.08, 11:20 Trzeba być potworem żeby żerować na ludzkiej tragedii i chorobie. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz boshe... co za kretyni tu piszą... 29.11.08, 11:31 > Trzeba być potworem żeby żerować na ludzkiej tragedii i chorobie pomyśl chwilę zanim coś z siebie wydalisz na tym forum; po co ci wogóle lekarz i kiedy jest on ci najbardziej potrzebny? Wtedy gdy jesteś zdrowy i silny czy też wtedy gdy zachorujesz bądź spotka cię jakaś tragedia? Świat jest już tak skonstruowany, że mechanicy żerują na tobie gdy masz popsuty samochód, hydraulicy wtedy gdy ci rura pierdyknie a lekarze gdy jesteś chory... Napisz w jaki sposób ty zarabioasz na życie to ci powiem na kim ty żerujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Zdrowo cię po....o? 29.11.08, 12:19 Potrzebujesz natychmiastowej pomocy lekarza/ PSYCHIATRY/. Człeku marny , zauważam u ciebie kompletny brak logicznego myślenia. Poza tym skrobiesz nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Nie istnieje okazywanie wdzięczności! 29.11.08, 12:53 1.Ma rację, tyle że żerowanie na chorobie nie jest akceptowane. 2."Proces będzie precedensowy jako sprawa o granice między korupcją a powszechnym w polskich szpitalach "okazywaniem wdzięczności"" Nie istnieje okazywanie wdzięczności! To jest 100% korupcja, prawie nikt nie okazuje wdzięczności z własnej woli, ale dlatego że musi, inaczej nic nie załatwi albo ma w przyszłości przechlapane i hieny lekarkie będą się mścić. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Re: boshe... co za kretyni tu piszą... 30.11.08, 06:45 masz nasrane we łbie.nie bleblaj bo sie spocisz! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: boshe... co za kretyni tu piszą... 30.11.08, 13:49 kretyni? Delikatnie powiedziane. Debile bezmozgowe.... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Tak, Ziobro zgnije w pudle 29.11.08, 11:37 sharn1 napisał: > Trzeba być potworem żeby żerować na ludzkiej tragedii i chorobie. ****************************** Masz na myśli Zbigniewa Ziobrę, który żerował na ludzkiej tragedii i chorobie? Odpowiedz Link Zgłoś
borys_j Chcialbys tuskomatolku, co? :)) niodoczekanie.. 29.11.08, 13:08 Twoje i innych tuskomatolkow... ;))) Predzej my Was rozliczymy i... w kamasze :))) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Kogo obchodzi pobekiwanie PiS-owcy? 29.11.08, 13:20 borys_j napisał: > Twoje i innych tuskomatolkow... ;))) Predzej my Was rozliczymy i... > w kamasze :))) ********************************* W kamasze? Przecież nie ma już poboru. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Chcialbys tuskomatolku, co? :)) niodoczekanie 29.11.08, 14:20 borys_j napisał: > Twoje i innych tuskomatolkow... ;))) Predzej my Was rozliczymy i... > w kamasze :))) "My" to znaczy kto? Odpowiedz Link Zgłoś
renat_a Re: Mam nadzieję że zgnije w pudle.... 29.11.08, 11:47 Nie znasz mentalnosci ludzkiej? Sami biegaja za lekarzem z koperta i nie sluchaja co do nich mowi lekarz. A pozniej łups ,,przestepca"! Nie osadzaj pochopnie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
solardragon Re: Mam nadzieję że zgnije w pudle.... 30.11.08, 00:25 dlatego o pewne rzeczy warto i można zadbać samodzielnie - czasem po prostu mieszkają ludzie na takiej prowincji, źe specjalistę to moźe sa w stanie zobaczyć raz na pół roku a powinni raz na dwa miesiące - na przykład chorzy na cukrzycę ----------------------------------------- www.slodkiezycie.pl - portal społecznościowy dla CUKRZYKÓW, ich rodzin i LEKARZY DIABETOLOGÓW Odpowiedz Link Zgłoś
bolszewicy_won Sami ludzie dają w łapę 29.11.08, 11:51 a później ścierwa mordy drą, dają żeby pokazać sąsiadowi że jest w stanie wszystko załatwić, ze ma lepiej od niego. Jest tak samo winien jak i ten co bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Sami ludzie dają w łapę 29.11.08, 12:19 bolszewicy_won napisał: > a później ścierwa mordy drą, dają żeby pokazać sąsiadowi że jest w stanie > wszystko załatwić, ze ma lepiej od niego. Jest tak samo winien jak i ten co bie > rze. ************************************ Jedyną winą dra G. jest to, że zaistniał w sytuacji, którą stworzyło mu lobby lekarskie wraz politykami różnych opcji i ugrupowań. Skazanie dra G. musiałby oznaczać obligatoryjne skazanie całej służby zdrowia bez żadnych wyjątków. Odpowiedz Link Zgłoś
borys_j szmaty daja i szmaty biora... 29.11.08, 13:07 a ty do ktorych sie zaliczasz?... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: szmaty daja i szmaty biora... 29.11.08, 13:22 borys_j napisał: > a ty do ktorych sie zaliczasz?... ******************************** Do żadnych. Nie biorę i nie daję. Nie ma więc nic wspólnego ze złodziejami z PiS czy innej partii politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 jedyną winą dilera dragów jest to 30.11.08, 10:32 że odpowiada na zapotrzebowanie rynku. uIdentyczne podejście do tematu. Ten bydlak G. uzależniał zrobienie operacji od tego czy mu się pacjent odwdzięczy czy nie łapówką. Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: Mam nadzieję że zgnije w pudle.... 29.11.08, 16:18 A jak sie skonczyla ta potworna historia jak inny lekarz przyjal kuraka i zostalo to wykryte przez CBA? Ma ktos dane na temat tamtej rowniw straszliwej zbrodni? Odpowiedz Link Zgłoś
blanzeflor Re: Mam nadzieję że Ziobro zgnije w pudle.... 29.11.08, 17:17 za to co zrobil temu czlowiekowi Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Mam nadzieję że Ziobro zgnije w pudle.... 30.11.08, 10:34 blanzeflor napisała: > za to co zrobil temu czlowiekowi Ja bym nie nazwłą człowieka który uzależnia kto będzie żył a kto umrze od tego czy da łapówke czy nie. Powiini mu zabrać dożywotnio prawo do wykonywania zawodu. jak policjanta się łapie na bandytyźmie to już nie moż być policjantem. Odpowiedz Link Zgłoś
hugow Re: Mam nadzieję że zgnije w pudle.... 29.11.08, 22:40 a tak zerowal Ziobro i koledzy - Ziobry, czym jest zbijanie kapitalu politycznego na nieszczesciu ludzi, ktorzy wreczaja lekarzowi koperty z wynikami badan? jak widac - na chwile obecna same pierdy - niczego nie udowodnili, nagrali wreczanie koperty z wynikami badan - CBA cienkie balwany i amatorzy zgodnie z zasada domniemania niewinnosci - nalezy doktora wypuscic i przeprosic, a gamonie ktorzy narazili skarb panstwa na koszty przez niepotrzebny pseudoproces i niepotrzebne przetrzymywanie czlowieka w areszcie - niech zaplaca z wlasnej kieszeni wraz z odsetkami - moze oducza sie dowcipkowania, bo czym ta "akcja" CBA rozni sie od kolesia ktory przez telefon podaje ze gdzies tam podlozono bombe - choc nie podlozono? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Ruszył proces dr. Mirosława G 29.11.08, 11:45 ależ mikrofony są świetnym dokumentem,lepszym niż protokolant,wtedy nic nie umknie z treści wypowiedzi,he,he a i ludzie posłuchają logiki doktora Odpowiedz Link Zgłoś
swojak11 [...] 29.11.08, 12:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ml_500 Ruszył proces dr. Mirosława G 29.11.08, 12:37 mam nadzieje ze nie rozmienia tego procesu na drobne. jak slysze o dowodach wdziecznosci w wysokosci paru tysiecy zlotych to mnie smiech ogarnia. mysle ze do tego powinien sie wlaczyc jeszcze Urząd Skarbowy. Czuje odraze do takicih lekarzy jak on Odpowiedz Link Zgłoś
pikorab Re: Ruszył proces dr. Mirosława G 29.11.08, 13:01 Czy aby, w określonym wielu latami "zwyczajowi" nie przerodzi się ten proces w słynny "proces przeciwko miastu" ? Sapienti sat ! <pikorab> Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje ml_500 to chyba 500 mililitrów (standardowa pojem- 29.11.08, 17:59 ność butelki wódki?) Odpowiedz Link Zgłoś
prometheo Ruszył proces dr. Mirosława G 29.11.08, 12:47 Niewinny? Zapytam tylko: panie doktorze, co z tymi o których nie wie Prokurator albo którzy nie chcieli być odnalezionymi ? O Szpitalu MSWiA na pewno wiedziało wiele osób. Jak się kręci własne lody to nie ma mocy żeby ktoś się nie dowiedział. Jeśli niewinny to żal mi Pana. Jeśli winny to sorry Winnetou , ale powinno się obciąć łapy jak u Arabów albo czapa jak w Chinach. Korupcja to punkt ,z którego rozchodząc się jak zakażenie powstają nowe ogniska zmian chorobowych. Odpowiedz Link Zgłoś
bat_oczir Re: Ruszył proces dr. Mirosława G 29.11.08, 14:03 > Zapytam tylko: panie doktorze, co z tymi o których nie wie Prokurator albo któr > zy nie chcieli być odnalezionymi ? zapewne zginęli w niszczarce. wiadomo, że jak dowodów nie ma, to znaczy tylko tyle, że zostały zniszczone. Odpowiedz Link Zgłoś
rafnal Ruszył proces dr. Mirosława G 29.11.08, 13:36 Może ktoś przypomni ile Religa brał za "konsultację". Operacja kosztwała równowartość malucha... podobno (to tak na wszelki wypadek) Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow33 Re: Ruszył proces dr. Mirosława G 29.11.08, 15:52 rafnal napisał: > Może ktoś przypomni ile Religa brał za "konsultację". Operacja > kosztwała równowartość malucha... > podobno (to tak na wszelki wypadek) LUDZIE MAJA LEPSZE SAMOPOCZUCIE JESLI ODWDZIECZA SIE NISKOOPLACANEMU LEKARZOWI. TO TAK JAK TIP DLA KELNERKI W RESTAURACJI GDY MIALEM OPERACJE KOLANA DALEM LEKARZOWI 500ZL POMIMO, ZE WCZESNIEJ BYLEM PRACOWNIKIEM TEGO SZPITALA. O RELIDZE NIKT NIE WYPOWIADA SIE- ROWNOWARTOSC MALUCHA - TO BYLA SPORA SUMKA!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
janunia6 "nie każdy" ma prawo do TAKIEJ wdzięczności. 29.11.08, 13:47 Niestety najwyrazniej nic nie zrozumiałeś co zawarto w poprzednim poście. Za takie "wziątka" lekarz w cywilizowanym kraju wywalony byłby na zbity pysk. Co gorsze ten bydlak wykorzystywasł ludzkie nieszczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: "nie każdy" ma prawo do TAKIEJ wdzięczności. 29.11.08, 15:55 > Za takie "wziątka" lekarz w cywilizowanym kraju wywalony byłby na > zbity pysk. W cywilizowanym kraju z wdzięczności to być płacił w kasie za jego usługi. Tu ci się wydaje, że lakarz może pracować za darmo. > Co gorsze ten bydlak wykorzystywasł ludzkie nieszczęście. Jak? Biorąc mu to co ludzie z wdzięczności na siłę mu wciskali? Rozumiem że ty po uratowaniu ojca na którego już wszyscy położyli kreskę wpadłbyś do lekarza i kazał się całować w d...? Odpowiedz Link Zgłoś
leser.1 Re: "nie każdy" ma prawo do TAKIEJ wdzięczności. 29.11.08, 16:44 Nie bronię p. doktora G. W końcu jedno złote pióro i zapas atramentu powinny mu wystarczyć do końca życia. Alkohol. Mam znajomego - kolegę - chirurga. Przy wódeczce opowiadał i pokazywał mi zdjęcia robione podczas zabiegu.Oczywiście chodzi o widok pola operacyjnego. Uwierzcie, że wielu z nas, na trzeźwo by tego nie wytrzymało. Oni muszą. I to pod presją oczekiwań pacjenta i jego rodziny, której się wydaje, że lekarz to Pan Bóg. A on może tylko naprawić to co się da i jeśli potrafi. Z czasem przychodzi rutyna i to, co my pacjenci nazywamy "znieczulicą'. To nie jest "znieczulica". Jest to takie samo uczucie, z jakim Mechanik samochodowy zabiera się za remont główny silnika. Różnica polega tylko na tym, że Mechanikowi płaci się za usługę, a Lekarzowi - okazjonalnie wręcza się dowody wdzięczności. Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: "nie każdy" ma prawo do TAKIEJ wdzięczności. 29.11.08, 22:38 leser.1 napisał: > > Różnica polega tylko na tym, że Mechanikowi płaci się za usługę, a Lekarzowi - > okazjonalnie wręcza się dowody wdzięczności. O ile mi wiadomo, to lekarze też mają płacone za świadczone usługi zdrowotne. To po co jeszcze im łapówy? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: "nie każdy" ma prawo do TAKIEJ wdzięczności. 29.11.08, 22:43 > O ile mi wiadomo, to lekarze też mają płacone za świadczone usługi > zdrowotne. To po co jeszcze im łapówy? Mam nadzieje że to ironia? Po za tym łapówka to coś wręczone przed decyzją co wpływa na decyzję. Lub przed decyzją obiecane, a wręczane po jako zapłata. Forsa lub podarunek wręczany w sposób nie mogący wpłynąć na decyzję jest tylko przestępstwem skarbowym nie łapówką. Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Ruszył proces dr. Mirosława G 29.11.08, 13:53 "i postawienie mu zarzutów zabójstwa i zarzutów korupcyjnych na kwotę ok. 50 tys. zł" "jest oskarżony o 41 przestępstw korupcyjnych," Na poczatek pytanie techniczne: dlaczego zrezygnowano z oskarzenia o przyjmowanie butelek ? czyzby lobby alkoholowe bronilo swojego rynku ? Czy upicie doktorka jest akceptowane spolecznie a danie mu na zagryche juz nie ? Po zaistnieniu Polski Ludowej przyszly dokladne instrukcje ze wschodu jak ja budowac. Jedna z nich zalecala zminimalizowanie wynagrodzen m. inn. lekarzy. Rownoczesnie tolerowano dorabianie "pod stolem" czyli w postaci doplat od pacjenta "z raczki do raczki". Naturalnie, jak dr podpadl wladzy to sie robilo prosciutkie dochodzenie i doktora puszkowalo. Lata mijaly a z nimi minela i Polska Ludowa ale system pozostal, bo byl dalej wygodny dla kolejnych ekip rzadzacych. Powstal rodzaj metnej wody z wszelkimi mozliwymi wynaturzeniami. Jakiekolwiek proby lekarzy wyrwania sie z tego bagna byly solidarnie blokowane przez zarowno wladze jak i tzw. "opinie publiczna". Dr ma zarabiac kiepsko, byc dobry i zgadzac sie na wszelkie pomysly pacjenta. Nie wiem jaki okres dotyczy te 41 zarzutow ale suma laczna nie jest imponujaca, na swoim stanowisku, gdyby tylko zechcial, moglby uzyskiwac sporo wiecej. Od jednych cos pewnie wzial, innych wyrzucal z gabinetu razem z ich kasa. Moj ojciec i jego koledzy postepowali podobnie w warunkach prywatnej praktyki przed II WS. Jednych leczyli za darmo, czasem nawet lekarstwa wykupili, od innych brali sowite honoraria. Nie wykluczam, ze tez tak "janosikowal" bo utrzymujac sie na niezbednym poziomie kompetencji jednak potrzebowal wiecej kasy niz pensja dawala. Nie wytrzymalem obludy tego systemu i pracuje w kraju, gdzie pracodawca oplaca mnie stosownie, pacjentowi nawet przez mysl nie przejdzie, zeby cos mi dac. Z dnia na dzien z konowala, nieuka i potencjalnego lapownika zostalem cenionym i szanowanym lekarzem. Dr Garlicki chcial jedna leczyc Polakow i w Polsce. Obecny proces udowadnia, ze popelnil zyciowa pomylke. Doskonala lekcja pogladowa dla reszty lekarzy, szczegolnie tych mlodych. No to zycze poprzednim forumowiczom duzo zdrowia, bo beda go potrzebowali. Utrzymujcie obecny system i skupujcie ksiazki i czasopisma o medycynie alternatywnej, w kazdym kiosku "Ruch" jest tego sporo. Po co wam lekarze ? Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: Ruszył proces dr. Mirosława G 29.11.08, 16:08 Całkowicie się z panem zgadzam. Pauperyzacja zawodów medycznych zaczeła się wraz z nadejściem Armii Czerwonej. Zakładano bowiem, że lekarz i tak się wyżywi - a to kopę jaj dostanie, a to alkohol. Kiedyś mój ojciec dostał butelkę brandy (był lekarzem). Na etykietce zrobił znaczek i wstawił do komisu spożywczego (był taki, proszę młodzieży) i ta sama flaszka wróciła do niego 15 razy! To było w Warszawie. Na prowincji zaś pokutuje przekonanie, że lekarz, który nie przyjmuje dowodów wdzięczności - jest kiepskim lekarzem. Jeśli jest "tani" to zły. Nie wierzę, żeby ojciec sprawcy tej afery (pana ziobry), a był lekarzem i to uzdrowiskowym (co było zagwarantowane tylko i wyłącznie dla partyjnych) nie przyjął nigdy dowodu wdzięczności. Hipokryzja, którą kierują się pisowcy w tej sprawie ( i nic nie robią tylko wetują) jest, mówiąc ich językiem - porażająca. Niech się więc porażają tylko ciekawe - kto ich będzie ratował, kiedy przyjdzie kryska na matyska? Lekarze będa bali się do nich dotknąć. I słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Ruszył proces dr. Mirosława G 29.11.08, 14:21 lesiaczek3 napisał: > Nareszcie...mam nadzieje ze pojdzie siedziec na jakies 10 lat i > zabronia mu wykonywac praktyk lekarski........na nas sie > dorobil.....biedny doktorek. A ja jestem przekonany, ze POpaprancowe zlodzieje przy pomocy naszego niezlustrowanego sadownictwa nie dopuszcza do tego aby mu wlos z glowy spadl. On dawno juz powinien siedziec za spowodowanie smierci pacjenta i pozostawianiu w cialach pacjentow roznych swinstw potrzebnych w czasie operacji. Nie mam tez najmniejszej watpliwosci, ze lapowki (byc moze nie wszystkie, ale spora ich ilosc) byly wymuszone grozba niepodjecia operacji. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Ruszył proces dr. Mirosława G 29.11.08, 15:57 Jak typowy komuch wet3 wie lepiej jak było naprawdę. Furda świadkowie, dowody - on wie. To że mamy mało kardiochirurgów tej klasy też się nie liczy - bo wet3 i jego rodzina są nieśmiertelni. Odpowiedz Link Zgłoś
g_m11 Ruszył proces dr. Mirosława G 29.11.08, 14:36 Chciałbym aby usługa medyczna była traktowana w tym kraju jak kazda inne usługa .I tak ,jak ktoś przywołał przykład warsztatu samochodowego , ubezpieczony klient nie płaci za usługę lub płaci jak nie jest odpowiednio ubezpieczony.Państwo powinno zajac sie tylko ratownictwem . Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Re: Ruszył proces dr. Mirosława G 29.11.08, 14:57 Hej g_m11 ! A kto by nie chcial ? Przede wszystkom chcieli by tak lekarze. Pomysl o tym przy nastepnych wyborach , idz i glosuj odpowiednio. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Ruszył proces dr. Mirosława G 29.11.08, 15:01 jesteśmy społeczeństwem, które pragnie się wyróżniać: mieć lepszy samochód, mieć większy dom, jechać na lepszy urlop, także mieć lepszy dostęp do leczenia. Nie było by w tym nic złego gdybyśmy nie chcieli tego robić na koszt innych obywateli, czyli inaczej mówiąc próbować ich wykiwać. Nie ma w nas poczucia wspólnoty, walki o wspólne cele i wspólne standardy. Bo proszę państwa demokracja to najpierw obowiązek, a później prawa. U nas jest odwrotnie .... dlatego toniemy w korupcji, ignorancji i niekompetencji. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Leniwy personel z MSW 29.11.08, 15:09 Byłem świadkiem, kiedy dr Garlicki zbeształ pielęgniarkę, która bez zgody lekarza aplikowała lekarstwo pacjentowi po operacji. Ile takich matołkow niedorobionych pielegniarel i lekarzy pracuje w naszych szpitalach. Bo za granicą ich nie zatrudnią. Garlicki to jeden z najlepszych w kraju kardichirurgow.... Odpowiedz Link Zgłoś
nikt3 hydraulik 29.11.08, 15:31 przypomina mi się kawał jak hydraulik za 10 minut roboty zażądał 100 zł i oburzony klient zapytał się dlaczego tak drogo bo on jest nauczycielem i tyle nie zarabia itd. a hydraulik w odpowiada ze jak był docentem to też był biedny. U nas szewc może wziąć pieniądze za naprawę, hydraulik, mechanik samochodowy a nawet ksiądz za ślub, pogrzeb chrzciny ale lekarz, nauczyciel, naukowiec mają pracować za półdarmo. Zacznijcie płacić im żeby nie było negatywnej selekcji np. na zawód nauczyciela tzn. idą na te studia jak już nigdzie się nie dostali. Przecież Oni Ci nauczyciele wychowują Wasze dzieci. Lekarze mają ofiarnie leczyć Was a naukowcy pracować nad rozwojem polski. Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow33 Re: Leniwy personel z MSW 29.11.08, 15:58 slavik222 napisał: > Byłem świadkiem, kiedy dr Garlicki zbeształ pielęgniarkę, która > bez zgody lekarza aplikowała lekarstwo pacjentowi po operacji. > Ile takich matołkow niedorobionych pielegniarel i lekarzy pracuje > w naszych szpitalach. Bo za granicą ich nie zatrudnią. > Garlicki to jeden z najlepszych w kraju kardichirurgow.... Dr Garlicki - bardzo dobry lekarz Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Och! On jest z pewnością uczciwy. 29.11.08, 15:31 Wszystkie łapówki regularnie zgłaszał w urzędzie skarbowym. Tak jak niejaki Al Capone... Odpowiedz Link Zgłoś
nikt3 Re: Och! On jest z pewnością uczciwy. 29.11.08, 15:36 naprawdetrzezwy napisał: > Wszystkie łapówki regularnie zgłaszał w urzędzie skarbowym. > > Tak jak niejaki Al Capone... > prof. kardiochirurg z krakowa prokocimia (nazwisko nie ma znaczenia) pracuje teraz w niemczech i zarabia 20 tys. ero miesiecznie. Nie bierze łapówek i wszystko ma opodatkowane. Odpowiedz Link Zgłoś
pecker Re: Och! On jest z pewnością uczciwy. 29.11.08, 15:40 naprawdetrzezwy napisał: > Wszystkie łapówki regularnie zgłaszał w urzędzie skarbowym. > > Tak jak niejaki Al Capone... Ma pan rację, bo dopiero rząd Donka, wprowadził im kasy fiskalne. Marzenie to dobra rzecz:-) Odpowiedz Link Zgłoś
nikt3 Re: Och! On jest z pewnością uczciwy. 29.11.08, 15:49 pecker napisał: > > Ma pan rację, bo dopiero rząd Donka, wprowadził im kasy fiskalne. > Marzenie to dobra rzecz:-) kasy fiskalne? marzysz żeby lekarze podnieśli o 20% cenę wizyty w prywatnym gabinecie??? Przecież ich to nie będzie "bolało"!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Takie to kryminogenne środowisko konowałów 29.11.08, 15:56 Nie dasz kasy to ukatrupią bliską osobę. Jak dasz kasę do zgarnie CBA. Przyznaję, że dam kasę lekarozwi jeśli pod jego nożem znajdzie się moja córka. Damu kasę przed i po operacji tyle ile zechce. I mam w dupie, że za to mnie zamkną. Jeśli będzie konieczność to dam drugi i enty raz, bo zdrowie i życie bliskich są dla mnie najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Takie to kryminogenne środowisko konowałów 29.11.08, 15:59 > Przyznaję, że dam kasę lekarozwi jeśli pod jego nożem znajdzie się > moja córka. Damu kasę przed i po operacji tyle ile zechce. I mam w > dupie, że za to mnie zamkną. Jeśli będzie konieczność to dam drugi i > enty raz, bo zdrowie i życie bliskich są dla mnie najważniejsze. > A potem polecisz na skargę do CBA? Ale żeby szpitale były prywatne i można było uczciwie płacić i zgodnie z prawem za ich usługi to się nie zgodzisz? Bo to "ścierwoliberalne" fanaberie? Odpowiedz Link Zgłoś
nikt3 Re: Takie to kryminogenne środowisko konowałów 29.11.08, 16:04 nie widzicie że problem krymigenności dotyczy TYLKO lekarzy z dawnego obozy kraju rad???? To system jest chory a nie ludzie. Lekarze już dawno mówią o zmianie systemu opieki zdrowotnej tylko ze żaden rząd tego jakoś nie chce. Nawet Bułgaria sprywatyzowała WSZYSTKIE szpitale oprócz klinik. A u nas po staremu. Odpowiedz Link Zgłoś
next.obserwator Ruszył proces dr. Mirosława G 29.11.08, 16:04 nie mysle bronic dr.G, jak jest niewinny to powinien sie obronic w sadzie, w ktore tak jakos do konca nie wierze (wlasne doswiadczenia), z wlasnego podworka wiem,ze ludzie sami wciskali prezenty i pieniadze, a ze jeden dr. bral chetnie,a drugi nie to inna kwestia, moi najblizsi byli leczeni bez lapowek, chociaz wiesc gminna niosla,ze ten czy tamten dr. nic nie zrobi bez koperty, sam bylem swiadkiem jak na sali pacjentki nie wierzyly,ze dr. nic nie dostal od mojej zony za operacje wykonana szybko i dobrze, podziekowalismy usciskiem dloni i kwiatami - ludzie sami wciskaja i pozniej mowia,ze lapowkarze - pozostawiam do przemyslenia Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pati Ruszył proces dr. Mirosława G 29.11.08, 16:58 dr G jest cacy bo tak chce Gazeta Wyborcza.Ona kocha każdego kto jest tylko przeciwko PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
szklo_rynsztokowe_z_tvn Ubekistan_Broni_Swojego_Mengele_ :o)))))))))))) 29.11.08, 17:27 GWno kabluje: Rzeźnik z Prokuratury Okręgowej przypomniała, że wątki o charakterze przestępstw kryminalnych czyli zabójstwa u M. Garlickiego zostały umorzone w maju. ....................................................................... Rozmawiali: Elżbieta Chichotcka i Piotr Pacewicz Gdy inni uczestnicy operacji zwrócili dr. Garlickiemu uwagę, że gazik pozostał w ciele pacjenta, ordynator zaprzeczył, by popełnił błąd i nie pozwolił na jego usunięcie, co doprowadziło do pogorszenia się stanu zdrowia chorego, a potem jego śmierci. 22 listopada 2006 r. dr Garlicki kierował operacją wszczepienia Florianowi M. sztucznej zastawki aortalnej. W godzinę po operacji instrumentariuszka Ewa C. powiedziała lekarzom dyżurnym, Krzysztofowi R. i Maciejowi P., że jest przekonana o zostawieniu w ciele M. tzw. rolgazy. Krzysztof R. zadzwonił do ordynatora, aby mu powiedzieć o "zgubie". W czasie przesłuchania R. zeznał, ze Mirosław Garlicki trzykrotnie zapewniał go o tym, że nie zostawił gazika. Kazał też uspokoić instrumentariuszkę. Lekarze dyżurni odwołali przygotowywaną drugą operację. Zeznania Krzysztofa R. potwierdzili lekarze Ewa C. i Maciej P. Z zeznań wynika także, że ordynator zakazał robienia badań, które miałyby wykazać „zgubę”. Lekarze z kliniki kardiochirurgii zeznawali też, że dr Mirosław Garlicki zażyczył sobie, aby podczas operacji usuwać z gazików tzw. nić znacznikową. Wspomniana nić to specjalne zabezpieczenie na wypadek zostawienia gazy w ciele pacjenta. Dzięki niej podczas prześwietlenia klatki piersiowej pacjenta (rutynowe działanie po operacji) można zlokalizować pozostawiony materiał. Tydzień po operacji stan pacjenta tak się pogorszył, że konieczna była kolejna operacja, w czasie której znaleziono gazik zaczepiony o sztuczną zastawkę. W ciągu kolejnych tygodni stan zdrowia chorego był coraz gorszy. Mężczyzna zmarł 3 lutego 2007 r. Dr Krzysztof R. stwierdził podczas przesłuchania, że zachowanie Mirosława Garlickiego w tej sprawie jest niewytłumaczalne. -------------------------------------- Proces Mirosława G. będzie wstrząsający, prawda jest wstrząsająca i będzie odkryta podczas rozprawy sądowej - powiedział minister zdrowia Zbigniew Religa, komentując decyzję sądu o możliwości wyjścia lekarza za kaucją. Postępowanie tego lekarza w przeszłości było naganne. Osobiście uważam, że niezgodne z zasadami etyki lekarskiej. Nie widzę żadnych podstaw, abym miał zrzucać się na kaucję dla Mirosława G. - powiedział Religa w TVN24. -------------------------------------- ps Ogromna część prokuratury i sądownictwa w Polsce (w szczególności w zaubeczonej Wa-wie) - np. Sąd Najwyższy, Prokuratura Okręgowa, Sąd Okręgowy w Wa-wie - itd. to gniazda czerwonych, komunistycznych żmij - bardzo trudne do oczyszczenia !! działają wbrew Polskiej Racji Stanu, kierując się interesem Ubekistanu rozstrzygają na szkodę Polski i Polaków (patrz wyroki wywłaszczające Polaków na Ziemiach Odzyskanych, na rzecz rewizjonistycznego szwabstwa) łapówkarstwo, upolitycznienie, nepotyzm, lenistwo, dyletantyzm, nieznajomość prawa - oto atrybuty tej post-PRL-owskiej sędziowskiej mafii, która kisi się od lat we własnym sosie zatrudniając tylko rodzinę, krewnych i znajomków ! Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje To nie dr G. jest przeciw PiS, tylko vice versa. 29.11.08, 18:03 czarna.pati napisała: > dr G jest cacy bo tak chce Gazeta Wyborcza.Ona kocha każdego kto jest tylko > przeciwko PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
pukury Re: Ruszył proces dr. Mirosława G 30.11.08, 01:59 przecież to proste - do pierdla z nim !! . tylko zupełnie nie ma to związku z przestępczą działalnością pis . coś byś się chciało przykryć - nie da rady . pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
eugeniuszmg Re: Ruszył proces dr. Mirosława G 30.11.08, 16:38 Myśl czarna,czy jak Ci tam,a następnie patrz obiektywnie na sprawę.Nie masz innych spraw na głowie?czy masz w tym jakiś interes?.Sobą się zajmij. Następny ekspert się znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
blanzeflor Ruszył proces dr. Mirosława G 29.11.08, 17:40 wyjatkowo obrzydliwa ta dyskusja, dno rynsztoka, i to po obu stronach, nie moge pojac, co sie takiego w glowach ludzi dzieje, ze tak na siebie bluzgaja, coscie Kaczory uczynili z ta kraina... ale to tak na marginesie, bo mimo wszystko chciałam cos rzec o meritum: od poczatku wiedzialam, ze to grubymi nicmi szyta sprawa, wystarczylo posluchac tylko zapluwania sie tej gnidy ZZ i popatrzec na twarz doktora, poczytac, co ludzie o nim mowia na szczescie powoli wychodzi na jaw prawda, ani morderca ani swiety, tylko normalny czlowiek, a przy tym wybitny specjalista w rzadkiej dziedzinie i komu oplacalo sie go zniszczyc? ciekawa jestem, czy jakas komisja odpowie kiedys na to pytanie? za te kilka smiesznych zarzutow zrobic z niego I morderce IV RP? to tylko nieudolny piss mógl wpasc na taki pomysl, ale jak widac wielu go kupilo tylko skoro tak sie pienia i pluja na doktora, to czemu nie zazadaja, zeby wszystkich lekarzy tak potraktowac, czy naprawde mysla, ze on byl jedynym, który przyjmowal "dowody wdziecznosci" no, ale guru kazal pluc akurat na tego, to pluja bezmyslnie, czuja sie prawi i sprawiedliwi ja poczekam sobie spokojnie, az sad uniewinni doktora, a Strasburg zasadzi mu olbrzymie odszkodowanie od panstwa, ktore go tak potraktowalo, czyli od Polski, od nas, z checia przeznacze na nie moje podatki, pozdrawiam doktora a Ziobro, jak juz napisalam, oby z pierdla nie wyszedl, ta jedna sprawa wystarczy, zeby go posadzic, a CBA wysadzic w powietrze amen Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 do forumowiczów i prof_bydlo_wb 29.11.08, 17:50 Mili forumowicze, Sprowokowany, podjąłem dyskusję z niejakim bydło_prof_wb. Ten człowiek ustawia się wysoko w hierachji społeczeństwa - bo jak piesze, przygotowuje się do obrony pracy habilitacyjnej. „Dyskusja” dotyczy prof. Bartoszewskiego i „dzieła” Jerzego Roberta Nowaka na jego temat. Kupiłem to „dziełko” w szemranej księgarni internetowej, bo żadna normalna księgarnia nie miała go nigdy w swojej ofercie. bydło_prof_wb zobowiązał się, że jeżeli znajdę chociaż jedno kłamstwo w książce „O W. Bartoszewskm bez mitów", zmieni swoje poglądy o 180 st. Oczywiście w to nie uwierzyłem. Kłamstwo oczywiste, nie wymagające udowadniania wyszło już na czwartej stronie. A co zrobił dr hab. in spe, pomimo, że podałem mu namiar na stronę, gdzie znajduje się moja odpowiedź? Zwiał z forum i być może pod innym nikiem nadal pisze swoje dziwaczne opinie. Moją pierwszą odpowiedź człowieczkowi bydło_prof_wb możecie przeczytać na stronie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=87026556&a=87055640 tytuł postu Re: „Koniec dyskusji”. Przepraszam za wypowiedź nie związaną z wątkiem. Chyba zniknął z forum na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 Ziobroi Kaminski, mordercy wielu chorych.... 29.11.08, 17:58 którzy oczekiwali na przeszczepy..Ziobro wydał na nich wyrok śmierci Ziobro....Doktor Śmierć ! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: do forumowiczów i prof_bydlo_wb 29.11.08, 18:06 Kupiles?.Nie uwierzyles?Ja tez nie wierze w to co mowi Wyborcza.Wiesz dlaczego?Nie wierze lewactwu.A Michnik to lewak. Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Lewactwem jest PiS z jego poglądami na gospodarkę. 29.11.08, 18:12 presentation1 napisał: > Nie wierze lewactwu.A Michnik to lewak. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Lewactwem jest PiS z jego poglądami na gospod 29.11.08, 18:16 USA,UE to tez lewactwo? Robia to co mowi PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Lewactwem jest PiS z jego poglądami na gospod 29.11.08, 18:17 Dotuja wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Lewactwem jest PiS z jego poglądami na gospod 29.11.08, 18:44 Też. Pres. Może to dla Ciebie szok ale też są "lewactwem". Teraz szok drugi - "lewactwo" nie jest złem wcielonym. Do pewnego stopnia jest dobre dla całego państwa. Kłócić powinniśmy do jakiego. "Prawica" w tym Ty budzi obrzydzenie bo głosi nienawiść do "lewactwa" jednocześnie głosząc bardziej lewackie hasła gospodarcze i społeczne (prócz tych dodytczących spraw seksu) niż liberałowie. Nie "prawicowcy" to widzą. Osobną zaś klasą są byli SBecy "nawróceni" na "prawicowość". Jakby siedzieli cicho nikt by na nich nie pluł. Możesz zdradzić co Cię skłania by tu co dzień pisać "lewackie" teksty udające prawicowość? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Lewactwem jest PiS z jego poglądami na gospod 29.11.08, 18:51 Musisz zrozumiec ze nawet ze slownictwem 99 procent encyklopedii w swiecie GW to gazeta socjalistyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Lewactwem jest PiS z jego poglądami na gospod 29.11.08, 22:39 Fakt "prawicową" czy "liberalną" jej nie nazwę w sensie obiektywnym. Jest jednak bez wątpienia mocniej na prawo niż nasza lewacka "prawica" prezentowana między innymi przez PiS i niż byli SBecy udający tu na forum "nawrócenie". Od jednych i drugich leci takim lewactwem że Michnik i jego GW to przy nich konserwatyści i liberałowie. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: maac nie szkoda Ci czasu na dyskusję 29.11.08, 22:40 Nie. To był błąd lat 90 że nie tłumaczono ludziom na czym polegał komunizm. Dzięki temu różne lewackie bajki były sączone do umysłów ludzi jako "prawicowość". Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk49 pomyśl trochę blanzeflor, komu zależało? 29.11.08, 19:52 jest taki jeden, nazywa się Religa Odpowiedz Link Zgłoś
orinus Ruszył proces dr. Mirosława G 29.11.08, 18:16 Podobno zwyczaj dawania pieniędzy lekarzom ukształtował się w czasach, kiedy część ludzi nie była objęta ubezpieczeniem np. rolnicy takie ubezpieczenia uzyskali dopiero na poczatku lat 70-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Re: Ruszył proces dr. Mirosława G 29.11.08, 23:36 Zwuczj ten powstal zaraz po wprowadzeniu Polski Ludowej gdyz zgodnie z zaleceniami z Moskwy pensje lekarzy okreslono na minimalne zakladajac datki ze strony pacjentow zamiast dobrych pensji. Tradycja "wziatki" dla urzednika wywodzaca sie jeszcze z czasow carskiej Rosji a wygodna dla wszystkich rzadzacych az do dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
madissa Ruszył proces dr. Mirosława G 29.11.08, 18:48 A może zapytamy KTO miał w tym interes, żeby zniszczyć prężny ośrodek transplantologii w Szpitalu MSWiA na Wołoskiej? Może zapytamy, KOGO miejsce zajął Dr G. (ten ktoś wyleciał wcześniej za brak efektów i ... pijaństwo). KOMU w pobliskim Aninie sen z powiek spędzał sukces (także finansowy) Dr G oraz Dyr. Szpitala - Dr Durlika. KOGO syn - również kardiochirurg i transplantolog, pracujący u boku ojca w Aninie, nieco jednak mniejszego kalibru, był usilnie forsowany przez niektórych na zwolnione przez Dr G miejsce na Wołoskiej? KTO zapobiegł planom, aby na Wołoskiej powstało centrum transplantologii liczące się także w Europie? Jest oczywiste, że na dwa poważne ośrodki kardiochirurgii i transplantologii w okolicach Warszawy kasy z NFZ nie było. Więc teraz został jeden - ten w Aninie. A że prof. R jednocześnie prowadził ośrodek w Aninie i był ministrem w rządzie pisuarowców, to pewnie czysty przypadek. Dr G. uratował tysiące ludzi - Jego pacjenci i ich rodziny będą Mu wdzięczni do grobowej deski. I tyle. A ziobro i paru innych za to, co zrobili, mają u nas wszystkich przechlapane. Ci ludzie już nie istnieją w życiu publicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
k31457 Ruszył proces dr. Mirosława G 29.11.08, 19:00 tak to jest w tej sluzbie,ze pobieraja pensje,a ludzie jeszcze im doplacaja. Odpowiedz Link Zgłoś
nikt3 Re: Ruszył proces dr. Mirosława G 29.11.08, 19:35 k31457 napisała: > tak to jest w tej sluzbie,ze pobieraja pensje,a ludzie jeszcze im > doplacaja. fakt jeszcze niedawno zarabiałem netto 7,80 zł za godzinę w szpitalu II stopień specjalizacji, dodatek za doktorat 12,40 zł (słownie 12 złoty czterdzieści groszy) obecnie zarabiam 30 zł za godzinę. Operacja przeciętnie trwa 1 godzinę czyli zarabiałem około 8 złoty za zabieg. Oczywiście mam dom i dobre auto bo hakuje od świtu do nocy plus dyżury. Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Re: Ruszył proces dr. Mirosława G 30.11.08, 00:02 Wlasnie wrocilem z tygodniowego kontraktu w Szwecji i podliczylem kase. Po opodatkowaniu wyszlo mi prawuie 300 zeta za godzine. Przyznac musze, ze na etacie w Szwecji to bym wyciagnal zaledwie polowe tej sumy. Zupelnie zwariowali ci Szwedzi czy jak ? Odpowiedz Link Zgłoś
25cz Ruszył proces dr. Mirosława G 29.11.08, 19:05 Kiedyś polska rodzina po zakończeniu 2 wojny światowej, znalazła się w radzieckim kołchozie.Ponieważ byli polakami, złożyli podanie o umożliwienie im wyjazdu do polski.Zebrał się zarząd, otworzyli księgę Lenina i odczytali kto jest niezbędny w kołchozie.Mieli szczęście, że Lenin nie wpisał zawodu głowy rodziny.Jakie społeczeństwo takie obyczaje i prawo.Uważam, że sprawa dr.Garlickiego, to igrzyska dla motłochu. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Ruszył proces dr. Mirosława G 29.11.08, 19:18 Nie chce bronic doktora G. Nie chce bronic lekarzy. Po operacji mojej matki w Zabrzu przez dr Zembale mialam ochote DOBROWOLNIE w jakis sposob mu sie odwdzieczyc. Moja matka zyje dzieki niemu. Skonczylo sie na czekoladkach i co rok wysylanej kartce na swieta. Czasami czlowiek "musi" i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
justynazun Re: Tak,to pokazowka,igrzyska dla motlochu 30.11.08, 04:13 Ma pan racje,to pokazowka,igrzyska dla motlochu.niestety tak. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec a kiedy ruszy procesz Pisowców? 29.11.08, 19:40 Pisowców odpowiedzialnych za zapaśc polskiej transplantologii - aż dziwne że nikt do tej pory nie policzył ilu ludzi umarło bo Pis chciał mieć koniecznie jakąś aferkę? Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk49 To Religa stoi za tym wszystkim. 29.11.08, 19:50 Już po pierwszym dniu procesu i po tym co piszą media, widać, że za cała sprawą stoi nie kto inny jak jaśnie pan profesor Religa. Garlicki jako znacznie zdolniejszy i lepszy kardiochirurg odbierał klinice Religi pacjentów i kasę za przeszczepy. To co zrobił profesor Religa jest w najwyższym stopniu obrzydliwe, a zrobił to jak został pisowskim ministrem, gdy miał możliwość dotarcia do Zera Ziobry i zadymiarza Kamińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
aeromonas Ruszył proces dr. Mirosława G 29.11.08, 19:57 Szczyt hipokryzji. W Polsce utrwalił się obyczaj "dowodów wdzięczności": czekoladki, alkohole, czasem pieniądze. Nie twierdzę, że piękny, ale nazywanie go korupcją to nadużycie. Większość znanych mi osób przynajmniej raz dała coś lekarzowi (ja akurat nie, ale to pewnie tylko dlatego, że nigdy poważnie nie chorowałam i nie miałam powodów do szczególnej wdzięczności za przywrócenie zdrowia, poza tym jestem z natury skąpa). Znam lekarzy, bardzo dobrych fachowców i przyzwoitych ludzi, którzy takie prezenty przyjmują. Kto jest bez winy - niech pierwszy rzuci kamieniem. Panie doktorze - trzymam kciuki. Jedyny sensowny wyrok to uniewinnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
nikt3 Re: Ruszył proces dr. Mirosława G 29.11.08, 20:19 aeromonas napisała: > Szczyt hipokryzji. W Polsce utrwalił się obyczaj "dowodów > wdzięczności": czekoladki, alkohole, czasem pieniądze. niestety zmyślność pacjentów jest niesamowita w dawaniu "łapówek". Wczoraj przychodzę do pracy a tu mi mówi pielęgniarka, że był u mnie mój kuzyn i zostawił 3 siatki. Patrzę a ty chyba pół świni w wyrobach. Nawet nie bardzo wiem od kogo aczkolwiek domyślam się. Ostatnio dostałem, od matki pacjentki kawę. No cóż kawę wziąłem bo chyba by się popłakała. Dałem siostrze żeby była kawa w pracy a za chwile przylatuje i pyta się czy te 200 zł co jest w zapakowanej kawie to też jej dałem???? no jak dałem to dałem. Flaszek długopisów, piór mam tyle ze sklep bym mógł otworzyć. I pilnuje się żeby nie brać bo nie jest mi to do niczego potrzebne. Stać mnie na to żeby sobie flaszkę kupić tym bardziej że pije tylko wyborową a Oni takich niestety nie dają. Często mówię do pacjenta czy ogląda telewizję, że chyba chce żebym do więzienia poszedł... Wiem jestem łapownik chociaż staram sie nie brać.... Odpowiedz Link Zgłoś
aeromonas Re: Ruszył proces dr. Mirosława G 29.11.08, 20:59 O tym własnie mówię. Czy słoik marynowanych grzybków to łapówka? O przemyślności pacjentów też coś wiem: ojciec dostał kiedyś koniak od kuzyna-lekarza. Otwiera pudełko, a tam 2 stówy, jak w Twojej kawie. Co z takimi pacjentami zrobić? Zbesztać i wyrzucić? Grzybki przyjąć, koniaku nie? Pisząc o szczycie hipokryzji, miałam oczywiście na myśli ten absurdalny proces. Ale ludzie nadal się na to łapią - popatrz na durne, agresywne komentarze. Pozdrawiam. Ode mnie na pewno nic nie dostaniesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
nikt3 Re: Ruszył proces dr. Mirosława G 29.11.08, 21:18 aeromonas napisała: > Ode mnie na pewno nic nie dostaniesz:) Cieszę się z tego a nawet obiecuje, że ja Ci dam jedno perfidne pióro, które dostałem z 15 lat temu. Perfidia tego pióra jest taka, że ma wygrawerowany złoty napis: dr (tu moje imię i nazwisko) a z drugiej strony: wdzięczna pacjentka. Do roboty nie da się nosić bo powiedzą, że mi odbiło. Dać komuś też się nie da. Po prostu dała mi ZEPSUTE pióro i to w dodatku bardzo drogie. hihihihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
positum Re: Ruszył proces dr. Mirosława G 29.11.08, 21:41 Też tak uważam. Jeśli uznają dr MG winnym, to powinni zamienić stadiony na obozy koncentracyjne dla całej reszty lekarzy. To taki zawód - w "dowód wdzięczności" daje się pieniądze kominiarzom, mleczarzom, lekarzom, kelnerom, barmanom, kolędnikom itp. Ich też należałoby posadzić na ławie oskarżonych. Co więcej, tenże "dowód wdzięczności" to zwykła reguła wzajemności obowiązująca we wszystkich ludzkich społecznościach. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Ruszył proces dr. Mirosława G 29.11.08, 22:41 śmieszni jesteście, doskonale wiecie że to łapówki, i operacje zależały od nich własnie, ale porównujecie to z napiwkiem dla barmana, śmieszni, po prostu śmieszni... a dzięki inteligencji wywiniecie się z najgorszego syfu, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Re: Ruszył proces dr. Mirosława G 30.11.08, 00:12 A skad ty masz takie pewne informacje, bo z danych prasowych to nie wynika. Nie pisano o ani jednym przyjeciu czegos przed operacja. Odpowiedz Link Zgłoś