protoplex Re: Sondaż: Więcej szacunku dla prezydenta Kaczyń 29.11.08, 20:49 No cóż, ten człowiek wyczynia takie rzeczy, że trudno zachować wobec jego wybryków należytej powagi. Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Re: Sondaż: Więcej szacunku dla prezydenta Kaczyń 29.11.08, 22:31 "należytą powagę" powinno być. przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Sondaż: Więcej szacunku dla prezydenta Kaczyńsk... 29.11.08, 20:50 Nic dziwnego.Na szacunek trzeba sobie zasłużyć. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 Pan prezydent Pisu pracuje zawziecie na brak szacu 29.11.08, 20:51 neczku. Slowa "spieprzaj dziadu" powiedzial on, a nie jego przeciwnicy polityczni. Teraz ja mowiac te same slowa do niego "spieprzaj dziadu" po prostu cytuje naszego pana prezydenta. Ladna cytata, jak to mowi ksiadz Jaknowski (w pierwowzorze "ladny perfum"). Odpowiedz Link Zgłoś
janbacz Prezydent powinien być szefem rządu 29.11.08, 20:53 Prezydent powinien być szefem rządu - jak w USA - prosto i tanio. Te nieustające konflikty na szczytach władzy odbierają autorytet i pogarszają jakość rządzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Prezydent powinien być szefem rządu 30.11.08, 01:30 Akurat ten prezydent nie potrafiłby zarządzać nawet mięsnym na naszym osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
wbka1 Melduje wykonanie zadania....... 29.11.08, 20:55 To nie jest moj prezydent, to jest przeciwnik polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Sondaż: Więcej szacunku dla prezydenta Kaczyńsk... 29.11.08, 20:58 Szacunku? A za co? Za to, że jest marionetką w rękach swojego głupawego brata, że wchodzi w głupie pomysły swoich spin-znachorów, którzy chcą budować jego wizerunek na oszustwie i manipulacji, że sprawy państwa ma w dupie, a interesują go tylko sprawy jakiejś zboczonej partyjki pod tytułem pis, że wreszcie nie potrafi stanąć w obronie własnej żony..... i za to należy mu się szacunek. No to może również za to że urodził na Żoliborzu, chodził do liceum itd, itd. Wolne żarty, na szacunek trzeba sobie zapracować. Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Nie "czym", tylko "kim". A nick wziąłem od tekstu 29.11.08, 20:59 pewnej modnej parę lat temu piosenki, którego głębia wzruszyła mnie do łez, podobnie jak głębia Twoich postów. Odpowiedz Link Zgłoś
izaw Sondaż: Więcej szacunku dla prezydenta Kaczyńsk... 29.11.08, 20:59 Szacunek należy się każdemu, nie tylko prezydentowi. Z drugiej strony należałoby rozróżnić szacunek do Urzędu Prezydenta od szacunku do osoby go piastującej. Pierwsze to szacunek do państwa, drugie wynika z postawy osoby i jeżeli dana osoba sama siebie nie szanuje, to niemożliwe jest otrzymywanie szacunku od innych. Odpowiedz Link Zgłoś
28plk7b [...] 29.11.08, 21:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow33 Sondaż: Więcej szacunku dla prezydenta Kaczyńsk... 29.11.08, 21:03 Na szacunek trzeba sobie zasluzyc,czyli byc Prezydentem dla wszystkich Polakow! Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec czy oburzający się tu Pisowcy kochają Wałęsę 29.11.08, 21:05 też prezydent - pewno dla tego nazywają go Bolkiem - to taki przejaw moherowego szacunku Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma co to znaczy "należyty szacunek" ? 29.11.08, 21:09 Jak ja, mogę szanować kogoś, kto niszczy moje państwo, osmiesza swój urząd, odbierając mu prestiż ? Jest ignorantem i nie ma przymiotów ani ducha ani ciała by sprawować urząd prezydenta ? Odpowiedz Link Zgłoś
edo5 Re: co to znaczy "należyty szacunek" ? 29.11.08, 21:49 prawo nic dodać i nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Prawica i tak nie wierzy w sondaze... 29.11.08, 21:15 Nie raz powtarzali, ze nie wierza w sondaze wiec co z tego? Poza tym o jakim szacunku tu mowimy? Odpowiedz Link Zgłoś
lena.lar Sondaż: Więcej szacunku dla prezydenta Kaczyńsk.. 29.11.08, 21:20 Szacunek?! Kaczyńskiemu?! Jaja sobie ze mnie robicie?! HA ha ha! Kaczyńskiemu!!! Szacunek!!! Ha ha ha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
antypisiorek [...] 29.11.08, 21:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
szkaplerzyk Sondaż: Więcej szacunku dla prezydenta Kaczyńsk... 29.11.08, 21:24 Co za palant tak sformułował pytanie?!Powinno brzmieć -Czy głowie (?) Państwa (kaczyńskiemu oczywiscie) należy się szacunek? Tak. Nie.Głosowałem na niego, ale szacunku mam więcej dla swego psa. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Jak szanowac gościa który na kazdym 29.11.08, 21:25 kroku pokazuje że ma gdzieś takich jak ja? Odpowiedz Link Zgłoś
plugart Re: Jak szanowac gościa który na kazdym 29.11.08, 21:57 mangold napisał: > kroku pokazuje że ma gdzieś takich jak ja? Nie znam Cię , ale z dotychczasowej postawy prezia wynika ze on nikogo nie szanuje, inny człowiek dla niego to zło konieczne... Sławetne "spieprzaj dziadu" tą wypowiedzią pokazał wszystkim jak bardzo szanuje innych ludzi... Dlaczego ja mam go szanować ? bo jest prezydentem? tym bardziej nie zasługuje na szacunek, jest osobą publiczna, ma reprezentować ( a nie ośmieszać) nasz kraj... Nie... ja go nie szanuję na pewno, jest dla mnie złem koniecznym, które będzie robiło trzode i ośmieszało Polaków, jeszcze przez AŻ 2 LATA!. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Sondaż: Więcej szacunku dla prezydenta Kaczyń 29.11.08, 21:32 toberson napisał: > Zamknac Tuska i Palikota bo to wariaci!!! Razem z Kaczorem, czy w oddzielnych celach? Odpowiedz Link Zgłoś
2222pi Sondaż: Więcej szacunku dla prezydenta Kaczyńsk... 29.11.08, 21:39 Polscy żebracy precz z EU! Nikt was tu niechce. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Kaczyński nie zasługuje na szacunek 29.11.08, 21:40 bo zamiast pacować dla dobra Polski i Polaków,zajmuje się głównie jakąś Gruzją i wetuje wszystko co mu brat każe jeszcze tylko 2 lata na szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
plugart Re: Kaczyński nie zasługuje na szacunek 29.11.08, 21:53 beatrix13 napisała: > bo zamiast pacować dla dobra Polski i Polaków,zajmuje się głównie > jakąś Gruzją i wetuje wszystko co mu brat każe > jeszcze tylko 2 lata na szczęście > > On zajmuje się wszystkim tylko nie tym czym powinien. Gruzja to pikuś w porównaniu z resztą bagna , które robi. 2lata to cała wieczność z kimś takim...... Odpowiedz Link Zgłoś
acidhead [...] 29.11.08, 21:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
plugart Sondaż: Więcej szacunku dla prezydenta Kaczyńsk... 29.11.08, 21:51 Na szacunek trzeba sobie zapracować, jedyny należny szacunek, który należy się komuś od kogos to szacunek dzieci dla rodziców, w innych przypadkach szacunek nie jest "dziedziczny" tym bardziej jeżeli ktoś robi wszystko zeby tego szacunku od innych nie otrzymywać. Odpowiedz Link Zgłoś
kar-rudy102 Sondaż: Więcej szacunku dla prezydenta Kaczyńsk.. 29.11.08, 21:51 ha ha!!prezydent cieć. Odpowiedz Link Zgłoś
acidhead Sondaż: Więcej szacunku dla prezydenta Kaczyńsk.. 29.11.08, 21:54 jestem na czarnej liście?!więc napisze to inaczej:prezydent mojego kraju jest śmieszny jak taki pan co w cyrku chodzi w za dużych butach z dolepionym nosem.może być panie cenzorze-moderatorze? Odpowiedz Link Zgłoś
antypisiorek cenzor szaleje, a ja powtórzę kaczor to zero 29.11.08, 22:09 i polityczny konus Odpowiedz Link Zgłoś
volverener Sondaż: Więcej szacunku dla prezydenta Kaczyńsk.. 29.11.08, 22:19 Szacunek nalezy sie urzedowi Prezydenta RP, niekoniecznie zas osobie sprawujacej ten urzad. Nie nalezy mylic tych dwoch pojec. Wlasnie majac na uwadze szacunek dla urzedu Prezydenta RP Polacy sa zatroskani faktem iz urzad ten sprawuje osoba niegodna ich szacunku, osoba narazajaca stale ow urzad na posmiewisko (Patrz zjecia pokazujace reakcje Saakaszwilego na widok trzesacego sie ze strachu Kaczynskiego, ktoremu wlasnie wywinal niezly numer). Dlatego tez zasadnym uwazam co ponizej: Apel do Prezydenta RP Pana Lecha Kaczyńskiego: Pan Prezydent Rzeczpospolitej Polskiej Panie Prezydencie Kaczyński, jako obywatel RP apeluje do Pana aby ustąpił Pan z urzędu Prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej. Uzasadnienie mojego apelu: W czasie wizyty w Gruzji, podczas której reprezentował Pan Państwo Polskie oraz jego obywateli, do których ja również się zaliczam, splamił Pan honor najwyższego urzędu w Polsce a także splamił Pan mundur Żołnierza Polskiego. Pozwolił Pan się wmanipulować w niejasną sytuację sprowokowaną przez gruzińskich gospodarzy. Okazał się Pan tchórzostwem, a po powrocie do kraju świadomie insynuował Pan publicznie, ze to Rosjanie sprowokowali strzelaninę, bez okazania żadnego dowodu na prawdziwość Pańskich słów. Jest to niegodne nie tylko Prezydenta Państwa, jest to niegodne każdego uczciwego człowieka. Jako pełniący urząd Prezydenta RP obywatel, naraził Pan na szwank polski interes narodowy, a także dobre stosunki z Narodem i Państwem Rosyjskim. Czuje się osobiście urażony Pańskim zachowaniem. Stał się Pan, a za Pana pośrednictwem cala Polska, pośmiewiskiem goszczących Pana Gruzinów, a reakcje Prezydenta Saakaszwilego na Pański strach widać dobitnie na zdjęciach opublikowanych w mediach na całym świecie. Pan się trzęsie ze strachu, a Pański gospodarz, odpowiedzialny za bezpieczeństwo Prezydenta Polski, trzesie się ze śmiechu. Panie Prezydencie, jeśli zachował Pan resztki honoru, uczciwości, wzywam Pana aby ustąpił Pan z zajmowanego urzędu. Informuje Pana również, ze złożę zawiadomienie do prokuratury o popełnionym przez Pana przestępstwie polegającym na: - narażeniu na utratę życia oraz dobrego imienia Prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej - działanie na szkodę RP - ośmieszanie w mediach publicznych urzędu Prezydenta RP oraz dobrego imienia obywateli Państwa Polskiego. Do internautów: powyższy tekst wymaga uzupełnień i ewentualnych poprawek. Proszę o pomoc w tym zakresie. Po zredagowaniu ostatecznego tekstu zostanie on przekazany zainteresowanym stronom oraz poslom na sejm RP Odpowiedz Link Zgłoś
plugart Re: Sondaż: Więcej szacunku dla prezydenta Kaczyń 29.11.08, 22:39 On nigdy samowolnie i dobrowolnie nie ustąpi z urzędu, będzie siedział przy korycie tak długo jak to tylko możliwe. Jeszcze tylko (AŻ) 2 lata tej żenady. Odpowiedz Link Zgłoś
acidhead Re:volverener napisał: 29.11.08, 23:04 volverener -wysmażyłeś ciekawy tekst,ale nie jesteś chyba tak naiwny by sądzić że ten zip barowy poda się do dymisji?wolne żarty :-)))) ty już jesteś prokremlowski agent,jątrzący prawowitych rodaków przeciw miłościwie panującemu,najlepszemu prezydentowi od 1339r. panó prefosoru Lechu Kaczyńskim herbu rozdwojenie jażni Odpowiedz Link Zgłoś
volverener Re:volverener napisał: 30.11.08, 00:49 Drogi acihead, nie, nie jestem az tak naiwny. Ale... jestem mysliwym. Jest wysoce etycznym zachowaniem mysliwego aby przed odstrzeleniem dal szanse zwierzakowi. Ten apel daje taka szanse Panu Prezydentowi Kaczynskiemu, nim Polacy sami go usuna z urzedu, czy to w wyniku wyborow, czy tez procedury impeachmentu. Tak czy owak ma to pewne jak w banku i z pewnoscia bedzie to bolalo. Mozna tylko sie zastanawiac kogo bardziej, jego samego czy tez jego brata. Nawiasem mowiac wyznaje zasade ze nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo. Jesli Polacy wyciagna na przyslosc nalezyte wnioski z tego co nam zaserwowali blizniaki i zrozumieja dzieki komu i czemu ludzie ci wyladowali na szczycie wladzy w demokratycznej Polsce, to bedzie mozna powiedziec ze cos jednak dobrego dla kraju z tego wyniklo. Pozdro i dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś