a.rd Re: Grand Press dla dziennikarzy "Wyborczej" 17.12.08, 19:40 W Polsce jest cala gora corocznych(!) nagrod, roznych gali, statuetek a nie ma komu ich wreczac, wiec dostaja je ludzie z zaledwie rozpoznawalnymi twarzami. To niestety obniza range wszelkich nagrod. Odpowiedz Link Zgłoś
warszawski_zgred Rymanowski Dziennikarzem Roku 17.12.08, 19:51 Bogdan Rymanowski powinien chyba poszukać sobie jakiegoś dobrego papuge! Kilka dni temu przeprowadził wywiad z poszukiwaną przez Niemiecki wymiar sprawiedliwości Panią która uciekła z Niemiec z dzieckiem. Pani ta jest poszukiwana listem gończym, zatem; albo Rymanowski prosząc o ten wywiad oszukał tą Kobietę i zgodnie z KK zrobi doniesienie na nią lub też sam podpada pod Kodeks Karny Rozdział XXX - Przestępstwa przeciwko wymiarowi sprawiedliwości. Art. 239. § 1. Kto utrudnia lub udaremnia postępowanie karne, pomagając sprawcy przestępstwa, w tym i przestępstwa skarbowego uniknąć odpowiedzialności karnej, w szczególności kto sprawcę ukrywa, zaciera ślady przestępstwa, w tym i przestępstwa skarbowego albo odbywa za skazanego karę, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Razwietka nagrodziła swoich funkcyjnych pismaków 17.12.08, 20:33 Zastanawiam się, czy ci ludzie z Ministerstwa Prawdy z ul. Czerskiej nie widzą całej żenady w tym corocznym fetowaniu "swoich" dziennikarzy i literatów ? Myślą pewnie, że cała Polska patrzy wyłącznoie w TVN24/WSI i uczy się na pamięć GWno Prawdy ? Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Rymanowski Dziennikarzem Roku 17.12.08, 21:07 Jako tako obleci. Byłby lepszy bardziej dbając o swoją neutralność. Odpowiedz Link Zgłoś
wujo_mike Grand Press dla dziennikarzy "Wyborczej" 17.12.08, 21:33 Toć to pampers i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek Rymanowski Hiennikarzem Roku 17.12.08, 21:35 mętlik i podjudzanie plus insynuacja = nagroda ?! nie czuje to całe jury że, tego kitu nikt nie kupi ! nagroda nam się należy że, od czasu do czasu zmuszam sie do oglądania Odpowiedz Link Zgłoś
alexis_corner Re: Rymanowski Hiennikarzem Roku 17.12.08, 21:47 Właśnie pokazuje "klasę" przesłuchując leppera. To święte oburzenie :-) To zdziwienie! :-) Ma facio tupet. Nie, to nie o lepperze... :-D -wredna alexis Odpowiedz Link Zgłoś
spector1 Re: Grand Press dla dziennikarzy "Wyborczej" 17.12.08, 22:14 Najbardziej eksponowani i wierni TVN są nagradzani . Nijak to się ma do dobrego dziennikarstwa. Panie Rymanowski trochę mniej arogancji a więcej obiektywizmu i przygotowania przydałoby się Panu. O braku taktu i dobrych obyczajach jakie obowiązują w cywilizowanych krajach nie wspomnę. Peter Arnett'em nigdy pan nie będzie. Nie wiem czy Pan wie, że Peter'a Arnett'a za jego profesjonalizm nawet dyktarzy traktowali go z szacunkiem. To zupełny upadek polskiego dziennikarstwa gdy takich jak Rymanowski się nagradza. Polska prasa :GW, Rzeczpospolita, Dziennik etc to zupełne dno. Polaków traktuje się jak zupełnych idiotów. Artykuły brytyjskiej prasy : Guardian, Independent,Telegraph, Daily Mail cytowane są na całym świecie. Czy ktoś na Zachodzie powołał się na pisaninę Gadomskiego z GW? Ignorancja polskich dziennikarzy ,brak znajomości języków oraz wynikający z tego brak międzynarodowych kontaktów powoduje,że polska prasa i TV osiągnęła dno. Polska edycja CNBC też należąca do TVN powinna być natychmiast zlikwidowana bo jest ona jedynie platformą propagandy i dezinformacji w przeciwieństwie do CNBC USA czy CNBC UK, gdzie trafiają się wywiady z niezależnymi ekspertami krytykującymi przyjętą linię CNBC. Całe szczęście, że nie wszyscy Polacy zniżyli się do poziomu Rymanowskiego. Dlaczego TVN nie podaje adresów internetowych do redakcji i poszczególnych redaktorów? Spector Odpowiedz Link Zgłoś
novasol gratki! 17.12.08, 23:08 gratulacje dla Bodzia:) -- www.youtube.com/watch?v=iu4V9Sw2ucU Odpowiedz Link Zgłoś
normalniepodfryzurka Rymanowski Dziennikarzem Roku 18.12.08, 00:51 czegos nie rozumiem : jakim sposobem w kategorii : Justyna Pochanke mogl zwyciezyc p. Rymanowski ? Odpowiedz Link Zgłoś
metalfan_1985 Re: Rymanowski Dziennikarzem Roku 18.12.08, 05:24 Pochanke startowała w kategorii Sekielski&Morozowski :) Lubiłem jakiś czas temu TVN, kiedyś nawet do GW zaglądałem (żeby wydłubać program TV i CJG w czwartek/piątek :) ). Teraz rzygam gazetami, radiem i telewizją. Wszystko jest tendencyjne, nachalne i prostackie. Jedyne, co mam wspólnego z mediami to HBO, AXN, pakiet Discovery i National Geographic - reszta to dno i flaki z olejem. Od czasu do czasu obejrzę wiadomości na dowolnej stacji lub przejrzę skróty w internecie. Ludziom próbuje się zrobić papkę z mózgów - po co? Odpowiedz Link Zgłoś