tersta Tacy są katolicy. Tak traktują zwierzęta oraz... 24.12.08, 16:33 innych ludzi. Ale co tam: święta, spowiedź, polecą do kościółka na pasterkę, Bóg przebaczy, bo przecież inaczej prawie wszystkich musieliby wywalić z kościoła. A czy może w tej sprawie Episkopat ma cos do powiedzenia? Bo ci biskupi polscy zwykle tacy elokwentni... Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Carrefour przeprasza i wyjaśnia 24.12.08, 16:41 Daj karpiowi święty spokój Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_i Carrefour przeprasza i wyjaśnia 24.12.08, 16:42 Bardzo dobrze, że media zajęły się tą sprawą. Inaczej przeszłaby pewnie bez echa. A tak media syte(bo zainteresowanie ludzi było) i carrefour przeprasza - oby coś zrobił w tym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
hanklo Carrefour - ja ich rozumiem 24.12.08, 16:45 Rozumiem ich. Rano sam probowalem humanitarnie zajac sie karpiem. Plywal sobie jak nic w wannie.Opowiedzialem mu bajke o zlotej rybce- jego kuzynce i wyciagajac go mowilem ze i ja go chce ucalowac aby zamienil sie w sliczna ksieznicze.A ten niebezpieczny, agresywny pelen nienawisci jak prezes PIS-u, probowal mi podstawic pletwe bym sie wywrucil. Natepnie walnal mnie ogonem w okulary wyslizgnal sie na stol i porozbijal szklanki i talerze. Tu skonczyla sie moja cierpliwosc.Tluczkiem dostal miedzy oczy i wyladowal na patelni.Za pare minut bedzie goscil w moim zoladku. A ja ostrzegam was przed ta niezwykle niebzpieczna i agresywna ryba. A morde ma jak czlonek pisu spod Kurska a najlepiej wyglada i smakuje - po zydowsku. Jak PIS z palacem prezydenckim .Aleluja- juz niedlugo wielkanoc. Hurra Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker A jednak potężna placówka handlowa 24.12.08, 16:45 potrafi się ukorzyć przed klientami chociażby w trosce o interesy. Ja też za bardzo nie rozumiem, jak ryba mogła jeszcze żyć po wypatroszeniu; chyba że rzeczywiście ruszała się PODCZAS patroszenia - to potworność. Odpowiedz Link Zgłoś
waariat to pewnie byly mohery hehe 24.12.08, 17:16 a jak wpierd..ją schabowe to nawet się nie zastanawiają czy świniak ginie na krześle elektrycznym, czy Rocki w chłodni go martretuje czy też strzykawke usypiajaca w dupe dostaje.. wielcy obrońcy zwierząt. Jeszcze hehe pewnie trzeba pocałować pierw karpia, a potem go gumowym młotkiem pacnąć z milion razy w czółko;) albo w krematorium zagazować grupowo ryby ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jarekj82 Carrefour przeprasza i wyjaśnia 24.12.08, 17:32 Ekolodzy się znaleźli...a zwłaszcza ta inteligentna klientka. Jeszcze "dupę" zawraca innym do tego...proszę skąd tacy ludzie się biorą!!! Nudzi się jej w domu? Mąż jej nie zaspokaja? A może za długo jest na emeryturze? Dobrze,że nie wie jak się kury zabija albo inne zwierzęta bo do Green Peacy napisałaby wówczas....eheheh Odpowiedz Link Zgłoś
topshopxx Re: Carrefour przeprasza i wyjaśnia 24.12.08, 18:04 jarekj82 napisał: > Ekolodzy się znaleźli...a zwłaszcza ta inteligentna klientka. Jeszcze "dupę" > zawraca innym do tego...proszę skąd tacy ludzie się biorą!!! Nudzi się jej w > domu? Mąż jej nie zaspokaja? A może za długo jest na emeryturze? Dobrze,że nie > wie jak się kury zabija albo inne zwierzęta bo do Green Peacy napisałaby > wówczas....eheheh "Green Peacy" ... ? Teraz nauka jezyka angielskiego to nie tylko przywilej ludzi zamoznych i inteligetnych. Prostaki, chamy i przyglupy tez ucza sie juz jezykow obcych , wiec nie trac czasu i biegiem do szkoly jezykowej. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyola Carrefour przeprasza i wyjaśnia 24.12.08, 18:04 czy wy naprawdę musicie jeść te karpie?czy nie można zdrowiej i równie smacznie świętować jedząc warzywa, owoce i grzyby? to jest koszmar jakiś! płakać mi sie chce po prostu. gdyby więcej osób przestało jeść zwierzęta nie było by tej całej masówki, zabijania(humanitarnego i nie)i tego typu sytuacji...zróbcie coś ze sobą ludzie,jak możecie być tacy okrutni! i tematycznie- moje życzenie świąteczno noworoczne- żeby więcej osób zaczęło myśleć i współodczuwać, a przestało zabijać i pożerać...:( Odpowiedz Link Zgłoś
topshopxx Dziekuje, gazeto 24.12.08, 18:12 Kiedy choc troche zatesknie za Ciemnogrodem, wchodze na portal , czytam np. o tych karpiach i juz tesknoty za tym szambem i smrodem zwanym Polska mi odchodza. Odpowiedz Link Zgłoś
chowad Carrefour przeprasza i wyjaśnia 24.12.08, 18:15 Ryby mają to do siebie, że nawet bez głowy potrafią się ruszać, więc ten karp był najprawdopodobniej martwy. To, że nie istnieje humanitarne uśmiercanie ryb, a właściwie większości zwierząt też jest prawdą. Taka jest specyfika masowej produkcji, gdzie poziom "humanitarności" jest odwrotnie proporcjonalny do poziomu wydajności. To jest przykre. Nie każdy może jeśc "trawę", ale każdy może się zainteresować, co się dzieje z mięsem zanim trafi na nasz stół. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Carrefour przeprasza karpia ? 24.12.08, 18:22 Osobiscie proponuje zastosowanie odpowiedniej gilotyny do usmiercania. Mlotkiem w glowe karpia zasadniczo trudniej trafic. Odpowiedz Link Zgłoś
elvaan Carrefour przeprasza i wyjaśnia 24.12.08, 19:31 Jeśli ktoś się łudzi że jakiekolwiek zwierzę trafiające na stół umiera w humanitarnych warunkach, powinien obejrzeć ten film: video.google.com/videoplay?docid=-7105458742770657802 Odpowiedz Link Zgłoś
majkipak jaki żywy?? 24.12.08, 19:36 ludzie, jaka istota bez narządów wewnętrznych będzie żyła?? myślcie logicznie. osoby które tak twierdza niech wyprują sobie flaki i potem niech złożą zażalenie na obsługę tego sklepu. ruchy tego karpia były spowodowane nerwami. nie raz spotkałem sie z opowiadaniem innych, że jeszcze kawałki ryby poruszały sie na patelni. kurze jak się obetnie głowę, to czasami też jeszcze biega po podwórku. i czy ktoś mi powie, że ona jeszcze żyje?? fakt, że sposób przechowywania, przewożenia oraz pakowania żywych ryb pozostawia bardzo wiele do życzenia i to powinno sie zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
thelowfatyogurt Ludziom zabrakło już jakiejkolwiek wrażliwości 24.12.08, 20:31 Żywcem wypatroszony karp nie odczuwa mniejszego bólu niż wy czulibyście na jego miejscu - wszystkie kręgowce mają podobny układ nerwowy. Wesołych świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech6j Biedne karpie 24.12.08, 20:43 Czy ci sami co płczą nad karpiem płaczą też nad "zygotą" rozszarpywaną żywcem? Ot współczsena "cywilizacja" motłochu. Odpowiedz Link Zgłoś
sw.stefan haha kałojady 24.12.08, 22:09 zapomnieliście durne pały ,ze największym spiskiem żydowskim jest wybranie jezusa żyda na króla polski,a karp bez serca raczej nie może żyć,wiec możecie sie onanizować w swoim humanitaryzmie nad golonką. banda kato-marabutów Odpowiedz Link Zgłoś
beata_sta Re: haha kałojady 25.12.08, 12:19 sw.stefan napisał: > zapomnieliście durne pały ,ze największym spiskiem żydowskim jest wybranie > jezusa żyda na króla polski,a karp bez serca raczej nie może żyć,wiec możecie > sie onanizować w swoim humanitaryzmie nad golonką. > > banda kato-marabutów He he, z tego co tu zaprezentowałeś wniskuje ze onanizm jest twoim zajeciem glownym. Onano-marabut hehehehhe. Odpowiedz Link Zgłoś
sw.stefan Re: haha kałojady 25.12.08, 22:32 beata_sta napisała: > sw.stefan napisał: > > > zapomnieliście durne pały ,ze największym spiskiem żydowskim jest > wybranie > > jezusa żyda na króla polski,a karp bez serca raczej nie może > żyć,wiec możecie > > sie onanizować w swoim humanitaryzmie nad golonką. > > > > banda kato-marabutów > > He he, z tego co tu zaprezentowałeś wniskuje ze onanizm jest twoim > zajeciem glownym. Onano-marabut hehehehhe. chyba jesteś za tempa żeby to załapać ,albo atmosfera świat tak ci sie udzieliła Odpowiedz Link Zgłoś
jaslon pieprzyć nawiedzonych ekologów !!! 24.12.08, 23:03 Może ktoś zdefiniować określenie "ekolog" ? Odpowiedz Link Zgłoś
cedryk2006 Tylko bydło może się tak zachowywać. 24.12.08, 23:25 Tylko ktoś zupełnie pozbawiony uczuć, empatii i innych temu podobnych cech może tak maltretować zwierzęta i to niezależnie od tego, czy są to zwierzęta domowe czy przeznaczone do zjedzenia. Obrzydzenie mnie bierze na samą myśl o tym. Człowiek stworzył prawdziwy przemysł mordowania zwierząt i choć jem mięso, mam poważne problemy z aż takim uprzedmiotowieniem tych zwierząt. Przestaliśmy je traktować, jak istotę która czuje, a traktujemy jak zwykłą rzecz. Skoro wielu z nas nie chciałoby zrobić krzywdy np. psu czy kotu, czemu pozwalamy na takie bestialskie zachowanie w stosunku do innych zwierząt? Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Carrefour przeprasza i wyjaśnia 25.12.08, 04:24 jak taka humanitarna to niech wpier...ala marchewkę a nie karpia Odpowiedz Link Zgłoś
wit.15 ŻYWY karp pozbawiony SERCA, wątroby i reszty - CUD 25.12.08, 05:31 Tak! A krew pompuje mu się sama! Do tego mózgu, który coś tam odczuwa! Wyprucie serca = śmierć ryby, czy to jest zbyt trudne do pojęcia? Czy na prawdę wyobraźnia ponosi autorów tekstu/tekstów do tego stopnia, że widząc rybę pozbawioną wnętrzności, poruszaną jakimiś tam nerwami, są skłonni zrobić z siebie takich głupków, by orzec, że serce i krwiobieg nie są potrzebne do pozostania przy życiu? Odpowiedz Link Zgłoś
1zu1 Re: ŻYWY karp pozbawiony SERCA, wątroby i reszty 25.12.08, 14:47 Ktoś tu chyba nie zrozumiał istoty artykułu... oj niedobrze niedobrze Odpowiedz Link Zgłoś
wit.15 Re: ŻYWY karp pozbawiony SERCA, wątroby i reszty 25.12.08, 19:27 Oj wiem o co chodzi, wiem. O to, że się je szlachtuje na żywca. Tylko że cała afera wynikła z tego, że ktoś zobaczył rzekomo ŻYWĄ rybę bez wnętrzności. Naprawdę nie zrozumiałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 3- 5 minut .... agonii 25.12.08, 21:03 " W zależności od rodzaju tkanki czy narządu i długości niedotlenowania czas, po którym dochodzi do nieodwracalnych zmian martwiczych jest różny. I tak najbardziej wrażliwe są komórki nerwowe w ośrodkowym układzie nerwowym, które już po upływie trzech - pięciu minut obumierają, co nieuchronnie prowadzi do śmierci biologicznej całego lub części mózgu." www.bryk.pl/teksty/studia/pozosta%C5%82e/medycyna/15249-%C5%9Bmier%C4%87_i_zmiany_po%C5%9Bmiertne.html Odpowiedz Link Zgłoś
wit.15 Re: 3- 5 minut .... agonii 25.12.08, 22:02 Człowieku, jaki to ma związek z rozmową? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: 3- 5 minut .... agonii 25.12.08, 22:05 Pokombinuj następne pół godziny - może załapiesz :-) Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wit.15 Re: 3- 5 minut .... agonii 25.12.08, 22:08 Jak widzę można od Ciebie wymagać tylko operacji kopiuj-wklej. Ok. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: 3- 5 minut .... agonii 25.12.08, 22:16 Czytaj dalej - może uda ci się skopiowiać trochę pomyślunku do szarych komórek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wit.15 Re: 3- 5 minut .... agonii 25.12.08, 22:25 Osoba, która sugeruje, że agonia po wypruciu wszystkich narządów wewnętrznych może trwać 3-5 min, mówi o pomyślunku. Boże, ratuj. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: 3- 5 minut .... agonii 25.12.08, 22:34 Dobrze kombinujesz - doradzę ci jednak, abyś w dalszym ciągu swych morderczych zmagań z FAKTAMI wziął pod uwagę, że ich ignorowanie nie sprawi, że przestaną one istnieć. Kontynuuj :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wit.15 Re: 3- 5 minut .... agonii 25.12.08, 22:42 Weź jeszcze pod uwagę taki fakt jak "świadomość" czy też "utrata świadomości". Widzę, że bardzo dobrze czytasz, ale niestety połykasz niektóre linijki. Chyba że ty naprawdę tylko kopiujesz i wklejasz? Spójrz zatem teraz w ten swój artykuł i spróbuj wywnioskować coś nt. układu oddechowego. Następnie, nie musisz już słuchać opinii zwykłych ludzi, którym zdarzyło się pokroić martwą rybę i zaobserwować, że ona dalej się rusza, poszukaj proszę czegoś nt. pośmiertnych skurczów mięśni. Możesz to tu nawet później wkleić. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofczyz I tak miała szczęście 25.12.08, 09:13 Miała szczęście bo w Carrefour nie wolno fotografowac telefonami i innymi aparatami. Mogła ją wywlec ochrona i poddac kontroli osobistej albo jeszcze co innego! A co do ryby to jako wędkarz zastanawiam się jak mu udało się wypatroszyc tą rybę bez ogłuszania. Po ogłuszeniu jest trudno !? Odpowiedz Link Zgłoś
beata_sta Supermarkety to porażka. 25.12.08, 12:11 Carrefour na Targówku ogólnie jest ok, z tymi karpiami to dali plamę. Ale co do Carrefoura koło Dworca Wileńskiego to fakt. Towary porozwalane, totalny bałagan na półkach, rozgrzebane artykuły przemysłowe i spożywcze. Nie wspomnę o stoisku warzywnym i rybnym, bo to woła o pomstę do nieba. Jakby nikt tego nie kontrolował. Rozumiem że tam robi zakupy głównie tzw. zielona Warszawa (z okolicznych miejscowości, z racji bliskości dworca),ludzie się spieszą na pociąg to i rozrzucają, ale bez przesady, ktoś mógłby tam od czasu do czasu posprzątać. Chociaż, za takie grosze które tam płacą nic dziwnego, że personel olewa. To samo jest w Auchan na Modlińskiej. Tam to już syf totalny zapanował. A najlepsze są tam sprzątaczki, zwłaszcza taka jedna starsza niewysoka. Uważajcie na nią ludzie, chodzi po sklepie, ciąga za soba wózek z jakimiś mopami, nie robi nic (obserwowaliśmy ją ostatnio), potrąca ludzi i jeszcze potrafi ich skrzyczeć że się plączą po sklepie. Ręce opadają! Odpowiedz Link Zgłoś
nomad997 Re: Supermarkety to porażka. 25.12.08, 12:45 Wiesz ile płaci Carrefour swoim pracownikom (wiem, bo pracowałem w Carrefour Wileńska) - 1200 brutto. Do tego 10% premii (brutto rzecz jasna), która pełną bardzo ciężko dostać, bo dyrektor karze ciąć koszty personalne. Sieć podobno bardzo biedna (taka jest oficjalna wersja dla pracowników), ale sama Wileńska ma obrotu w zwykłym miesiącu 30-35 milionów złotych, i z tego jest 5-6 milionów zysku na czysto tylko z tego obiektu. A pracowników na Wileńską to już szukają nawet wśród przymusowo kierowanych bezrobotnych. A... i jak się tak przyjmujesz, to pierwsze co usłyszysz na szkoleniu od ochrony, to że jesteś złodziejem, którego oni będą pilnować, i potem to robią, bo monitoring pilnuje głównie pracowników czy pracują non-stop - bo jak nawet przestaniesz na 5 minut, to zaraz jest telefon do kierownika działu z monitoringu dlaczego pracownik przestał pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
nomad997 Niech lepiej... 25.12.08, 12:15 Niech lepiej się dyrekcja Carrefoura pochwali, jak oni traktują swoich pracowników, i nie mam na myśli tego co widzą klienci. Przy tym co dzieje się w tej sieci, to patroszenie żywego karpia jest jak mały pikuś. Odpowiedz Link Zgłoś