wels5 Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 05.01.09, 11:20 Przecież zarządowi telewizji, ale także PIS-owi i O. Dyrektorowi sola w oku jest to, że J. Owsiak od wielu lat robi dobra robotę i jego popularność nie maleje. Trzeba było zrobić wszystko, aby choć zmarginalizować jego akcję. ALE I TAK SIĘ TO NIE UDA!JUREK JESTEŚMY Z TOBĄ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
brzezie76 Hochsztapler apeluje. 05.01.09, 11:31 Hochsztapler apeluje do TVP:Dofinasujcie mnie i moią rodzinę.Ten pan znalazł sobie sposób na dostatnie i wygodne życie żerójąc na niewiedzy i naiwności młodych ludzi.Za kilka dni pracy w ciągu roku zgarnia 15% haracz.A budżet NFZ to kilkadziesiąt miliardów złotych i takie drobne sumy niemają istotnego znaczenia.W skali roku więcej ukradną firmy farmaceutyczne i zakłady opieki zdrowotnej. Odpowiedz Link Zgłoś
pafni Re: Hochsztapler apeluje. 05.01.09, 11:35 brzezie76 napisał: > Hochsztapler apeluje do TVP:Dofinasujcie mnie i moią rodzinę.Ten pan znalazł > sobie sposób na dostatnie i wygodne życie żerójąc na niewiedzy i naiwności > młodych ludzi.Za kilka dni pracy w ciągu roku zgarnia 15% haracz.A budżet NFZ t Zapewne uczciwy z ciebie człek i zrobiłeś więcej dobregop niż Jurek. > o > kilkadziesiąt miliardów złotych i takie drobne sumy niemają istotnego > znaczenia.W skali roku więcej ukradną firmy farmaceutyczne i zakłady opieki > zdrowotnej. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Hochsztapler apeluje. 05.01.09, 11:38 ten brzezie76 ma na pewno lęki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Hochsztapler apeluje. 05.01.09, 11:56 brzezie76 napisał: > Hochsztapler apeluje do TVP:Dofinasujcie mnie i moią rodzinę. W jaki sposób działa to dofinansowanie bo akurat CAŁOŚĆ środków zebranych podczas kwesty jest przeznaczana na cele statutowe. Zapytam cię więc jeszcze raz: W JAKICH SPOSÓB TVP DOFINANSOWUJE OWSIAKA I JEGO RODZINĘ? > Ten pan znalazł > sobie sposób na dostatnie i wygodne życie żerójąc na niewiedzy i naiwności > młodych ludzi. Ten Pan znalazł sobie sposób, żeby pomagać innym. Ty znalazłeś sobie sposób żeby go anonimowo opluć. Jest różnica? Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: Hochsztapler apeluje. 05.01.09, 12:06 brzezie76 napisał: > Hochsztapler apeluje do TVP:Dofinasujcie mnie i moią rodzinę.Ten pan znalazł > sobie sposób na dostatnie i wygodne życie żerójąc na niewiedzy i naiwności > młodych ludzi. Chyba już lepiej iść na całość. Proponuję "rzerójonc". Jak hochsztapler to hochsztapler. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Hochsztapler to towja stara. 05.01.09, 13:10 Widzę, że pisowcy nie mogą się dogadać: raz p*licie o 5,5% a innym - o 15%. Kij ci w zad, nygusie! Odpowiedz Link Zgłoś
sybirak2 Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 05.01.09, 11:53 Panie Owsiak, nie błagaj TVP, przenieś się do TVN. Odpowiedz Link Zgłoś
janbacz Nieuczciwa konkurencja czerwonego Owsiaka 05.01.09, 12:10 Owsiak daje dary tylko szpitalom państwowym, co stanowi nieuczciwą konkurencję dla prywatnych. Jak szpital w Jędrzejowie przejął prywatny to czerwony Owsiak chciał zabrać dary! Całe szczęście dla leczonych dzieci w umowie darowizny nie było klauzuli na taki wypadek i sprzęd służy dzieciom dalej. Zapewne teraz już odpowiednie klauzule Owsiak wstawia - i dla następnych dzieci którym wypadnie się leczyć w prywatnym szpitalu pomocy nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Owsiki do d... tam, gdzie ich miejsce! 05.01.09, 12:11 Bo po co finansować szpitale, które Tusk&co będą zaraz za bezcen wyprzedawać? Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek ,,idz na wybory zmien kraj,, kraj sie zmienil 05.01.09, 12:27 owsiak idz do TVN Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: ,,idz na wybory zmien kraj,, kraj sie zmienil 05.01.09, 12:40 dobiczek napisał: > owsiak idz do TVN Dlaczego miałby iść do TVN? Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek W TVN przed wyborami prezenterzy paradowali 05.01.09, 12:56 w koszulkach ,, ... zmien kraj,, wiec po zmianach w kraju tam mu powinno byc najlepiej,hihi PS zbieranie kasy na szpitale stracilo sens skoro szpitale maja byc sprywatyzowane-niech wlaciciel interesu inwestuje w swoj szpital Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Trudno aby złodziejsko 05.01.09, 12:59 zadłużany i potem za "darmo" prywatyzowany szpital przejmował ufundowane przez ludzi dla PUBLICZNEJ słuzby zdrowia urządzenia i aparaturę ..... Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Spytajcie płacących abonament. 05.01.09, 12:37 Wynik może być....szokujący :))) Większość nie chce Owsiaka.Ale....WOŚP to ,,misja'' jak sądzę :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Spytajcie płacących abonament. 05.01.09, 12:38 amanasunta napisała: > Wynik może być....szokujący :))) > Większość nie chce Owsiaka.Ale....WOŚP to ,,misja'' jak sądzę > :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Większość? Robiłoś jakieś badania? Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Spytajcie płacących abonament. 05.01.09, 12:56 ale bez badań kazdy wie ze zwykłych zyciowych rozmów ze platfusy nie płacą (bo po co itd.).... Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Na ile można szacować 05.01.09, 12:54 koszt takich 4 godzin programu w niedzielę w TVP ? ktoś ma jakieś szacunki ? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Na ile można szacować 05.01.09, 13:03 radical2 napisał: > koszt takich 4 godzin programu w niedzielę w TVP ? ktoś ma jakieś > szacunki ? Chyba najprościej będzie zapytać samej TVP :D Powiedzmy: 100 bilionów. Kto da więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 13:13 pytam poważnie czy znasz koszt czasu antenowego w niedzielę 4 godziny , myślę ze kwota jest powazna >>znalzłem coś takiego>> Z analizy cenników TVP wynika, iż spory wzrost cen nastąpił np. przy niedzielnym serialu TVP 1 "Ranczo". Rok temu w marcu 30-sekundowy spot przed odcinkiem kosztował 35 tys. zł, a po - 31 tys. zł. W tym roku będzie to odpowiednio 60 tys. zł i 52 tys. zł. W górę poszły także ceny reklam emitowanych po serialu "M jak miłość" nadawanym w TVP 2. W poniedziałki koszt 30-sekundowego spotu wzrósł z 66 tys. zł do 79 tys. zł, a we wtorki z 63 tys. zł do 75 tys. zł Jednocześnie nie zmieniły się ceny reklam przed poniedziałkowym odcinkiem tego serialu, a przed wtorkowym nawet spadły - z 50 tys. zł do 46 tys. zł. jeśli weźmiemy cenę 30 tys. za 30 sekund czyli 1 tys. za 1 sekundę to 4 godziny = 14400 sekund czyli jakieś 14,5 mln. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Na ile można szacować 05.01.09, 13:14 radical2 napisał: > jeśli weźmiemy cenę 30 tys. za 30 sekund czyli 1 tys. za 1 sekundę > to 4 godziny = 14400 sekund czyli jakieś 14,5 mln. Kompletnie bez sensu to liczysz. Widziałeś gdzieś czterogodzinny blok reklamowy :D Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 13:21 szacunek jest ostrożny gdyż czas udzielony orkiestrze to 8 godzin a ogladalność orkiestry sprowadza się do końcowych, wieczornych podsumowań gdzie pada suma uzbierana w danym finale, gro ludzi oglada inne programy w niedziele bo sama orkiestra już nie robi takiego wrazenia jak na poczatku orkiestry.Zmierzam do oszacowania kosztu czasu udzielonego jednak prywatnej fundacji. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Na ile można szacować 05.01.09, 13:27 radical2 napisał: > szacunek jest ostrożny Źle liczony :) Nie ostrożny ale po prostu wzięty z sufitu :D Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 13:44 pytanie jest o twój szacunek kosztów tego czasu antenowego skora mój jest zły ! Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Na ile można szacować 05.01.09, 13:58 radical2 napisał: > pytanie jest o twój szacunek kosztów tego czasu antenowego skora mój > jest zły ! Ale mnie NIE INTERESUJE ten szacunek kosztów. Pokazuje ci tylko absurdalność twojego. Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:02 moim zdaniem masz słabe pojęcie o kosztach całodniowych transmisji z całego kraju itd. upolityczniasz sprawę, jak znam zycie to abonamentu nie płacisz a duzo masz do powiedzenia co powinno a co nie powinno być w publicznej TV. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:14 radical2 napisał: > moim zdaniem masz słabe pojęcie o kosztach całodniowych transmisji z > całego kraju itd. Twoje nie lepsze :D > upolityczniasz sprawę, jak znam zycie to abonamentu nie płacisz No to nie znasz życia :D > a > duzo masz do powiedzenia co powinno a co nie powinno być w > publicznej TV. Ja nie piszę co powinno być. To TVP decyduje a nie ty czy ja :D Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:19 jak mam być szczery nie wierzę ze płacisz abonament bo większość "aferałów" w moim otoczeniu nie płaci i dodatkowo uwaza płacacych za frajerów. Co sądzisz o głosach aby władze telewizji wybierać podczas wyborów powszechnych, uprawnieni byliby płacacy abonament, głosowanie na osobnych kartach ? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:24 radical2 napisał: > jak mam być szczery nie wierzę ze płacisz abonament bo > większość "aferałów" w moim otoczeniu nie płaci i dodatkowo uwaza > płacacych za frajerów. Cóz - ja jednak nadal wierzę, że nie kradniesz w sklepach. Chociaż na pewno kradniesz bo takie typki jak ty z reguły kradną. > Co sądzisz o głosach aby władze telewizji wybierać podczas wyborów > powszechnych, uprawnieni byliby płacacy abonament, głosowanie na > osobnych kartach ? Ja jestem za płaceniem za prawo wybierania w wyborach (już nie powszechnych). A TVP powinno się spuścić z szumem wody - ale to takie moje prywatne zdanie :P Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:27 a to dobre z tym płaceniem za wybory ! ty jesteś z UPR czy od monarchistów ? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:38 radical2 napisał: > a to dobre z tym płaceniem za wybory ! ty jesteś z UPR czy od > monarchistów ? Ani z tych ani z tych :D Nie jestem też z Tych. Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:42 to teraz po haśle o płaceniu za prawo głosowania w wyborach przyznaj się do POpaprańców ! Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Na ile można szacować 05.01.09, 15:40 radical2 napisał: > to teraz po haśle o płaceniu za prawo głosowania w wyborach przyznaj > się do POpaprańców ! A kysz oszołomie :D Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Na ile można szacować 05.01.09, 15:56 radical2 napisał: > hahahahaha !!!! Łatwo was rozpoznać - naprawdę :D Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 16:00 idź i wrzucaj na "róbta co chceta" , mi z wami nie po drodze ! Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Na ile można szacować 05.01.09, 17:02 radical2 napisał: > idź i wrzucaj na "róbta co chceta" , mi z wami nie po drodze ! I co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 13:16 tego się tak nie liczy:) Jak ktoś kupuje reklamę, to się dogaduje, tak samo jak ty byś kupił flotę aut 1000 sztuk, to też inaczej by z tobą rozmawiano ;) Do biznesu trza mieć łeb, a nie łep ;) Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 13:23 na ile ty szacujesz ten koszt i na jakich wyliczeniach, danych to opierasz "łepski" krytyku ? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Na ile można szacować 05.01.09, 13:29 radical2 napisał: > na ile ty szacujesz ten koszt i na jakich wyliczeniach, danych to > opierasz "łepski" krytyku ? A weź ty po prostu zapytaj się TVP. TWOJE wyliczenia są po prostu bzdurne i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 13:31 :) Ze znajomość tematu. Oczywiście, nie podam sumy. Bo to jest kwestia umowy a to jest tajne ;) Ale tak na chłopsku rozum, nie można liczyć tych 8h jako czas za który się otrzyma dochód. Tak samo jakbyś się czepiał, że relacja z przemówień premiera czy prezydenta powinna być w ten sposób podliczana. Jak coś dzieje się w Polsce to trzeba pokazać, a przynajmniej wspomnieć o tym. Zresztą msza św. też jest transmitowana. I nikt za to nie płaci ;) I nie jestem krytykiem, zwłaszcza "łepskim" Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Na ile można szacować 05.01.09, 13:35 cillian1 napisał: > I nie jestem krytykiem, zwłaszcza "łepskim" Przyznasz jednak, że idea liczenia każdej sekundy transmisji po najwyższej cenie tak żeby wyszło, że "koszt" był wyższy niż zebrane pieniądze jest niesamowicie kuszący? Ciekawe w ilu katolickich tabloidach pojawi się to "wyliczenie" :D Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Na ile można szacować 05.01.09, 13:40 unhappy napisał: > cillian1 napisał: > > > I nie jestem krytykiem, zwłaszcza "łepskim" > > Przyznasz jednak, że idea liczenia każdej sekundy transmisji po najwyższej ceni > e > tak żeby wyszło, że "koszt" był wyższy niż zebrane pieniądze jest niesamowicie > kuszący? Ciekawe w ilu katolickich tabloidach pojawi się to "wyliczenie" :D Owszem, jest to kuszące, ale jeżeli potrafią myśleć, to zdadzą sobie sprawę, że jest to broń obosieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 13:50 nie po najwyższej tylko sprzed roku i tej najnizszej i tylko za połowę czasu (4 a nie 8 godzin) dlatego nazywam ten rachunek ostrożnym. O widzę ze niektórym marzy się powrót do komuny (telewizja bez Kościoła) ? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Na ile można szacować 05.01.09, 13:52 radical2 napisał: > nie po najwyższej tylko sprzed roku i tej najnizszej i tylko za > połowę czasu (4 a nie 8 godzin) dlatego nazywam ten rachunek > ostrożnym. Ale nawet za godzinę wychodzi ci cena absurdalna. Po raz trzeci zapytam: widziałeś gdzieś godzinny blok reklamowy? Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 13:59 a kto oglada te całodzienne transmisje ? nie rozumiesz ze ludzie oglądają tylko końcowy efekt (ciekawi ile Owsiak uzbierał w danym roku ?), faktyczny rachunek obejmować powinień całą utraconą widownię w niedzielę. Jeśli to jest interes dla stacji telewizyjnych dlaczego Owsiak nie robi przetargu dla tych stacji na całodniową transmisję z orkiestry - a kasa na fundację i potem do szpitali ? on woli jednak rozgrywać sprawę politycznie pod płaszczykiem rzekomej krzywdy, dobrze wie ze całodniowy maraton to zaden interes dla stacji. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 13:57 > O widzę ze niektórym marzy się powrót do komuny (telewizja bez > Kościoła) ? TV publiczna tak, nie każdy to lubi i chce się do tego dokładać. Można sobie zrobić samemu TV i czerpać z tego (reklam) kasę. Droga wolna :) Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:00 a płacisz abonament liberałku ? a jak nie to dlaczego się czepiasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:07 może i płacę. Ale nie o to człowieku chodzi. Dlaczego nie krzyczysz, że ksiądz robi mszę i zbiera tacę? Przeca ma dotację od państwa, z polskich ludzi, którzy niekoniecznie muszą chcieć to robić. Dlaczego nie piejesz, jak premier lub prezio ma orędzie noworoczne/okolicznościowe itd. Jak się czepiasz to wszystkich i równo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:13 czepiam się niepłacących abonamentu liberałów głoszących co ma być a co nie w publicznej TV. Ja przychylam się do głosów aby władze telewizji wybierać podczas wyborów powszechnych - oczywiście uprawnieni do głosu tylko płacacy abonament i ustawowo zwolnieni - pewno nie spodobał ci się ten pomysł, kombinatorku ? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:16 radical2 napisał: > czepiam się niepłacących abonamentu liberałów głoszących co ma być a > co nie w publicznej TV. Ale kto płaci a kto nie to już musiałeś sobie sam wymyślić. Ot i tyle warte są te twoje "wyliczenia". > Ja przychylam się do głosów aby władze > telewizji wybierać podczas wyborów powszechnych - oczywiście > uprawnieni do głosu tylko płacacy abonament i ustawowo zwolnieni - > pewno nie spodobał ci się ten pomysł, kombinatorku ? I już wiesz kto jest kombinatorkiem. Niezły z ciebie generator informacji :D Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:21 idź zarejestruj odbiornik a nie posyłaj tych usmieszków ! Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:23 radical2 napisał: > idź zarejestruj odbiornik a nie posyłaj tych usmieszków ! Tak, tak, oczywiście :D Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:25 no i masz człowieku - cwaniak nie płaci a ma duzo do gadania ! Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:39 radical2 napisał: > no i masz człowieku - cwaniak nie płaci a ma duzo do gadania ! Przestań kraść wtedy pogadamy :D Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:43 zacznij płacić abonament, potem wtracaj się do PUBLICZNEJ tv. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Na ile można szacować 06.01.09, 17:10 radical2 napisał: > zacznij płacić abonament, potem wtracaj się do PUBLICZNEJ tv. Ze złodziejami nie gadam :D Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:17 he he, to byś miał największy burdel na świecie, władzę w wyborach. widzisz jakich mamy polityków, bez wykształcenia itd. Ty pewnie ekipę remontową bierzesz z magla. Bo tak samo by to wyglądało z twoim pomysłem na publ. TV :D No gratuluję!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:24 ale byłby koniec z wtracaniem się przez niepłacacych "aferałów", wybierasz 10 osobowe ciało polityczne które na zasadzie parytetu wyłania Radę i zarząd. Teraz nam zaproponują bezpartyjnych-dyspozycyjnych z PO i SLD.... Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:25 radical2 napisał: > ale byłby koniec z wtracaniem się przez niepłacacych "aferałów", > wybierasz 10 osobowe ciało polityczne które na zasadzie parytetu > wyłania Radę i zarząd. A posłowie powinni być losowani po PESELACH. Niekoniecznie byłoby gorzej :P > Teraz nam zaproponują bezpartyjnych-dyspozycyjnych z PO i SLD.... PiS, PO, SLD, ALAMAKOTA, APSIK - wszystko jedno. Dla każdej partii TVP to polityczny łup. Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:28 trzeba było od razu tak ! tylko czy ty jesteś anarchistą czy monarchistą , z jakich pozycji odrzucasz demokrację ? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:40 radical2 napisał: > trzeba było od razu tak ! tylko czy ty jesteś anarchistą czy > monarchistą , z jakich pozycji odrzucasz demokrację ? Z twoich :D Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:45 ja płacę abonament i wymagam, ci którzy nie płacą nie powinni za wiele miec do gadania o PUBLICZNEJ tv. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:26 > ale byłby koniec z wtracaniem się przez niepłacacych "aferałów", Kurde, ty w to naprawdę wierzysz?! A fakt, układów już nie ma, przynajmniej takie jest nowe stanowisko :DDDDD Ależ mi cię żal Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:31 ale dlaczego niepłacacy mają decydować na równi z płacącymi o profilu publicznej TV ? Mi nie żal liberałów, żal mi Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:36 może z tego samego powodu co utrzymywanie przeze mnie KK ;) Mieszkamy w Polsce i trzeba iść na kompromisy :) Niestety Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:46 nie chesz niechodź i nie przyjmuj kolędy, nie chrzcij, nie posyłaj do komunii itd. Twoja życie, twoja sprawa.... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:52 nie piszemy o uczestniczeniu, już nie bywam w tym czymś. Mowa o wspólnej kasie, która się należy jak TV, a która niekoniecznie powinna być pompowana w KK. Ale jak już pisałem, kompromisy. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:58 dokładnie to samo co hepowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:52 radical2 napisał: > nie chesz niechodź i nie przyjmuj kolędy, nie chrzcij, nie posyłaj > do komunii itd. > > Twoja życie, twoja sprawa.... Nie jest to niestety takie proste. Być może o tym nie wiesz, ale to co opisałeś nie zwalnia obywatela Polski z płacenia na KK. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 15:01 proponuję reset ;) może wróci "rozumowanie" tekstu Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Na ile można szacować 05.01.09, 15:02 radical2 napisał: > a ty co masz na mysli ? Nie mów, że nie wiesz. Płacisz podatki, to płacisz na KK, czy ci się to podoba czy nie. Konkordat coś ci mówi? Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 15:06 i co wtym konkordacie jest ? ze kto na nich płaci ? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 15:09 niemiecki "najeźdźca"!!! Już wiesz kto? :D Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 15:12 interesuje mnie tylko odesłanie ich za Odrę ! a u mnie nie brakuje mniejszości niemieckiej ! (Górny Śląsk) Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 15:15 to kogo chcesz się jeszcze pozbyć? I dlaczego? O Owsiaku już wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 15:26 Owsiak powinien zapłacić za czas antenowy, wydarzenie jest powiedzmy na godzinną relację, o wyrzucaniu nie ma mowy. Mniejszość niemiecka jak wiadomo "wierna od dziecka". Co sadzisz o Ruchu Autonomii Śląska, Śląskim Ruchu Separatystycznym, koncepcjach utworzenia narodu śląskiego, skodyfikowania języka ślaskiego, wpisaniu Ślazaków na listę mniejszosci etnicznych ? Znasz te realia polityczne z Górnego Śląska (4 mln ludzi) czy temat jest ci obcy ? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 15:33 nie jest obcy i słyszałem, i jestem za. Jeśli zdobędą wystarczające poparcie dla swoich pomysłów, niech idą. Nie będę się bulwersował, że 4 mln ludzi chce iść na swoje. Spróbują sami się utrzymać, zobaczą. Nie będę rozkminiał tego wątku, bo to daleka przyszłość Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 15:39 a my Polacy na Górnym Śląsku uważamy, że rozkminiać trzeba już a nie na dwa dni przed referendum o odłączeniu. A "sponsora" będą mieli i to wiadomo u którego naszego "sojusznika" i oni też na niego liczą. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 15:43 jeśli liczą to też się doliczą ;) Mnie to ani grzeje ani ziębi :) Zrobią co zechcą, na siłę nie ma co uszczęśliwiać! Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 15:47 no i mamy tak bedzie wyglądała Polska jak zapanuje "róbta co chceta" ! Na holzplaz powinni cię wywalić ! albo na hasiok ! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 15:50 no i w końcu dotarłeś do tego, co tak bardzo chciałeś napisać. Teraz już wiem skąd te skoki tematów, trochę pokrętna taktyka, ale coś tam osiągnąłeś... Z tym, że slogan róbta co chceta to tylko slogan. Taki jak idźcie w pokoju. Nikt tego nie bierze na poważnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 15:57 niektóre slogany są jakby szkodliwe nieco ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 15:59 na pewno ten o "chodzeniu w pokoju" czy jakoś tak, nie dość, że każdy to olewa, to jeszcze robi odwrotnie :D Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 16:02 ale ty nie jesteś już katolikiem, co się wtryniasz w liturgię ! czy ja chodzę na zebrania kominternu czy loży ? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 16:06 jestem ochrzczony, więc jestem ;) Nie chodzę, bo nie lubię być robiony w balona ;) I będę się wtryniał, tak jak ty jako katolik (a nie obywatel) w sprawy państwa No!!! Teraz już jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 16:12 nie za bardzo . Katolik obywatel ma prawa obywatelskie, ateista ma prawa w kościele ? jakie ? ja widzę, że tobie marzy się aby wszyscy katolicy byli dobrowolnymi męczennikami a tu niestety, upominają się, buntują. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 16:19 > nie za bardzo . no dobra, jeśli nie rozumiesz to jeszcze raz. Jak chodzisz do kościoła to możesz sobie wierzyć w co tam chcesz, ale litość, nie mów innym co jest dobre z co złe. A zwłaszcza nie staraj się z tego robić prawa > Katolik obywatel ma prawa obywatelskie, ateista ma prawa w > kościele ? jakie ? no właśnie nie ma i nie wtrynia się. Nie widziałem, żeby jakiś ateista zmieniał cokolwiek w kościele. Ale ateista oczekuje, żeby kościół nie robił mu burdelu w jego życiu i jego prawach obywatelskich > > ja widzę, że tobie marzy się aby wszyscy katolicy byli dobrowolnymi > męczennikami a tu niestety, upominają się, buntują. Zawsze byli i będą, ale to już taka ichnia strategia. Ja nic nie mam do nich, ale niech oni mi nie mówią jak mam żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 16:26 coś o obyczjach i normach obyczajowych oraz ich ujmowaniu w normy prawne trzeba wiedzieć aby poruszać takie tematy. Świat bez prawa to jest własnie róbta co chceta ! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 16:32 ty mnie nie ucz ok? Ja tobie nie mówię co jest dobre a co złe. Nie piszę o podstawach, które już są zapisane i dobrze się mają. Ale pewnie twoim zdaniem to dzięki KK i tobie podobnym świat jest piękny i wspaniały, a takim jak przypiszesz resztę itd. Tylko skąd tyle katolików na tym padole, i tyle wojen, bezprawia itd. Nie oceniaj, jak sam masz w dooopie nauki głoszone z ambony. Ja przynajmniej nie ściemniam, że jestem dobrym katolikiem, a co złe to wina diabła ;) Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 16:50 jasne ateiści to takie pokojowe baranki - tylko skąd te dyktatury, rewolucje, gułagi, gilotyny itp. Popatrz na swoje podwórko ateuszu a potem moralizuj... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 16:53 no, ale przynajmniej nie w imię boga? Co z jednej strony wygląda lepiej, jeśli takowy bóg istnieje :) Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 17:01 no i tak sobie widzę stworzyłeś furteczkę - na wszelki wypadek czy ze strachu ? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 17:03 Jaka tam furteczka? :) Raczej to do Ciebie było, że jak można postępować tak czy inaczej, wierząc w to czy tamto :) Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 17:06 ja jestem o siebie spokojny mimo iż nie mam zamiaru zostać męczennikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 17:10 no, to już i tak dobrze. A na Owsiak dam, zawsze daję. Nie będzie to duża kwota, ale zawsze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 17:15 a ja teraz nie dam podobnie jak od kilku lat chociaż kiedyś dawałem. Do kolejnego spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Na ile można szacować 05.01.09, 13:36 radical2 napisał: ... > jeśli weźmiemy cenę 30 tys. za 30 sekund czyli 1 tys. za 1 sekundę > to 4 godziny = 14400 sekund czyli jakieś 14,5 mln. Brawo, bardzo zgrabne wyliczenie. Teraz dla przeciwwagi policz, jaki jest roczny koszt cotygodniowych transmisji mszy w tvp. Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 13:48 ciekawe jest to przeciwstawienie od którego tak wielu się odżegnuje Owsiak-katolizcyzm. Dlaczego publicznie podczas 8 godzin transmisji Owsiak nie powie tego wprost ? Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:06 radical2 napisał: > ciekawe jest to przeciwstawienie od którego tak wielu się odżegnuje > Owsiak-katolizcyzm. Dlaczego publicznie podczas 8 godzin transmisji > Owsiak nie powie tego wprost ? A dlaczego miałby to mówić. Te 4,5 godziny (a nie 8), mają służyć innemu celowi. No i gdzie jest twoje wyliczenie, o które się pytałem? Czyżbyś przestraszył się wyniku? Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:10 te 4,5 godziny i tak nie są łakomym kąskiem dla stacji komercyjnych, jakoś one nie startują do Owsiaka po ofertę transmisji kilku godzinnych za milionowe kwoty, które on mógłby przeznaczyć na szpitale. Chciałbyś wyliczyć rachunek za msze w TV ? Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:15 radical2 napisał: > te 4,5 godziny i tak nie są łakomym kąskiem dla stacji komercyjnych, > jakoś one nie startują do Owsiaka po ofertę transmisji kilku > godzinnych za milionowe kwoty, które on mógłby przeznaczyć na > szpitale. > > Chciałbyś wyliczyć rachunek za msze w TV ? Ja? Ależ skąd. To ty się przecież w takich obliczeniach lubujesz i posiadasz wszelkie niezbędne dane, co pokazałeś obliczając koszt transmisji WOŚP. :) Mogę ci co najwyżej trochę pomóc informacją, że rok ma 52 tygodnie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:33 ae jak nie płacisz abonamentu to czemu chcesz decydować o profilu publicznej tv. ja płacę i krytykuję co mi się nie podoba a jest robione za moje pieniądze - całodzienna transmisja. Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:47 radical2 napisał: > ae jak nie płacisz abonamentu to czemu chcesz decydować o profilu > publicznej tv. ja płacę i krytykuję co mi się nie podoba a jest > robione za moje pieniądze - całodzienna transmisja. A gdzie wyczytałeś, że nie płacę abonamentu? Gdzie wyczytałeś, że chcę decydować, o profilu publicznej tv? Widzę, że żyjesz w jakimś własnym świecie, w którym tylko ty jeden opłacasz abonament i wszystko, co robi publiczna tv jest finansowane wyłącznie z twoich pieniędzy. Dlatego dziwię się, czemu nie chcesz wyliczyć ile kosztują cię transmisje mszy co niedzielę (specjalnie nie zasugerowałem obliczenia kosztów wszystkich programów katolickich). Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:51 to chyba jesteś pierwszym "aferałem" jakiego spotkałem, który płaci. No chyba że śni ci się ciągle dyktat komuny .... Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:56 radical2 napisał: > to chyba jesteś pierwszym "aferałem" jakiego spotkałem, który płaci. > > No chyba że śni ci się ciągle dyktat komuny .... No proszę, zostałem na dokładkę "aferałem". Czego to się można dowiedzieć na swój temat od obcych sobie ludzi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 14:59 a co jesteś za "zdradzonego" OPZZ ? Kłamstwa i obłuda czynią... CUDA ! Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Na ile można szacować 05.01.09, 15:04 radical2 napisał: > a co jesteś za "zdradzonego" OPZZ ? > > Kłamstwa i obłuda czynią... CUDA ! Mógłbyś wypowiedź trochę uściślić? Bo nijak sensu się w niej doszukać nie mogę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Na ile można szacować 05.01.09, 15:09 mamona mamona ona wszystkiego dokona ? Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz66 Owsiak na prezydenta! 05.01.09, 13:49 decyzja TVP2 to jedno a wypowiedzi jej szefa do drugie. Niestety, jedno i drugie to żenada. TV opłacana jest z abonamentu a to, że ma zasięg ogólnopolski ułatwia jej życie w walce o reklamy. TVN ma mniejszą widownię ale jest stacją komercyjną i nie bierze pieniędzy od Owsiaka zatem, wszelkie uwagi internautów dotyczące, rzekomej, kasy za transmisje są bezpodstawne a TVN-owi chwała za wsparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Owsiak na prezydenta! 05.01.09, 13:53 lepiej nie podpowiadaj takich prezydenckich haseł Owsiakowi bo go Wejchert wytnie jak kiedyś Lisa i skaże na niebyt albo łaskę TVP ! Odpowiedz Link Zgłoś
holzgaz Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 05.01.09, 14:04 Ja tam nie dam na WOŚP ani grosza, wolę dać Ojcu Tadeuszowi na ratowanie Stoczni Gdańskiej. Tak pięknie się z tego rozliczył. Z resztą cały Kościół zawsze finanse ma przejrzyste. Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 Re: Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 05.01.09, 14:15 witam mniejszość polskojęzyczną na forum (poznaję po "drzewnym" nicku ), pytam z ciekawości - mniejszość niemiecka czy śląska ? Odpowiedz Link Zgłoś
bpmpmpmp Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 05.01.09, 14:13 Niestety z przykrością stwierdzam że cała "Orkiestra.." to jest juz tylko wielka ściema. Może na początku był to wielki charytatywny zryw, ale teraz? Większość koncertów organizowanych jest przez urzędy miejskie za nasze pieniądze. Większość zespołów już od dawna nie gra za darmo, a nawet specjalnie w tym dniu podwyższają stawki. Gdy policzyć koszty organizacji koncertów, techniki scenicznej, artystów, ochrony reklamy i całej oprawy i zaangażowania telewizji w stosunku do zebranej przez "Orkiestrę..." kwoty to lepiej by było w ogóle jej nie organizować. Przecież nikt w telewizji, w ochronie czy w obsłudze technicznej koncertów nie pracuje za darmo, nie mówiąc już o wspomnianych wyżej artystach. Ktoś te koszty musi pokryć. W większości miast, które chcą zafunkcjonować przez chwilę na antenie radia lub telewizji płacą za to w taki lub inny sposób urzędy i ośrodki telewizyjne i radiowe z naszych podatków i abonamentu. Poza tym datki indywidualne do puszek to tylko bardzo niewielka część zebranych pieniędzy. Większość pochodzi od firm, które i tak potem to odpiszą z podatku. Znam sprawę od podszewki bo byłem zarówno organizatorem kilku dużych koncertów "Orkiestry..." z ramienia urzędu miasta jak i właścicielem firmy licytującej fanty. Po kilku latach z przykrością stwierdzam że formuła imprezy charytatywnej dawno padła i lepiej by było jej nie organizować, bo koszty już dawno przekroczyły zbierane datki. Chyba ze chodzi o promocję osobowości Jurka bo tej nie można mu odebrać. Może czas na coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 05.01.09, 14:23 > zbierane datki. Chyba ze chodzi o promocję osobowości Jurka bo tej > nie można mu odebrać. Może czas na coś innego. jak masz pomysł i zapał, to może uda ci się coś zrobić, ale uważaj, możesz się szybko stać wrogiem nr 1 KK :) Odpowiedz Link Zgłoś
radical2 do bpmpmpmp 05.01.09, 14:40 dokładnie tak to wygląda, nie uwzględniają ile idzie kasy od podatników w przerózny sposób. a prawda jest taka ,że mozna bezposrednio z budzetu państwa, gminy przelać kwotę na konto szpitala(i) i po kłopocie. W skali 30 mln ludzi dorosłych "obywateli"..... Odpowiedz Link Zgłoś
huttner Dlaczego Owsiak Płacze ? 05.01.09, 15:58 Przecież ma TVN - "najlepsza programowo" telewizja. Pluł na TVP, a teraz się obraża ? Odpowiedz Link Zgłoś
doomsayer "Nasze pieniądze" 05.01.09, 19:52 Wszyscy tak krzyczą, że Owsiak rozkrada "nasze pieniądze", a popatrzmy na to z tej strony: ile człowieku dasz na zbiórkę WOŚP? Wrzucisz złotówkę do puszki? Przy porywie serca wrzucisz 10 złotych? Owsiak "rozkradnie" z tego maksymalnie 10%? I co? Stracisz 10 groszy w porywach do złotówki? Pie...na tragedia. A dzięki tym 90% pozostałych pieniędzy szpitale dostaną sprzęt. Rzeczywiście ku..., wypieprzyć Owsiaka na zbity pysk, nic nie robi tylko rozkrada pieniądze. Weźcie wy się ku... uderzcie w głowę. Można nie lubić Owsiaka, można nie lubić całej tej szopki miedialnej (ja jej nie lubię), można się zdenerwować, że niewielki procent pieniędzy wykorzystuje do swoich celów, ale to wszystko nieważne, jeśli dzięki temu można uratować choć jedno życie. Dzięki tej akcji dużo szpitali było w stanie uratować dużo istnień, a to jest wystarczającym powodem dla którego wy, tacy chętni do narzekania na Owsiaka, powinniście zamknąć swoje plugawe mordy i przez sekundę wyobrazić sobie, zanim cokolwiek napiszecie, że to wasze dziecko może być w przyszłości podłączone do jednego z tych drogich sprzętów kupionych za pieniądze z WOŚPu. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: "Nasze pieniądze" 05.01.09, 22:04 doomsayer napisał: Autorami większości ataków na Owsiaka są monochromatyczni - z czarno-białą wizją świata. Owi monochromatyczni są też autorami ataków na wszystko co jest ich zdaniem (i zawsze pozostanie) czarne. Rydzyk, kościół, Owsiak. Ktokolwiek i cokolwiek. Dzieci, cel - to umyka. Ważne jest utoczyć dzienną porcję jadu na znienawidzony obiekt. Odpowiedz Link Zgłoś
whiskazt4nk.vqrv.na.maxa Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 06.01.09, 01:27 I znowu TV, służąc wiadomo komu*, wchodzi w paradę ludziom o dobrych sercach. *) Kaczki przecz! Odpowiedz Link Zgłoś
umbrella777 Nie tnijcie Orkiestry! Tnijcie Taniec na Lodzie! 06.01.09, 07:11 Ile w sumie trwały e-misje Tańca na lodzie? Czy akcja, mająca na celu zjednoczenie ludzi w zbiórce na szlachetny cel nie jest misją? Paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Tnijcie właśnie! Tnijcie 06.01.09, 11:46 Te finały zawsze były potwornie nudne. Ile razy próbowałem je oglądać, tyle razy przełączałem kanał. Szkoda czasu na to. Niech robię 5 minutowe wejścia z podaniem zebranej sumy i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
prochmarny katolicy wolą:> gwiazdy robią loda< 06.01.09, 23:30 i zakupy w TESCO w swieto trzech króli, po co pomagać bliżniemu, to bóg tak chciał zeby dziecko miało wade serca, wola boża... Odpowiedz Link Zgłoś
mamnaimiezofia Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 11.01.09, 02:12 Czytam to wszystko i szlag chce mnie wziąć! Od tylu lat Owsiak swoją akcją pomaga dzieciom, dla których nie ma innego ratunku jak drogi sprzęt medyczny (nota bene dzięki naszej sytuacji w kraju! ministerstwo zdrowia to siedlisko łapówkarzy). Czy naprawdę warto wypominać komukolwiek jakieś zasrane parę groszy, jakiś czas antenowy? To jest tylko jeden dzień, czy naprawdę na tyle nie macie poczucia obowiązku niesienia pomocy, że nie możecie na ten JEDEN dzień w roku olać to co jest w telewizji, wyjść na spacer, zagrać w karty, popływać? I przestać pieprzyć o WASZYCH PIENIĄDZACH? Dla mnie wystarczającym powodem, dla którego można to zrobić jest chociażby jedno ludzkie życie. Najbardziej wkurzające jest to, że najwięcej o PODATKACH mają do powiedzenia ci, którzy ich nie płacą. Z tego co mi wiadomo zespoły grają za zwroty kosztów, czyli symboliczne 100 zł, a nawet jeżeli wasze miasto miałoby zapłacić takiemu zespołowi zamiast postawić kolejny idiotyczny pomnik koguta na rondzie (taki istnieje w moim mieście), czy stałoby się coś, ja się pytam? Zbiedniejesz, marna jednostko, bo nie obejrzysz raz familiady? Bo jakieś biedne dzieciątko chore na raka mózgu dostanie szanse na życie? Paranoja! Jak można być tak bezdusznym? Lepiej łożyć do kieszeni tego zasrańca z torunia, żeby sobie mógł pieprzyć dziwki w swoim maybachu? ja się z tego wypisuje. A orkiestra i tak będzie grała do końca świata i jeden dzień dłużej. I ku pokrzepieniu serc dodam, że WOODSTOCK też będzie! I będę posyłać tam moje dzieci i wnuki. Będziecie się smażyć w piekle grzesznicy, a ja wtedy z Owsiakiem pójdę na piwo do św. Piotra. Tyle w temacie, żegnam państwa. Odpowiedz Link Zgłoś