slawek_wieczorek Dawny cenzor "ałtorytetem"! 05.01.09, 16:35 A jakiż wzorców osobowościowych wymagać od Jerzego Owsiaka - syna milicjanta, który w latach 80. był pezetpeerowskim cenzorem na Festiwalu w Jarocinie? Jerzy Owsiak sumiennie dbał, by w tej enklawie wolności totalitarnego państwa, do treści piosenek nie wkradły się "elementy anytsocjalistyczne" lub "godzące w wieczny sojusz Polski Ludowej ze Związkiem Radzieckim". Co roku: pijani, naćpani, okradzeni i wypadający nieszczęśliwie z pociągów. Przystanek Woodstock co roku zbiera śmiertelne żniwo... Dla mnie człowiek, który raptownie nożyce cenzorskie zamienił na puszkę kwestarską, nie jest wiarygodny. Pamiętam wywiad z Andrzejem Gwiazdą z 1990 r. Na pytanie gdańskiej dziennikarki, Wiesławy Kwiatkowskiej: "Co Pan od nich chce? - Komuniści wreszcie zrozumieli, że ten system jest niewydolny i nierentowny i dlatego postanowili podzielić się władzą." jeden z Przywódców Sierpnia'80 odrzekł: "Ale w takim razie każda k..., która po czterdziestce zrezygnowała z uprawiania zawodu, powinna zostać uznana za świętą!" Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: kasa dokładniej na co idzie 05.01.09, 16:35 Fajne sprawozdanko...., no i co z niego wynika? Jakieś wnioski? Czy mogłabyś opublikować podobne ze zbiórki środków na ratowanie Stoczni Gdańskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
spiaca.z.otwartymi.oczami Re: kasa dokładniej na co idzie 05.01.09, 16:38 a to że ganiacie "dla sprawy" za darmo a Owsiaczek w 2007 roku zarobił w fundacji 110.000 zł: wynagrodzenia dla członków zarządu ( 1 etat) -z tytułu umowy o pracę 106.302,00 -premie 4.450,00 Wypłacone wynagrodzenia członkom zarządu dodane są do pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: kasa dokładniej na co idzie 05.01.09, 16:50 No dobrze pani gl. księgowo a teraz odlicz od tego podatek dochodowy ZUS (częśc płacona przez pracownika) i podziel przez 12. Otrzymasz miesięczną płacę netto, która mnie akurat nie powala z nóg w stosunku do ogromu pracy, nakładów organizacyjnych jakich wymaga działalność "orkiestry". Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: kasa dokładniej na co idzie 05.01.09, 16:45 Sjemasz, Jak sądzisz to moheryzm jej zaszkodził, czy miłość do dwóch prawdziwych mężczyzn, Zbylutka i Jareczka... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: kasa dokładniej na co idzie 05.01.09, 16:52 Siemka, Ja myślę sobie inaczej, to nie moheryzm to światłe idee Kononowicza. Pewnie lepiej będzie jak nie będzie niczego....:P Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: kasa dokładniej na co idzie 05.01.09, 16:56 Faktycznie rozhasała się na wątku, jakby nie miało być niczego... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: kasa dokładniej na co idzie 05.01.09, 17:05 Widać boli ją to, że Owsiak zarabia więcej niż ona w fundacji Lux Viercitas. Lubi dziewcze zaglądać innym w kieszeń, zazdrośnica... Odpowiedz Link Zgłoś
spiaca.z.otwartymi.oczami biedny jurek w 2007 tylko 110.000zł 05.01.09, 16:36 biedny jurek w 2007 tylko 100.000zł zarobił w fundacji nędza ale czy jurek otrzymuje chonoraria za programy? ciekawa jestem? wynagrodzenia dla członków zarządu ( 1 etat) -z tytułu umowy o pracę 106.302,00 -premie 4.450,00 Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: biedny jurek w 2007 tylko 110.000zł 05.01.09, 16:49 Ej, śpiąca, piszemy "Honoraria", ale to tak na marginesie, żebyś nie popadła w samozachwyt... Odpowiedz Link Zgłoś
nielu Re: biedny jurek w 2007 tylko 110.000zł 05.01.09, 17:47 spiaca.z.otwartymi.oczami napisała: > biedny jurek w 2007 tylko 100.000zł zarobił w fundacji nędza > ale czy jurek otrzymuje chonoraria za programy? ciekawa jestem? > > wynagrodzenia dla członków zarządu ( 1 etat) > -z tytułu umowy o pracę 106.302,00 > -premie 4.450,00 No i co z tego ? Niech bierze dla siebie nawet 50% z tego co uzbiera, ja i tak będę dawał, bo, powiedz mi gdzie w Polsce znajdę 2 taką fundację, która zrobi tyle dobrego co WOŚP ? Zresztą - nie chcesz, nie dawaj - nikt cię do tego nie zmusza, imho twoje dziecko także będzie ratowane "zrabowanym" sprzętem jeśli zajdzie taka potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: biedny jurek w 2007 tylko 110.000zł 05.01.09, 19:22 spiaca.z.otwartymi.oczami napisała: > biedny jurek w 2007 tylko 100.000zł zarobił w fundacji nędza > ale czy jurek otrzymuje chonoraria za programy? ciekawa jestem? > > wynagrodzenia dla członków zarządu ( 1 etat) > -z tytułu umowy o pracę 106.302,00 > -premie 4.450,00 "Chonorariów" na pewno nie otrzymuje, analfabetko. Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Ty głupia Q wo!!!Wiesz ile H.Lis zarabia na miesi 05.01.09, 20:38 trzeba być "polakiem" aby pisać takie bzdury!! Odpowiedz Link Zgłoś
washner Owsiak zażenowany TVP 05.01.09, 16:45 TVP - to wasz wstyd i wasza hańba nie Owsiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l ostateczny koniec TVP????? 05.01.09, 16:57 Jurek daj czadu i pouzywaj na szmaciarzach. A WOŚP do prywatnych stacji Odpowiedz Link Zgłoś
langston tak ostateczne rozwiazanie-teraz bedzie DeutscheTV 05.01.09, 17:41 tak to ostateczne rozwiazanie-teraz bedzie DeutscheTV zbieraj juz do owsiakowej puszki na przeprosiny Niemcow za IIwojne Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: tak ostateczne rozwiazanie-teraz bedzie Deuts 05.01.09, 17:55 langston napisał: > tak to ostateczne rozwiazanie-teraz bedzie DeutscheTV > zbieraj juz do owsiakowej puszki na przeprosiny Niemcow za IIwojne Rydzyk ktory przyjechal do Polski z Niemiec naucza was, ze ratowanie zycia polskich dzieci jest forma przeprosin Niemcow za II wosjne swiatowa ?! :-O Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: tak ostateczne rozwiazanie-teraz bedzie Deuts 05.01.09, 20:00 langston napisał: > tak to ostateczne rozwiazanie-teraz bedzie DeutscheTV > zbieraj juz do owsiakowej puszki na przeprosiny Niemcow za IIwojne Czy moderacja GW ma zamiar puszczac wszystkie wpisy osob uposledzonych na umysle i paranoików typu langston? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: tak ostateczne rozwiazanie-teraz bedzie Deuts 05.01.09, 20:17 mw-te napisał: > langston napisał: > > > tak to ostateczne rozwiazanie-teraz bedzie DeutscheTV > > zbieraj juz do owsiakowej puszki na przeprosiny Niemcow za IIwojne > > Czy moderacja GW ma zamiar puszczac wszystkie wpisy osob uposledzonych na umysl > e > i paranoików typu langston? Zdziwisz sie, ale moderacja gazety.pl podziela zdania poszeklu i jemu podobnych nie ruszajac ich chamskich postow pelnych wyzwisk, obelg i wulgaryzmow, a kasuje odpowiedzi na nie, ktore w rzeczywistosci nie zawieraja obelg...;DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Tylko gdzie te stacje prywatne? 05.01.09, 18:13 Widać prywatnych chętnych do 5 godzin transmisji? Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Mnie ten pan żenuje już od dawna. 05.01.09, 17:13 Łatwo też mi się kojarzy z diabłem co to na mszę ogonem dzwoni. Ten to nawet bez ornatu... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Mnie ten pan żenuje już od dawna. 05.01.09, 17:19 bydlo_prof_wb napisał: > Łatwo też mi się kojarzy z diabłem co to na mszę ogonem dzwoni. Ten to nawet be > z > ornatu... Ty wiesz co...? Ja mam taki sam stosunek do Twojego ukochanego ojca dyrektora i jego esbeckiego radiowego gniazda.. Także uczucie zażeniowania jest tym co nas duchowo łączy... > __________ > > Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny > (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mnie ten pan żenuje już od dawna. 05.01.09, 17:57 bydlo_prof_wb napisał: > Łatwo też mi się kojarzy z diabłem co to na mszę ogonem dzwoni. Ten to nawet be > z > ornatu... Wynika z tego, ze ratowanie zycia niewinnych dzieci jest domena diabla, a kradziez pienidzy emerytow jest boskoscia, fajny masz swiat w tej swojej "glowie"...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Mnie ten pan żenuje już od dawna. 05.01.09, 18:02 Cześć, kralik.. Ale wczoraj była cenzura, wyciął mi połowę postów, a może on ma płacone od wycięcia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mnie ten pan żenuje już od dawna. 05.01.09, 18:16 czan-dra napisał: > Cześć, kralik.. > Ale wczoraj była cenzura, wyciął mi połowę postów, a może on ma płacone od > wycięcia :))) Siemaneczko :) Ten admin powicinal dzisiaj tez cala mase postow, zupelnie w nich nic ne bylo, nawet najmniejszego PiSglowka, ale coz, dajmy sie chlopakowi choc chwile poczuc kims waznym i madrym...;DDD Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Nad niewinnymi dziećmi to się pochyl... 05.01.09, 18:10 zakłamany człowieku kiedy są bestialsko mordowane i po kawałku wyrywane z łona matki. Jakoś Cię tam nie dostrzegłem, orkiestry grającej marsza żałobnego nie usłyszałem. Dostrzegłem Cię natomiast czytającego z wypiekami na twarzy urbanowskie "Nie" oraz "Fakty i Mity". Pochyl się więc czasem i nad sobą kaleko umysłowo zanim będzie za późno na cokolwiek... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Nad niewinnymi dziećmi to się pochyl... 05.01.09, 18:18 bydlo_prof_wb napisał: > zakłamany człowieku kiedy są bestialsko mordowane i po kawałku wyrywane z łona > matki. Jakoś Cię tam nie dostrzegłem, orkiestry grającej marsza żałobnego nie > usłyszałem. Dostrzegłem Cię natomiast czytającego z wypiekami na twarzy > urbanowskie "Nie" oraz "Fakty i Mity". Pochyl się więc czasem i nad sobą kaleko > umysłowo zanim będzie za późno na cokolwiek... > __________ > > Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny > (Zbigniew Herbert) Pochylam sie nad niewinnymi dziecmi, ale te pochyly nic nie beda warte jezeli ludzie twojego pokroju beda gwalcic i spuszczac sie bezmyslnie...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Jego to chyba nie do końca wyrwali ... 05.01.09, 19:18 i resztki jego tu piszą, pewnie mu zamiast kreskówek z Pixie i Dixie, w dzieciństwie, na okrągło "Niemy Krzyk" serwowali, niedakowi :(( Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Mnie ten pan żenuje już od dawna. 05.01.09, 19:44 kralik111 napisał: > bydlo_prof_wb napisał: > > > Łatwo też mi się kojarzy z diabłem co to na mszę ogonem dzwoni. Ten to na > wet be > > z > > ornatu... > > Wynika z tego, ze ratowanie zycia niewinnych dzieci jest domena diabla, a > kradziez pienidzy emerytow jest boskoscia, fajny masz swiat w tej swojej > "glowie"...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd Wiesz co, to diabeł jest lepszy o tego bydła_prof_wb. Szandor La Vey, założyciel tzw. Pierwszego Kościoła Szatana podaje w jednej ze swoich "11 reguł uniwersalnych": "Nie rań małych dzieci". Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman TVN wypuścił ten smakowity kąsek 05.01.09, 17:16 Telewizja Polska traci jedną ze swych największych gwiazd www.wosp.org.pl/fundacja/index.php/14/2/3/675 i co TVN - czy będzie transmitował orkiestrę przez cały dzień /jak to drzewiej w dwójce bywało/ czy łaska prywatnych telewizji na pstrym koniu jeździ na stronach WOŚP swego czasu /17.05.2007/ pisano To przekonanie jest chyba jednak złudne, od września Owsiak będzie przecież twarzą konkurencji i trudno oczekiwać, że TVN wypuści ze swoich rąk tak smakowity kąsek, jakim jest wielki finał Orkiestry. i co z tego wyszło - TVN wypuścił ten smakowity kąsek Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra TVP "zażenowana" Owsiakiem 05.01.09, 17:17 Panie tw_wielgus jesteś Pan wielki... :C :DD Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: TVP "zażenowana" Owsiakiem 05.01.09, 17:23 Zapisałem sobie w ulubionych. Obecnie eksperymentuje "in vitro" z jedną panią, jak się nasze próby powiodą o będę ten post dzieciom pokazywał..;))) A jak nie to zmienię próbówkę... Odpowiedz Link Zgłoś
langston Owsiaka tez spuscili z lacucha na TVP? 05.01.09, 17:37 Owsiaka tez spuscili z lacucha na TVP? ...no coz jest kilka lapek ktore chcialby sie polozyc na TVP. Przeciez od tego zaczela sie afera Rywina-Michnika... Owsiak nie mial nawet nic do gadania po prostu wykonal rozkaz: szczuc na TVP haUUUUUUUUUUUU haUUUUUUUUU Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Owsiaka tez spuscili z lacucha na TVP? 05.01.09, 17:59 langston napisał: > Owsiaka tez spuscili z lacucha na TVP? > ...no coz jest kilka lapek ktore chcialby sie polozyc na TVP. > Przeciez od tego zaczela sie afera Rywina-Michnika... > Owsiak nie mial nawet nic do gadania po prostu wykonal rozkaz: > szczuc na TVP > > haUUUUUUUUUUUU haUUUUUUUUU Jezeli napisze, ze jestes idiota, moj post zostanie blednie odebrany przez moderatora i skasowany, dlatego tak cie nie nazwe, wystarczy, ze sam to robisz...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Zafundują nam pindę Dodę i powinniśmy 05.01.09, 17:40 ich po rękach całować. No cóż program "Gwiazdy tańczą na lodzie" wyznaczył pewien poziom kultury w Polsce. Czy myślicie, że Ci co oglądają Dodę interesują się wykrywalnością nowotworów u dzieci ? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Zafundują nam pindę Dodę i powinniśmy 05.01.09, 18:01 boykotka napisała: > ich po rękach całować. No cóż program "Gwiazdy tańczą na lodzie" > wyznaczył pewien poziom kultury w Polsce. > Czy myślicie, że Ci co oglądają Dodę interesują się wykrywalnością > nowotworów u dzieci ? Nie, nie interesuje sie wykrywalnoscia nowotworow u dzieci, ale interesuja sie darmowym cieplem w prywatnej uczelni rydzyka...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Zafundują nam pindę Dodę i powinniśmy 05.01.09, 19:36 boykotka napisała: > ich po rękach całować. No cóż program "Gwiazdy tańczą na lodzie" > wyznaczył pewien poziom kultury w Polsce. > Czy myślicie, że Ci co oglądają Dodę interesują się wykrywalnością > nowotworów u dzieci ? Nie interesują się, ale do czasu, do czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman w maju 2007 ząbki na kąsek WOŚP ostrzyła sobie 05.01.09, 17:42 Nina Terentiew i co teraz trzeba ją namawiać by w Polsacie była transmisja w artykule napisano: chce namówić Polsat, by w przyszłym roku stacja ta także transmitowała finał a co z TVN, onegdaj w tym 2007 rozmowy były zaangażowane a wszystko po tym jak Owsiak obraził się na TVP bo mu odebrano program telewizyjny /ciekawe że telewizje prywatne nie przejęły tego programu z autorytetem młodzieży/ a rozmowy prowadzi się gabinetach a nie poprzez media, ale Owsiak szybko uczy się od naszych polityków jak uprawiać propagandę Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: w maju 2007 ząbki na kąsek WOŚP ostrzyła sobi 05.01.09, 18:19 jkredman napisał: > Nina Terentiew i co teraz trzeba ją namawiać by w Polsacie była transmisja > w artykule napisano: chce namówić Polsat, by w przyszłym roku stacja ta także > transmitowała finał > > a co z TVN, onegdaj w tym 2007 rozmowy były zaangażowane > a wszystko po tym jak Owsiak obraził się na TVP bo mu odebrano program > telewizyjny /ciekawe że telewizje prywatne nie przejęły tego programu z > autorytetem młodzieży/ > > a rozmowy prowadzi się gabinetach a nie poprzez media, ale Owsiak szybko uczy > się od naszych polityków jak uprawiać propagandę WOSP nie jest przedsiewzieciem komercyjnym, zrozumcie to rydzole...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Panie Pawlak 05.01.09, 17:45 Owsiak nie zalatwial sprawy na konferencji prasowej. On na tej konferencji prasowej zawolal do pana abys odpowiedzial na jego "telefon". Zazenowani to sa sluchacze panskiej paplaniny. > "...takich rzeczy nie załatwia się na konferencjach prasowych" - > mówi dla Gazeta.pl Wojciech Pawlak, dyrektor TVP2 Odpowiedz Link Zgłoś
jannow1111 TVP "zażenowana" Owsiakiem 05.01.09, 17:49 Jureczku olej to towarzystwo niech męczą Mroczków Dodę itp misję . Są inne fajniejsze stacje z którymi na pewno się dogadasz. Nie podejrzewam by POLSAT odmówił Ci bo przecież sami prowadzą fundację. Sie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
saansord śmiać się czy płakać? 05.01.09, 17:51 Oto naród polski: zawistny, kłótliwy, niesolidarny, przepełniony nienawiścią, wulgarny. Poniżej przykład debaty publicznej. I pomyśleć, że wystarczyła wypowiedź jakiegoś urzędnika... Gdzie my żyjemy? co to za kraj, co za ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern TVP "zażenowana" Owsiakiem 05.01.09, 18:03 Wojciech Pawlak najwidoczniej nie rozumie, że się pogrąża takimi tekstami...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: TVP "zażenowana" Owsiakiem 05.01.09, 18:07 Cześć, A czy oni nie pogrązyli się już całkowicie, vide Farfał, ponton Urbański, a przedtem Bronek Wildstein... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: TVP "zażenowana" Owsiakiem 05.01.09, 18:25 ello...:) a jeszcze wcześniej Kwiatkowski; poza Dworakiem, to nie było tam właściwie żadnej pozytywnej postaci... Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny-malkontent Wojciech Pawlak zażenowany kłamca 05.01.09, 18:16 Pawlak, nie wierzę, że zrobiłeś cokolwiek. Wierzę, że prawdę mówi Owsiak. Nie wierzę we wsadzonych na stołek ludzi Twojego pokroju. Dla mnie jesteś zażenowanym przyłapaniem na kłamaniu karierowiczem. Odpowiedz Link Zgłoś
champagne_fr_2 co braknie KASY... 05.01.09, 18:16 na rozrywki i orgie... ludzie nie maja pieniedzy na lekarstwa umieraj,a a ten pan niegrzecznie atakuje .... juz czas zeby pan ten zajal sie praca tak jak inni i zarabial na siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: co braknie KASY... 05.01.09, 18:36 A teraz napisz jak Cię ochydni francuzi usiłowali pozbawić życie... To naprawdę wstrząsające, a najgorszym momentem był ten kawałek o pijanym policjancie... Odpowiedz Link Zgłoś
nobull Jestesmy zażenowani idiota ktory jest dyrektoremP 05.01.09, 19:21 "TVP "zażenowana" Owsiakiem Mikołaj Tocki, Milena Bryła, mar, Gazeta.pl "Jerzy Owsiak podczas konferencji prasowej Jerzy Owsiak zaapelował dziś do TVP na konferencji prasowej, by nie ograniczała czasu na transmisję XVII Finału WOŚP. - Jestem pewien, że to sprawa do dogadania, ale takich rzeczy nie załatwia się na konferencjach prasowych - mówi dla Gazeta.pl Wojciech Pawlak, dyrektor TVP2. - Jestem zażenowany - podkreśla. Owsiak tłumaczy, że władze TVP są na co dzień nieuchwytne. " Brawo Owsiak! Owsiak ma calkowita racje! Wojciech Pawlak, dyrektor TVP2 powinien po tej wypowiedzi przeprosic Owsiaka, a pozniej poddac sie do dymisji! Dlazego wPolsce w mediach dyrektoramoisa wlasnieidioci,ktorzy ustawiaja programy telewizyjne z wlasnego punktu siedzenia? Pawlak na bruk! Dzialalnosc chatytatywna Owsiakajest wiecej niz stolek przyczepiony do dupy Pawlaka. Czas aby przeprowadzic operacje hirurgiczna i wreszczie odciac stolek od dupy Wojciecha Pawlaka, dyrektora TVP2. Odpowiedz Link Zgłoś
probabilis Jurku, powolutku 05.01.09, 19:32 W roku 1995 organizowłem w jednym z małych miast( pow. 50.ooo) WOŚP. Obiecałeś, że odwiedzisz nas podczas trwania koncertu. Niestety nie odwiedziłeś. To były początki WOŚP, nie byłeś sławny w mediach, tak jak obecnie a już byłeś obrośnięty w piórka. Szanuję to co robisz i rób to dalej, ale pamiętaj skąd wyszedłeś!!! Cała Twoja akcja była spontaniczna, teraz oczekujesz komercjalizacji? W końcu ludzie przestaną Ci ufać. Odpowiedz Link Zgłoś
punter TVP "zażenowana" Owsiakiem 05.01.09, 19:33 Ego Owsika przerosło go już kilkukrotnie. Plus WOŚP jako biznes rodzinny (żona w zarządzie) i transferowanie kasy (1,5 mln złotych !) z fundacji WOŚP do "Złotego Melona" Sp z o.o. (sic!) w której prezesem jest ... Jurek Owsiak :) No i ciekawe kto jest beneficjentem pozycji z bilansu WOŚP "usługi obce i zlecenia" na grube setki tysięcy złotych. Nie będę zgadywał ... Polecam lekturę sprawozdań WOŚP. Odpowiedz Link Zgłoś
soldadura104 wszechpolacy pogonili Owsiaka z TVP 05.01.09, 19:45 Kiedyś młode wilki Giertycha robili kontrmanifestacje. Teraz zrobia programy o "przekrętach Owsiaka" , zrobią planbiznes pomocowy orkiestry. Może rozpropagują akje CARITASU. Tym sposobem TUZK pozbędzie się Owsiaka kolejnego kontrkandydata na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Widać, że Owsiak to nadmuchany medialny balon 05.01.09, 20:12 Jeśli popularność Owsiaka jest ogólnopolska i cały kraj żyje tą akcją to Owsiak nie powinien mieć żadnych kłopotów w zbiórce pieniędzy nawet bez udziału TVP. Caritas, który nie jest reklamowany tak jak WOSP dzień i noc od początku grudnia we wszystkich stacjach państwowych jak i prywatnych,zbiera w ciągu roku dużo więcej pieniędzy i też przeznacza je na pomoc dla szpitali, dla domów samotnych matek itp. Tyle że nie robi z tego widowiska a darczyńcy nie paradują po miastach ze znaczkami na wypiętych piersiach, jacy to oni szczodrzy, nawet jak wrzucili do puszki złotówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_fanthomas TVP "zażenowana" Owsiakiem 05.01.09, 20:33 A ja popieram TVP. Płacę abonament i nie mam ochoty na oglądanie przez cały dzień Pana Owsiaka, który krzyczy "siema" i wielu innych statecznych Panów, którzy mu wtórują. To wygląda groteskowo. Powiem tak: cel szczytny, ale chyba nie tak Panowie. To bawiło za pierwszym razem, ale kolejne transmisje stały się już wtórne i pretensjonalne. Czy można w Naszym Kraju zrobić coś bez napinania się. Te kilka godzin to darmowa reklama dla Pana Owsiaka. Gratuluję. Pamiętam jak kiedyś chciałem nabyć coś ze sklepiku Fundacji i ...nie mogłem ponieważ moje zamówienie okazało się za małe czytaj za tani produkt chciałem kupić aby wesprzeć ideę. Tu cenny każdy grosik a jak do internetowego sklepiku to figa z makiem. Szanowni Państwo może czas pomyśleć nad zmianą formuły tego przedsięwzięcia skądinąd bardzo szlachetnego. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 co na to tusk? z jakiego powodu milczy? 05.01.09, 20:38 nie wypada mu bronić państwowej telewizorni? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: co na to tusk? z jakiego powodu milczy? 05.01.09, 20:52 carpaccio4 napisał: > nie wypada mu bronić państwowej telewizorni? Myslalem, ze to prezydent kaczynski jest glowa panstwa, a jak ty myslisz carpaccio ? ;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Jak tam sprawa banku ? ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: co na to tusk? z jakiego powodu milczy? 05.01.09, 21:05 kralik111 napisał: > Jak tam sprawa banku ? ;DDD a gdzie chcesz donieść? Odpowiedz Link Zgłoś