Dodaj do ulubionych

Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana p...

07.01.09, 08:58
Hamas to po prostu tchorze:
"widać jak przed budynki szkół, szpitali, czy przed bloki mieszkalne, podjeżdżają samochody, terroryści wystrzeliwują pociski i uciekają. Ewidentnie licząc, że izraelska odpowiedź będzie tak tragiczna"
Obserwuj wątek
    • 25cz Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana p... 07.01.09, 08:59
      Chcesz mieć miękkie serce, musisz mieć miękką dupę.Izrealczyków na taki luksus
      nie stać, nie mają tak płodnych żon, jak był łaskaw zauważyć 1 przedstawiciel
      Palestyńczyków w Polsce.
      • e.lalka Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 10:35
        25cz napisał:
        > Chcesz mieć miękkie serce, musisz mieć miękką dupę.

"serce" - kocham bliźniego swego do ostatniej kropli krwi
        Jego:

www.aljazeera.net/nr/exeres/4c019814-007b-450e-82e5-7ae880eb781a.htm?
        • e.lalka Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 10:38
          A co mi tam - jego też!:
          www.aljazeera.net/PhotoGallery/Aspx/Show.aspx?album=G_909
          • kijwoko Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 12:15
            Najciekawszy jest ten podpis:

"Stopklatka z filmu nagranego przez samolot izraelskiej armii. Czego nie widać
            na zdjęciu, widać na filmie - jest to budynek ostrzelanej wczoraj szkoły, a
            przed nim trzej hamasowcy. Nagranie pochodzi z zeszłego roku"

No i sie pokazalo jakie izrael ma poszanowanie dla Zydow zamordowanych przez
            hitlerowcow. Chyba wszyscy znaja to pamietne: "Juden habben Waffen, Juden haben
            Waffen!" z getta warszawskiego. Otoz byli tam bojownicy ŻOB, strzelali do
            Niemcow, wiec... ci mieli prawo getto zrownac z ziemia i wszystkich pozabijac?!?
            Wg tej "logiki"... TAK.
            Ohyda...

Tutaj filmik o rzekomych terroystach ladujacych samochod rakietami. Jak
            dowodztwo idf cieszylo sie z tego "sukcesu", nawet filmik wypuscili. Potem
            okazalo sie, ze to pracownicy sklepu ladujacy na samochod butle z gazem:

www.youtube.com/watch?v=xRe0D7YwZxg

A tak pisza sprawiedliwi wsrod narodu zydowskiego:

"Statements by officials suggest that Israel is defining anything connected to
            Hamas as a military target. This approach violates the principle of distinction
            between civilian objects and military targets that is fundamental to
            international humanitarian law. "

www.btselem.org/English/
            • e.lalka Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 14:19
              kijwoko napisał:

> Najciekawszy jest ten podpis:
              >
              > "Stopklatka z filmu nagranego przez samolot izraelskiej armii.
              Czego nie widać
              > na zdjęciu, widać na filmie - jest to budynek ostrzelanej wczoraj
              szkoły, a
              > przed nim trzej hamasowcy. Nagranie pochodzi z zeszłego roku"

Pierwszego dnia tej "wojny", gdy Izrael zaatakował Palestyńczyków,
              takie rzeczy jeszcze mnie śmieszyły. Takie + przede wszystkim
              większość komentarzy pod odpowiednio spreparowanymi przez GW
              newsami. Teraz już nie potrafię, przeglądam w googlach różne strony,
              czując tylko rosnącą gulę w gardle, która nie chce przejść.. nawet
              poczucie humoru Palestyńczyków jest mi chyba obce:
              www.aljazeera.net/NR/exeres/2D297960-1F59-484D-9971-4D95E634DE8D.htm

Podczytuję pamiętniki ludzi stamtąd i.. kurde, co ja mogę zrobić?!
              Nie zastrzelę nikogo, nie potrafiłabym i nie chcę. A może jednak
              można im jakoś pomóc (?)
              english.aljazeera.net/focus/war_on_gaza/2009/01/200917111341829322.html
              • kijwoko Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 17:30
                Ja niestety po arabsku nic nie rozumiem (oprocz rysunkow), ale aljazeera tez po
                angielsku pisze.
                Polecam ten serwis (po angielsku)
                www.uruknet.info/?p=-6&l=e
                (tyle ze tez co krok masakra)

A jak wymysle, jak ten swiat naprawic, to obiecuje niezwlocznie to opisac...

Pozdrawiam, jestes po dobrej stronie mocy.

DEMONSTRACJE SOLIDARNOSCI Z PALESTYNCZYKAMI:

Kraków
                Czwartek, 8 stycznia 2009 godzina 18:00
                Rynek Główny (Pod Adasiem). Przyjdź ze świecą.

Poznań
                Piątek, 9 stycznia 2009 godzina 16:00
                ul. Półwiejska (koło Starego Marycha)

Warszawa
                Zapraszamy na kolejną demonstrację Solidarności z Narodem Palestyńskim. Tym
                razem demonstracja poparcia dla Palestyny odbędzie się pod ambasadą Palestyny
                ul. Starościńska 1, w sobotę, 10 stycznia, o godz. 15. 00

pl.indymedia.org/pl/2009/01/41230.shtml
                • kosiasko Hitler zagazowal Zydow bo zuzywali mu powiertze 08.01.09, 00:39

kijwoko napisał:

> Ja niestety po arabsku nic nie rozumiem (oprocz rysunkow), ale aljazeera tez po
                  > angielsku pisze.
                  • mirmat1 Arafat tez mowil po arabsku iangielsku ale inaczej 10.01.09, 23:21
                    kosiasko napisał:

>
                    > kijwoko napisał:
                    >
                    > > Ja niestety po arabsku nic nie rozumiem (oprocz rysunkow), ale aljazeera tez
                    po angielsku pisze.
                    M: wolalbym by wszyscy uzywali alfabetu chinskiego bo jest on niezalezny od
                    fonetyki jezykowej.
                    Laureat "pokojowej" nagrody Nobla (tej samej co dostal TW Bolek) Arafat, czesto
                    po bestialskich zamachach islamskich terorystow na Izraelskich cywilow, potepial
                    takie akcje po angielsku by za chwile zachecac po arabsku islamistow do
                    nastepnych mordow.
                • e.lalka Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 08.01.09, 11:41
                  kijwoko napisał:

> Ja niestety po arabsku nic nie rozumiem (oprocz rysunkow)
                  To jestem lepsza; - rozumiem jeszcze zdjęcia.

> aljazeera tez po
                  > angielsku pisze.
                  > Polecam ten serwis (po angielsku)
                  > www.uruknet.info/?p=-6&l=e

Aljazeera w porównaniu z uruknet'em to opowieści dla grzecznych
                  dzieci, tych co jeszcze nie leżą zmasakrowane pod gruzami Gazy.
                  Ale dzięki. Czytałam w innym wątku o tym, jak trafiłeś na ten serwis.
                  Rzeczywiście koszmarny...
                  Czy jest jakiś serwis "środka"? W miarę choćby obiektywny, bez
                  skrajności? Bo jak na razie to sama muszę nauczyć się wyciągać
                  wnioski, a one nie zawsze mogą być prawidłowe.
    • jacek230 [...] 07.01.09, 09:01
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • plorg Izrael prowadzi z Hamasem totalną wojnę medialną 07.01.09, 09:02
      Kolejny artykulik z cyklu totalnej wojny medialnej - czyli KLAM w
      zywe oczy na calego. Kto ma media ten rzadzi!
      • plorg [...] 07.01.09, 09:06
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • bratprezydenta Atak medialny 07.01.09, 09:07
        Widzę komando odpowiedzialne za zachwalanie tej agresji i rzezi
        cywili już na nogach, gotowi i zwarci. Mam nadzieję że dobrze wam
        placą ( to oznacza że jesteście ku..ami gotowymi zrobić wszystko dla
        kasy), bo jeśli robicie to z nakazu serca to jeszcze gożej, (
        jesteście niebezpiecznymi psychopatami podniecającymi się
        mordowaniem kobiet i dzieci)
        • leser.1 Re: Atak medialny 07.01.09, 09:22
          Jeszcze przed rozpoczęciem tej masakry żydzi zadbali o odpowiednią oprawę medialną i profesjonalny PR.
          Świadomie piszę "żydzi", a nie Izraelczycy.

Nauka nie idzie w las.
          Dla nich przysłowia, powiedzonka i frazesy- to mądrość narodu.
          Tego, co nauczył ich Hitler, szkoda by było zapomnieć.
          Józio Goebels bije brawo.
          Jego nauki przekroczyły granice.
          Nawet te wyznaniowe.
          • lks17 Przekroczyłeś nie tylko granicę rozsądku 07.01.09, 10:10
            także przyzwoitosci. Jeśli byłbyś nieustannie napadany przez bandę -
            co byś zrobił?
            • plorg Re: Przekroczyłeś nie tylko granicę rozsądku 07.01.09, 10:13
              lks17 napisał:

> także przyzwoitosci. Jeśli byłbyś nieustannie napadany przez
              > bandę - co byś zrobił?
              ----------------
              Zaglosowal na inna partie w nastepnych wyborach(?)
            • ponurak Re: Przekroczyłeś nie tylko granicę rozsądku 07.01.09, 11:28
              lks17 napisał:

> także przyzwoitosci. Jeśli byłbyś nieustannie napadany przez
              bandę -
              > co byś zrobił?

Tę bandę?
              pl.youtube.com/watch?v=_GUW0467G5w
            • huarani Zabiłbybm ich dzieci 10.01.09, 16:25

• mirmat1 Niech sie ich dzieci "rozerwia" w dyskotece 11.01.09, 00:59
                huarani napisała:

> Zabiłbybm ich dzieci
                M: alez one same sie zabijaja, wysadzajac Izraelskie dyskoteki. Noa le po takiej
                "rozrywce" czekaja na nich 72 dziewice w burdelu Mohameta. Albo 72 letnie dziewice.
      • zz26 Re: Izrael prowadzi z Hamasem totalną wojnę media 07.01.09, 09:29
        plorg napisał:

> Kolejny artykulik z cyklu totalnej wojny medialnej - czyli KLAM w
        > zywe oczy na calego. Kto ma media ten rzadzi!
        >

widze ze dla szanownego plorga hamas jest swiety. hamas wykorzystuje wlasnych
        rodakow jak zywe tarcze?? niemozliwe to predzej juz wstretne zydy klamia a na
        poparcie swej tezy ze kalmia nie przedstawil nic
        • plorg Re: Izrael prowadzi z Hamasem totalną wojnę media 07.01.09, 09:36
          Moze zz26 przedstawi cos na potwierdzenie, ze pisza prawde?
          Kochane zydy nie moga klamac, sa swiete!
          • zz26 Re: Izrael prowadzi z Hamasem totalną wojnę media 07.01.09, 09:39
            na potwierdzenie mam chociazby artykul ktory komentujesz czy ty maszx jakas
            gazete ktora przedstaiwa sprawe inaczej?
            • plorg Re: Izrael prowadzi z Hamasem totalną wojnę media 07.01.09, 09:45
              zz26 napisał:

> na potwierdzenie mam chociazby artykul ktory komentujesz czy ty
              > maszx jakas gazete ktora przedstaiwa sprawe inaczej?
              -----------------
              Nie mam innej. Mam te sama Gazete:
              wyborcza.pl/1,76842,6124150,Izrael_prowadzi_z_Hamasem_totalna_wojne_medialna.html
              • zz26 Re: Izrael prowadzi z Hamasem totalną wojnę media 07.01.09, 09:58
                Nie mam innej. Mam te sama Gazete:
                > wyborcza.pl/1,76842,6124150,Izrael_prowadzi_z_Hamasem_totalna_wojne_medialna.html

hahahahaha
                i na tej podstawie uwazasz ze to jest klamstwo?? skoro jedna strona ma dobre PR
                to znaczy z ezawze klamie??
                z tego wniosek ze coca cola produkuje bomby atomowe bo maja dobre pr i wszystkim
                wmowili ze robia napoje gazowane
                • plorg Re: Izrael prowadzi z Hamasem totalną wojnę media 07.01.09, 10:05
                  zz26 napisał:

> hahahahaha
                  > i na tej podstawie uwazasz ze to jest klamstwo?? skoro jedna
                  > strona ma dobre PR to znaczy z ezawze klamie??
                  --------------
                  To znaczy tylko tyle, ze nie rozumiesz czym jest propaganda i
                  monopol informacyjny. Zal mi ciebie.
                  • zz26 Re: Izrael prowadzi z Hamasem totalną wojnę media 07.01.09, 10:12
                    To znaczy tylko tyle, ze nie rozumiesz czym jest propaganda i
                    > monopol informacyjny. Zal mi ciebie.
                    >

uwazasz ze jesli jedna strona ma monopol informacyjny to nawet nie wazne co
                    powiedza ty juz wiesz ze klamia z tego wychodzi ze jesli izrael ma taki monopol
                    to hamas moze robic wszystko nawet mordowac wlasnych obywateli bo skoro izrael
                    powie ze to nie on wymordowal to znaczy ze napewno on jak cokolwiek izrael nie
                    zrobi i tak jest winny
                    • plorg Re: Izrael prowadzi z Hamasem totalną wojnę media 07.01.09, 10:17
                      zz26 napisał:

> uwazasz ze jesli jedna strona ma monopol informacyjny...
                      ----------------
                      Niech wpuszcza niezaleznych reporterow to pogadamy. OK?
                      • honecker32 Re: Izrael prowadzi z Hamasem totalną wojnę media 07.01.09, 11:34
                        Z Kairu do strefy Gazy można dojechać w jeden dzień, lot samolotem do Kairu parę
                        godzin.
                        Zapraszam
                        • plorg Re: Izrael prowadzi z Hamasem totalną wojnę media 07.01.09, 12:27
                          honecker32 napisał:

> Z Kairu do strefy Gazy można dojechać w jeden dzień, lot samolotem
                          > do Kairu parę godzin.
                          > Zapraszam
                          ----------------------
                          Rozumiem, ze pracujesz na granicy i zalatwilbys mi u Zydow specjana
                          przepustke. A propos, Czy sugerowalem gdzies, ze jestem reporterem
                          badz dziennikarzem?
          • sharn1 Re: Izrael prowadzi z Hamasem totalną wojnę media 07.01.09, 09:42
            plorg napisał:

> Moze zz26 przedstawi cos na potwierdzenie, ze pisza prawde?
            > Kochane zydy nie moga klamac, sa swiete!
            >

I właśnie dlatego że są święte wygonili wszystkich dziennikarzy i
            zablokowali wszystkie informacje stamtąd napływające.
          • elucidator Re: Izrael prowadzi z Hamasem totalną wojnę media 07.01.09, 10:26
            www.youtube.com/watch?v=zmXXUOs27lI&feature=channel_page
            plorg napisał:

> Moze zz26 przedstawi cos na potwierdzenie, ze pisza prawde?
            >
            • plorg Re: Izrael prowadzi z Hamasem totalną wojnę media 07.01.09, 10:34
              elucidator napisał:

> www.youtube.com/watch?v=zmXXUOs27lI&feature=channel_page
              -----------------
              Tez mi "dokument". Rozumiem, ze Izraelici poprostu sobie filmowali
              jak terrorysci wystrzeliwuja 'mordercze' rakiety, a kiedy ci
              opuscili stanowisko, zaczeli strzelac do szkoly, gdzie pozostawaly
              juz tylko dzieci. No calkiem sluszna taktyka i precyzyjna walka z
              hamasowcami.
              • elucidator Re: Izrael prowadzi z Hamasem totalną wojnę media 07.01.09, 10:40
                To bylo rok temu. Wtedy nie bylo wojny.
                • plorg Re: Izrael prowadzi z Hamasem totalną wojnę media 07.01.09, 10:42
                  elucidator napisał:

> To bylo rok temu. Wtedy nie bylo wojny.
                  ------------------
                  No to jeszcze bardziej podnosi "wartosc" dowodowa filmiku :->
                  • elucidator Re: Izrael prowadzi z Hamasem totalną wojnę media 07.01.09, 11:34
                    To ze to bylo rok temu nie zmniejsza autentycznosci filmu. Wykaz- na czy ma
                    polegac ewentualne falszerstwo, skoro podwazasz wartosc dowodowa. Sam fakt ze
                    film jest najprawdopodobniej zrobiony z izraelskiego helikoptera (na samolot te
                    zdjecia sa nieco za bliskie) nie jest jeszcze dowodem samym w sobie ze to
                    falszerstwo. No, chyba ze uwazasz ze wszystko co nie po twojej mysli musi
                    automatycznie byc klamstwem, bo ty jeden masz racje. :)
                    • plorg Re: Izrael prowadzi z Hamasem totalną wojnę media 07.01.09, 12:18
                      elucidator napisał:

> To ze to bylo rok temu nie zmniejsza autentycznosci filmu. Wykaz-
                      > na czy ma polegac ewentualne falszerstwo, skoro podwazasz wartosc
                      > dowodowa.
                      -------------------
                      Hehehehe... smiac sie czy plakac? To, ze rok temu ktos(nie wiadomo
                      kto) strzelal w okolicy budynku, cos(nie wiadomo co, moze fajerwerki
                      na nowy rok), ma dowodzic zasadnosci strzelania do tego budynku dzis
                      i zabijania wszystkich, ktorzy w jego okolicy sie znalezli?

> No, chyba ze uwazasz ze wszystko co nie po twojej mysli musi
                      > automatycznie byc klamstwem, bo ty jeden masz racje. :)
                      -------------------
                      Uwazam, ze masz powazne problemy z logicznym mysleniem. Naciagac
                      mozna, ale wypadaloby zachowac minimum przyzwoitosci.
                      • elucidator Re: Izrael prowadzi z Hamasem totalną wojnę media 07.01.09, 12:29
                        Imputujesz mi cos czego nie napisalem. Film niczego nie usprawiedlwia. Pokazuje
                        jedynie jak Hamasowcy (lub Islamski Dzihad, bo innych tam nie ma ktorzy
                        wystrzeliwuja rakiety w kierunku Izraela), strzelaja do Izraela spod szkoly.
                        Kropka. Z punktu widzenia prawa miedzynarodowego zaloga helikoptera miala prawo
                        otworzyc do nich ogien. 29 pazdziernik 2007 to byl poniedzialek, Godz. 9 to czas
                        kiedy w szkole sa dzieci. Jedynym rozsadnycm powodem dla ktorego helikopter tych
                        drani nie ostrzelal bylo na pewno to. ze zaloga nie chciala aby ucierpieli
                        dzieci w szkole.
                        • plorg Re: Izrael prowadzi z Hamasem totalną wojnę media 07.01.09, 14:08
                          elucidator napisał:

> Film niczego nie usprawiedlwia. Pokazuje jedynie jak Hamasowcy
                          > (lub Islamski Dzihad, bo innych tam nie ma ktorzy wystrzeliwuja
                          > rakiety w kierunku Izraela), strzelaja do Izraela spod szkoly.
                          -------------------
                          Po czym to stwierdzasz, ze to hamasowcy(lub Islamski Dzihad)?
                          Maja napisane naplecach? Skad wiesz co wystrzeliwuja? Skad wiesz
                          dokad wystrzeliwuja? Na filmie sa strzalki typu: "Izrael w te
                          strone"? Skad wiesz gdzie spada, to co wystrzeliwuja? Skad wiesz,
                          czy czyni to komukolwiek jakas szkode?
                          Jasnowidz z ciebie jak cholera.

> Z punktu widzenia prawa miedzynarodowego zaloga helikoptera miala
                          > prawo otworzyc do nich ogien.
                          -------------------
                          Jakiego prawa? Co Ty bredzisz? Jakim prawem izraelski helikopter
                          mialby fruwac bezkarnie nad palestynskim terenem? Poza tym, film
                          jest zeszloroczny, a my dyskutujemy o tegorocznym napadzie
                          izraelskim na strefe gazy.

> 29 pazdziernik 2007 to byl poniedzialek, Godz. 9 to czas
                          > kiedy w szkole sa dzieci. Jedynym rozsadnycm powodem dla ktorego
                          > helikopter tych drani nie ostrzelal bylo na pewno to. ze zaloga
                          > nie chciala aby ucierpieli dzieci w szkole.
                          ---------------------
                          No i jeszcze okazujesz sie byc "ekspertem" od szkolnego rozkladu
                          zajec palestynskich dzieci. A jaki to dzien i godzina to wiesz, bo
                          na filmie napisali.... hlehlehleeeeee. Jaja se robisz kolego?
                          • elucidator Re: Izrael prowadzi z Hamasem totalną wojnę media 07.01.09, 14:40
                            Nikt inny nie strzela rakiet w kierunku Izraela. Na pewno nie wystrzeliwuja
                            szampanu, bo w tym okresie to ich rakiety, a nie szampan, czesto ladowaly w
                            Izraelu. Co do kierunku to bardzo latwo sprawdzic jak sie postudiuje
                            ukierunkowanie samej szkoly, czy gdzie polnoc i poludnie. Nie chce mi sie teraz
                            tego robic, ale filmik lezy na youtube od ponad roku, i jakby ktos udowodnil ze
                            to falszywka to bysmy wszyscy zainteresowani juz od dawma o tym wiedzieli.

Prawo do strzelania? N.p. konwecja haska. Prawo latania? Umowy
                            palestynsko-izraelskie z czasow zanim Hams najpierw w wyborach a potem w
                            zbrojnym zamachu stanu przejal wladze w Gazie, wedlug ktorych Izrael sprawuje
                            kontrole nad przestrzenia powietrzna nad Gaza.

Tak, filmik jest sprzed roku i na samym poczatku o tym pisalem, ale pokazuje jak
                            Hamas sie zachowuje jezeli chodzi o prawo miedzynarodowe i bezpieczenstwo
                            palestynskich dzieci. Zreszta podobnych filmikow jest na necie dosc sporo. ale
                            nie chce mi sie teraz w tym grzebac.

Przykro mi ze czujesz sie zawiedziony faktem ze Hamas chroni sie za
                            palestynskimi dziecmi, ale kiedys musi przyjsc pora na otworzenie oczu i
                            spojrzeniu co prawda przykrej, ale prawdzie w oczy.
                            • plorg Re: Izrael prowadzi z Hamasem totalną wojnę media 07.01.09, 14:50
                              Bredzisz jak poparzony, juz nie mam ochoty odnosic sie do twoich
                              wypocin i poronionych tekstow. Prawda jest taka, ze Zydzi w tym
                              konflikcie sa gorszymi mordercami niz hitlerowcy. Mam nadzieje, ze
                              przyjdzie czas kiedy to zrozumiesz.
                              • elucidator Re: Izrael prowadzi z Hamasem totalną wojnę media 07.01.09, 15:11
                                Nie zrozumiem, chociazby z tego powodu ze dosc duzo wiem jak zachowywali sie
                                hitlerowcy, o czym ty najwyrazniej nie masz zielonego pojecia skoro robisz takie
                                chore porownania. Skoro brak ci rzeczowych argumentow i kontrargumentow, a
                                pozostaly jedynie slogany, to oczywiscie nie musisz sie do moich tekstow odnosic. :)
                                • plorg Re: Izrael prowadzi z Hamasem totalną wojnę media 07.01.09, 15:33
                                  Czlowieku nie odniosles sie do zadnych moich tekstow, tylko
                                  naskrobales kolejnych bredni i insynuacji. Trudno rzeczowo odnosic
                                  sie do czegos co samo w sobie nie jest rzeczowe. Pytalem skad wiesz
                                  kto to jest na filmie i jaka jest twoja odpowiedz? Nikt inny nie
                                  strzela do Izraela tylko hamasowcy, wiec to hamasowcy. A jakby video
                                  bylo falszywe to bym wiedzial. Sorry, ale taki kit wciskaj gdzie
                                  indziej. Twoj argument polega na tym, ze "wiem lepiej". Na pytanie
                                  skad wiesz - odpowiedz: "bo wiem lepiej". I takm w kolko.

elucidator napisał:

> Nie zrozumiem, chociazby z tego powodu ze dosc duzo wiem jak
                                  > zachowywali sie hitlerowcy, o czym ty najwyrazniej nie masz
                                  > zielonego pojecia skoro robisz takie chore porownania.
                                  --------------------
                                  Chore? Znowu argument nie do pobicia: "dosc duzo wiem".
                                  Najwidoczniej g*wno wiesz o hitlerowcach jak i o Zydach.
                                  Bujaj w oblokach dalej.
                                  • elucidator Hitlerowcy i Pallywood 07.01.09, 20:27
                                    Najpierw moze cos o hitlerowcach: Skoro Izrael zachowuje sie gorzej, to gdzie sa
                                    obozy smierci, komory gazowe, masowe rostrzeliwania nad wykopanymi dolami,
                                    Einsatzgruppen, kary smierci za pomoc, masowe transporty w bydlecych wagonach do
                                    obozow smierci, miliony zamordowanych, panstwowa ideologia mowiaca ze caly narod
                                    nalezy fizycznie wyniszczyc, fizyczna eksterminacja niemalze calego
                                    europejskiego zydostwa, zmniejszenie liczby Zydow na swiecie o ok. 1/3, setki
                                    tysiecy zamordowanych Romow, masowa eutanazja psychicznie chorych, masowe mordy
                                    na homoseksualistach, swiadkach Jehowy i innych grupach, masowe rostrzeliwania i
                                    mordy na Polakach ktore doprowadzily do tego ze Polska stracila 6 milionow
                                    obywateli (z czego polowa to polscy Zydzi), masowe mordy na rosyjskich jencach
                                    wojennych (mowa o milionach ludzi), etc. etc. etc.

Zanim zacznie sie pluc i bredzic o tym ze zachowanie Izraela jest gorsze od
                                    zachowania hitlerowcow, lub nawet w ogole porownywalne, nalezy nieco sie nauczyc
                                    jakie bylo to zachowanie hitlerowcow. Wszelkie proby porownan miedzy Izraelem i
                                    hitlerowskimi Niemcami sa oparte albo na glebokiej i jak na Polakow, ktorzy
                                    jednak wiedziec powinni, zdumiewajacej i oburzajacej niewiedzy o tym co sie
                                    dzialo pod panowaniem hitlerowskiego buta, albo na tak glebokim, niemalze
                                    patologicznym, zaslepieniu, nierazdko o podlozu ideologicznym lub religijnym, ze
                                    sie po prostu jest zupelnie niepodatnym na nawet te najbardziej oczywiste fakty
                                    jezeli przecza one wlasnej ideologi i wlasnym uprzedzeniom, albo takim durniem
                                    ze wszelkie dyskusje sa pozbawione jakiegokolwiek sensu, bo na kazdy argument
                                    odpowiada tym samym sloganem. Niewykluczona jest tez kombinacja tych powodow, co
                                    - jak podejrzewam - moze (ale nie musi) zachodzic w twoim przypadku.

Co do filmiku: W takim razie ja, i na takich samych zasadach jak ty, poddaje w
                                    watpliwosc wszelkie filmy z Gazy pokazujace ofiary wojny. Udowodnij ze pokazuja
                                    kogo mowia ze pokazuja i wtedy kiedy twierdza ze to mialo miec miejsce. Powodem
                                    moich watpliwosci jest zjawisko zwane Pallywood, z ktorym mozesz sie zapoznac w
                                    jednym z najlepiej renomowanych amerykanskich telewizyjnych programow
                                    publicystycznych "60 minutes" z CBS, pokazanym w 2005 r.:

www.youtube.com/watch?v=t_B1H-1opys

Mozesz tez sobie pogooglac na "pallywood" i znajdziesz wiecej przykladow na ten
                                    bardzo specjalny gatunek sztuki filmowej.

Nie, nie poddaje w watpliwosc filmow z dzisiejszej Gazy. Ale jezeli wymagasz ode
                                    mnie dowodow na prawdziwosc podanego przeze mnie przykladu na to jak terrorysci
                                    strzelaja do Izraela spod palestynskiej szkoly, to najpierw udowodnij ze filmy z
                                    dzisjeszej Gazy tez sa prawdziwe.
                                    • gieeflo Re: Hitlerowcy i Pallywood 07.01.09, 21:02
                                      Jest znacznie gorsze. Standardy się w ciągu tych "paru" lat co nieco zmieniły,
                                      właśnie m.in. po doświadczeniach z nazizmem i komunizmem. To co teraz wyprawiają
                                      Żydzi ośmiela mnie do apelu aby "sprawiedliwi" kupili sobie po małej piłce i
                                      wybrali sie do Yad Vaszem aby delikatnie (najlepiej po cichu, bo wstyd że
                                      ocalało się morderców) ściąć te głupie drzewka."Kto ocala jedno życie, morduje
                                      1000 Arabów!"
                                      • elucidator Re: Hitlerowcy i Pallywood 08.01.09, 00:16
                                        Innymi slowy Izraelczykow mozna atakowac dziesiatkami rakiet dziennie i
                                        systematycznie terorryzowac izraelska ludnosc cywilna, i wtedy swiat milczy, a
                                        jak tylko Izraelczycy sie bronia, to odrazu rozne gieefle i im podobni krzycza i
                                        porownuja obrone, w ktorej niestety - jak na kazdej wojnie - sa ofiary wsrod
                                        ludnosci cywilnej, z holocaustem. Ciekaw jestem czy porownania z holocaustem tez
                                        bylyby robione gdyby jedna ze stron w konflikcie byli nie Zydzi a jakas inna
                                        nacja. Jakos nie widzialem porownan do holocaustu w Darfurze, Iraku, w
                                        konflikcie Balkanskim, i w wielu innych konfliktach, w ktorych cierpienia
                                        ludnosci cywilnej i ilosc ofiar byla/jest o niebo wieksze (aczkolwiek daleko od
                                        holocaustu, tak liczbowo, technicznie jak i ideologicznie) niz wsrod
                                        Palestynczykow w Gazie, ktorych wybrany rzad sam ten konflikt zaczal atakujac
                                        Izrael. Nie moge oprzec sie wrazeniu, ze do Zydow czuje sie sympatie tylko wtedy
                                        jak sa slabi i przesladowani, a jak tylko pokazuja ze potrafia sie skutecznie
                                        bronic przed atakami, to oskarza ich sie o zbrodnie gorsze od hitlerowskich, tym
                                        samym - i to jest byc moze jeszcze gorsze - relatywizujac hitlerowskie zbrodnie
                                        ktore we wspolczesnej historii nie maja porownania. Przykre i oburzajace.
                                    • gieeflo Re: Hitlerowcy i Pallywood 07.01.09, 21:05
                                      Tak przy okazji do elucidatora. Pamiętam że jest takie pojęcie jak
                                      idiotenapparat. Jest też idiotenelucidator?
                                      • elucidator Re: Hitlerowcy i Pallywood 08.01.09, 00:18
                                        Na tym poziomie dyskusji nie prowadze. Znajdz sobie kogos na swoim wlasnym
                                        poziomie i sobie nawzajem bluzgajcie.
          • kongreszydowski Re: Izrael prowadzi z Hamasem totalną wojnę media 07.01.09, 12:15
            plorg napisał:
            >

Mylisz sie w pierwszej czesci Twego zdania, ale druga czesc jest
            zgodna z prawda.

kongreszydowski
            • plorg Re: Izrael prowadzi z Hamasem totalną wojnę media 07.01.09, 12:22
              > > Kochane zydy nie moga klamac, sa swiete!
              > >
              >
              > Mylisz sie w pierwszej czesci Twego zdania, ale druga czesc jest
              > zgodna z prawda.
              >
              > kongreszydowski
              --------------------
              Zacytowany fragment ma trzy czesci, wiec trudno rozstrzygnac, o co
              ci tak naprawde chodzi.
      • e.lalka Re: Izrael prowadzi z Hamasem totalną wojnę media 07.01.09, 09:50
        plorg napisał:

> Kto ma media ten rzadzi!
        chodzi Ci oczywiście o rządy nad duszami?:

english.aljazeera.net/focus/war_on_gaza/2009/01/20091585448204690.html
        • zigzaur Dlaczego "brawo Wenezuela"? 07.01.09, 09:58
          Czyżby obalono tam reżim Chaveza?
    • bagarmosen co za belkot!!!!!!!! 07.01.09, 09:17
      neohitlerowcow!!!!!!!!! ciekawe jak bys spiewal jeden zdrugim
      gdyby ciebie wypedzono z ziemi i domu twego ,zarznieto
      rodzine Wg. dzisiejszej logiki to takze AK bylaby organizacja
      terrorystyczna ------------przyznajcie oficjalnie ze
      HITLEROWSKIE NIEMCY byly cudem na tej ziemi A DLA WAS SA
      IDOLEM!!!!! bo tepily (delikatnie mowiac) wszystko co sie
      ruszalo na polskiej ziemi!!!!!
      • jureek Re: co za belkot!!!!!!!! 07.01.09, 09:29
        bagarmosen napisał:

> neohitlerowcow!!!!!!!!! ciekawe jak bys spiewal jeden zdrugim
        > gdyby ciebie wypedzono z ziemi i domu twego ,zarznieto
        > rodzine Wg. dzisiejszej logiki to takze AK bylaby organizacja
        > terrorystyczna ------------

Nie obrażaj AK takimi porównaniami. Czy AK atakowała cele cywilne, czy wojskowe?
        Czy żołnierze AK wysadzali w Berlinie autobusy pełne cywilnych pasażerów? Czy
        detonowali we Frankfurcie bomby w zatłoczonych centrach handlowych? Czy
        żołnierze AK przestrzeliwali swoim rodakom kolana i kamieniowali swoje kobiety?
        Hamas to tchórze - nie dość, że atakują prawie wyłącznie cele cywilne, a nie
        wojskowe, to jeszcze tchórzliwie chowają się za żywymi tarczami.
        Jura
        • sharn1 Re: co za belkot!!!!!!!! 07.01.09, 09:36
          jureek napisał:

> bagarmosen napisał:
          >
          > > neohitlerowcow!!!!!!!!! ciekawe jak bys spiewal jeden zdrugim
          > > gdyby ciebie wypedzono z ziemi i domu twego ,zarznieto
          > > rodzine Wg. dzisiejszej logiki to takze AK bylaby
          organizacja
          > > terrorystyczna ------------
          >
          > Nie obrażaj AK takimi porównaniami. Czy AK atakowała cele cywilne,
          czy wojskowe
          > ?
          > Czy żołnierze AK wysadzali w Berlinie autobusy pełne cywilnych
          pasażerów? Czy
          > detonowali we Frankfurcie bomby w zatłoczonych centrach
          handlowych? Czy
          > żołnierze AK przestrzeliwali swoim rodakom kolana i kamieniowali
          swoje kobiety?
          >
          > Hamas to tchórze - nie dość, że atakują prawie wyłącznie cele
          cywilne, a nie
          > wojskowe, to jeszcze tchórzliwie chowają się za żywymi tarczami.
          > Jura

Jakby hitlerowcy tak traktowali Polaków w Warszawie jak żydzi
          traktują Palestyńczyków w Gazie to niemiałbym nic przeciwko.
          Przecież ci syjonistyczni naziole zrobili z Autonomii jedno wielkie
          getto w którym Arabowie mają sami pzdychać.
          • zz26 Re: co za belkot!!!!!!!! 07.01.09, 09:41
            sharn1 napisał:
            > Jakby hitlerowcy tak traktowali Polaków w Warszawie jak żydzi
            > traktują Palestyńczyków w Gazie to niemiałbym nic przeciwko.

przypominam ze gaza graniczy z egiptem wiec coz to za getto skoro maja za
            sasiadow braci muzulmanow a mzoe egipt razem z izraelem blokuje gaze?? to co
            wylales jad na izrael a na egipt juz nie starczylo?
            • sharn1 Re: co za belkot!!!!!!!! 07.01.09, 09:44
              Doskonale wiesz, że jakby jakiś kraj udzielił Palestynie otwarcie
              pomocy to byłby to kolejny pretekst do ataku tego kraju przez
              Izrael. Zaraz naziole z gwiazdą Dawida ogłosiliby, że Egipt wspiera
              Hamas i pozwala terrorystom uciekać do swojego kraju i ich chroni.
              Więc profilaktycznie mają swięte prawo zająć Synaj.
              • zigzaur Re: co za belkot!!!!!!!! 07.01.09, 09:53
                Jaki znowu Synaj?
                Egipt jest krajem stabilnym i utrzymującym poprawne stosunki z Izraelem.
                • sharn1 Re: co za belkot!!!!!!!! 07.01.09, 09:57
                  zigzaur napisał:

> Jaki znowu Synaj?
                  > Egipt jest krajem stabilnym i utrzymującym poprawne stosunki z
                  Izraelem.

Właśnie dlatego, że udaje iż nie widzi problemu Palestyńczyków z
                  Gazy.
                  Natomiast podejrzewam, że żaden obywatel tego kraju nie kibicuje w
                  tym konflikcie Izraelowi (zresztą świadczą o tym demonstracje w
                  Kairze).
                  • zigzaur A czy nie można zrobić dobrze 07.01.09, 10:00
                    Palestyńczykom i osiedlić ich w wydzielonej części miasta Moskwa?
                    W luksusowych mieszkaniach dawnych carskich czynowników i komunistycznych
                    aparatczyków.
                    Niech sobie ustawią wyrzutnie kassamów na Arbacie czy Prospekcie Kalinina i
                    strzelają w Kreml.
                    • plorg Re: A czy nie można zrobić dobrze 07.01.09, 10:09
                      zigzaur napisał:

> Palestyńczykom i osiedlić ich w wydzielonej części miasta Moskwa?
                      ----------------
                      Juz ci pisalem. Mozna zrobic dobrze Zydom i osiedlic ich na
                      Florydzie. Palestynczycy nie zostana w swoich domach na swojej ziemi.
                    • kpaxxx Re: A czy nie można zrobić dobrze 07.01.09, 10:11
                      > Palestyńczykom i osiedlić ich w wydzielonej części miasta Moskwa?
                      > W luksusowych mieszkaniach dawnych carskich czynowników i komunistycznych
                      > aparatczyków.

Po pół roku te luksusowe mieszkania zamieniłby się rudery ..
                      • zigzaur Re: A czy nie można zrobić dobrze 07.01.09, 10:19
                        Ale za to w Rosji statystycznie spadłoby spożycie alkoholu i zatrzymałby się
                        spadek liczby ludności, że nie wspomnę o poprawie higieny.
                        • plorg Re: A czy nie można zrobić dobrze 07.01.09, 10:36
                          Zigzaurku zakochany w Rosji. Znowu pomylilo ci sie forum.
                    • perkal Re: A czy nie można zrobić dobrze 07.01.09, 15:17
                      Stalin kochał żydów,Mieli na terenie Rosji Sowieckiej swoją autonomię.Mogli mieć
                      swoją walutę.swoją prasę i co im z tego wyszło?
              • zz26 Re: co za belkot!!!!!!!! 07.01.09, 10:01
                "Doskonale wiesz, że jakby jakiś kraj udzielił Palestynie otwarcie
                > pomocy to byłby to kolejny pretekst do ataku tego kraju przez
                > Izrael. "

akurat jestem pewny ze nie to est twoj wymysl? chcesz powiedziec ze gdyby egipt
                wpuscil do siebie UCHODZCOW to izrael by go zbombardowal?? nie badz smieszny
                jesliby jakis kraj udzielil pomocy militarnej to co innego
              • elucidator Re: co za belkot!!!!!!!! 07.01.09, 10:30
                Izrael niejednokrotnie wzywal Egipt aby pomagal Gazie, ale zeby nie przepuszczal
                broni. Zanim Izrael przekazal kontrole nad Gaza Autonomii Palestynskiej
                niejendokrotnie tez proponowal aby Egipt przejal od Izraela kontrole nad Gaza.
                Egippt zawsze odmawial.
              • kongreszydowski Re: co za belkot!!!!!!!! 07.01.09, 12:27
                sharn1 napisał:
                > Doskonale wiesz, że jakby jakiś kraj udzielił Palestynie otwarcie
                > pomocy to byłby to kolejny pretekst do ataku tego kraju przez
                > Izrael.

Drogi shajs1! Masz racje. Iran otwracie udziela pomocy Hamasowi.
                Jest kolejny pretekst.

kongreszydowski

• plorg Re: co za belkot!!!!!!!! 07.01.09, 14:14
                  kongreszydowski napisał:

> Iran otwracie udziela pomocy Hamasowi.
                  > Jest kolejny pretekst.
                  -------------------
                  A na czym polega "otwartosc" tej pomocy. Podali to CNN, czy tez moze
                  przysnilo ci sie (albo jedno i drugie naraz)?
                  • kongreszydowski Re: co za belkot!!!!!!!! 07.01.09, 14:30
                    plorg napisał:
                    > A na czym polega "otwartosc" tej pomocy. Podali to CNN, czy tez
                    moze
                    > przysnilo ci sie (albo jedno i drugie naraz)?

Drogi porr! Otwartosc polega na tym, ze jestesmy informowani przez
                    naszego ukochanego brata, przyjaciela i wspolpracownika Mahmouda
                    Ahmadinejada. CNN jest nasza wlasnoscia i podaje tylko to co my im
                    podajemy. O naszych snach nie chcemy opowiadac, bo sadzac z Twoich
                    pytan jestes nieletni.

kongreszydowski
          • jureek Re: co za belkot!!!!!!!! 07.01.09, 09:44
            sharn1 napisał:

> Jakby hitlerowcy tak traktowali Polaków w Warszawie jak żydzi
            > traktują Palestyńczyków w Gazie to niemiałbym nic przeciwko.

Uważasz, że hitlerowcy lepiej traktowali Polaków w okupowanej Polsce niż
            Izraelczycy Palestyńczyków w Gazie? Kompromituj się dalej takimi porównaniami,
            nie będę Ci przeszkadzał.
            Jura
      • zz26 Re: co za belkot!!!!!!!! 07.01.09, 09:35
        "AK bylaby organizacja
        > terrorystyczna"

ak nigdy nie chowala sie za wlasnymi rodakami!!!!
        gdyby hamas wykorzystywal zolnierzy izrealskich jako zywe tarcze moglbym to
        zrozumiec ot realia wojny ale zeby chowac sie za wlasnymi rodakami?
        z tego wychodzi ze zydzi bardziej szanuja zycie palestynczykow niz hamas bo w
        przeciwienstwie do hamasu bez powodu na ryzyko ich niue wystawiaja hamas mogl
        skads indizej strzelac z mozdzierzy ale po co lepiej przy szpitalu moze zydki
        nie strzela a jak strzela i zabija 50 "naszych" to okrzykniemy ze wstrene
        ludobojcy w obu przypadkach hamas wygrywa
        • sharn1 Re: co za belkot!!!!!!!! 07.01.09, 09:41
          zz26 napisał:

> "AK bylaby organizacja
          > > terrorystyczna"
          >
          > ak nigdy nie chowala sie za wlasnymi rodakami!!!!
          > gdyby hamas wykorzystywal zolnierzy izrealskich jako zywe tarcze
          moglbym to
          > zrozumiec ot realia wojny ale zeby chowac sie za wlasnymi
          rodakami?
          > z tego wychodzi ze zydzi bardziej szanuja zycie palestynczykow niz
          hamas bo w
          > przeciwienstwie do hamasu bez powodu na ryzyko ich niue wystawiaja
          hamas mogl
          > skads indizej strzelac z mozdzierzy ale po co lepiej przy szpitalu
          moze zydki
          > nie strzela a jak strzela i zabija 50 "naszych" to okrzykniemy ze
          wstrene
          > ludobojcy w obu przypadkach hamas wygrywa

Nie rozumiesz pustaku, że Gaza to miasto wielkości 1/4 Warszawy w
          którym żyje 1,5 mln ludzi? Wydaje ci się że można taki obszar
          bombardować i ostrzeliwać czołgami tak żeby nie zabiajać cywili?
          Nie da się i naziści żydowscy dobrze to wiedzą. Jednak mają to w
          dupie bo setki aranskich ofiar to dla nich jak splunąć (za jednego
          żyda w mundurze zrujnowali już Lian w 2006).
          W dodatku ci cywile nie mają jak stamtąd uciec bo miasto jest
          oblężone.
          Mieszkańcy Warszawy przynajmniej mieli (niewielkie) ale sznsę na
          opuszczenie miasta w czasie Powstania Warszawskiego, a i tak
          hitlerowcy wybili mnóstwo cywili. CZy wtedy też hitlerowcy byli
          niewinni bo to żołnierze AK zasłaniali się cywilami?
          • zz26 Re: co za belkot!!!!!!!! 07.01.09, 09:50
            "nie rozumiesz pustaku, że Gaza to miasto wielkości 1/4 Warszawy w
            > którym żyje 1,5 mln ludzi?"

zaczyna sie kazdy "wrazliwy" na los biednych palestynczykow bluzga na kazdego
            kto ma inne zdanie w ime zasady ze tylko moj poglad sluszny

"Wydaje ci się że można taki obszar
            > bombardować i ostrzeliwać czołgami tak żeby nie zabiajać cywili? "

a myslisz ze mozna walic rakietami na oslep na terytorium innego panstwa tak
            zeby nie zabija cywili?

"Jednak mają to w
            > dupie bo setki aranskich ofiar to dla nich jak splunąć"

tak samo jak alianci mieli w dupie cywilow ktorzy gineli w trzeciej rzeszy od
            bombardowan

"W dodatku ci cywile nie mają jak stamtąd uciec bo miasto jest
            > oblężone."

z reguly aby uciec przed izraelem to nalezy sie udac w strone przeciwna niz on
            jest czyli do egiptu a czemu oni nie otwoorzyli granicy? jakos ich za to tak nie
            krytykujesz

"CZy wtedy też hitlerowcy byli
            > niewinni bo to żołnierze AK zasłaniali się cywilami?"

AK nie zaslanialo sie cywilami chociazby z tego powodu ze hitlerowcy i tak by
            strzelali bez zastanowienia wiec po co ise zaslaniaxc skoro to nic nie da?
            • plorg Re: co za belkot!!!!!!!! 07.01.09, 09:58
              zz26 napisał:

> AK nie zaslanialo sie cywilami chociazby z tego powodu ze
              > hitlerowcy i tak by strzelali bez zastanowienia wiec po co ise
              > zaslaniaxc skoro to nic nie da?
              -----------------
              Nazisci zydowscy zato sa litosciwi, jak zobacza dzieci to "nie
              strzelaja". Dlatego tez hamasowcy "zaslaniaja sie" dziecmi.
              Tylko skad tyle trupow dzieci, chcialoby sie zapytac.
              Jak bardzo ludzie lubia wierzyc w bajki.
              • zz26 Re: co za belkot!!!!!!!! 07.01.09, 10:03
                Tylko skad tyle trupow dzieci, chcialoby sie zapytac.
                > Jak bardzo ludzie lubia wierzyc w bajki.

zioneocon.blogspot.com/pal%20children%20w%20AK46%20rifles.jpg
                stad te trupy
                • kpaxxx Re: co za belkot!!!!!!!! 07.01.09, 10:13
                  Nie no przecież to nie prawda ... to tylko lekcja WF w palestyńskiej szkole.
                  Dzieciaki nie mają piłek więc ćwiczą z karabinami ...
                • elucidator Re: co za belkot!!!!!!!! 07.01.09, 10:38
                  Rowniez

www.youtube.com/watch?v=eTGbP55HGi8
                  To oczywiscie tylko biegi harcerskie na sprawnosc "zabij Zyda"...
                • plorg Re: co za belkot!!!!!!!! 07.01.09, 10:41
                  zz26 napisał:

> zioneocon.blogspot.com/pal%20children%20w%20AK46%20rifles.jpg
                  > stad te trupy
                  ----------------
                  Nono, nagle jakos wiekowo sie skurczyly:
                  english.aljazeera.net/focus/war_on_gaza/2009/01/20091585448204690.html
                  • zz26 Re: co za belkot!!!!!!!! 07.01.09, 18:26
                    "Nono, nagle jakos wiekowo sie skurczyly:
                    english.aljazeera.net/focus/war_on_gaza/2009/01/20091585448204690.html"

zakladajac ze to jest prawdziwe a nie szopka na uzytek mediow to sa to zapewne
                    przypadkowe ofiary bombardowan ktorego by nie bylo gdyby kilku idiotow nie
                    wypowiedzialo rozejmu i nie zaczelo walic rakietami jak widzisz wscieklego psa
                    to starasz sie go ominac czy go prowokujesz a potem placzysz ze ugryzl?
        • plorg Re: co za belkot!!!!!!!! 07.01.09, 09:41
          Wiesz co to jest wojna medialna?
          Gazeta oficjalnie o tym pisze:
          wyborcza.pl/1,76842,6124150,Izrael_prowadzi_z_Hamasem_totalna_
          wojne_medialna.html
          Jakbys dalej nie wiedzial to poczytaj tu:
          pl.wikipedia.org/wiki/Propaganda
          • zz26 Re: co za belkot!!!!!!!! 07.01.09, 10:06
            plorg napisał:

> Wiesz co to jest wojna medialna?
            > Gazeta oficjalnie o tym pisze:
            > wyborcza.pl/1,76842,6124150,Izrael_prowadzi_z_Hamasem_totalna_
            > wojne_medialna.html
            > Jakbys dalej nie wiedzial to poczytaj tu:
            > pl.wikipedia.org/wiki/Propaganda
            >
            aha czyli niemozliwe jst zeby palestynczycy sie zaslaniali wlasnymi rodakami
            niemozliwe ze izrael strzela z tego powodu o ktorym powiedizeli jedyne co jest
            mozliwe to to ze klamia? ty jestes oblakany nie ma aboslutnie zadnej mozliwosci
            abys uwierzyl w ta wersje ktora podaje izrael czy moze ma zejsc aniol i ci to
            objawic?
            czemuto co mwoi hamas przyjmujesz bezkrytycznie a to co zirael uwazasz za
            absolutne klamastwo??
            • plorg Re: co za belkot!!!!!!!! 07.01.09, 10:26
              zz26 napisał:

> aha czyli niemozliwe jst zeby palestynczycy sie zaslaniali
              > wlasnymi rodakami
              --------------
              Poco? Przeciez Zydzi i tak beda strzelac, a przeciez takie dzieci
              mozna wyslac jako smaobojcow-zamochowcow jak beda starsze. Przeciez
              hamasowcy nie sa glupi. Marnowac mieso 'armatnie'?

> czemuto co mwoi hamas przyjmujesz bezkrytycznie
              ---------------
              A gdzie to napisalem?

> a to co zirael uwazasz za absolutne klamastwo??
              ---------------
              Jak sie nia ma nic do ukrycia to sie wpuszcza niezalezne media.
        • gieeflo Re: co za belkot!!!!!!!! 07.01.09, 11:42
          Akurat tak sie składa że AK schowało sie za plecami (zgadnij ilu
          tysięcy?)Polaków w Powstaniu Warszawskim. Mordować swoich i "innych" też im sie
          zdarzało.
    • sharn1 Chyba każdy żyd na świecie przyłączył 07.01.09, 09:22
      się do siania propagandy. Naziści żydowscy zbombardowlai szkołę.
      Mieli prawo! Przecież rok temu trzech Hamasowców stało przed nią.

Nie wiem o czym my wogóle tu mówimy. Po stronie Izraelskiej zginęło
      4 żołnierzy z czego trzech rozwalili sobie sami (tak to wyglądają te
      precyzyjne ataki na terrorystów które mają oszczędzać cywili).
      Palestyńczyków zginęło ponad 600 w tym bardzo dużo dzieci.
      O tym, że wśród reszty ofiar są "Hamasowcy" jest logiczne. Tylko
      naziole z Izraela zapominają dodać, że nie każdy członek Hamasu to
      od razu terrorysta. Hamas oprócz części zbrojnej zajmuje się także
      oświatą, służbami publicznymi itp.
      • jureek Re: Chyba każdy żyd na świecie przyłączył 07.01.09, 09:31
        sharn1 napisał:

> się do siania propagandy. Naziści żydowscy zbombardowlai szkołę.
        > Mieli prawo! Przecież rok temu trzech Hamasowców stało przed nią.
        >
        > Nie wiem o czym my wogóle tu mówimy. Po stronie Izraelskiej zginęło
        > 4 żołnierzy z czego trzech rozwalili sobie sami (tak to wyglądają te
        > precyzyjne ataki na terrorystów które mają oszczędzać cywili).
        > Palestyńczyków zginęło ponad 600 w tym bardzo dużo dzieci.

A ilu Palestyńczyków zginęło wskutek terroru Hamasu wobec własnych rodaków? Czy
        wtedy też łzy roniłeś?
        Jura
      • kpaxxx Co ty p..ysz ? 07.01.09, 09:35
        Gdyby Palestyńczycy nauczyli się współistnieć z Izraelem nie byłoby takich
        akcji. Niestety jedynym celem debili z Hamasu jest nie dobro Palestyńczyków a
        chęć strzelania do Żydów ...
        • sharn1 Re: Co ty p..ysz ? 07.01.09, 09:48
          kpaxxx napisał:

> Gdyby Palestyńczycy nauczyli się współistnieć z Izraelem nie
          byłoby takich
          > akcji. Niestety jedynym celem debili z Hamasu jest nie dobro
          Palestyńczyków a
          > chęć strzelania do Żydów ...

Jakby Izrael nauczyłby się współistnieć z Palestyną nie byłoby
          takich kcji. Niestety jedynym celem nazistów z Izraela jest chęć
          zabicia wszystkich nieżydów w regionie.
          • jureek Re: Co ty p..ysz ? 07.01.09, 09:54
            sharn1 napisał:

> Jakby Izrael nauczyłby się współistnieć z Palestyną nie byłoby
            > takich kcji.

Jak wyobrażasz sobie współistnienie z kimś, kto odmawia Ci w ogóle prawa do
            istnienia? Nie widzisz logicznej sprzeczności Twojego rozumowania?
            Jura
            • sharn1 Re: Co ty p..ysz ? 07.01.09, 09:59
              jureek napisał:

> sharn1 napisał:
              >
              > > Jakby Izrael nauczyłby się współistnieć z Palestyną nie byłoby
              > > takich kcji.
              >
              > Jak wyobrażasz sobie współistnienie z kimś, kto odmawia Ci w ogóle
              prawa do
              > istnienia? Nie widzisz logicznej sprzeczności Twojego rozumowania?
              > Jura

No a czemu ty się dziwisz? Przecież Izrael został ustanowiony na ich
              terenach. Zostali wygonieni z domu i zamknięci w gettach na kilka
              pokoleń. Mają pełne prawo tak uważać czy ci się podoba czy nie.
              • zigzaur Re: Co ty p..ysz ? 07.01.09, 10:05
                To właśnie Żydzi zostali wygnani z ojczystej ziemi. To właśnie Arabowie podbili
                nie należące do nich terytoria.
                Ojczyzną Arabów jest Półwysep Arabski.
                • elucidator Re: Co ty p..ysz ? 07.01.09, 11:42
                  Niezupelnie. Ojczyzna Arabow jest co prawda polwysep arabski, zgoda, ale w
                  wyniku kolonialnej ekspansji juz krotko po powstaniu islamu, ludnosc okolicznych
                  terenow zostala podbita, zislamizowana i zarabizowana do tego stopnia, ze czuja
                  sie teraz Arabami.
                  .
                • metenburg Re: Co ty p..ysz ? 07.01.09, 13:31
                  zigzaur napisał:
                  > To właśnie Żydzi zostali wygnani z ojczystej ziemi. To właśnie
                  Arabowie podbili nie należące do nich terytoria.
                  > Ojczyzną Arabów jest Półwysep Arabski.
                  A slonina nalezy do sloni. Analogicznie! 5+ z geografii!
                  Jacwingowie tez zostali wygnani ze wschodniej Polski nalezy im ja
                  oddac spowrotem, niech wreszcie zaloza swoje wlasne panstwo.
              • zz26 Re: Co ty p..ysz ? 07.01.09, 10:09
                > No a czemu ty się dziwisz? Przecież Izrael został ustanowiony na ich
                > terenach. Zostali wygonieni z domu

60 lat temu ktos wygonil niemcow z landow wschodnich (zach. polska) rozumiem ze
                jestes za tym aby odzyskali co przez blisko 1000 lat bylo ich ?
                • zigzaur Re: Co ty p..ysz ? 07.01.09, 10:24
                  Wcale nie 1000, bo:

1. Pomorze Zachodnie było do 1648 odrębnym księstwem, czasowo pod protektoratem
                  polskim, niemieckim lub duńskim. Od 1648 należało do Szwecji, od 1720 do Prus,
                  od 1945 do Polski.

2. Śląsk pierwotnie był terenem rywalizacji polsko-czeskiej. Od czasów Mieszka I
                  należał do Polski, od 1346 do Czech, od 1620 wraz z całymi Czechami należał do
                  Austrii, w 1740 został podbity przez Prusy.

3. Mazury pierwotnie były zaludnione przez spokrewnionych z Litwinami Prusów,
                  potem nastąpiła polska kolonizacja, od XIII wieku podbój przez Krzyżaków
                  połączony z osadnictwem niemieckim i polskim. Od 1454 przyłączone do Polski jako
                  prowincja lub lenno. Po 1657 we władaniu Brandenburgii (z kilkakrotnym najazdem
                  Moskali). Po 1945 podział.

I gdzie te 1000 lat?
                  • bagarmosen Re: Co ty p..ysz ? 07.01.09, 11:33
                    aa i doszles do wniosku -wszystko ok!!!!!!ty zacznij czytac
                    zrodla!!!!!!!!! historyczne albo sie teleportuj i dowiedz sie
                    prawdy!!!!
                  • metenburg Re: Co ty p..ysz ? 07.01.09, 13:44
                    zigzaur pkt3. blad!
                    poczytaj sobie historie zasiedlania terenow na polnocny wschod od
                    Mazowsza m.in autorstwa mojego ojca. Jedyna zorganizowana grupa po
                    Baltach byli Jacwingowie! Pozostaly po nich "kurhany" w suwalskim i
                    nazwy takie jak Jatwiez Mala, Duza. Dopiero po nich terereny
                    kolonizowali Prusowie, Rosjanie,Mazowszanie.1000 lat temu mieszkala
                    tam tylko dzika zwierzyna m.in Tur doszczetnie wybity na przelomie
                    XVI w.
                    • zigzaur Re: Co ty p..ysz ? 07.01.09, 16:31
                      Jaćwingowie to też Bałtowie, krewni Prusów i Litwinów. Mieszkali w okolicach
                      dzisiejszych Suwałk i Augustowa.
                      • metenburg Re: Co ty p..ysz ? 07.01.09, 20:58
                        Blad z krewniactwem a tylko czesciowa prawda co do terenow
                        zamieszkiwania. W Wikipedii tego nie ma, polecam letnia wycieczke na
                        te tereny w celu oswiecenia. Achtung ! To juz blisko Ruskich,
                        ktorych przeciez tak lubisz (sic!). Wiecej juz nie "nawracam" szkoda
                        czasu.
          • elucidator Re: Co ty p..ysz ? 07.01.09, 11:38
            Jakby Zydzi rzeczywiscie mieli takie zamiary, to biorac pod uwage ile mieli
            czasu i jakie maja mozliwosci techniczne, to by Palestynczykow juz dawno temu
            nie bylo. Tymczasem ich ilsoc w tymze czasie zwiekszyla sie kilkukrotnie,
            Palestynczycy z izraelskim obywatelstwem (ok. 20% ludnosci Izraela) maja pelne
            prawa obywatelskie, etc. Cos jest wiec nie tak z twoim domniemaniem.
          • kongreszydowski Re: Co ty p..ysz ? 07.01.09, 12:37
            sharn1 napisał:
            > Niestety jedynym celem nazistów z Izraela jest chęć
            > zabicia wszystkich nieżydów w regionie.

Drogi shajs1! Likwidacja wszyskich niezydow przewodu pokarmowego jest
            rowniez jednym z celow gastrologi.

Kongreszydowski
            • metenburg Re: Co ty p..ysz ? 07.01.09, 14:19
              Kuggelsman,w temacie zapomniales sie przyznac, ze lubisz jak ci
              gastrolog kolonoskopuje od tylu? Cel gastrologii to rowniez usowanie
              roznego rodzaju parchow ktore najczesciej wystepuja w ostatnim
              odcinku przewodu pokarmowego.
              • kongreszydowski Re: Co ty p..ysz ? 07.01.09, 14:54
                metenburg napisała:
                > Kuggelsman,w temacie zapomniales sie przyznac, ze lubisz jak ci
                > gastrolog kolonoskopuje od tylu? Cel gastrologii to rowniez
                usowanie
                > roznego rodzaju parchow ktore najczesciej wystepuja w ostatnim
                > odcinku przewodu pokarmowego.

Droga analburg! Czy to u Ciebie jakas psychoza? Z ktorej strony nie
                zaczniesz to zawsze konczysz na dupie. Tlumaczyloby to Twoja
                fascynacje kolonoskopia. Czy w Twoim wypadku kolonoskopie dokonuje
                sie od przodu?

Usuwanie parchow to cel chirurgi. Wielu Twoich sympatykow na tym
                form chcialoby stosowac wobec parchow srodki bardziej radykalne.

z kazdej strony Twoj
                kongreszydowski
                • metenburg Re: Co ty p..ysz ? 07.01.09, 20:52
                  Nawet jestem ci wdzieczny: im wiecej idiotyzmow wypisujesz tym
                  wiekszym robie sie anty-syjonista. To nawet pracuje, shmuntzik!
                  • kongreszydowski Re: Co ty p..ysz ? 07.01.09, 21:20
                    metenburg napisała:
                    > Nawet jestem ci wdzieczny

Droga/drogi analburg. Chlop Ty, czy baba, czy obojniak?
        • grzes1966 Re: Co ty p..ysz ? 07.01.09, 09:49
          kpaxxx napisał:

> Gdyby Palestyńczycy nauczyli się współistnieć z Izraelem nie
          byłoby takich akcji. Niestety jedynym celem debili z Hamasu jest
          nie dobro Palestyńczyków a chęć strzelania do Żydów ...

No wisz pan co panie Rappaport nie rozumiem, przecież nasi tylko
          zabrali im ziemię, odebrali srodki do zycia, wypieprzyli z własnego
          domu i zamknęli w ghetto, i za co one filistyny tak nas nie lubią?
          • kpaxxx He he dobre ... 07.01.09, 09:58
            Kiedy ostatnio ziemia, na której leży Izrael była ziemią palestyńską ? 5 wieków
            temu ?

Przez ostatnie 500 lat ta ziemia należała do Turków a potem do Anglików ...

Wytłumacz mi też jakie środki do życia Izrael odebrał Palestyńczykom ?
            • sharn1 Re: He he dobre ... 07.01.09, 10:00
              kpaxxx napisał:

> Kiedy ostatnio ziemia, na której leży Izrael była ziemią
              palestyńską ? 5 wieków
              > temu ?
              >
              > Przez ostatnie 500 lat ta ziemia należała do Turków a potem do
              Anglików ...
              >
              > Wytłumacz mi też jakie środki do życia Izrael odebrał
              Palestyńczykom ?

A kiedy ta ziemia była ostatnio żydowska? 20 wieków temu?
              • kpaxxx Re: He he dobre ... 07.01.09, 10:08
                Nie ważne kiedy była, ale teraz jest ...

W 1947 roku ONZ zatwierdziło podział brytyjskiego terytorium mandatowego na dwa
                niepodległe państwa: arabskie i żydowskie. Wszystko by było pięknie ale niestety
                panowie Arabowie zamiast się cieszyć z odzyskania niepodległości zaczęli walczyć
                z Żydami ...
                • sharn1 Re: He he dobre ... 07.01.09, 10:24
                  kpaxxx napisał:

> Nie ważne kiedy była, ale teraz jest ...
                  >
                  > W 1947 roku ONZ zatwierdziło podział brytyjskiego terytorium
                  mandatowego na dwa
                  > niepodległe państwa: arabskie i żydowskie. Wszystko by było
                  pięknie ale niestet
                  > y
                  > panowie Arabowie zamiast się cieszyć z odzyskania niepodległości
                  zaczęli walczy
                  > ć
                  > z Żydami ...

Pewnie, że zaczęli walczyć z Izraelem, skoro ten poprzez pierwszą w
                  najnowszych czasach organizację terrorystyczną Hagana zaczął
                  dokonywć czystek etnicznych na obszarach ktróe zostały mu przyznane.
                  Syria, Jordania i Egipt zachowały się jak powinny - wkroczyły do
                  dziwnego tworu Izrael w obronie własnych obywateli. Poczytaj o
                  masakrze w Deir Jassin przez którą uciekło z tamtych rejonów
                  kilkaset tysięcy Palestyńczyków.
                  Izrael to państwo bandyckie, które jako pierwsze wprowadziło
                  terroryzm do rozwiązywania konfliktów (nawet organizowali zamachy na
                  brytyjczyków pod koniec lat 40 tch). Oni nie zmienili taktyki i jej
                  nie zmienią. Jak coś im nie pasuje to to to coś zabijają. Tak jak
                  własnego premiera Rabina, który był symbolem zmian w Izraelu i był
                  nie do zaakceptowania przez ekstremistów syjonistycznych.
            • bagarmosen Re: He he dobre ... 07.01.09, 11:39
              odebral im wszystko baranie!!!!!!!!!dziekuj BOGU ,ze
              JUDEOPOLONII nie masz pod nosem!!!!!!!!!! bo teraz tak samo
              bylbys w HAMASIE!!!!!!!!!!
              • metenburg Re: He he dobre ... 07.01.09, 13:59
                Luojciec, jak chcesz powiedziec Heniek to poczekaj az Ci jakanie
                przejdzie.
      • elucidator Re: Chyba każdy żyd na świecie przyłączył 07.01.09, 10:49
        Ok. 3/4 zabitych to hamasowcy. Poniewaz Hamas zaczal i prowadzi wojne, sa oni
        legalnym celem wojennym - tak jak izraelscy zolnierze. Do poprawnych liczb na
        podstawie ktorych krytykuje sie Izrael powinno sie wliczac jedynie ofiary
        cywilne. Jest ich i tak za duzo, ale sam fakt ze tylko ok. 1/4 to cywile
        swiadczy o tym ze Izrael stara sie oszczedzac cywilow. Hamas natomiast
        systematycznie ostrzeliwuje cele cywilne. Nie jest tez "wina" Izraela ze maja
        lepiej wyszkolonych i lepiej uzbrojonych zolnierzy, co m.inn. prowadzi do duzo
        mniejszych strat. Hamas powinien o tym pomyslec zanim zaczal wojne z Izraelem.
        • acidhead Re: Chyba każdy żyd na świecie przyłączył 07.01.09, 10:56
          elucidator napisał:
          Hamas powinien o tym pomyslec zanim zaczal wojne z Izraelem.

no właśnie-oto głos syjonisty-Hamas zaatakował Izrael,a Palestyńczycy okupują
          żydowskie tereny...?
          • elucidator Re: Chyba każdy żyd na świecie przyłączył 07.01.09, 11:45
            I tak i nie. Hamas rzeczywiscie, ewidentnie zaatakowal Izrael, ale Palestynczycy
            nie okupuja zydowskich terenow.
        • kijwoko Re: Chyba każdy żyd na świecie przyłączył 07.01.09, 17:45
          elucidator napisał:

> Ok. 3/4 zabitych to hamasowcy. Poniewaz Hamas zaczal i prowadzi wojne, sa oni
          > legalnym celem wojennym - tak jak izraelscy zolnierze. Do poprawnych liczb na
          > podstawie ktorych krytykuje sie Izrael powinno sie wliczac jedynie ofiary
          > cywilne. Jest ich i tak za duzo, ale sam fakt ze tylko ok. 1/4 to cywile
          > swiadczy o tym ze Izrael stara sie oszczedzac cywilow.

Te twoje dane jakies takie... koszerne.
          Cos ci powiem: jak bede chcial danych dotyczacych Polakow, to nie bede ich
          szukal w zrodlach w usa, izraelu czy innej Etiopii bo... Polacy wiedza lepiej.
          Stad i tutaj dane palestynskie sa wiarygodne, a izraelskie... o kant dupy rozbic.

660 Palestinians killed and 2950 wounded in the Gaza holocaust
          135 Palestinians massacred on Tuesday

Palestinian Information Center

Jan 7, 2009

GAZA, (PIC)
      • kongreszydowski Re: Chyba każdy żyd na świecie przyłączył 07.01.09, 12:02
        sharn1 napisał:
        > Przecież rok temu trzech Hamasowców stało przed nią.

Drogi shajs! Nie mamy wiedzy na ten temat. Wiemy natomiast, ze w
        chwili ostrzalu znajdowalo sie tam conajmniej dwoch Hamasowcow. Znane
        sa ich nazwiska.

kongreszydowski
    • artctrl Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 09:28
      Izrael dokonuje ludobojstwa! Bezprecedensowego w historii.
      • kpaxxx He he dobre ... ludobójstwo bezprecedensowe .... 07.01.09, 09:41
        Popatrz lepiej co się dzieje np w Republice Konga a dopiero potem nazywaj to co
        się dzieje w Palestynie bezprecedensowym ludobóstwem.

Trwa wojna i ofiary wśród cywili muszą być ... to jest nieuniknione. Należy
        sobie zadać pytanie, kto jest winien temu że konflikt wybuchł na taką skalę ?
        • elucidator Re: He he dobre ... ludobójstwo bezprecedensowe . 07.01.09, 11:50
          Mozna tez dodac Darfur, rzez Ormian przez Turkow i holocaust. Dla niektorych to
          jednak nie istnieje, skoro zabicie w warunkach wojennych ok. 600 ludzi, z
          ktorych zaledwie ok. 1/4 to cywile, jest "bezprecedensowe".
      • elucidator Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 11:48
        Poszukaj gdzies na necie definicji "ludobjstwa", zanim zaczniesz uzywac tego
        slowa. Jest to pojecie prawne z dosc okreslana definicja, ktora w ogole nie ma
        zastosowania w tym konflikcie.
    • abstracto Najlepiej zabić wszystkich 07.01.09, 09:29
      Zrównać z ziemią całą Sterfę Gazy. W końcu wszędzie może znajdować się jakiś
      hamasowiec.
      Do tego sprowadza się cała propaganda Izraela i jego zwolenników w tym konflikcie.
    • kakens Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 09:31
      No i dlatego Niemcy mieli prawo mordować ludność cywilną, bo tchórzliwi
      partyzanci chowali się wśród zabudowań cywilnych.

Sorry za podłą prowokację, ale tak mniej więcej kojarzy mi się łgarstwo bandytów
      strzelających do dzieci.
      Co więcej mordercy sami przyznali, że:
      "terroryści wystrzeliwują pociski i uciekają"
      • jureek Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 09:34
        kakens napisała:

> No i dlatego Niemcy mieli prawo mordować ludność cywilną, bo tchórzliwi
        > partyzanci chowali się wśród zabudowań cywilnych.

Ci partyzanci nie byli tchórzliwi jak hamasowcy. Polscy partyzanci atakowali
        niemieckie cele wojskowe, a nie ostrzeliwali na oślep cywilów w niemieckich
        miastach przygranicznych, jak robią to tchórze z Hamasu.
        Jura
        • mateusztt na oślep to strzelają zydzi do palestyńczyków 07.01.09, 09:38
          to widać po ilości ofiar
          • jureek Re: Hamas atakuje precyzyjnie cele wojskowe? 07.01.09, 09:50
            Takie bajki to sobie komu innemu opowiadaj.

mateusztt napisał:

> to widać po ilości ofiar

Wskaźnikiem tego, czy strzela się na ślepo nie jest bezwzględna ilość ofiar,
            lecz stosunek ofiar cywilnych i wojskowych. Prawie 100% ofiar Hamasu po stronie
            izraeleskiej to cywile, bo hamasowcy są zbyt tchórzliwi, żeby atakować cele
            wojskowe. Natomiast po strone ofiar palestyńskich proporcje te wyglądają
            inaczej. Tam cywilne ofiary nie stanowią większości.
            Jura
            • sharn1 Re: Hamas atakuje precyzyjnie cele wojskowe? 07.01.09, 09:54
              jureek napisał:

> Takie bajki to sobie komu innemu opowiadaj.
              >
              > mateusztt napisał:
              >
              > > to widać po ilości ofiar
              >
              > Wskaźnikiem tego, czy strzela się na ślepo nie jest bezwzględna
              ilość ofiar,
              > lecz stosunek ofiar cywilnych i wojskowych. Prawie 100% ofiar
              Hamasu po stronie
              > izraeleskiej to cywile, bo hamasowcy są zbyt tchórzliwi, żeby
              atakować cele
              > wojskowe. Natomiast po strone ofiar palestyńskich proporcje te
              wyglądają
              > inaczej. Tam cywilne ofiary nie stanowią większości.
              > Jura

Oczywiście opierasz się na nazistowskiej propagandzie z TelAwiwu, bo
              nikt tego nie może potwierdzić.

Wg Izraela wygląda to tak - 300 ofiar w tym 60 dzieci, z tego wynika
              że 240 to Hamasowcy.

Łykaj dalej te żydowskie brednie.
              • jureek Re: Hamas atakuje precyzyjnie cele wojskowe? 07.01.09, 10:20
                sharn1 napisał:

> Oczywiście opierasz się na nazistowskiej propagandzie z TelAwiwu, bo
                > nikt tego nie może potwierdzić.

Przedstaw swoje potwierdzone dane. Jak wyglądają proporcje ofiar po stronie
                izraelskiej? Udowodnij, że Hamas nie atakuje cywilów w przygranicznych
                miasteczkach, lecz wyłącznie cele wojskowe. Udowodnij, że Hamas nie terroryzuje
                samych Palestyńczyków, uznam wtedy Hamas za partyzantów, a nie tchórzliwych
                terrorystów.
                Jura
                • kakens Re: Hamas atakuje precyzyjnie cele wojskowe? 07.01.09, 10:23
                  A kto twierdzi, że Hamas to armia zbawienia? To bandyci. Ale czy sposobem na
                  pozbycie się bandytów jest zabijanie cywilów?
                  • jureek Re: Hamas atakuje precyzyjnie cele wojskowe? 07.01.09, 10:39
                    kakens napisała:

> A kto twierdzi, że Hamas to armia zbawienia?

Wielu tak twierdzi. Np. ci, którzy porównują Hamas z polskimi partyzantami.
                    Jura
                    • kakens Re: Hamas atakuje precyzyjnie cele wojskowe? 07.01.09, 10:46
                      Wykazując pewne zbieżności i mechanizmy nie stawiam znaku równości. To już
                      nadinterpretacja.
                  • elucidator Re: Hamas atakuje precyzyjnie cele wojskowe? 07.01.09, 11:56
                    Ok. 3/4 zabitych to hamasowcy. Cywile to niestety to co w jezyku wojskowym
                    nazywa sie "collateral damage".
            • metenburg Re: Hamas atakuje precyzyjnie cele wojskowe? 07.01.09, 13:56
              jurcus, nie pochwalam zadnego zabijania ale jezeli nie nosisz
              munduru tos cywil? A jak przeszedles obowiazkowe przeszkolenie i w
              kazdej chwili mozesz byc powolany do czynnej sluzby to tez cywil czy
              nie? A jak zdjales mundur przed snem to tez cywil?? Te male
              dzieciaki pozabijane w Gazie to tez terrorysci bo bawili sie
              pistolecikami "Precyzja", gdyby dac im do zabawy male hebelki byliby
              stolarzami? Troche logiki!
          • elucidator Re: na oślep to strzelają zydzi do palestyńczyków 07.01.09, 11:53
            Ilosc ofiar jesy uzalezniona od gestosci zaludnienia oraz tego ze Izrael dba o
            swoja ludnsoc i buduje im schrony. Nie zmienia to jedak faktu ze Hamas wali na
            oslep w cywilne cele, podczas gd Izrael stara sie cywilnych celow unikac, co
            niestety nie zawsze sie udaje.
        • kakens Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 09:38
          Co nie zmienia faktu, że "chowali się" wśród ludności cywilnej.
      • krukowy Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 09:50
        Nie musisz przepraszac za Twoj komentarz (prowokacje?) My,
        czytelnicy jestesmy bardzo tolerancyjni w stosunku do osob
        uposledzonych;-)
      • strom Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 14:05
        kakens ocknij się, partyzanci nigdy nie wykorzystywali ludności cywilnej jako tarczy. Twój komentarz to nie prowokacja tylko dowód bezmyślności
    • mateusztt raz mowią rze to pomylka, potem ze to Hamas 07.01.09, 09:33
      zydzi gubią się w swoich kłamstwach.
      Ale Bóg w koncu ukarze ich za ich bestialstwo
      • kongreszydowski Re: raz mowią rze to pomylka, potem ze to Hamas 07.01.09, 12:12
        mateusztt napisał:
        > zydzi gubią się w swoich kłamstwach.
        > Ale Bóg w koncu ukarze ich za ich bestialstwo

Drogi maszt! Sprawdzilismy i otrzymalismy nastepujacy mail:

"Najukochanszy i na wieki wiekow wybrany kongreszydowski!
        Oczywiscie, ze nic takiego nigdy nie bedzie mialo miejsca. To tylko
        wroga propaganda Lucka. Twoj Ojciec Syn i Duch."

kongreszydowski
    • e.lalka Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 09:37
      mracek napisał:

> Hamas to po prostu tchorze

"tchórz" - takie małe ruszające sie, często z pilką, lalką lub
      klockami. Znaki szczególne: duże zdziwione oczy, z których czasami
      oprócz krwi wypływa coś jakby woda. Uwaga: może być bardzo groźne!
      Stąd krzyżyk nad ich głowami teraz i zawsze i na wieki wieków...

english.aljazeera.net/news/middleeast/2009/01/200916123126787790.html
      • kpaxxx Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 09:47
        Trwa wojna, są ofiary również wśród dzieci. Nie da się tego uniknąć ...
        Palestyńczycy przecież nie są święci...
        • kongreszydowski Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 12:33
          kpaxxx napisał:
          > Palestyńczycy przecież nie są święci...

Spradzilismy. Beniek 16 potwierdza Twoje twierdzenie.

kongreszydowski
    • jedyny.andre62 Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana p... 07.01.09, 09:42
      tylko jaką zarazę, terroryści uciekają po wystrzale, zostają Ci
      którzy szukali schronienia, kobiety, dzieci, brawo za bezmyślność!!??
    • fruchtzwerg Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana p.. 07.01.09, 09:44
      Hamas uzywa szkol i budynkow mieszkalnych jako baz i punktow oporu,
      a wlasna ludnosc cywilna, jako tarcze. Ambulanse UN sa uzywane do
      transportu ich zolnierzy, a szpitale i meczety do magazynowania
      broni i materialow wybuchowych. filmow to dokumentujacych jest na
      youtube wystraczajaco duzo
      • sharn1 Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 09:51
        fruchtzwerg napisał:

> Hamas uzywa szkol i budynkow mieszkalnych jako baz i punktow
        oporu,
        > a wlasna ludnosc cywilna, jako tarcze. Ambulanse UN sa uzywane do
        > transportu ich zolnierzy, a szpitale i meczety do magazynowania
        > broni i materialow wybuchowych. filmow to dokumentujacych jest na
        > youtube wystraczajaco duzo

Dlatego naziole w izraelskich mundurach mają prawo zabić wszystkich
        Palestyńczyków?
        Pozatym co oni mają niby robić? Cała Gaza walczy teraz o życie i w
        zasadzie nie ma tam już cywili i żołnieży. Wszyscy są celem dla
        morderców z Izraela.
        • kpaxxx Olaboga :) 07.01.09, 10:00
          Sharn, proponuję Ci żebyś tam pojechał i przyłączył się do swoich braci w wierze
          bo w Polsce nie masz czego szukać ...
          • sharn1 Re: Olaboga :) 07.01.09, 10:02
            Sam jedź i się przyłącz do swojej pejsatej bandy.
            Mój kraj jest tutaj i cieszę się, że nie ma już u nas żadnych grup
            któe swoje prawo religine stanowi wyżej niż prawa narodowe.
            • zigzaur Re: Olaboga :) 07.01.09, 10:16
              Jesteś pewien, że np. w Polsce nie ma grupy wyżej ceniącej lojalność religijną
              nad lojalność obywatelską?
            • kpaxxx Re: Olaboga :) 07.01.09, 10:19
              Dobrze mówisz kolego :) Dobrze że w Polsce mamy niewiele muzułmanów ...
              • sharn1 Re: Olaboga :) 07.01.09, 10:27
                kpaxxx napisał:

> Dobrze mówisz kolego :) Dobrze że w Polsce mamy niewiele
                muzułmanów ...

I muzułmanów i żydów.
            • kongreszydowski Re: Olaboga :) 07.01.09, 12:58
              sharn1 napisał:
              > Mój kraj jest tutaj i cieszę się, że nie ma już u nas żadnych grup
              > któe swoje prawo religine stanowi wyżej niż prawa narodowe.

Znamy jedna taka grupe.
        • kongreszydowski Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 12:51
          sharn1 napisał:
          > Cała Gaza walczy teraz o życie i w
          > zasadzie nie ma tam już cywili i żołnieży.

W takim razie kto tam jest? I kto walczy?
          • elucidator Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 13:23
            Krasnoludki.
      • kakens Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 09:52
        Tak robią też terroryści. Zgodnie z nową doktryną obronną, w przypadku kiedy
        terroryści biorą zakładników, należy otworzyć do nich ogień z moździerzy. Jak
        Rosjanie zrobili tak w Biesłanie do był wielki krzyk, że spartolona akcja.

Tchórzliwi bandyci po napadzie na bank uciekali białym polonezem, zatłoczoną
        ulicą. Otworzyli ogień do ścigających ich policjantów. Policjanci nie mieli
        innego wyjścia, jak wezwać na pomoc artylerię. Ostrzelano kwartał ulic, zginęło
        45 osób. Bandyci oddalili się w nieznanym kierunku.
    • czarna.pati Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 09:47
      No pewnie.Nie ważne są dzieci bo to przecież palestyńskie.Ważniejsze było
      zlikwidowanie kilku terrorystów.Czyli jaki przelicznik?Pytam się żydów ile
      dzieci trzeba zabić żeby unicestwić jednego terrorystę?A może cała Palestynę?Już
      kiedyś był taki co kazał powyrzynać wszystkie nowonarodzone dzieci a historia
      lubi się powtarzać.
      • kpaxxx Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 09:54
        Droga Czarna Pati ...

Zabijanie dzieciaków nie jest niczym dobrym ale nie można dopuścić do sytuacji,
        w której panowie z Hamasu otoczą się dzieciakami i bezkarnie będą nawalać do
        wroga z moździerza ....

1. Panowie z Hamasu na pewno wiedzieli że budynek jest szkołą
        2. Wiedzieli że ukrywają się tam ludzie
        3. W takim razie po jaką cholerę dokonywali stamtąd ostrzału ??

Ano po to żeby gdzieś w świecie na jakimś forum jakaś Czarna Pati krzyczała że
        Izrael zabija palestyńskie dzieciaki ...
        • kakens Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 10:03
          > Zabijanie dzieciaków nie jest niczym dobrym ale nie można dopuścić do sytuacji,
          > w której panowie z Hamasu otoczą się dzieciakami i bezkarnie będą nawalać do
          > wroga z moździerza ....

Aby nie dopuścić do takiej sytuacji, należy wybić cywilów. Wtedy bandyci nie
          będą się mieli gdzie chować.
          • kpaxxx Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 10:23
            Kakens wojna to nie spotkanie kółka różańcowego. Pokażesz tym pacanom z Hamasu
            że jesteś miękki to oni to wykorzystają.
            • kakens Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 10:25
              Jak narazie pokazywanie, że jest się twardym i mordowanie ludności cywilnej
              powoduje tylko, że Hamas ma coraz więcej zwolenników. Zamiast rozwiązać problem
              tylko się go radykalizuje.

Nie twierdzę, że należy ich głaskać po główce. Ale ostrzał artyleryjski
              przeciwko garstce źle uzbrojonych fanatyków?
              • kpaxxx Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 10:33
                Garstce ? Źle uzbrojonych ?
                • kakens Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 10:38
                  W porównaniu z siłami Izraela? No proszę. Czy Hamas ma lotnictwo, artylerię,
                  czołgi, transportery opancerzone, dostęp do wywiadu satelitarnego? Czy ma
                  najnowocześniejszą myśl techniczną?
        • grzes1966 Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 10:04

Niestety cała ta dyskusja jest zupełnie bez sensu, a działania
          wojska izraelskiego wręcz partackie. Po pierwsze działając na
          terenie oblężonego i zablokowanego miasta, nie sposób nie chować się
          za cywili, jest to niewykonalne. Z drugiej strony Izrael chyba
          niepotrzebnie powołuje do wojska niewidomych, którzy siła rzeczy nie
          zauważają oznaczeń ONZ.
          W ten sposób mszczą sie przedwczesne, emocjonalne i nieprzemyslane
          decyzje jak np ta o powieszenie Ajchmana, przecież dziś taki
          fachowiec od radykalnych rozwiązań byłby dla izraela bezcenny.
          • zigzaur Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 10:14
            A kto będzie tolerował wykorzystywanie symboli ONZ przez terrorystów?

Adolf Eichmann (bo jego zapewne masz na myśli) przeszedł do historii jako
            protokolant konferencji w Wannsee oraz koordynator akcji "ostatecznego
            rozwiązania". W tej akcji uczestniczyły wszystkie organa ówczesnego niemieckiego
            państwa.
          • kongreszydowski Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 13:03
            grzes1966 napisał:
            > W ten sposób mszczą sie przedwczesne, emocjonalne i
            nieprzemyslane
            > decyzje jak np ta o powieszenie Ajchmana, przecież dziś taki
            > fachowiec od radykalnych rozwiązań byłby dla izraela bezcenny.

To Ty tez dales sie nabrac na jego powieszenie? Zyje i pomaga. Mamy
            z niego wielki pozydek.

kongreszydowski
        • sharn1 Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 10:05
          No a nie zabija?
          Normalny dowódca (a nie patologiczny nazista izraelski) nie wydałby
          rozkazu bombardowania szkoły bo w niej schowali się trzej wrogowie z
          moździerzem.
          • zigzaur Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 10:10
            Normalny dowódca wydałby rozkaz zniszczenia punktu ogniowego nieprzyjaciela.

Poczytaj sobie "Popioły" Żeromskiego, scenę wydania rozkazu ostrzału kościoła w
            Sandomierzu przez generała Sokolnickiego.

To tylko jakiś pacyfistyczny głupek w Bagdadzie w 2003 nie wydał rozkazu
            zburzenia meczetu, z którego strzelano do wyzwolicieli. Izraelski dowódca
            takiego błędu nie popełni.
          • kongreszydowski Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 13:08
            sharn1 napisał:
            > Normalny dowódca (a nie patologiczny nazista izraelski) nie wydałby
            > rozkazu bombardowania szkoły bo w niej schowali się trzej wrogowie z
            > moździerzem.

Normalny (a nie patologiczny) nazista z mozdzierzem nie schowalby sie
            w szkole.
        • tlss Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 10:07
          Podczas powstania warszawskiego - obrońcy lub jak chcesz teroryści i
          bandyci walczyli w budynkach w których w piwnicach często chroniła
          się ludność cywilna a to z tego powodu że nie miała się gdzie
          schronić. I jeśli tam został zburzony cały dom gineła także ludność
          cywilna.
          Ze szkołą ONZ w Gazie chyba tak jednak nie było. Nawet stronicza GW
          nie podaje żeby ktoś z niej strzelał, wywoził rakiety itd. czy też
          strzelał z kałasznikowów do F-16.
          Tak więc po co było bombardować szkołę ?
          Po prostu przyjęto zasadę odpowiedzialności zbiorowej i zastraszania
          społeczności palestyńskiej w imię hasła "nigdzie nie będziecie
          bezpieczni" i jak się nie ukorzycie to wam dokopiemy.
          Izreal już przegrał medialnie wojnę - niczego się nie nauczyli od
          poprzedniego konfliktu w Libanie.
          • kongreszydowski Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 13:12
            tlss napisała:
            > Nawet stronicza GW
            > nie podaje żeby ktoś z niej strzelał,

Rowniez w GW mozesz poznac nazwiska Hamasowcow zabitych w tej szkole.

• kongreszydowski Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 12:31
        czarna.pati napisała:
        > Czyli jaki przelicznik?Pytam się żydów ile
        > dzieci trzeba zabić żeby unicestwić jednego terrorystę?

Masz jakies propozycje?

kongreszydowski
    • oko_1 Re: Ostrzelana wczoraj szkoła była wykorzystywana 07.01.09, 09:55
      A bohaterscy żydzi strzelają do cywilów ukrytych w schronie. Ot gieroje. Jakie mencizny w czołgach na proce.
    • malgoska_k -----Zydzi morduja niewinne kobiety i dzieci------ 07.01.09, 10:08
      hanba tym mordercom z krwia niewinnych ludzi na rekach
      • j-50 Re: A świstak ciągle w sreberka zawija 07.01.09, 10:14
        Palnij łbem w ścianę, to może cię to oświeci.
        • javall Re: A świstak ciągle w sreberka zawija 07.01.09, 11:09
          Twoim warto walnac.
          • j-50 Ja nie muszę 07.01.09, 11:15
            Znam angielski i mam spoko wgląd w informacje światowe, a nie tylko
            naszych dziennikarzy nie znających angielskiego. Poczytaj sobie
            zatem ostatnie wiadomości CNN. Wśród ofiar w tej szkole byli
            także "bojownicy" (czytaj: terroryści) Hamasu, którzy wcześniej
            rozpoczęli ostrzał moździeżowy sił izraelskich z terenu szkoły. W
            ten sposób szkoła ta stała się obiektem militarnym w rozumieniu
            zapisów konwencji haskich. Cała odpowiedzialność za skutki spada na
            Hamas (zgodnie z konwencjami haskimi).
            • acidhead Re: Ja nie muszę 07.01.09, 11:33
              j-50 napisał:

> Znam angielski i mam spoko wgląd w informacje światowe, a nie tylko

buhahahahahahaaaa!!!!profesorku,spoko wgląd!!!dobre CNN oglądsz to wiesz co i
              jak w Gazie.wesoły jesteś,poczytaj lepiej doktorku:

poland.indymedia.org/pl/okupacja/archive.shtml
              • j-50 Re: A ty lepiej wiesz 07.01.09, 11:40
                Nie ma w tej chwili innych informacji wiarygodnych. Jesli
                posługujesz się Al Dżazirą, to życzę dobrego samoposzczucia.
                Z terenu Gazy dociera do nas wiele alarmujących wieści. Norweski
                lekarz stara się tam pomagać rannym - i chwała mu za to. Szkoda, że
                nasi lekarze tam nie pojechali - ale oni przecież muszą zarobić na
                mesie i wille. Ile taki Palestyńczyk mu może na to zabulić? Zero!
                Więcej zabuli mu jakiś "acid". Jak ja słyszę lub czytam
                słowo "acid", to nóż mi się w kieszeni otwiera, a kartofle w piwnicy
                gniją.
    • j-50 Izraelska akcja jest przygotowana wywiadowczo 07.01.09, 10:11
      Dlatego z pewnością wiedziano o tych szkołach, bez względu na
      informacje przesłane przez ONZ. Jednak Hamas stosuje taktykę walki
      polegającą na skrywaniu się za plecami swych cywilów. Ponadto
      tzw. "bojownicy" nie wyrózniają się niczym spośród cywilów, co
      oznacza naruszenie konwencji haskich. Regularnie prowadzą ostrzał z
      budynków cywilnych - i to bez wcześniejszej ewakuacji cywilów.
      Dlatego winnym ofiar cywilnych jest przede wszystkim Hamas. Taktyka
      stosowana przez zbrodniczy Hamas polega na tym, aby ofiar cywilnych
      było jak najwięcej. Krew cywilów jest paliwem dla Hamasu. Izraelowi
      w żaden sposób nie może zależeć na mnożeniu ofiar cywilnych. Gdy
      czytam posty szczylów mentalnych o jakiejś zamierzonej rzezi cywiłow
      dokonywanej rzekomo przez Izrael, to skłaniam się do poglądu, że
      większość Polaków to zwykli idioci.
      • tlss Re: Izraelska akcja jest przygotowana wywiadowczo 07.01.09, 10:22
        Możesz mi powiedzieć ilu bojowników lub jak wolisz terorystów z
        Hamasu zginęło w tej szkole ?
        • j-50 Oczywiście 07.01.09, 10:48
          CNN pisze o kilku prowadzący ostrzał moździeżowy z bezpośredniego
          sąsiedztwa szkoły. Należy jednak brać pod uwagę, że nawet ONZ nie
          może mieć w tej chwili wiarygodnych danych odnośnie tej akcji. Jest
          to zatem jedynie oświadczenie strony izraelskiej. Niemniej jednak
          modus operandi obu stron konfliktu wydaje się jasne. Hamas prowadzi
          ogień z obiektów cywilnych, bo innych tam przecież nie ma. Nie
          ewakuuje jednak wcześniej cywilów. Z punktu widzenia prawa
          międzynarodowego (konwencje haskie) prowadzenie ostrzału z obiektu
          cywilnego zmienia jego status na militarny. Strona atakująca nie
          jest wówczas zobowiązana do sprawdzania, czy w takim obiekcie
          znajduje się ludność cywilna.
        • j-50 Re: Drobne uzupełnienie 07.01.09, 11:12
          Pociski izraelskie nie trafiły w samą szkołę, a w teren bezpośrednio
          przyległy (teren szkoły). To świadczy o tym, że ostrzał był
          przeprowadzony z zamiarem walki z przeciwnikiem, a nie z zamiarem
          dokonania jatki wśród cywilów. Współczesna technika pancerna
          umożliwia bardzo dokładne celowanie. Izraelczycy tego w tym
          przypadku dowiedli. Dodam także, że CNN podaje, że ofiarami w tej
          szkole nie byli tylko cywile, a także "bojownicy" Hamasu.
        • kongreszydowski Re: Izraelska akcja jest przygotowana wywiadowczo 07.01.09, 13:17
          tlss napisała:
          > Możesz mi powiedzieć ilu bojowników lub jak wolisz terorystów z
          > Hamasu zginęło w tej szkole ?

Mozemy. Ile dajesz?

kongreszydowski
      • sharn1 Re: Izraelska akcja jest przygotowana wywiadowczo 07.01.09, 10:30
        W artykule jest napisane, że izraelscy komandosi także walczą w
        ciuchach cywilnych.To już jest zgodne z konwencją haską?
        • j-50 Re: Wiem o tym 07.01.09, 11:00
          Izraelczycy zabili skutkiem tego kilku swoich. Ta sprawa nie jest
          jasna w tej chwili. Z pewnością stosowane są przez wojsko izraelskie
          elementy ubioru pozwalające odróżnić się od przeciwnika. onwencje
          haskie określają także sytuacje, w których dochodzi do angażowania
          cywilów w aktywnych działaniach zbrojnych. Muszą oni wtedy
          przynajmniej jawnie nosić broń oraz być dowodzeni.
          • elucidator Re: Wiem o tym 07.01.09, 12:11
            Zakladam ze skoro izraelscy zolnierze wystepowali po cywilnemu, to nie nosili
            zadnych oznaczen odrozniajacych ich od cywilow (bo wtedy sam pomysl uzywania
            cywilnycvh ubiorow traci sens), i tym samym jest to lamanie konwencji haskiej.
            • j-50 Re: Wiem o tym 07.01.09, 12:29
              Nie ma takiego zapisu w konwencjach haskich. Pserudocywil ma nosić
              jawnie broń i ma być dfowodzony. Kwita! Dlatego izraelscy żołnierze
              postępowali zgodnie z zapisami konwencji - mieli broń przy tyłku
              stale, byli dowodzeni.
              Popatrz teraz. Mieliśmy aferę w naszej armii odnośnie Nangar Khel. I
              porównaj to. Tam cywil strzelał, ale broni u niego nie było. Nasze
              służby odnotowały fakt, że tam broń była, ale nie było jej noszących.
              Czy ty zatem uważasz Żydów za takich debili, jak polscy generałowie?
              Przecież nasi szweje pojechali do Afganu bez żadnego przygotowania
              prawnego! Taki żołnierz długo przed akcją MUSI wiedzieć jakie są
              zasady prawne. Ja byłem szkolony wojskowo za komucha i mi to
              wciskano stale do łba.
              • elucidator Re: Wiem o tym 07.01.09, 12:34
                Konvencja haska z 1907 r.

Article 1.

The laws, rights, and duties of war apply not only to armies, but 1also to
                militia and volunteer corps fulfilling the following conditions:

To be commanded by a person responsible for his subordinates;

To have a fixed distinctive emblem recognizable at a distance;

To carry arms openly; and

To conduct their operations in accordance with the laws and customs of war.

In countries where militia or volunteer corps constitute the army, or form part
                of it, they are included under the denomination "army."

Czyli jednak musza nosic jakies wyrozniajace ich szczegoly na ubraniu ktore na
                odleglsoc wskazuja ze sa kombatantami.
                • j-50 Re: Wiem o tym 07.01.09, 13:00
                  Muszą. Ale to jest bardzo fajne z innego pomysłu. Np. nas powstańcy
                  warszawscy nosili na ramieniu biełoczerwone opaski. Wystarczająco
                  wyróżniające? Dla swoich wystarczająco. Na razie nie wiemy, co
                  nosili ci rzekomi cywile izraelscy. A może mieli coś takiego, co
                  tylko im pozwalało ich wyróżnić? Nie wiemy.
                  WQiemy natomiast z całą pewnością to, że arabscy "bojownicy" z całą
                  pewnością NIGDY nie nosili i nie noszą niczego wyróżniającego ich
                  spośród cywilów. Ichni modus operandi polega wręcz na upodobnianiu
                  się do cywilów. Dlategho właśnie walka z terroryzmem arabskim jest
                  tak trudna. Żadne państwo arabskie nie podpisało konwencji haskich -
                  o ile wiem. Skutek jest straszny! Dlaczego? No to wyjaśniam.
                  Konwencji tych nie podpisało także ZSRR. W związku z tym Hitler
                  zupełnie szczególnie traktował jeńców radzieckich - jako zbójów. Bo
                  nie miał żadnych gwarancji, że jeńcy niemieccy będą traktowani
                  inaczej. Trochę inaczej mówiąc - traktował ich jak szympansy. Izrael
                  ma zupełne prawo traktować jak szympansy "bojowników" palestyńskich.
      • alba500 Re: Izraelska akcja jest przygotowana wywiadowczo 07.01.09, 10:48
        j-50
        Niestety musze sie z Toba zgodzic. Wiele postow jak np sharn1 az dostaje
        zadyszki gdy bezmyslnie pluje na Izrael. Pocisk mozdzierza na szkole byl
        odpowiedzia na podobne pociski wystrzelone chwile wczesniej ze szkoly. Chce
        dodac ze na klipach w Utube widac jak po uderzeniu pociskiem w te szkole
        dochodzi do szeregu kolejnuch wybuchow amunicji magazynowanej w szkole.
        Jedynie Hamas odnosi propagandowe korzysci ze smierci cywilow. Dla Zydow jest to
        wyjatkowo niekorzystne i robia duzo aby unikac smierci cywilow. W efekcie Zydzi
        dbaje o minimalizowanie ofiar cywili a Hamas wrecz przeciwnie. Dobrze ze Zydzi
        nie znaja polskiego bo czytanie tych postow na GW prowokuje nienawisc do Polakow
        wszystkich uczciwych ludzi.
        • j-50 Re: Izraelska akcja jest przygotowana wywiadowczo 07.01.09, 11:05
          To zidiocenie Polaków przeciwko Żydom jest dla mnie zjawiskiem
          kompletnie niepojętym. Mogę jeszcze zrozumieć konflikty religijne
          istniejące w dawnych czasach (ponad 200 lub 300 lat temu), bo wtedy
          niekumatość była zawiskiem powszechnym. Ale dzisiaj? Przecież każdy
          może sobie wejść na net i przejrzeć informacje. Problem w tym, że
          nawet wśród poslkich dziennikarzy mało który zna angielski. Wracamy
          zatem do problemu przedwiecznej niekumatości Polaków.
          • javall Re: Izraelska akcja jest przygotowana wywiadowczo 07.01.09, 11:14
            A ty "kumaty" skad jestes? Z Izraela?
            • j-50 Re: Izraelska akcja jest przygotowana wywiadowczo 07.01.09, 11:17
              Z Polski. Uczę na uniwersytecie od 38 lat.
          • acidhead Re: Izraelska akcja jest przygotowana wywiadowczo 07.01.09, 11:16
            j-50 napisał:

> To zidiocenie Polaków przeciwko Żydom jest dla mnie zjawiskiem
            > kompletnie niepojętym.

spadaj syjonisto do kibucu.Polacy mają więcej rozumu niż myślisz/choć pewnie
            myślisz w duchu że my nie myślimy w ogóle/pewnie chciałbyś żeby wszyscy
            demonstrowali poparcie dla syjonistycznych zbrodniarzy?niestety nic z tego,Polak
            zawsze miał intuicje i wie kto jest katem a kto ofiarą.i jak dużo żydowskie
            media by nie szczekały to nie damy się nabrać na ten szwindel że iSSrael jest
            ofiarą w tym konflikcie.
            • j-50 Re: Izraelska akcja jest przygotowana wywiadowczo 07.01.09, 11:18
              Intuicją waszmości to ja sobie właśnie tyłek podcieram.
              • acidhead Re: Izraelska akcja jest przygotowana wywiadowczo 07.01.09, 11:26
                j-50 napisał:

> Intuicją waszmości to ja sobie właśnie tyłek podcieram.

podcieraj sobie nawet swój koszerny móżdzek.sram na twoje poglądy.jako człowiek
                może i jesteś normalny ale popieranie okupantów i zbrodniarzy wojennych
                dyskwalifikuje.ZAWSZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

logika Żydowska to logika złodzieja który robiąc włam został przyłapany.dostał
                po ryju i krzyczy że jest ofiarą pobicia
                • j-50 Re: Izraelska akcja jest przygotowana wywiadowczo 07.01.09, 11:33
                  No - tośmy sobie pogadali. Ja zdania nie zmienię w obliczu faktów
                  znanych. Waszmość możesz sobie nawet napluć w gacie śliną cieknącą z
                  otworu gębowego - nic mnie to nie obchodzi. Argumentów bowiem
                  żadnych nie widzę. Komuch mi się w związku z tym przypomina. Komuch
                  przynajmniej jakiś interes w tym widział, bo politycznie hepał Żydów
                  bez względu na argumenty. Interesem zaś było dlań to, że handele
                  było brońcią z arabusami. Potem zaś tysiące Arabów uciekało przez
                  pustynię przed jednym cholernie zeźlonym Żydem. M.in. przez to
                  przewróciła się komuna.
                  • acidhead Re: Izraelska akcja jest przygotowana wywiadowczo 07.01.09, 11:38
                    j-50 napisał:

> No - tośmy sobie pogadali. Ja zdania nie zmienię w obliczu faktów
                    > znanych. Waszmość możesz sobie nawet napluć w gacie śliną cieknącą z
                    > otworu gębowego - nic mnie to nie obchodzi. Argumentów bowiem
                    > żadnych nie widzę. Komuch mi się w związku z tym przypomina. Komuch
                    > przynajmniej jakiś interes w tym widział, bo politycznie hepał Żydów
                    > bez względu na argumenty. Interesem zaś było dlań to, że handele
                    > było brońcią z arabusami. Potem zaś tysiące Arabów uciekało przez
                    > pustynię przed jednym cholernie zeźlonym Żydem. M.in. przez to
                    > przewróciła się komuna.

weż gościu zmień ton,nie jesteś w kibucu!aż mdli od tej koszernej gadki,te
                    akcenciki i te ,a jakże, wzmianki o 'handelku'.ja tu o tragedi Palestyńczyków a
                    ty...no właśnie,z kim ta dyskusja?Żyd słucha tylko Żyda...j e b a ł -was pies

SYJONIZM=WOJNA=ZYSK
                    • j-50 Re: Izraelska akcja jest przygotowana wywiadowczo 07.01.09, 11:45
                      Na udeptanej ziemi się nigdy nie spotkamy. Boś waść zwykły menel.
                      Żaden kumaty nz menelem nie pójdzie w dyskusję, bo to bezsensowne.
                      Zatem w obliczu braku argumentów ze strony menela acidcośtam -
                      kończę dyskusję z nim. Wolę pogadać z babcią klozetową, która jest
                      zazwyczaj znacznie bardziej kumata. Wnioskuję acid, że czeka cię
                      ponura przyszłość. U mnie nie zaliczysz niczego, bo do tego trzeba
                      mieć dużo rozumu. A bez podpisu takich jak ja nie zdobędziesz
                      żadnego wykształcenia. Czuj się zatem menelem dozgonnym.
                      • acidhead j-50 'el cretino grande 07.01.09, 12:05
                        j-50 napisał:

> Na udeptanej ziemi się nigdy nie spotkamy. Boś waść zwykły menel.
                        > Żaden kumaty nz menelem nie pójdzie w dyskusję, bo to bezsensowne.
                        > Zatem w obliczu braku argumentów ze strony menela acidcośtam -
                        > kończę dyskusję z nim. Wolę pogadać z babcią klozetową, która jest
                        > zazwyczaj znacznie bardziej kumata. Wnioskuję acid, że czeka cię
                        > ponura przyszłość. U mnie nie zaliczysz niczego, bo do tego trzeba
                        > mieć dużo rozumu. A bez podpisu takich jak ja nie zdobędziesz
                        > żadnego wykształcenia. Czuj się zatem menelem dozgonnym.

BUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!
                        DOBRE!!!TU POKAZAŁEŚ SWOJĄ KLASĘ PROFESORKU.BARDZO MNIE ROZCZULIŁO TO ŻE NIC U
                        CIEBIE "NIE ZALICZĘ" I ŻE BEZ TWOJEGO PODPISU NIE ZDOBĘDĘ WYKSZTAŁCENIA
                        :-))))TY,KOLO-SKĄD TY NADAJESZ??TWORKI?CZY MOŻE INSTYTUT PSYCHIATRII NA
                        SOBIESKIEGO??
                        WAL SIĘ IDIOTO I IDŻ 'DYSKUTOWAĆ' Z BABCIĄ KLOZETOWĄ,MOŻE ONA COŚ ZALICZY,JAKIŚ
                        SEMESTR CHOĆBY! :-))))))ZIEMIA PEŁNA JEST KRETYNÓW I DO TEGO KOSZERNYCH
      • javall Re: Izraelska akcja jest przygotowana wywiadowczo 07.01.09, 11:12
        Ty, niestety, nie jestes idiota tylko faszysta.
    • olewus1 Hamas to banda tchórzy. Kryją się za cywilami. 07.01.09, 10:20
      Mam nadzieje, ze Izrael zrobi z nimi porzadek.
      • kakens Re: Hamas to banda tchórzy. Kryją się za cywilami 07.01.09, 10:21
        olewus1 napisał:

> Mam nadzieje, ze Izrael zrobi z nimi porzadek.

Z Cywilami? Już robi.
      • freemarsjanin A pejsiasci to banda obrzezanych hipokrytow... 07.01.09, 10:34
        ...
        • j-50 Re: A pejsiasci to banda obrzezanych hipokrytow.. 07.01.09, 11:05
          Masz salceson we łbie, a nie mózg!
          • zigzaur On nie wie, że muzułmanie 07.01.09, 11:25
            także są obrzezani.
            • freemarsjanin Zigzaur. Ty tez jestes obrzezany, a muzulmaninem 07.01.09, 12:14
              nie jestes...
              • zigzaur Re: Zigzaur. Ty tez jestes obrzezany, a muzulmani 07.01.09, 12:19
                A twoja córka i siostra są niedyskretne.
                • freemarsjanin Zigzaur, dobrze ze nie szczekasz... 07.01.09, 12:21
                  O reszte zapytaj mame.
          • freemarsjanin Aj waj, a ty masz pejsie tylko czosnek i mace we 07.01.09, 12:20
            lbie przykrytym jarmulka...
      • javall Re: Hamas to banda tchórzy. Kryją się za cywilami 07.01.09, 11:16
        Jeszcze jeden faszysta.
        • j-50 Re: Hamas to banda tchórzy. Kryją się za cywilami 07.01.09, 11:27
          Niepoprawny jesteś javall. Nie dość, że nie rozumiesz kto to jest
          faszysta, a kto partyzant lub terrorysta, to jeszcze do tego starasz
          się zarazić swą niekumatością innych Polaków. W interesie Polski
          leży nie tyle zwycięstwo Izraela, bo to nie jest nasza sprawa. W
          naszym interesie leży to, aby przynajmniej większość Polaków
          (najlepiej - wszyscy) umieli myśleć. Niestety - nie zaliczam cię do
          myślących wśród rodzaju ludzkiego.
    • menuet1 dlaczego tylko szkołę ostrzelano? 07.01.09, 10:25
      Przecież hamasowcy są też w szpitalach , sklepach , urzędach ....
      wszędzie strzelać możecie ! Ktos zawsze może dostrzec armatę w
      grupie dzieci ....
      Haga będzie miała 'robotę'. Oby jaknajszybciej.
      • mateusztt Re: dlaczego tylko szkołę ostrzelano? 07.01.09, 10:30
        menuet1 napisał:

> Przecież hamasowcy są też w szpitalach , sklepach , urzędach ....
        > wszędzie strzelać możecie ! Ktos zawsze może dostrzec armatę w
        > grupie dzieci ....
        > Haga będzie miała 'robotę'. Oby jaknajszybciej.

zydom się zdaje ze mają licencję na zabijanie
        • sharn1 Re: dlaczego tylko szkołę ostrzelano? 07.01.09, 10:32
          mateusztt napisał:

> menuet1 napisał:
          >
          > > Przecież hamasowcy są też w szpitalach , sklepach ,
          urzędach ....
          > > wszędzie strzelać możecie ! Ktos zawsze może dostrzec armatę w
          > > grupie dzieci ....
          > > Haga będzie miała 'robotę'. Oby jaknajszybciej.
          >
          > zydom się zdaje ze mają licencję na zabijanie

Bo mają. Nawet jak ktoś uzna że były pewne nieprawidłowości (ale nie
          uzna) to i tak nie wydadzą żadnego odpowiedzialnego oficera za
          wydanie rozkazu strzelania do cywili.
          • mateusztt Re: dlaczego tylko szkołę ostrzelano? 07.01.09, 10:42
            sharn1 napisał:

> mateusztt napisał:
            >
            > > menuet1 napisał:
            > >
            > > > Przecież hamasowcy są też w szpitalach , sklepach ,
            > urzędach ....
            > > > wszędzie strzelać możecie ! Ktos zawsze może dostrzec armatę w
            > > > grupie dzieci ....
            > > > Haga będzie miała 'robotę'. Oby jaknajszybciej.
            > >
            > > zydom się zdaje ze mają licencję na zabijanie
            >
            >
            > Bo mają. Nawet jak ktoś uzna że były pewne nieprawidłowości (ale
            nie
            > uzna) to i tak nie wydadzą żadnego odpowiedzialnego oficera za
            > wydanie rozkazu strzelania do cywili.

"Pewne nieprawidłowości" były tez przy likwidacji getta w Warszawie
            Zbrodniarz Stroop tez czuł się bezkarny, ale w końcu i zydzi
            zostaną ukarani za swoj bestialstwo
      • freemarsjanin Miejmy nadzieje, ze koniec Izraela jest juz bliski 07.01.09, 10:34
        ...
        • j-50 Re: Ja mam zaś zupełnie inną nadzieję 07.01.09, 12:05
          Mam nadzieję, że Izraelczycy poradzą sobie z tyą hołotą hamasowską.
          Że uwolnią Palestyńczyków od czarno-białej wizji rzeczywistości. Tam
          stale walczą o ziemię, która dzisiaj nie ma literalnie żadnego
          znaczenia. Kto zatem powoła do życia Unię Bliskowschodnią? Tak jak w
          Europie powstała UE. Żydzi będą wtedy MUSIELI odstąpić od
          jakichkolwiek religijnych i kulturowych identyfikacji. Będą MUSIELI
          akceptować wielokulturowość. Ja osobiście uważam, że właśnie obszar
          bliskowschodni jest najbardziej do takich działań predestynowany.
          Niech zatem powstanie Unia Bliskowschodnia! Niech żyją Żydzi z
          Arabami jak człowiek z człowiekiem! I niech przez to zniknie
          wizerunek Araba jako terrorysty. Niech znikną też konflikty
          religijne. Niech wreszcie nastąpi wiek rozumu. Niech Allach oświeci
          Arabów, Jahwe Żydów, a Chrystus Chrześcijan!
      • kongreszydowski Re: dlaczego tylko szkołę ostrzelano? 07.01.09, 13:19
        menuet1 napisał:
        > Przecież hamasowcy są też w szpitalach , sklepach , urzędach ....

Prawda.

• freemarsjanin Ulubiony samochod armii Izraela? Gazik... 07.01.09, 10:28
      ...
    • freemarsjanin Ulubiony zydowski piesek? Gazor... 07.01.09, 10:29
      ...
    • fruchtzwerg islam jest super... 07.01.09, 10:35
      Koran

8:67Nie jest odpowiednie dla Proroka, aby brał jeńców, dopóki on nie
      dokona całkowitego podboju ziemi. Wy pragniecie tego, co przypadkowe
      na tym świecie, a Bóg chce życia ostatecznego. Bóg jest potężny,
      mądry!

9:111Zaprawdę, Bóg kupił u wiernych ich dusze i ich majątki, w
      zamian za co otrzymają Ogród. Oni walczą na drodze Boga i zabijają,
      i są zabijani, zgodnie z Jego prawdziwą obietnicą w Torze, Ewangelii
      i w Koranie. A kto wierniej wypełnia swoje przymierze aniżeli Bóg?
      Cieszcie się więc z handlu, jaki z Nim zrobiliście! To jest
      osiągnięcie ogromne!

47:4Kiedy więc spotkacie tych, którzy nie wierzą, to uderzcie ich
      mieczem po szyi; a kiedy ich całkiem rozbijecie, to mocno
      zaciśnijcie na nich pęta. A potem albo ich ułaskawicie, albo
      żądajcie okupu, aż wojna złoży swoje ciężary. Tak jest! Lecz jeśliby
      zechciał Bóg, to Sam zemściłby się na nich, lecz On chciał
      doświadczyć jednych przez drugich. A co do tych, którzy zostaną
      zabici na drodze Boga, to On nie uczyni ich uczynków daremnymi.

9:41Wyruszajcie - lekko i ciężkozbrojni! Walczcie waszymi majątkami
      i waszymi duszami na drodze Boga! To jest dla was lepsze, gdybyście
      mogli wiedzieć!

Wyjatki z Karty Hamasu:

"Izrael będzie istniał dopóty, dopóki islam nie zlikwiduje go, tak
      jak uczynił to z innymi przedtem". (wstęp)

"(Pokojowe) inicjatywy, tzw. rozwiązania pokojowe i konferencje
      międzynarodowe są sprzeczne z zasadami islamskiego ruchu oporu...
      Konferencje te nie są niczym więcej, jak środkiem do wyznaczenia
      niewiernych na rozjemców na ziemiach islamskich... Nie ma innego
      rozwiązania problemu palestyńskiego poza świętą wojną Dżihad.
      Inicjatywy, propozycje i konferencje pokojowe są jedynie stratą
      czasu, działaniem na próżno". (art. 13)
      • kakens Re: islam jest super... 07.01.09, 10:43
        W każdej dyskusji te same argumenty. To jakiś bot jest czy przyszły wytyczne od
        ministerstwa propagandy?
        Pozostańmy w duchu pustej propagandy:

"Napis na budynku Knessetu
        Knesset to odpowiednik parlamentu w Izraelu.

"Od Eufratu aż do Nilu, oto wasza ziemia, o synowie Izraela" "

"Michael Kleiner
        Przewodniczący partii Herut:
        Za każdą z naszych ofiar powinno zginąć tysiąc Palestyńczyków"

"Moshe Yalon
        Szef sztabu armii izraelskiej:
        Palestyńczycy są jak rak. Jest wiele sposobów na leczenie raka. Na razie
        stosujemy chemioterapię. "

• zigzaur Re: islam jest super... 07.01.09, 11:28
          kakens napisała:

> "Napis na budynku Knessetu
          > Knesset to odpowiednik parlamentu w Izraelu.
          >
          > "Od Eufratu aż do Nilu, oto wasza ziemia, o synowie Izraela" "

A mnie, jako Polakowi, to nie przeszkadza.
          >
          > "Michael Kleiner
          > Przewodniczący partii Herut:
          > Za każdą z naszych ofiar powinno zginąć tysiąc Palestyńczyków"

Skoro nie można w inny sposób nauczyć rozumu i oduczyć terroryzmu?
          >
          > "Moshe Yalon
          > Szef sztabu armii izraelskiej:
          > Palestyńczycy są jak rak. Jest wiele sposobów na leczenie raka. Na razie
          > stosujemy chemioterapię. "
          >
          W baaaaaaaardzo ograniczonym zakresie.
          • kakens Re: islam jest super... 07.01.09, 11:36
            > Skoro nie można w inny sposób nauczyć rozumu i oduczyć terroryzmu?

Mam rozumieć, że popierasz działania odwetowe hitlerowców w czasie IIwś?

Ciekawy z Ciebie człowiek, niby taki rusofob, a tu się okazuje że metody znane i
            cenione przez tych którymi gardzisz, są bliskie Twojemu sercu.
            • zigzaur Re: islam jest super... 07.01.09, 12:20
              Źle rozumiesz.
    • misiogoqo a żydzi teraz dokładnie jak ich nawiększy przywódc 07.01.09, 10:37
      a - urządzają następnym narodom holokaust jak hitler nam.
      Tylko czekać jak wybudują dla Palestyńczyków komory krematoryjne.
    • acidhead kolejny sukces żydowskich żołdaków? 07.01.09, 10:48
      pytanie do 'syjonistycznych oszołomów' wyzywających Hamas od tchórzy:
      jak mają walczyć partyzanci miejscy/bo tak tylko można nazywać bojowników
      walczących o swoją ziemię/ w strefie Gazy która jest jednym z najgęściej
      zaludnionych miejsc świata,jak nie na ulicach?gdzie mają pójść walczyć??!!!to że
      giną cywile jest żydowską celową akcją,to oni zrzucają bomby,rakiety,wysłali
      czołgi do miasta które napie..dalają we wszystko co się rusza!!!gaza otoczona
      jest murem i drutem kolczastym ludność fizycznie nie ma gdzie uciekać.to jest
      GETTO.Żydzi są mistrzami manipulacji.nawet teraz kreują się na ofiary.a propos
      Hamasu.gardze islamskim fundamentalizmem jak i syjonizmem i każdym innym
      fanatyzmem,ale Hamas to nie tylko organizacja "terrorystyczna" jak się potocznie
      mówi.to ogromna organizacja dająca opieke,edukacje,pomoc lekarską,żywnościową i
      finansową w "Autonomi" Palestyńskiej.

SYJONIZM=WOJNA=ZYSK
      • alba500 Re: kolejny sukces żydowskich żołdaków? 07.01.09, 10:56
        Skad u Ciebie taka zapiekla nienawisc do Zydow. Oni po prostu chca aby z Gazy
        nie strzelano codziennie rakietami w Izraelskie miasta. Gaza to zadne getto. Ma
        granice z Egiptem i dostep do morza. Gdy na poczatku zawieszenie ognia bylo
        przestrzegane przez Hamas to nawet granica Gazy w Izraelem byla otwarta.
        Wystarczy aby Hamas przestal strzelac rakietami i nie bedzie zadnej wojny z ,jak
        to nazywasz, zoldakami Zydowskimi.
        • acidhead Re: kolejny sukces żydowskich żołdaków? 07.01.09, 11:03
          alba500 napisał:

> Skad u Ciebie taka zapiekla nienawisc do Zydow. Oni po prostu chca aby z Gazy
          > nie strzelano codziennie rakietami w Izraelskie miasta. Gaza to zadne getto. Ma
          > granice z Egiptem i dostep do morza. Gdy na poczatku zawieszenie ognia bylo
          > przestrzegane przez Hamas to nawet granica Gazy w Izraelem byla otwarta.
          > Wystarczy aby Hamas przestal strzelac rakietami i nie bedzie zadnej wojny z ,ja
          > k
          > to nazywasz, zoldakami Zydowskimi.

bo nienawidze faszystowskich świń,pod każdą postacią.szczególnie takich które
          krzywdzą słabszych,okupują biednych wykorzystując przewagę militarną.jak widze w
          tv tych s k u rwiałych żydowskich żołdaków i ich pyche i pogarde dal
          przeciwnika,stają mi przed oczami obrazy z 2WŚ kiedy to was Żydów SSmani
          traktowali podobnie.byliście dla nich ścierwem,tak jak i teraz Palestyńczycy są
          podludzmi dla was.
          i dla tego z rozkoszą wizualizuje sobie wielki kres małego,butnego iSSraela!!oby
          was może zalało
          • jureek Re: kolejny sukces żydowskich żołdaków? 07.01.09, 11:28
            acidhead napisał:

> i dla tego z rozkoszą wizualizuje sobie wielki kres małego,butnego iSSraela!!ob
            > y
            > was może zalało

No i wyszło szydło z worka. Tak naprawdę to gó... Cię obchodzi los cywilów w
            strefie Gazy, skoro życzysz im, żeby morze ich zalało.
            Jura
          • alba500 Re: kolejny sukces żydowskich żołdaków? 07.01.09, 11:39
            acidhead, wyluzuj sie kolego. Tak bredzisz ze trudno z toba dyskutowac. Skad Ty
            masz te informacje o pysze zolnierzy Izraelskich. Po prostu napisz ze nie
            cierpisz Zydow bo tak zostales wychowany i bedzie koniec rozmowy.
            W Zimbabwe ginie codziennie wiecej osob z glodu niz w Gazie. Chyba dostaniesz
            zawalu serca na te wiadomosc, bo dotychczas to Ty tylko sie o tych Arabow martwiles.
            • alba500 Re: kolejny sukces żydowskich żołdaków? 07.01.09, 11:44
              Jeszcze jedno acidhead, to ze boli Cie tak okropnie gdy ktos "krzywdzi
              słabszych,okupują biednych" to Ci sie liczy na plus. Jestes bardzo wrazliwy.
              PS: W niedziele powinienes znow przystapic do swietej komunii.
            • acidhead Re: kolejny sukces żydowskich żołdaków? 07.01.09, 11:55
              alba500 napisał:

> acidhead, wyluzuj sie kolego. Tak bredzisz ze trudno z toba dyskutowac. Skad Ty
              > masz te informacje o pysze zolnierzy Izraelskich. Po prostu napisz ze nie
              > cierpisz Zydow bo tak zostales wychowany i bedzie koniec rozmowy.
              > W Zimbabwe ginie codziennie wiecej osob z glodu niz w Gazie. Chyba dostaniesz
              > zawalu serca na te wiadomosc, bo dotychczas to Ty tylko sie o tych Arabow martw
              > iles.

:-)))))))a skąd ty wiesz kim ja się martwię??!!!!!a jeżeli martwiłbym sie tylko
              o los Palestyńczyków to i tak mnie deyskwalifikuje w twoich syjonistycznych
              oczkach,prawda?bo uważasz jak większość* Żydów że Palestyńczycy to podludzie.
              *kilka dni temu odbyła się w Tel-Aviwie 10000 demonstracja antywojenna,podczas
              której doszło do starć z syjonistmi oskarżającymi demonstrantów o zdrade.
              taki tok myślenia,podobny do 3Rzeszy,gdzie każdy kto nie z furerem był wrogiem
              narodu.
              a propos "mojego antysemityzmu":rozczaruję cie-mam wielu znajomych Żydów.a
              krytykowanie izraelskiego apartheidu to inna sprawa.jeśli krytykuję politykę USA
              czy znaczy to że nienawidzę wszystkich Amerykanów?nonsens
              antysemityzm generują sami Żydzi swoją butą i wyższością
              • alba500 Re: kolejny sukces żydowskich żołdaków? 07.01.09, 12:06
                Acidhead, a ja sie martwie o Towja znajomosc jezyka polskiego. Mam nadzieje ze
                ja tu nie dyskutuje z jakims pierwszoklasista.
                Do uslyszenia
                Shalom
                • acidhead Re: kolejny sukces żydowskich żołdaków? 07.01.09, 12:17
                  alba500 napisał:

> Acidhead, a ja sie martwie o Towja znajomosc jezyka polskiego. Mam nadzieje ze
                  > ja tu nie dyskutuje z jakims pierwszoklasista.
                  > Do uslyszenia
                  > Shalom

he,he poważnie?no taaaaaak.zawsze na forach gdy komuś zabraknie argumenu to
                  mówi-"jesteś be,robisz błędy ortograficzne."
                  ok!to pozwolę zauważyć że w języku polskim nie ma takiego słowa-Towja.pewnie
                  chciałaś napisać 'Twoją'.więc taka rada na przyszłość-jak chcesz upominać innych
                  za drobnostki to zacznij od siebie!i jeszcze jedno,bądz co bądz zwróciłaś uwagę
                  na moją opłakaną polszczyzne-jak piszesz w naszym języku to naciskaj ALT i wtedy
                  zamiast A będzie Ą.rozumiesz?no chyba że "tam" nie macie takiej opcji....
                • alba500 Re: kolejny sukces żydowskich żołdaków? 07.01.09, 12:18
                  Acidhead, kolejna fatalna wiadomosc. Prasa zachodnia podaje ze "Israeli soldiers
                  had killed close to 150 Hamas gunmen since the ground operation was launched on
                  Saturday. "
                  Tlumaczenie - Izraelscy zolnierze zabili 150 bojownikow Hamasu. Jak wiadomo
                  stracili tylko pieciu zolnierzy w tym trzech to ofiary wypadku.
                  Cos sie slabo Twoi pupilkowie bija. A moze Ty sie na te wojne zaciagniesz? sic!
                  • acidhead Re: kolejny sukces żydowskich żołdaków? 07.01.09, 12:33
                    alba500 napisał:

> Acidhead, kolejna fatalna wiadomosc. Prasa zachodnia podaje ze "Israeli soldier
                    > s
                    > had killed close to 150 Hamas gunmen since the ground operation was launched on
                    > Saturday. "
                    > Tlumaczenie - Izraelscy zolnierze zabili 150 bojownikow Hamasu. Jak wiadomo
                    > stracili tylko pieciu zolnierzy w tym trzech to ofiary wypadku.
                    > Cos sie slabo Twoi pupilkowie bija. A moze Ty sie na te wojne zaciagniesz? sic!

goń się suko!!!żadni to moi pupilkowie,jestem po stronie okupowanych i
                    poniżanych.a ciebie śmierć ludzi i wojna podkręcają nastrój,co suczko?życze ci i
                    paru innym syjonistycznym posrańcom forowym,żebyście spędzili 1 noc w piwnicy w
                    bombardowanym mieście.
                    pewnie szybko zmieniłabyś zdanie.
                    Żydzi zapomnieli o swym strasznym losie podczas holocaustu.więc tak się
                    zafiksowali na 'poziomie ofiary' że teraz chcą to zrekonstruować w Gazie.
                    • alba500 Wstyd acidhead 07.01.09, 12:55
                      suko etc. Daj spokoj czlowieku. Nic nie rozumiesz z tego co sie dzieje w Izraelu
                      i sie madrzysz. Arabowie sa slabsi ale to oni sa agresorami w tej wojnie. Izrael
                      po prostu chce spokoju. Ziemie ktore Izrael zajmuje to sa historycznie ich
                      ziemie. Zydzi mieszkaja tam nieprzerwanie przez trzy tysiace lat. 90%
                      mieszkajacych tam Arabow (tak zwanych Palestynczykow) przybylo na poczatku 20go
                      wieku z Syrii i Egiptu do miejsc pracy tworzonych przez Zydow. W tym wielu Zydow
                      wracajacych do Izraela z Europy. Obecni Arabowie w Palestynie to jest ludnosc
                      naplywowa. Tylko nietolerancja Islamu nie pozwala na trwaly pokoj.
                • metenburg Re: kolejny sukces żydowskich żołdaków? 07.01.09, 14:06
                  Shalom alba500, shalom. Se vashe goyke e se vashe myshighe ?
                  Mashim-cha?
    • washner ,,Nasze" wiedzą że ham-asowcy to tchórze, chowają 07.01.09, 10:55
      Tchórzliwe hamasy chowają się za dzieciakami jak hitlerowcy w czasie II W.Ś.
      Mało tego, wykorzystują dzieciaki do wysadzania się a rzadko który hamas sam
      się wysadzi- patrz na przywódców żaden się nie chce wysadzić pomimo wielkich
      obiecanek co ich tam nie spotka. Ustawiaja też głupie baby żeby się wysadzały.
      Ale tez juz takie przechodzone mocno wiekowe.
      • mateusztt Re: ,,Nasze" wiedzą że ham-asowcy to tchórze, cho 07.01.09, 10:57
        washner napisał:

> Tchórzliwe hamasy chowają się za dzieciakami jak hitlerowcy w
        czasie II W.Ś.
        > Mało tego, wykorzystują dzieciaki do wysadzania się a rzadko który
        hamas sam
        > się wysadzi- patrz na przywódców żaden się nie chce wysadzić
        pomimo wielkich
        > obiecanek co ich tam nie spotka. Ustawiaja też głupie baby żeby
        się wysadzały.
        > Ale tez juz takie przechodzone mocno wiekowe.

Słabo się starasz zydzie. Najpierw pomyśl a potem pisz LOL
      • j-50 Re: ,,Nasze" wiedzą że ham-asowcy to tchórze, cho 07.01.09, 12:23
        Była już taka głośna sprawa w tym regionie. Opisana w publikatorach.
        Chory na umyśle Palestńczyk, nieletni, został skaptowany do
        wysadzenia się przy posterunku izraelskim. Problem wystąpił, gdy
        okazało się, że ten niekumaty Palestyńczyk jednak coś kumał. Dlatego
        cała akcja Palestyńczykom się nie udała. Gdyby zaś się udała, to
        byłoby wiele ofiar, a nasi niekumaci wyliby pod niebiosa, że znowu
        nieletniego izraelczycy "zmusili" do aktu samozagłady.
        Ja sobie w związku z tym przypominam, jak to było w Afryce
        Południowej. Tam był apathaid. Wielu pismaków tam przyjeżdżało w
        nadziei, że znajdą materiał w postaci czarnych dzieci mordowanych
        przez białasów. Ale jak tam przyjec hali, to się nic nie działo. Co
        zatem robili te szwance z rojtersa i innych? Ano - dawali w łapę
        parę dolców dzieciakom, żeby rzucali kamieniami w siły policyjne.
        Skutek powinien być jasny dla kumatych.
        Ja zatem informuję różnych acidowców i innych niekumatych - że
        właśnie tak się to odbywa. Informuję ich, że Hamas bez ofiar wśród
        Palestyńczyków staje się niczym! Dlatego Hamas szczególnie dba o to,
        aby ofiar palestyńskich było jak najwięcej. A już zwłaszcza kobiet i
        dzieci. Dlatego dla Hamasowca najlepszym interesem jest wystrzelenie
        z domu cywilnego i danie dyla - a potem węszy tylko taki żłób ile
        jest ofiar cywilnych. A im więcej - tym dla niego lepiej!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka