mikewodzowski 14.01.09, 08:29 To się nazywa sztuka pełna gębą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
itilli Czeskie jaja do kwadratu! 14.01.09, 08:38 dobre! sztuka z poczuciem humoru, podoba mi się :D i jakoś nie czuję się obrażona przez kartoflisko z księżmi wznoszącymi gejowską flagę :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Czeskie jaja do kwadratu! 14.01.09, 09:33 Im dalej czytałem ten artykuł, tym szerzej się śmiałem :)). Swoją drogą, taka prezentacja sztuki możliwa jest chyba tylko w Europie, w dodatku w której są Czesi. Nawet nie sposób wyobrazić sobie Polaków w takiej akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Polski ponurak 14.01.09, 09:22 Dajcie spokój Czechom i Czernemu, w Europie musi być przestrzeń dla takiego luzu. Brawo Czesi, choć Was na to stać. Odpowiedz Link Zgłoś
tbk3 Czeskie jaja do kwadratu! 14.01.09, 12:34 Drobne uzupełnienia: - Pomalowany na różowo czołg - "pomnik wdzięczno?ci", po wybuchu afery został pomalowany na zielono, po czym kilku parlamentarzystów (korzystajšc z immunitetu) ponownie pomalowało go na różowo i w tym kolorze wylšdował on w końcu w muzeum wojska. - Zawieszona w pasażu Lucerna rze?ba jest replikš pobliskiego, dominujšcego nad placem, pomnika króla Wacława (?więtego!), tyle, że siedzi na koniu do góry nogami (nie zdechłym!). - Na górujšcej nad Pragš wieży telewizyjnej tu i tam dodał Czerny figurki lezšcych po niej niemowlšt (nie zauważyłem braku twarzy). Żeby tak można było zrobić jaja z Pałacu Kultury!(ale to zabytek!!!) Na koniec - najpopularniejszš fikcyjnš postaciš jest wymy?lony przez Svěraka i Smoljaka zapomniany czeski geniusz Jara Cimrman, odkrywanie dzieł którego zapewnia obu twórcom utrzymanie, a Czechom zabawę. Gdy przeprowadzono kiedy? szeroki plebiscyt na najwybitniejszego Czecha - Jara Cimrman o mały włos go nie wygrał! (wyeliminowano go z powodów formalnych) Pogratulować Czechom dystansu i poczucia humoru! Odpowiedz Link Zgłoś
tbk3 Czeskie jaja do kwadratu! 14.01.09, 12:53 PS Istotnš sprawš jest wyczucie gdzie jest granica żartu. Partię Przyjaciół Piwa wymy?lono w Czechach - ale to w Polsce uzyskała ona silnš reprezentację w Sejmie (tak, tak!) W tamtych czasach powstała też w Czechach partia o nazwie Niezależna Inicjatywa Erotyczna, która także nie zdobywała mandatów do parlamentu, natomiast istnieje do dzi?, ma się dobrze i wydaje bogato ilustrowany organ partyjny... Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: Bo jest różnica między Czechami a Polakami 14.01.09, 19:03 Czesi wymyślają głupoty i się nimi bawią, a Polacy-ponuracy głupoty realizują, nie zauważając ich absudarności. Czesi wymyślili Partię Przyjaciół Piwa i się nią bawili, Polacy - wprowadzili do Sejmu, gdzie nieźle rozrabiała. Odpowiedz Link Zgłoś
kretowski Jasne 15.01.09, 00:49 drojb napisała: > > Czesi wymyślają głupoty i się nimi bawią, a Polacy-ponuracy głupoty > realizują, nie zauważając ich absudarności. Czesi wymyślili Partię > Przyjaciół Piwa i się nią bawili, Polacy - wprowadzili do Sejmu, > gdzie nieźle rozrabiała. Nie mieszkałeś tam, oni wogóle nie mają poczucia humoru, i są strasznymi brudasami, nie umieją się wogóle ubierać, smoluchy, poza tym to straszni antycyganici. Odpowiedz Link Zgłoś
sekwana2005 Czeskie do kwadratu! 14.01.09, 18:14 Facet ma fajną stronę internetową, pokazującą inne jego artystyczne prowokacje. U nas śmieszny tylko poseł, co pali knota. No - może jeszcze prezydent, premier, prezes, ze 4 kluby parlamentarne. Wiecie, jak pare lat temu byłem zachwycony w stolicy dla odmiany Słowacji, ogladając serię rzeźb z jakimiś włochatymi krasnodudkami, także wyglądającymi spod bruku i radośnie zagladającymi paniom pod sukienki? A dziś czytałem, że jakiś nabzydczony urzędnik Cesarsko-Królewskiego Miasta Kraków odmawia przyjęcia darowizny kilkudziesięciu tysięcy eksponatów do postulowanego Muzeum Zabawek i Dzieciństwa... Odpowiedz Link Zgłoś
deerzet Re: sztuka pełna ... kieszenią 15.01.09, 00:42 Černy będzie tłumaczył się z niby-multiplikacji swych umownych artystów czy wykreuje w odpowiedzi jakiesik cudo znów? To je ale cudne, Pane Černy! Odpowiedz Link Zgłoś