jerzykrajewski7 Czy Roman Giertych zgodzi się być w Libertas 22.01.09, 09:09 Wysłałem do niego maila. Napisałem w nim m.in. Ja jestem demokratą o dość liberalnych poglądach gospodarczych, podobnych do Pana przekonań, które wyraził Pan w wywiadzie, który z Panem przeprowadziłem w 2004 r. dla miesięcznika „Finansista” (wywiad jest pod adresem www.gepardybiznesu.pl/content/view/40/89/). Uważam Pana za najmądrzejszego polskiego polityka, o czym informowałem publicznie. Potwierdził to Pan w swoim wywiadzie dla „Rzeczpospolitej”, który przedrukowałem pod adresem www.gepardybiznesu.pl/content/view/1277/89/. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Dorn o traktacie lizbońskim 22.01.09, 22:51 Ludwig Dorm stwierdził w "rzeczpospolitej", ze PiS zachowywał się niepoważnie w sprawie w sprawie trakkatu lizbońskiego. Raz tak, raz siak. Bracia Kaczyńscy dla władzy zrobią wszystko. Zdradzą każdego i każdą ideę. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Mnie bracia Kaczyńscy nie zdradzili 23.01.09, 15:03 Nie byłem tak głupi, by głosować na Kaczyńskich i PiS.. Zdradził mnie Donald Tusk, na którego głosowałem w wyborach prezydenckich. Drugi raz tak głupi nie byłem, by głosować na PO. Straciłem swój głos oddając go na Artura Zawiszę, bo nie wszedł do Sejmu. Lepiej jednak z mądrym stracić niż z głupim znalźć. W tym przypadku jest to droga do zamordystycznej Unii Europejskiej, która łamie zasady demokracji i swoje reguły gry. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Odebrać wyborców Platformie Obywatelskiej 23.01.09, 15:04 Jerzy Krajewski: Paneuropejska partia Libertas może w wyborach do Parlamentu Europejskiego w czerwcu 2009 r. odebrać wyborców Platformie Obywatelskiej. Tych, którzy lubią Unię Europejską, ale uważają, że nasz kraj zasługuje na więcej szacunku i nie podobają im się zachowania europosłów wobec prezydentów Polski i Czech. Gdyby nie Declan Galeny, założyciel Libertas, Polska niedługo byłaby unijną gubernią bez własnej polityki zagranicznej. On i inni dzielni Irlandczycy uratowali naszą niepodległość. Dziękuję im za to. www.libertas.net.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok niech sie Pan nie osmiesza 23.01.09, 17:15 jedyne co może Pan odebrać to ciuchy z pralni. Takie są realia niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Stawiam sprawę jasno 23.01.09, 18:00 Gram otwarcie. Publikuję swoje argumenty. Kampania wyborcza da dostęp do mediów o dużym zasięgu. Wyniki poznamy w czerwcu 2009 r. Mam cichą nadzieję, ze rząd PO nie naśle na ludzi z Libertas służb specjalnych, prokuratorów i urzędów skarbowych. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Psychuszka - komunistyczny standard 23.01.09, 20:47 Standard dyskusji na forach pod pseudonimem - gdy argumentów brak wysyła się przeciwnika do psychiatry. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Drogi Panie, od 12 lat są prowadzone badania DNA 23.01.09, 22:48 ofiar z masowych grobów wokół Srebrenicy. Przebadano i zidentyfikowano ok. 70% szkieletów. Wszystkie zidentyfikowane ofiary to bośniaccy muzułmanie wymordowani przez siepaczy Karadzica i Mladica po opanowaniu Srebrenicy przez Serbów. I to są fakty! Skoro pan je neguje, to można Pana uznać za chorego psychicznie. Panskie argumenty do tej pory, a i również sposób dyskusji pokazują, że plecie pan farmazony. Nic nie wie Pan o UE i dlatego opowiada pan bzdury o możliwości wybuchnięcia konfliktu zbrojnego USA z UE! W tym momencie staje się pan po prostu śmieszny! Bazuje Pan ponadto na fobii antyniemieckiej (to taki nośny temat w pewnych kręgach), a niezdaje sobie pan z tego sprawy, że Niemcy nadal są ograniczeni brakiem traktatu pokojowego z aliantami, czyli de facto są nadal krajem pod okupacją. Nie zdaje sobie Pan sprawy z tego, że w momencie podpisywania układu zjednoczeniowego Kohl podpisał sie pod oświadczeniem uznającym granice europejskie, a przede wszystkim granice pomiędzy Polską a Niemcami w obecnej obowiązującej postaci (układ 4+2). Abstrahując już od tego, że takie kraje jak Niemcy, Francja, UK już dawno przestały być jakimikolwiek mocarstwami militarnymi, a i ekonomicznymi też w zasadzie. I można tak dalej i dalej. Ale od Pana będzie się to odbijać jak piłka od ścianki tenisowej. Takie bzdury może pan opowiadać ludziom, którzy o niczym nie mają pojęcia. Ale niech Pan pamięta, że kłamstwo i szalbierstwo polityczne jeszcze nikogo do celu nie zawiodło. Ponieważ żyjemy w demokracji i istnieje swobodny dostęp do internetu, może pan te swoje prawdy - nazwałbym to głupotki - wypisywać i puszczać w świat. Zycze szczescia. Próbuje pan w tym momencie odgrywać szczurołapa z Hammeln. Jednak Polacy okazali się w ciągu ostatnich 20 lat bardzo mądrym narodem. Zrozumieli dokąd mają iść i gdzie jest nasze miejsce. A nasze miejsce jest tam, gdzie miejsce innych krajów europejskich - w silnej połączonej Europie, która kiedyś będzie Stanami Zjednoczonymi Europy. Wystarczy aby wymarli wiecznie wczorajsi. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok i jeszcze jedno na koniec 23.01.09, 23:03 W latach 1989-2005 pracowałem w "Gazecie Bankowej", miesięczniku "Zarządzanie" (redaktor naczelny), TVP 2 (program na żywo "Telewizja Biznes"), dziennikach "Nowa Europa" i "Życiu Warszawy", miesięcznikach "Businessman Magazine", "Twój Pieniądz" (red. nacz.) i "Finansista" (red. nacz.). W 1998 r. Business Press wydał moją książkę "Tani kapitał, czyli jak zdobyć pieniądze dla firmy". Miała dobre recenzje. Szczególnie pozytywną wystawił Adam Guz, jeden z bardziej znanych doradców biznesowych. Od 2006 r. na full time prowadzę własną firmę ULAN Sp. z o.o. (mam 80 proc. udziałów),wydającą dwa czasopisma: "Europejski Bank Spółdzielczy" i Magazyn Przedsiębiorców "Europejska Firma" i prowadzącą kilka projektów z zakresu public relations. Więcej o jej projektach na www.gepardybiznesu.pl, www.ibs.edu.pl, www.rabat.org.pl, www.ulan.com.pl, www.wikingowie.info, www.taniekredyty.pl. skoro ktos jest dziennikarzem to winien miec niemalże bogobojny stosunek do prawdy, czyli do potwierdzonych z wielu źródeł faktów. Taka robota prowadziła, np. do ujawnienia słynnej afery Watergate przez dziennikarzy z Washington Post. To jest non plus ultra dziennikarstwa rzetelnego. Manipulacja, kłamstwa i wykręcenie prawdy stosownie do potrzeb (typowe dla tzw. dziennikarstwa w dawnym Ostblocku), to nie są cechy godne rzetelnego dziennikarza Sz.P. Krajewski. Tym bardziej winien Pan to wiedziec jako człowiek interesujący się finansami. Łączę ukłony dla odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Mam bogobojny stosunek do prawdy 23.01.09, 23:38 Mam bogobojny stosunek do prawdy. Dwa razy przez ten bogobojny stosunek do prawdy straciłem dobre etaty dziennikarskie. W lipcu 1992 r. zostałem zwolniony z dziennika "Nowa Europa", bo postawiłem hipotezę, że Lech Wałęsa był agentem SB, strajki w sierpniu 1980 r. zostały zorganizowane, by obalić Edwarda Gierka, a potem wymknęły się SB spod kontroli. A w 1999 r. straciłem stanowisko redaktora naczelnego miesięcznika "Pieniądz", bo chciałem opublikować materiał, że plisy na życie z funduszem inwestycyjnym to kiepski produkt dla ubezpieczonych. Teraz też dużo ryzykuję, angażując się w ruch Libertas. Wszystkie partie parlamentarne i prezydent, a więc cala władza w Polsce są za traktatem lizbońskim. A władza to służby specjalne, prokuratura, sądy, aparat skarbowy, media. Cały ten potężny arsenał zostanie rzucony przeciw ruchowi Libertas. I nie będzie zmiłowania. A Libertas to jest garstka odważnych ludzi. Ja uważam się za trochę odważnego, choć czasami bywam bardzo odważny. Jak w marcu 1988 r., gdy w głębokim komunizmie otwarcie powiedziałem komunistom, że są głupi, ich system jest podły i najwyższy czas wracać do demokracji parlamentarneji i kapitalizmu. Tu są szczególy www.historiaprl.info/kryzysowa/polityka/77-jakie-powinny-by-rezultaty-reform-w-prl.html. Więc i tym razem nie przestraszę się arsenału władzy. Choć mógłbym zasłaniać się tym, że mam żone i dzieci. Po prostu wstyd byłoby mi spojrzeć moim synom w oczy, gdym kłamał w sprawie traktatu lizbońskiego, że jest on dobry dla Polski i UE, skoro wiem, ze jest inaczej. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok to taka hipoteza robocza 27.01.09, 19:14 badał sie Pan był u jakiego psychiatry???? Wszyscy wszystko rzucą przeciw LIBERTAS? Czyli co rzucą? Frytki, Chipsy, gotowaną marchewkę oraz pinezki???? RATUJ SIE KTO MOżE! LOTNIK KRYJ SIę! Tovarisc Krajeviedeczeskij, zawsze moża drapnąć do Matjuszki Rosiji i poprosic o azyl. To też taka hipoteza robocza! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Stany Zjednoczone Europy intrygująca koncepcja 23.01.09, 23:21 ofiar z masowych grobów wokół Srebrenicy. Przebadano i zidentyfikowano ok. 70% szkieletów. Wszystkie zidentyfikowane ofiary to bośniaccy muzułmanie wymordowani przez siepaczy Karadzica i Mladica po opanowaniu Srebrenicy przez Serbów. I to są fakty! Odp. Nie neguję, że to bośniacy (na podstawie DNA nie można stwierdzić, że muzułmanie). Mam watpliwości dotyczące np. zachowania wojsk holenderskich. Dlaczego dopuściły do zbrodni? Dlaczego nie obroniły Bośniaków? Skoro pan je neguje, to można Pana uznać za chorego psychicznie. Panskie argumenty do tej pory, a i również sposób dyskusji pokazują, że plecie pan farmazony. Nic nie wie Pan o UE i dlatego opowiada pan bzdury o możliwości wybuchnięcia konfliktu zbrojnego USA z UE! W tym momencie staje się pan po prostu śmieszny! Bazuje Pan ponadto na fobii antyniemieckiej (to taki nośny temat w pewnych kręgach), a niezdaje sobie pan z tego sprawy, że Niemcy nadal są ograniczeni brakiem traktatu pokojowego z aliantami, czyli de facto są nadal krajem pod okupacją. Odp. No właśnie dlatego chcą zrzucić jarzmo okupacji i szukają sposobu. Jedyny to sojusz z Rosją i Chinami przeciw USA. W podobnym kierunku idą Rosjanie. Po to zdemontowali komunizm w całym układzie warszawskim w 1989 r. i zaprowadzili tam demokrację, by w przyszłości w wielki bloku euoroazjatyckim sprzeciwić się USA. Z gospodarczego punktu widzenia brak barier na granicy z Niemcami i Rosją jest dla Polski korzystny. Warto jednak powalczyć o naszą pozycję w tym nowym bloku. Traktat nicejski jest dla nas korzystniejszy. A jak Niemcy chcą głębszej integracji, niech wymyślą coś lepszego niż traktat nicejski. Nie zdaje sobie Pan sprawy z tego, że w momencie podpisywania układu zjednoczeniowego Kohl podpisał sie pod oświadczeniem uznającym granice europejskie, a przede wszystkim granice pomiędzy Polską a Niemcami w obecnej obowiązującej postaci (układ 4+2). Abstrahując już od tego, że takie kraje jak Niemcy, Francja, UK już dawno przestały być jakimikolwiek mocarstwami militarnymi, a i ekonomicznymi też w zasadzie. Odp. Samodzielnie przestały być mocarstwam, ale w sojuszu w ramach UE, a później z Rosją mogą znowu bardziej liczyć się w świecie. Choc USA jeszcze długo nie podskoczą. I można tak dalej i dalej. Ale od Pana będzie się to odbijać jak piłka od ścianki tenisowej. Takie bzdury może pan opowiadać ludziom, którzy o niczym nie mają pojęcia. Ale niech Pan pamięta, że kłamstwo i szalbierstwo polityczne jeszcze nikogo do celu nie zawiodło. Ponieważ żyjemy w demokracji i istnieje swobodny dostęp do internetu, może pan te swoje prawdy - nazwałbym to głupotki - wypisywać i puszczać w świat. Odp. Internet jest coraz ważniejszy, ale główną rolę nadal odgrywa telewizja, gdzie prowadzona jest propaganda prozachodnia. Zycze szczescia. Próbuje pan w tym momencie odgrywać szczurołapa z Hammeln. Jednak Polacy okazali się w ciągu ostatnich 20 lat bardzo mądrym narodem. Zrozumieli dokąd mają iść i gdzie jest nasze miejsce. A nasze miejsce jest tam, gdzie miejsce innych krajów europejskich - w silnej połączonej Europie, która kiedyś będzie Stanami Zjednoczonymi Europy. Wystarczy aby wymarli wiecznie wczorajsi. Odp. Stany Zjednoczone Europy to intrygująca koncepcja. Czy takie mocarstwo potrzebne jest ludziom miłującym pokój i demokrację? Czy też ma służyć ambicjom polityków o zbyt dużym ego? Jakie realne problemy ludzi rozwiąże to mocarstwo? Najważniejsze sprawy ludzi załatwiane sa na poziomie gminy, powiatu, województwa i państwa. Po co nam dodatkowa czapa nad tym wszystkim? I to wymyślajaca jakieś bzdurne przepisy o strażaku w każdej firmie, czy handel CO2. Łatwiej będzie negocjowało się z Rosją? Integracja ekonimiczna jest dobra. Polityczna jest wystarczająca na podstawie traktatu nicejskiego. Kochajmy się według jego zasad. Chyba, że krajowe elity w swobodnej dyskusji przekonają ludzi, że integracja polityczna jest potrzebna, a ludzie poprą ją w referendach. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok pan ma bogobojny stosunek do prawdy????? 24.01.09, 00:12 panie Krajewski!!!! Pan jest manipulantem i bajarzem ludowym. A ten tekst o Wałęsie i Solidarności dla rozwalenia Gierka to mnie zupełnie rozczulił. ofiar z masowych grobów wokół Srebrenicy. Przebadano i zidentyfikowano ok. 70% szkieletów. Wszystkie zidentyfikowane ofiary to bośniaccy muzułmanie wymordowani przez siepaczy Karadzica i Mladica po opanowaniu Srebrenicy przez Serbów. I to są fakty! Odp. Nie neguję, że to bośniacy (na podstawie DNA nie można stwierdzić, że muzułmanie). Mam watpliwości dotyczące np. zachowania wojsk holenderskich. Dlaczego dopuściły do zbrodni? Dlaczego nie obroniły Bośniaków? skoro zanalizowano DNA i stwierdzono 100% pokrewienstwa z rodzinami, które zupełnie przypadkowo były bośniackimi muzułmanami, to.......... jednak analiza DNA pozwala na określenie przynależności etnicznej, religijne albo też innej. Jak może 30 żołnierzy obronic kilka tysiecy nieuzbrojonych cywilów z tej enklawy (ustalenia o enklawach dla cywilów pod auspicjami ONZ) przed conajmniej brygadą serbskich bandytów???? Serbowie nakazali wycofanie sie Holendrom. To jest pan tym dziennikarzem, czy jest pan manipulantem???? To tak samo jak z tymi kłamstwami o szkolaniach bojówkarzy słowenskich, chorwackich oraz bośniackich (oj kpairz z Pana!!!) przez RFN. Nadal czekam na dowody!!!! Panie Krajewski - summa summarum sam pan udowodnił, że jest pan komuchem. To nie jest choroba. Z tym sie da żyć. Ale prowadzenie ruchu libertas przez komucha????? To se Pan jaja z narodu robisz!!! Zawsze mnie rozbawia, kiedy sieroty po dawnym systemie chcą bronić wolności obywatelskich. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 To są tylko hipotezy bez dowodów 24.01.09, 21:40 panie Krajewski!!!! Pan jest manipulantem i bajarzem ludowym. A ten > tekst o Wałęsie i Solidarności dla rozwalenia Gierka to mnie > zupełnie rozczulił. Odp. To jest tylko robocza hipoteza historyczna, wielce prawdopodobna. > > ofiar z masowych grobów wokół Srebrenicy. Przebadano i > zidentyfikowano ok. 70% szkieletów. Wszystkie zidentyfikowane ofiary > to bośniaccy muzułmanie wymordowani przez siepaczy Karadzica i > Mladica po opanowaniu Srebrenicy przez Serbów. > I to są fakty! > > >> > skoro zanalizowano DNA i stwierdzono 100% pokrewienstwa z rodzinami, > które zupełnie przypadkowo były bośniackimi muzułmanami, to.......... > jednak analiza DNA pozwala na określenie przynależności etnicznej, > religijne albo też innej. > > Jak może 30 żołnierzy obronic kilka tysiecy nieuzbrojonych cywilów z > tej enklawy (ustalenia o enklawach dla cywilów pod auspicjami ONZ) > przed conajmniej brygadą serbskich bandytów???? Serbowie nakazali > wycofanie sie Holendrom. > > To jest pan tym dziennikarzem, czy jest pan manipulantem???? Odp. Obaj mamy mało wiarygodnych informacji, by to właściwie ocenić. Alb sprawa Srebrenicy budzi moje wątpliwości. Wiele wskazuje, że rozmyślnie pozwolono Serbom zamordować Bośniaków. Choć mogę się mylić. > > To tak samo jak z tymi kłamstwami o szkolaniach bojówkarzy > słowenskich, chorwackich oraz bośniackich (oj kpairz z Pana!!!) > przez RFN. Nadal czekam na dowody!!!! Odp. To jest tylko robocza hipoteza historyczna, wielce prawdopodobna. Mam podać nazwiska niemieckich agentów i adresy obozów szkoleniowych? Nawet jeżeli tak było, są to ściśle tajne informacje. Choć mogę się mylić. > > Panie Krajewski - summa summarum sam pan udowodnił, że jest pan > komuchem. To nie jest choroba. Z tym sie da żyć. Ale prowadzenie > ruchu libertas przez komucha????? To se Pan jaja z narodu robisz!!! > > Zawsze mnie rozbawia, kiedy sieroty po dawnym systemie chcą bronić > wolności obywatelskich. Odp. Nie prowadzę ruchu Libertas. Jestem jego sympatykiem, jak wielu Polaków. Na tym forum sprawdzam, jak czytelnicy "Gazety Wyborczej" reagują na ruch Libertas. Formalnie w Polsce nie ma organizacji Libertas. Może powstanie za dwa tygodnie. Nie wiadomo, czy mnie będzie chciała. Dyskusja z Panem podoba mi się, bo jest na argumenty. Choć czasami zaniża Pan jej poziom, np. wyzywając mnie od komuchów. Cyz jest Pan niemeckich agentem albo niemieckim agentem wpływu w Polsce? Może współpracuje Pan z Fundacją Schumana? Albo inną niemiecką organizacją, wspierającą niemieckie interesy w Polsce? Ja staram się zrozumieć, co jest w interesie mojego kraju i jak mu pomagać realizować jego interesy. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Słodkie - same hipotezy robocze 27.01.09, 16:39 to nawet nie choroba umysłowa. nie odrwacajmy kota ogonem, agenciku z FSB!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Nawet SB wiedziało, że nie pójdę na współpracę 27.01.09, 16:49 Nawet SB wiedziało, że nie pójdę na współpracę. Nie proponowało mi nawet. FSB? Ja nic nie wiem. Nic nie mogę. Po co im taki agent? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok to taka hipoteza robocza 27.01.09, 19:10 nie chcieli brac przygłupa? czy może towarzysze radzieccy skazali: NJELZJA ON UżE NASCH??? ale to tylko oczywiscie hipoteza robocza! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Demokracja ma wady, ale jest najlepsza 23.01.09, 11:06 Demokracja parlamentarna ma wady, ale jest najlepsza. Ja wiem o tym od 30 lat, mimo że w szkołach mówiono mi, że lepsza jest demokracja socjalistyczna. Więcej o tym www.historiaprl.info/kryzysowa/polityka/77-jakie-powinny-by-rezultaty-reform-w-prl.html Już wiosną 1988 r. mówiłem komunistom, że trzeba przywrócić w Polsce demokrację parlamentarna i ... kapitalizm. Chłopcy z Solidarności chcieli wówczas socjalizmu z ludzką twarzą. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
fluxxx Re: Liberats w Polsce - co myślicie o tym nowych 23.01.09, 17:05 jerzykrajewski7 napisał: > Liberats w Polsce - co myślicie o tym nowych ruchu paneuropejskim? > > O ludziach, którzy kochają Unię Europejską, ale nie chcą traktatu > lizbońskiego? > > Więcej na www.libertas.net.pl > > Pozdrawiam > > Jerzy Krajewski Przestań człowieku sobie głowę zawracać - nie widzisz, ze większość tu, na tym forum, to idioci dla których glosowanie do skutku to esencja demokracji? ("Patrzcie, drugi raz będą glosować! To dwa razy więcej demokracji niż tam gdzie glosuje się tylko raz!") Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Esencja demokracji 23.01.09, 18:03 Dla mnie esencją demokracji jest dyskusja i przekonywania ludzi do swoich racji. Jaki cel ma przekonywanie przekonanych? Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Vaclav Klaus dziękuje za zaproszenie 23.01.09, 19:54 Prezydent Vaclav Klaus dziękuje za zaproszenie Instytut Bankowości Spółdzielczej zaprosił prezydenta Czech Vaclava Klausa na konfrencję „Bardziej demokratyczna Unia Europejska“ 14 marca 2009 r. Niestety, prezydent Klaus będzie w tym czasie we Włoszech. Podziękował jednak za zaproszenie. Polecamy jego książki “Błękitna planeta w zielonych okowach“ oraz "Czym jest europeizm?". From: Brodský Jiří To: jerzy.krajewski@ibs.edu Sent: Friday, January 23, 2009 4:50 PM Subject: Thank you from President Klaus Dear Mr Krajewski I would like to thank your kind letter and your kind invitation for President Klaus to participate in the conference „Bardziej demokratyczna Unia Europejska“, which will take place on 14 March 2009. President Klaus asked me to thank you and to reply to you on his behalf. It is very positive that conferences like yours are held in the European Union today. Unfortunately, President Klaus is to be in Italy on 14 March, where his book „Blue Planet in Green Shackles“ will be officially launched in Italian language. That is why I must – regretfully – excuse his attendance at your conference. You may know that the same book was published in Polish last year as “Błękitna planeta w zielonych okowach“: www.pwrsa.pl/ksiazki/blekitna-planeta-w-zielonych-okowach-co-jest-zagrozone-klimat-czy-wolnosc.html. Let me wish your conference every success and I will be pleased to stay in touch. Sincerely, Jiri Brodsky ___________________________ zástupce ředitele/Deputy Director Kancelář prezidenta republiky Office of the President of the Czech Republic Zahraniční odbor / Foreign Affairs Department Tel.: +420/224.373.582 Fax: +420/224.310.484 email: jiri.brodsky@hrad.czTen adres e-mail jest ukrywany przed spamerami, włącz obsługę JavaScript w przeglądarce, by go zobaczyć www.hrad.cz Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Traktat lizboński po polsku 23.01.09, 21:30 From: jerzy.krajewski@ibs.edu.pl [jerzy.krajewski@ibs.edu.pl] Sent: Friday, January 23, 2009 3:19 PM To: RZECZNIK PRASOWY MSZ Subject: Traktat Lizboński Witam! Czy moglibyście Państwo przesłać do mnie treść całego traktatu lizbńskiego w języku polskim? Czy możecie podać kto (imię i nazwisko) i kiedy przetłumaczył traktat lizboński na język polski? Pozdrawiam serdecznie Jerzy Krajewski Dyrektor Instytutu Bankowości Spółdzielczej Redaktor naczelny kwartalnika "Europejski Bank Spółdzielczy" --- Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Libertas za dwa tygodnie 24.01.09, 21:43 Stowarzyszenie Libertas Polska powstanie za dwa tygodnie. Osoby zainteresowane działaniem w nim proszę o pilny kontakt jerzy.krajewski@libertas.net.pl Jest jeszcze szansa znaleźć się w gronie założycieli Stowarzyszenia Libertas Polska. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Zapraszam do Libertas Polska 24.01.09, 21:45 Stowarzyszenie Libertas Polska powstanie za dwa tygodnie. Osoby zainteresowane działaniem w nim proszę o pilny kontakt jerzy.krajewski@libertas.net.pl Jest jeszcze szansa znaleźć się w gronie założycieli Stowarzyszenia Libertas Polska. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: fluxxx 25.01.09, 14:47 fluxxx napisał: > jerzykrajewski7 napisał: > > Liberats w Polsce - co myślicie o tym nowych ruchu paneuropejskim? > > O ludziach, którzy kochają Unię Europejską, ale nie chcą traktatu > > lizbońskiego? > > Więcej na www.libertas.net.pl > > Pozdrawiam > > > > Jerzy Krajewski > Przestań człowieku sobie głowę zawracać - nie widzisz, ze większość tu, na tym > forum, to idioci dla których glosowanie do skutku to esencja demokracji? > ("Patrzcie, drugi raz będą glosować! To dwa razy więcej demokracji niż tam gdzie glosuje się tylko raz!") Dzieki za prawidlowe podsumowanie wszystkich komuchow oraz eurolewackich i antypolskich liberalow na tym forum. Gledza tylko puste frazesy, a z ich przemyslen UE zawsze wychodzi tak samo jak ZSRR-bis. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Dyskusja o Libertas w radio FaMa 25.01.09, 08:20 Dyskusja o Libertas w radio FaMa www.radiofama.com.pl/?id=audycje&action=one&aid=717 Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 "Gazeta Polska" nakłamała na temat Libertas 25.01.09, 14:23 "Gazeta Polska" nakłamała na temat Libertas. Więcej na ten temat www.libertas.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Odpowiedź dla "Gazety Polskiej" 25.01.09, 17:31 Odpowiedź dla "Gazety Polskiej" jest pod tym adresem www.libertas.net.pl/polityka/88-nieprawda-o-libertas-polska-w-qgazecie-polskiejq.html Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Alternatywa dla PO i PiS. "Żarty się skończyły!" 25.01.09, 17:48 Alternatywa dla PO i PiS. "Żarty się skończyły!" Formacją "eurorealistów" i alternatywą dla PO i PiS, chce być nowe ugrupowanie Naprzód Polsko, tworzone głównie przez b. polityków PSL i LPR. Na kongresie 25 stycznia 2009 r. jego liderzy zadeklarowali, że są przeciwnikami traktatu lizbońskiego. Więcej o tym www.libertas.net.pl/polityka/89-alternatywa-dla-po-i-pis-qarty-si- skoczyyq.html Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Libertas ma dużą szansę 25.01.09, 19:14 na blogu internetowym Macieja Eckardta można przeczytać wpis ,,Ganleyu, czy ci nie żal..." oto cytaty ,,Ganley mógłby odegrać tutaj rolę katalizatora, gdyż inaczej trudno sobie wyobrazić, by pozaparlamentarna drobnica była w stanie wygenerować z siebie jedną listę, zebrać pod nią podpisy i przeprowadzić kampanię. Tutaj potrzeba czynnika sprawczego, który wyrwałby drobnicę z koncepcyjnej inercji, w której ta z lubością tkwi, choć o tym nie wie. Ganley ze swoją nieświadomością polskiego piekiełka, prawicowych dąsów i ansów, doskonale się do tego nadaje." ,,Powstanie takiej listy byłoby przede wszystkim zagrożeniem dla PiS- u, które mogłoby zostać pozbawione części bardzo mobilnego i zdeterminowanego elektoratu, który przecież Unii nie kocha i chętnie daje carte blanche tym, którzy na Unię psioczą i jej złorzeczą. Przy niskiej frekwencji efekt dla PiS-u mógłby okazać się zgubny, zwłaszcza że nie wiadomo, jak się zachowa elektorat utożsamiany z Radiem Maryja, dla którego czytelność zachowań PiS w kwestii chociażby traktatu lizbońskiego, została mocno nadwątlona. Stąd widać dyskretną, ale wyraźną akcję defamacyjną działaczy PiS-u w stosunku do pomysłu Ganleya, którzy ? co tu dużo mówić ? walczą o byt dla swojej partii, której rola opozycji coraz mniej służy." ,,Szermując hasłami suwerenności, demokracji, odpowiedzialności za decyzje i wolności, szarpie tę strunę ludzkiej natury, której lekceważenie zawsze kończy się klęską. Czy Ganleyowi uda się zmontować sensowną ekipę w Polsce? Trudne pytanie. Za dużo u nas po prawej stronie wariatów, konfabulantów i oszołomów, którzy już na początku potrafią skompromitować każdą sensowną inicjatywę. Poczekajmy, kogo zobaczymy w Libertas made in Poland. Tego jeszcze u nas w każdym razie nie grali, dlatego z nieskrywaną życzliwością popatrzę." www.eckardt.pl/2009/01/18/ganleyu-czy-ci-nie-zal/ kontakt z nim www.eckardt.pl/napisz-do-mnie/ Maciej Eckardt - wicemarszałek województwa kujawsko - pomorskiego www.eckardt.pl/o-mnie/ Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Na___ kogo___ pan___ głosował 27.01.09, 16:58 w ostatnich wyborach parlamentarnych, szanowny panie Krajewski ? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 A na kogo miałem głosować? 27.01.09, 17:22 W obwarzanku warszawskim na Ligę Prawicy Rzeczpospolitej, a konkretnie na Arturua Zawiszę. On też zmienia poglądy. Ale przynajmniej wiadomo, po której jest stronie. W wyborach prezydencki głosowałem na Donalda Tuska. Jego ostatni wywiad w "Przekroju" pokazuje, że, tak jak wiedziałem, ma liberalne poglądy na gospodarkę. Cieszy mnie to. Wywiad jest tu www.ibs.edu.pl/content/view/1873/28/. Ale w polityce zagranicznej Donald Tusk zawiódł mnie na całej linii. Po prostu zdradził. Zamiast "Nice albo śmierć" jest "Lizbona albo śmierć". Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Liga Prawicy Rzeczpospolitej w 2007 27.01.09, 17:27 to LPR + PR + UPR. Na kogo pan głosowal w roku 2005 ? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Wcześniej zawsze na UPR 27.01.09, 17:39 Wcześniej zawsze na UPR. W latach 1998-2002 byłem członkiem tej partii. Przekonywałem ją do demokracji parlamentarnej i wejścia Polski do Unii Europejskiej. Nie udało mi się. Janusz Korwin Mikke zawsze pisze d... kracja, czylu dupokracja. Według mnie nie ma lepszego systemu politycznego niż demokracja parlamentarna. Choc zdaję sobię sprawę z jej wad. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Korwin to Żyd ( Ozjasz Goldberg ) zafascynowany 27.01.09, 18:02 neoliberalną ideologią i ( tak samo jak Wildstein ) wspierający silne żydowskie amerykańskie neokonserwatywne lobby, rozszerzające i umacniające na świecie wpływy Wuja Sama :-))) Próbujecie nam pożyteczni idioci zrobić z Polski 52 stan USA ?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Podziwiam i lubię Żydów 27.01.09, 18:36 Podziwiam i lubię Żydów. Ich sukcesy w wielu dziedzinach są niezwykłe. Wielokrotnie zwracał na to uwagę Janusz Korwin-Mikke. Żydzi są widoczni na lewicy, na prawicy i w centrum. Są znanymi socjalistami, neoliberałami i odważnymi kapitalistami na całym świecie. Współpracują z Niemcami, Rosjanami, Amerykanami i Polakami. Wpływają na świat w różny sposób. Jedni w dobry, inni w zły. Odgrywają dużą rolę w świecie, ale to Anglosasi rządzą od kilku wieków światem. USA wspólnie z Wielką Brytanią wygrały dwie wojny światowe. USA są najpotęzniejszym państwem na świecie. Mają armię, która sama mogłaby pokonać wszystkie inne armie świata. Trzymają pod butem Japonię i Niemcy. Wielkie mocarstwo, za jakie zaczęły uchodzić Chiny, zachwiało się, gdy tylko Amerykanie przestali kupować chińskie towary. USA mają kłopoty gospodarcze, ale mają elastyczną gospodarkę, więc prawdopodobnie najszybciej wyjdą z krachu. UE będzie radziła sobie znacznie gorzej. Choć niemiecka gospodarka wyglad całkiem nieźle w porównaniu z włoską czy hiszpańska. Pożyjemy, zobaczymy. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Ale jaja :-))))))) 27.01.09, 18:44 jerzykrajewski7 napisał: Podziwiam i lubię Żydów. Ich sukcesy w wielu dziedzinach są niezwykłe. Wielokrotnie zwracał na to uwagę Janusz Korwin-Mikke. No i nie dziwota bo sam Żyd, a nikt sobie sam ( i wzajemnie ) nie lukruje jak właśnie Żydzi :-))))))))))))) Też lubię Żydów, ale nie jestem ich pożytecznym idiotą - włącz czasem mózg panie Krajewski :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Lubię JKM 27.01.09, 18:58 W wielu sprawch mam inne zdanie niż JKM, ale lubie go, bo to błyskotliwy i niezależny człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Libertas__ jest___ finansowane___ przez___ USA 27.01.09, 20:24 - John Negroponte ewidentnie kłamie : " The US Deputy Secretary of State, John Negroponte, has denied that Ganley and/or Libertas has received support from the U.S. government. [28]." en.wikipedia.org/wiki/Declan_Ganley .... tak jak to mają w zwyczaju republikanie i ich były wodzuś - normalka :-))) : wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,900-klamstw-administracji-Busha-przed-inwazja-na-Irak,wid,9592017,wiadomosc.html?ticaid=17665 wyborcza.pl/1,86746,3968148.html Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 W ekipie Busha było sporo kłamców. 27.01.09, 21:02 W ekipie Georgea Busha było sporo kłamców. Nie lubię tego niemądrego prezydenta, który wpędził USA w prawdziwe kłopoty. USA to czasami nieobliczalne mocarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Libertas__ jest__ finansowane__ przez___ USA 02.02.09, 13:54 Dalej tego nie rozumiesz, sprzedajny jankeski pachole ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
posraldescu Re: Lubię JKM 30.01.09, 22:39 Skrajny idiota. Jego wypowiedzi mogą podobać się tylko karkom umysłowym. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Bo to właśnie jest taka sama prawicowa 02.02.09, 14:06 pierdoła jak reszta tego emeryckiego skansenu :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Ocieplenie i inne problemy 27.01.09, 18:59 Tu glos z bloga www.rp.pl uruguay Pisze: 26/01/2009 o 20:51 Ci ekoterroryści to tylko fragment większej układanki, która za 20- 30 lat się w pełni ukaże i nie będzie się bardzo różniła od Orwellowskiego 1984 roku. Inne elementy to: zakaz palenia wszędzie gdzie tylko się da (w Finlandii nawet we własnym mieszkaniu, jeżeli mieszka się w bloku), idiotyczne ograniczenia godzinowe w sprzedaży alkoholu, krucjata przeciwko kierowcom w postaci drakońskich mandatów za przekraczanie prędkości plus ograniczenia w częsciach wielu zachodnich miast nawet do 30 km/h, buspasy, nakazy jazdy w kaskach dla rowerzystów, walka z chrześcijaństwem przy jednoczesnym wspieraniu/tolerowaniu islamu, paniczno-histeryczne ataki na ludzi nawołujących do rozważenia przywrócenia kary śmierci, łagodne traktowanie przestępców, promowanie przywilejów dla mniejszości seksualnych, brak jakiejkolwiek rzeczowej dyskusji nad traktatem lizbońskim (mi jego próby wprowadzenia jak żywo przypominają zdobycie władzy przez bolszewików w Rosji poprzez przekrzyczenie przeciwników), utajnianie danych o liczbie urzędników państwowych zwłaszcza na szczeblu unijnym. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 A co kogo obchodzą te libertariańskie 27.01.09, 19:06 pierdoły, na poziomie wypocin z "Najwyższego Czasu", podupadającej broszurki dla studentów o nakładzie mikro, analogicznym do poziomu społecznego poparcia dla tego politycznego folkloru ? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok A w Kragujevacu spalili rosyjską flagę - chcą do 28.01.09, 15:34 UE, która jest przeciez niemieckim pomysłem na nową wojnę światów! Precz z mandatami za prędkość! Wolne drogi dla wolnych obywateli i gaz do dechy! Wiecej trupów - wiecej wolności. Wiecej inwalidów - wiecej pracy dla lekarzy! Co dobre dla piratów dobre dla reszty! Precz kaskom rowerowym! Niech każdy ma prawo do samobójstwa na rowerku! Wiecej wypadków, to wiecej zadbanych parkocmentarzy, to więcej miejsc do spacerowania! To ładne i zadbane krajobrazy wśród wierzb. To pełna zadumy muzyka. Precz zakazom palenia! Nie każdy pali nawet uszami i nosem! NFZ dopłacając do paczki papierosów wspomaga polskie, niezależne rolnictwo! Przywrócic kare smierci! Wiecej kar - wiecej porządku. Wiecej porządku - wiecej spokoju. Wiecej spokoju - wiecej ciszy. Wiecej ciszy - mniej hałasu. Gdyby wiec wprowadzic karę smierci znówu byłby porządek i nie byłoby hałasu. Tepic mniejszosci. Każda mniejszość ma zostac wcielona do wiekszości. Im większa większość tym Polska silniejsza. Im Polska silniejsza, tym bardziej ważna. Im bardziej ważna, tym mniej nieważna Gdyby wytępić więc wszystkiej mniejszości Polska byłaby bardziej ważna niż nieważna. Wnoszę o wyliczenie wszystkich mniejszości, co do jednej. Niech naród wiem, dlaczego jest taki teraz niezbyt ważny. Skoro Lizboa to nowy Leningrad, to należy przeniesc tam Aurorę i dokonać ponownego szturmu na Pałc Zimowy, to nie ważne że nie ma tam zimy, ale jest pałac nad Tejo, co jako żywo przypomina Pałac Zimowy. Szturm na Pałac Zimowy zawsze konczy jakieś zło, co prawda zaczyna jakieś nowe, dużo gorsze, ale tu o to nie chodzi! Policzyć wszystkich urzędników panstwowych. Co dziesiątemu dla przykładu dać 25 batogów. Reszta się przestraszy i zwolni sie z roboty. Jeśli tylko 50% sie przestraszy, to zaoszczędzimy 50% środków. A co jeśli przestraszy się więcej? Może uda się załatac dziurę budżetową! A może nawet wygospodarujemy tyle środków, że będziemy mogli wystąpić z Unii! NARODZIE! Wprowadzając batożenie urzędników inwestujemy w świetlaną przyszłość. Każdemu Polakowi rózgę i będzie świetnie!!!! Witamy w DOLCE FAR NIENTE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 UE według traktatu nicejskiego nie jest zła 28.01.09, 18:30 UE według traktatu nicejskiego nie jest zła. Da się żyć. Choć nie jest demokratyczna. Polecam tekst na temat uprawnień Rady Unii Europejskiej na stronie www.libertas.net.pl autostwa mecenasa Jerzego Majewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Dla USA nie ma znaczenia__ j_a_k_i__ traktat 02.02.09, 14:28 ma obowiązywać w UE - olewają to sikiem prostym, ważnie jest tylko to, żeby go NIE BYŁO, tak samo jak samej UE w interesie jankesów - ile masz IQ, że nie jesteś w stanie pojąć tak elementarnych rzeczy, ty prawicowy półgłówku ? Odpowiedz Link Zgłoś
posraldescu Re: Ale jaja :-))))))) 30.01.09, 22:40 Krajewski to nazwisko częste wśród żydowski niedobitków, które nie skorzystały z okazji jaką dobrodusznie w 1968r stworzył im Władysław Gomółka. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Czy jestem Żydem? 31.01.09, 08:44 Nie znam swojego kodu genetycznego. Z 10 lat temu próbowałem znaleźć labolatorium, które na podstawie kodu genetycznego mogłoby określiść moje pochodzenie etniczne. Ile w moim DNA jest elementów słowiańskich, ile normańskich, ile celtycki, a ile żydowskich. Wiem, że obecnie prowadzone są takie badania na podstawie odczytów hypoltype, czyli części kodu przekazywanej z ojca na syna w niezmiennej formie. Słowianie mają marker EU19, germanie EU07, celtowie EU18. Jaki mają Żydzi, nie wiem. Ale dowiem się. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Jesteś______ durniem____________! 02.02.09, 14:00 I to wystarczy - a czy z żydowską czy celtycką krwią to nie interesuje nikogo, korwinowski pacanku :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Alternatywa do PO, PIS, SLD oraz PSL 27.01.09, 16:52 silna bojówka z Tworek! Wyposażeni w długopisy, liczydła i dodatkowe rolki papieru toaletowego, przy wsparciu logistycznym FSB chłopcy przejmą władzę. Każdy dostanie po cukierku i żarty się skonczą, a zapanuje porządek. Lenie pojadą nad Ob! Miłośnicy zachodu pojadu nad Irtysz! Niegrzeczni pojadą nad Jenisej! A resztę umieści sie w Karagandzie albo w Kołymie. Nad tym pan K., jak przyszły wielki namiestnik Krajevsko-Privislanski jeszcze sie zastanawia. PS. Ale koles opowiadasz duby smalone. Twoja choroba umysłowa robi wielkie postępy. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Gdzie kupic ksiązki Vaclava Klausa 26.01.09, 09:36 Instytut Bankowości Spółdzielczej zaprosił prezydenta Czech Vaclava Klausa na konfrencję „Bardziej demokratyczna Unia Europejska“ 14 marca 2009 r. Niestety, prezydent Klaus będzie w tym czasie we Włoszech. Podziękował jednak za zaproszenie. Polecamy jego książki “Błękitna planeta w zielonych okowach“ oraz "Czym jest europeizm?". From: Brodský Jiří To: jerzy.krajewski@ibs.edu.plTen adres e-mail jest ukrywany przed spamerami, włącz obsługę JavaScript w przeglądarce, by go zobaczyć Sent: Friday, January 23, 2009 4:50 PM Subject: Thank you from President Klaus Dear Mr Krajewski I would like to thank your kind letter and your kind invitation for President Klaus to participate in the conference „Bardziej demokratyczna Unia Europejska“, which will take place on 14 March 2009. President Klaus asked me to thank you and to reply to you on his behalf. It is very positive that conferences like yours are held in the European Union today. Unfortunately, President Klaus is to be in Italy on 14 March, where his book „Blue Planet in Green Shackles“ will be officially launched in Italian language. That is why I must – regretfully – excuse his attendance at your conference. You may know that the same book was published in Polish last year as “Błękitna planeta w zielonych okowach“: www.pwrsa.pl/ksiazki/blekitna-planeta-w-zielonych-okowach-co-jest-zagrozone-klimat-czy-wolnosc.html. Let me wish your conference every success and I will be pleased to stay in touch. Sincerely, Jiri Brodsky ___________________________ zástupce ředitele/Deputy Director Kancelář prezidenta republiky Office of the President of the Czech Republic Zahraniční odbor / Foreign Affairs Department Tel.: +420/224.373.582 Fax: +420/224.310.484 email: jiri.brodsky@hrad.czTen adres e-mail jest ukrywany przed spamerami, włącz obsługę JavaScript w przeglądarce, by go zobaczyć www.hrad.cz Więcej na ten temat: Vaclav Klaus jest demokratą i liberałem, który rozsądnie patrzy na świat. Chciałbym, by nasz kraj miał takiego wykształconego i odważnego przywódcę. Wywiad z nim jest pod adresem: www.libertas.net.pl/polityka/82-mam-oczy-otwarte-.html. Polecam też jego krótką książkę „Czym jest europeizm?”, którą przeczytałem 16 stycznia 2009 r. Można ją kupić w księgarni internetowej www.multibook.pl. Vaclav Klaus w sprawach gospodarczych myśli podobnie jak Leszek Balcerowicz, ale twardo trzyma się swoich zasad, czego o Balcerowiczu nie zawsze można powiedzieć. I sprzeciwia się Traktatowi Lizbońskiemu, który uważa za szkodliwy dla Czech i UE. Chcę być w ruchu Liberats, w którym są tacy ludzie jak Declan Ganley i Vaclav Klaus. Gdyby w przyszłości obywatele państw UE w referendach, głosując nad nowym, prostszym traktatem, zdecydowali, że chcą, by UE miała własnego prezydenta, to chciałbym, by został nim Vaclav Klaus. Choć wiem, że on nie chce, by UE miała własnego prezydenta. Ja też nie chcę. Opowiadam się za Traktatem Nicejskim, którego bronili również tak wybitni polscy politycy jak Leszek Miller, Włodzimierz Cimoszewicz czy Jan Rokita. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Bracia Kaczyńscy zdradzili Polske, swoich wyborców 26.01.09, 21:21 Jarosław Kaczyński popiera superpaństwo i superarmię UE Poniedziałek, 26 Styczeń 2009 19:05 Jerzy Krajewski Co się stało z braćmi Kaczyńskim, że zdradzili swoich wyborców i swój kraj? Kiedyś mówili, że walczą o jak najwięcej suwerenności dla Polski. Teraz chcą budować superpaństwo Unię Europejską i unijną superarmię. Kto w takim razie może reperezentować interesy państwa polskiego w sojuszu z USA? Może Radek Sikorski? Może ktoś inny? Jeszcze dwa lata temu, w marcu 2007 r., Lech Kaczyński był przeciw traktatowi lizbońskiemu, mówił, że odbiera on państwom suwerenność. Twierdził wówczas, że po wprowdzeniu go w życie Polska miałaby stutus prownicji z autonomią porównywalną do tej, jaką miała Galicja w końcu XIX wieku w ramach Austro-Węgier. Więcej o tym: www.wyborcza.pl/1,76842,4013045.html Co się stało, że Lech Kaczyński zmienił zdanie i zgodził się na oddanie suwerenności naszego kraju, akceptując traktat lizboński? Co prawda teraz wstrzymuje się z podpisem pod nim, ale tyllko dlatego, by nie wywierać presji na Irlandczyków. Co się stało z naszym prezydentem? Co się stanie z naszym państwem? Jasno odpowiedział na to kluczowe pytanie Jarosław Kaczyński w wywiadzie dla dziennika "Rzeczpospolita", który ukazał się 26 stycznia 2009 r. Według niego: "Unia musi być realnym podmiotem. By tak się stało, musiałaby mieć realną siłę w światowej polityce. A tą siłą musiałaby być realna siła militarna. Unia Eurpejska musiałaby wystawić armię, która byłaby przynajmniej porównywawalna z armią Stanów Zjednoczonych. Na to musiałaby wydawać przynajmniej 2,5 proc. PKB.". Wynika z tego oczywisty wniosek, że Jarosław Kaczyński popiera superpaństwo i superarmię UE. Polska w tych jego planach ma być unijną gubernią o autonomii porównywalnej z Galicją w XiX wieku. Wygląd więc, że Jarosław Kaczyński, a pewnie również jego brat Lech, który wykonuje powierzane przez brata zdania, zdradzili swoich wyborców, których przekonywali, że będą walczyli o jak największą suwarenność naszego kraju, zdradzili też nasze państwo - Rzeczypospolitą Polską.. W czyim interesie jest utworzenie superpaństwa i superarmii UE? Głównym beneficjentem będą Niemcy, które chcą uwolnić się od amerykańskiego jarzma, pozbyć się wojsk USA ze swojego terytorium i za jakiś czas zawrzeć strategiczny sojusz z Rosją przeciw USA. Strategiczny sojusz rosyjsko-niemiecki to również cel planu rosyjskiego, nakreślonego w połowie lat 80. ubiegłego wieku jeszcze przez pierwszego sekretarza Komunistycznej Partii Związku Radzieckiego Michaiła Gorbaczowa. Aby moć go zrealizować ekipa Gorbaczowa zdemontowałą w 1989 r. komunizm w całym Układzie Warszawskim, a jej ludzie zaprowadzili tam udawaną demokrację, oraz oddała Niemcom jej wschodnie landy, które stanowiły komunistyczną Niemiecką Republike Demokratyczną. Teraz Niemcy chcą zbudować w Europie superpaństwo, które zamierzają kontrolować, m.in. za pomocą swoich agentów wpływu w innych krajach, które teraz są jeszcze państwami, a po wejściu w życie traktatu lizbońskiego staną się guberniami UE. W tej perspektywie Jarosław Kaczyński i Lech Kaczyński okazują sie kolejnymi niemieckimi agentami wpływu, jak Józef Piłsudski, Aleksander Kwaśniewski, Marek Borowski, Tomasz Nałęcz, Donald Tusk, Władysław Bartoszewski i Adam Michnik. Sam długo uważałem braci Kaczyńskich za amerykańskich agentów wpływu w Polsce, bo przecież Lech Kaczyński wspierał Amerykanów w Iraku i Afganistanie, popierał budowę tarczy antyrakietowej w Polsce i przeprowadzał głośne prowokcje antyrosyjskie. Jarosław Kaczyński w wywiadzie dla "Rzeczpospolitej" pokazał jednak strategiczne cele PiS i Lecha Kaczyńskiego - sojusz z Niemcami w budowie superpaństwa i superarmii UE. Kto w takim razie może reperezentować interesy suwerennego państwa polskiego w sojuszu z USA? Może Radek Sikorski? Bardziej wtedy potrzebny byłby w Polsce, a nie w NATO. Musiałby wystarować w wyborach na prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej w 2010 r. Miałby spore szanse. Może jednak znajdzie się ktoś inny. Wydaje się, że obrona suwerenności Polski na warunkach obecnie obowiązującego traktatu nicejskiego możliwa jest w sojuszu z USA, Czechami, Irlandią i Wielką Brytanią (po zmianie władz w tym kraju). Na sojusz z USA dla obrony suwerenności naszego państwa stawiał rząd Leszka Millera, w którym ministrem spraw zagranicznych był Włodzimierz Cimoszewicz. Niestety, niemieccy agenci wpływu w Polsce okazali się tak silni, że rozbili potężne SLD i zniszczyli wielkie poparcie społeczne dla niego. Czy i tm razem będą silniejsi? Zobaczymy. Kluczowe bitwy rozegrają się podczas wyborów do Parlamentu Europejskiego w czerwcu 2009 r. i wyborów prezydenckich w 2010 r. Jerzy Krajewski, redaktor naczelny www.libertas.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Panie Krajevedeceskij 27.01.09, 16:56 proponuje: a. czosnek b. cebule c. zywokost d. majeranek e. mięta (nigdy nie zawadzi) Wymieszac, zagotowac, dodac pasty do zębów i wypic do dna spiewając MIEDZANARODOWKE! A pytał sie pan Putina, Miedviedeva albo Łukaszenki? Oni z pewnością przystąpią do organizacji: LIBERTAS PROKLJATOJ POLSZY!! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 To tylko pożyteczny idiota :-))) 27.01.09, 17:05 Kolejne otumanione armatnie mięso jankesów, którym silna UE stoi kością w gardle niczym precel w gardle "Debilju" Busza :-D Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Piszesz "Jankesów". Od języka nienawiści zaczyna 27.01.09, 17:36 Piszesz "Jankesów". Od języka nienawiści zaczyna się droga do wojny. "Mięso armatnie"? Jeszcze dobitniej. Jak się domyślam, oczami wyobraźni już widzisz krwawe starcie Unii Euroazjatyckiej z USA. Jarosław Kaczyński też już marzy o superarmii UE. Tu sa szczegóły www.libertas.net.pl/polityka/91-jarosaw-kaczyski-popiera-superpastwo-i-superarmi-ue.html. Pewnie razem chcielibyście uderzyć wspólnie z Rosjanami na amerykańskie miasta, zmieść je z powierzchni ziemi jednym atomowym uderzeniem. Prawda? Ja też potrafię wiele sobie wyobrazić. Każdy bystry obserwator z łatwością dostrzeże, że traktat lizboński politycznie wymierzony jest w USA. Poprzedni prezydent USA był rzeczywiście "Debilju". Może Barack Obama będzie mądrzejszy. Może nie będzie żadnej panience wkładał cygara między uda. Jednym z powodów nalotów na Belgrad było odwrócenie uwagi mediów od seksskandalu w Białym Domu. Zobaczym, co się stanie. Gra toczy się. Jest coraz ostrzejsza. Bardzo wiele zależy od przywódców. Nawet nie zdajecie sobie sprawy, jak wiele zależy od jednostek i przypadków. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 No i bardzo dobrze :-))) 27.01.09, 17:45 jerzykrajewski7 napisał: Każdy bystry obserwator z łatwością dostrzeże, że traktat lizboński > politycznie wymierzony jest w USA. Jako członkom UE powinno nam zależeć na tym żeby lać tych militarnych, neoliberalnych czubków ile wlezie, a nie umacniać ich wpływy na naszym terenie - tak jak to robi sprostytuowana płatna jankeska szmata Ganley i inni bezmyślni kretyni twojego pokroju :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 A tak miło dyskutowało się z Panem na poważnie 27.01.09, 17:15 A tak miło dyskutowało się z Panem na poważnie. Dziwna ta agresja w Pana języku. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Szef Polskiego Klubu Gepardów Biznesu 27.01.09, 18:18 ex - członkiem UPR, libertariańskiej monarchistycznej sekty założonej przez garstkę świrów, a teraz pachołkiem płatnego jankieskiego agenta Ganleya :-))) O, żesz jasny gwint ! To żeś pan pięknie wdepnął w guano, panie Krajewski :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 . 27.01.09, 18:58 www.gepardybiznesu.pl/component/option,com_contact/catid,12/Itemid,48/ Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Demokracja Odpowiedzialność Przejrzystość 27.01.09, 19:04 Demokracja Odpowiedzialność Przejrzystość - to hasło Declana Ganleya i ruchu Libertas. Wiele można dowiedzieć się o mnie z internetu. Polecam również www.nasza-klasa.pl www.goldenline.pl. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 .... i wyjdzie___ DOOPA ___ 27.01.09, 19:09 panie Krajewski :-))) Gonić się porąbane świry za ocean razem z Korwinem i nie mącić w Polsce !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Mówi Pan to do mnie? 27.01.09, 19:21 A jakaż to kochaneczku agresyjka? Po upewnieniu sie, że jesteś Pan chory na głowę zacząłem sie z pana nabijać. Agresja, agresja - czy ja może zębiska pokazuję albo zaciskam pięściory???? Skądże, klepię ci ja sobie w keyboarda i piszę dykteryjkii oraz uprawiam breweryjki. Mam hipoteze roboczą, że Libertas to taki klon od SVOBODA żIZNI NU TOLKA W ROSSIJI! KURITSA NJE PTITSA POLSCHA NJE ZAGRANITSA, WOT SCHUTKA TAKAJA. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Corpus delicti : 27.01.09, 19:46 ".[26] Only days before the June referendum, John Bolton US Ambassador to the UN, stated that Ireland voting for the Lisbon Treaty would be a mistake which could undercut NATO. The Telegraph reported that he "argued that if the EU has its own military capability, people will think NATO is redundant and Europe "can take care of their own defence".[27] The US Deputy Secretary of State, John Negroponte, has denied that Ganley and/or Libertas has received support from the U.S. government. [28]. en.wikipedia.org/wiki/Declan_Ganley#Questions_raised_in_the_European_Parliament_about_Pentagon_contracts.2C_the_CIA_and_Libertas_fu nding Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Partie nie mogą byc finansowane z zagranicy 27.01.09, 20:03 Partie, działające w Polsce, nie mogą być finansowane z zagranicy. Jest to zabronione. Prosze zwrócić, jak niemieckie fundacje finansuje różne instytuty i organizacje pozarządowe. Instytu Studiów Strategicznych, kierowany przez żonę ministra obrony narodwej Bogdana Klicha finansują m.ni. fundacje im. Friedricha Neumanna, im. Friderica Eberta oraz im. Konrada Adenaura. Fundacja Schumana jawnie włączyła się kilka lat temu kampanię polityczną w Polsce finansuja billbordy w centrach wielkich miast ze świniami ubranymi w biało-czerwone krawaty. To był eidentny atak polityczny niemieckiej fundacji przeciw legalnie działajacej partii politycznej w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Partie nie mogą byc finansowane z zagranicy 27.01.09, 20:07 to ciekawe, aż zapytam w Fundacji, właśnie do nich piszę, może się panem wreszcie zainteresują Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Niemcy krzyczeli: "Ty polska świnio" 27.01.09, 23:25 "Instytu Studiów Strategicznych, kierowany przez żonę ministra obrony narodwej Bogdana Klicha finansują m.ni. fundacje im. Friedricha Neumanna, im. Friderica Eberta oraz im. Konrada Adenaura", podał dziennik "Rzeczpospolita" 26 stycznia 2009 r. Informację, że fundacja Schumana jawnie włączyła się kilka lat temu w kampanię polityczną w Polsce finansując billbordy w centrach wielkich miast ze świniami ubranymi w biało-czerwone krawaty, sam sprawdzałem. Zadzwoniłem do fundacji, upewniłem się, że to ona sfinansowała tę ohydną kampanię przeciw Polakom (to Niemcy w czasie II wojny mówili do naszych rodaków "Ty polska świnio", bijąc ich po całym ciele na potwornych przesłuchaniach), a następnie grzecznymi słowami skomentowałem to. To był ewidentny atak polityczny niemieckiej fundacji przeciw legalnie działającej partii politycznej w Polsce. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Niemcy krzyczeli: "Ty polska świnio" 28.01.09, 10:16 a jak Rosjanie mówili do Polaków na przesłuchaniach, bo mniemam, że tam też pan był ? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Rosjanie też krzyczeli: "Ty polska świnio" 28.01.09, 10:24 Starszy brat mojego ojca, który zdążył być w Armii Krajowej i trafił za to po II wojnie światowej do obozu w ZSRR, opowiadał, że Rosjanie przesłuchując nie byli lepsi niż Niemcy. Wrócił z tego obozu w opłakanym stanie. Tragiczne były losy obywateli naszego państwa w XX wieku. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Rosjanie też krzyczeli: "Ty polska świnio" 28.01.09, 10:28 mniemam, że wszyscy Niemcy i wszyscy Rosjanie tak krzyczeli ? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Nie wszyscy krzyczeli: "Ty polska świnio" 28.01.09, 10:49 Nie wszyscy Niemcy i Rosjanie krzyczeli: "Ty polska świnio". Zdecydowana mniejszość tak krzyczała. Choć wśród Niemców pewnie proporcjonalnie węcej niż wśród Rosjan. Niemcy mają bowiem poczucie wyższości nad Słowianami. Potwierdzają to współczesne badania socjologiczne. Nadal uważają się za "rasę panów". Zdecydowanie wolę Rosjan, którzy bardzo wycierpieli pod rządami komunistów, nawet bardziej wycierpieli niż Polacy pod rządami komunistów. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Nie wszyscy krzyczeli: "Ty polska świnio" 28.01.09, 10:55 proszę podać link do tych badań Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Fundacja Schumana też krzyczała "Ty polska świnio" 28.01.09, 11:10 Upewniłem się przed chwilą w Fundacji im. Roberta Schumana kiedy sfinansowała wielkie billboardy w Warszawie ze świaniami w biało- czerwonych krawatach. Pan z sekretariatu powiedział, że było to przed poprzednimi wyborami do europarlamentu w 2004 r. Poprosiłem, by wysłał na mój adres mailowy zdjęcie tego billboardu w jpg. Gdy dostanę to zdjęcie opublikujemy je na www.libertas.net.pl Polska Fundacja im. Roberta Schumana Al. Ujazdowskie 37/5 00-540 Warszawa Tel.: +48 22 6212161, 6217555 Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Dowód: Fundacja Schumana krzyczała "polska świnio 30.01.09, 01:18 Zdjęcie billboardu jest pod tym adresem www.libertas.net.pl/polityka/100-fundacja-schumana-qty-polska-winioq-.html Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Linków nie mam, Czytałem o tym w "Forum". 28.01.09, 11:11 Linków nie mam. Czytałem o tym kiedyś w tygodniku "Forum". Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Linków nie mam, Czytałem o tym w "Forum". 28.01.09, 11:19 patrz.pl/mp3/jerzy-stuhr-spiewac-kazdy-moze Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Gdy znajdę więcej czasu, poszukam tych linków 28.01.09, 11:55 Fundacja Schumana zdjęcia świni w biało-czerwonym krawacie jeszcze nie przesłała. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Gdy znajdę więcej czasu, poszukam tych linków 28.01.09, 11:59 a szkoda, bo bym dołączył do swojej galerii www.hehe.com.pl/IMG/smiesznezdjecia/polityka/lepper_nago.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Świetne zdjęcie Leppera 28.01.09, 12:54 Słyszałem i czytałem, że to miły facet. Widziałem, jak się zmienił. Bardzo zdolny. Media wgniotły go jednak w bagno. Anonimowa prostytutka zaproszona do programu "Teraz my" powinna przejść do histori polskich mediów, jako przykład degrengolady dziennikarzy. Takich numerów to nawet progaganda PRL nie robiła opozycji politycznej. Wielu dziennikarzy w Polsce to prawdziwe prostytutki, a nie anonimowe. PS. Tak dla jasność, wiem, że to fotomontaż. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Świetne zdjęcie Leppera 28.01.09, 15:22 mam lepsze zdjęcie tego knura ziomusie.republika.pl/lepper.gif Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 O - taaaak ..... 27.01.09, 20:10 Nigdy nie robimy tego co jest zabronione, ponieważ " jest to zabronione" - nieprawdaż ? :-))) serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34292,1564541.html www.dziennik.pl/swiat/article113287/Bush_sklamal_o_Iraku_i_to_kilkaset_razy.html Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Wojciech Wierzejski upoważniony do rozmów o liście 27.01.09, 23:19 Wojciech Wierzejski upoważniony został do rozmów o wspólnej liście Libertas, wynika z poniższego wpisu na forum www.prawy.pl. Wojciech Wierzejski podał, że Declan Ganley przyjedzie do Polski 1 lutego. Pełna zgoda i moje poparcie Panie Wojciechu. Dziękuję serdecznie Panu za tak wielkie i niezmienne zaangażowanie dla umęczonego Narodu Polskiego. Gratuluję, za upoważnienie Pana przez Radę Polityczną LPR do udziału w rozmowach o budowie wspólnej listy do Parlamentu Europejskiego z przedstawicielami ugrupowań narodowych, ludowych i konserwatywnych. Pozdrawiam bardzo serdecznie., Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 .............? 02.02.09, 23:02 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=89938615&a=90473012 Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 To nie kryzys - to rezultat 28.01.09, 08:39 To nie kryzys gospodarczy - to rezultat działań unijnej i amerykańskiej biurokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 To nie kryzys gospodarczy - to rezultat 28.01.09, 10:19 Gdy 24 września 2008 r. napisałem, że czeka nas globalny krach, nikt nie chciał w to wierzyć. Przedstawiciele rządu, ekonomiści i eksperci twierdzili, że nie ma żadnego kryzysu. Dziś większość z nich dostrzega problemy, ale łudzi się, że nie będzie tak źle, jak to maluję. A idziemy prostą drogą do recesji i kolejnego bankructwa naszego państwa. Polscy politycy zawodzą nas nieustannie. 12 grudnia 2008 r. premier i prezydent zgodzili się na przyjęcie pakietu klimatycznego na szczycie Unii Europejskiej. Nie użyli weta, które jeszcze mamy na mocy traktatu nicejskiego. Zgodzili się w ten sposób na znaczne podwyżki cen energii w naszym kraju w ciągu kilku najbliższych lat. Dobiją w ten sposób wiele polskich firm, które nie będą w stanie zarabiać przy wysokich cenach energii. Wzrośnie przez to bezrobocie i deficyt w budżecie państwa, bo trzeba będzie więcej wydawać na zasiłki dla bezrobotnych i spadną wpływy ze składek od pracowników do ZUS, który trzeba będzie wesprzeć większymi dotacjami. Rządowa ustawa, zaakceptowana przez parlament i prezydenta, nałożyła na 3 miliony firm obowiązek zatrudnienia strażak, co będzie je kosztowało sporo mitręgi i 3-5 mld zł na szkolenia. Prowadzenie biznesu staje się w Polsce coraz bardziej skomplikowane, co w dużej mierze jest skutkiem unijnych dyrektyw. Zniechęca to obywateli do zajmowania się działalnością gospodarczą. Wielkie sieci supermarketów i dyskontów niszczą miejsca pracy w małych i średnich firmach handlowych i produkcyjnych, szkodzą biznesowym klientom banków spółdzielczych, dobijają małe miasta. Zagraniczne banki inwestycyjne, korzystając z pośrednictwa zagranicznych banków w Polsce, ograły polskie firmy na opcjach walutowych na kilkanaście miliardów złotych. Towarzystwa funduszy emerytalnych zdarły z przyszłych biednych emerytów kilkanaście miliardów złotych opłat, a nie zarobiły dla nich realnie ani grosza w ciągu 10 lat. Zaś klienci, którzy korzystają z ich usług od 3-4 lat, mają duże nominalne straty, czyli mają znacznie mniej pieniędzy niż ZUS wpłacił za nich do PTE. Zagraniczne banki w Polsce ograbiają klientów, którzy wzięli kredyty hipoteczne w walutach, stosując duże widełki przy kursach wymiany. Przejęty przez Włochów Bank Pekao SA w ubiegłym roku cały zysk za 2007 r. i 2006 r. w formie dywidendy przekazał akcjonariuszom, z czego kilkaset milionów złotych powędrowało do włoskiej centrali. A dziś prezes Pekao SA Jan Krzysztof Bielecki domaga się pomocy dla banku od polskich podatników. Popełnione w przeszłości i teraz błędy źle skończą się dla naszego kraju. Wiele wskazuję na to, że idziemy prostą drogą do recesji i kolejnego bankructwa naszego państwa. Ma rację Zyta Gilowska, że nasz rząd zachowuje się beztrosko, jak naiwny Czerwony Kapturek. Nasi politycy, tak jak ich koledzy na całym świecie, myślą tylko w perspektywie najbliższych wyborów. Myślą tylko o ich wygraniu. A co dalej? Niech tym martwią się inni. Może ich jednak czekać niemiła niespodzianka. Obecny kryzys gospodarczy rozprzestrzenia się tak szybko, że za rok wszyscy zobaczą, że w Polsce nie mamy do czynienia ze spowolnienie, że to prawdziwy krach. W dniu wyborów prezydenckich jesienią 2010 r. 3 miliony bezrobotnych i ich rodziny zastanowią się, czy Donald Tusk lub Lech Kaczyński zasługują na ich głos. To dobrze, że premier Tusk dostrzegł wreszcie, że idą ciężkie czasy. Może nasi przywódcy przestaną się bawić jak małe dzieci w piaskownicy, zabierać sobie zabawki (głównie samoloty) i zajmą się tym, co jest naprawdę ważne - naszą gospodarką. Wydaje się jednak, że tak naprawdę nie wiedzą, jak poradzić sobie z kryzysem, co bardzo boleśnie odczują polscy obywatele, firmy, banki spółdzielcze i gminy. Naszym krajem rządzą bowiem wielkie korporacje finansowe, handlowe i produkcyjne, a nie politycy, którzy siedzą w ich kieszeniach. Interesy wielkich korporacji reprezentują Związek Banków Polskich i Polska Konfederacja Pracodawców Prywatnych Lewiatan, która ostatnio broni wysokich opłat pobieranych przez PTE. O interesy polskich obywateli, firm, banków spółdzielczych i gmin upominają się nieliczni. Jerzy Krajewski Więcej na ten temat www.libertas.net.pl/gospodarka/95- pierwszy-etap-globalnego-krachu-.html Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Libertas Polska od prawa do centrum 28.01.09, 15:12 Libertas Polska może zbudować koalicję od prawa do centrum Partia Jarosława Kaczyńskiego wraz z nim w nowym garniturze idzie do centrum sceny politycznej. Gdyby sojuszowi Libertas udało się odnieść duży sukces w wyborach do Parlamentu Europejskiego, możliwe byłoby rozbicie PiS w Sejmie. Wtedy mógłby starać się zająć silniejszą pozycję, budując autentyczną koalicję od prawa do centrum. Już w na początku stycznia 2009 r. zauważyłem zmianę strategii działania PiS i Lecha Kaczyńskiego. Lech Kaczyński i PiS postawili na kompromis i przesunięcie się w stronę środka sceny politycznej. Pokazuje to orędzie noworoczne prezydenta, zmiana stosunku do in vitro, a teraz informacje o nowym programie PiS i kampanii reklamowej tej partii. PiS nie będzie już angażowało się w obronę suwerenności, prawdy i sprawiedliwości, bo to podobno nie interesuje już wyborców. Jest partią tylko trochę mniej pragmatyczną niż PO. Albo inaczej, PO to to samo co PiS tylko w lepszych garniturach. Jarosław Kaczyński opalił sie więc, założył garnitur uszyty na jego miarę i dobrał odpowiedni krawat. Po prawej stronie sceny politycznej poszerzy się więc przestrzeń do aktywniejszych działań dla Libertas, Naprzód Posko, LPR, UPR i Prawicy Rzeczypospolitej. PiS liczy, że w drugiej turze wyborów prezydenckich zwolennicy tych partii i tak najprawdopodobniej będą musieli poprzeć Lecha Kaczyńskiego. Ale może doznać zawodu. Zjednoczenie sił Libertas, Naprzód Posko, LPR, UPR i Prawicy Rzeczypospolitej mogłoby stworzyć szansę dostania się do europejskiego parlamentu ugrupowania, które mogłoby liczyć na kilkanaście procent głosów. Jego spoiwem mógłby być sprzeciw wobec traktatu lizbońskiego w ramach paneuropejskiego ugrupowania Libertas. Jednym z jego celów powinno być rozbicie PiS, pozyskanie posłów, którzy głosowali przeciw traktatowi lizbońskiemu. Gdyby sojuszowi Libertas udało się odnieść duży sukces w wyborach do Parlamentu Europejskiego, rozbicie PiS w Sejmie byłoby łatwiejsze. Wtedy Libertas mógłby starać się zająć pozycję PiS, budując koalicję od prawa do centrum, bo powinien też walczyć o elektorat centrowy. W takiej sytuacji potrzebowałby dobrego kandydata na prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, który stawiałby na obronę suwerenności Polski w ścisłym sojuszu z USA. Jerzy Krajewski Więcej na ten temat: www.tvp.info/news.html?news=854770&directory=17099 www.historiaprl.info/korporacyjna/polityka/82-pis-odpuszcza-walk-z-ukadem.html www.rp.pl/artykul/254768_PiS_uderzy_Platforme_jej_bronia.html Odpowiedz Link Zgłoś
posraldescu Re: Libertas Polska od prawa do centrum 30.01.09, 22:37 Zapiekli wrogowie Unii. Wasze miejsce jest na śmietniku historii. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Liberats w Polsce będzie bardzo prawicowy 29.01.09, 06:26 Liberats w Polsce będzie, niestety, bardzo prawicowy. Centrum na razie nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
posraldescu Re: Liberats w Polsce będzie bardzo prawicowy 30.01.09, 22:33 Wrogom UE w wersji z Lisbony dziękujemy. Wynocha na służbe do Kaczora mniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Kaczory poparły Lizbonę 31.01.09, 16:30 Barcia Kaczyńscy zgodnie oszukali swych wyborców i poparli traktat lizboński. Onie są gorsi niż PO, bo okazali się zdrajcami i oszustani swych wyborców. PSL jak zwyklę przyłączyło się do swego pana, tym razem PO. SLD po podsunięci Leszka Millera i Włodzimierza Cimoszewicza realizuje linię niemieckiej socjaldemokracji. Kiedyś Moskwa dziś Berlin wytycza im kierunki działania. Leszek Miller walczący o suwerennośc naszego kraju to było niezwykłe zjawisko na lewicy. Choć miał wspaniałego poprzednika Władysława Gomułkę. Obaj marnie skończyli. Teraz wielki trend jest taki, by przyłaczać się do europeistów i tworzyć nowy raj na ziemi pod nazwą superpaństwo Euroazjatyckie, by walczyć z USA. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Pęczak - wsadzili bo nie chciałem oskarżać Millera 29.01.09, 09:20 Były poseł Mirosław Pęczak, po wczorajszym wyroku sądu, skazującym go na cztery lata, powiedział, że wsadzili go do więzienia, bo nie chciał fałszywie oskarżać Leszka Millera, co sugerowali przesłuchujący go (prokuratorzy? - tego nie był). Taki mnie więcej był wydźwięk jego wypowiedzi, którą wyemitowało dziś rano Radio TOK FM. Przyjaciele Niemców w Polsce są naprawdę potężni. Strach się bać. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Spotkanie z Declanem Ganleyem 1 lutego 29.01.09, 16:51 Spotkanie z Declanem Ganleyem 1 lutego Więcej o tym pod adresem www.libertas.net.pl/polityka/98-otwarte-spotkanie-z-declanem-ganleyem-1-lutego-2009-r.html Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Unijna ekologia pogrąży polską gospodarkę? 29.01.09, 21:58 Unijna ekologia pogrąży polską gospodarkę? Naukowcy ostrzegają, że Polska zapłaci potężne sumy, jeżeli prognozy emisji dwutlenku węgla się sprawdzą. Według obliczeń w roku 2030 wyemitujemy do atmosfery o 70 milionów ton dwutlenku węgla za dużo. Zgodnie z pakietem klimatycznym kosztować to będzie nasz kraj prawie trzy miliardy euro rocznie. źródło: IAR za www.bankier.pl W Warszawie specjaliści do spraw energetyki dyskutowali na temat zwiększenia efektywności polskiej gospodarki. Doktor Tomasz Chruszczow zwrócił uwagę, że polski przemysł jest dwa i pół raza bardziej energochłonny, niż przeciętna gospodarka europejska. Problemem jest też uzależnienie naszego przemysłu od węgla. Według profesora Krzysztofa Żmijewskiego musimy spalać go mniej i efektywniej. Dziś wykorzystujemy tylko 30 procent energii zawartej w czarnym surowcu. Profesor Żmijewski podkreślił, że jeżeli uda nam się unowocześnić polską gospodarkę, to ograniczenie emisji dwutlenku węgla jest realne. Będziemy mogli na tym zyskać nawet 1,7 miliarda euro. Ta kwota jest różnicą między tym co dostanie polski rząd na sprzedaż, w ramach aukcji emisji dwutlenku węgla, a tym co polska gospodarka, będzie musiała kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
posraldescu Re: Unijna ekologia pogrąży polską gospodarkę? 30.01.09, 22:34 Brednie nawiedzonych. Jak będzie naprawdę zobaczymy w 2030r. Wasze straszenie jest żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Kryzys będzie bardzo głęboki 31.01.09, 21:40 To nie kryzys - to rezultat błędnej polityki w USA i UE. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Traktat lizboński niezgodny z niemiecką konstytuc 30.01.09, 00:03 Traktat lizboński jest niezgodny z niemiecką konstytucją Niemcy mogą poważnie opóźnić proces ratyfikacji traktatu z Lizbony. Powodem jest nieoczekiwane wpłynięcie do Trybunału Konstytucyjnego w Karlsruhe nowej 800-stronicowej skargi poddającej unijny dokument miażdżącej krytyce. Napisał ją Markus C. Kerber, profesorem prawa. Więcej na ten temat www.libertas.net.pl/polityka/99-traktat- lizboski-jest-niezgodny-z-niemieck-konstytucj.html Odpowiedz Link Zgłoś
posraldescu Re: Traktat lizboński niezgodny z niemiecką kons 30.01.09, 22:35 P. Kreber nie jest sędzią i wyroku nie wydaje. Trybunał może, ale nie musi brać pod uwagę jego wypocin. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Leszek Miller nie chciał Konstytucji UE 30.01.09, 10:10 Więcej na www.libertas.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
posraldescu Nikt was do PE nie wybierze. 30.01.09, 22:32 Na bujdy nienawidzących Unii prawicowców którzy są rzekomo za jej naprawianiem nie nabierze się już nikt. Wasze miejsce jest w Moskwie, ale nie w Brukseli. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Za suwerennością Polski jest sporo Polaków 31.01.09, 13:37 Za suwerennością państwa polskiego opowiada się sporo obywateli Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Dobrze, że nie Irlandczyków !!! 02.02.09, 14:39 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6224956,Irlandia_zmienia_zdanie_o_Traktacie_Lizbonskim.html W Polsce przeciwko traktatowi są już tylko takie stare postkomunistyczne dinozaury i inne otumanione moherowe ciemnoty jak ty :-))) www.money.pl/gospodarka/raporty/artykul/80;proc;polakow;zadowolonych;z;ue,62,0,339006.html Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Kulturowo jestem Polakiem 31.01.09, 09:56 Nie wiem, co powie badanie mojego DNA. Kulturowo jestem Polakiem. Od urodzenia mówię po polsku. Moi rodzice i dziadkowie od urodzenia mówili po polsku. Jestem katolikiem, tak jak moi rodzice i dziadkowie. Mam ślub kościelny z moją żoną. Moi synowie są ochrzczeni, starszy bierzmowany. W sporcie kibicuję zawodnikom reprezentującym Polskę. Polska to dla mnie ojczyzna. To cechy określają mnie jako Polak. Choć można być Polakiem nie będąc katolikiem. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Mentalnie jestem Żydem 01.02.09, 00:09 Zainspirował mnie Pan tym żydostwem. W swojej bibliotece dojrzałem książkę "Wiek Żydów" napisaną przez Jerzego Slezkinea. Leżała tam od kilku lat. Zacząłem ją czytać i wyszło, że mentalnie jestem Żydem. Nomadem, bo opuściłem rodzinne strony, by pracować w Warszawie. Człowiekiem wykształconym - dziennikarzem, przedsiębiorcą i spekulantem giełdowym. No i mam liberalne poglądy. Kocham demokrację parlamentarną, państwo prawa i prawa człowiek. Slezkine nawet protestantów, którym Max Weber przypisuje stworzenie kapitalizmu, nazywa Żydami. Mentalnie (a może funkcjonalnie) jestem więc Żydem. Kulturowo jestem Polakiem. A biologicznie? Postram się to sprawdzić. Zapłacę za badanie mojego kodu DNA. Jestem tego ciekaw. Na północnym Mazowszu, skąd pochodzi mój ojciec, było dużo Żydów. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Mentalnie jesteś___ idiotą ___ :-))) 02.02.09, 14:04 czyli inaczej dupowatym " pożytecznym idiotą" na usługach cwanych, bezwzględnych jankesów :-))) Zaiste to wielki powód do dumy, Panie Krajewski ! A teraz się dalej onanizuj publicznie kretyńskimi rozważaniami " Who I am ? " na poziomie gimnazjalisty :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Tożsamość Libertas 02.02.09, 10:00 Jaka będzie tożsamość Libertas? Zastanawia się nad tym adwokat Jerzy Marcin Majewski www.libertas.net.pl/polityka/108-czy-libertas-w-polsce-zbuduje-wasn-tosamo-.html Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Dziękuję "Gazecie Wyborczej" 02.02.09, 13:46 za artykuł o Dekalnie Ganleyu www.libertas.net.pl/polityka/110-qgazeta-wyborczaq-dostrzega-wreszcie-declana-ganleya.html Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Libertas__ jest__ finansowane__ przez__ USA 02.02.09, 13:57 ile dostajesz na konto za rycie w UE, sprostytuowany dupowlizie jankeski ? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: indeed4 02.02.09, 15:32 indeed4 napisał: > Libertas jest finansowane przez USA > ile dostajesz na konto za rycie w UE, sprostytuowany dupowlizie > jankeski ? Malo mnie to obchodzi. Najwazniejsze jest czy to, co Libertas glosi ma sens i kim sa ludzie, ktorzy te organizacje prowadza? Musze sie dokladniej temu "cacku" przyjrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Zapraszam do Libertas 02.02.09, 15:45 Kontakt do mnie na www.libertas.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Dołącz kołtunie rydzykowy 02.02.09, 15:52 do drugiego prawicowego kołtuna - pasujecie do siebie jak ulał :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Jak na Europejczyka wyjątkowo niekulturalny 02.02.09, 18:21 Jak na Europejczyka jest Pan wyjątkowo niekulturalny. To przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Krajewski - kulturalna sprzedajna antypolska 02.02.09, 18:31 ___________________SZMATA____________________ Bardzo a baaaaaardzo kulturalna - rzeczywiście :-))) Masz jeszcze jakieś uwagi n/t to zmiataj jankieski pachołku z tymi rewelacjami do ND albo do TV TRWAM ! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: indeed4 02.02.09, 19:55 indeed4 napisał: > do drugiego prawicowego kołtuna - pasujecie do siebie jak ulał :-\ Sluchaj, przebrzydla eurplewacka gnido! - Naucz sie rozmawiac po ludzku, albo wsadz swoj nos tam gdzie nalezy - prosto w dupe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 :-))))))))) 02.02.09, 20:06 wet3 - nie kop dziecko, bo się spocisz :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Niekulturalnych ludzi ignoruje się 02.02.09, 21:13 Drogi Wat3 Niekulturalnych ludzi ignoruje się. Nie ma co ich rozjuszać. Ze spotkań wyprowadza ich policja albo Panowie z firmy ochroniarskiej. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Drogi Wet3 02.02.09, 21:17 Drogi Wet3 Niekulturalnych ludzi ignoruje się. Nie ma co ich rozjuszać. Ze spotkań wyprowadza ich policja albo Panowie z firmy ochroniarskiej. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Ooooo - dzięki ! 02.02.09, 22:08 to doprawdy bardzo miłe z twojej strony, że mnie bronisz przed niewybrednymi atakami dobrze wszystkim znanego na forum prostaka wet3 :-))) Z niecierpliwością czekam na obiecanych "panów ochroniarzy", jeszcze raz dzięki ! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Libertas dostanie 200 tys. euro z UE 02.02.09, 22:28 Więcej o tym na www.libertas.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Krajewski__to____antypolska___spr zedajna___szmata 02.02.09, 22:30 i pachołek jankesów ! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: indeed4 03.02.09, 15:19 indeed4 napisał: > wet3 - nie kop dziecko, bo się spocisz :-))) Nie znosze dupkow eurolewackiej oraz czerwonej zarazy, ktorzy nie majac nic do powiedzenia uciekaja sie ZAWSZE do inwekyw oraz obrzucania lajnem i blotem!!! Ty, maly eurolewacki i zasrany dupku, jestes tu klasycznym przykladem. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Kiepsko ........ 03.02.09, 16:53 coś bardzo skromnie tym razem - ktoś ci zadjustował tekst zgodnie z jedynie słuszną linią polityki pokoju ? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Biuro w Alejach Ujazdowskich 22/3 02.02.09, 18:23 Biuro Libertas zostało dziś otwarte w Warszawie w Alejach Ujazdowskich 22/3 Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 80%___Polaków__zadowolonych___z__ _UE 02.02.09, 18:41 www.money.pl/gospodarka/raporty/artykul/80;proc;polakow;zadowolonych;z;ue,62,0,339006.html Libe____r_a_t_s___ zmiatać z naszego kraju, POLSKA NIE BĘDZIE 52 STANEM USA, odmóżdzone prawicowe pachoły !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 A kto to jest Wierzejski ? 02.02.09, 23:01 www.kurczeblade.pl/2006/11/12/wybory-samorzadowe-pierwsze-wrazenia.html Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Uuuuuuuu.... a to ci dopiero cenny nabytek :-))) 02.02.09, 23:14 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=89938615&a=90473012 Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Płacą Panu indeed4 za te wygłupy, czy co? 02.02.09, 23:30 Jeżeli tak, to kto płaci? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Komu - naczelnemu pajacowi RP Korwinowi 02.02.09, 23:35 ... czy cudakowi - Wierzejskiemu ? Którego z tych prawicowych półmózgów ma pan na myśli ? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Korwin to supermózg 02.02.09, 23:50 Korwin to supermózg. Cenię jego inteligencję i błyskotliwość. Czytałem mnóstwo jego tekstów i kilka książek. Z wieloma jego poglądami nie zgadzam się jednak. Logicznie może są i słuszne, ale brak w nich empatii. Wierzejskiego nie znam. Czytałem może kilka jego tekstów. Nie powalały mnie intelektualnie. Napis, który powiesił na drzwiach swego biura, że homoseksualistą (użył innego słowa) wstęp zbroniony, był głupotą. Stał się przez to łatwym celem dla liberalnych mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Korwin to ___supercham_i___superbydlę___! 03.02.09, 16:06 a do tego taki sam przygłup jak ty - aktywisto od siedmiu boleści :-))) wiadomosci.wp.pl/kat,50316,wid,9281870,wiadomosc_prasa.html?ticaid=17709 Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Potrafię prowadzić wątek 6 lat 02.02.09, 23:37 Wątek ze sprzeciwem wobec amerykańskiej napaści na Irak prowadzę już prawie 6 lat. Zaczyna się pod tym adresem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=450&w=5025581 Ma doświadczenie. Łatwo mnie Pan nie zniechęci. Zwykle jasno oceniam sytuacje. W sprawie Iraku nie pomyliłem się. To Adam Michnik przepraszał publicznie za poparcie napaści na Irak. W sprawie demokracji w UE i Libertas też nie mylę się. Mam jasne i przemawiające do ludzi argumenty. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 UUUUuuuuuuuuu - a to co ........? 03.02.09, 16:11 c.v. panie Krajewski ?!! Bardzo nam przykro, ale casting na prawicowych pajaców jest już zakończony - bezapelacyjne zwycięstwo odniósł patron wszelkich poprawicowych spadów - o. Rydzyk, tak że już panu dziękujemy. :-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Jaki skromnyyyyyyyyyyy ... :-))) 03.02.09, 16:40 jerzykrajewski napisał : > Mam jasne i przemawiające do ludzi argumenty. To oceniają inni, a nie ty - pyszałkowata betonowa głowo :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Daniel Pawłowiec -zapamietajcie to imię i nazwisko 03.02.09, 00:21 I te jego słowa: Nie ma lewicy ani prawicy, jest tylko jedna Polska! "Gdy kryzys gospodarczy za pasem nie wypada wydawać pieniędzy na dwudniowe zbytki. Szkoda czasu na dwudniowe warsztaty z marketingu politycznego i, jak to się z angielska nazywa, pijaru. Nam trzeba się skupić na rzeczach najważniejszych dla Polski i dla każdego z nas – tą sprawą jest Traktat Konstytucyjny", powiedział Daniel Pawłowiec na spotkaniu w Warszawie 1 lutego 2009 r. Całość pod adresem www.libertas.net.pl/polityka/106-nie-ma-lewicy-ani-prawicy-jest-tylko-jedna-polska.html Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Giertychowski____Weszpolak__z__Na szego___Wziewnika 03.02.09, 17:03 pl.wikipedia.org/wiki/Daniel_Paw%C5%82owiec Odpowiedz Link Zgłoś
boravw12 Re: Liberats w Polsce - co myślicie o tym nowych 03.02.09, 00:30 jerzykrajewski7 napisał: > Liberats w Polsce - co myślicie o tym nowych ruchu paneuropejskim? > > O ludziach, którzy kochają Unię Europejską, ale nie chcą traktatu > lizbońskiego? > > Więcej na www.libertas.net.pl > > Pozdrawiam > > Jerzy Krajewski Jestem za !!!.Mamy prawo do poznania różnych opinii.Jest wolnośc słowa.Poparcie UE nie wyklucza dyskusji nad traktatem. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Ocieplenie to bujda 03.02.09, 00:35 Klaus: Globalne ocieplenia to bujda - Nie uważam, abyśmy mieli do czynienia z jakimkolwiek globalnym ociepleniem - oświadczył w sobotę prezydent Czech Vaclav Klaus, rozmawiając z dziennikarzami podczas szczytu w Davos. - Nie ma na ten temat żadnych danych statystycznych - dodał, odnosząc się do wypowiedzi na ten temat byłego kandydata na prezydenta Stanów Zjednoczonych Ala Gore'a. Klaus dodał, iż jest mu bardzo przykro, że ludzie pokroju Gore'a nie są gotowi do wysłuchania argumentów strony przeciwnej, których on sam uważnie słucha. - Środowiskowe maniactwo i alarmizm globalnoociepleniowy zagrażają naszej wolności - podkreślił. Stanowisko prezydenta sprawującej obecnie przewodnictwo w UE Republiki Czech stoi w sprzeczności z oficjalnym stanowiskiem Wspólnoty jako całości. Pogląd Vaclava Klausa na kwestię globalnego ocieplenia jest tożsamy z opiniami ekspertów, którzy wskazują, że największym emiterem dwutlenku węgla są akweny wodne. Jednocześnie odniósł się do kwestii trwającego obecnie kryzysu, stwierdzając, że może ona zostać wykorzystana do nałożenia ograniczeń w funkcjonowaniu rynków i całej ogólnoświatowej gospodarki. - Bardziej obawiam się ewentualnych konsekwencji, które mogą wyniknąć z kryzysu, niż jego samego - skonstatował. AW "Nasz Dziennik" 2009-02-02 Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Poparcie UE nie wyklucza dyskusji nad traktatem 03.02.09, 06:27 Tka jest. Poparcie UE nie wyklucza dyskusji nad traktatem Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Pokojowa potęgą nr 1 na świecie? 03.02.09, 06:34 Pokojowa potęgą nr 1 na świecie? To dlaczego Jarosław Kaczyński chce stworzyć superarmię UE? To już NATO nie wystarcza? Przeciw komu ma być ta superarmia? Z kim UE chce stoczyć bój na śmierć i życie? Próba odpowiedzi na te pytania jest pod adresem: www.libertas.net.pl/polityka/91-jjarosaw-kaczyski-chce-superpastwa-i- superarmii-ue.html Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Co dzieje się w Libertas 03.02.09, 09:46 Więcej pod adresem www.libertas.net.pl/polityka/117-zgoda-buduje-niezgoda-rujnuje.html Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 "GW" pisze znowu "eurosceptyk".. 03.02.09, 10:59 zamiast "eurorealista". A jej dziennikarzach o inych ludziach pisze "indywidua". Tak jakby inny człowiek nie miał prawa myśleć inaczej niż on. Sowiecka mentalność: blogue.blox.pl/2009/02/Unia-sfinansuje-swoich-przeciwnikow.html Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 _Libe__rats__=__ Filipek__+__ Hojarska___ :-)))))) 03.02.09, 16:01 " Wczoraj kanał informacyjny telewizji publicznej TVP Info poświęcił blisko pół godziny na transmisję jego przemówienie ze spotkania z prawicowymi partiami wyrzuconymi na polityczny margines." www.dziennik.pl/polityka/article309495/Przeciwnik_Lizbony_zaklada_w_Polsce_partie.html Ale jaja - reaktywują się szambooborowe i weszpolskie ścieki :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 :-))))))))))))))))) 03.02.09, 17:07 " Zapleczem ugrupowania w kraju mają się stać członkowie powołanego komitetu referendalnego: Daniel Pawłowiec, Mirosław Orzechowski (obaj LPR), oraz byli parlamentarzyści Samoobrony – Renata Beger, Danuta Hojarska i Krzysztof Filipek." www.rp.pl/artykul/16,257852.html Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Coraz więcej pozytwynych reakcji na Libertas 03.02.09, 13:39 Będzie ich jeszcze więcej Odpowiedz Link Zgłoś