thegreatmongo Nie dawajcie ulgi w gotowce!!! to socjal 23.01.09, 19:40 to jest ulga podatkowa. Naprawde jak ktos nie placi nawet 1200 zl podatku to nie powinnien miec dzieci!!!! A juz na pewno nie powinien dostawac dofinansowania od innych. Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Mam pomysł na zwiększenie dzietności 23.01.09, 19:53 Często wyłączać prąd. Jaruzelski tak robił i na początku lat 80-tych był największy przyrost z możliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
gorskiw prezydent i jego brat daja przykład 23.01.09, 20:14 Wielcy Polacy dają nam przykład Ile mieć dzieci. Prezydent Kaczyński 1 dziecko Brat prezydenta - nic Prezydent Kwaśniewski 1 dziecko Z tego ,,pięknego'' towarzystwa wyłamyje sie tylko ,,agent,, Wałęsa Dla mnie to prawdziwy polak Ci wczesniejsi to zdrajcy wielcy patrioci daja przykład ile mieć dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Re: prezydent i jego brat daja przykład 23.01.09, 21:51 Jaruzelski też jedno dziecko i jeden wnuczek. Odpowiedz Link Zgłoś
tor_kob może Radziszewska zacznie rozmnażanie od siebie 23.01.09, 21:02 ile dzieci urodziła Elżbieta Radziszewska? Kto zgadnie? Polityka prorodzinna PO to propaganda i kłamstwo. Od 1 września 2009 zgodnie z ustawą o świadczeniach rodzinnych miały być podniesione progi dochodowe i kwoty zasiłków rodzinnych i innych. Platforma Obywatelska przesunęła okres świadczeniowy na 1 listopada czyli o 2. miesiące - dzieci 2. miesiące nie dostaną wyższych świadczeń. Wyliczono ile państwo zaoszczędzi na dzieciach i ujęto w budżecie jako oszczędności. Proponowałabym, żeby rząd Tuska zajął się dziećmi już narodzonymi, bo przymierają głodem a coraz wiecej ich rodziców traci pracę w grupowych zwolnieniach, spowodowanych kryzysem. O jakim rodzeniu dzieci PO myśli, babcie zostawcie w spokoju, bo one już wychowały swoje dzieci i należy im się zasłużony wypoczynek. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 O to wlasnie chodzi, kolego :O)) 26.01.09, 01:16 Dokladnie to samo mowie od lat wszystkim propagatorom rozmnazania sie: jak ci tak zalezy na dobru narodu to nie walesaj sie po forach, lecz nie zlaz ze swej partnerki. Gdy obdarowywac bedziecie znikajaca teraz populacje prorokiem co rok to osobiscie wrecze wam medal. Odpowiedz Link Zgłoś
tapry POPiS-u sposób na kryzys: rozmnażajcie się 23.01.09, 21:21 Pani Radziszewska ze swoimi poglądami pasuje do PiS-u a nie do Platformy.To prosta, głupia baba, która nie reaguje na potrzeby kobiet.Piszę to po obejrzeniu audycji telewizyjnej z udziałem P.Radziszewskiej i P.Szczuki.Pani Szczuka ośmieszyła poglądy P.Radziszewskiej i obnażyła jej brak wiedzy w temacie.Jestem mężczyzną /aby nie było niedomówień/.P.Radziszewska na "zieloną trawkę".Szkodzi Platformie. Odpowiedz Link Zgłoś
pana.cea rodzic to jedno, nie okaleczac toksycznymi 23.01.09, 22:32 szczepionkami, to drugie, mec za co utrzymac dzieci to trzecie. Teraz nadchodzi epoka kryzysu, glodu i nedzy, malo ludzi pokusi sie na dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
jaromirw POPiS-u sposób na kryzys: rozmnażajcie się 24.01.09, 01:40 Ja już się "rozmnożyłam". Jestem matką siódemki cudnych dzieci. I dla tego nasze "kochane państwo" chce mnie teraz za to ukarać. Zus każe mi płacić za jakieś rzekomo zaległe składki, kiedy po urodzeniu dzieci byłam na macierzyńskim i wychowawczym. Twierdzą, że jestem im winna prawie 40 tyś. złotych za lata 2000-2003. Tak więc apel i przestroga do wszystkich: teraz namawiają do rodzenia a za kilka lat będą was ścigać za jakieś bzdurne długi. Nie dajcie się nabrać. Niech sami sobie te dzieci rodzą!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jagrudz Re: POPiS-u sposób na kryzys: rozmnażajcie się 25.01.09, 00:08 jestem na emeryturze ale dzieciom i wnukom radzę wystrzegać sie wielopotomstwa.Sam pochodzę z rodziny wielodzietnej,czasy byly ciężkie ,ale byl to okres po wojenny i często solidarność międzyludzka dawala możliwość przetrwania.Teraz solidarność to bzdura a prawo to bandytyzm skoro sądy dzialają dla propagandy nie dla sprawiedliwości,jestem okradany w imieniu prawa co najmniej 500zlotych od każdej emerytury i mam pomagać zlodziejskiemu państwu przy opiece nad wnukami.Przecież od upadku komuny to jeden spoleczny kryzys wyniszczający ludzi.Bogacą się Ci przy korytach a biednieją co ich utrzymują, to wyniszczanie narodu! Odpowiedz Link Zgłoś
lliimmonka POPiS chce mieć dzieci 25.01.09, 17:50 dokładnie. Mam jedno dziecko i trafia mnie, bo chce mieć więcej, ale na razie nie dam rady bo: -żłobek to seria limitowana dla wybranych do 16 godz. i od roczku, a macierzyński trwa niecałe 5 miesięcy ... -prace mam do 16 plus dojazd, -zarobki jednej osoby , życie za nie to wegetacja, -dziadkowie daleko, -macierzyński, a po nim wychowawczy, ku...wa pracuję to chyba niezależnie ile zarabia mój mąż powinnam coś dostawać...w końcu to ja rodzę i jakieś minimum powinno być...i nie było by moim zdaniem wyciąganie łapki po kasę państwa lecz obowiązek. Poczekam na zmiany, może się nie zestarzeję ... i zdążę urodzić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Wbrew kk katolicy nie chca miec dzieci?! 26.01.09, 01:04 A tyle sie mowi i prawi z ambon i w prasie. Tyle zacheca sie i gromi. Przerozne becikowe i inne zachety wymysla. Zwieksza dlugosc urlopu macierzynskiego by pracodawcy nie chcieli zatrudniac kobiet... I co? Czyzby pobozny polski lud, w 95 procentach katolicki, wypinal sie na to wszystko. Nic tylko egzorcyzmy nalezy odstawiac, oraz inne szopki, bo lud bozy najwyrazniej sie zbiesil czyli opetania przez diabla doswiadczyl. Tylko co robil w tym czasie krol Polski i krolowa....(?) "Pod względem liczby rodzących się dzieci Polska zajmuje 26. miejsce wśród 27 krajów Unii Europejskiej." Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw_stasila POPiS-u sposób na kryzys: rozmnażajcie się 12.07.09, 01:55 Pomóżcie nam zarabiać normalnie, znaczy żeby nie 10 razy mniej niż na zachodzie, i 2 razy mniej niż w Czechach. A resztą Polacy się zajmą sami. No chya że pan minister bardzo chce pomagać w kwestii dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś