titta Re: Ręce przy sobie! 02.03.09, 12:21 Wszystko racja... Chociaz nigdy (wlaczajac w to Ameryke lacinska!) nie spodkalam sie z tak chamskimi i natretnymi odzywkami na swoj temat jak ze strony pijanych Anglikow. Zastanawia mnie jednak czy kobiete, za natretne zaczepianie kogos, tez wsadza? Brytyjki sa "dosc besposrednie". Odpowiedz Link Zgłoś
n_harding Re: Ręce przy sobie! 02.03.09, 12:33 To jest dopiero prawdziwy totalitaryzm. Czasami czlowiek sie zastanawia, czy przypadkiem, pomimo ewidentnych patologii, bardziej "normalne" nie bylo zycie w PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Ręce przy sobie! 02.03.09, 13:16 n_harding napisał: > To jest dopiero prawdziwy totalitaryzm. Czasami czlowiek sie > zastanawia, czy przypadkiem, pomimo ewidentnych patologii, > bardziej "normalne" nie bylo zycie w PRL. ====================================== He, he, he. Za PRL-u w wiezieniach siedzieli bandyci, etosowi dywersanci, zlodzieje i aferzysci. Dzisiaj role sie odwrocily. Rzadza teraz etosowi dywrsanci "podziemia" za pomoca "demokratycznych Rzadow" poprywatyzacyjnch aferzystow i zlodzieji majatku narodowego. Bandyci zorganizowali sie w "grupy towarzyskie" i sluza niejednokrotnie pomoca w utrzymaniu "status quo" osrodkom trzymajacym wladze. Ale policyjne statystyki musza byc utrzymane. Do pierdla trafiaja wiec nie placacy rachunkow, alimentow lub nietrzezwi rowerzysci z gminnych "autostrad". Witamy w sprawiedliwej Polsce ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
vazz Co kraj to obyczaj 02.03.09, 12:48 Jadąc do innego kraju lepiej poznajmy panujące tam zwyczaje. Takie są realia życia w UK i koniec, nie podoba się to nie musisz tam żyć. Hindus ma się użalać teraz, że w głupim Londynie nie ma krów na ulicy, a Koreańczyk ma mieć za złe, że nigdzie nie można zjeść gotowanego psa? Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode ojejku a to biedacy! 02.03.09, 12:49 artykuł napisany jest w tonie usprawiedliwiającym zachowanie polskich buraków jakby było normalne i jakby prawo w pl było zdrowe a w wb chore i szykanujące biednych obleśków. w rzeczywistości jest zupełnie odwrotniei dlatego strasznie nie podoba mi się ton tego artykułu broniącego macaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
july-july Re: ojejku a to biedacy! 02.03.09, 14:52 nekomimimode napisała: > artykuł napisany jest w tonie usprawiedliwiającym zachowanie > polskich buraków jakby było normalne i jakby prawo w pl było > zdrowe a w wb chore i szykanujące biednych obleśków. w > rzeczywistości jest zupełnie odwrotniei dlatego strasznie nie > podoba mi się ton tego artykułu broniącego macaczy. Podpisuje sie. Do tego autor artykułu określa molestowanie mianem "końskich zalotów" i definiuje jako "formę flirtu". Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: ojejku a to biedacy! 02.03.09, 17:34 ta pani, z ktora on 'flirtowal', mogla w ramach flirtu mu odmowic, oblewajac buzke goraca kawa; ciekawe, czy wtedy by zrozumial Odpowiedz Link Zgłoś
the_ukrainian Re: ojejku a to biedacy! 02.03.09, 21:44 A nie wystarczy po prostu "spier da laj hu ju" i ewentualnie z liścia w dziób? Od razu na policję trzeba i do sądu? Cham i burak też człowiek i ma swoje życie, swoich znajomych i kilka lat za kratkami to zwyczajne spieprzenie mu życia. Ty też na pewno idealna nie jesteś i co? Wiosna idzie, zaczynasz sobie robić plany na wakacje, wypady ze znajomymi a tu nagle jakiś kretyn oskarża Cie o jakąś bzdurę i najbliższe pół roku spędzasz na Białołęce. Odpowiedz Link Zgłoś
mareklacki Każdy kij ma dwa końce 02.03.09, 12:49 Każdy facet(Polak) może oskarżyć dowolną Angielkę o próbę gwałtu lub molestowanie i ta będzie miała tak samo "przesrane". Gwałt na mężczyźnie też jest przecież możliwy. Mało tego - można oskarżyć o to kilka kobiet równocześnie, twierdząc, ze chciały przemocą doprowadzić do obcowania, mając przewagę liczebną. Absurdalne prawo Wlk. Bryt. doprowadzi do tego, że wszyscy nielubiący się na wzajem oskarżą się o gwał i wszyscy pójdą siedzieć. Nie starczy tylko ludzi do pilnowania. Odpowiedz Link Zgłoś
july-july Ręce przy sobie! 02.03.09, 13:01 Przynajmniej tam kobieta nie jest traktowana jak człowiek drugiej kategorii. A nie, u nas "miała za krótka spódniczkę i sama sie prosiła". Może polskie prymitywy nauczą sie, że nie należy klepać po tyłku jeśli kobieta sobie tego nie życzy. "Policja nie musi dociekać niuansów. Nie musi się interesować, czy Sara lub Iwonka to puszczalskie, czy nie. Czy zachęcały do kontaktu, czy nie zachęcały?" No k... A niby powinna sie tym interesować? Odpowiedz Link Zgłoś
july-july Re: Ręce przy sobie! 02.03.09, 13:14 Aha - no i tam za gwałt dostaje się 25 lat, a nie 2 lata w zawieszeniu na 4, jak u nas, nie wiadomo czy śmiać sie czy płakać. Za "końskie zaloty" czyli po cyzilizowanemu molestowanie, powinna być wysoka grzywna lub pare tygodni w kiciu, moze prostaczki sie oduczą. Polityka niby liberalna gazeta, ale polska ciemnota i seksizm wychodzą z tego artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichudyrma Re: Ręce przy sobie! 02.03.09, 20:04 typowe argumenty prostaków, ze niby "zupa była za słona" (to o tych krótkich spódniczkach no a w uk w gruncie rzeczy tak jest ze taki podejzany posiedzi w pierdlu ze 2 miesiące(jak ci goscie z artykułu) i ma nauczkę. nikt niewinnych nie skazuje jak sugeruje autor,podając za przykład gwałciciela tomczaka. ten artykuł wyglada na reklamę agencji adwokackiej gosci którzy swoją nieudolnosc na wokandzie tłumaczą "chorym" prawem wiadomo ze tylko idiota sie na takie brednie złapie ale sadząc po ilosci i tonie wypowiedzi w kraju buractwo jednak rządzi Odpowiedz Link Zgłoś
the_ukrainian Re: Ręce przy sobie! 02.03.09, 22:14 > wiadomo ze tylko idiota sie na takie brednie złapie ale sadząc po ilosci i toni > e > wypowiedzi w kraju buractwo jednak rządzi To czego jeszce tu siedzisz? Weź se wyjedź do "cywilizacji" jak tak ci tu źle. Tylko uważaj żebyś sam nie posiedział ze 4 miechy bo się zapomnisz że nie jesteś w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
the_ukrainian Re: Ręce przy sobie! 02.03.09, 21:49 > Może polskie prymitywy nauczą sie, że nie należy klepać po > tyłku jeśli kobieta sobie tego nie życzy. A skąd mają wiedzieć czy sobie życzy? Powinni jeszcze wprowadzić obowiązkowe plakietki dla kobiet żeby było jasne. Czerwona - trzymaj się z daleka, żółta - możes zpróbować ale jak mówię nie to nie no i zielona - klep, macaj, rżnij, cipka mnie swędzi, po nogach mi cieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai Ręce przy sobie! 02.03.09, 13:02 Kiedyś trafiliśmy -w ramach partnerstwa biznesowego - w Niemczech do oddziału pewnej amerykańskiej firmy IT "sławnej" z oskarżeń o molestowanie. Szefową nas trzech była kobieta lat 30-kilka mocno zamieszana w te oskarżenia; firmowe plotki mówiły, ze chodziło o "ukaranie poprzez wrobienie" niewygodnych pracowników,a pani owa ma swoją żeńska koterię -w skład jej wchodziło także kilka Polek. Przyjęliśmy od początku ostrą taktykę - chodziliśmy do niej tylko we dwóch. Po pierwszym zdziwieniu - wezwała jednego, przyszło dwóch - oświadczyliśmy bezczelnie, ze "takie otrzymaliśmy instrukcje z renomowanej amerykańskiej kancelarii prawnej, aby uniknąć wszelkich dwuznaczności". Zatkało ją, ale nic nie powiedziała. Tak samo jak p. dyrektor traktowaliśmy wszystkie nasze koleżanki - żadnych rozmów na osobności! Pokój urządziliśmy ascetycznie - żadnych wykresów pin-up girls, żadnych kalendarzy. Kolega przytargał świetny kalendarz z silnikami okrętowymi - wielki i bardzo wygodny. Po szufladach też żadnych kompromitujących rzeczy - nawet zdjęć własnych lasek, żon i narzeczonych nie było. Ostentacyjnie zwracaliśmy się do Pań jako do "towarzyszy walki i pracy" prześlizgując się po rodzaju nijakim i męskim, aby wyszło, że są dla nas istotami bezpłciowymi np. - Z tobą Ivonne będzie pracował Mark - powiedziała szefowa - Ciesze się - Ivonne (i długie spojrzenie na mnie) Ja (krótki męski uścisk dłoni, amerykańskie "cheers") i prostu z mostu: - ciesze się, że będę pracować z tak doskonałym fachowcem, od którego mogę wiele się nauczyć- Rzecznik firmy (najwredniejsza laska zresztą i największa modliszka) był to dla nas nieodmiennie "spokesman" i tylko wobec osób na zewnątrz określaliśmy ją mianem "spokesperson". Wiedzieliśmy, ze wkrótce szefowa nadała nam zbiorowo ksywkę "Androids" i w sumie się nas bała. Żeński personel firmy też się nas bał. W sumie były to stresujące trzy miesiące, ale minęły bez afery. Nasi następcy nie chcieli nas słuchać. Jeden wrócił do firmy po miesiącu. I wyleciał. Ponoć molestował. Reszta też zjechała przed terminem - przyczyną były ponoć "końskie zaloty" i groźba oskarżenia. Nie chcieliśmy sprawdzać jak było, a propozycji wyjazdu na ich miejsce odmówiliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
macrac1068 Świetne :( 02.03.09, 14:14 Przykład jak najbardziej we właściwym miejscu dla kobiet, które widzą tylko "wilcze oczy" - a kalendarz w silnikami zrobił na mnie wrażenie z podejścia do problemu. Gdyby nie chore postępowanie tych chorych modliszek i całokształ konsekwencji to nawet byłoby śmieszne (dlatego taki emotikon). Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Ręce przy sobie! 02.03.09, 14:46 Mam nadzieje, ze te profesjonalne standardy przeniosles do Polski? Wiekszosc kolezanek z pracy nie chce, zeby zwracano sie do nich 'laleczko' itp. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai Re: Ręce przy sobie! 02.03.09, 14:53 Witam fachowca, jestem zadowolony, że można na tym portalu znaleźć osobę tak ściśle akceptującą anglosaskie kanony political (zwanej także social) correctness. Być może będziemy mieli okazję współpracować - jeśli "rikol" pracuje w branży IT i myślę, że nasza współpraca przyczyni się do pomyślnej realizacji projektów korporacyjnych. Z maszynowym pozdrowieniem Android 1 Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Re: Ręce przy sobie! 02.03.09, 18:43 Pokój urządziliśmy ascetycznie - żadnych wykresów pin-up girls, żadnych kalendarzy... No tak. Zapomnialam ze bardzo profesjonalnie jest wieszac na scianie kalendarze z aktami. Kojarzy mi sie to conajmniej z zakladami wulkanizacyjnymi, a nie z powaznym biznesem przez duze B. Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Ręce przy sobie! 02.03.09, 21:18 Ale w Polsce kobiety jeszcze nie wpadły na tak debilny pomysł, by zarabiać setki tysięcy na odszkodowaniach za "laleczkę". I oby nigdy nie wpadły, bo wtedy pozostanie emigracja do Iranu. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichudyrma ooo jaaa... 02.03.09, 20:11 wydaje sie ze profesjonalne zachowanie w pracy opisałes jako 3 miesięczną katorgę i jakas tam walke,a takie własnie są i powinny byc normalne relacje w pracy, to ze tobie trudno przychodzą(pod wpływem obawy przed sądem) to nie znaczy ze to jest nienormalne na swiecie. a jednak brakowało "podszczypywania" hehe... zbłaźniłeś sie Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: ooo jaaa... 02.03.09, 21:19 Czy profesjonalizm oznacza konieczność unikania rozmów z kobietami w cztery oczy w obawie przed fałszywym oskarżeniem o molestowanie? To jest orwellowski świat! Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichudyrma Re: ooo jaaa... 02.03.09, 22:05 pojeciem profecjonalizm objąłem kwestię trzymania sie "na wodzy" przez kolegę... pozostałe sceny a takze twoje spostrzezenie to juz jaknajbardziej jego brak,wręcz debilizm Odpowiedz Link Zgłoś
maurodastar Ręce przy sobie! 02.03.09, 13:02 "Proces" Kafki to jedyne skojarzenie, jeżeli rzeczywiście tak jest w GB. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Ręce przy sobie! 02.03.09, 13:15 czegos tu nie rozumiem: dlaczego rowniez Andrzej ma sie leczyc psychiatrycznie? chyba po traumie w areszcie, w koncu - o ile czegos w tym artykule nie pomnieto - zostal oskarzony zupelnie bezpodstawnie (pomijajac juz negatywny wynik testu DNA, nie pasowal po prostu do rysopisu). Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Gó...ane procedury i adwokaci ale fakt, że łapy 02.03.09, 13:26 przy sobie. Choć czasami i to jest kitem a policja działa jak działa. A ja myślałem, że pały tylko u nas są debilami. Odpowiedz Link Zgłoś
jj1978 real men don't rape 02.03.09, 13:35 i to by bylo na tyle jesli chodzi o komentarz do tekstu. W Polsce jak wiadomo o prawdziwych mezczyzn czasem trudno wiec komentarze powyzej mnie wcale nie dziwia. prawnicy z tekstu tez tacy strasznie po polsku mescy, ciekawe czy jakby takie 'konskie zaloty' spotkaly ich corki tez by sie zastanawiali czy to moze nie dlatego ze 'puszczalskie byly'? BTW: perjury w UK jest karalne i to z urzedu wiec dziewczyna ktora nieslusznie oskarzyla jednego z bohaterow artykulu najprawdopodobniej zostanie skazana ale tego juz sie nie chcialo napisac bo sie nie zgadzalo z teza:) Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: real men don't rape 02.03.09, 14:52 Falszywe zeznania tez trzeba udowodnic - w przeciwnym wypadku nikt nie zeznawalby w jakiejkolwiek sprawie. Tak samo jest w Polsce - przeciez w wielu przypadkach uniewinnia sie podejrzanego z powodu braku dowodow, nawet jesli popelnil przestepstwo przy swiadkach. Nie mozna w tym wypadku skazac tych, ktorzy zeznawali na jego niekorzysc, chyba ze sie udowodni, ze specjalnie falszywie zeznawali. Odpowiedz Link Zgłoś
remyyy Re: real men don't rape 02.03.09, 15:35 o prawdziwe kobiety łatwiej? odnośnie BTW, jakby było inaczej to już totalna paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
falka_85 Ręce przy sobie! 02.03.09, 13:35 Jak dla mnie artykuł jest strasznie tendencyjny. Przede wszystkim pokazuje opinie jedynie jednej strony - oskarżonych. Pewnie przebieg zdażeń widziany oczami ofiar wyglądał troszkę inaczej. Nie twierdzę przy tym że opisani w artykule panowie są winni bądź nie. Po drugie pisanie o ofierze Iwonka (a nie Iwona) miało chyba za zadanie przedstawienie jej jako osoby infantylnej i przez to nie godnej zaufania. Po trzecie "czy Sara lub Iwonka to puszczalskie, czy nie". No przepraszam bardzo - ale co znaczy słowo puszczalskie? Myślenie w stylu prostytutki nie można zgwałcić czy co? Dla mnie tak. "W kraju pomyślałbyś: tańcząca na stole kobieta na rauszu, w dodatku ze skłonnością do zrzucania ubrań, oznacza łatwą konsumpcję.(...) Być może tańcząca ma ochotę na bliższą znajomość, ale nie wiadomo, czy z tobą. I czy nie przestaniesz się jej nagle podobać." Powyższy cytat jest rozbrajający. Czyli jak kobieta śmieje się i tańczy to oznacza że ma ochotę (może wręcz obowiązek) przespać się ze wszystkimi mężczyznami w barze? Odpowiedz Link Zgłoś
remyyy Re: Ręce przy sobie! 02.03.09, 15:58 a może (wg urzędów w UK) takie rozbierane tańce to już też molestowanie, albo próba gwałtu wręcz... a nie, bo to "kobieta śmieje się i tańczy"... tendencyjnie napisane i mnie też razi: "puszczalskie"... "Iwonka"... jak rozumiem tak o "Iwonce" mówił Mariusz (ale to powinno być dopowiedziane) Odpowiedz Link Zgłoś
the_ukrainian Re: Ręce przy sobie! 02.03.09, 22:18 > Powyższy cytat jest rozbrajający. Czyli jak kobieta śmieje się i tańczy to ozna > cza że ma ochotę (może wręcz obowiązek) przespać się ze wszystkimi mężczyznami > w barze? Jak się śmieje i tańczy w ubraniu na parkiecie to bym pomyślał że dobrze się bawi. Ale jak tańczy z gołymi cycami na stole to pomyślałbym że zwykła szmata i nawet jej nie ruszył bo niepotrzebne mi jej rozepchane ci...ko w promocji z HIVem i zażygana pościel rano. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Ręce przy sobie! 02.03.09, 22:52 Dokładnie. Ona kieruje swoją ofertę do facetów na jej poziomie i nie rozumiem późniejszego zdziwienia, że tak a nie inaczej się zachowali. Odpowiedz Link Zgłoś
hugow i slusznie 02.03.09, 13:42 Dobrze jest, jeżeli mężczyzna nie dotyka kobiety; Jednak ze względu na niebezpieczeństwo wszeteczeństwa, niechaj każdy ma swoją żonę i każda niechaj ma własnego męża. (1 Kor. 7:1-2) Jak nie twoje - to nie rusz. Najpierw slub potem konsumpcja. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Ręce przy sobie! 02.03.09, 13:51 sądze że kij ma dwa końce,jak dama może oskarżyc mężczyznę tak i on może taką oskarżyc o seksualne zamiary,ot tak jeżeli będzie nie za bardzo dostępna:))wystarczy że przy świadkach obejmie faceta,pocałuje itd.i on nagle wskoczy i krzyknie że go molestuje,czyż nie? to jest właśnie instumentalne wykorzystywanie prawa i to cała industria,nie na darmo w takich krajach zawód adwokata jest tak popularny ,sami sobie nakręcają biznes poprzez przyjmowanie bzdetnch paragrafów kiedy każdy z każdym i za wszystko może się sądzić.Trochę zdrowego rozsądku bo inaczej ludzkość wymrze jak dinozaury poprzez takie sztuczne poprawianie natury. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszp3 Ręce przy sobie! 02.03.09, 14:02 W dziwnym kierunku idzie ten swiat. Bedac w Londynie wielokrotnie widziałm "panów" obsciskujących i całujących (fuuu) sie w miejscach publicznych. W dobie daleko idącej zachodniej 'tolerancji' nie można nic złego o tym powiedzieć, bo odrazu nazwą Cię nietolerancyjnym, zacofanym itp... Z drugiej strony nie można w pubie usmiechnąć się do pijanej lub pod wpływem narkotykow kobiety bo można trafić do więzienia........ Odpowiedz Link Zgłoś
okrent9 Re: Ręce przy sobie! 02.03.09, 14:31 tomaszp3 napisał: "W dziwnym kierunku idzie ten swiat. Bedac w Londynie wielokrotnie widziałm "panów" obsciskujących i całujących (fuuu) sie w miejscach publicznych" Nie dostrzegasz żadnej różnicy między sytuacją w której istnieje ewidentna obopólna zgoda na czynności intymne i taką, w której tej zgody z jednej strony nie ma? Bo o tej drugiej sytuacji był artykuł i toczy się dyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś
21.gazeta.pl Ręce przy sobie! 02.03.09, 14:08 przy całym szacunku dla dziennikarki- rozłożenie akcentów w jej artykule jest dla mnie niezrozumiałe, molestowanie jakie by nie było to nie są żadne różnice kulturowe tylko przestępstwo i jeszcze to sugerowanie puszczalstwa(wprost tak pisze) osób, które ten fakt zgłosiły. To ma być obiektywizm dziennikarski? Pani sobie postawiła z góry jakąś tezę i łopatologicznie stara się jej dowieść. Poza tym jak się ma zamiar żyć w jakimś kraju-to trzeba się godzić z kulturą i obyczajami jakie tam panują, a nie oczekiwać ,że to oni się dostosują do przyjezdnych ze wschodu.Nie podoba się -to wracać do Poland i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Ręce przy sobie! 02.03.09, 20:57 Na tym właśnie polega demokratyczny wymiar sprawiedliwości, że wątpliwości rozstrzyga się na korzyść oskarżonego. Nie ma śladów biologicznych, nie ma obrażeń na ciele "ofiary", jest tylko zeznanie owego podlotka. Molestowanie seksualne nie jest przestępstwem godnym dożywocia czy nawet 15 lat więzienia. Przecież całus to nie gwałt! Odpowiedz Link Zgłoś
vharia i bardzo dobrze 02.03.09, 14:17 mam gdzieś wrażenia buroli made-in-poland, że klepanie po tyłku obcej kobiety na imprezie jest "niewinne". Czekam, aż w tym porąbanym kraju wreszcie będzie mozna skutecznie się bronić metodami prawnymi, przed takimi idiotami. Narazie mogę go strzelić w parszywy ryj, a on mnie oskarży o napaść. Taki mamy kraj i takie prawo. Tak samo życzę sobie gorąco, aby za gwałt BYŁY TAKIE SAME kary ja za morderstwo, na czele z dożywociem. Brawo Wielka Brytania. Bo u nas za gwałt zbiorowy można dostać 7 lat i wyjść po 3. A jak natykam się na takie przypadki, to w ogóle jestem za kastracją. Odpowiedz Link Zgłoś
resztka Re: i bardzo dobrze 02.03.09, 15:21 trudno sie z toba zgodzic, kary musza byc stopniowane. Wychodzi na to ze lepiej jest "zarznac" (bo ofiara nic nie powie) niz "zerznac" (bo przezyje). brutalne ale warte zastanowienia. Jestes za kastracja? a za obcieciem jezyka za falszywe oskarzenie tez? boje sie takich nawiedzonych radykalow/radykalek. Formulujecie durne paly radykalne, nieprzemyslane opinie, ktore zostaja podchwycone przez tlum i nie ponosicie za to zadnej konsekwencji, zero mysli i odpowiedzialnosci. Teraz mozesz napisac cos o mnie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
the_ukrainian Re: i bardzo dobrze 02.03.09, 21:34 > mam gdzieś wrażenia buroli made-in-poland, że klepanie po tyłku > obcej kobiety na imprezie jest "niewinne". Czekam, aż w tym > porąbanym kraju wreszcie będzie mozna skutecznie się bronić metodami > prawnymi, przed takimi idiotami W hodowli koni jak się ogierek urodzi to jest bonitowany, trafia do zakładu treningowego i aby mógł ogierkiem pozostać, musi dostać licencję na krycie. Jak się nie nadaje na rozpłodowca to się go kastruje. Może tak samo byś chciała postępować z ludźmi? Jak tak prawo brytyjskie ci pasuje to wyemigruj tam na stałe. Potem na starość będziesz się licytowała z koleżankami przy kawie albo lampce wina ilu facetów wsadziłyście za kratki bo się ślinił, bo się otarł, bo próbował przytulić, bo poklepał po tyłku bo powiedział że ma ochotę cię przelecieć. Odpowiedz Link Zgłoś
2kbb To zwykły feminizm i mizoandria 02.03.09, 14:21 Ciekawy jestem przed kim będziecie tańczyły na tym stole jak w knajpie pozostaną same kobiety. Ostatnio w moim mieście jedna z knajp zorganizowała imprezę pod hasłem nazwijmy to " kobiet lekkich obyczajów" i facetów typu Casanova. I to był najlepszy przykład jak dziewczyny przyszły ubrane na tą imprezę a raczej można powiedzieć jak nie były ubrane. Feministki które krzyczą tutaj na forum to typowa mizoandria i bez sensu jest nawet więcej o tym pisać. Tak naprawdę to feminizm prawie zawsze obraca się przeciwko kobietom. A co do Anglii gdzie prawo jest tak surowe to jest to kraj Europy gdzie jest największy odsetek nieletnich dziewczyn w ciąży. I tutaj wychodzi hipokryzja prawa brytyjskiego. A poza tym cóż nie tylko robotnicy fizyczni mają konkurencję na brytyjskim rynku pracy. To w ich rodzinach są ci policjanci którzy polaków traktują jak intruzów i zagrożenie odbierające zatrudnienie ich rodzinom. Anglicy poza tym chcą mieć łatwe Polki które lecą na kasę dla siebie a jest to też konkurencja dla obleśnych Brytyjek które oskarżając Polaków w ten sposób mszczą się tak naprawdę na imigrantach. Może mi ktoś powie dlaczego tylu Anglików przyjeżdża do Krakowa i zachowuje się ja bydło w naszych Pubach i jak się zachowują w stosunku do Polek. Może powinniśmy im też zgotować odpowiednie przywitanie w więzieniach za które będzie płacił brytyjski podatnik ? Odpowiedz Link Zgłoś
donjuanz.cba A w Polsce to jest inaczej??? 02.03.09, 14:25 Idzie sie do aresztu za byle co, za pomówienie i to na dlugie miesiące..jedyne kryterium jakim kieruje sie sąd przy zastosowaniu tymczasowego aresztowania to kryterium medialne. Sędziowie sa bezkarni i to jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Ręce przy sobie! 02.03.09, 14:39 I bardzo dobrze, moze prostaki cokolwiek ucywilizuja sie!! swoja droga interesujace jest, iz polityka uprawia "darmowa" reklama pewnej kancelarii adwokackiej... Odpowiedz Link Zgłoś
turysta86 Ręce przy sobie! 02.03.09, 14:51 Baby fiksują, bo chłopa dawno nie miały! Odpowiedz Link Zgłoś
misfire01 Wreszcie normalne prawo. 02.03.09, 15:12 Nauczy się jeden z drugim, co to prywatność. Odpowiedz Link Zgłoś
stendahl Restrykcyjne prawo w libertyńskim społeczeństwie 02.03.09, 15:28 Rozziew między weekendowym standardem zachowania brytyjskiego młodego i średniego pokolenia (bingle drinking + coke + ecstasy + one night stands) a surowością wyroków popartych politpoprawną feministyczną ideologią każe zadać pytanie: co należy do czego zbliżyć? Zachowania do wymagającego prawa, czy prawo do rynsztokowych zachowań? Wtedy nie byłoby takich sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Powiedz to Andrzejowi od Sary 02.03.09, 15:30 Facet nie dotknął dziewczyny, tłumaczył się nie ze swoich grzechów. Nauczył się co to prywatność, oj nauczył. Odpowiedz Link Zgłoś
gondra Re: Ręce przy sobie! 02.03.09, 15:27 Często czytając fora odczuwam ulgę i doceniam to wśród jak fajnych ludzi obracam sie w życiu. I czytając niektóre wypowiedzi w tym wątku bardzo się cieszę, że na co dzień nie stykam sie z takimi seksistami, burakami i idiotkami jak niektórzy wypowiadajacy sie tutaj, którzy uważaja kobiety za jakis podgatunek i dywagują na tematy typu gwałt. Lem kiedyś powiedział, że gdyby nie internet, to nie wiedziałby, że na świecie jest tylu idiotów. Zgadzam sie z nim. A Polityka za ten artykuł jest u mnie na cenzurowanym, Newsweeka też kiedys skreśliłam po kilku szowinistycznych artykułach pseudopsychologicznych. A szkoda, nie spodziewałam sie. Odpowiedz Link Zgłoś
magda-magda25 a 2 wersja?? 02.03.09, 15:41 Pragnę jedynie zauważyć ze w tej historii nadal mamy do czynienia z wersja wydarzeń jednej strony....co nie pozwala moim zdaniem na racjonalną dyskusje. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
magda-magda25 Re: a 2 wersja?? 02.03.09, 15:48 swoja droga dziwi mnie ze Polityka takie cos wypuscila:/ Nierzetelny chlam z seksistowskimi kawalkami...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
focus35 Re: a 2 wersja?? 03.03.09, 00:20 tez mnie dziwi, ale widac kryzys ich naciska i ida na latwizne - w koncu jaka gazeta codzienna najlepiej sie sprzedaje w tym kraju? moze z nich zaczynaja brac przyklad... magda-magda25 napisała: > swoja droga dziwi mnie ze Polityka takie cos wypuscila:/ Nierzetelny chlam z > seksistowskimi kawalkami...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
july-july Re: a 2 wersja?? 02.03.09, 16:13 To juz chyba tradycja - niedawno w Polityce był równie stronniczy tekst, o niewydolnej wychowawczo rodzinie, której opieka spoleczna odebrała dziecko. W tym tekscie byli rodzice kochający, chcący dobrze, biedni, poszkodowani i opieka spoleczna zła, niedobra, okrutna. Odpowiedz Link Zgłoś
2_niki Ręce przy sobie! 02.03.09, 16:16 Mieszkam w Uk i bedac kobieta z czystym sumieniem stwierdzam niezaprzecalny fakt postawienia w tym panstwie spraw damsko-meskich na glowie. Byle pijana dziwka moze oskarzyc o molestownie a to ze po zarzyciu alkoholu i narkotykow te odpadki spoleczenstwa same nie wiedza kto ich przelecial pies czy malpa a moze i mieli jakis tam sex z homo po fakcie oskarzaja pierszego co sie nawinie. Angielki sa wulgarne a i te co tu przyjechaly w poszukiwaniu kolorow zycia tez nie najlepiej sie prowadza, tylko nie wielka liczba kobiet zachowuje sie z szacunkiem w stosunku do siebie i poszanowaniem do innych. I takim nic sie nie dzieje i nie sa "gwalcone". Odpowiedz Link Zgłoś
cotozanazwa Ręce przy sobie! 02.03.09, 16:44 "Poklepanie osoby w pośladek - niewinne w dyskotece w rodzimym powiecie..." SUPER!! Jak ktoś tak pisze to boję się co myśli! Odpowiedz Link Zgłoś
the_ukrainian Re: Ręce przy sobie! 02.03.09, 22:23 No ale co w tym jest nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś