zigzaur 02.03.09, 12:01 W okresie kryzysów ekonomicznych wypływa przeważnie skrajna lewica. Przykładów jest bardzo wiele. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
junkier Na tle lewaka Sarkosiego strojacego sie w piorka 02.03.09, 12:11 Na tle lewaka Sarkosiego strojacego sie w piorka rzekomego prawicowca (buhaha!) taki PiS to rzeczywiscie "skrajna prawica". Smieszne jest to ze gazeciny z kraju gdzie od lat rzadza socjalisci, z ktorych czesc usiluje robic za prawice, oceniaja scene polityczna w innych krajach. Majac tak skrzywiona perspektywe to mozna najwyzej satyryczne artykuliki pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Re: PiS to rzeczywiscie "skrajna prawica". 02.03.09, 12:51 "Le Figaro" tak określa LPR, a nie PiS, przygłupie. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Na tle lewaka Sarkosiego strojacego sie w piorka 02.03.09, 13:13 Podaj link do tego artykulu baranie. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu PO-pulisci to tuskomatolki z Platformy 04.03.09, 02:24 Pismaki z "Le Fujaro" nie potrafia nawet dobrze klamac. Odpowiedz Link Zgłoś
city-zen Polska może podbić Chiny! 02.03.09, 12:45 Bardziej w sensie duchowym niż materialnym. Możemy podbić serca Chińczyków i uzyskać wielkiego sojusznika. Sposób jest bardzo prosty i dziwie się , że na taki pomysł nie wpadł jeszcze np. premier Putin. A może? Jak to zrobić? Jako znak uznania dla chińskiej kultury podarować by można klasztorowi Shao Lin kilka do kilkudziesięciu hektarów nieużytecznej ziemi gdzieś np. w Bieszczadach oraz pomoc w wzniesieniu zabudowań. Nie wiadomo czy władze klasztoru zgodziłyby się na taki prezent a tym bardziej nasi deputowani . Myślę, ze i dla Polaków byłaby to fajna atrakcja. Dwie aktualne wiadomości: news.xinhuanet.com/english/2009-02/28/content_10918736.htm german.china.org.cn/fokus/2009-03/01/content_17351872.htm Odpowiedz Link Zgłoś
bodziuvv1 Re: Polska może podbić Chiny! 02.03.09, 14:02 Chińskie klasztory to nie jest taki dobry pomysł. Jeden widziałem w mieście , dopóki była tam rządowa akademia policyjna w formie czworobocznych koszar z duzym dziedzińcem można było się swobodnie poruszać wszerz i w poprzek po terenie potem odkupiła to jakaś chińska organizacja chyba taoiści - wszystkie bramy zamkneli, zamontowali intercom i stało się to twierdzą. Zwiedzałem tez klasztor buddystyczny wybudowany na stoku wzgórza na prowincji - tu nie wchodż, tam masz się cicho zachowywać , na trawnikach postawiono co 10 metrów tabliczki "Niebezpieczeństwo - żmije" ,co to za relax wsród nakazów i zakazów. Obok poza klasztorem był teren ogólnie dostępny wysoka trawa i krzaki i tam jakoś te żmije nie atakowały - wiem bo poleżałem w "chynchach" odreagować nadmiar dyscyplinowania . ;)). Kraj ciepły, b.kolonia bhytyjska. Odpowiedz Link Zgłoś
hurdy-gurdy "Le Figaro" o Polsce: Skrajna prawica "wypływa"... 02.03.09, 12:51 Jak rozumiem intencje autora artykułu, partie opozycyjne nigdzie na świecie nie wykorzystują kryzysów dla "własnych korzyści", ale dzielnie wspierają partię rządzącą, aby nie utraciła ona władzy, mimo że nie umie rządzić. Ciekawy pogląd. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok hurdy-gurdy reprezentuje pogląd pana goryszewskieg 02.03.09, 21:21 - nie ważne biedna czy bogata, ważne aby katolicka. Czy hurdy gurdy zawsze klaszcze, kiedy GUS podaje złe wieści. Tak zachowują sie patrioci, czy szczury? Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Re: "Le Figaro" o Polsce: Skrajna prawica "wypływ 02.03.09, 13:00 zigzaur napisał: > W okresie kryzysów ekonomicznych wypływa przeważnie skrajna lewica. > Przykładów jest bardzo wiele. Tylko jakoś w Polsce tego nie widać. Ano właśnie - LPR - partia która, chce zbjać kapitał polityczny na swojej antyeuropejskości; "Naprzód Polsko" - partia antyeuropejska, niedobitki z LPRu i RM; UPR - partia antyeuropejska i antydemokratyczna, folklor polityczny; Prawica RP partia antyeuropejska i antydemokratyczna, fundamentaliści religijni. Te partie to nie jest zwykła prawica, to jest prawicowa ekstrema, która jest bardziej na prawo niż PIS. To one mają teraz swój czas, na szczęście PIS wraca do swojego brukowego języku i skrajnie prawicowi wyborcy wracają i do PISu. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc "Le Figaro" o Polsce: Skrajna prawica "wypływa".. 02.03.09, 13:00 Niech zgadne kto pisze w Le Figaro... To Piotr Smolar, syn komandosa z 68... Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 "Le Figaro" o Polsce: Skrajna prawica "wypływa".. 02.03.09, 14:26 Figaro ? -Moze francuzi zajma sie wlasnym smietnikiem,miast "oceniac" owych "dzikich Slowian( -hen !!!)-ze stepow centralnej Europy".- Sarkowitz nie wie,dotychczas,jak sie wyplatac z otwartego buntu francuskich kolonii (Antyle,St Martin,Reunion,Gujana). Odpowiedz Link Zgłoś
arkady.ronin pis to żadna lewica czy prawica 02.03.09, 14:53 pis to jest partia żerująca na bezideowym planktonie politycznym. partia samych rozgoryczonych, toksycznych, nieudanych ludzi, którzy usiłują przekonać publiczkę, że słaby powinien głosować na słabego, głupi na głupiego a biedny na biednego. takie podświadome przekazanie ma ten cały ich cyrk. rozsądny człowiek, który jakoś sobie radzi i nie czuje frustracji podejdzie do ich populizmu z obrzydzeniem. plankton polityczny wyczuje możliwość odgryzienia się światu i zaszkodzenia wszystkim równo i zagłosuje na swoich ogrodowych krasnali, szerzących ferment i dyskredytujących wszystkie możliwe wartości. każdemu przedstawicielowi bezideowego tłumu frustratów( a jakże łatwo można się nim dzisiaj stać) czuję się lepiej, gdy krasnal z pis krzyczy o tym, że te wartości( których frustrat nie ma) nie są wartociami. więc bogactwo jest wynikiem złodziejstwa, mądrość jest głupotą, nawiązywanie dobrych relacji z sąsiadami jest zdradą narodową, tworzenie warunków do rozwoju przedsiębiorstw jest działaniem wymierzonym przeciwko biednym, samodzielne myślenie jest grzesznym aktem, czarne jest białe a białe jest szare. pis próbuje przemalowywać rzeczywistość ogromnymi środkami na propagandę, wydając bezwstydnie w czasach kryzysu miliony złotych na bzdurne reklamy, w sytuacji gdy są w Polsce głodne dzieci. Polityka to syf, ale jest syf profesjonalny w białych rękawiczkach i z inicjatywą a jest syf z czarnej czeluści nieudactwa i nieniawiści. nie rozumiem procesów myślowych, które przekonują ludzi, że czarna czeluść nienawiści jest lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: pis to żadna lewica czy prawica 02.03.09, 15:17 Masz racje,Arkady;-jednak wracajac do Figara...-we Francji skrajna prawica jest wszystko "politycznie niepoprawne".Publiczne uzywanie slowa Zyd badz arab zalatuje procesem w sadzie... Odpowiedz Link Zgłoś
arkady.ronin chyba że tak 02.03.09, 15:41 W takim razie, stosując francuską definicji, pis się łapie na skrajną prawicę nawet według polskiej interpretacji "politycznej poprawności". i nie chodzi tu o użycie kilku kluczowych słów, ale o coś zalegającego głęboko w programie politycznym. rewanżyzm? dekadentyzm? cynizm? trudno jest mi istotę precyzyjnie ubrać w słowa. wiem, że taki byt opisujący precyzyjnie charakter pis istnieje, ale nie potrafię przypisać faktu jego istnienia do słowa. może ktoś mi pomoże w opisie naszej rzeczywistości? Odpowiedz Link Zgłoś
hurdy-gurdy Re: pis to żadna lewica czy prawica 02.03.09, 16:17 arkady.ronin napisał: ble,ble,ble............ sam to wymyślasz czy ci podsyłają gotowca? Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 "Le Figaro" o Polsce: Skrajna prawica "wypływa".. 02.03.09, 17:04 Wątpię ,żeby prawicowcom nie zależało na prężnej gospodarce . A jak jest z tzw.lewicą wystarczy popatrzeć po obecnym świecie ... Marks , Lenin , Stalin i ich ideowi potomkowie wręcz wypatrują kryzysów i niepokojów społecznych . Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: "Le Figaro" o Polsce: Skrajna prawica "wypływ 02.03.09, 21:18 A kto,nadal,stoi,za spolecznymi niepokojami ? Odpowiedz Link Zgłoś
znj2 Re: "Le Figaro" o Polsce: Skrajna prawica "wypływ 02.03.09, 17:11 Jakiś makaroniarz napił się taniego wina i pisze bez sensu! Odpowiedz Link Zgłoś
arkady.ronin hehehehe 02.03.09, 18:21 Przecież niemożliwe, by jedna osoba mogła napisać z palca taki tekst, nie? A tak już poważniej, to dziękuję za komplement. Udzielam się na tym forum z czystej, hedonistycznej przyjemności. To jest dla mnie takie same hobby, jak czytanie książek, czy jeżdżenie na nartach. Nie jestem obiektywny i nie usiłuję udawać takiego. Mam jakiś zasób wiedzy i swoje poglądy i z chęcią się nimi dzielę i rozwijam je w oparciu o wiedzę i poglądy innych. Czasami ktoś mnie zruga jak burą sukę, czasami wytłumaczy mi, że delikatnie rzecz biorąc nie mam racji, czasami potwierdzi, czasami rozwinie jakiś wątek. Jestem jedną osobą, nie reprezentuje tutaj żadnej ambasady, nikt mi nie płaci za trolowanie, formalnie nie jestem członkiem żadnej partii. ble ble ble. taki tekst zajmuje mi góra 5 minut pisania. Odpowiedz Link Zgłoś
arkady.ronin to miało byc do hurdy-gurdy 02.03.09, 18:24 post powyżej to odpowiedź na pytanie hurdy-gurdy w wątku powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: to miało byc do hurdy-gurdy 02.03.09, 18:40 Kurcze...-jeszcze jestesmy na forum...wolnym forum. Gdy okazalo sie,ze na forach francuskich opinia jest otwarcie antyarabska,przyklejono do kazdego "niewygodnego" artykulu etykietke "takie forum nie istnieje"...-Fajnie? Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: to miało byc do hurdy-gurdy 03.03.09, 09:44 ...wystarczy spojrzec na nazwiska baronow polityki i show biznesu... Odpowiedz Link Zgłoś
grom33 az to zabojady lewicy chca 03.03.09, 01:11 najbardziej zlewicowany kraj w europie francyja bo ma duzo zydow a ci mieli zawsze odchylenia lewicowe patrz kto zalozyl komune w rosji. Odpowiedz Link Zgłoś