mechaniczny.stefan 10.03.09, 18:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hapita Kary też można płacić na raty 10.03.09, 18:54 W głębokiej komunie jeżdziłem - dla zasady - na gapę tramwajmi,w myśl hasła:" studenci i ochrona granic nie płaci za nic".Kanary regularnie mnie łapały i wypisywały mandaty,których uporczywie nie płaciłem.Tramwajarze to nawet chodzili do dziekana, by ten zmusił mnie do płacenia.A ja się zawziąłem i nie płaciłem.Po 2-ch latach i przy negocjacji dziekana ,ze mną, ustalono - a ja się zobowiązałem,że zapłacę symbolicznie tylko jeden mandat w wysokości 50 zł. rozłożony na 10 rat po 5 zł.I nawet to zapłaciłem ale nadal jeżdziłem na gapę.Kanary jak mnie widziały w tramwaju to wolały do niego nie wchodzić.Mimo wszystko było to liberalne państwo i bardzo tolerancyjne dla swojej przyszłości,czyli braci studenckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Żadna nowość 10.03.09, 21:36 Jak dostałem kiedyś grzywnę na kolegium, to od razu po tym orzeczeniu mi powiedzieli: że w sekretariacie mogę złożyć wniosek o rozłożenie grzywny na raty. Urząd skarbowy też mi rozłożył grzywnę na raty. Taki ludzki... Odpowiedz Link Zgłoś