piemont12 18.03.09, 11:34 Dzieki PIS,RM i Kaczynskim, nauczyłem sie nienawidzieć...głupoty,fałszu ,kurestwa politycznego,czyli tego wszystkiego, co reprezentują sobą wszyscy wymienieni... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ursynow33 Flaga nas uzdrowi 18.03.09, 11:41 Tradycyjnie Kościół uznaje siedem grzechów głównych: pychę, zazdrość, obżarstwo, nieczystość, gniew, chciwość i lenistwo. W ubiegłym roku Penitencjarnia Apostolska, najwyższy sąd kościelny zajmujący się sakramentem spowiedzi, uzupełniła tę listę o siedem kolejnych, bardziej współczesnych grzechów. Teraz lista zawiera także: genetyczne manipulacje, eksperymenty na ludziach, zanieczyszczanie środowiska, zażywanie narkotyków lub handlowanie nimi, niesprawiedliwość społeczną, powodowanie biedy i nieprzyzwoite bogacenie się. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Flaga nas uzdrowi 18.03.09, 16:56 Zapomnieli o totalnej, pisowskiej, jeb...anej ciemnocie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
polld74 Nigdy w życiu nie powieszę flagi 3-go maja! 18.03.09, 11:43 To rocznica hańby, a nie powód do świętowania. Natomiast 22 lipca jak najbardziej bo to podwójna rocznica po pierwsze odrodzenie Polski z 1944 i nadanie konstytucji Księstwa Warszawskiego w 1807, czyli zniesienie niewolnictwa w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Za swietowanie 22 lipca szubienica dla zdrajcow 18.03.09, 12:07 Za swietowanie 22 lipca szubienica dla zdrajcow Ojczyzny i propagatorow zbrodniczego komunizmu, przez ktory setki tysiecy najlepszych Polakow stracilo zycie, przez co narod zostal pozbawiony swej najswiatlejszej i najodwazniejszej wartstwy, dzieki czemu dzis inteligencja zastepcza z naboru komunistow przedzierzgnieta w lewice laicka probuje za "autorytety" robic. Odpowiedz Link Zgłoś
fc_pl Junkier 18.03.09, 16:24 Nie pal już tego świństwa i częściej wychodź na świeże powietrze, może znormalniejesz choć trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Za swietowanie 22 lipca szubienica dla zdrajc 18.03.09, 16:59 3-go maja powinny byc wywieszane na masztach za jaja wszystkie pisdzielce jak jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Poczytaj najpierw regulacje prawne 18.03.09, 22:09 a potem dyskutuj komu i kiedy wolno wywiesic flage państwową. Następnym etapem pewnie będa młodzi "ormowcy" którzy będa donosic kto zaniedbuje wywieszanie a także kto nie przestrzega warunków( jest ich kilka) Radzę ci popytac w rodzinie jak świętowano 1-go maja, 22 lipca czy inne święta PRL-u i nie mów że wszystkie bojkotowano bo sie usmieję. Piszesz że 3-go maja kazdy Polak powinien wywiesić flagę, a gdzie byliście "bohaterzy" w latach 80-tych kiedy u mnie wisiała flaga, kiedy były zadymy z ZOMO, kiedy zrywali znaczki z flaga z klapy kurtki na komisariacie. Widziałes kiedyś znaczek stylizowany na znaczku "Solidarność" a na nim napis: "Módlcie sie za księdza Popiełuszkę", pamiętam tez ludzi w kosciele jak sie odsuwali kiedy zobaczyli taki znaczek a teraz myslisz że mi możesz coś nakazać? Moi dziadowie tu żyli i ja tu żyję i Polski się nie wstydzę, za granica też i na wschodzie i na zachodzie ale nikt mi nie narzuci niczego. Zwróć się do IPN-u by przetrzepali archiwa PZPR i zakładów pracy, może znajda nawet listy poparcia WRON, PRON oraz PZPR czynem społecznym, ja niektórym mogę z pamięci to powiedzieć. Tę wiedze przekazuję w rodzinie młodszym, tylko jednego nie robię, nie przekazuję nazwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: Nigdy w życiu nie powieszę flagi 3-go maja! 18.03.09, 13:48 Z ciekawości... Co było takiego hańbiącego w Konstytucji 3-go Maja? Dlaczego Napoleon był lepszy np od Kościuszki? Jakie niewolnictwo zniósł Napoleon? I dlaczego w XX wieku po odrodzeniu państwa polskiego, oparto się prowizorycznie o konstytucję 3ciego Maja, a nie o konstytucję Księstwa Warszawskiego? Czy należy też z tego powodu bojkotować 11 listopada (skoro Polskę odrodzono właśnie w oparciu o Konstytucję 3-go Maja). Odpowiedz Link Zgłoś
lacietis Re: Nigdy w życiu nie powieszę flagi 3-go maja! 18.03.09, 17:48 Rozumiem,że tą hańba była likwidacja Wielkiego Księstwa Litewskiego!!! Ja zhodny z Taboj - brat Lićwin!!! Żywie Litwa! Odpowiedz Link Zgłoś
calidris Re: Nigdy w życiu nie powieszę flagi 3-go maja! 19.03.09, 00:43 Żywie Litwa! Ale tylko z Koroną Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow33 Re: Flaga nas uzdrowi 18.03.09, 11:43 piemont12 napisał: > Dzieki PIS,RM i Kaczynskim, nauczyłem sie nienawidzieć...głupoty,fałszu > ,kurestwa politycznego,czyli tego wszystkiego, co reprezentują sobą wszyscy > wymienieni... ____________________________________________________________________ „Zwierzęta zagościły w Sejmie, a konkretnie - PiS-ie i PSL-u. Koty gonią szczury, szuka się kretów, świnie też dają o sobie znać. PiS od kilku dni szuka w swoich szeregach szczura , który miał zwątpić w walory posłanek swojej partii. Adam Bielan uspokaja: - Mamy w partii, mówię o Nowogrodzkiej (siedziba PiS - red.) dużo kotów, które zdaje się zwalczają gryzonie, więc żadnego szczura tam nie widziałem. "Na wszelki wypadek Jarosław Kaczyński zarządził śledztwo, gdyby partyjnym kotom nie udało się wygryźć szczura. Ma zresztą już swoich podejrzanych . Tymczasem w PSL miał zagościć kret, który zanosi Platformie co ciekawsze projekty ustaw. - Mamy węża w kieszeni, a PSL jest taką partią chomików, wszystko zbiera pod siebie - tłumaczy Stanisław Żelichowski” Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Dla kosmopolitow polska flaga jest odrazajaca 18.03.09, 11:44 Lepsze psie odchody, niż wycieranie sobie gęb polską flagą tzw. polskich patriotów. Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Dla kosmopolitow polska flaga jest odrazajaca 18.03.09, 11:45 Dzięki junkierku za twą pracę u podstaw. Swoimi postami prześlicznie obrazujesz plugastwo i głupotę będące dominującymi cechami antypolskiej i prokościelnej nibyprawicy. Bez nich (postów) wielu ludzi nie wiedziałoby co jest złego w kościele niszczącym nasz kraj i w konserwatyzmie i prawicowości odmiany nadwiślańskiej. A tak, jak na dłoni - cała głupota, wredota i brak piątek klepki. Jeszcze raz dziękujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Dla kosmopolitow polska flaga jest odrazajaca 18.03.09, 12:05 Hahaha! Bierzesz chore forum Wybiorczej jako swego rodzaju "wyznacznik pogladow" polskeigo spoleczenstwa? Genialne! Zawsze bawilo mnie jak UDecy przekonani o wlasnej nieomylnosci i przewadze rozdziawiali gebe gdy dowidywali sie w momencie oglaszania wyniku wyborczego jak zenujaco niskie poparcie maja w skali kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysieknn Re: Dla kosmopolitow polska flaga jest odrazajaca 18.03.09, 12:53 junkier napisał: > Hahaha! Bierzesz chore forum Wybiorczej jako swego > rodzaju "wyznacznik pogladow" polskeigo spoleczenstwa? Genialne! > Zawsze bawilo mnie jak UDecy przekonani o wlasnej nieomylnosci i > przewadze rozdziawiali gebe gdy dowidywali sie w momencie oglaszania > wyniku wyborczego jak zenujaco niskie poparcie maja w skali kraju... > Jeszcze szerzej otwierali PiSuary w ostatnich wyborach pomimo pelnej kontroli nad telewizja, manipulacji śledztwami, IPNowskim janczarom i kląmstwom Kuskiego "ciemny lud to kupi". Tak, to był szok dla kaczorów zobaczyć jak żenująco nisko są oceniani. I popisy drobiu w Gruzji nie poprawily wizerunku. Hieny chcą wrócić do koryta, ale my wyborcy już ich tam nie chcemy. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Dla kosmopolitow polska flaga jest odrazajaca 18.03.09, 12:58 Bzdura, Prezes Kaczynski przyjal zwyciestwo PO z godnoscia, wypomnial przy okazji kto tak naprawde poparcl PO, nawet tak zenujace media jak Wybiorcza czy Fakty i Mity, a geby to beda rozdziawione wtedy jak okaze sie ze pomimo totalnej medialnej nagonki PijaRowej pajace z PO i SLD wtopia wybory, buhaha! Odpowiedz Link Zgłoś
blackmoore Re: Dla kosmopolitow polska flaga jest odrazajaca 18.03.09, 13:09 prezes Jaroslaw Niewielki przyjal przegrana z godnoscia - postawil w jednym rzedzie wyborcow PO z mordercami ksiedza Popieluszki i spieprzyl zaraz z wyborczego wiecu, ktory zamiast swietowac Wielkie Zwyciestwo Jedynej Slusznej Parti Pod Wodza Jedynego Wybitnego Stratega zaczal swietowac swoja przegrana. Na szczescie mamy internet miedzy innymi, nie musisz klamac o tym jak to godnie Jarek przyjal. Nie zaklinaj rzeczywistosci, bo nic sie nie roznisz od propagandy PRL Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_jogurt Re: Dla kosmopolitow polska flaga jest odrazajaca 18.03.09, 16:59 "panie" (hmm) ""junkier". Powszechnie wiadomo, jak SloncA Zoliborza przyjely zwyciestwo PO. Przez tydzien byla CISZA. A propos CISZY - nadal CISZA na moje konkretne pytania. Czyzby "pan" (hmmm) "junkier" nie potrafil odpowiedziec gdzie, co i w jakich pismach (NAUKOWYCH) pisali "wielcy naukowcy", typu tzw. "doktora" Cenckiewicza i tzw. "profesora" Jerzego Roberta Nowaka? Odpowiedz Link Zgłoś
masuma PISiaki mają w tym interes?... 18.03.09, 11:47 Krążą plotki, że mają udziały w firmach, szyjących flagi. Jeśli to jest prawda, to Misiak, to jest cicha masza święta... Dochodzą SKOKI.... Czy dziennikarze mogą sprawdzić te pogłoski? Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Flaga nas uzdrowi 18.03.09, 11:50 3-go maja to moment upadku naszej ojczyzny. Śmieszny dokument, pełen pięknoduchowego pustosłowia, wywyższający katolicyzm i dzielący naród. To początek wieloletniej gehenny spowodowanej zaprzedaniem kraju interesom kościoła. Nie ma czego świętować. Trzeba płakać nad głupotą przodków i ich upadkiem umysłowym i moralnym. Kto pamięta ile to biskup Kossakowski nakradł ze skarbu państwa polskiego? Nie dziwne, że tamte czasy bliskie są sercom kleru. Choć z drugiej strony paru biskupów powieszono. Za nich kościół zemścił się na Polsce srodze. Efekty widać wokół do dzisiaj: "bram cztery złomki, mnóstwo kościołów i jakieś tam domki...". Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Konstytucja 3 maja to swietosc dla Polakow, dla ko 18.03.09, 12:08 Konstytucja 3 maja to swietosc dla Polakow, dla komunistow, jurgieltnikow i roznej masci kosmopolitow zgrywajacych za Polakow to rzeczywiscie rocznica smutna... ale oni sa marginesem. Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Świętość. Bo podpisana przez masona :) 18.03.09, 12:15 A oni wiedzieli co dobre. Chociaż niestety poszli za bardzo na rękę kościołowi i czujemy to do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
delta121 Re: Konstytucja 3 maja to swietosc dla Polakow, d 19.03.09, 19:39 jak ty się powołujesz na Bendera, to nie zasługujesz na jakąkolwiek wymiane pogladów. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 czy tych idiotów z GPolskiej do reszty poje.ało? 18.03.09, 11:52 przeczytałem ten cytat i normalnie prawie z krzesła spadłem... jakim biedakiem umysłowym być trzeba, by wypisywać tego rodzaju brednie? kto pracuje w GP? chyba jakieś junkropodobne psychole a co do pomysłu, to jest dokladnie tak samo załosny jak 99% innych pomysłów PiSu... oni mieli tylko jeden dobry pomysł odkąd istnieją - otwarcie dostępu do zawodów prawniczych cała reszta to populizm, pełzający zamordyzm, ktory marzył się małemu firerkowi i pseudopatriotyczno-katobolszewickie piep_rzenie w bambus Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: czy tych idiotów z GPolskiej do reszty poje.a 18.03.09, 11:53 To "otwarcie zawodów prawniczych" to taki sam populizm jak cała reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Litania Prawego i Sprawiedliwego 18.03.09, 11:57 Litania Prawego i Sprawiedliwego i zagubionego radiomaryjnego! Nadziejo, do ciebie wznosimy modły. Ojcze Redyku bądź bardziej podły, dla tych co w diecie mają dużo chleba i razem z tobą nie chcą do nieba! „Sam Miód”, do ciebie wznosimy modły. Razem z „kaczymi” bądź bardziej podły, dla tych co jedzą z nami chleb polski i razem z nami nie chcą do „Wolski”. Blagierze, do ciebie wznosimy modły. Ty dla medyków bądź bardziej podły. Oni luksusy mają w garażu, zamiast kłaść datki nam na ołtarzu. Złodzieju, do ciebie wznosimy modły, dla dziennikarzy bądź bardziej podły! Bądź ty w oszustwie bardziej zadziorny, ukradnij Wyborczą jak Expres Wieczorny. Szulerze kadr, do ciebie wznosimy modły. ty „wykształciuchom” bądź bardziej podły. Nepocie daj szlaban wiedzy cnocie, głupiego usadź na Polski złocie. Bolszewiku, do ciebie wznosimy modły, ty gdy coś dzielisz bądź bardziej podły. Wyciągnij wehrmacht aż u pradziadka, niech się ochłapem tu taki zatka! „Paplaku” do ciebie wznosimy modły bądź dla języka ty bardziej podły. Gloryfikuj nam szamboperfumerię, bluzgaj złodziejami przez etyki mizerię. To katolickie, maryjne modlenie, wprowadza nas w większe upodlenie. Obraża również naszych sąsiadów, zaś z „wykształciuchów „ robi Nomadów! To modlitwa Prawego i Sprawiedliwego. Zawistnego, takiego radiomaryjnego. Nazwie oligarchą za pompkę od roweru, lecz nie widzi bogactwa i przepychu kleru! Popatrz jaki ten wiersz wyszedł szatański i ten z dzielenia euro gest pański, dla Redyka dał piętnaście milionów, Nam nędza, modły, więcej naszych zgonów! Jarkacz w Świdnicy znowu źle życzy! Przeliczył PO razem z grabarzem, chce na katafalk ich przed ołtarzem. Proboszcz zakrzyczał, to będzie blamaż. Lepiej od razu z nimi na cmentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami A tak w ogóle, to wywieszacie flagi? 18.03.09, 12:00 Ja wywieszam (prywatnie, dobrowolnie i bez przymusu): - państwową: 3 V, 15 VIII, 11 XI - państwową i warszawską: 1 VIII A Wy? (pytam z ciekawości, bez podtekstów i złośliwości) Odpowiedz Link Zgłoś
m.czajkowski Re: A tak w ogóle, to wywieszacie flagi? 18.03.09, 12:07 Ja też wywieszam 3.05, 15.08 i 11.11 Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Oczywiście, że wywieszam 19.03.09, 01:04 m.czajkowski napisał: > Ja też wywieszam 3.05, 15.08 i 11.11 Ja jeszcze 1.08 (we Warszawie dość zrozumiałe). Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 junkier.Zatwardziały kłamca lustracyjny... 18.03.09, 12:08 Liczne jego post, to obrona i peany na rzecz UB-SB, jego "macierzy". Odpowiedz Link Zgłoś
sam_gaz Re: junkier.Zatwardziały kłamca lustracyjny... 18.03.09, 12:15 roman337 napisał: > Liczne jego post, to obrona i peany na rzecz UB-SB, jego "macierzy". Pies SB, wabi sie junkier... Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_jogurt Re: junkier.Zatwardziały kłamca lustracyjny... 18.03.09, 21:02 Pyatm go (tzw. "junkra") od miesiecy na ntemat tzw. "naukowcow" jakim i sie podpiera w swoich "postach", konkretnie tzw. "doktora" Cenckiewicza i tzw "profesora" Jerzego Roberta Nowaka. Udowodnilem, ze nie ma zadnego artykulu w JAKIMKOLWIEK pismie NAUKOWYM ("Nasz Dziennik" to NIE pismo naukowe). Spuscilem z tonu, pytalem i szukalem juz nie w pismach z Listy Filadelfijskiej ale w JAKIKOLWIEK zrodlach naukowych. Chyba jeden maly artykulik ktoregos z nich tudzirez jeden cytacik. NIC uczciwego. Jak mozna mowic o uczciwosci BADAN NAUKOWYCH, kiedy nawet nie weryfikuje sie swoich hipotez.... Ech. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Tak 18.03.09, 18:05 Ja mam wywieszoną flagę polską cały rok na balkonie. Napisałem o tym w poście poniżej. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Flaga nas uzdrowi 18.03.09, 12:09 Jak zwykle - wszystko na opak (odwrotnie). To nie forma ma nas uzdrowić, treść, która jest wciąż przykrywana flagą (formą). Naród polski jest chory naparanoje i wciąż ta choroba się niustannie rozwija - jest niesłychanie grozna dla otoczenia, działa jak wirus (zniewalający umysły). Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Dzięki Bogu mieszkam w bloku. 18.03.09, 12:10 i nie będę musiał kupować szmaty do wywieszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 Dlaczego Kaczynscy,Rydzyk, nie wywieszają flag ? 18.03.09, 12:13 Flaga PIS-u wyglada tak.. img528.imageshack.us/img528/4672/funphotobox215712101786.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski modlitwa Polaka pod ową flagą 18.03.09, 12:17 "Gdy wieczorne zgasną zorze. Zanim głowę do snu złożę. Modlitwę moją zanoszę. Bogu ojcu i synowi, dopie...ie sąsiadowi. Dla siebie o nic nie proszę, tylko mu dosrajcie proszę. Kto ja jestem? Polak mały. Mały zawistny i podły. Jaki znak mój - krwawe gały. Oto wznoszę moje modły, do Boga, Marii i Syna, zniszczcie tego sku...syna. Mego brata sąsiada, tego wroga, tego gada. Żeby mu okradli garaż, żeby go zdradzała stara, żeby mu spalili sklep, żeby dostał cegłą w łeb, żeby mu się córka z czarnym, i w ogóle żeby miał marnie. Żeby miał AIDS, zabijaka, oto modlitwa Polaka." napisał Marek Koterski oczywiście :) Odpowiedz Link Zgłoś
sai_mon Re: modlitwa Polaka pod ową flagą 18.03.09, 13:56 Prawie dobrze, ale: (...) żeby miał AIDSa i raka, oto(...) Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Dzięki Bogu mieszkam w bloku. 18.03.09, 18:02 mikewodzowski napisał: > i nie będę musiał kupować szmaty do wywieszenia. > > Żygać mi się chce jak czytam takie posty takich ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: Dzięki Bogu mieszkam w bloku. 18.03.09, 18:16 adam81w napisał: > mikewodzowski napisał: > > > i nie będę musiał kupować szmaty do wywieszenia. > > > > > > Żygać mi się chce jak czytam takie posty takich ludzi. > Nie musisz kupować powieś tę szmatę co Cię urodziła - pomyłko. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych [...] 18.03.09, 12:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Dla kosmopolitow polska flaga jest odrazajaca 18.03.09, 12:24 Nie wiem czy mozna upasc nizej poziomu antypolskiej szmaty, w kazdym razie udalo ci sie. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych [...] 18.03.09, 12:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mam_racje_zawsze weź rydzykowy kundlu sam sie wywieś 18.03.09, 12:44 a ja porzucam kamieniami Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 jak zwykle myślisz biało-czarno:) albo raczej nie 18.03.09, 12:11 myślisz wcale:) skąd pomysł, że np. zwolennicy UE czy PO mają gdzieś flagę? ja np. szanuje flagę, godło, hymn itp. a przede wszystkim nie podnoszę ręki w faszystowskim geście podczas hymnu, jak twoi niedorobieni kumple z giertychjugend :) Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Dla kosmopolitow polska flaga jest odrazajaca 18.03.09, 12:26 Gdyby kosmopolitom polska flaga nie przeszkadzala, nie zglaszaliby protestow przeciw wieszaniu jej na budynkach ani nie dopuszczali sie profanowania jej w programach TV jak jakies powiatowe doopki. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Import niemieckich tradycji w wykonaniu PiS 18.03.09, 12:58 junkier napisał: > Gdyby kosmopolitom polska flaga nie przeszkadzala, nie zglaszaliby > protestow przeciw wieszaniu jej na budynkach ani nie dopuszczali sie > profanowania jej w programach TV jak jakies powiatowe doopki. ***************************** Nie owijamy się flagami przy każdej okazji, nie śpiewamy hymnu w knajpach, nie łazimy w rogatywkach gdzie popadnie, nie nosimy biało-czerwonej bielizny z orzełkiem. Nie rozumiesz tradycyjnych więzi Polaków z symbolami narodowymi. Nie rozumiesz, bo jesteś jakąś niemiecko-polsko-sowiecką mentalną pokraką. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Dla kosmopolitow polska flaga jest odrazajaca, naj 18.03.09, 13:02 Brak argumentow usiluja jak widac kosmopolici i postkomuchy rekompensowac personalnymi tandetnymi zaczepkami. Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Re: Dla kosmopolitow polska flaga jest odrazajaca 18.03.09, 13:08 junkier napisał: > Brak argumentow usiluja jak widac kosmopolici i postkomuchy > rekompensowac personalnymi tandetnymi zaczepkami. Ale człowieku, wieszaj sobie flagę, jeśli wola. Ale powiedz mi, jaki to będzie objaw patriotyzmu, gdy np. ja powieszę, bo mi prawo kazało? Patriotyzm z nakazu to nie patriotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Dla kosmopolitow polska flaga jest odrazajaca 18.03.09, 13:32 maruda ma racje, a wy, Tomczak, jak zwykle nie kumacie bazy. czesto nie moge zrozumiec szafowania symbolami narodowymi przez innych, np. Brazylijczycy bardzo sa dumni ze swojej flagi i wywieszaja te flage, nosza na koszulkach przy kazdej okazji (swoja droga znajomy Brazylijczyk przez chwile nie mogl zakumac, ze w Europie takie obnoszenie sie z flaga kojarzy sie z nacjonalizmem, nie z patriotyzmem czy duma z wlasnego pochodzenia), z kolei Wlosi czy Rosjanie (mowie o ludziach, ktorych znam, bez generalizowania) maja np. dzwonki do telefonow w formie hymnu narodowego (zdarza sie). mnie by to w zyciu do glowy nie przyszlo, bo hymn polski to utwor na wyjatkowe okazje, ktory trzeba odpowiednio uszanowac, a nie, zeby mi gralo w kieszeni co piec minut. to samo flaga, ale ty sie bunkier owin od stop do glow, i tak bedziesz zawsze homo sovietikusem, z ta twoja klatka w glowie i klapkami na oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilahelena Re: Import niemieckich tradycji w wykonaniu PiS 18.03.09, 13:21 eeee tam maruda :)- junkier jak zwykle zapomnial lekarstwa zazyc.... choc musze przyznac, ze zdarza mu sie to coraz czesciej, mam nadzieje, ze to zaden grozny sygnal?... Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Jeżeli już to amerykańskich... 18.03.09, 13:37 O ile wiem ustawa nie nakładania flagowania samego siebie tylko swoje budynki (chyba, że sam uważasz się za nieruchomość). Nie przy każdej okazji tylko w święta narodowe... Czesto jeżdzę przez Niemcy i nie dostrzegłem wysypu na budynkach... Podobnie w sowietach (byłem w ZSRR na początku lat 90, nie pamiętam żadnych flag na domach lub przed). Całkiem sporo jest Szwajcarii. Ludzie mają często maszty przed domami na których stale powiewia flaga. Często fladze konfederacji towarzyszy flaga kantonu i/albo gminy. maruda.r napisał: > junkier napisał: > > Nie owijamy się flagami przy każdej okazji, nie śpiewamy hymnu w knajpach, nie > łazimy w rogatywkach gdzie popadnie, nie nosimy biało-czerwonej bielizny z > orzełkiem. > > Nie rozumiesz tradycyjnych więzi Polaków z symbolami narodowymi. Nie rozumiesz, > bo jesteś jakąś niemiecko-polsko-sowiecką mentalną pokraką. > Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Wszystko co wymieniłeś dotyczy raczej Amerykanów.. 18.03.09, 22:49 ... a nie Niemców. Często bywam w Niemczech i tego o czym piszesz tam nie zauważam. Za to Brytyjczycy i Amerykanie nawet skarpetki mają w barwach narodowych. O Szwajcarach wieszających swoje flagi gdzie popadnie nie wspomnę. Jednak jest tylko różnica - im nikt niczego nie nakazuje, robią tak, bo tak chcą. I to jest wolność, czego ten durny kraj jak Polska długo jeszcze nie pojmie, aż pokolenie Kaczyńskich będzie wąchać kwiatki od spodu. Odpowiedz Link Zgłoś
respiral Re: Dla kosmopolitow polska flaga jest odrazajaca 18.03.09, 15:30 junkier napisał: > Gdyby kosmopolitom polska flaga nie przeszkadzala, nie zglaszaliby > protestow przeciw wieszaniu jej na budynkach ani nie dopuszczali sie > profanowania jej w programach TV jak jakies powiatowe doopki. > Polską flagę sprofanował faszysta Farfał kretyńskim programem "Kocham cię Polsko". To twój koleś? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Dla kosmopolitow polska flaga jest odrazajaca 18.03.09, 16:35 Program TV krzewil uczucia patriotyczne, czym rozumiem rozwcieczyl mniejszosc finansowa? Odpowiedz Link Zgłoś
respiral Re: Dla kosmopolitow polska flaga jest odrazajaca 18.03.09, 19:37 junkier napisał: > Program TV krzewil uczucia patriotyczne, czym rozumiem rozwcieczyl > mniejszosc finansowa? > > Oj, kłamczuszek...a zapowiadał przystąpienie do gminy.... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-ru Re: Dla kosmopolitow polska flaga jest odrazajaca 18.03.09, 20:13 junkier napisał: > Program TV krzewil uczucia patriotyczne, czym rozumiem rozwcieczyl > mniejszosc finansowa? > > Masz dużo czasu na to żeby obrażać, siać nienawiść pod pretekstem że to ty jesteś samą miłością,racją stanu ,patriotą,najmądrzejszym wśród światłych tego kraju.Nigdy nie zastanowiłeś się nad grzechem pychy.Szarganie takim słowem jak "patriotyzm" kto dał ci wyłączność na ustalanie kto z nas jest większym wielbicielem ojczyzny,ojczyzna nie jest czymś co można sobie,tylko sobie przypisywać.To dzięki ludziom których notorycznie szkalujesz możesz wielbić i przytaczać swoje RM, możesz czuć się bezpiecznie mimo że wciskasz wszystkim teksty o zagrożeniu naszej ojczyzny i że jedynie wy (patrioci ze wskazania )ją chronicie.Zachowujecie się jak komuniści wczasach swojej świetności kiedy czuli się bezkarni ,sprawiacie wrażenie ukończenia dobrej szkoły partyjnej z tamtych czasów,co widać po wieku waszych zwolenników .Przecież przez tyle lat komuny nie ukrywaliście się w lasach.Przejżyjcie wasze życie bezstronnie i podnieście kamień by uderzyć pierwsi. Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_jogurt Re: Dla kosmopolitow polska flaga jest odrazajaca 18.03.09, 20:56 "panie" (hmmm) "junkier". Jak tam odpowiedz na moje pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Dla kosmopolitow polska flaga jest odrazajaca 18.03.09, 18:44 > Gdyby kosmopolitom polska flaga nie przeszkadzala, nie zglaszaliby > protestow przeciw wieszaniu jej na budynkach A kto zgłosił protest przeciwko WIESZANIU flagi na jakimkolwiek budynku? Może przytoczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna.1 Flaga nas uzdrowi 18.03.09, 12:11 To co pisze "Gazeta Polska" powinno byc surowo karalne.To obrzydliwe obrazanie ludzi,ktorzy Polske wyciagali ze zgliszcz.Teraz sie odplacaja.Swieto 3-maja to hanba i zdrada Polski,nie powinno sie go obchodzic /no moze "czarni",bo maja za co/.Co to za popaprana Polska powstala po 1989 r.?To ma byc wolnosc?,demokracja?Ponizenie i niewolnictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_gaz junkier wywiesił swój sztandar..popatrzcie ! 18.03.09, 12:14 img528.imageshack.us/img528/4672/funphotobox215712101786.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ak8131 Michnik, twoj ojciec to byl ruski szpieg wiec sie 18.03.09, 12:17 ty i twoja druzyna o polska flage nie martwcie. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_gaz ak8131 , twój ojciec dawał du.. UB... 18.03.09, 12:21 a ty dajesz kiszczakowi... Odpowiedz Link Zgłoś
zalobanarodowa Flaga nas uzdrowi 18.03.09, 12:34 Uważam że powinien być jeszcze obowiązek wystawiania przed każdym domem figurki Ojca Swiętego. Jeżeli nie uhonorować właśnie Największego Polaka to kogo mamy honorować? Może Tuska? Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Flaga nas uzdrowi 18.03.09, 12:35 To teraz płodzenie dzieci nazywa się odwiertami? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Flaga nas uzdrowi 18.03.09, 13:00 jhbsk napisała: > To teraz płodzenie dzieci nazywa się odwiertami? ****************************** Na odwiert Sobeckiej to zdecydowanie bym się nie zdecydował. Odpowiedz Link Zgłoś
dgrey Re: Flaga nas uzdrowi 18.03.09, 19:29 Panowie... bez nekrofilii... Proszę... ;D Odpowiedz Link Zgłoś
rockygt500 Flaga nas uzdrowi 18.03.09, 12:42 Moim zdaniem nie powinno być to narzucone a powinno być tak jak np: w U.S.A czy Holandii gdzie każdy wywiesza flage kiedy tylko chce a nie jak rząd sobie postanowi. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Flaga nas uzdrowi 18.03.09, 13:03 rockygt500 napisał: > Moim zdaniem nie powinno być to narzucone a powinno być tak jak np: w U.S.A > czy Holandii gdzie każdy wywiesza flage kiedy tylko chce a nie jak rząd sobie > postanowi. ***************************** Skandynawowie też mają taką tradycję. To jest jednak tradycja ich, a nie nasza. Nie mamy inklinacji do patriotycznego zadęcia i trzeba to uszanować. Powinno więc być tak, jak piszesz - prawo, ale nie obowiązek. Odpowiedz Link Zgłoś
pedror Flaga nas uzdrowi 18.03.09, 12:44 O, tak!!! Do tego obowiązkowo portret Lecha Kaczyńskiego w każdym urzędzie, w każdym ministerstwie, w każdej ambasadzie, w każdej szkole, na każdym komisariacie, w każdej remizie, w każdym wychodku Rzeczypospolitej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Flaga nas uzdrowi 18.03.09, 18:47 > O, tak!!! Do tego obowiązkowo portret Lecha Kaczyńskiego w każdym urzędzie (...) I na każdej strzelnicy LK-biuścik! Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 od wychodka trzeba zaczac : wszak polityka sraczki 18.03.09, 19:06 prezydenta odegrala wazna role qw ustanowieniu wlasciwych stosunkow miedzynarodowych szczegolnie z Niemcami Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard.j.p2 Flaga nas uzdrowi 18.03.09, 12:45 sprobuj zmusic Polaka do najswietszej rzeczy na swiecie, to tego nie zrobi, lub zrobi odwrotnie. Patriotyzm, albo jak mowil prezydent "patriotys" to "miejsce w sercu", a nie przymus wynikajacy z ustawy !! Byly juz w Polsce obowiazki, np. chodzenia na pochod 1-majowy i co z tego ?? u kogo to w sercu bylo ??? To jest widomy, potencjalny rezultat do czego mogly doprowadzic rzady PiSu, do "zmuszania" ludzi !!! czyli co, oboz koncentracyjny ??!! Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 moze nie obóz, ale... 18.03.09, 13:06 > "zmuszania" ludzi !!! czyli co, oboz koncentracyjny ??!! nie..:) po prostu idealna kacza katobolszewia jeden wódz, jeden naród, jedna religia (OBOWIĄZKOWA!!!) - i tylko kaczki dwie:) żadnych kolorowych, ateistów, pedałow itp... i jeden konstytucja zawierająca jedno zdanie: "Jarek ma zawsze rację!" coś takiego im się mniej wiecej marzyło... uff, dobrze, ze to tylko kaczy sen Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
easy.teraz Flaga nas uzdrowi 18.03.09, 12:46 Legislacyjny pomysł PiSu nie jest zły, pod warunkiem wszakże, że wniesiona zostanie poprawka o bezwarunkowym posiadaniu umiejętności "czystego" odśpiewywania hymnu państwowego przez Prezydenta i Premiera. Ma także zalety, będzie można, jak za czasów stalinowskich, rozpoznać kto buntuje się przeciwko świętom państwowym? Odpowiedz Link Zgłoś
ksionc_proborzdz Re: Flaga nas uzdrowi 18.03.09, 12:48 Podziwiam zdolność wybiórczej i jej tygrysów, do tworzenia wirtualnej rzeczywistości, składającej się z bajdurzeń, nadinterpretacji, fobii i zwykłej manipulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
janostrzyca Przestanę wywieszać flagę. 18.03.09, 12:49 Od wielu lat dobrowolnie wywieszam polską flagę w dni świąt państwwych. Jeśli wprowadzą taki przymus to przestanę ją wywieszać bo nie chcę brać udziału w pseudo patriotycznej szopce. Odpowiedz Link Zgłoś