Dodaj do ulubionych

Europa solidarnie

21.03.09, 07:54
Oby tak zawsze bylo, Panie Prezydencie.
O ile wiem, projekty miały byc dopiero przeprowadzone za piec lat.
Ta zmiana w czasie, jest dobrym znakiem w walce z Kryzysem.
Obserwuj wątek
    • ewa1-23 Europa solidarnie 21.03.09, 08:18
      No i dobrze myślałam, że wirtualne "prawa emisji" będą maszynką do wyciągania od nas pieniędzy! A co z solidarnością energetyczną?
      • rijselman12.0 Re: Europa solidarnie 22.03.09, 03:08
        Solidarnosc energetyczna?-Spytaj Schroedera...
    • johnjj Witajcie w koloni Polska. 21.03.09, 11:13

Wspaniale! Jest teraz gotówka to będzie można nakarmić nią firmy Europejskie.

Nasi dzienni władcy zdążyli na czas przetrwonić majątek narodowy – stocznie.
      Tak wiec będzie można zlecić zamówienia na statki do przewozu gazu w
      stoczniach dobrodusznej Europy Zachodniej. Przecie w końcu to głownie oni dają
      pieniądze na te inwestycje.

Zrobi się to zgodnie z planem:
      1. Najpierw poczeka się cierpliwie aż znikną całkowicie stocznie. Aby ludzie
      nie zaczęli się czepiać ze można gazówce budować w kraju.
      2. Następnie nasi spece od interesów zamówią po bardzo atrakcyjnych cenach
      gazówce za granica lub, co jest jeszcze lepsze bo będzie można ciągle odnawiać
      kontrakty i wynajmować gazówce do przewozu gazu do Polski. Żeby uniknąć
      nieporozumień chce podkreślić ze mówiąc „lepszym interesem” mam na myśli
      oczywiście korzyści dla kraju a nie dla podpisujących kontrakty.
      3. Budowa gazoportu w Świnoujściu to następny doskonały pomyśl. Gazoport w
      Gdańsku ma jakąś tam infrastrukturę i mógłby być może tańszy, ale spece od
      lepszego interesu mogą wybudować nam cos zupełnie nowego. Zresztą byłoby za
      blisko i za tanio dostarczyć gaz do odbiorców w trójmieście. Nikt nie byłby w
      stanie zarobić pieniędzy na budowie rurociągów ze Świnoujścia do trójmiasta. A
      przecież mamy tyle pieniędzy z Unii do podziału.
      4. Polscy podatnicy nie będą musieli łamać sobie głowy praca w Polsce
      wystarczy im tyło pokrywać spłaty rachunków.

Być może spowoduje to rozwój inwestycji w kraju. Jest szansa ze stocznie
      budujące gazówce za granica zechcą otworzyć inwestycje w Polsce np. warsztaty
      produkcji śrub. Wtedy cześć zwolnionych stoczniowców mogłaby nawet znaleźć
      prace np. przy piłowaniu szparek w łebkach śrub.

Zastanawiam się jak głupie były władze przedwojennej Polski pchające się do
      morza Bałtyckiego. I do tego cały ten chory komunizm rozbudowujący i budujący
      przemyśl ciężki I stocznie. To naprawdę były chore pomysły przecież wszystko
      można zamówić za granica. Może nawet zainwestują w Polsce i otworzą firmy
      podwykonawcze. Będziemy prosperować, kiedy oni będą prosperować jak prawdziwi
      bracia syjamscy.

Jako obywatel tez Polski jestem dumny z naszych władz i świeżości ich
      myślenia. Jak w Kambodży lub w Rumunii zniszczą stare, aby zbudować na gruzach
      nasza nowa świetlana przyszłość? Nowoczesna Polskę.

Niech nam żyją i rządzą jak najdłużej!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka