art.usa 21.03.09, 07:54 Oby tak zawsze bylo, Panie Prezydencie. O ile wiem, projekty miały byc dopiero przeprowadzone za piec lat. Ta zmiana w czasie, jest dobrym znakiem w walce z Kryzysem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa1-23 Europa solidarnie 21.03.09, 08:18 No i dobrze myślałam, że wirtualne "prawa emisji" będą maszynką do wyciągania od nas pieniędzy! A co z solidarnością energetyczną? Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: Europa solidarnie 22.03.09, 03:08 Solidarnosc energetyczna?-Spytaj Schroedera... Odpowiedz Link Zgłoś
johnjj Witajcie w koloni Polska. 21.03.09, 11:13 Wspaniale! Jest teraz gotówka to będzie można nakarmić nią firmy Europejskie. Nasi dzienni władcy zdążyli na czas przetrwonić majątek narodowy – stocznie. Tak wiec będzie można zlecić zamówienia na statki do przewozu gazu w stoczniach dobrodusznej Europy Zachodniej. Przecie w końcu to głownie oni dają pieniądze na te inwestycje. Zrobi się to zgodnie z planem: 1. Najpierw poczeka się cierpliwie aż znikną całkowicie stocznie. Aby ludzie nie zaczęli się czepiać ze można gazówce budować w kraju. 2. Następnie nasi spece od interesów zamówią po bardzo atrakcyjnych cenach gazówce za granica lub, co jest jeszcze lepsze bo będzie można ciągle odnawiać kontrakty i wynajmować gazówce do przewozu gazu do Polski. Żeby uniknąć nieporozumień chce podkreślić ze mówiąc „lepszym interesem” mam na myśli oczywiście korzyści dla kraju a nie dla podpisujących kontrakty. 3. Budowa gazoportu w Świnoujściu to następny doskonały pomyśl. Gazoport w Gdańsku ma jakąś tam infrastrukturę i mógłby być może tańszy, ale spece od lepszego interesu mogą wybudować nam cos zupełnie nowego. Zresztą byłoby za blisko i za tanio dostarczyć gaz do odbiorców w trójmieście. Nikt nie byłby w stanie zarobić pieniędzy na budowie rurociągów ze Świnoujścia do trójmiasta. A przecież mamy tyle pieniędzy z Unii do podziału. 4. Polscy podatnicy nie będą musieli łamać sobie głowy praca w Polsce wystarczy im tyło pokrywać spłaty rachunków. Być może spowoduje to rozwój inwestycji w kraju. Jest szansa ze stocznie budujące gazówce za granica zechcą otworzyć inwestycje w Polsce np. warsztaty produkcji śrub. Wtedy cześć zwolnionych stoczniowców mogłaby nawet znaleźć prace np. przy piłowaniu szparek w łebkach śrub. Zastanawiam się jak głupie były władze przedwojennej Polski pchające się do morza Bałtyckiego. I do tego cały ten chory komunizm rozbudowujący i budujący przemyśl ciężki I stocznie. To naprawdę były chore pomysły przecież wszystko można zamówić za granica. Może nawet zainwestują w Polsce i otworzą firmy podwykonawcze. Będziemy prosperować, kiedy oni będą prosperować jak prawdziwi bracia syjamscy. Jako obywatel tez Polski jestem dumny z naszych władz i świeżości ich myślenia. Jak w Kambodży lub w Rumunii zniszczą stare, aby zbudować na gruzach nasza nowa świetlana przyszłość? Nowoczesna Polskę. Niech nam żyją i rządzą jak najdłużej! Odpowiedz Link Zgłoś