rrojka 25.03.09, 18:56 Oj, zaraz się dostanie tej stronniczej pani Dominice i oczywiście Wyborczej... Aż dziw, że jeszcze żaden "lepszy" tu nie zajrzał i nie pokazał tym z Wyborczej , kto tu mądrzejszy. A swoją drogą, to Jaruś brzytwy się chwyta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
city-zen Rekordy głupoty, czyli PiS o majątku ministra f... 25.03.09, 19:08 To właśnie kręgi finansjery, z którymi związany jest Rostowski są odpowiedzialne za wywołanie i przebieg aktualnego kryzysu mającego na celu dalsze uwłaszczenie naszego kraju przez zagraniczne instytucje finansowe. Kryzysu na początku tylko finansowego a obecnie już gospodarczego. Profilaktyczne usuniecie Rostowskiego, zanim nie wyrządzi Polsce więcej szkód, jest moim zdaniem uzasadnione i wynika z utraty zaufania dla ministra również przez wyborców. Jeśli nie natychmiastowe odwołanie to przynajmniej zawieszenie w czynnościach do czasu wyjaśnienia. śledztwo to absolutne minimum. Wobec innych posłów, którzy zaniedbali formalności nie ma najwidoczniej takich podejrzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
joris Re: Rekordy głupoty, czyli PiS o majątku ministra 26.03.09, 07:02 Morze glupoty lejace sie z internetowych wypowiedzi tzw. internautow, czyli ludzi , ktorzy przynajmniej maja wyksztalcenie srednie i umieja obslugiwac komputer, JEST PORAZAJACE. Wiadomo juz dlaczego ten kraj utracil niepodleglosc i dlaczego mimo swojej wielkosci wlecze sie w ogonie Europy. Z takimi idiotami jak wiekszosc tzw. internautow, nikt nie zbuduje niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
city-zen Re: Rekordy głupoty, czyli PiS o majątku ministra 26.03.09, 09:44 Lepsze dobre wykształcenie ogólne niż wąskie specjalistyczne w połączeniu z niedojrzałością emocjonalną lub jeszcze gorzej społeczną. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Rekordy głupoty, czyli PiS o majątku ministra 26.03.09, 11:34 A jeszcze gorsze "dobre" ogólne, które naprawdę jest niedojrzałością emocjonalną lub jeszcze gorzej społeczną. Odpowiedz Link Zgłoś
city-zen Re: Rekordy głupoty, czyli PiS o majątku ministra 26.03.09, 11:38 Ciekawa teza. Czy mógłbyś ja rozwinąć? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Rekordy głupoty, czyli PiS o majątku ministra 26.03.09, 13:13 Ok jak ty rozwiniesz swoją. Ponieważ moja teza była rozwinięciem twojej tezy. Odpowiedz Link Zgłoś
city-zen Re: Rekordy głupoty, czyli PiS o majątku ministra 26.03.09, 14:20 „Człowiek wierzący jest gotów oddać za swoją wiarę swoje życie.“ Wierze w różne rzeczy ale raczej nie chciałbym oddawać za nie swojego życia - dla mnie pozostają one mimo wszystko tylko hipotezą. Nie są obarczone emocjonalnie. Cytowane przez Ciebie z natręctwem uogólnienie opiera się niewątpliwie na Twoim osobistym doświadczeniu religijnym? Czy tez jest sentencją wyczytaną w jakiejś uniwersyteckiej lekturze? Zakładam wiec, ze byłbyś gotów poświecić swoje życie za swoją wiarę skoro tak twierdzisz. Czyż nie jest to irracjonalizm nie mający nic wspólnego z metodą naukową? Czy naprawdę uważasz, ze moherowi seniorzy są zdolni zabijać za swoją wiarę? Jeśli tak jest czyż nie jest to objaw paranoidalnej socjopatii? No, chyba, ze byłbyś w stanie potwierdzić swoje tezy wiarygodną statystyką... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Rekordy głupoty, czyli PiS o majątku ministra 26.03.09, 15:19 :)))) Ty masz zawsze takie "przerzuty" tematów o których piszesz? Ale jak już chcesz się odnieść do mojej sygnaturki: W ten sposób zbudowane wypowiedź nie ma na celu oceny jednego lub drugiego zachowania ale wykazania istniejących pomiędzy nimi różnic. Zarówno bycie "wierzacym" jak i bycie "fundamentalistą" ma znacznie szerszy wymiar niż tylko ta jedna różnica. Poza tym taka wypowiedź jest formą przenośni, a nie dokładnie opisu zachowań. Tłumacząc na prostszy język: - wiara to zdolnośc do poświęceń siebie, swoich interesów, swojego czasu. To Ty ceniąc to w co wierzysz masz być gotów jakoś za to płacić; jeżeli ktos nie podziela twoich pogladów starasz się go przekonać argumentami, przykładami i własnym życiem. - fundamentalizm jest inny, też może być tam poświęcenie, ale najczęściej to poświęcenie jest związane z niszczeniem innych osób, człowiek który nie podziela twoich poglądów, to nie osoba do przekonywania, to wróg, którego należy zniszczyć. Następna sprawa "wiara" i "fundamentalizm" może, ale nie musi dotyczyć spraw religijnych. To może być każda dowolna idea, pogląd polityczny, zwyczaj, hobby. Tak dla przykładu mogą być "wierzacy" i "fundamentalistyczni" kibice piłkarscy. Jedni będa starać cię przekonać że ich druzyna jest najlepsza, inni będą tłuc swoich antagonistów. Ok a Teraz twoja wypowiedź: > Wierze w różne rzeczy ale raczej nie chciałbym oddawać za nie > swojego życia - dla mnie pozostają one mimo wszystko tylko > hipotezą. Naprawdę? Skrajny cynizm? Nie ma naprawdę osoby, ideii, przekonania, sprawy honorowej, dla której był byś gotów zaryzykować swoje zycie? > Nie są obarczone emocjonalnie. Cyborg? > Cytowane przez Ciebie z natręctwem uogólnienie opiera się > niewątpliwie na Twoim osobistym doświadczeniu religijnym? To natręctwo nazywa się "Sygnaturką" i jest automatycznie dodawane do każdej mojej wypowiedzi. Mogę ją oczywiście skasować ale mnie bawi. No i jak juz wyżej wspomniałem traktuje ją znacznie szerzej niż tylko w odniesieniu do religii. > Czy tez jest sentencją wyczytaną w jakiejś uniwersyteckiej > lekturze? Masz jakieś problemy na tym punkcie? > Zakładam wiec, ze byłbyś gotów poświecić swoje życie za swoją > wiarę skoro tak twierdzisz. Nic podobnego nie twierdzę. Mylisz ogólną sentencję będącą porównaniem dwóch róznych postaw z własną deklaracją. Ale jak już chcesz tej deklaracji - to tak. Są takie sprawy, w które wierze dla których jestem gotów ryzykować swoje życie. > Czyż nie jest to irracjonalizm nie mający nic wspólnego z metodą > naukową? A od kiedy wiara podlega naukowej ocenie? Wiara z definicji jest irracjonalna, nie wiedziałeś tego? > Czy naprawdę uważasz, ze moherowi seniorzy są zdolni zabijać za > swoją wiarę? Czy naprawdę musisz czytać w mojej wypowiedzi tego czego tam nie ma? Osoba obdarzona "moheryzmem"/"fanatyzmem" w skrajnym wypadku może podjąć czynności które spowodują czyjąś śmierć. Jednak najczęściej z powodu wrodzonego tchórzostwa będą się ogranicfzać tylko do opluwania, bardziej zawaansowani będa bić parasolkami. > Jeśli tak jest czyż nie jest to objaw paranoidalnej socjopatii? A jak się nazywa skłonnośc do wyciagania wniosków na podstawie nie istniejących przesłanek? IMHO to tez przykład paranoi. Wstąpisz do lekarza? > No, chyba, ze byłbyś w stanie potwierdzić swoje tezy wiarygodną > statystyką... Cóż. Jeżeli nie wiesz co robili "moherzy" komunizmu z RAF w niemczech, jeśli nie wiesz co robią "moherzy" antyaborcjonizmu w USA, jeśli nie wiesz co robią "moherzy" islamu w Iraku, co robią "moherzy" różnych drużyn piłkarskich w Polsce to skłądam wyrazy najwyższych kondolencji. Odpowiedz Link Zgłoś
szczepan.z.pszczyny Re: Rekordy głupoty, czyli PiS o majątku ministra 27.03.09, 19:28 maaac - piszesz rozsadnie. Pozwol wiec, ze ci zasugeruje jedna rzecz - ja nigdy nie dyskutuje z ludzmi, ktorzy twierdza, ze Ziemia jest plaska. Odpowiedz Link Zgłoś
pioro111 Rekordy głupoty, czyli PiS o majątku ministra f.. 25.03.09, 19:11 Rekordy głupoty to popełnia Polski elektorat, który nie wie na kogo głosuje!!! ciekawy jestem czy na Rostowskiego teraz by ktos zagłosował!!! Chłopina podał ze ma długi he he ale nie podał gdzie!!! mógł mieć w Pruszkowskim banku albo Wołomińskim albo starocerkiewnym ale nie jest tak źle!!!ma w England Bank of i ok!!! A Pani cyngiel to by się brudną pianą zalała jakby to był ktoś z poprzedniego rządu!!! Pani Cynglównie Pozdrowienia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Rekordy głupoty, czyli PiS o majątku ministra 26.03.09, 08:46 > !! A Pani cyngiel to by się brudną pianą zalała jakby to był ktoś > z poprzedniego rządu!!! Pani Cynglównie Pozdrowienia!!! Ależ mają i dopóki nie wyszła sprawa Rostowskiego nikt się ich nie czepiał. Czyli pudło na całej linii. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Nie zgadzam się 25.03.09, 19:38 "Min. Rostowski powinien podać w oświadczeniu nazwy banków. Winny jest też premier, bo ustawa nakazuje mu sprawdzenie, czy oświadczenia jego podwładnych są prawidłowo wypełnione." ******************************* A ja uważam, że nie powinien podawać nazwa banków w oświadczeniu publicznym, bo można by to uznać za kryptoreklamę banków. I pewnie tak by było. Gdyby Rostowski podał nazwy banków, to Kaczyński przyczepiłby się, że podaje. Odpowiedz Link Zgłoś
tadek-1 sama glupota 25.03.09, 19:53 im czlowiek ma wiecej w glowie tym gorzej. Tak przynajmniej twierdzi "gadzinowka". Szmatlawiec dorywnujacy "Faktowi". Z kolei poslowie PiS widzac ze wladza, pomimo wszystkick prowokacji, nawet przy pomocy Prezydenta, nie pcha sie im do rak. Realizuja na szeroka skale akcje destrukcyjna, opracowana przez Jaroslawa Kaczynskiego. Ci ruscy agenci, sprostytuowani prawnicy czy zlogi gierkowsko-gomulkowskie, prowadza akcje zaklaman i pomowien. Pan prezes potrafi w sposob perfekcyjny przyczynic sie do destrukcji. Jest to jedyna doprowadzona do perfekcji, umiejetnosc Pana Jaroslawa Kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Kaczyński to Mąż Stanu i nie jest z UBekistanu 25.03.09, 20:51 Kaczyński to znany morderca bo jako ludojad i ludożerca co dzień na śniadanie połyka jednego z KPP-bandy michnika! Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 no to POmówmy o uwłaswzczeniu na majątku GWna 25.03.09, 19:59 o uwłaszczeniu się na Wybiórczej nczas.com/wazne/jak-gazeta-opozycyjna-stala-sie-„gazeta-wyborcza”/ Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Jask kłamać licząc że ludzie nie pamiętają. 26.03.09, 08:48 Masz jeszcze pare takich kłamstewek na podorędziu? Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 jak SB-Kali-cyngle szczują np. na Ziobrę to dobzie 25.03.09, 20:05 „Jeżeli jedna osoba miała ojca, a może nawet i matkę w Komunistycznej Partii Polski i funkcjonuje w jakimś środowisku – a takie osoby są również po prawej stronie sceny – jest to bez znaczenia. Jeśli jednak istnieje całe środowisko [Gazety Wyborczej – red. Polityki], w którym praktycznie wszystkie osoby miały rodziców w KPP i na dodatek te osoby mają potężny instrument oddziaływania na świadomość Polaków, to pojawia się problem. Zwłaszcza że na łamach tego potężnego instrumentu pewne idee KPP (...) mają swoją kontynuację. Elementem kontynuacji jest radykalne kwestionowanie wartości narodowych. W moim przekonaniu KPP była w całym tysiącleciu polskich dziejów środowiskiem najgorszym (...). Jestem gotów bronić tezy, że nastawienie owej potężnej gazety, to poczucie misji – w moim przekonaniu bardzo szkodliwej dla Polski – bierze się właśnie z tamtej spuścizny”. Źródło: Jarosław Kaczyński, cytat za Polityką z dnia 25 marca 2006 roku Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 jak SB-Kali-cyngle szczują np. na Ziobrę to dobzie 25.03.09, 20:05 „Jeżeli jedna osoba miała ojca, a może nawet i matkę w Komunistycznej Partii Polski i funkcjonuje w jakimś środowisku – a takie osoby są również po prawej stronie sceny – jest to bez znaczenia. Jeśli jednak istnieje całe środowisko [Gazety Wyborczej – red. Polityki], w którym praktycznie wszystkie osoby miały rodziców w KPP i na dodatek te osoby mają potężny instrument oddziaływania na świadomość Polaków, to pojawia się problem. Zwłaszcza że na łamach tego potężnego instrumentu pewne idee KPP (...) mają swoją kontynuację. Elementem kontynuacji jest radykalne kwestionowanie wartości narodowych. W moim przekonaniu KPP była w całym tysiącleciu polskich dziejów środowiskiem najgorszym (...). Jestem gotów bronić tezy, że nastawienie owej potężnej gazety, to poczucie misji – w moim przekonaniu bardzo szkodliwej dla Polski – bierze się właśnie z tamtej spuścizny”. Źródło: Jarosław Kaczyński, cytat za Polityką z dnia 25 marca 2006 roku Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: jak SB-Kali-cyngle szczują np. na Ziobrę to d 26.03.09, 09:56 Czy ktoś ci dziś już przypomniał, że jesteś postubecką i postkomunistyczną kupą gnoju? Głośne szczekanie nie odwróci od ciebie twoich win. Demaskujesz sie każdym wpisem, każdym perwersyjnym szczeknięciem postubeku. Odpowiedz Link Zgłoś
ginlo mnie zastanawia czemu Pan R 25.03.09, 23:29 Od 8 lat nic nie napisal - ponoc wielki z niego naukowiec, a to co pisal przedtem jest hmmm "naukowe". Czemu od poczatku swoich rzadow skraca zapadalnosc dlugunarazajac nas na klopoty z jego rolowaniem w zlych czasach. 20 mld dolozyl nam jeszcze przed upadkiem Lehmana, a potem kolejne 30 mld. Trudno to wytlumaczyc nawet taka naiwna strategia jak tansze finansowanie, bo krzywa dochodowosci byla w tym czasie albo plaska, albo prawie plaska. Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Jest czas siewu i czas zbiorow.. 26.03.09, 06:34 A ten dorobkiewicz jest teraz w okresie zbiorow. Ale zeby zbiory szly bez zaklocen to nalezy trzymac palec na ... albo inaczej- nalezy obstawic tu i tam. I pomyslec, ze te PO..myje marnotrawia i rozkradaja co pozostalo polskie. Farmer wam to mowi, ktory jak ma zebrac plony z pola to obstawia ksiedza , wrozke i ludzi, ktorzy mu pomagaja. Jednym slowem polonski organizuje "mafie" zniwna. Ciekawe jak to wyglada u Rostowskiego i kiedy zacznie placic podatki polskiemu urzedowi podatkowemu z zarobkow osiaganych w brytwannie i w baraku obamy. Czy znowu powtorzy sie ta sama historia: narozrabia, nachapie sie i spierd.. . A potem szukaj wiatru w polu, a moze na hawajach. Na sama mysl o POmazancach cos mi sie otwiera w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Jest czas siewu i czas zbiorow.. 26.03.09, 06:59 ty siejesz glupote i zbierasz plony....Co widac po postach. Odpowiedz Link Zgłoś
polonski 1Zero! Nie lekcewaz tego co mowi .. 26.03.09, 07:14 instynkt prostego czlowieka i ciezko pracujacego farmera z Ziem Zachodnich. Wierz mi, to jest zlodziejskie nasienie rzadzace PO tym jak PIS niedoceniono. Po nastepnych wyborach zabiora to co POukrywali i rozjada sie PO swiecie do swoich melin. Thusks, Thuns, Thugs i im podobni. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Ta joj Polonski, ta ja nie wiedzial, ze ty swoj... 26.03.09, 07:15 a ja myslal, ze ty Herr....a ty to nasz , zza Buga! I Wszystko jasne! Odpowiedz Link Zgłoś
3-michal Rekordy głupoty, czyli PiS o majątku ministra f.. 26.03.09, 07:29 "Państwa i narody, które na podstawie kłamstwa, na podstawie negowania prawdy podają myśl polityczną - dążą do zguby". Jest to myśl marszałka Piłsudskiego zamieszczona w rozdziale "Frazes i samoułuda" Polecam wszystkim współczesnym politykom polskim wycierających sobie gęby naszą historią. Odpowiedz Link Zgłoś
easy.teraz Rekordy głupoty 26.03.09, 07:34 "...Prezes PiS-u Jarosław Kaczyński powiedział w środę, że trzeba też wyjaśnić, z czego Rostowski spłaca pożyczki" To kolejny dowód na to, że ględzioła nie wie o czym mówi. Radziłbym sprawdzić byłemu premierowi jak wielu Polaków o dochadach i majętności nieporównanie mniejszej niż min Rostowski spłaca kredyty rzędu paruset tysięcy złotych (patrz stary kurs wymiany funta). Aż strach pomysleć, że toto kierowało kiedyś tym krajem? Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Rekord? Zasoby głupoty PiS-u są nieprzebrane. 26.03.09, 08:24 to dopiero zapowiedź prawdziwych rekordów. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Zasoby głupoty PiS-u są nieprzebrane 26.03.09, 09:31 halfliner napisał: > to dopiero zapowiedź prawdziwych rekordów. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Zasoby twojej inteligencji wrojoz sa ogromne 26.03.09, 13:53 wrojoz napisał: > halfliner napisał: > > > to dopiero zapowiedź prawdziwych rekordów. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Rekordy głupoty, czyli PiS o majątku ministra f.. 26.03.09, 08:57 "Gazeta Polska" jest synonimem nie tylko podłości ale,przede wszystkim, kłamstwa. Była źródłem informacji dla "Misji specjalnej", a Gargas w swoich łgarstwach prześcignęła nawet Urbana. Zamknięcie tej gadzinówy byłoby jednak błędem. Ale uważam, że wszyscy, którzy zostali poszkodowani przez tą szmatławą gadzinówkę - powinni wystąpić do sądu z powództwa cywilnego i z roszczeniem finansowym. Bo poczucie bezkarności doprowadza do kompletnego upadku zawodu dziennikarskiego. Można pisać każdą bzdurę bez sankcji a potem drzeć się, że zagrożona jest wolność słowa. Naczelny tej gazety lekceważył sąd i nie przychodził na rozprawy. Potem podniósł wrzask, wzmacniany przez pisowskie megafony firmy "kurski i ska", że to zamach na wolność mediów. Jeśli nie zostanie ustalona granica odpowiedzialności za słowo,"dziennikarze" z GP czy innych partyjnych mediów będą bezkarnie obrzucać gównem Bogu ducha winnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Wielowieyskiej rekordy głupoty 26.03.09, 09:09 Psim obowiazkiem dziennikarzy jest patrzenie władzy na recę, a nie opluwanie konkurencji ... "Gazeta Polska" od dawna dzierży palmę pierwszeństwa wśród mediów, jeśli chodzi o głupotę i podłość." Wstyd! Pani Dominiko! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Wielowieyskiej rekordy głupoty 26.03.09, 09:12 paczula8 napisała: > Psim obowiazkiem dziennikarzy jest patrzenie władzy na recę, a nie opluwanie ko > nkurencji ... Masz na myśli wywiad z Cichym w Dzienniku? Czy inne artykuły o GW tej gazety? Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Wielowieyskiej rekordy głupoty 26.03.09, 09:26 maaac napisał: > paczula8 napisała: > > > Psim obowiazkiem dziennikarzy jest patrzenie władzy na recę, a nie > opluwanie ko > > nkurencji ... > > Masz na myśli (...) mam na mysli przejrzystość majątkowa polityków. Wielowieyska napisała: "Minister finansów Jacek Rostowski nie podał w oświadczeniu majątkowym informacji, w jakich brytyjskich bankach zaciągnął kredyty. Zgłosił tylko, ile wynoszą jego długi. (...) Prezes PiS-u Jarosław Kaczyński powiedział w środę, że trzeba też wyjaśnić, z czego Rostowski spłaca pożyczki. - To sprawa dla CBA - ogłosił. Zgadzam się z prezesem, że CBA powinno szybko działać. Ale nie tylko w tej sprawie." - Wielowiejska sie zgadza, to dobrze. Dalej pisze: " Ale nie tylko w tej sprawie. Tadeusz Cymański z PiS-u i dwóch jego klubowych kolegów - tak jak Rostowski - wpisali w rubryce "kredyty" tylko sumę bez nazwy banku. Trzech posłów PiS-u nie złożyło oświadczeń w terminie, co też wydaje się dziwne. Mają coś do ukrycia?" - też dobrze. Jest temat, powinna się NIM zająć, a nie opluwaniem gazety, która spełnia swoja rolę. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Wielowieyskiej rekordy głupoty 26.03.09, 10:05 Oświadczenia majątkowe wszystkich parlamentarzystów sa w internecie. Można sprawdzić. Ale trzeba umieć. PiS uczy sie dopiero obsługi komputerów, a że to ludzie specjalnej troski, muszą mieć na to wiele czasu. Co innego dziennikarze - internet to podstawa. W odniesieniu do dziennikarzy pisowskich to nie prawda jest dla nich jakimkolwiek kryterium, tylko ideologia partii, dla której pracują. A że PiS to partia pomówień i oszczerstw(vide procesy w trybie wyborczym, w wiekszości przegrane), to choćby nie wiem jak politycy mieli czyste ręce, dla PiS bedą one ubabrane. Bo nie ich. Dlatego tacy "dziennikarze", którzy są sprzedajnymi dziwkami za srebrniki paskudzą skądinąd ciekawą profesję. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Wielowieyskiej rekordy głupoty 26.03.09, 11:11 > mam na mysli przejrzystość majątkowa polityków. Mam wrażenie że jednak nie masz: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=27657157&a=27657157 Tak samo jak 99% internautów i prasy. Problem jest w tym że wszyscy jedynie chcą igrzysk, nikt nie chce walki z problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss Rekordy głupiej obrony 26.03.09, 09:24 Ostatnio ta pani nie umie juz powstrzymywac sie przed bardzo niskimi atakami. Histeryczna obrona Rostowskiego jest bezmyslna. Cymanski nie jest, prosze szanownej pismaczki, ministrem finansow. I to jest podstawowa roznica.. jesli sie jej nie chce dostrzegac to widac cos nie tak z mysleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Rekordy głupiej obrony 26.03.09, 09:36 A co ma do tego to że nie jest ministrem finansów? Zatajenie to zatajenie. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Rekordy głupiej obrony 26.03.09, 11:17 Teraz tylko chciałbym się dowiedzieć jak może takie celowe czy nie zatajenie wpłynąc na pracę ministra czy posła. Co bank przez to że ma kredyt będzie go szantażować? Odpowiedz Link Zgłoś
urtasa rasowy 26.03.09, 09:49 Rasowy dziennikarz nie będzie patrzeć rządzącym na ręce, on będzie tropić opozycję. Rasowy dziennikarz odpowiada moralnie za tę gangrenę, jaka zżera Polskę, odpowiada, bo interesuje go tylko propaganda. W tym względzie nic się nie zmieniło od ohydztwa publicystyki PRL-u. Ale szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: rasowy 26.03.09, 10:13 urtasa napisał: > Rasowy dziennikarz nie będzie patrzeć rządzącym na ręce, on będzie tropić > opozycję. Rasowy dziennikarz odpowiada moralnie za tę gangrenę, jaka zżera > Polskę, odpowiada, bo interesuje go tylko propaganda. W tym względzie nic się > nie zmieniło od ohydztwa publicystyki PRL-u. > > Ale szkoda słów. Zgodna z drobnym "ale" - to nie dziennikarze, to - jak to obrazowo nazwał kiedyś Urban (ich wzorzec moralny) - bezpartyjni bolszewicy. By schlebić swojej partii posuną się do najgorszej niegodziwości w nadziei, ze jak ta wygra wybory - nagrodzi stosownym stanowiskiem (vide Kurski), albo uzna za swego "eksperta" medialnego (vide - Semka). Obaj byli kiedyś dziennikarzami, robili "Reflex", obaj się zasłużyli zjawisku biologicznemu, doradzają, realizują "przemówienia" i obaj zbierają teraz profity. Tylko - czy są jeszcze dziennikarzami czy już politykami albo politrukami? Każda epoka ma swego Urbana. By nie powiedzieć - Goebelsa. I można śmiało powiedzieć, że partia ma takiego Goebelsa, na jakiego sobie zasłużyła. PiSowi więc "pogratulować". Odpowiedz Link Zgłoś
paralela.1 Czekam na kolejną "prasówke" J.Kaczynskiego..! 26.03.09, 10:32 padną ciekawe pytania..będzie ubaw, jak pokurcz Kaczynski będzie toczył piane z pyska... Odpowiedz Link Zgłoś
maczimo Rekordy głupoty 26.03.09, 11:00 "Wyborcza" od dawna dzierży palmę pierwszeństwa wśród mediów, jeśli chodzi o głupotę i podłość. Ale wciąż ma ambicje, by ustanawiać nowe rekordy w tej dziedzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
relmih Rekordy głupoty. Atak PiS na ministra Rostowskiego 26.03.09, 11:04 paranoja bliżniaków przybrała ciężki kliniczny objaw ! dlaczego nikt ich nie ratuje ? trochę jest mi ich żal Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <-----------------=-- 26.03.09, 12:01 Podwójna moralność - tak się powinna nazywać partia Wielkiego Kaczana. Odpowiedz Link Zgłoś
polonski A ja ciagle swoje... 26.03.09, 13:00 Uwazam, ze ten rzad i ich doradcy to kupa dyletantow. Beda jechac na kryzysie tak dlugo jak sie da. A ludzie nie beda widziec konca kryzysu. Roznice w zarobkach i stanie posiadania miedzy Polskimi Ludzmi a tymi z "zachodu" powiekszy sie na niekorzysc, oczywiscie Polakow. PO tych dyletanckich podejsciach do "poprawy", nikt z nich nie poczuwa sie nawet krzty odpowiedzialnosci za ten balagan. Jak sie PO zorientuje , ze czas juz zwijac zagle, trzymajcie sie za kieszenie i zablokujcie przejscia graniczne. Ja tam kolo przejscia granicznego w Kunowicach zaczne juz ich wypatrywac, tak na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: A ja ciagle swoje mówi Polonski 26.03.09, 13:55 A co mozna nowego, od debila oczekiwać?. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro A ja ciagle swoje...dyrdymoje.... 26.03.09, 14:42 i tak w kolo Macieju, panie "polonski".... Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszekq Ludzie - myslcie samodzielnie !!! 26.03.09, 14:05 prawda w oczy kole popatrzcie z jakim oburzeniem gw rzuca sie na Gazete Polska. lewicowe salony nie musza mowic czytelnikom w jaki sposob powinni myslec. ludzie - obudźcie sie wreszcie i nie wierzcie bezkrytycznie gw. bo przeciez powszechnie wiadomo, ze gw, po, tvn to spadkobiercy pzpr-owskich ukladow... Odpowiedz Link Zgłoś