etiopczyk 30.03.09, 07:31 tak trzymaj facet! jesteś mądrzejszy od całego polako-pisiorstwa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siwy388 Jestem Polakiem, chcę coś zrobić dla kraju 30.03.09, 07:44 >>>Patrick Kibangou*: Lewicowe poglądy miałem jeszcze w Kongu. Pochodzę z zamożnej rodziny. Mój ojciec był politykiem, dyplomatą w prawicowym rządzie. W latach 60. w Kongu władza zmieniała się kilkakrotnie. Po upadku jednego z rządów moje życie się zmieniło. Trafiłem do zwykłej szkoły, do której chodziło wiele biednych dzieci. Zacząłem zadawać sobie pytania: jak to jest, że bogaci mogą zdobywać wykształcenie, wyjeżdżać na studia do Europy, a biedni, choć są równie zdolni, nie mają tej szansy. Zacząłem się przeciwko temu buntować.<<< No, nie wierzę. Przy takich nowych poglądach zostałby pan tam i biedował, a nie jechał tu by było panu lepiej. Ale jeśli pan chce zarobić bez wysiłku, to się pan do SLD nadaje. Oni zawsze myśleli tylko o sobie, a mówili jak w PRL-u, że myślą o państwie i biednych, ta sama retoryka wychodzi z pana tekstu. Współczucia biednym, chęci zrobienia czegoś /nie wiadomo, czego i nie rozliczajcie/ dla dobra kraju... Retoryka udawanego współczucia, wrażliwości i nie robienie niczego co służy ich wyborcom, a przekonywanie, że jak biznesmenom będzie dobrze, to... A SLD szuka maskotki, która żuci się w oczy i pokaże ich otwartość. Może żonę Kwaśniewskiego biznesmenkę wciągną na listę? W końcu wiadomo byłoby jakie mają dochody i z czego: ). Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Jestem Polakiem, chcę coś zrobić dla kraju 30.03.09, 08:35 siwy388 napisał: > >>> > #60;< > No, nie wierzę. Przy takich nowych poglądach zostałby pan tam i biedował, a nie > jechał tu by było panu lepiej. > Ale jeśli pan chce zarobić bez wysiłku, to się pan do SLD nadaje. Oni zawsze my > śleli tylko o sobie, a mówili jak w PRL-u, że myślą o państwie i biednych, ta s > ama retoryka wychodzi z pana tekstu. Współczucia biednym, chęci zrobienia czego > ś /nie wiadomo, czego i nie rozliczajcie/ dla dobra kraju... Retoryka udawanego > współczucia, wrażliwości i nie robienie niczego co służy ich wyborcom, a przek > onywanie, że jak biznesmenom będzie dobrze, to... > A SLD szuka maskotki, która żuci się w oczy i pokaże ich otwartość. Może żonę K > waśniewskiego biznesmenkę wciągną na listę? W końcu wiadomo byłoby jakie mają d > ochody i z czego: ). ######### siwy 388, wjakim prawicowym skansenie uchowałeś się. To przecież Wy myślicie tylko o tych co mają. Dla Was ludzie niezamożni to nieudacznicy. Biedakom to pomożecie, ale w postaci jałmużny. Gdzie stypendia dla niamożnych studentów, ale i uczniów szkól średnich. W PRL były. milczysz o tym i o przedszkolach, bezpłatnych internatach itp. Ty masz czelność pluć na PRL i dobrze dziąłającą Lewicę? Wiedzę opierasz na "śmieciach" jakie wszędzie się trafiają, ale u Was takich śmieci jest wyjątkowo dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Re: Jestem Polakiem, chcę coś zrobić dla kraju 30.03.09, 10:10 > Ty masz czelność pluć na PRL hehe, chyba sobie wstawie w ramki i na scianie powiesze :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
troophel Re: Jestem Polakiem, chcę coś zrobić dla kraju 30.03.09, 13:35 img4.imageshack.us/img4/8782/unclesampointingfinger.jpg :D Odpowiedz Link Zgłoś
zochazb Re: Jestem Polakiem, chcę coś zrobić dla kraju 30.03.09, 12:57 ereta napisał: > Gdzie stypendia dla nieamożnych studentów, ale i uczniów szkól > średnich. W PRL były. Nie rozśmieszaj mnie, człowieku. Stypendia owszem BYŁY. Ale miesięczny bilet na dojazd do szkoły (średniej) kosztował mnie jakieś 40 złotych, a za średnią powyżej 4,5 wypłacali 50. Jak to ładnie określiłeś w innym zdaniu - JAŁMUŻNA. Więc MAM czelność pluć na PRL, bo przyszło mi żyć w tym najcudowniejszym z ustrojów (chociaż dzięki Bogu i I sekretarzowi największy cyrk mnie ominął) Miłego dzionka. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Jestem Polakiem, chcę coś zrobić dla kraju 30.03.09, 16:15 zochazb napisał: > > > Nie rozśmieszaj mnie, człowieku. > Stypendia owszem BYŁY. > Ale miesięczny bilet na dojazd do szkoły (średniej) kosztował mnie jakieś 40 zł > otych, a za średnią powyżej 4,5 wypłacali 50. > Jak to ładnie określiłeś w innym zdaniu - JAŁMUŻNA. > Więc MAM czelność pluć na PRL, bo przyszło mi żyć w tym najcudowniejszym z ustr > ojów (chociaż dzięki Bogu i I sekretarzowi największy cyrk mnie ominął) > Miłego dzionka. Stypendia wystarczały np na pokrycie kosztów wyżywienia w internacie, a jeśli chodzi o bilety miesięczne to teraz nie są nawet potrzebne bo "sprawiedliwaWładza" zlikwidowała pociągi i autobusy tak, że nawet nie ma czym dojechaś do szkoly i pracy, no więc ludzie sami musieli zrezygnować. Ale pewnie Ty o wypasionymdupsku w dobrobycie nowobogackich nuworyszów nie potrafisz tego pjąć. Chwała Ci za to, bo z Twoimi samolubnymi poglądami nie przyczynisz się do rozwoju Polski i SPOŁECZEŃSTWA,a nie ludzi konserwójących się we własnym sosie podobnych do miernot jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
siwy388 Re: Jestem Polakiem, chcę coś zrobić dla kraju 04.04.09, 21:11 Widać że wtedy działałeś i korzystałeś i wtedy w twoim mniemaniu wszyscy korzystali, to stąd oburzenie: ) opluwanie tych z którymi się rozmawia. Jest już wróg i jak on ma prawo się wypowiadać. Tak, tu powinna być zdrowa cenzura, bo na takie wolne słowa mówisz NIE. Zatykając komuś usta krzykiem. Hmm. W przedszkolu byłem jeden raz, jak matka chciała mnie tam zapisać, ale nie było miejsc /o tym nie piszesz, że były listy i sposób selekcji kandydatów, oczywiście dla najbardziej potrzebujących/. Mieszkam nadal na Bródnie w W-wie, na stutysięczne osiedle był jeden ogólniak /jeden/. Dzielnica robotnicza, milicjantów się nie widywało, od święta podpitego dzielnicowego. teraz jest kilka ogólniaków, policja przejdzie, czy przejedzie czasami i spisze ludzi stojących po klatkach i czuję się bezpieczniej. Więc uważam że jest teraz dużo lepiej. Nie piszę o talonach na samochody, specjalnych sklepach i przywilejach, czy tym co i za ile można było wtedy kupić i teraz, ale o dołowaniu człowieka, straszenia go zachodem i domagania się podporządkowania dobrej władzy, która rządzi w interesie klasy robotniczej i inteligencji pracującej, a którą ta władza miała w... Tam samo ja mam SLD, ale mówię to otwarcie, bez kłamst i plucia na tych co inaczej myślą. A ja nie jestem biznesmenem, a zwykłym pracownikiem najemnym i wydawałoby się że elektoratem parti z lewicy, ale mam ich, to dobrze odbierasz, właśnie tam. I niech idą do diabła ze swoją mordą pełną pięknych słów o ich misji i domagania się by wierzyć w ich kłamstwa, których nie myśłą realizować. Odpowiedz Link Zgłoś
ruch0606 Jestem Polakiem, chcę coś zrobić dla kraju 30.03.09, 07:55 PANIE WOJTKU SZYMAŃSKI, zapraszam do drugiego polskiego PATRIOTY = ERIC ALIRA z BURKINA FASO koło LUBINA ? To sobie pogadamy o KOLORACH tęczy. TAK się jakoś RADNEMU sejmiku patriocie ERICowi układa, że ma "dupie"-excouze le mot- entre la fessesssssssssssssssss swój ELEKTORAT w postaci mojej skromnej osoby. A ESTIME mgr inż. mechaNIC TADEUSZ PIECZONKA "60+"-ZIELONY 11-cie years SANStravail/JOBless , non sans TRAVAIL WHISTLEblower ul. SZMARAGDOWA 31 59 900 ZGORZELEC / 075 649 30 44 / WWW.ROPOIWZK.COM /RUCH040404@WP.PL Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Jestem Polakiem, chcę coś zrobić dla kraju 30.03.09, 09:04 > zapraszam do drugiego polskiego PATRIOTY = ERIC ALIRA z BURKINA Nie porównuj gwizdy Bigbrothera do aktywisty. To tak jakbyś wziął jakiegoś "zaradnego" Polaczka z Londynu, któremu udało się trafić do TV i mówił, że wszyscy Polacy to jedno bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
3cik Ruch 30.03.09, 10:28 A mógłbyś pisać po POLSKU? I nieco mniej pokrętnie? Bo czyta się to gorzej niż przemówienia Kaczanów. Odpowiedz Link Zgłoś
hela6 Jeśli facet w TV mówi... 30.03.09, 08:51 /a mówił, bo słyszałam/że jest z afryki, zna afrykę i może w parlamencie zrobić coś dla afryki, to wystawianie go do wyborów jest zdrada i zamachem stanu ! Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Jeśli facet w TV mówi... 30.03.09, 09:05 > /a mówił, bo słyszałam/że jest z afryki, zna afrykę i może w parlamencie > zrobić coś dla afryki, to wystawianie go do wyborów jest zdrada i zamachem stan > u ! Słyszałem, że Tusk jest z Kaszub i zrobi coś dla Kaszub (wydał nawet regionalny słownik) , słowem dzieli kraj, zdrada stanu! Odpowiedz Link Zgłoś
444a Jestem Polakiem, chcę coś zrobić dla kraju 30.03.09, 08:58 Hehe, dobrze, że mamy Kongo, przynajmniej komuś się chce jeszcze dbać o Polskę. Mnie się odechciewa jak sobie pomyślę o różnych Misiakach i dojeniu narodu przez legiony ch...ków we władzach. Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Jestem Polakiem, chcę coś zrobić dla kraju 30.03.09, 09:59 Nie pekaj ,Patryk.-Skoncz na prostej deklaracji,ze "chcesz"...-Jak zrobisz,wtedy poczujesz prawdziwa "polskosc"...-Opluja Ciebie w/g zasady "polak polaka w lyzce zupy..." Odpowiedz Link Zgłoś
kpix no i brawo! 30.03.09, 10:03 wprawdzie nie popieram SLD, ale to nie jest tu istotne. Powoli, powoli pojawiaja sie iskierki nadziei na zmiane z kraju zalatujacego rasizmem na normalny kraj europejski. Za 20-30 lat kto wie...? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Ide o zaklad, ze czlowieka nie wybiora! 30.03.09, 10:19 polska wies i polskie mohery??! W zyciu! Chocby i 100 jezykow znal i trzy doktoraty mial. Nie w tym kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
kpix wole sie nie zakladac 30.03.09, 10:24 Wystarczy spojrzec o 500 km na zachod - w Niemczech szefem partii Zielonych jest Turek, a Turcy maja mnostwo poslow. I jakos swiat sie Niemcom nie wali na glowe. Odpowiedz Link Zgłoś
troophel Re: wole sie nie zakladac 30.03.09, 13:28 Ale to oni mieli masakrę w Winnenden. Nie żebym coś sugerował, broń panie boże. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Re: wole sie nie zakladac 30.03.09, 14:45 co ma psychol nafazowany grami komputerowymi do mniejszosci narodowych? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: wole sie nie zakladac 31.03.09, 07:29 to w Niemczech. A Polska to Polska. Rydzoland..... Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Jestem Polakiem, chcę coś zrobić dla kraju 30.03.09, 11:16 Nie mam pretensji do faceta ! Robi jak uważa, tylko niech uważa co robi. Ja nic dla kraju nie robię i nie robiłem bo kraj całe moje życie miał mnie dupie jak i teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_i_sceptyk Re: Jestem Polakiem, chcę coś zrobić dla kraju 31.03.09, 01:15 Nie kraj ma Cię w dupie tylko ludzie, których motłoch wybrał w wyborach do parlamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Jestem Australijczykiem, chciałem coś zrobić ... 30.03.09, 11:27 ... dla Australii, ale szybko mi wytlumaczyli, ze jako naturalizowany Aussie, nie mam czego szukac "down under"... lech.keller@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
elsby 29 lat w Polsce i takie niedoinformowanie?? 30.03.09, 12:35 SLD-lewica???....hm Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Sprawdźcie czy nie ma AIDS 30.03.09, 12:36 skoro tak go ciągnie do lewaków. Odpowiedz Link Zgłoś
november84 Re: Sprawdźcie czy nie ma AIDS 30.03.09, 14:03 Twój tekst w zasadzie nie wymaga komentarza. Opinia jaką sobie wystawiłeś jest czytelna. Ciemnota, średniowiecze i głowa pełna pustych stereotypów. Cóż... Dzwon dzwoni jak jest pusty. Odpowiedz Link Zgłoś
gklej Re: Sprawdźcie czy nie ma AIDS 30.03.09, 14:17 jeszcze żadna władza nie pomogła biednym, tylko jak najwięcej ściągnąć podatków z biednych im się udaje, przykladem jest teraz zmniejszenie bogatym o 8% podatku i jeszcze na dokładkę próg podnieśli dla kogo, oczywiście dla bogatych. Odpowiedz Link Zgłoś
november84 Re: Sprawdźcie czy nie ma AIDS 30.03.09, 14:31 Ale co do tego ma AIDS? czy zgorzknienie i rozżalenie na władzę i jej poczynania usprawiedliwia takie myślenie? Jakim prawem ocenia się kogoś w ten sposób nie wiedząc o nim nić? Proszę nie narzekać, tylko brać się do pracy, może Pan\Pani będzie lepszy w sprawowaniu władzy! do dzieła zatem! Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Re: Sprawdźcie czy nie ma AIDS 30.03.09, 14:54 > jeszcze żadna władza nie pomogła biednym, za wyjatkiem tych wladz, ktore sprawiaja ze biedni staja sie bogaci i wyskakuja z przegrodki "biedni". Patrz cala Europa Zachodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
choub Re: Sprawdźcie czy nie ma AIDS 30.03.09, 17:16 piotrek20074 napisała: > skoro tak go ciągnie do lewaków. co za ciemnota.. może sam sprawdź, czy nie masz Odpowiedz Link Zgłoś
godeep Julian Tuwim, "Murzynek Bambo". 30.03.09, 14:32 Julian Tuwim "Murzynek Bambo" Murzynek Bambo w Afryce mieszka, czarną ma skórę ten nasz koleżka, uczy się pilnie przez całe ranki, ze swej murzyńskiej pierwszej czytanki. A gdy do domu ze szkoły wraca, psoci figluje - to jego praca, aż mama krzyczy Bambo łobuzie, a Bambo czarną nadyma buzię. Mama powiada napij się mleka a on na drzewo mamie ucieka, mama powiada choć do kąpieli, a on się boi, że się wybieli. Lecz mama kocha swojego synka, bo dobry chłopak z tego murzynka, szkoda, ze Bambo czarny wesoły, nie chodzi razem z nami do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
yaicarz Polska i Kongo - dwa "bratanki" ;) 30.03.09, 15:49 Nie jest to pierwszy epizod w historii powiązań tych dwóch państw. Kiedyś, w końcówce panowania Mobutu Sese Seko premierem był półPolak, niejaki Kengo Wa Dondo (można sprawdzić w Wikipedii). Jego matką była czarna kobieta z Konga, zaś ojcem Polak (narodowości żydowskiej). Odpowiedz Link Zgłoś
nabrok Re: Polska i Kongo - dwa "bratanki" ;) 30.03.09, 15:59 Były kilkakrotny premier Konga (dawniej Zair), ambasador w Belgii i przewodniczący senatu to Leon Kengo wa Dondo. W rzeczywistości nazywa się Leon Lubicz i jest synem doktora Michała Lubicza, który w latach 30. XX wieku osiedlił się w Kongu (nazwisko zmienione w latach 70-tych w ramach kampanii "afrykanizacji" Zairu, prowadzonej przez dyktatora Mobutu. Odpowiedz Link Zgłoś
nabrok Re: Polska i Kongo - dwa "bratanki" ;) 30.03.09, 16:01 www.senat.gov.pl/k7/agenda/goscie/2008/080424/3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
mirand56 Jestem Polakiem, chcę coś zrobić dla kraju 30.03.09, 16:59 Pomysł wystawienia czarnego Polaka na wybory do PE jest całkiem niezły. Nieważne, że z listy SLD. Jako kraj złapalibyśmy parę plusów. Odpowiedz Link Zgłoś
elegancja_francja Swietny Pomysl!!! 30.03.09, 17:40 Powinno sie przeniesc cale SLD do Afryki. Odpowiedz Link Zgłoś
dziam.bel Pozdrowienia z Górnego Śląska! 30.03.09, 19:31 Pozdrowienia z Górnego Śląska dla Pana Kibangou! Chopie jesteś zalążkiem tolerancji w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
zethes Czy to nie jest mydlenie oczu ? 30.03.09, 22:03 Czy nie uważa Pan że więcej dobrych rzeczy mógłby Pan zrobić będąc w Kongo ? tam jest tyle jeszcze do zrobienia ! wojny trybalne, inteligentna ekploatacja kopalni uranu na które właśnie łapę polożyli Francuzi, uprzemysłowienie tego bogatego w surowce kraju itp… Kongo ma wszystkie dane parametry by żyć w dostatku a jednak nie potrafi się rządzić i zorganizować, ten kraj potrzebuje mądrych I uczciwych zarządców oraz wysokiej klasy specjalistów i inżynierów … dlaczego chce Pan udowodnić całej Europie i światu że Polacy nie są rasistami ? Odpowiedz Link Zgłoś
nomadsoul Re: Czy to nie jest mydlenie oczu ? 31.03.09, 00:38 wojny trybalne?? Kongo ma wszystkie dane parametry ?? w jakim to lenglydzu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Jestem Polakiem, chcę coś zrobić dla kraju 31.03.09, 00:25 Najpierw trzeba koles pokazac co sie umie,narazie wykorzystujesz prawa mniejszosci ktore sa w Polsce przestrzegane. Nie zaslaniaj sie skora, amerykanscy murzyni wlasnie stracili ten przywilej po wybraniu Obamy,juz chyba zaluja. Wiec bierz sie do roboty,jesli w czyms bedziesz dobry nawet Polacy ("rasisci")dostrzega w tobie potencjal. Odpowiedz Link Zgłoś
joeshmoe Re: Jestem Polakiem, chcę coś zrobić dla kraju 31.03.09, 01:42 He he - juz to widze jak polscy rasisci 'doceniaja' jakiekolwiek by za jakis czas nie byly zaslugi tego goscia. Zupelnie jak nie wyobrazam sobie zeby amerykanscy neocons zaczeli piac peany na czesc Obamy nawet jesliby dokonal cudu i wyprowadzil USA z kryzysu i wyprostowal finanse publiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Moze udalo Ci sie dostac obywatelstwo polskie.. 31.03.09, 04:32 ale nie jestes polakiem. Moze rebales farbowane na blond dziwki w akademiku ale przez to z polskoscia tyle masz wspolnego co ja z czlowiekiem z Konga. Bylem tam w poblizu i widzialem te wszystkie czarne oczy pelne zazdrosci i nienawisci rasowej do bialych az mi cierply wszystkie czlonki. Kierowca trzymal w pogotowiu karabin maszynowy pod nogami gotowy do strzalu w obronie kilku bialych, ktorzy przyjechali im pomoc a nie zadac obywatelstwa , czy ich reprezentowac gdziekolwiek. Czyzby nastepny dyzma_bambo po dyzmie_kwachu. Ta partia powinna jak najszybciej zdechnac i zniknac z polskiej politycznej sceny ..na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Moze udalo Ci sie dostac obywatelstwo polskie 31.03.09, 07:32 ty , polonski to tak do niego po "chrzescijansku", co? Tylko, ze on ma obywatelstwo polskie a ty pewnie tylko wolskie.... Odpowiedz Link Zgłoś
polonski 1Zerro! A czy Ty ciagle.. 31.03.09, 10:44 jeszcze przykladasz garnek do sciany w akademiku jak murzynek(ki) bambo rzna polskie farbowane na blond "studentki" na ktore Ty mozesz popatrzec tylko z daleka. Czy Ty wieczny studencie zdajesz sobie sprawe z ilosci kobiet w Polsce zarazonych HIV przez zagranicznych "studentow" z Azji i Afryki. Zainteresuj sie tym problemem to zobaczysz jak Ci sie "zorro" w "zero" przekreci. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Sieg Heil Herr Polonsky! 31.03.09, 13:48 z tym partyjnym pozdrowieniem..... Odpowiedz Link Zgłoś
polonski No popatrz! Bylem pewny, ze po .. 01.04.09, 10:28 przegranej wojnie niemcy a tym bardziej polscy folksdojcze zmienili swoj rodzaj pozdrowienia. No ale skoro jest ciagle zywe i jest "szczere" od Ciebie, mlody polski folksdojczu to przyjmuje z paroma zastrzezeniami Hrr..hrrr... kaput #:} Odpowiedz Link Zgłoś
patriota51 Jestem Polakiem, chcę coś zrobić dla kraju 31.03.09, 04:54 jest obywatelem polskim, ale nie Polakiem, to kpina ze mialby reprezentowac Polske,z ktora ma niewiele wspolnego, poza tym ze tutaj mieszka Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Jestem Polakiem, chcę coś zrobić dla kraju 31.03.09, 07:30 ooooo, "patriota" sie odezwal.... Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Jesteś dumnym Polakiem, zrób cos dla kraju. 31.03.09, 05:56 Jeżeli mieszkasz w Polsce, ich chcesz dla Polski cos zrobić, to jest juz bardzo duzo, i bardzo dobrze. Tak zaczal tez Sarkozy, i dzis jest Prezydentem Francji. Musisz niestety walczyc, jak kazdy inny Polak, bez ciężkiej pracy nic nie osiągniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Jestem Polakiem, jedz do rajchu, tam cie poznają. 31.03.09, 22:46 Patriota Ty rasistowska świnio. Pewno liżesz tylko swe kopyta, bo boisz się ze sprzątaczka, twe golenie pomyli z kozłowymi. Odpowiedz Link Zgłoś