pw2221 30.03.09, 13:07 oj Tusku Tusku idź ty lepiej pograj w piłkę zamiast mleć ozorem bez efektu (jak zawsze) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lody.tuskawkowe Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 13:09 Jak patrzę na "te" mordę to mam niepochamowaną chęć zwrócenia treści pokarmowej. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo -----POkomuchy kiedy Walesa odda akta Bolka ???--- 30.03.09, 13:18 te z ktorych obciazajace go dowody zniknely po tym jak Walesa je przegladal ... Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Panie hrabio a kiedy pan przestaniesz przerywać 30.03.09, 13:23 psychiatryczne leczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Tusk i PO na usługch specsłużb i Bolka ??????????? 30.03.09, 13:29 Bolek się obrazi a Tusk zniszczy IPN ??? Panie premierze proszę zająć się wreszcie szalejącym kryzysem a nie tylko PR-em !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynksi [...] 30.03.09, 13:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Tusk i PO na usługch specsłużb i Bolka ??????????? 30.03.09, 13:41 Kultura osobista wyborców PO i wielbicieli Wałęsy nie zna granic :) Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Tusk i PO na usługch specsłużb i Bolka ?????? 30.03.09, 13:50 W najbliższych czerwcowych wyborach pokażemy,gdzie kaczyzmu miejsce.Po nich sie nie podniesie PiS i IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: Tusk i PO na usługch specsłużb i Bolka ?????? 30.03.09, 13:53 Ciekawe tylko czy PO się podniesie po fali protestów ludzi doprowadzonych do skrajnej biedy przez aktualnie nam panującego Tuska i jego oddanych kolesi miśków z PO. Jak tak dalej pójdzie to Tuski mogą nie dotrwać do eurowyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 . 30.03.09, 14:39 .. siem o Tuska nie martw, da sobie radę - to nie on ma po 50 - 60 % procentów nieufności jak PiS i bracia K. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 TW Bolek potrzebny pewnemu elektoratowi Platformy 30.03.09, 16:30 indeed4 napisał: > .. siem o Tuska nie martw, da sobie radę - to nie on ma po 50 - 60 % > procentów nieufności jak PiS i bracia K. :-))) M: pomijajac lze-sondaze trzwba przyznac, ze Tusk w istocie ma ogromne poparcie w pewnym segmencie spolecznosci co potwierdzily nie jaies manipulowane sondaze ale WYNIKI WYBOROW W 2007 ..... Wybory w więzieniach: PO 76,2 proc., PiS 2,8 proc. 2007-10-23 14:32 www.wprost.pl/ar/116286/Wybory-w-wiezieniach-PO-762-proc-PiS-28-proc/ 76,2 proc. osadzonych w aresztach i zakładach karnych w całym kraju zagłosowało na PO, a 7,6 proc. na LiD; PiS z wynikiem 2,8 proc. znalazło się pod progiem wyborczym - podała rzeczniczka Centralnego Zarządu Służby Więziennej Luiza Sałapa. .....Niewatpliwe, ze kryminalistom czy PZPR-owskiemu betonowi odpowiada by "narodowym skarbem" i "bohaterem narodowej legendy" byl agent SB, ktory okreslal Jaruzelskiego jako "czlowieka honoru" a takich Patriotow jak Pulkownik Kuklinski czy Adam Hodysz jako "zdrajcy". Odpowiedz Link Zgłoś
pis-dorn ty postkomuszy bekarcie tesknisz za kaczym zamordy 30.03.09, 19:33 zmem i ich nieudanstwem? Tak to sie dziwnie, ze w demokracji to spoleczenstwo wybiera swych przedstawicieli. Jak sie tobie, ubekowi junkrowi, i innym wielbicielom kaczynskich narod nie podoba - to poszukajcie swego szczescia na innej planecie. Na Ziemi takich idiotow juz nie znajdziecie. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 POstkomusze bekarty pluja teraz w Szkle Kloakowym 31.03.09, 00:58 pis-dorn napisała: > zmem i ich nieudanstwem? M: Tak by czerwona gnide troszke przygnebic pare danych z GUS-u - wciagu 2 lat IV Rzeczpospolitej 7% roczny wzrost PKB, 1.5mln miejsc pracy, WIG20=3990 w dwa lata IV Rzeczpospolitej bezrobocie z 18% do 11% i dramatyczna obniżka deficytu budżetowego !!!!!!!! > Tak to sie dziwnie, ze w demokracji to spoleczenstwo wybiera swych przedstawicieli. Jak sie tobie, ubekowi junkrowi, i innym wielbicielom kaczynskich narod nie podoba - to poszukajcie swego szczescia na innej planecie. Na Ziemi takich idiotow juz nie znajdziecie. M: widac, ze stara bolszewicka ideja wysylania Patriotow na Syberie nie ginie. A ja chce czerwona gnide wyslac by zadzwonila do Szkla Kloakowego bo tam juz nijaka "pani" Krysia pluje po raz 12-ty i prowadzacym zabraklo twojej rzygowiny. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Tusk i PO na usługch specsłużb i Bolka ??????????? 30.03.09, 13:28 Bolek się obrazi a Tusk zniszczy IPN ??? Panie premierze proszę zająć się wreszcie szalejącym kryzysem a nie tylko PR-em ! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Przepisywanie instrukcji Jarosława K. nie ma 30.03.09, 13:46 sensu i nawet przy pomocy IPN-u i takiego lewara jak ty PiS nie podniesie się już z upadku. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Przepisywanie instrukcji Schetyny nie ma sensu 30.03.09, 13:51 Przepisywanie instrukcji Schetyny nie ma sensu i nawet przy twojej pomocy PO nie podniesie się z upadku, który właśnie obserwujemy. PO upada moralnie i ideologicznie. Ludzie wreszcie wiedzą uczciwość miśków będących jej członkami. PO zostaje właśnie rozbrajana od wewnątrz przez kolesi reprezentujących grupy różnych interesów. Odpowiedz Link Zgłoś
mrarm Re: Przepisywanie instrukcji Schetyny nie ma sens 30.03.09, 15:13 Moralnie.. ideologicznie.. weź się zastanow, co za bełkot produkujesz. Gospodarka, głupcze. Odpowiedz Link Zgłoś
pis-dorn pis zdychajac ciagnie ipn do grobu 30.03.09, 13:52 drogi lewarku, jak wiesz, jest w Polsce taka jedna szczegolna partia, ktora sama sie wykatapultowala z rzadu. Byl to szczegolny majstersztyk, nieznany dotad ani w polityce polskiej, ani zagranica. Nastepnym sukcesem tejze genialnej partii i jej strategicznego guru bylo samowyautowanie sie z wladz mediow panstwowych i polkniecie z-pis- czonych wladz krttv (tvpis, radiopis) przez przystawki. Ostatnia ostoja wielikiego tow. Jaroslawa jest ipn z kurtyka robiaca za pacynke. Jak pokazuja dlugoletnie doswiadczenia i ta zacna instytucja jesat na dobrej drodze do samozaglady. Dzieki ci tow. Jaroslawie za skutecznosc samodegradacji. W ramach ochrony srodowiska wdzieczny narod prosi rowniez o samoutylizacje trupow politycznych pis, lpr, so & libertas. Odpowiedz Link Zgłoś
wawa_wawa_wawa Re: Panie hrabio a kiedy pan przestaniesz przeryw 30.03.09, 13:32 guru133.... nie ty z Podkarpacia.... Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Tusk! Idź malować kominy razem z Bolkiem !!! :) 30.03.09, 13:44 Tusk idźcie malować kominy razem z Bolkiem! Tylko nic więcej nie jarajcie bo znowu przysłużycie się komunistom i ich rodzinom, które aktualnie prowadzą największe biznesy w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Tusk! Idź malować kominy razem z Bolkiem !!! 30.03.09, 13:52 lewar,niech żółć nie zalewa twojej wątroby,zajmij się nareszcie bisnesem. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: Tusk! Idź malować kominy razem z Bolkiem !!! 30.03.09, 13:55 Niestety w biznesie nie ma obecnie miejsca dla uczciwych. Aktualnie wszelkie biznesy są zdominowane przez kolesi z legitymacjami partyjnymi PO. W tej chwili w biznesie królują jedynie miśki i można zapomnieć o uczciwej konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Tusk! Idź malować kominy razem z Bolkiem !!! 30.03.09, 13:58 lewar! co Ty p...ysz,pieniądze leżą na ulicy,tylko trzeba je umieć podnieść.Niestety głupi ich nie widzą,prócz własnej sliny nic nie widzą. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: Tusk! Idź malować kominy razem z Bolkiem !!! 30.03.09, 14:06 Mówisz o tych 100 mln obiecanych przez Wałęsę ?? :) cleryka napisała: > lewar! co Ty p...ysz,pieniądze leżą na ulicy,tylko trzeba je umieć > podnieść. Odpowiedz Link Zgłoś
ducks_arse Re: Tusk! Idź malować kominy razem z Bolkiem !!! 30.03.09, 15:51 cleryka napisała: > lewar,niech żółć nie zalewa twojej wątroby,zajmij się nareszcie > bisnesem. A dlaczego pucowanie sracza w siedzibie PiSuaru nazywasz biznesem???? Lewar to robi bo tylko do tego się nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
patriotaa Re: Panie hrabio a kiedy pan przestaniesz przeryw 30.03.09, 13:42 guru133 napisał: > psychiatryczne leczenie? -------------------------------- A ty guru133 też będziesz odpie...ł czary jak Tusk. Jesteście porąbani. Wasz PO srane cuda doprowadziły że naród zubożał, emeryci szukają pożywienia w śmietnikach, dzieci idą do szkoły głodne, a bezrobocie faktycznie sięga 50 procent. I to są wasze cuda POsrańce Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Kiedy IPN opublikuje całą prawdę? 30.03.09, 13:56 Jest tam sporo zaleznosci miedzy PZPR/SB a "S" i Kosciołem, sam Okragły Stół był porozumieniem między tymi "instytucjami". Pan Żaryn wspomniał o porozumiemiu w/s eliminacji KOR z tego porozumienia, jak widze trwa do dzisiaj, czakam na ciąg dalszy, szczery i wyczerpujacy.To bedzie "odarcie" niektórych sił z "ideii". To jest główny temat, dziwne że tak zachowawczo traktowany. Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 Albo Kurtyka odejdzie, albo IPN przestanie istnieć 30.03.09, 14:05 Jaki pan, taki kram. Kurtyka "wykosił" Powroźnika podrzucając pomówienie o współpracę z SB tego ostatniego, teraz najwidoczniej "rewanżuje" się swoim poplecznikom wyciągając dla nich co ciekawsze "tematy" na politycznych przeciwników. Nie a to nic wspólnego z naukową rzetelnością, ale najwyraźniej panom z IPN-u to absolutnie nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
adela_30 ****** Tusk z Bolkiem dwa bratanki ******* 30.03.09, 13:26 Tusk z Boleczkiem dwa bratanki. I do cwaniakowania, i do szklanki :> Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: <a href="http://rapidshare.com/files/197900814/PCW3_0" targe 30.03.09, 14:16 Czy u lemingów takie wyrażanie się to norma?Ach przepraszam to są te słynne PełOwskie >standardy< Odpowiedz Link Zgłoś
ducks_arse Re: adela, straszna z ciebie łajza i flądra. 30.03.09, 16:04 E tam!!! Zwyczajna PiS-tirówka. Nie napiszę że ma mentalność Sobeckiej, bo byłaby to obraza dla wszystkich tirówek. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynksi Radzę rozegnać to towarzystwo jak najszybcie, to 30.03.09, 13:26 mniej smrodu narobią. Natury skorpiona czy śmierdziela nic nie zmieni i tzw. IPN ze swoim chorym szefem Kurtyką dał temu wielokrotnie dowody. To są ludzie beznadziejni, bez szansy na zmianę. Rozegnac powiadam, szczególnie teraz, w czasach kryzysu. Dość już kup narobili. Odpowiedz Link Zgłoś
hjalmar Re: Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 13:20 Gdyby nie zaslugi tej "mordy", nie moglbys tych bredni pisac na forum, bo takie teskty odsialaby cenzura. Nie wiadomo, czy by do nas w ogole internet dotarl lub jakby dotarl, to bylby w pelni filtrowany jak w Chinach. Tylko mi nie pisz, ze Kaczynscy i bez Walesy by komunizm obalili, bo przekroczysz granice wlasnej smiesznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
lody.tuskawkowe Re: Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 13:23 Dziecko komunę obalił nie prostaczek Bolek tylko USA. Bolek był tylko pionkiem agentury. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Rzygaj,rzygaj, pisiorku... 30.03.09, 13:35 ALE POSPRZATAJ PO SOBIE i po oblesnych KACZORACH. Odpowiedz Link Zgłoś
fafran Kto podniesie ręke na układ postmagdalenkowy 30.03.09, 13:10 Kto podniesie ręke na układ postmagdalenkowy temu układ postmagdalenkowy tę ręke odrąbie. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok trzeba byc bandytą, aby iużyc cytatu z cyrankiewic 30.03.09, 13:13 za z 1956 roku, moj panie, w stosunku do bohaterów, dzieki którym, nie stoisz teraz w kolejce po przydział gaci z 20o5 roku. Gdyby nie Magdalenka, maszerwoałbyć w czerwonym krawacie, bucu. Odpowiedz Link Zgłoś
gundyslaw masz rację pomroczny tak straszy 30.03.09, 13:15 gdzie wyjedzie to musi wziac tłumacza baran nie zna nawet polskiego Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj.plank Re: masz rację pomroczny tak straszy 30.03.09, 13:54 Z tłumaczami to nie wyjeżdżaj, bo dwóch bliźniaczych doktorów prawa, też musi tłumaczy za sobą ciągać. A Wałęsa jest robotnikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
ducks_arse Re: masz rację pomroczny tak straszy 30.03.09, 16:08 gundyslaw napisał: > gdzie wyjedzie to musi wziac tłumacza baran nie zna nawet polskiego Nie przesadzaj!!! Zna polski lepiej od swoich byłych lokai - kaczorów, a to w zupełności wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
fafran Re: trzeba byc bandytą, aby iużyc cytatu z cyrank 30.03.09, 13:30 No, najłatwiej epitetem "bandyta". Wg mnie Kiszczak i Cyrankiewicz to ten sam człowiek. Kiszczak w 56 zrobiłby to co Cyrankiewicz a Cyrankiewicz w stanie wojennym zrobiłby to co Kiszczak. Ja rozumiem że z Kiszczakiem trzeba było rozmawiać bo by przedstawicielem władzy która traciła swój mandat ale żeby wódkę pić. Ja tam pije tylko z tymi dla których mam szacunek, a nie miałbym szacunku dla ludzi odpowiedzialnych za śmierć moich towarzyszy walki z władzą ludową. I żeby było jasne, - generałom wcale nie życzę losu "Słońca Karpat". Ja chce by ci ludzie żyli tak jak wdowy po ich ofiarach a wdowy po ich ofiarach żyły tak jak oni. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok nie odwracaj kota ogonem, kolo 30.03.09, 14:23 mnie nie interesuje, co ty myslisz o jakis aparatczykach! Użycie tego cytatu to wredne świnstwo wobec tych ludzi, którzy wyprowadzili nasz kraj z komuny. I mowie tu o solidarnościowych uczestnikach, a nie namiestnikach moskwy, których nie poważam, nie poważałem, nigdy poważał nie będę. Walentynowicz i podobne bydło, nie załapało sie na stołki. Mieli pecha. I właśnie za to obszczekują Wałęse. Jeżeli kundel obsra pomnik, to nie znaczy to wcale, że będzie wielki jak pomnik. Wyglada na to, że Wałęsa to jedyny człowiek, który mógł z nimi - z moskwiarzami rozmawiac. Jeżeli Wałęsa miałby opuscic Polske, to byłaby to najwieksza poruta od czasu powstania tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
fafran Re: nie odwracaj kota ogonem, kolo 30.03.09, 14:57 I koniec dyskusji. Pańska retoryka dyskwalifikuje sens polemiki z Panem. Ja nie wierze w pomniki za życia tym bardziej gdy w cieniu tych pomników jest schronienie dla Wachowskich i mu podobnych odrażających i cynicznych ludzi. Życzę wiele radości w "chocholim tańcu" pod dyktando jedynych słusznych autorytetów. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok wiara, mój mały, to przekonanie oparte na zerowych 30.03.09, 15:07 przesłankach. Więc o wiarę tu nie chodzi, ale o fakty. A fakt jest taki, że to nie ja, a ty koles użyłeś tego cytatu, jak politruk z najlepszych czasów komuny. Tobie może to wisiec, ale mnie, który żyłem w komunie, to nie wisi. I nie cytuj mi tu Wyspianskiego, ponieważ to cie również nie uratuje. Fakty znasz jak zyzak........... Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Lewa noga Wałęsy 30.03.09, 15:27 1410_tenrok! Chrzanisz, aż się kurzy. W świetle najnowszych dokumentów wolność zawdzięczamy w dużym stopniu decyzjom podjętym w Moskwie. Nasza partyjna wierchuszka dostała prikaz, żeby dogadać się umiarkowanym skrzydłem opozycji. Nie powinno się zatem przeceniać zasług Wałęsy. Niewątpliwe miał talent, ale głównie do rozkręcania swojej kariery. Pamiętam jak Wałęsa po 1989 roku oficjalnie twierdził, że jest za socjalizmem. Nikt nie miałby do niego dziś pretensji, gdyby w porę wycofał się z polityki. Z takimi papierami nie nadawał się na prezydenta. Korzystając z władzy prezydenckiej zniszczył mnóstwo dokumentów na temat swój i innych ważnych osób, a potem obalił rząd Olszewskiego w obawie o swoją własną dupę. Przez całe swoje rządy z szemranym Mietkiem Wachowskim do spółki wzmacniał tylko lewą nogę. Kto najwięcej skorzystał na przemianach w 1989 roku? Komuchy. Wiedzieli na kogo postawić. Mnie nie interesuje, czy Wałęsa miał nieślubne dziecko, ale za prezydenckie rządy ma u mnie krechę. To przez niego w Polsce rozpanoszyła się komusza oligarchia. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok jestes ubekiem, to musisz wiedziec jak było! 30.03.09, 15:44 pisz w listach do mamy, mnie twoje ubeckie prawdy nie interesują. "nasza partyjna wierchuszka" - no własnie WASZA partyjna wierchuszka! Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Re: jestes ubekiem, to musisz wiedziec jak było! 30.03.09, 17:30 Za to ty jesteś idiotą. Nie wiem tylko czy to określenie ubek to do mnie, czy może do komentatora presentation1. Mój nick ma przedrostek re-, ale ktoś taki jak ty i tak niuansów nie zauważy. Skoro sam nie piszesz listów do mamy, tylko prezentujesz swoje wybiórcze prawdy na forum, to nie domagaj się od innych, żeby nie reagowali na twoją bezczelność i obrażanie ludzi mówiących prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok jestes ubekiem, to musisz wiedziec jak było! 30.03.09, 18:55 jednak jestes post ubekiem, ze z przedrostkiem re - to pewnie w stereo, co? Ty powiedziałes prawde? Człecze, ty nawet nie rozumiesz znaczenia tego słowa! Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Re: jestes ubekiem, to musisz wiedziec jak było! 30.03.09, 19:27 Sam widzisz, że nie podałeś żadnych argumentów, ani tym poście, ani w poprzednim. W taki razie po co piszesz? Może byś najpierw przeczytał co nieco. Na przykład wszystkie książki, które tak zaciekle krytykujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok tyle, że ja je czytałem 31.03.09, 18:08 oprócz tej ostatniej. A tą też przeczytam, aby przypomniec sobie dawne czasy, kiedy swiat składał sie z samych zyzaków - machejków, kąkoli i innych durni. Odpowiedz Link Zgłoś
ducks_arse Re: nie odwracaj kota ogonem, kolo 30.03.09, 16:14 fafran napisał: > I koniec dyskusji. Pańska retoryka dyskwalifikuje sens polemiki z Panem. Ja nie > wierze w pomniki za życia tym bardziej gdy w cieniu tych pomników jest > schronienie dla Wachowskich i mu podobnych odrażających i cynicznych ludzi. > Życzę wiele radości w "chocholim tańcu" pod dyktando jedynych słusznych > autorytetów. A czym różnią się od Wachowskiego Kaczyńscy???? Też chcieli Wałka zdominować i nie pozwolono im na to. Lata ich rządów pokazały, że była to najszczęśliwsza dla nieokrzepłej jeszcze wówczas polskiej demokracji decyzja, bo mielibyśmy dzisiaj drugą Białoruś, albo Kambodżę z czasów Pol Pota. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Wachowski - może ubek; Kaczynscy - 30.03.09, 17:25 kto wie, może też! A kto wywołał tzw. "wojne na górze"? Dwa bracia mniejsi w okresie, kiedy doradzali intensywnie panu prezydentowi, którego teraz ich słudzy zamierzają zniszczyć do imentu. A komu służyła ta wojna? No chyba nie środowisku postsolidarnościowemu! Ona służyła temu, aby komuch znów doszedł do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Kto podniesie ręke na układ postmagdalenkowy 30.03.09, 13:14 "Uklad postmagdalenkowy" :-))) Czyta czlowiek takie glupoty i od rana buźka mu sie raduje. Dzieki! Zwlaszcza ze poniedzialek taki ponury... Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <------------=-- 30.03.09, 13:30 fafran: Kaczan kiblował w Magdalence pod stolikiem podczas obrad Okrągłego Stołu 0 rozumiem, że to jego UKŁAD masz na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
fafran Gratuluje polotu 30.03.09, 13:41 Gratuluje polotu. Dodatkowo informuje że dlatego że nie pijam kwasu solnego codziennie wypijam litr kwasu siarkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok pi fafran cochesz byle być zdrowy na umysle był 30.03.09, 15:16 a co nam Twoje trunki! My swoich też nie zdradzamy. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 13:10 ipn - to banda debili! Pawki Morozowy, stworzone nie wiadomo po co! Polsce potrzeba prawdy i lustracji, ale nie niszczenia. To ohyda. Czy IPN tak samo postŁpuje wobec pieszczoszków pisu????? A teraz z innej beczki. Dysponuje ważnymi, nawet bardzo ważnymi informacji na temat tzw. "krwawej niedzieli w Bydgoszczy". Już kilka kilka razy probowałem tych ludzi zainteresowac moim informacjami. I co? I NIC! IPN - czy to nie jest jakas organizacja chroniąca sprawnych intelektualnie inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
eger7 frazesy i uogólnienia - a gdzie dążenie do prawdy 30.03.09, 13:25 1410_tenrok napisał: > ipn - to banda debili! Pawki Morozowy, stworzone nie wiadomo po co! > Polsce potrzeba prawdy i lustracji, ale nie niszczenia. To ohyda. Zamiast powtarzać ogólniki może lepiej pan premier i inni krzykacze zapoznaja sie ze sprawą i stwierdzą m.in. że IPN i pan Zyzek nie są ze soba powiązani. LUDZIE MYŚLCIE ! to nie boli Najlepiej teraz uprawiać bezkrytyczną czoołobitność dla Wałęsy, a jeszcze nie tak bardzo dawno salony "jeździły po nim jak po łysej kobyle" A pan Zysek strzelił sobie samobuja i jest przykładem przegiecia w drugą stronę co m.in. opisuje ... pan Gontarczyk, tak ten Gontarczyk dla wszystkowiedzących "znany wałęsożerca i czołowy siepacz Ipnu" www.rp.pl/artykul/2,283737_Gontarczyk__Niedzwiedzia_przysluga_Zyzaka.html Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 Prawda jest taka, że Zyzak i IPN są ze sobą 30.03.09, 13:51 powiązani, a konkretnie: Zyzak jest na etacie historyka w IPN-ie. Jeśli takie buce i niedouki są zatrudniane instytucji opłacanej z pieniędzy podatnika, to należałoby ją rozpirzyć na cztery strony świata. Nawiasem mówiąc, ryba psuje się od głowy - Kurtyka zeszmacił się dla posady, podrzucając paszkwil - donosik na Powroźnika i go "wyautował"; cóż z tego, że Powroźnik się oczyścił, jak już było po wszystkim? Jaki pan, taki kram - pracownicy IPN-u biorą przykład z szefunia, he he. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok eger - dzieki za link, 30.03.09, 14:56 przeczytałem recenzje. Była rzeczowa i okrutna. Pytanie: jaki idiota dał zyzakowi tytuł magistra? Czy to nie jest tak, że promotorzy prac mahgisterskich ich wogole nie czytają? Czy to nie jest tak, że recenzenic w niektórych wydawnictwach są na ciągłym haju??? Odpowiedz Link Zgłoś
cygnus11 Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 13:10 proponuje Panu Premierowi(jako historykowi) wyprawę przynajmniej na strony internetowe IPN, bo Pan Premier najwyraźniej nie wie, że IPN nawet w 1% nie zajmuje się byłym prezydentem. Warto zajrzec, poczytac, a dopiero potem pokazywac paluszek. Bo premierem tylko się bywa, a historia narodu dotyczy nas wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
gundyslaw oj bo Tuske zrobi nocną zmianę 30.03.09, 13:13 juz straszy palant to taki Borubar polityczny puszcza szmaty......na stanowiska Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: oj bo Tuske zrobi nocną zmianę 30.03.09, 13:16 > to taki Borubar polityczny puszcza szmaty......na > stanowiska Wiecej szacunku, prosze. Piszesz przeciez o panu prezdencie! To, ze raz sie przejezyczyl i zamienil Boruca na Borubara, to nie powod, zebys sie ciagle z niego nasmiewal. Pan Kaczynski to swietny prezydent. Wolski. Odpowiedz Link Zgłoś
gundyslaw Re: oj bo Tuske zrobi nocną zmianę 30.03.09, 13:31 Funia skarbie szkoda tak pieknej kobiety do obrony takich palantów.Pomroczny i peruwianski to skonczone osły i nieuki jeden po zasadniczej a drugi wymeczony historyk po kiepskiej uczelni, akurat obaj na kryzys. Odpowiedz Link Zgłoś
bok12 Re: Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 13:45 Proponuje wybrać się również na inne strony , Instytutów, uczelni i zobaczyć ile instytucji zajmuje się historią najnowszą naszego kraju. Nie jest nam potrzebny ta instytucja , która przez siebie samą, ale również innych jest uważana za "jedynie słuszną" . To już przerabialiśmy. I pod tym względem historia nic nas nie nauczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 14:01 Historia wg IPN,opierająca sie na SB-kich papierach,to o kant d.. rozbić taka historię.Czy Wy to rozumiecie!pismaki z IPN? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 13:13 Co ma piernik do wiatraka? Gontarczyk z IPN w dzisiejszym dzienniku zmieszał książkę Zyzaka z błotem: www.dziennik.pl/polityka/article350821/Historyk_IPN_broni_Lecha_Walesy.html "Ta książka w tej formule i takiej jakości nie powinna w ogóle ujrzeć świtała dziennego. Została napisana w sposób, który nie ma nic wspólnego z warsztatem historyka. To kompilacja nie zweryfikowanych informacji, które są obraźliwe i bezpodstawnie oskarżają Lecha Wałęsę" Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Pseudonaukowcy z Instytutu Paranoi Narodowej 30.03.09, 13:13 wielokrotnie pokazali że pieniądze publiczne przekazywane na ich działalność są najzwyczajniej w świecie marnowane i służą w pierwszym rzędzie destabilizacji sytuacji politycznej w Polsce w interesie kaczej partyjki. Przecież to jest organizacja polityczna pomagająca Jarosławowi K. szkalować politycznych przeciwników za pieniądze podatnika. Najwyższy czas skończyć z tym skandalem. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Pseudonaukowcy z Instytutu Paranoi Narodowej 30.03.09, 13:19 > Przecież to jest organizacja polityczna pomagająca Jarosławowi K. > szkalować politycznych przeciwników za pieniądze podatnika. W ramach którego to szkalowania politycznych przeciwników IPN w marcu ubiegłego roku kategorycznie odrzucił sformułowane przed laty w UOP twierdzenie, że Stefan Niesiołowski to TW "Leopold"... Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Jedna jaskółka wiosny nie czyni. 30.03.09, 13:28 Pseudo historycznych gniotów było znacznie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ---POkomuna boi sie IPN jak diabel swieconej wody- 30.03.09, 13:13 brawo IPN - jechac z komuchami i ich kapusiami Odpowiedz Link Zgłoś
reegulator hrabi-idioto, widziałeś Rydzyka by sie bał ???? 30.03.09, 13:16 święconej wody ? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Panie hrabio a pan znowu zmylił tropy i uciekł z 30.03.09, 13:17 izolatki? Ale pielęgniarze są już na pańskim tropie:) Odpowiedz Link Zgłoś
reegulator pw2221.Oto pierwszy głos dyżurnego kmiota z SB... 30.03.09, 13:15 płaca mu "jabłkami" ? Odpowiedz Link Zgłoś
seydlitz Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 13:16 IPN jak każda bandycka organizacja powinna zostać osądzona.Nie może być tak, że za państwowe, a więc i moje pieniądze pisdusie wypisują co chcą i obrzucają każdego przeciwnika politycznego błotem. Dodatkowo widać jakikolwiek brak kompetencji np. pochowali ubeka, który niby miał styczność z P. Lechem W. Odpowiedz Link Zgłoś
paralela.1 Teraz nastąpi "boom" w szambie SB-PIS..! 30.03.09, 13:19 zaraz pojawią sie Junkier,presentation1,brzezie76, i inne klocki z tego szamba... Odpowiedz Link Zgłoś
tkamins Re: Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 13:27 Tego ubeka to pochował wcześniej sąd lustracyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 14:37 Jeżeli IPN nie ufał Sądowi Lustracyjnemu w spr.L.Wałęsy,to dlaczego w tym przypadku,usmierceniu SBka zaufał? Hę? Odpowiedz Link Zgłoś
read1 a co ma Zyzak do IPN-u??? 30.03.09, 13:20 ano nic ale jak wiadomo każdy powód jest dobry by atakować ludzi badających prawdę, dla Tuska szczególnie teraz gdy wchodzi nachalnie w tyłek czerwonym Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: a co ma Zyzak do IPN-u??? 30.03.09, 13:28 Poddanie w wątpliwość dogmatu o nieskazitelności Lecha Wałęsy. A że Lech Wałęsa to wygodna pałka na politycznych przeciwników (zarówno dla Tuska jak i dla Kaczora) to się nią okłada na lewo i prawo nie patrząc na jakiekolwiek niuanse, czy to kontrowersyjna (oględnie mówiąc) prezydentura, czy to przewodzenie "Solidarności", czy nawet to kto jaką napisał książkę. To ostatnie jest o tyle żałosne, że Tusk sam jest z wykształcenia historykiem... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok jednak, poszukaj Adasiu postu Eger-7 30.03.09, 14:59 tam jest link do artykułu Gontarczyka. Jest to bardzo rzeczowa i okrutna recenzja, która mówi o tej książce, jako o klasycznym harrakiri autora. W tym kontekscie, Tusk ma prawo powiedziec tak, jak powiedział. W niektórych kręgach uprawia sie pseudonauke, zawsze tak było, aby móc kogoś zabic moralnie. Zyzak, Kurski............ Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 13:20 Ale bzdura. Wałęsa jako typowy solidaruch nie jest potrzebny do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbietawypych Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 13:21 Jeśli dzięki IPN - owi Wałęsa nareszcie zamknie dziób i zniknie z życia publicznego, to zmienię zdanie na temat tej instytucji, bo wreszcie zrobi coś pożytecznego dla Polaków. elzbietawypych.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Tusk wspiera Walese,Szetyna-gruba kreska dla... 30.03.09, 13:23 komunistow.Czy to jeszcze Wolna Polska czy jeszcze PRL?.Tusk nigdy nie byl moim Premierem i nie bedzie.To inny Palikot, inny agent, inny komuch.Mysli ze w bialych rekawiczkach latwiej.Dodam.Beda szybciej brudne , jak czlowiek ktory je nosi. Odpowiedz Link Zgłoś
paralela.1 Mówiłem? pojawił sie dyżurny funkcjonarisz SB, Waj 30.03.09, 13:27 Wajdzik-presentation1...! Odpowiedz Link Zgłoś
pw.2221 Re: Mówiłem? pojawił sie dyżurny funkcjonarisz SB 30.03.09, 13:30 paralela.1 napisała: > Wajdzik-presentation1...! zaraz dołączy nastepny...junkier. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Tusk wspiera Walese,Szetyna-gruba kreska dl 30.03.09, 13:30 Kto jest potrzebny Tuskowi?Ci co go popieraja.Teraz syn Walesy jest w PO.Narazie ma tylko nazwisko-bo go po prostu nie ma.Ale nazwisko dla Tuska wazniejsze.Gdyby wiedzial ze dziadek cieszy sie popularnym nazwiskiem, nawet niezyjacego wystawilby do Parlamentu Europejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 13:25 Jeżeli pan Wałęsa taki obrażony,to niech wytoczy proces o zniesławienie.A pacynka niech zrobi porządek w swoich szeregach,i zajmie się gospodarką a nie kręceniem lodów i gebelsowską propagandom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elzbietawypych elzbietawypych.blog.onet.pl 30.03.09, 13:27 Wałęsa jest tak samo potrzebny Polsce jak Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
pw.2221 Rosja wzoruje sie na "pracy historyków" IPN-u !!! 30.03.09, 13:29 Dyplomacja Rosji potwierdziła to w sprawie o KATYŃ..! Odpowiedz Link Zgłoś
anakonda22 Pilne..bardzo pilne..pilne..bardzo pilne.. 30.03.09, 13:29 CZY KTOŚ WYTŁUMACZY FAKT, GDY kacza poczwara /Fidel J.Kaczyński/ DORWAŁA SIĘ DO WŁADZY, PIERWSZE KROKI TO BYŁY KROKI DO IPN. MIESZAŁ 5 DNI. W JAKIM CELU?.....WYMAZAĆ SWE ŻYDOWSKIE POCHODZENIE, CZY O COŚ INNEGO MU CHODZIŁO?...prezentowany1 TY TEŻ MASZ SWOJE PRYWATNE ARCHIWUM. ARCHIWUM BYŁEGO eSBeka /Wajdzik/...WIĘC DAJ GŁOSU.. Odpowiedz Link Zgłoś
pw.2221 presentation1.Funkcjonarisz SB, Wajdzik już nadaje 30.03.09, 13:32 wierny pies SB-IPN... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Pilne..bardzo pilne..pilne..bardzo pilne.. 30.03.09, 13:33 Jedynie Michnik przebywal w IPN dluzej niz prawo pozwalalo.Do dzisiaj nie zdal raportu z tego co robil.Podobnie jak Walesa nie rozliczyl sie z ukradzionych akt.I na koniec.Nikt Michnikowi nie chce wyrzucac zydowskie pochodzenie, ale komunistyczne powiazania ze Zwiazkiem Sowieckim. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Pilne..bardzo pilne..pilne..bardzo pilne.. 30.03.09, 13:37 Michnik to pikuś przy kaczyńskich. Nie wiem jak możesz być taki ciemny, żeby nie widzieć tego. Gdyby nie to, że ich tatuś nadawał komunistom, to nawet studiów by nie skończyli, nie mówiąc o innych rzeczach. Odpowiedz Link Zgłoś
pw.2221 Re: Pilne..bardzo pilne..pilne..bardzo pilne.. 30.03.09, 13:42 cillian1 napisał: > Michnik to pikuś przy kaczyńskich. Nie wiem jak możesz być taki ciemny, żeby ni > e > widzieć tego. Gdyby nie to, że ich tatuś nadawał komunistom, to nawet studiów by nie ukonczyli forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=74891904&a=74907348 Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej.11 Pilne !..kim naprawde jest presentation1-Wajdzik ? 30.03.09, 13:45 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93224119&a=93239166 Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Pilne..bardzo pilne..pilne..bardzo pilne.. 30.03.09, 14:27 anakonda22 napisał: > CZY KTOŚ WYTŁUMACZY FAKT, GDY kacza poczwara /Fidel J.Kaczyński/ DORWAŁA SIĘ DO > WŁADZY, PIERWSZE KROKI TO BYŁY KROKI DO IPN. MIESZAŁ 5 DNI. W JAKIM > CELU?.....WYMAZAĆ SWE ŻYDOWSKIE POCHODZENIE, CZY O COŚ INNEGO MU > CHODZIŁO?...prezentowany1 TY TEŻ MASZ SWOJE PRYWATNE ARCHIWUM. ARCHIWUM BYŁEGO > eSBeka /Wajdzik/...WIĘC DAJ GŁOSU..<O w mordę!Ale tu się trafiają gamonie Odpowiedz Link Zgłoś
pw.2221 fly8171..to ile to było tego urlopu ? 30.03.09, 13:40 cztery urlopy..po ile dni,tygodni,miesięcy ? wymyśl jakąś liczbe! J.Kaczynski, miał w 2007 5 urlopów po 4 dni,w 2008, trzy urlopy, w tym jeden 10 dniowy.. w tym roku juz dwa urlopy; pierwszy tygodniowy w willy w Klarysewie, na koszt podatników ! Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej.11 Re: fly8171..to ile to było tego urlopu ? 30.03.09, 13:43 pw.2221 napisał: > cztery urlopy..po ile dni,tygodni,miesięcy ? wymyśl jakąś liczbe! > J.Kaczynski, miał w 2007 5 urlopów po 4 dni,w 2008, trzy urlopy, w tym > jeden 10 dniowy.. w tym roku juz dwa urlopy; pierwszy tygodniowy w > willy w Klarysewie, na koszt podatników ! fly8171, to kompletna idiotka... Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: fly8171..to ile to było tego urlopu ? 30.03.09, 13:46 Czy napisanie prawdy jest powodem do obrażania???? Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej.11 fly8171..Jakiej prawdy,ruro ? 30.03.09, 13:50 piszesz tylko po to by pomawiac,kłamac.. Tusk miał DWA URLOPY..! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Tusk: Ta wojna na górze zabrała nam b.dużo 30.03.09, 13:37 To wszystko przez Wałęsę, kler i Kaczyńskich. Zawłaszczyli Solidarność, zrobili ją kościelną. Ważniejsze są mecze z klerykami niż zająć się pracownikami! A. Kwaśniewski i SLD okazalo się ratunkiem dla Polski i dla prywaty ze złodziejstwem. Wypięty na Rusa i Czecha mądry jak decha. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,5849787,Kto_bedzie_gosciem_balu__Merkel_nie_przyjedzie__Kreml.html To nie ten Lech. To pomyłka i pech. Robić Wolskę grzech. Produkt PeeReLu. Pazerności kleru. Klerpospolita. Gruzja niedopita. Raczej procesur. Prawny zdzierajskór. Jęzorem mieli. Poleci do Brukseli. Czarteruje arbuza. Kwota nieduża. W dodatku na wagę. Sztachnął na odwagę. Na prawe skrzydełko. Urząd poidełko. Ma lewe skrzydło Napierniczydło. Naprani odlatują. Na krzesłach arbuzują. Dreszczowiec caramba. Leci prosto do szamba. To poleci dalej złoty niż ten PiSdęt! www.youtube.com/watch?v=9bE07pjBJAM Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Tusk - facet, który już nic nie może. 30.03.09, 13:38 Robi za futbolówkę Kaczorow. Nawet własny klub poselski patrzy na niego i kancelarię z obrzydzeniem. Na jego konserwatywne ślinienie się z Kaczusiem i strach przed Kaczorem. Pogadać sobie może tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2235 A co z wjaśnieniem losow dziadka??? 30.03.09, 13:44 A co z wyjaśnieniem wojennych losów dziaka, co Donald Tusk obiecywał w październiku 2005??? Ostatecznie to także są badania naukowe, a Donald Tusk dotarł do archiwum w Northolt ( Londyn ) dopiero po dziewięciu miesiącach, czyli później niż Jacek Kurski i ja ( ja otrzymałem informację z Northolt w kwietniu 2006 ) . Moje poszukiwania patrz pl.wikipedia.org/wiki/Dyskusja:Józef_Tusk Nadal nie wiadomo co się działo z Józefem Tuskiem po 24.11.44 - data na angielkim formularzu jenieckim - nie ma o nim informacji w angielskim archiwum żołnierzy PSZ w Northolt ( Londyn ) Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej.11 jacek2235 vel Kurski..Walczył w polskim wojsku... 30.03.09, 13:48 przeszedł szlak bojowy z Armia Polska, był kilka razy ranny.. Potem zmarł... Czego ci zycze, łajzo,złodzieju..! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93320372&a=93330752 Odpowiedz Link Zgłoś
brzezie76 Dyktator Tusk:IPN musi być 30.03.09, 13:46 nam posłuszna i na naszych usługach jak GW,Dziennik,WSI24. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej.11 brzezie76..Rzecznik UB-SB ma dyżur.... 30.03.09, 13:49 kur.a SB w całej krasie ! Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 13:47 Tuskmłocie czy wyślesz swojego synka do Afganistanu w ramach umowy nato?,skoro jesteś taki polak?? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 13:51 Caylus-dzis przyjezdza Minister. www.legion-2rei.com/modules/info_seul.php?id=48 Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 13:53 www.legion-2rei.com/modules/video.php?id_video=5 Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej.11 Olewajmy psa SB, Wajdzika, czyli presentation1.!!! 30.03.09, 13:59 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93224119&a=93239166 Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Olewajmy psa SB, Wajdzika, czyli presentation 30.03.09, 14:01 Przeciez tekst Gazety jest o Tusku.A ty jak sila komunizmu-Walczymy z kulakami. Odpowiedz Link Zgłoś
reegulator Olewajmy psa SB, Wajdzika, czyli presentation1..!! 30.03.09, 14:01 ciepłym moczem... amdrzej.11 napisał: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93224119&a=93239166 Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Olewajmy psa SB, Wajdzika, czyli presentation 30.03.09, 14:54 Żaden wściekły prawicowiec nie jest w stanie sklecić kilku zdań bez odwołania się do straszliwych czasów PRL, które mu się kojarzą ze wszystkim. Nawet K.Kutz twierdzi, że postępki J. Palikota zmuszają Wielkiego Brata K. do działania ,,w stylu PRL''. Czy mozna się dziwić zwolennikom PO, ze wszystko kojarzy im się z SB, odchodami, częściami ciała itd. Rzeczywiście, szkoda czasu na polemikę z Waszymi wypocinami!!! Odpowiedz Link Zgłoś