Dodaj do ulubionych

Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce

30.03.09, 13:07
oj Tusku Tusku idź ty lepiej pograj w piłkę zamiast mleć ozorem bez
efektu (jak zawsze)
Obserwuj wątek
    • lody.tuskawkowe Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 13:09
      Jak patrzę na "te" mordę to mam niepochamowaną chęć zwrócenia treści pokarmowej.
      • hrabia-monte-christo -----POkomuchy kiedy Walesa odda akta Bolka ???--- 30.03.09, 13:18
        te z ktorych obciazajace go dowody zniknely po tym jak Walesa je przegladal ...
        • guru133 Panie hrabio a kiedy pan przestaniesz przerywać 30.03.09, 13:23
          psychiatryczne leczenie?
          • kaczynksi PiSdzielskie etatowe śmierdziele szaleją. 30.03.09, 13:28
            • lewar121 Tusk i PO na usługch specsłużb i Bolka ??????????? 30.03.09, 13:29
              Bolek się obrazi a Tusk zniszczy IPN ???
              Panie premierze proszę zająć się wreszcie szalejącym kryzysem a nie tylko PR-em !!!
              • kaczynksi [...] 30.03.09, 13:31
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • lewar121 Tusk i PO na usługch specsłużb i Bolka ??????????? 30.03.09, 13:41
                  Kultura osobista wyborców PO i wielbicieli Wałęsy nie zna granic :)
                  • cleryka Re: Tusk i PO na usługch specsłużb i Bolka ?????? 30.03.09, 13:50
                    W najbliższych czerwcowych wyborach pokażemy,gdzie kaczyzmu
                    miejsce.Po nich sie nie podniesie PiS i IPN.
                    • lewar121 Re: Tusk i PO na usługch specsłużb i Bolka ?????? 30.03.09, 13:53
                      Ciekawe tylko czy PO się podniesie po fali protestów ludzi doprowadzonych do
                      skrajnej biedy przez aktualnie nam panującego Tuska i jego oddanych kolesi
                      miśków z PO. Jak tak dalej pójdzie to Tuski mogą nie dotrwać do eurowyborów.
                      • indeed4 . 30.03.09, 14:39
                        .. siem o Tuska nie martw, da sobie radę - to nie on ma po 50 - 60 %
                        procentów nieufności jak PiS i bracia K. :-)))
                        • mirmat1 TW Bolek potrzebny pewnemu elektoratowi Platformy 30.03.09, 16:30
                          indeed4 napisał:

> .. siem o Tuska nie martw, da sobie radę - to nie on ma po 50 - 60 %
                          > procentów nieufności jak PiS i bracia K. :-)))
                          M: pomijajac lze-sondaze trzwba przyznac, ze Tusk w istocie ma ogromne poparcie
                          w pewnym segmencie spolecznosci co potwierdzily nie jaies manipulowane sondaze
                          ale WYNIKI WYBOROW W 2007 .....
                          Wybory w więzieniach: PO 76,2 proc., PiS 2,8 proc.
                          2007-10-23 14:32
                          www.wprost.pl/ar/116286/Wybory-w-wiezieniach-PO-762-proc-PiS-28-proc/
                          76,2 proc. osadzonych w aresztach i zakładach karnych w całym kraju zagłosowało
                          na PO, a 7,6 proc. na LiD; PiS z wynikiem 2,8 proc. znalazło się pod progiem
                          wyborczym - podała rzeczniczka Centralnego Zarządu Służby Więziennej Luiza Sałapa.
                          .....Niewatpliwe, ze kryminalistom czy PZPR-owskiemu betonowi odpowiada by
                          "narodowym skarbem" i "bohaterem narodowej legendy" byl agent SB, ktory okreslal
                          Jaruzelskiego jako "czlowieka honoru" a takich Patriotow jak Pulkownik Kuklinski
                          czy Adam Hodysz jako "zdrajcy".
                          • pis-dorn ty postkomuszy bekarcie tesknisz za kaczym zamordy 30.03.09, 19:33
                            zmem i ich nieudanstwem? Tak to sie dziwnie, ze w demokracji to spoleczenstwo
                            wybiera swych przedstawicieli. Jak sie tobie, ubekowi junkrowi, i innym
                            wielbicielom kaczynskich narod nie podoba - to poszukajcie swego szczescia na
                            innej planecie. Na Ziemi takich idiotow juz nie znajdziecie.
                            • mirmat1 POstkomusze bekarty pluja teraz w Szkle Kloakowym 31.03.09, 00:58
                              pis-dorn napisała:

> zmem i ich nieudanstwem?
                              M: Tak by czerwona gnide troszke przygnebic pare danych z GUS-u - wciagu 2 lat
                              IV Rzeczpospolitej 7% roczny wzrost PKB, 1.5mln miejsc pracy, WIG20=3990 w dwa
                              lata IV Rzeczpospolitej bezrobocie z 18% do 11% i dramatyczna obniżka deficytu
                              budżetowego !!!!!!!!
                              > Tak to sie dziwnie, ze w demokracji to spoleczenstwo wybiera swych
                              przedstawicieli. Jak sie tobie, ubekowi junkrowi, i innym wielbicielom
                              kaczynskich narod nie podoba - to poszukajcie swego szczescia na innej planecie.
                              Na Ziemi takich idiotow juz nie znajdziecie.
                              M: widac, ze stara bolszewicka ideja wysylania Patriotow na Syberie nie ginie. A
                              ja chce czerwona gnide wyslac by zadzwonila do Szkla Kloakowego bo tam juz
                              nijaka "pani" Krysia pluje po raz 12-ty i prowadzacym zabraklo twojej rzygowiny.
          • lewar121 Tusk i PO na usługch specsłużb i Bolka ??????????? 30.03.09, 13:28
            Bolek się obrazi a Tusk zniszczy IPN ???
            Panie premierze proszę zająć się wreszcie szalejącym kryzysem a nie tylko PR-em !
            • guru133 Przepisywanie instrukcji Jarosława K. nie ma 30.03.09, 13:46
              sensu i nawet przy pomocy IPN-u i takiego lewara jak ty PiS nie podniesie się
              już z upadku.
              • lewar121 Przepisywanie instrukcji Schetyny nie ma sensu 30.03.09, 13:51
                Przepisywanie instrukcji Schetyny nie ma sensu i nawet przy twojej pomocy PO nie
                podniesie się z upadku, który właśnie obserwujemy.
                PO upada moralnie i ideologicznie. Ludzie wreszcie wiedzą uczciwość miśków
                będących jej członkami. PO zostaje właśnie rozbrajana od wewnątrz przez kolesi
                reprezentujących grupy różnych interesów.
                • mrarm Re: Przepisywanie instrukcji Schetyny nie ma sens 30.03.09, 15:13
                  Moralnie.. ideologicznie.. weź się zastanow, co za bełkot produkujesz. Gospodarka, głupcze.
            • pis-dorn pis zdychajac ciagnie ipn do grobu 30.03.09, 13:52
              drogi lewarku,
              jak wiesz, jest w Polsce taka jedna szczegolna partia, ktora sama
              sie wykatapultowala z rzadu. Byl to szczegolny majstersztyk,
              nieznany dotad ani w polityce polskiej, ani zagranica. Nastepnym
              sukcesem tejze genialnej partii i jej strategicznego guru bylo
              samowyautowanie sie z wladz mediow panstwowych i polkniecie z-pis-
              czonych wladz krttv (tvpis, radiopis) przez przystawki.
              Ostatnia ostoja wielikiego tow. Jaroslawa jest ipn z kurtyka robiaca
              za pacynke. Jak pokazuja dlugoletnie doswiadczenia i ta zacna
              instytucja jesat na dobrej drodze do samozaglady.
              Dzieki ci tow. Jaroslawie za skutecznosc samodegradacji. W ramach
              ochrony srodowiska wdzieczny narod prosi rowniez o samoutylizacje
              trupow politycznych pis, lpr, so & libertas.
          • wawa_wawa_wawa Re: Panie hrabio a kiedy pan przestaniesz przeryw 30.03.09, 13:32
            guru133.... nie ty z Podkarpacia....
            • lewar121 Tusk! Idź malować kominy razem z Bolkiem !!! :) 30.03.09, 13:44
              Tusk idźcie malować kominy razem z Bolkiem! Tylko nic więcej nie jarajcie bo
              znowu przysłużycie się komunistom i ich rodzinom, które aktualnie prowadzą
              największe biznesy w tym kraju.
              • cleryka Re: Tusk! Idź malować kominy razem z Bolkiem !!! 30.03.09, 13:52
                lewar,niech żółć nie zalewa twojej wątroby,zajmij się nareszcie
                bisnesem.
                • lewar121 Re: Tusk! Idź malować kominy razem z Bolkiem !!! 30.03.09, 13:55
                  Niestety w biznesie nie ma obecnie miejsca dla uczciwych. Aktualnie wszelkie
                  biznesy są zdominowane przez kolesi z legitymacjami partyjnymi PO. W tej chwili
                  w biznesie królują jedynie miśki i można zapomnieć o uczciwej konkurencji.
                  • cleryka Re: Tusk! Idź malować kominy razem z Bolkiem !!! 30.03.09, 13:58
                    lewar! co Ty p...ysz,pieniądze leżą na ulicy,tylko trzeba je umieć
                    podnieść.Niestety głupi ich nie widzą,prócz własnej sliny nic nie
                    widzą.
                    • lewar121 Re: Tusk! Idź malować kominy razem z Bolkiem !!! 30.03.09, 14:06
                      Mówisz o tych 100 mln obiecanych przez Wałęsę ?? :)

cleryka napisała:
                      > lewar! co Ty p...ysz,pieniądze leżą na ulicy,tylko trzeba je umieć
                      > podnieść.
                • ducks_arse Re: Tusk! Idź malować kominy razem z Bolkiem !!! 30.03.09, 15:51
                  cleryka napisała:

> lewar,niech żółć nie zalewa twojej wątroby,zajmij się nareszcie
                  > bisnesem.
                  A dlaczego pucowanie sracza w siedzibie PiSuaru nazywasz
                  biznesem???? Lewar to robi bo tylko do tego się nadaje.
          • patriotaa Re: Panie hrabio a kiedy pan przestaniesz przeryw 30.03.09, 13:42
            guru133 napisał:

> psychiatryczne leczenie?
            --------------------------------
            A ty guru133 też będziesz odpie...ł czary jak Tusk. Jesteście porąbani. Wasz
            PO srane cuda doprowadziły że naród zubożał, emeryci szukają pożywienia w
            śmietnikach, dzieci idą do szkoły głodne, a bezrobocie faktycznie sięga 50
            procent. I to są wasze cuda POsrańce
            • mrarm Re: Panie hrabio a kiedy pan przestaniesz przeryw 30.03.09, 13:53
              HAHA.
            • a.k.traper Kiedy IPN opublikuje całą prawdę? 30.03.09, 13:56
              Jest tam sporo zaleznosci miedzy PZPR/SB a "S" i Kosciołem, sam
              Okragły Stół był porozumieniem między tymi "instytucjami". Pan Żaryn
              wspomniał o porozumiemiu w/s eliminacji KOR z tego porozumienia, jak
              widze trwa do dzisiaj, czakam na ciąg dalszy, szczery i
              wyczerpujacy.To bedzie "odarcie" niektórych sił z "ideii".
              To jest główny temat, dziwne że tak zachowawczo traktowany.
              • spark5719 Albo Kurtyka odejdzie, albo IPN przestanie istnieć 30.03.09, 14:05
                Jaki pan, taki kram. Kurtyka "wykosił" Powroźnika podrzucając
                pomówienie o współpracę z SB tego ostatniego, teraz
                najwidoczniej "rewanżuje" się swoim poplecznikom wyciągając dla nich
                co ciekawsze "tematy" na politycznych przeciwników. Nie a to nic
                wspólnego z naukową rzetelnością, ale najwyraźniej panom z IPN-u to
                absolutnie nie przeszkadza.
        • adela_30 ****** Tusk z Bolkiem dwa bratanki ******* 30.03.09, 13:26
          Tusk z Boleczkiem dwa bratanki. I do cwaniakowania, i do szklanki :>
          • kaczynksi adela, straszna z ciebie łajza i flądra. 30.03.09, 13:29
            • ambl Re: <a href="http://rapidshare.com/files/197900814/PCW3_0" targe 30.03.09, 14:16
              Czy u lemingów takie wyrażanie się to norma?Ach przepraszam to są te słynne
              PełOwskie >standardy<
            • ducks_arse Re: adela, straszna z ciebie łajza i flądra. 30.03.09, 16:04
              E tam!!! Zwyczajna PiS-tirówka. Nie napiszę że ma mentalność
              Sobeckiej, bo byłaby to obraza dla wszystkich tirówek.
        • kaczynksi Radzę rozegnać to towarzystwo jak najszybcie, to 30.03.09, 13:26
          mniej smrodu narobią. Natury skorpiona czy śmierdziela nic nie zmieni i tzw. IPN
          ze swoim chorym szefem Kurtyką dał temu wielokrotnie dowody. To są ludzie
          beznadziejni, bez szansy na zmianę. Rozegnac powiadam, szczególnie teraz, w
          czasach kryzysu. Dość już kup narobili.
      • hjalmar Re: Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 13:20
        Gdyby nie zaslugi tej "mordy", nie moglbys tych bredni pisac na forum, bo takie
        teskty odsialaby cenzura.

Nie wiadomo, czy by do nas w ogole internet dotarl lub jakby dotarl, to bylby w
        pelni filtrowany jak w Chinach.

Tylko mi nie pisz, ze Kaczynscy i bez Walesy by komunizm obalili, bo
        przekroczysz granice wlasnej smiesznosci.
        • lody.tuskawkowe Re: Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 13:23
          Dziecko komunę obalił nie prostaczek Bolek tylko USA. Bolek był tylko pionkiem agentury.
      • edek47 Rzygaj,rzygaj, pisiorku... 30.03.09, 13:35
        ALE POSPRZATAJ PO SOBIE i po oblesnych KACZORACH.
    • fafran Kto podniesie ręke na układ postmagdalenkowy 30.03.09, 13:10
      Kto podniesie ręke na układ postmagdalenkowy temu układ postmagdalenkowy tę ręke odrąbie.
      • 1410_tenrok trzeba byc bandytą, aby iużyc cytatu z cyrankiewic 30.03.09, 13:13
        za z 1956 roku, moj panie, w stosunku do bohaterów, dzieki którym,
        nie stoisz teraz w kolejce po przydział gaci z 20o5 roku. Gdyby nie
        Magdalenka, maszerwoałbyć w czerwonym krawacie, bucu.
        • gundyslaw masz rację pomroczny tak straszy 30.03.09, 13:15
          gdzie wyjedzie to musi wziac tłumacza baran nie zna nawet polskiego
          • mikolaj.plank Re: masz rację pomroczny tak straszy 30.03.09, 13:54
            Z tłumaczami to nie wyjeżdżaj, bo dwóch bliźniaczych doktorów prawa, też musi
            tłumaczy za sobą ciągać. A Wałęsa jest robotnikiem...
          • ducks_arse Re: masz rację pomroczny tak straszy 30.03.09, 16:08
            gundyslaw napisał:

> gdzie wyjedzie to musi wziac tłumacza baran nie zna nawet polskiego
            Nie przesadzaj!!! Zna polski lepiej od swoich byłych lokai -
            kaczorów, a to w zupełności wystarczy.
        • fafran Re: trzeba byc bandytą, aby iużyc cytatu z cyrank 30.03.09, 13:30
          No, najłatwiej epitetem "bandyta". Wg mnie Kiszczak i Cyrankiewicz to ten sam człowiek. Kiszczak w 56 zrobiłby to co Cyrankiewicz a Cyrankiewicz w stanie wojennym zrobiłby to co Kiszczak. Ja rozumiem że z Kiszczakiem trzeba było rozmawiać bo by przedstawicielem władzy która traciła swój mandat ale żeby wódkę pić. Ja tam pije tylko z tymi dla których mam szacunek, a nie miałbym szacunku dla ludzi odpowiedzialnych za śmierć moich towarzyszy walki z władzą ludową. I żeby było jasne, - generałom wcale nie życzę losu "Słońca Karpat". Ja chce by ci ludzie żyli tak jak wdowy po ich ofiarach a wdowy po ich ofiarach żyły tak jak oni.
          • 1410_tenrok nie odwracaj kota ogonem, kolo 30.03.09, 14:23
            mnie nie interesuje, co ty myslisz o jakis aparatczykach! Użycie
            tego cytatu to wredne świnstwo wobec tych ludzi, którzy wyprowadzili
            nasz kraj z komuny. I mowie tu o solidarnościowych uczestnikach, a
            nie namiestnikach moskwy, których nie poważam, nie poważałem, nigdy
            poważał nie będę. Walentynowicz i podobne bydło, nie załapało sie na
            stołki. Mieli pecha. I właśnie za to obszczekują Wałęse. Jeżeli
            kundel obsra pomnik, to nie znaczy to wcale, że będzie wielki jak
            pomnik. Wyglada na to, że Wałęsa to jedyny człowiek, który mógł z
            nimi - z moskwiarzami rozmawiac.
            Jeżeli Wałęsa miałby opuscic Polske, to byłaby to najwieksza poruta
            od czasu powstania tego kraju.
            • fafran Re: nie odwracaj kota ogonem, kolo 30.03.09, 14:57
              I koniec dyskusji. Pańska retoryka dyskwalifikuje sens polemiki z Panem. Ja nie
              wierze w pomniki za życia tym bardziej gdy w cieniu tych pomników jest
              schronienie dla Wachowskich i mu podobnych odrażających i cynicznych ludzi.
              Życzę wiele radości w "chocholim tańcu" pod dyktando jedynych słusznych
              autorytetów.
              • 1410_tenrok wiara, mój mały, to przekonanie oparte na zerowych 30.03.09, 15:07
                przesłankach.
                Więc o wiarę tu nie chodzi, ale o fakty. A fakt jest taki, że to nie
                ja, a ty koles użyłeś tego cytatu, jak politruk z najlepszych czasów
                komuny. Tobie może to wisiec, ale mnie, który żyłem w komunie, to
                nie wisi. I nie cytuj mi tu Wyspianskiego, ponieważ to cie również
                nie uratuje. Fakty znasz jak zyzak...........
                • representation1 Lewa noga Wałęsy 30.03.09, 15:27
                  1410_tenrok! Chrzanisz, aż się kurzy. W świetle najnowszych dokumentów wolność
                  zawdzięczamy w dużym stopniu decyzjom podjętym w Moskwie. Nasza partyjna
                  wierchuszka dostała prikaz, żeby dogadać się umiarkowanym skrzydłem opozycji.
                  Nie powinno się zatem przeceniać zasług Wałęsy. Niewątpliwe miał talent, ale
                  głównie do rozkręcania swojej kariery. Pamiętam jak Wałęsa po 1989 roku
                  oficjalnie twierdził, że jest za socjalizmem. Nikt nie miałby do niego dziś
                  pretensji, gdyby w porę wycofał się z polityki. Z takimi papierami nie nadawał
                  się na prezydenta. Korzystając z władzy prezydenckiej zniszczył mnóstwo
                  dokumentów na temat swój i innych ważnych osób, a potem obalił rząd Olszewskiego
                  w obawie o swoją własną dupę. Przez całe swoje rządy z szemranym Mietkiem
                  Wachowskim do spółki wzmacniał tylko lewą nogę. Kto najwięcej skorzystał na
                  przemianach w 1989 roku? Komuchy. Wiedzieli na kogo postawić. Mnie nie
                  interesuje, czy Wałęsa miał nieślubne dziecko, ale za prezydenckie rządy ma u
                  mnie krechę. To przez niego w Polsce rozpanoszyła się komusza oligarchia.
                  • 1410_tenrok jestes ubekiem, to musisz wiedziec jak było! 30.03.09, 15:44
                    pisz w listach do mamy, mnie twoje ubeckie prawdy nie interesują.
                    "nasza partyjna wierchuszka" - no własnie WASZA partyjna wierchuszka!
                    • representation1 Re: jestes ubekiem, to musisz wiedziec jak było! 30.03.09, 17:30
                      Za to ty jesteś idiotą. Nie wiem tylko czy to określenie ubek to do mnie, czy
                      może do komentatora presentation1. Mój nick ma przedrostek re-, ale ktoś taki
                      jak ty i tak niuansów nie zauważy. Skoro sam nie piszesz listów do mamy, tylko
                      prezentujesz swoje wybiórcze prawdy na forum, to nie domagaj się od innych, żeby
                      nie reagowali na twoją bezczelność i obrażanie ludzi mówiących prawdę.
                      • 1410_tenrok jestes ubekiem, to musisz wiedziec jak było! 30.03.09, 18:55
                        jednak jestes post ubekiem, ze z przedrostkiem re - to pewnie w
                        stereo, co?
                        Ty powiedziałes prawde? Człecze, ty nawet nie rozumiesz znaczenia
                        tego słowa!
                        • representation1 Re: jestes ubekiem, to musisz wiedziec jak było! 30.03.09, 19:27
                          Sam widzisz, że nie podałeś żadnych argumentów, ani tym poście, ani w
                          poprzednim. W taki razie po co piszesz? Może byś najpierw przeczytał co nieco.
                          Na przykład wszystkie książki, które tak zaciekle krytykujesz.
                          • 1410_tenrok tyle, że ja je czytałem 31.03.09, 18:08
                            oprócz tej ostatniej. A tą też przeczytam, aby przypomniec sobie
                            dawne czasy, kiedy swiat składał sie z samych zyzaków - machejków,
                            kąkoli i innych durni.
              • ducks_arse Re: nie odwracaj kota ogonem, kolo 30.03.09, 16:14
                fafran napisał:

> I koniec dyskusji. Pańska retoryka dyskwalifikuje sens polemiki z
                Panem. Ja nie
                > wierze w pomniki za życia tym bardziej gdy w cieniu tych pomników
                jest
                > schronienie dla Wachowskich i mu podobnych odrażających i
                cynicznych ludzi.
                > Życzę wiele radości w "chocholim tańcu" pod dyktando jedynych
                słusznych
                > autorytetów.
                A czym różnią się od Wachowskiego Kaczyńscy???? Też chcieli Wałka
                zdominować i nie pozwolono im na to. Lata ich rządów pokazały, że
                była to najszczęśliwsza dla nieokrzepłej jeszcze wówczas polskiej
                demokracji decyzja, bo mielibyśmy dzisiaj drugą Białoruś, albo
                Kambodżę z czasów Pol Pota.
                • 1410_tenrok Wachowski - może ubek; Kaczynscy - 30.03.09, 17:25
                  kto wie, może też! A kto wywołał tzw. "wojne na górze"? Dwa bracia
                  mniejsi w okresie, kiedy doradzali intensywnie panu prezydentowi,
                  którego teraz ich słudzy zamierzają zniszczyć do imentu. A komu
                  służyła ta wojna? No chyba nie środowisku postsolidarnościowemu! Ona
                  służyła temu, aby komuch znów doszedł do władzy.
      • funia81 Re: Kto podniesie ręke na układ postmagdalenkowy 30.03.09, 13:14
        "Uklad postmagdalenkowy" :-)))
        Czyta czlowiek takie glupoty i od rana buźka mu sie raduje. Dzieki! Zwlaszcza ze
        poniedzialek taki ponury...
      • 3cik <------------=-- 30.03.09, 13:30
        fafran: Kaczan kiblował w Magdalence pod stolikiem podczas obrad Okrągłego Stołu
        0 rozumiem, że to jego UKŁAD masz na myśli?
        • fafran Gratuluje polotu 30.03.09, 13:41
          Gratuluje polotu. Dodatkowo informuje że dlatego że nie pijam kwasu solnego
          codziennie wypijam litr kwasu siarkowego.
          • 1410_tenrok pi fafran cochesz byle być zdrowy na umysle był 30.03.09, 15:16
            a co nam Twoje trunki! My swoich też nie zdradzamy.
    • 1410_tenrok Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 13:10
      ipn - to banda debili! Pawki Morozowy, stworzone nie wiadomo po co!
      Polsce potrzeba prawdy i lustracji, ale nie niszczenia. To ohyda.
      Czy IPN tak samo postŁpuje wobec pieszczoszków pisu?????

A teraz z innej beczki. Dysponuje ważnymi, nawet bardzo ważnymi
      informacji na temat tzw. "krwawej niedzieli w Bydgoszczy". Już kilka
      kilka razy probowałem tych ludzi zainteresowac moim informacjami. I
      co? I NIC! IPN - czy to nie jest jakas organizacja chroniąca
      sprawnych intelektualnie inaczej?
      • eger7 frazesy i uogólnienia - a gdzie dążenie do prawdy 30.03.09, 13:25
        1410_tenrok napisał:

> ipn - to banda debili! Pawki Morozowy, stworzone nie wiadomo po co!
        > Polsce potrzeba prawdy i lustracji, ale nie niszczenia. To ohyda.

Zamiast powtarzać ogólniki może lepiej pan premier i inni krzykacze
        zapoznaja sie ze sprawą i stwierdzą m.in. że IPN i pan Zyzek nie są
        ze soba powiązani.
        LUDZIE MYŚLCIE ! to nie boli
        Najlepiej teraz uprawiać bezkrytyczną czoołobitność dla Wałęsy, a
        jeszcze nie tak bardzo dawno salony "jeździły po nim jak po łysej
        kobyle"
        A pan Zysek strzelił sobie samobuja i jest przykładem przegiecia w
        drugą stronę co m.in. opisuje ... pan Gontarczyk, tak ten
        Gontarczyk dla wszystkowiedzących "znany wałęsożerca i czołowy
        siepacz Ipnu"
        www.rp.pl/artykul/2,283737_Gontarczyk__Niedzwiedzia_przysluga_Zyzaka.html
        • spark5719 Prawda jest taka, że Zyzak i IPN są ze sobą 30.03.09, 13:51
          powiązani, a konkretnie: Zyzak jest na etacie historyka w IPN-ie.
          Jeśli takie buce i niedouki są zatrudniane instytucji opłacanej z
          pieniędzy podatnika, to należałoby ją rozpirzyć na cztery strony
          świata. Nawiasem mówiąc, ryba psuje się od głowy - Kurtyka zeszmacił
          się dla posady, podrzucając paszkwil - donosik na Powroźnika i
          go "wyautował"; cóż z tego, że Powroźnik się oczyścił, jak już było
          po wszystkim? Jaki pan, taki kram - pracownicy IPN-u biorą przykład
          z szefunia, he he.
        • 1410_tenrok eger - dzieki za link, 30.03.09, 14:56
          przeczytałem recenzje. Była rzeczowa i okrutna. Pytanie:
          jaki idiota dał zyzakowi tytuł magistra? Czy to nie jest tak, że
          promotorzy prac mahgisterskich ich wogole nie czytają? Czy to nie
          jest tak, że recenzenic w niektórych wydawnictwach są na ciągłym
          haju???
    • cygnus11 Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 13:10
      proponuje Panu Premierowi(jako historykowi) wyprawę przynajmniej na
      strony internetowe IPN, bo Pan Premier najwyraźniej nie wie, że IPN
      nawet w 1% nie zajmuje się byłym prezydentem. Warto zajrzec,
      poczytac, a dopiero potem pokazywac paluszek. Bo premierem tylko się
      bywa, a historia narodu dotyczy nas wszystkich.
      • gundyslaw oj bo Tuske zrobi nocną zmianę 30.03.09, 13:13
        juz straszy palant to taki Borubar polityczny puszcza szmaty......na
        stanowiska
        • funia81 Re: oj bo Tuske zrobi nocną zmianę 30.03.09, 13:16
          > to taki Borubar polityczny puszcza szmaty......na
          > stanowiska

Wiecej szacunku, prosze. Piszesz przeciez o panu prezdencie! To, ze raz sie
          przejezyczyl i zamienil Boruca na Borubara, to nie powod, zebys sie ciagle z
          niego nasmiewal. Pan Kaczynski to swietny prezydent. Wolski.
          • gundyslaw Re: oj bo Tuske zrobi nocną zmianę 30.03.09, 13:31
            Funia skarbie szkoda tak pieknej kobiety do obrony takich
            palantów.Pomroczny i peruwianski to skonczone osły i nieuki jeden po
            zasadniczej a drugi wymeczony historyk po kiepskiej uczelni, akurat
            obaj na kryzys.
      • bok12 Re: Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 13:45
        Proponuje wybrać się również na inne strony , Instytutów, uczelni i zobaczyć ile
        instytucji zajmuje się historią najnowszą naszego kraju. Nie jest nam potrzebny
        ta instytucja , która przez siebie samą, ale również innych jest uważana za
        "jedynie słuszną" . To już przerabialiśmy. I pod tym względem historia nic nas
        nie nauczyła.
      • cleryka Re: Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 14:01
        Historia wg IPN,opierająca sie na SB-kich papierach,to o kant d..
        rozbić taka historię.Czy Wy to rozumiecie!pismaki z IPN?
    • adas313 Re: Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 13:13
      Co ma piernik do wiatraka? Gontarczyk z IPN w dzisiejszym dzienniku zmieszał
      książkę Zyzaka z błotem:

www.dziennik.pl/polityka/article350821/Historyk_IPN_broni_Lecha_Walesy.html
      "Ta książka w tej formule i takiej jakości nie powinna w ogóle ujrzeć świtała
      dziennego. Została napisana w sposób, który nie ma nic wspólnego z warsztatem
      historyka. To kompilacja nie zweryfikowanych informacji, które są obraźliwe i
      bezpodstawnie oskarżają Lecha Wałęsę"
      • 1410_tenrok ale ktos ją wydał Adasiu! 30.03.09, 13:14
        a kto to był????
        • adas313 Re: ale ktos ją wydał Adasiu! 30.03.09, 13:15
          Wydawnictwa Arcana.
    • guru133 Pseudonaukowcy z Instytutu Paranoi Narodowej 30.03.09, 13:13
      wielokrotnie pokazali że pieniądze publiczne przekazywane na ich działalność
      są najzwyczajniej w świecie marnowane i służą w pierwszym rzędzie
      destabilizacji sytuacji politycznej w Polsce w interesie kaczej partyjki.
      Przecież to jest organizacja polityczna pomagająca Jarosławowi K. szkalować
      politycznych przeciwników za pieniądze podatnika. Najwyższy czas skończyć z
      tym skandalem.
      • adas313 Re: Pseudonaukowcy z Instytutu Paranoi Narodowej 30.03.09, 13:19
        > Przecież to jest organizacja polityczna pomagająca Jarosławowi K.
        > szkalować politycznych przeciwników za pieniądze podatnika.

W ramach którego to szkalowania politycznych przeciwników IPN w marcu ubiegłego
        roku kategorycznie odrzucił sformułowane przed laty w UOP twierdzenie, że Stefan
        Niesiołowski to TW "Leopold"...
        • guru133 Jedna jaskółka wiosny nie czyni. 30.03.09, 13:28
          Pseudo historycznych gniotów było znacznie więcej.
    • hrabia-monte-christo ---POkomuna boi sie IPN jak diabel swieconej wody- 30.03.09, 13:13
      brawo IPN - jechac z komuchami i ich kapusiami
      • reegulator hrabi-idioto, widziałeś Rydzyka by sie bał ???? 30.03.09, 13:16
        święconej wody ?
      • guru133 Panie hrabio a pan znowu zmylił tropy i uciekł z 30.03.09, 13:17
        izolatki? Ale pielęgniarze są już na pańskim tropie:)
    • kbamm Dopóki IPN ścigał lewicę wszystko było CACY 30.03.09, 13:14
    • reegulator pw2221.Oto pierwszy głos dyżurnego kmiota z SB... 30.03.09, 13:15
      płaca mu "jabłkami" ?
    • seydlitz Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 13:16
      IPN jak każda bandycka organizacja powinna zostać osądzona.Nie może być tak, że
      za państwowe, a więc i moje pieniądze pisdusie wypisują co chcą i obrzucają
      każdego przeciwnika politycznego błotem.
      Dodatkowo widać jakikolwiek brak kompetencji np. pochowali ubeka, który niby
      miał styczność z P. Lechem W.
      • paralela.1 Teraz nastąpi "boom" w szambie SB-PIS..! 30.03.09, 13:19
        zaraz pojawią sie Junkier,presentation1,brzezie76, i inne klocki z
        tego szamba...
      • tkamins Re: Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 13:27
        Tego ubeka to pochował wcześniej sąd lustracyjny.
        • cleryka Re: Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 14:37
          Jeżeli IPN nie ufał Sądowi Lustracyjnemu w spr.L.Wałęsy,to dlaczego w
          tym przypadku,usmierceniu SBka zaufał? Hę?
    • read1 a co ma Zyzak do IPN-u??? 30.03.09, 13:20
      ano nic
      ale jak wiadomo każdy powód jest dobry by atakować ludzi badających prawdę, dla
      Tuska szczególnie teraz gdy wchodzi nachalnie w tyłek czerwonym
      • adas313 Re: a co ma Zyzak do IPN-u??? 30.03.09, 13:28
        Poddanie w wątpliwość dogmatu o nieskazitelności Lecha Wałęsy.

A że Lech Wałęsa to wygodna pałka na politycznych przeciwników (zarówno dla
        Tuska jak i dla Kaczora) to się nią okłada na lewo i prawo nie patrząc na
        jakiekolwiek niuanse, czy to kontrowersyjna (oględnie mówiąc) prezydentura, czy
        to przewodzenie "Solidarności", czy nawet to kto jaką napisał książkę.

To ostatnie jest o tyle żałosne, że Tusk sam jest z wykształcenia historykiem...
        • 1410_tenrok jednak, poszukaj Adasiu postu Eger-7 30.03.09, 14:59
          tam jest link do artykułu Gontarczyka. Jest to bardzo rzeczowa i
          okrutna recenzja, która mówi o tej książce, jako o klasycznym
          harrakiri autora.
          W tym kontekscie, Tusk ma prawo powiedziec tak, jak powiedział.

W niektórych kręgach uprawia sie pseudonauke, zawsze tak było, aby
          móc kogoś zabic moralnie. Zyzak, Kurski............
    • obraza.uczuc.religijnych Re: Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 13:20
      Ale bzdura. Wałęsa jako typowy solidaruch nie jest potrzebny do
      niczego.
    • elzbietawypych Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 13:21
      Jeśli dzięki IPN - owi Wałęsa nareszcie zamknie dziób i zniknie z
      życia publicznego, to zmienię zdanie na temat tej instytucji, bo
      wreszcie zrobi coś pożytecznego dla Polaków.
      elzbietawypych.blog.onet.pl
    • presentation1 ..Tusk wspiera Walese,Szetyna-gruba kreska dla... 30.03.09, 13:23
      komunistow.Czy to jeszcze Wolna Polska czy jeszcze PRL?.Tusk nigdy nie byl moim Premierem i nie bedzie.To inny Palikot, inny agent, inny komuch.Mysli ze w bialych rekawiczkach latwiej.Dodam.Beda szybciej brudne , jak czlowiek ktory je nosi.
      • paralela.1 Mówiłem? pojawił sie dyżurny funkcjonarisz SB, Waj 30.03.09, 13:27
        Wajdzik-presentation1...!
        • pw.2221 Re: Mówiłem? pojawił sie dyżurny funkcjonarisz SB 30.03.09, 13:30
          paralela.1 napisała:

> Wajdzik-presentation1...!

zaraz dołączy nastepny...junkier.
      • presentation1 Re: ..Tusk wspiera Walese,Szetyna-gruba kreska dl 30.03.09, 13:30
        Kto jest potrzebny Tuskowi?Ci co go popieraja.Teraz syn Walesy jest w PO.Narazie ma tylko nazwisko-bo go po prostu nie ma.Ale nazwisko dla Tuska wazniejsze.Gdyby wiedzial ze dziadek cieszy sie popularnym nazwiskiem, nawet niezyjacego wystawilby do Parlamentu Europejskiego.
    • leon9910 Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 13:25
      Jeżeli pan Wałęsa taki obrażony,to niech wytoczy proces o zniesławienie.A
      pacynka niech zrobi porządek w swoich szeregach,i zajmie się gospodarką a nie
      kręceniem lodów i gebelsowską propagandom!!!
    • elzbietawypych elzbietawypyych.blog.onet.pl 30.03.09, 13:26
      Wałęsa
    • elzbietawypych elzbietawypych.blog.onet.pl 30.03.09, 13:27
      Wałęsa jest tak samo potrzebny Polsce jak Tusk
      • pw.2221 Rosja wzoruje sie na "pracy historyków" IPN-u !!! 30.03.09, 13:29
        Dyplomacja Rosji potwierdziła to w sprawie o KATYŃ..!
    • anakonda22 Pilne..bardzo pilne..pilne..bardzo pilne.. 30.03.09, 13:29
      CZY KTOŚ WYTŁUMACZY FAKT, GDY kacza poczwara /Fidel J.Kaczyński/ DORWAŁA SIĘ DO
      WŁADZY, PIERWSZE KROKI TO BYŁY KROKI DO IPN. MIESZAŁ 5 DNI. W JAKIM
      CELU?.....WYMAZAĆ SWE ŻYDOWSKIE POCHODZENIE, CZY O COŚ INNEGO MU
      CHODZIŁO?...prezentowany1 TY TEŻ MASZ SWOJE PRYWATNE ARCHIWUM. ARCHIWUM BYŁEGO
      eSBeka /Wajdzik/...WIĘC DAJ GŁOSU..
      • pw.2221 presentation1.Funkcjonarisz SB, Wajdzik już nadaje 30.03.09, 13:32
        wierny pies SB-IPN...
      • presentation1 Re: Pilne..bardzo pilne..pilne..bardzo pilne.. 30.03.09, 13:33
        Jedynie Michnik przebywal w IPN dluzej niz prawo pozwalalo.Do dzisiaj nie zdal raportu z tego co robil.Podobnie jak Walesa nie rozliczyl sie z ukradzionych akt.I na koniec.Nikt Michnikowi nie chce wyrzucac zydowskie pochodzenie, ale komunistyczne powiazania ze Zwiazkiem Sowieckim.
        • cillian1 Re: Pilne..bardzo pilne..pilne..bardzo pilne.. 30.03.09, 13:37
          Michnik to pikuś przy kaczyńskich. Nie wiem jak możesz być taki ciemny, żeby nie
          widzieć tego. Gdyby nie to, że ich tatuś nadawał komunistom, to nawet studiów by
          nie skończyli, nie mówiąc o innych rzeczach.
          • pw.2221 Re: Pilne..bardzo pilne..pilne..bardzo pilne.. 30.03.09, 13:42
            cillian1 napisał:

> Michnik to pikuś przy kaczyńskich. Nie wiem jak możesz być taki ciemny, żeby ni
            > e
            > widzieć tego. Gdyby nie to, że ich tatuś nadawał komunistom, to nawet studiów
            by nie ukonczyli
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=74891904&a=74907348

• amdrzej.11 Pilne !..kim naprawde jest presentation1-Wajdzik ? 30.03.09, 13:45
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93224119&a=93239166
      • ambl Re: Pilne..bardzo pilne..pilne..bardzo pilne.. 30.03.09, 14:27
        anakonda22 napisał:

> CZY KTOŚ WYTŁUMACZY FAKT, GDY kacza poczwara /Fidel J.Kaczyński/ DORWAŁA SIĘ DO
        > WŁADZY, PIERWSZE KROKI TO BYŁY KROKI DO IPN. MIESZAŁ 5 DNI. W JAKIM
        > CELU?.....WYMAZAĆ SWE ŻYDOWSKIE POCHODZENIE, CZY O COŚ INNEGO MU
        > CHODZIŁO?...prezentowany1 TY TEŻ MASZ SWOJE PRYWATNE ARCHIWUM. ARCHIWUM BYŁEGO
        > eSBeka /Wajdzik/...WIĘC DAJ GŁOSU..<O w mordę!Ale tu się trafiają gamonie
    • fly8171 Podróż życia. Cztery urlopy.Mecz kadencji. Tusk. 30.03.09, 13:35
      • pw.2221 fly8171..to ile to było tego urlopu ? 30.03.09, 13:40
        cztery urlopy..po ile dni,tygodni,miesięcy ? wymyśl jakąś liczbe!
        J.Kaczynski, miał w 2007 5 urlopów po 4 dni,w 2008, trzy urlopy, w tym
        jeden 10 dniowy.. w tym roku juz dwa urlopy; pierwszy tygodniowy w
        willy w Klarysewie, na koszt podatników !
        • amdrzej.11 Re: fly8171..to ile to było tego urlopu ? 30.03.09, 13:43
          pw.2221 napisał:

> cztery urlopy..po ile dni,tygodni,miesięcy ? wymyśl jakąś liczbe!
          > J.Kaczynski, miał w 2007 5 urlopów po 4 dni,w 2008, trzy urlopy, w tym
          > jeden 10 dniowy.. w tym roku juz dwa urlopy; pierwszy tygodniowy w
          > willy w Klarysewie, na koszt podatników !

fly8171, to kompletna idiotka...
          • fly8171 Re: fly8171..to ile to było tego urlopu ? 30.03.09, 13:46
            Czy napisanie prawdy jest powodem do obrażania????
            • amdrzej.11 fly8171..Jakiej prawdy,ruro ? 30.03.09, 13:50
              piszesz tylko po to by pomawiac,kłamac..
              Tusk miał DWA URLOPY..!
    • almagus Tusk: Ta wojna na górze zabrała nam b.dużo 30.03.09, 13:37
      To wszystko przez Wałęsę, kler i Kaczyńskich.
      Zawłaszczyli Solidarność, zrobili ją kościelną.
      Ważniejsze są mecze z klerykami niż zająć się pracownikami!

A. Kwaśniewski i SLD okazalo się ratunkiem dla Polski i dla prywaty
      ze złodziejstwem.

Wypięty na Rusa i Czecha mądry jak decha.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,5849787,Kto_bedzie_gosciem_balu__Merkel_nie_przyjedzie__Kreml.html

To nie ten Lech.
      To pomyłka i pech.
      Robić Wolskę grzech.
      Produkt PeeReLu.
      Pazerności kleru.
      Klerpospolita.
      Gruzja niedopita.
      Raczej procesur.
      Prawny zdzierajskór.
      Jęzorem mieli.
      Poleci do Brukseli.
      Czarteruje arbuza.
      Kwota nieduża.
      W dodatku na wagę.
      Sztachnął na odwagę.
      Na prawe skrzydełko.
      Urząd poidełko.
      Ma lewe skrzydło
      Napierniczydło.
      Naprani odlatują.
      Na krzesłach arbuzują.
      Dreszczowiec caramba.
      Leci prosto do szamba.

To poleci dalej złoty niż ten PiSdęt!

www.youtube.com/watch?v=9bE07pjBJAM
    • haen1950 Tusk - facet, który już nic nie może. 30.03.09, 13:38
      Robi za futbolówkę Kaczorow. Nawet własny klub poselski patrzy na
      niego i kancelarię z obrzydzeniem. Na jego konserwatywne ślinienie
      się z Kaczusiem i strach przed Kaczorem.

Pogadać sobie może tylko.
    • jacek2235 A co z wjaśnieniem losow dziadka??? 30.03.09, 13:44
      A co z wyjaśnieniem wojennych losów dziaka, co Donald Tusk obiecywał
      w październiku 2005??? Ostatecznie to także są badania naukowe, a
      Donald Tusk dotarł do archiwum w Northolt ( Londyn ) dopiero po
      dziewięciu miesiącach, czyli później niż Jacek Kurski i ja ( ja
      otrzymałem informację z Northolt w kwietniu 2006 ) . Moje
      poszukiwania patrz pl.wikipedia.org/wiki/Dyskusja:Józef_Tusk
      Nadal nie wiadomo co się działo z Józefem Tuskiem po 24.11.44 - data
      na angielkim formularzu jenieckim - nie ma o nim informacji w
      angielskim archiwum żołnierzy PSZ w Northolt ( Londyn )
      • amdrzej.11 jacek2235 vel Kurski..Walczył w polskim wojsku... 30.03.09, 13:48
        przeszedł szlak bojowy z Armia Polska, był kilka razy ranny..
        Potem zmarł... Czego ci zycze, łajzo,złodzieju..!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93320372&a=93330752
        • europacierz Armie Polska to on widział jak go goniła 30.03.09, 15:10

• brzezie76 Dyktator Tusk:IPN musi być 30.03.09, 13:46
      nam posłuszna i na naszych usługach jak GW,Dziennik,WSI24.
      • amdrzej.11 brzezie76..Rzecznik UB-SB ma dyżur.... 30.03.09, 13:49
        kur.a SB w całej krasie !
    • leon9910 Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 13:47
      Tuskmłocie czy wyślesz swojego synka do Afganistanu w ramach umowy nato?,skoro
      jesteś taki polak??
      • presentation1 Re: Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 13:51
        Caylus-dzis przyjezdza Minister.
        www.legion-2rei.com/modules/info_seul.php?id=48
        • presentation1 Re: Tusk: Wałęsa jest potrzebny w Polsce 30.03.09, 13:53
          www.legion-2rei.com/modules/video.php?id_video=5
          • amdrzej.11 Olewajmy psa SB, Wajdzika, czyli presentation1.!!! 30.03.09, 13:59
            • presentation1 Re: Olewajmy psa SB, Wajdzika, czyli presentation 30.03.09, 14:01
              Przeciez tekst Gazety jest o Tusku.A ty jak sila komunizmu-Walczymy z kulakami.
            • reegulator Olewajmy psa SB, Wajdzika, czyli presentation1..!! 30.03.09, 14:01
              ciepłym moczem...

amdrzej.11 napisał:

• czyzyk331 Re: Olewajmy psa SB, Wajdzika, czyli presentation 30.03.09, 14:54
                Żaden wściekły prawicowiec nie jest w stanie sklecić kilku zdań bez
                odwołania się do straszliwych czasów PRL, które mu się kojarzą ze
                wszystkim. Nawet K.Kutz twierdzi, że postępki J. Palikota zmuszają
                Wielkiego Brata K. do działania ,,w stylu PRL''.
                Czy mozna się dziwić zwolennikom PO, ze wszystko kojarzy im się z
                SB, odchodami, częściami ciała itd.
                Rzeczywiście, szkoda czasu na polemikę z Waszymi wypocinami!!!
                • europacierz PO to prawica chyba tylko wg twojej Trybuny 30.03.09, 15:12

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka