pietropawlowsk_kamczacki 30.03.09, 16:38 "płacąc rzadkimi w Polsce wypukłymi kartami kredytowymi" No pewnie, bardzo rzadkie to zjawisko... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kuku85 Re: Podniebni piraci - linie lotnicze Wizz Air gr 30.03.09, 16:48 taaa, wypukłe karty kredytowe to wielkie dziwo. jedną może w życiu widziałam... :D Odpowiedz Link Zgłoś
maryjka_sad Podniebni piraci - linie lotnicze Wizz Air graj... 31.03.09, 00:46 Wypukłe karty kredytowe? Co to za dziwo? Mam debetową Visa Elektron od Millenium i nie miałam problemów z kupieniem biletów Wizzair. Właśnie wróciłam z wycieczki do Norwegii, przed tym latalam Wizzair'em do Stockholmu i Kijowa. We wszystkich tych sytuacjach bilet kupowałam przez internet płacąc kartą debetową. Odpowiedz Link Zgłoś
s0ulc4st Re: Podniebni piraci - linie lotnicze Wizz Air gr 31.03.09, 09:58 Potwierdzam! Kupowałem bilety przez neta Visą z Millenium, Elektronką z Inteligo oraz mBanku jak mi Maestro/MasterCard z ING. Wszystkie "płaskie" i zero problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
kolonistka Re: Podniebni piraci - linie lotnicze Wizz Air gr 31.03.09, 11:04 To, ze karta kredytowa bezproblemowo sie nabywa bilety mozna wyczytac w atrykule - natomiast mnie wkurzaja okropnie potracane koszty "manipulacyjne" za oplate karta kredytowa. Otoz za kazdy bilet jest ona potracana w wysokosci 3€ - wiec jak kupuje 2 bilety na lot i powrot to place 4 razy oplate manipulacyjna à 3€ - choc potracaja ta kwote za jednym zamachem a nie 4 razy :) Osobicie uwazam to za ogromna przewalke. Ponadto - na samym poczatku wprowadzenia oplat za bagaz trzeba bylo "kliknac" przy rezerwacji online, ze ma sie dwie walizki kiedy sie z jedna lecialo i wracalo - paranoja :) o tym chwycie dowiedzialam sie stojac na lotniku z waliza w reku - gdzie praktycznie nie mozna bylo juz nic zmienic :) Zaplacilam potulnie podwojna stawke i zgrzytajac zebami wsiadlam do samolotu :) Tak wiec ... wysokich lotow :) Odpowiedz Link Zgłoś
elibre Re: Podniebni piraci - linie lotnicze Wizz Air gr 31.03.09, 12:12 Czy ktoś mądry mógłby mi wytłumaczyć (a nuż myślał nad tym samym) dlaczego przy rezerwacji na stronie wizzair (europejskiego przewoźnika) data podawana jest w kolejności miesiąc/dzień/rok? Zupełnie jak w USA. Czy nasuwa wam się inne rozwiązanie zagadki poza tym, żeby namotać pasażerom w głowach przy rezerwacji, licząc na pomyłki i kosztowne zmiany dat podróży? Latałem z nimi kilkadziesiąt razy (niestety nie mam większego wyboru) i nigdy nie pomyliłem się ale mogę wyobrazić sobie taką sytuację. Jak widać pomysłodawcy w wizzairze - również. Odpowiedz Link Zgłoś
elibre Re: Podniebni piraci - linie lotnicze Wizz Air gr 31.03.09, 12:20 pasazer.com/opinie.php?lp=33 Pod tym linkiem kilka ciekawych opinii nt. wizzair. Użytkownicy wystawiający oceny 10/10 to właśnie pracownicy call centre wizzaira podczas godzin pracy ;-) Niektóre całkiem śmieszne :-D Paweł O (2007-12-20/13:06:19) (10/10) (+) Punktualność. Personel pokładowy - to co zrobił podczas standardowej prezentacji zasad bezpieczeństwa to było mistrzostwo! Prezentacja prowadzona była przez 2osoby... idealna synchronizacja ruchów, trzecia osoba mówiła (nie było po prostu puszczenia informacji z "magnetofonu"). Niesamowite :-))) (-) brak Polecam i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bambuko.2 Re: Podniebni piraci - linie lotnicze Wizz Air gr 05.04.09, 16:57 No faktycznie! To jest najważniejsze: synchronizacja ruchów w czasie prezentacji. A to, że robi to np dwie osoby, zamiast trzech (z tego co wiem łamiąc w ten sposób prawo) jest nieważne. "Mowiona" jest tylko wtedy jak nie ma czasu na taśmę albo "magnetofon" się zepsuje; Poza tym ja czekałem 18 godzin na spóżniony lot WizzAir... i się nie doczekałem. Szkoda - ominęła mnie zsynchronizowana prezentacja! Odpowiedz Link Zgłoś
zdumionyedek transavia 31.03.09, 10:24 ja mam inny problem z ta linia przez blad systemu , placac karta , zaplacilem dwa razy, dostajac dwie rezerwacje na to samo nazwisko dlugo grzebiac w necie znalazlem jakis adres mail i opisalem cala sytuacje, zadalem dwa proste pytania, po francusku , bo po polsku nie ma mozliwosci, dlaczego zaplacilem dwa razy i poprosilem o jakis numer w Polsce, gdzie moglbym z nimi pogadac odpowiedz przyszla taka: w skrocie napisali, ze dziekuja za maila i maja nadzieje, ze odpowiedz mnie satysfakcjonuje a odpowiedz polegala na podaniu numeru z kierunkowym +46, nawet nie wiem co to za kraj jak to mozliwe, ze firma, ktora dziala w Polsce, nie ma jednego polskiego numeru kontaktowego, nawet drogiego? Odpowiedz Link Zgłoś
snowflake1 Re: transavia 05.04.09, 14:24 Kierunkowy +46 to Szwecja! Pozdrawiam z Malmö! A tak przy okazji, wiele razy lecialam Wizz Air-em i juz mam powyzej dziurek w nosie, opoznienia 13-to godzinne i tym podobne historie sa na porzadku dziennym. Przedwczoraj polecialam LOTem, tez slaby, ale cena ta co w Wizz Air, a przynajmniej kanapke dali (i winko):) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod w Niemczech płaci się, za infolinię, od momentu 31.03.09, 10:55 zgłoszenia się "żywego pracownika" Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: w Niemczech płaci się, za infolinię, od momen 05.04.09, 09:42 > zgłoszenia się "żywego pracownika" I to jest właśnie sedno całej sprawy, to jest najważniejszy wpis w wątku. Dopóki będziemy dawać się dymać, a uregulowania bedą słabe i nie będą zapewniać ochrony konsumentów jak w krajach o rozwniętych rynkach (Niemcy), dopóty spryciarze nas dymać będą. To jest doskonała propozycja reformy prawa telekomunikacyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
em_obywatel Re: w Niemczech płaci się, za infolinię, od momen 05.04.09, 12:41 Niemcy to kraj o socjalnej gospodarce rynkowej a nie wolna amerykanka tak jak u nas więc tam takie regulacje mogą przejść. U nas o razu odezwą się taliboliberałowie, że to zamach na wolny rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
model.testowy Re: w Niemczech płaci się, za infolinię, od momen 05.04.09, 12:56 em_obywatel napisał: > Niemcy to kraj o socjalnej gospodarce rynkowej a nie wolna amerykanka tak jak u > nas ... Mylisz pojęcia: u nas jest burdel, a nie wolna amerykanka. Odpowiedz Link Zgłoś
karol9968 Sa karty kredytowe i debetowe-nie wypukle, 01.04.09, 04:24 plaskie czy wklesle. Kto w taki idiotyczny sposob okresla rodzaje kart platniczych - to sie moze zdarzyc chyba tylko w takim kraju, jak Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
piedrole Re: Sa karty kredytowe i debetowe-nie wypukle, 05.04.09, 10:32 co za ludzie, pluja sie o glupie 10euro - tyle kosztuje kanapka jezeli probelmem dla was jest rezerwowanie biletow to nie wiem jak przeszliscie przez podstawowke-chyba, ze na wsi edukacja marna bo w to uwierze. I pozniej pcha sie taki/taka na wycieczke za granice a glupota i prostota emanuje na kilometr. Odpowiedz Link Zgłoś
ffs Re: Sa karty kredytowe i debetowe-nie wypukle, 05.04.09, 11:10 dokladnie tak jak mowisz. I pozniej jeden z drugim wyciagaja flaszeczke w samolocie, opijaja sie, halasuja i podrywaja stewardessy. Pie...ny plebs! A co do cen biletow i oplat za transakcje od osoby ( te slawetne 3 euro): jak was nie stac na bilet to nie latac! autobusy i pociagi jeszcze sa. A jak sie nie podoba to na pieszo zasuwac! Odpowiedz Link Zgłoś
robur1978 Bzdury piszesz 05.04.09, 17:28 Tu nie chodzi o to, czy kogos stac na 3 euro czy nie - tu chodzi o normalne zdrowe podejscie do klienta! Czy jak placisz karta w sklepie to sklep sciaga Ci 5 euro za ta platnosc? A linie lotnicze to swiete krowy, skoro nie mozesz zaplacic gotowka to proboja Cie wydoic. Czy nie jest to sku****, ze rezerwujac bilet dla 3 osob w dwie strony, potrafia skasowac Cie 30 Euro za platnosc visa (Ryanair)! PS. Na szczescie mozna zaplacic visa electron (w pzypadku mbanku, trzeba zadzwonic na infolinie zeby odblokowali na karcie transakcje online - tylko ze o tym trzeba wiedziec). To ze ktos lata tania linia, nie znaczy ze musi byc pijany, podrywac stewardesy itp. Znacznie gorsi sa buraki z pieniedzmi co mysla ze jak zaplaca to wszystko im wolno i moga miec wszystkich w d***. -- Formula 1 Drivers Autographs - f1-drivers-autographs.com Odpowiedz Link Zgłoś
bartezuma Podniebni piraci - linie lotnicze Wizz Air graj... 05.04.09, 11:06 rosnie drugi cwaniacki burakowoz, wozacy ma wyspy ciemnych wiesniakow, ktorzy i tak nie rozumieja tego co czytaja... wiec linia jeszcze jakis czas ponabiera ciemna ludek. ci bardziej ogarnieci juz dawno przerzucili sie na norwega... Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_i Raczej już nie skorzystam z ich usług 05.04.09, 13:18 To prawda, że na stronie można płacić "wypukłymi" kartami i nie pytajcie mnie dlaczego. Ja załapałem się jeszcze na płacenie przelewem ale zasady całej procedury są niejasno wytłumaczone i tak na prawdę do czasu potwierdzenia rezerwacji nie wiedziałem, czy zrobiłem wszystko ok. Oczywiście skontaktować się mogłem jedynie przez płatną infolinię z czego nie skorzystałem. Zobaczymy jak będze z lotem ale obsługa klienta nie jest nawet kiepska - jej po prostu nie ma. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an Ja ich postraszyłam sądem i poskutkowało 05.04.09, 13:41 ze 2 lata temu niezly manewr mi zrobili, juz pal szesc, ze odwolali lot, to jeszcze mi mowili, ze ....nie maja zaksiegowanych moich pieniedzy, ktore prosilam o zwrot!!!! Sprawa skonczyla sie w UOKiKU, kazdy mnei zbywal, mowil pokretne informacje. Pisalam do TVNu, do wyborczej chyba tez. Ale UOKiK mi pomógł tak na serio. im więcej o nich pisze, tym lepiej, bo moze sie cos zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
muszek0 Podniebni piraci - linie lotnicze Wizz Air graj.. 05.04.09, 13:41 no to czym latać? ryanair - wprowadzą płatne sracze lot - na skraju bankructwa lufthansa - biją polaków CZYM TU LATAĆ? Odpowiedz Link Zgłoś
martica Sa karty debetowe ktorymi mozn 05.04.09, 15:06 placic bez prowizji - w Anglii w zasadzie kazdy bank je daje (na pewno Barclays i HSBC); w Polsce wystarczy zalozyc sobie konto Inteligo i placic bez prowizji. Nie trzeba miec kart kredytowych, od ktorych zreszta KAZDY LCC (nawet Norwegian) pobiera oplaty. Nie robcie z siebie takich ofiar - zalozenie konta na necie trwa 5 minut, w ciagu 2 tygodni dostaniecie kurierem karte debetowa i karte kodow. Aktywacja przez infoilnie Inteligo trwa 30 sekund. A cytowany pan DAwid tez niech nie robi z siebie takiej ofiary - landlord zablokowal numery typu 0700 (ludzie sa rozni, powynajmuja przez pare miesiecy i sie zmyja bez placenia) albo sam sobie wybral taka opcje pakiecie; operator nic nie robi sam, szczegolnie w Anglii. To co jest najgorsze w kazdej takiej linii to obsluga klienta i zwrot pieniedzy za bledy pracownikow linii jak chocby nakaz nadania bagazu mieszczcego sie w limicie wagowym i rozmiarowym. Odpowiedz Link Zgłoś
bambuko.2 Podniebni piraci - linie lotnicze Wizz Air graj... 05.04.09, 16:50 Mężczyzna przeczytał artykuł. Mężczyzna zauważył że readktor jest beznadziejny. Mężczyzna nie wie czy koniec końców śmiać się, czy płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Tanio może z pozoru 05.04.09, 18:03 jak się ma pecha to moga to być drogie linie lotnicze . Ot chyba takie dziadowanie Odpowiedz Link Zgłoś
kosztorysik Re: Podniebni piraci - linie lotnicze Wizz Air gr 05.04.09, 21:50 Nie takie rzadkie. Wszyscy klienci PKO BP mają takie karty już od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś