remez2 I został pan premierem, panie T. 03.04.09, 20:30 Mam wielką satysfakcję, niemożliwe stało się możliwe - cieszył się Donald Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta Tow.Jarosław dostał ataku padaczki, jak remez2... 03.04.09, 20:42 Kto pamięta oszustwo przestępcy Jarosława,w uchwaleniu USTAWY o TVP ? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Potrafisz pisać bez wycieczek osobistych? 03.04.09, 20:47 > Kto pamięta oszustwo przestępcy Jarosława,w uchwaleniu USTAWY o TVP ? Czy to usprawiedliwia dzisiejszą hucpę? Przecież to kpina ze społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta [...] 03.04.09, 20:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: I został pan premierem, panie T. 03.04.09, 22:04 remez2 napisał: > Mam wielką satysfakcję, niemożliwe stało się możliwe - cieszył się Donald Tusk. Czyś Ty się z tym, hmm.. dowcipem , przypadkiem, nie spóźnił o prawie półtora roku? Odpowiedz Link Zgłoś
tomassso28 istnieje niebezpieczeństwo sponsoringu partii - 03.04.09, 20:44 coś za coś, ale i tak nienawidzę PO-PISu.i sld/psl. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Trusiek, ale to jeszcze nie czas na urlop! 03.04.09, 20:53 ===================================== Kiedy P.O. NAPRAWDĘ zacznie SZUKAĆ TRACONYCH MILIARDÓW??? Te zaoszczędzone grosiwo, to ledwo wierzchołek góry lodowej. A co z setkami firm prawniczo-doradczych, konsultingowo-analitycznych i wszelakiej maści usług sondażowo-medialnych i PRowskich, dojących budżet na miliardy złotych? No bo, jaki jest sens utrzymywania ARMII ministerialnych / gminnych urzędasów, skoro ich obowiązki przekazywane są pozarządowym agencjom? A w dodatku ZAWSZE prowadzonych przez kumpli, pociotki czy zwykłą mafię? Tam jest dopiero szmal!!! Albo więc zlikwiduj ministerstwa i zbędne urzędy, albo weź biurwy do galopu i przestań przyglądać się bezkrytycznie "wolnorynkowej" konkurencji w zakresie usług dla centralnych i lokalnych struktur władzy!!! ------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Nic nie kwiczy tak głośno jak PIS odrywany od ... 03.04.09, 20:53 koryta.... Dla kasy gotowi nawet zewrzeć szeregi z SLD. Przypadkowa koalicja, czy początek miłości... Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec w Pisie będą wyprzedaże 03.04.09, 20:58 skoro przy poprzednim finansowaniu mogłes sobie kupic wypasionego Pisdzielca takiego jak Jarek za 300 zł to teraz gdy go bieda przyciśnie Jarek będzie ich sprzedawać w pęczkach 12 szt za 20 zł Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: w Pisie będą wyprzedaże 03.04.09, 21:01 Czyli "gros pis" za dwudziestaka. To niezła cena ale może jeszcze warto poczekać? Ciekawe za ile Putra zhandlował wąsy..? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Putra złożył wąsy w ofierze 03.04.09, 21:05 Kurski zrobił z nich jarkowi tupecik na klatę Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Putra złożył wąsy w ofierze 03.04.09, 21:09 :DDD Znakiem tego i jeden i drugi poprawili wygląd zewnętrzny na b. schludny i bogobojny. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Putra jest bardzo przydatny w Pisie 03.04.09, 21:13 jego poprzednie wąsy uzupełniły sierść Alika którego wyskubał jarek. podobno w Pisie trwają poszukiwania Pisdzielca który pozwoli sobie wyrwać zęby dla Jarka Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Putra jest bardzo przydatny w Pisie 03.04.09, 21:20 O na to to każdy lojalny członek parti zgodzi się bez wahania, jedynie Jarek jest wybredny i nie może się zdcydować który wybrać garnitur uzębienia. Tak mi przyszło do głowy, że pis to sponsorówki. Bez dotacji od dobrego wójka mogą nie wytrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: Putra jest bardzo przydatny w Pisie 03.04.09, 21:23 ja myślę że bez sponsora zmienią się w cichodajki, albo Jarek wyjdzie pod latarnię, a Gosiu będzie mył szyby na skrzyżowaniach Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Putra jest bardzo przydatny w Pisie 03.04.09, 21:25 Gosiu sie nie nadaje do mycia szyb. Generalnie lepiej mu wychodzą kanty na alimentach. Pewnie lwią część "zysku" jest zobligowany odprowadzać na konto mamy prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Zamieszanie w Sejmie: O 16.30 drugie podejście .. 03.04.09, 20:54 Korekta. Nie w Sejmie, tylko w super POpaprancowym bajzlu POkomuny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Zamieszanie w Sejmie: O 16.30 drugie podejści 03.04.09, 21:02 W Sejmie, ktorego sklad ustalili Polacy w wolnych wyborach. Jestes w mniejszosci. Pogodz sie z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: A to ciekawe? 03.04.09, 21:04 W takim razie odpowiedz mi na podchwytliwe pytanie jaką rolę w tym bajzlu pełni to sympatyczne pisowskie towarzystwo. Nie pisz od razu, chwilkę daj sobie na myślenie, tylko nie przesadzaj bo niewprawnym szkodzi. wet3 napisał: > Korekta. Nie w Sejmie, tylko w super POpaprancowym bajzlu POkomuny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rechott Tak właśnie powstają ustawy. 03.04.09, 21:09 W bałaganie, bez ładu i składu. Mnie w tym wszystkim bulwersują najbardziej 2 rzeczy: 1. Jak posłowie mogą się POMYLIĆ głosując ustawy???? wychodzi to, że oni nie mają pojęcia nie tylko co jest w ustawie, ale nawet co to za ustawa. 2. Złamanie zasady, że daną ustawę głosuje się tylko raz. To już się w głowie nie mieści, do czego platforma się posuwa. I tak słuszną sprawę ograniczenia (a nawet zlikwidowania) finansowania partii z budżetu przekuła na swoją porażkę. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Tak właśnie powstają ustawy. 03.04.09, 22:13 rechott napisał: > To już się w głowie > nie mieści, do czego platforma się posuwa. I tak słuszną sprawę ograniczenia (a > nawet zlikwidowania) finansowania partii z budżetu przekuła na swoją porażkę. Z tą "porażką" to bym się tak nie spieszyła; warto chyba poczekać na jakieś nowe sondaże... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Co Pan Prezes miał na myśli? 03.04.09, 21:25 J.Kaczyński: "Donald Tusk chce ograniczenia finansowania dużych partii, bo Platforma i tak ma większość mediów [po swojej stronie? bo chyba nie - na własność?], chce więc zamknąć usta PiSowi." Czy należy rozumieć, że teraz PiSu nie będzie stać na PRZEKUPYWANIE mediów, żeby dobrze o nim pisały / mówiły? Bo chyba co do reklam jako takich, to stawki są stałe i PiS oraz PO są w identycznej sytuacji: PiS nie zapłaci więcej od Platformy, ani PO mniej od PiSu... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Co Pan Prezes miał na myśli? 03.04.09, 21:29 To proste... prezes pojechał za namową Bielana w zmianę wizerunku i była to najkoszowniejsza operacja plastyczna w historii Holywood. Jest spłukany a jako, że przyzwyczajony, jak narkoman do strzykawki, do idei sponsoringu nie wyobraża sobie, że mozna pieniądze uczciwie zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
free3gawr-on Sejm przegłosował ustawę: Partie dostaną mniej ... 03.04.09, 21:25 POjebom i tak przy najbliższych wyborach zabraknie głosów.Oby PIS w przyszłych wyborach wygrało i rządziło samodzielnie co najmniej przez 3 kadencje. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec to se ne vrati Pisdzino 03.04.09, 21:29 pis potrwa tylko do wyborów prezydenckich - jak już Lechu przepadnie to Rydzyk namaści Zero albo jakąs inna Putre i wszystko się wam rozleci Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Sejm przegłosował ustawę: Partie dostaną mnie 03.04.09, 21:34 Brrrrr... aż mnie ciary przeszły po plecach. Takie horrory to powinieneś nadawać po 23. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 WOW!!! Patrz sondaże! 03.04.09, 21:43 free3gawr-on napisał: > POjebom i tak przy najbliższych wyborach zabraknie głosów.Oby PIS w przyszłych > wyborach wygrało i rządziło samodzielnie co najmniej przez 3 kadencje. Będziecie musieli solennie się modlić w tej intencji, a nawet wysupłać niemało kasy na różne msze, godzinki czy insze wota. Radzę już zacząć, bo możecie nie zdążyć. Odpowiedz Link Zgłoś
chee.tah Sejm przegłosował ustawę: Partie dostaną mniej ... 03.04.09, 21:37 To głęboko niemoralne ze strony partyjniaków trzymanie się kasy z budżetu na działalność nikomu niepotrzebną w sytuacji, gdy niemal cały kraj zaciska pasa. Nienawidzę polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Sejm przegłosował ustawę: Partie dostaną mnie 03.04.09, 21:48 Dowodzisz tylko tego, że nie znasz się na polityce i że nie wiesz, że najbezpieczniejszym sposobem na utrzymanie niezależności partii politycznych jest utrzymywanie ich z budżetu. Społeczeństwo płaci, społeczeństwo wymaga. Gdy płaci biznesmen albo mafiozo, to on wymaga. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Sejm przegłosował ustawę: Partie dostaną mnie 03.04.09, 21:51 Gdyby to była prawda.... że pozwolę sobie na taką filozoficzną zadumę. Odpowiedz Link Zgłoś
bewup43 Re: Sejm przegłosował ustawę: Partie dostaną mnie 03.04.09, 22:19 "Filozf" ruszył rozumem jak krowa ogonem Przeciez anwad ma rację tw_wielgus napisał: > Gdyby to była prawda.... > że pozwolę sobie na taką filozoficzną zadumę. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Sejm przegłosował ustawę: Partie dostaną mnie 03.04.09, 22:36 anwad napisała: > Dowodzisz tylko tego, że nie znasz się na polityce i że nie wiesz, że > najbezpieczniejszym sposobem na utrzymanie niezależności partii politycznych > jest utrzymywanie ich z budżetu. Mam gdzieś "niezależność partii politycznych", zwłaszcza niektórych. Dużo mi z tego przyszło! > Społeczeństwo płaci, społeczeństwo wymaga. Akurat! A czegóż to ja mogłam "wymagać" od takiego, powiedzmy, PiSu, na który przez lat parę, miesiąc w miesiąc płaciłam z moich podatków i to na pewno dużo więcej niż kilku moherów razem wziętych? Nawet nie mogłam żądać, żeby mnie nie obrażano, np. porównując do ZOMO. > Gdy > płaci biznesmen albo mafiozo, to on wymaga. I daj mu Boże: 1. Biznesmen, którego stać na finansowanie partii, musi być niegłupim człowiekiem (inaczej nie dorobiłby się majątku i nie miałby z czego finansować partii), to może i dla mnie nie będzie tak najgorzej, gdy to on zacznie wymagać. Skutecznie. 2. Jest szansa że mafiozo prędzej trafi do ciupy, gdy z pieniędzy dotychczas wyrzucanych w błoto na partie, zacznie się, powiedzmy, finansować poprawę działalności wymiaru sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
omidas Sejm przegłosował ustawę: Partie dostaną mniej ... 03.04.09, 22:10 PO chciało, żeby żadne partie nie były finansowane z budżetu, ale wiadomo PiS łasy na pieniądze, PSL też więc dobrze, że choć częścio- wo ograniczono placenie na partie przegłosowując projekt SLD. Uważam jednak tak jak PO, że nie należy partiom placić. Przecież jak ktoś do czegoś należy to płaci składki. Dlaczego im jeszcze płacic? Przecież to idzie z naszych podatków. Jeśli nigdy nie należałem i nie należe do żadnej partii to dlaczego mam ich utrzymywać. Szkoda, że PSL jako koalicjant nie poparł PO. Razem może by przegłosowali. Niestety, PSL chytre na pieniądze i to partia obrotowa. Dziś jest z tym jutro z innym w koalicji itd.itp. Stołki się liczą dla nich, a pieniądze nie śmierdzą. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: omidas 04.04.09, 00:06 Badzmy szczerzy i powiedzmy sobie otwarcie, ze lasi na pieniadze sa wszyscy. Panstwo nie powinno finansowac partii politycznych. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś