zgrozazgroza Ryzykowne hobby warszawskich gimnazjalistek 18.04.09, 10:10 Zajęcie godne (cichej)pochwały. Jak jeszcze dzieciaki potrafią się starannie przygotować teoretycznie, wygrzebać jakieś archiwalia, jak potrafią zadbać o swoje bezpieczeństwo, jak nie posuwają się do demolki i kradzieży to wszystko OK. Sugeruję przedstawianie wyników takich eksploracji na lekcjach historii. Brawo! Nie dajcie się zagonić do zadymionych klubów i na dyskoteki! Odpowiedz Link Zgłoś
kamilfranke Ryzykowne hobby warszawskich gimnazjalistek 18.04.09, 10:10 Boże i wielka sensacja, za młodu to nie takie rzeczy się robiło (choćby rabole ;D) , i jakoś nikt się nie afiszował, że to Urbix czy tam Urbex. Denerwuje mnie aktualny trend w Polsce, że każdą czynność która jest lekko sprzeczna z prawem buńczucznie chrzci się angielską nazwą, aby dzieciaki mogły polansować się na nk czy fotce. Niedługo będziemy mieli ekstremalnych nastolatków przechodzących pod zamkniętymi barierami na przejeździe (tzw. Train Fooling) ;D Ehh Odpowiedz Link Zgłoś
radoslawdobry Młodzież po wojnie robiła to samo 18.04.09, 13:45 Chodziło się po zrujnowanych budynkach, było ich tyle, że nikomu w głowie nie było bronienie dostępu. Odpowiedz Link Zgłoś
grenzik Re: Ryzykowne hobby warszawskich gimnazjalistek 18.04.09, 16:18 Co za bzdura. Młodzi ludzie zawsze lubili włazić w takie miejsca, a każdy wycieczkowicz-turysta tym bardziej na nie natrafi i z ciekawością zwiedzi. Ale nie! Musi być modna angielska nazwa i robienie czegoś z niczego. Pff... Prypeć Mekką ? Brzytwą Ockhama autora tego artykułu ! Odpowiedz Link Zgłoś
eingraudenzer Re: Ryzykowne hobby warszawskich gimnazjalistek 18.04.09, 21:55 > Moim zdaniem to powinny eksplorować kuchnię. Ale plus dla Gazietki > Feminsitycznej za inicjatywę. Lepiej nich chodzą po ruinach niż miałyby się pieprzyć z byle kim na imprezach i roznosić HIV ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: Rychu do ronla! Do taxi się nie nadajesz! 18.04.09, 22:49 Prowadzenie taksówki wymaga ciupki odpowiedzialności, a nie kutasa. A kutasy też muszą jeść - ergo - sam się miotaj po kuchni, co nawiasem mówiąc jest b. przyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
vinogradoff Z takim hooby moga zostac zgwalcone w ruinach. 19.04.09, 13:58 Jak trafia kiedys na bezdomnych koczujacych w takich opuszczonych i zrujnowanych obiektach to moga zostac zgwalcone a nawet zasypane gruzami coby sladu nie bylo. Odwiedziny takich miejsc powinny odbywac sie w liczneych grupach i pod opieka odpowiedzialnych mezczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
victorynka Re: Z takim hooby moga zostac zgwalcone w ruinach 20.04.09, 11:45 :) aż się uśmiech sam pcha na twarz :)zgwałcone, przysypane gruzem, poćwiartowane i najlepiej- zjedzone przez głodnych bezdomnych dla zatarcia śladów! cóż za pomysłowość! naoglądaliśmy się Kryminalnych, co? a kto to są, ci "odpowiedzialni mężczyźni"? pozdrawiam > Jak trafia kiedys na bezdomnych koczujacych w takich opuszczonych i > zrujnowanych obiektach to moga zostac zgwalcone a nawet zasypane > gruzami coby sladu nie bylo. Odwiedziny takich miejsc powinny > odbywac sie w liczneych grupach i pod opieka odpowiedzialnych > mezczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
wielblad-romario Fachowy, krytyczny komentarz 21.04.09, 00:33 nowe hobby warszawskich gimnazjalistów. NOWE TO JEST GIMNAZJUM. Olę spotkaliśmy koło przedwojennej willi przy ul. Morskie Oko w Warszawie. Strażacy jeszcze dogaszali pożar, który wybuchł tam w środę rano. Pochwaliła się nam, że niedawno zwiedziła, razem ze znajomymi, cały obiekt. - Przeszukaliśmy tam każdy możliwy zakamarek. Od piwnicy do samego strychu SZKODA, ŻE POMINĘLI DACH. CIEKAWE, CZY W PIWNI SĄ JESZCZE KOTY. KTOŚ TAM ZROBIŁ DLA NICH ISTNE MIA100. POZNAŁEM KOBIETY, KTÓRE JE DOKARMIAJĄ, JAK Z WŁO TAM "SZARPALIŚMY PIWKO". WCZEŚNIEJ SZPERAŁEM TAM Z HON I WYDAJE MNIE SIĘ, ŻE TEŻ Z VIO. SZKODA, ŻE GIMNAZJA'LISTKI (UCZENNICE GIMNAZJUM - SZKOŁY MIĘDZY PODSTAWÓWKĄ, A ŚREDNIĄ) NIE SPOT'KAŁY TAM TYCH SUPER JAJCARZY, CO TAM CZARNE MSZE ODPRAWIALI (666 - DLA NICH CZEŚĆ). NO I POŻAR - SUPER POMYSŁ I WYKONANIE, GRATU; BO I TAK TAM LUDZIE NIE MIESZKAJĄ, WIĘC PO CO TEN DACH, NA KTÓRY I TAK NIE WESZLI? Nastolatki bawią się w urbex Okazuje się, że willa była jednym z ulubionych miejsc stołecznych nastolatków, którzy bawią się w urban exploration. MOŻE JESZCZE "UPRAWIAJĄ SZTUKĘ urban exploration"? MOŻE MAJĄ SWÓJ KODEKS: NP. -NIE NISZCZYMY, -NIE ROZDZIELAMY SIĘ, -ZOSTAWIAMY SWÓJ ZNAK W PRAWYM DOLNYM ROGU ŚCIANY,..? PRZESTAŃMY ŻARTOWAĆ, PO PROSTU ZWYCZAJNE SZLAJANIE SIĘ, ŁAŻENIE. Spalona willa na warszawskim Mokotowie jest już pilnie strzeżona po tajemniczym pożarze. A PO CO PILNOWAĆ POGORZELISKA? BYŁO PILNOWAĆ, JAK BYŁA CAŁA. Informacji o opuszczonych miejscach szukają na forach internetowych. ZAMIAST SAMEMU NOWE ODKRYWAĆ. - Kamienica nie jest miejscem publicznym - mówi Jakub Jacyna, JA KUB, JA CYNA, JA Sn, JA MOSIĄDZ. adwokat, rzecznik Okręgowej Rady Adwokackiej w Warszawie. Ostrzega, że za wejście do takiego miejsca grozi kara. - Grzywna nakładana przez sąd, bądź mandat porządkowy nakładany przez organy strzeżenia porządku publicznego - wymienia prawnik. JAK MU SIĘ NIE PODOBA, TO NIECH NIE WCHODZI. Ostrożnie poruszały się w starych, przesiąkniętych wilgocią i wypełnionych śmieciami pomieszczeniach. Przyświecały sobie ekranami telefonów komórkowych. To zdradza, że dopiero zaczynają przygodę z eksploracjami. "Zawodowcy" mają obowiązkowo silne latarki, narzędzia, JASNE; A WŚRÓD NICH WŁO W KLAPKACH, BEZ LATARKI, ZE ZGUBIONĄ KOMÓRKĄ, Z ROZPUSZCZONYMI, DŁUGIMI WŁOSAMI, ALE Z BROWAREM ORAZ SWYMI GOŚĆMI. INNE ARTYKUŁY PODOBNEJ TREŚCI: "GWAŁT NA MŁODEJ TURYSTCE W PIWNICY KAMIENICY, GDZIE TAŃCOWALI CZTEREJ ZBÓJNICY" - RZECZPOSPOLITA "BEZDOMNY NARKOMAN, JEGO STRZYKAWKA I MŁODA, WŁAŻĄCA WSZĘDZIE "PURCHAWKA"" - "GAZETA WYBOROWA" "OCALAŁY I NIC IM SIĘ NIE STAŁO" - "FAKT" PRAW'DZIWY HARDKOROWY EKSPLORATOR - WIELBŁĄD ROMARIO Odpowiedz Link Zgłoś
warsaw_fenix Ryzykowne hobby warszawskich gimnazjalistek 22.04.09, 10:20 W IMIĘĘĘĘ WARSA I SAWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DO CZEGO TO, KURCZE, DOSZŁOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO??????????????? JEJU! DO TEGO, ŻE HOBBY LUDZI TO CENTRUM HANDLOWE??????? A BABOFACET Z GAZETTY PODNIECA SIĘ ODKRYCIEM AMERYKI, KIEDY RZECZNIK TRASOWY NIERZĄDU PLANUJE KOLEJNĄ WYPRAWĘ TAJNEJ ORGANIZACJI TERRORYSTYCZNEJ?????????????? CZY JUŻ NAPRAWDĘ DO TEGO NASZEGO MIASTA NAJECHAŁO TYLE CHAMSTWA KTÓRE MA SWĄ WŁASNĄ BEZPIECZNĄ KULTURĘ? CZY GRZECZNE DZIEWCZYNKI MUSZĄ ZADZWONIĆ I KŁAMAĆ, A NIE POWIEDZIEĆ ''-MAMO, JESTEM W MIEJSCU HISTORYCZNYM I NIE MOGĘ TERAZ ROZMAWIAĆ'' A WTEDY MAMA ''JAK TO???????? PRZECIEŻ STARÓWKA JEST BARDZO NIEBEZPIECZNAAAAAAAAAA!!!''???? (OPTYMISTYCZNA WERSJA) I JESZCZE JEDNO: SMAK EKSPLORACJI NAJLEPIEJ POCZUĆ POOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ZMRRRRRRRRRRRRRRRRRROOOOOOOOOOOO KUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU POZDRAWIAM, SPECJALISTA DS. EKSPLORACJI, DYWAIAGACJI TRASOWYCH I DOKUMENTOWANIA TRAS NIESPECJALNYCH SPÓŁKI 17... ; Z-CA DYREKTORA BIURA DYREKTORA BIURA RZECZNIKA TRASOWEGO NIERZĄDU WTE APELISTA Z OMKOTOWA_1995. NIEBEZPIECZNY, BEZPRAWNY GIMNAZJALISTA. WARFEN. Odpowiedz Link Zgłoś
denayma Ta 22.04.09, 11:39 Kiedyś szlajanie się, teraz urbex, odkrycie i sensacja... Po prostu jak gimnazjalista zajmuje się czymś innym niż strzelanie w CounterStrike'a to jest sensacja i oryginał... Odpowiedz Link Zgłoś
warsaw_fenix Re: Ta 22.04.09, 23:15 Jaka mi tam sensacja dla gimnazjalistów! Sensację tu akurat zrobiła gazeta. Znam może jeszcze pare dziewczyn, które nieco się w tym orientują i eksplorują, a tak praktycznie z gimnazjum nikogo. Ludzi to nie rajcuje, nie jest już normalne odkrywanie miasta, kiedy wszystko można zrobić i zakupić pod jednym dachem (centra handlowe). Miasto w takim razie nie ma sensu istnienia. Dla młodych, którzy nie ruszają się z blokowisk. Przywarł do tego stereotyp młodych, wręcz dzieci, którzy nie poruszają się po mieście, siedzą w większości w jednym miejscu, a sporty uprawiają w hali. I dlatego taki artykuł to rzekome przerażenie, sensacja. Odpowiedz Link Zgłoś
yetifocus Re: Ryzykowne hobby warszawskich gimnazjalistek 21.07.17, 14:46 A co myślicie o tym miejscu youtu.be/pMKEZHDnfd0 ? Odpowiedz Link Zgłoś