eva15 20.04.09, 12:45 Czy USA/GB i kumple sprawdzili już alibi Putina odnośnie dzisiejszej nocy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malkontent6 Re: Rodzina francuskiego biznesmena zamordowana w 20.04.09, 14:10 A czy NKVD ma już swoją wersję wydarzeń? Odpowiedz Link Zgłoś
konkwista4 Re: Rodzina francuskiego biznesmena zamordowana w 20.04.09, 15:41 Eva napisz mu że NKVD już nie ma. Jak się teraz nazywa Twój pracodawca? Odpowiedz Link Zgłoś
gollum.z.kremla Re: Czy sprawdzili już alibi Putina 20.04.09, 15:00 Uderz w stół - effcia się odezwie ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
arthur_be Kim był ten znany biznesman? 20.04.09, 15:45 Importer win do rosji, zajebiście, może redaktor przybliży dlaczego ciemny lud powinien go znać i jego smierć i jego rodziny ma dla kogokolwiek znaczenie w tej szerokości geograficznej? hę? Odpowiedz Link Zgłoś
2dziabongi Weszli w drogę ruskiej firmie... 20.04.09, 15:49 która produkuje francuskie wina :) Odpowiedz Link Zgłoś
lubat A sprawdzili polski ślad? 20.04.09, 15:51 GW-no wykombinowało, że jego czytacze powinni wiedzieć o każdym morderstwie w Moskwie i okolicy. I ta wiedza o powinna wystarczyć. Bo jak będzie jeden z drugim wiedzieć coś ponadto, to może zachwiać poczucie narodowej dumy. Zrozumiałe w tej sytuacji, że nie poinformuje się czytackiej masy o wizycie Miedwiediewa w Finlandii, bo to rutynowa sprawa, a na dodatek te głupie Finy zażądały podniesienia rangi wizyty z roboczej na państwową. Zupełna bezmyślność tych Fińczyków. A już zupełną paranoją (z polskiej perspektywy) będzie zapowiadana na jutro w Porvoo impreza ku czci 200-lecia "przyłączenia" Finlandii do imperium rosyjskiego. Niech ktoś sobie wyobrazi zaproszenie prezydenta Rosji na rocznicę uchwały polskiego sejmu akceptującą rozbiory. Tam trzeba koniecznie założyć filię polskiego IPN, już nawet niech nie płacą za prawa autorskie. В середине дня Медведев побывает в небольшом городе Порвоо. "Визит проходит в год 200-летия вхождения Финляндии в состав Российской империи на правах автономного Великого княжества Финлядского", - отметил Приходько. Он пояснил, что именно в Кафедральном соборе Порвоо в марте 1809 года финляндский сейм принес присягу верности Александру I www.vesti.ru/doc.html?id=276856&cid=5 Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: A sprawdzili polski ślad? 20.04.09, 16:07 lubat napisał: > GW-no wykombinowało, że jego czytacze powinni wiedzieć o każdym morderstwie w > Moskwie i okolicy. Dobrze chyba jest wiedzieć co się dzieje u sąsiadów. Jakoś nie narzekałeś wczoraj gdy nasza dyżurna Ewcia w głupi sposób komentowała inne morderstwo. Popełnione w innym kraju. Daleeeeko od Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: A sprawdzili polski ślad? 20.04.09, 16:27 malkontent6 napisał: > Jakoś nie narzekałeś wczoraj gdy nasza dyżurna Ewcia w głupi sposób > komentowała inne morderstwo. Popełnione w innym kraju. Daleeeeko > od Polski. Nie bardzo wiem, o czym piszesz, ale z opisu wychodzi, że o kolejne masowe morderstwo w USA. Nie zauważyłem wpisu evy15 na ten temat, ale ja nie komentuję wydarzeń, które stają się ponurą codziennością. Nie ma praktycznie tygodnia bez doniesień o jakimś frustracie, który dokonuje egzekucji swojej rodziny, lub gromadki zupełnie nieznanych sobie ludzi. Niedawno słyszałem w Deutsche Welle, że rocznie ginie w USA od broni palnej ok. 30 tys. ludzi. Uważam, że Ameryka wyrządza wiele zła na świecie, ale nie przenoszę swojej niechęci na zwykłych Amerykanów. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: A sprawdzili polski ślad? 20.04.09, 16:42 lubat napisał: > Nie ma praktycznie tygodnia bez doniesień o > jakimś frustracie, który dokonuje egzekucji swojej rodziny, lub gromadki > zupełnie nieznanych sobie ludzi. Są doniesienia o psychopatach w USA i dlatego fora internetowe pełne są najróżniejszych komentarzy. Prasa pisze o morderstwie francuskiej rodziny w Rosji i trudno się dziwić, że też są komentarze. Rosjanie muszą się oswoić z tym, że świat będzie o tego typu wypadkach pisał. Prasa nie pisze o przestępczości na Kubie lub w Korei Północnej i wielu ludziom wydaje się, że życie tam to idylla. Nie wiem skąd Deutche Welle ma swoje informacje ale o ile wiem rocznie w wyniku morderstw ginie w USA ok 16 tysięcy ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: A sprawdzili polski ślad? 20.04.09, 17:10 Ja również nie przenoszę. A mój komentarz polegał na stwierdzeniu, iż masowe samobójstwa w UA w dobie ktyzysu są być może odpowiedzią na wbijane ludziom do głowy hasło Kennedyego: "nie patrz, co Ameryka robi dla ciebie, patrz, co ty możesz zrobić dla Ameryki". Np.odciążyć ją w dobie kryzysu od świadczeń socjalnych dla bezrobotnych? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Ewuniu... 20.04.09, 17:21 eva15 napisała: > mój komentarz polegał na stwierdzeniu, iż masowe > samobójstwa w UA w dobie ktyzysu są być może odpowiedzią na wbijane ludziom do > głowy hasło Kennedyego: "nie patrz, co Ameryka robi dla ciebie, patrz, co ty > możesz zrobić dla Ameryki". > > Np.odciążyć ją w dobie kryzysu od świadczeń socjalnych dla bezrobotnych? Widzę, że nie zerwałaś z tradycją i pijesz jakiś marny bimber, który rzucił Ci na mózg. Przeczytaj jeszcze raz to co napisałas i zastanów się nad tym. Nie chce mi się wierzyc, że piszesz tak, bo Rosjanie uważają - zaboljeł, ubit' gada. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Kup se komiksa i nie nudź 20.04.09, 18:05 Jakiego komiksa? Ruskiego? Ewcia się gubi... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: A sprawdzili polski ślad? 20.04.09, 17:12 Nie pojąłeś, bo i CZYM, że moja złośliwość odnosiła się do US-systemu. Z niepotrzebnie uporem czytasz moje posty, skoro nic z nich nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
piccolo61501 Re: A sprawdzili polski ślad? 20.04.09, 17:16 eva15 napisała: > Nie pojąłeś, bo i CZYM, że moja złośliwość odnosiła się do US-systemu. Z > niepotrzebnie uporem czytasz moje posty, skoro nic z nich nie rozumiesz. -to nie ameryka jest zla tylko ludzie pokroju Rockefelerow czy Rothschildow Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: A sprawdzili polski ślad? 20.04.09, 17:37 To wszytko prawda, oni są współautorami tego systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: A sprawdzili polski ślad? 20.04.09, 17:23 Do jakiego systemy? O czym Ty mówisz? Psychopata zabił parę osób. Nie rób z tego sprawy politycznej. Te czasy nawet w Rosji chyba już minęły. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Miedwiediew w Finlandii, w PL piana 20.04.09, 17:36 GW dała tylko krótką notakę, przezornie bez możliwości wpisów pod nią. Tymczasem delegacja rosyjska jest ogromna, naszpikowana szychami polityki i biznesu, bo i też chodzi tu o wieli biznes - dla Rosji o NS dla Finów o drzewo. Swoją drogą Miedwiediew składający wieniec na grobie Mannerheima to najdoskonalszy przykład jak można i należy uszanować zmienne koleje wspólnej historii. Mannrheim - wys.carski oficer walczący później (skutecznie) z Sowietami uhonorowany przez Rosjan... No, ale Finowie potrafią z Rosją rozmawiać więc i wiele otrzymują w zamian. Ciekawe ile dziesiątek lat musi w Polsce upłynąć, zanim osiągnie on fiński poziom widzenia świata i wydarzeń? Odpowiedz Link Zgłoś
georgeb Rodzina francuskiego biznesmena zamordowana w M... 20.04.09, 16:07 Kacapy ich przejrzeli, mieli kontakt z Czeczenami. Wystarczy że oglądali o nich program telewizyjny. To przestroga dla innych. Za zdradę niema przebaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Rodzina francuskiego biznesmena zamordowana w M.. 20.04.09, 16:10 Pie...lona swłoocz azjatycka . Nie ma się co dziwić jak tam w TV lecą takie "reklamówki" : www.youtube.com/watch?v=cLoQGqNfPXg Dodatkowo polecam: www.antirasizm.ru/images/rogozin.jpg blog.kievukraine.info/uploaded_images/5838-711984.jpg upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/59/Dmitry_Rogozin_and_Ratko_Mladi%C4%87_in_Sarajevo_-_January_1996.png Azjatycka szowinistyczna swołocz ... Odpowiedz Link Zgłoś
troll_bagienny Rosja to dziki kraj 20.04.09, 16:13 W Polsce pewnie wszyscy by się obesrali, gdyby takie morderstwo się przydarzyło obcojęzycznemu obywatelowi, ale u Ruskich nikt się takimi sprawami nie emocjonuje. Kraj, w którym nadal istnieją łagry, a dzieci żyją na ulicy lub kanałach razem z masą bezdomnych i pasą się na butaprenie, nie będzie sobie zawracał głowy jakąś rodziną, która nie zapłaciła haraczu albo weszła w nieuczciwą konkurencję z rodzimymi producentami win wszelakich marek. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Rosja to dziki kraj 20.04.09, 16:28 dokłądnie JAK NA CAŁYM ŚWIECIE. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Kandydaci do Darwin Award? 20.04.09, 17:03 Kto rozsądny porusza się po Moskwie bez obstawy? Nawet Putin i Miedwiediejew nie rozstają się z obstawą, gdy są w Moskwie. Kto z Moskalami robi interesy? To tak jak ryćkać tirówkę zarażoną hivem: emocje niezbyt wiele warte, ryzyko olbrzymie a przyjemność żadna. Odpowiedz Link Zgłoś
piccolo61501 Re: Kandydaci do Darwin Award? 20.04.09, 17:21 www.youtube.com/watch?v=AcQOkJQkjUY&feature=PlayList&p=D611094ABC2C0D77&index=0&playnext=1 popatrz i zastanow sie !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Kandydaci do Darwin Award? 20.04.09, 17:52 Ło Jezusicku, ty zigheil nawet nie wiesz, jakiś ty amerykański. Przynajmniej w intencjach antyrosyjskich: kp.ru/daily/23810/60074/ Тогда я придумал телерозыгрыш. Позвонил в американское охранное агентство и от имени помощника известного американского актера Дэвида Швиммера из сериала «Друзья» попросил о помощи. Дескать, актер собирается приехать в Москву, но очень ее боится. (Том Круз, как известно, вообще отказался к вам ехать.) В общем, развели мы это агентство по-настоящему. Нам всерьез предложили двух вооруженных охранников, бронежилеты и, что меня особо поразило, бойцовских собак, с которыми мы со Швиммером будем гулять по Москве. Еще мы опросили жителей города Мелиаполиса - что они возьмут с собой при поездке в Россию? Подавляющее большинство ответило: нож, пистолет и бронежилет... W wywiadzie bardzo dużo spostrzeżeń o Rosji widzianej okiem Amerykanina, m.in. takie, że w każdym przeciętnym amerykańskim mieście szansa stania się ofiarą rabunku, pobicia lub zabójstwa jest wielokrotnie wyższa, niż w przeciętnym mieście rosyjskim. Odpowiedz Link Zgłoś