funny5 21.04.09, 19:20 Slusznie Polacy sie wycofali Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
presentation1 ..Nikt w swiecie...... 21.04.09, 19:29 Przy zdrowych zmyslach nie oceni inaczej.Izrael upodobnil sie do hitlerowskich Niemiec.Na zywca przeniosl metody hitlerowskie.Jak getta, mury czy obozy.Przescignal nawet hitlerowskich nauczycieli.I dodam.Chce za to sprawy sadowej.Bo wiem ze wygram w kazdym sadzie swiata.Izrael to III Rzesza. Odpowiedz Link Zgłoś
piccolo61501 Re: ..Nikt w swiecie...... 21.04.09, 19:36 www.youtube.com/watch?v=KfwM4W96Ay0&feature=PlayList&p=2D8D8662A4BA2F36&index=0&playnext=1 Odpowiedz Link Zgłoś
kpix ktoś kto pisze takie teksty 21.04.09, 19:47 ma problem z własną głową. Każdy rozsądny, kto ma minimalne rozeznanie w historii konfliktów, tylko się popuka. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: ..Nikt w swiecie...... 21.04.09, 22:10 presentation1 napisał: > Przy zdrowych zmyslach nie oceni inaczej.Izrael upodobnil sie do hitlerowskich > Niemiec.Na zywca przeniosl metody hitlerowskie.Jak getta, mury czy obozy.Przesc > ignal nawet hitlerowskich nauczycieli.I dodam.Chce za to sprawy sadowej.Bo wiem > ze wygram w kazdym sadzie swiata.Izrael to III Rzesza. Mozesz sobie cos wygrac na fujarce,co ze spiewu miales??? Odpowiedz Link Zgłoś
acidhead Re: Amnnesty International wspiera terorystow!! 21.04.09, 22:35 chyba nie,bo krytykują Izrael Odpowiedz Link Zgłoś
kpix jestem dumny z postawy EU 21.04.09, 19:50 musi wreszcie być jakieś widoczne weto wobec sponsorów terroryzmu i fanatyzmu religijnego. Kraje sunnickie też mają tego typa z Iranu dość. Odpowiedz Link Zgłoś
poznanczyk42 Re: jestem dumny z postawy EU 21.04.09, 20:15 kpix napisał: > musi wreszcie być jakieś widoczne weto wobec sponsorów terroryzmu > i fanatyzmu religijnego. Kraje sunnickie też mają tego typa z Iranu > dość. A co powiesz o tym typie nazywającym się polsku Mieczysław Biegun a przechrzczonym na Menachem Begin, dowodzącym bojówkami żydowskimi, które dokonały rzezi bezbronnej wsi palesyńskiej w kwietniu 1948 r. Zezwierzęcenie bojówek żydowskim przerastało zezwierzęceni hord innych dzikusów a najbardziej ohydnym tego przejawem było to ze cięzarnym palestyńskim kobietom,przed zabiciem rozpruwano brzuchy a wyciągnięte w ten sposób płody rozdeptywano na piasku. Mężczyzn nie zabijano, bo po prostu kastrowano ich i pozostawiano do wykrwawienia. O ile wiem, to Begin nie poniósł żadnej odpowiedzialności za ten mord ale wręcz odwrotnie - został uhonorowany Pokojową Nagrodą Nobla ( stąd moje obrzydzenie do tej Nagrody). Czy sądzisz, że Arabowie zapomnieli o tym mordzie w tej wsi i szeregu innych. Nie mają tylko takiej siły przebicia jak żydostwo aby też mówić o holokauście Arabów. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix ile czasu będziesz wyciągał zdarzenia sprzed 60lat 21.04.09, 20:24 Begin dokonał rzezi? zgoda! To co powiesz o tym, że w tym samym miesiącu 1948 roku armie arabskie dokonały dwóch rzezi tak samo obfitujące w śmierci? Proszę się zapoznać z faktografią: en.wikipedia.org/wiki/Hadassah_Massacre en.wikipedia.org/wiki/Kfar_Etzion_massacre czujesz się taki moralnie wyższy? A wiesz ilu niemieckich cywilów zginęło podczas dokonanej przez nasz kraj wspólnie z Armią Czerwoną czystki na Ziemiach Odzyskanych i w Prusach Wschodnich? 400 TYSIĘCY. belki nie widzisz, kolego, ale na innych masz najgorsze słowa. Nie podoba ci się że Begin dostał nagrodę Nobla - świetnie. Ale rozumiem że prezydent Sadat który najechał na Izrael i dostał nagrodę nobla jest wporząsiu? Domyślam się też że Jaser Arafat, ewidentny terrorysta przez kilkadziesiąt lat, jako laureat Nobla dla ciebie nie stanowi problemu ? "o holokauście Arabów" Holocauście? Czy ty się aby dobrze czujesz? Czy ty wiesz do czego ty porównujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
poznanczyk42 Re: ile czasu będziesz wyciągał zdarzenia sprzed 21.04.09, 21:04 Typowo żydowska argumentacja, bowiem mnie zarzucasz, ze wyciagam wydarzenia ( z Deir Yassin) z 1948 natomiast Ty wyciągasz zdarzenia jeszcze wczesniejsze.Jeżeli wspominam o tym zdarzeniu to tylko z tego względu ze przewodniczący Czerwonego Krzyza ( Szwajcar - wyleciało mi jego nazwisko) widząc efekty wyczynów Twoich współziomków odpowiedział - " ..proszę mnie o nic nie pytać,bo trudno tych co to zrobili nazwać ludźmi a gdybym ich nazwał zwierzętami obraziłbym zwierzęta....", tym bardziej ze wioska ta była wam przyjazna natomiast miała być elementem planu Begina aby przez tego typu akcje wygnać palestyńczyków. Cel ten zresztą osiągnął spychając na Świat utrzymanie obozów uchodźców palestyńskich. Gratuluję więc i podziwiam twoją i twych ziomków wyjątkową bezczelność. Jako superbezczelność mozna uznać stwierdzenie że to Saddat dokonał najazdu Izraela. A od kiedy to granica Izraela przebiega lub przebiegała na Kanale Sueskim. Jakie prawa rościł lub roszczą sobie żydzi do Półwyspu Synaj... Mozna mnożyć pytania i przykłady ale dyskusja z Tobą to dyskusja z głuptakiem ( gatunek ptaka) polegająca na tym, ze ja będę próbował go przekonywać słownie a on mnie zwyczajnie obrzyga. Nie dziw się więc ze wasza buta nie przysparza wam przyjaciół - a wręcz odwrotnie. Podobnie było na początku 20 -tego wieku i wiesz jak to sie skonczyło. Czas byście wyciągnęli wnioski bowiem jeden z naszych wybitnych pisarzy zawarł w swej powieści takie stwierdzenie" ..fala krzywdy wróciła.." i oby ta fala krzywdy palestyńczyków nie wróciła na wasze terytorium. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Re: ile czasu będziesz wyciągał zdarzenia sprzed 21.04.09, 21:37 Co to niby ma oznaczać "typowo żydowska argumentacja"? Co to ma oznaczać "wyczynów twoich współziomków", "bezczelność swoich ziomków", "byście wyciągnęli wnioski" (WY?!!!) , "wasze terytorium" (???!), "dyskusja z głuptakiem, który (..) obrzyga", "wasza buta"? Zachowujesz się jak klasyczny ksenofob i oczekujesz jakiegoś poważania? Uważasz że w takiej atmosferze, mamy niby deliberować o historii konfliktu? Uważasz niby że tylko Izraelczyk ma prawo bronić drugiej strony konfliktu? Człowieku, co ty wiesz o tym konflikcie że rościsz sobie prawa do mentorstwa? To co niby zrobiła wczoraj cała Unia Europejska? To też Izraelczycy? Czy może dyplomaci UE z 25 krajów łącznie mają nagle zaćmienie ? > natomiast Ty wyciągasz zdarzenia jeszcze wczesniejsze. Przeczytałeś linki? Wyciągam zdarzenia z dokładnie tego samego okresu! A czystka etniczna na Niemcach w 1945 roku - to niby Tobie wolno kontrargumentować na mój post dotyczący Ahmandineżada i dni dzisiejszych argumentem sprzed 60 lat, a mi nie wolno sięgnąć tylko 3 lata wcześniej? To co, jak tam się czujesz w sprawie uczestnictwa Polski w czystce etnicznej na 10-12 milionach Niemców? Nadal w świetnym nastroju? Ad Begin - powiem jeszcze raz, bo widzę że nie pomyślałeś porządnie nad tym co napisałem. Wyciągasz przykład masakry na 100 ludziach 60 lat temu jako argument na to, że po 60 latach Ahmadineżad ma zamiar urządzić zniszczenie jakiegoś kraju? No więc uzmysłów sobie, że w tym samym miesiącu armie arabskie dokonały dwóch takich masakr - ale jak rozumiem tego nie wyciągniesz. Poznańczyku, nie znasz skali zbrodni arabskich! Czy ty wiesz o tym że w 1982 roku władza Syrii wymordowała 20000 tysięcy swoich obywateli w mieście Hama w jeden tydzień? I co, ktoś twierdzi że dzisiejsi Syryjczycy to całe zło? wiesza psy za to? Utrzymanie obozów uchodźców? A zastanowiłeś się kiedyś, dlaczego kraje arabskie w ogóle trzymają ich w obozach? Dlaczego Egipt władający Gazą przez 19 lat zabronił im tej Gazy opuszczać? To kilkaset tysięcy Żydów wypędzonych z krajów arabskich mogło w 10 lat zostać zintegrowanymi ze społeczeństwem Izraela, a nagle kraje arabskie nie mogą sobie poradzić z podobną liczbą wyrzuconych ludzi z mandatowej Palestyny? > Jakie prawa rościł lub roszczą sobie żydzi do Półwyspu Synaj... Takie same Poznańczyku, jakie Polska ma prawa do Wrocławia i Gdańska. Takie same! Prawo jest bardzo proste - jeżeli najeżdżasz mnie celem likwidacji mojego kraju, to gdy wygram, zabieram ci ziemię w ramach kontrybucji wojennych. Gdyby Naser nie zajmował się dążeniem do likwidacji Izraela i jego mieszkańców, Synaj nigdy nie zostałby zajęty. Deklaracja RB ONZ nr 242 z 1967 roku mówi wyraźnie: odzyskanie Synaju i innych terytoriów odbyć się ma razem z ustaniem wszelkich dążeń do likwidacji Izraela. I tak się zresztą stało, ale żeby tak się stało, Sadat musiał przegrać wojnę, żeby zaczął myśleć o pokoju. >..fala krzywdy wróciła.. na razie to przyszła tam fala chomeinizmu i dżihadyzmu, która jest najgorszą rzeczą która mogła się przytrafić Palestyńczykom: sukcesywnie niszczy ich szansę na posiadanie kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
annaste1 Re: ile czasu będziesz wyciągał zdarzenia sprzed 22.04.09, 00:39 Lzesz jak pies jak zwykle kpix, -Prezydent Ahmadinejad mowil o terazniejszym rzadzie Izraela twierdzac ze powinien odejsc bo doprowadzi do kleski Izraela, bylo to wyjasnione w programie u Larrego Kinga w zeszlym roku, i wielokrotnie przed i po tym programie w innych mediach. - CNN 10 minut po zakonczeniu przemowienia P.Iranu bylo sszokowane ze tak malo osob opuscilo sale, sprawdz, sprawdz na pewno sie sam zdziwisz. -najwazniejsze w tym wszystkim ze ktos glosno i publicznie powiedzial jak sie rzeczy maja i tego juz zadne media nie beda w stanie zmienic! HA HA HA! bokiem im wyszlo wlasne tchorzostwo!!! -Terazniejszy rzad Izraela z Libermanem ktory jest nazista i nawet nie ukrywa tego, wrecz przeciwnie Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Re: ile czasu będziesz wyciągał zdarzenia sprzed 22.04.09, 01:26 grunt to wpiąć się w czyjąś dyskusję, co z tego że nie apropos? warto jeszcze przywalić "łżesz jak pies" - typowe :) Prezydent Ahmadineżad może sobie mówić do zachodnich mediów co chce - po przemowach na wiecach w których powtórzył słowo w słowo tekst z Chomeiniego "this regime occupying Jerusalem must vanish from the page of time" wszyscy którzy mają odrobinę wyobraźni, wiedzą o co chodzi. Chomeini wielokrotnie i jednoznacznie twierdził, że nielubiany przez niego kraj należy zniszczyć - nie udawajmy Greka że nie wiadomo o co biega. Przykładowy cytat z Chomeiniego, rok 1982: "continue the war until Saddam Hussein is overthrown so that we can pray at Karbala and Jerusalem" To niesamowite, prezydent kraju, który w 1982 roku odmówił Irakowi pokoju, w wyniku czego zginęło pół miliona Irakijczyków, kraju który sponsoruje terroryzm Hamasu i robi wszystko żeby uniemożliwić pokój, którego proxy Hezbollah robi sobie kpiny z suwerenności Libanu, a ostatnio Egiptu, kraju w którym wiesza się gejów, strzela do demonstrantów, kraju który jest największym więzieniem na Bliskim Wschodzie dla niepokornych dziennikarzy, w którym kobieta w sądzie na dzień dobry znaczy 50% tego, co mężczyzna, w którym niepaństwowa prasa i posiadanie anten satelitarnych jest zakazane - jeszcze śmie jechać do konferencji n/t dyskryminacji i wytykać coś innemu krajowi! (i to tylko jednemu oczywiście :) Powtarzam - jestem dumny z mojej Europy, która zrobiła co zrobić należało. I nie odkręcaj kota ogonem z wojną w Gazie - już ci udowodniłem kto tę wojnę wszczął, robiąc ze swojej własnej ludności niewolnika ślepej ideologii nienawiści, którą wyznaje. Gdyby nie ślepe zaparcie świata islamskiego, Palestyńczycy mieliby swoje państwo już w 1948 roku. A niedawno patrząc - w 2001. I przez głupi upór szansę przeoczyli. Sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
annaste1 kpix, kpix klamczuchu notoryczny 22.04.09, 07:02 sam pacanku napisales:Ahmadineżad ma zamiar urządzić zniszczenie jakiegoś kraju -- Odpowiedz Link Zgłoś
kpix alez annaste skieruj to do siebie! 22.04.09, 11:32 ty naprawde uwazasz ze doslownie wszyscy europejscy dyplomaci sa kompletnie pomyleni? nie wiedza doskonale kim Ahnadinezad jest? Uwazasz jeszcze ze gdy ktos mowi o wymazaniu kraju z karty czasu, a zarazem szmugluje organizacjom terrorystycznym bron i organizuje im wojskowe obozy szkoleniowe, to mowi niby o zmianie rzadu w jakims kraju? Ktos, kto robi wszystko zeby rozwalic negocjacje pokojowe, zeby nie dopuscic nawet do tak prostej sprawy jak wymiana zakladnika na wiezniow, namawia Hamas do torpedowania negocjacji nawet z Fatahem? Ktos kto popiera dwie organizacje ktore nie uwazaja ze bezwarunkowy zwrot ziemi (Pld Liban i Gaza) to dobry poczatek do negocjacji - tylko wrecz przeciwnie: dopiero teraz mozna walic rakietami i glosic swiatu zniszczenie sasiada? Ideologia Hamasu jest jawna i powtarzana setki razy publicznie: "Israel will exist and will continue to exist until Islam will obliterate it, just as it obliterated others before it." (karta Hamasu) - i prezydent duzego kraju jeszcze smie krytykowac jedna strone, dostarczajac bron i szkolac takich ultrasow? idz przekonuj do swoich teorii "glupich" dyplomatom ze wszystkich 25 krajow UE, ciekawe kogo przekonasz. Odpowiedz Link Zgłoś
metenburg Re: jestem dumny z postawy EU 21.04.09, 22:32 Ja tez jestem dumny ze Izrael ma takich oredownikow jak Ty. Hasbara ? U-m'vakshim k'tzat rachamim! Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Re: jestem dumny z postawy EU 21.04.09, 22:40 > U-m'vakshim k'tzat rachamim! Nie wiem koleś co napisałeś. Za to wiem jedno. Twoje sformułowanie sprzed miesiąca per "wyp...j" świadczy wyłącznie o twojej podwórkowej mentalności. to jest straszne, jak ludzie tacy jak ty nie zdają sobie sprawy, jak bardzo dają tyłka propagandzie dżihadowców - i jeszcze pusząc się z pozycji mentora. Nie masz pojęcia Metenburg, w jakim błędzie tkwisz. Odpowiedz Link Zgłoś
acidhead Re: jestem dumny z postawy EU 21.04.09, 22:49 kpix napisał: > > U-m'vakshim k'tzat rachamim! > Nie wiem koleś co napisałeś. Za to wiem jedno. Twoje sformułowanie > sprzed miesiąca per "wyp...j" świadczy wyłącznie o twojej podwórkowej > mentalności. > > to jest straszne, jak ludzie tacy jak ty nie zdają sobie sprawy, > jak bardzo dają tyłka propagandzie dżihadowców - i jeszcze pusząc > się z pozycji mentora. Nie masz pojęcia Metenburg, w jakim błędzie > tkwisz. daj spokój kolego-tu pewnie nikt nie daje tyłka dzihadowcom [sic!],ale za to ty i paru innych jak zigzaur,kongreszydowski[wyjątkowa kanalia] to jawne szczekaczki Tel-awiwu.dla was Arabowie to podludzie,a Izrael to demokratyczny Zachód[sic!!!!!!!!11] Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Re: jestem dumny z postawy EU 21.04.09, 22:55 > to jawne szczekaczki Tel-awiwu. bezczelny jesteś. >dla was Arabowie to podludzie a to już szczyt szujstwa, insynuowanie komuś takich bzdur. Jak dla twoich oczu przytaczanie faktów historycznych na temat dziesiątek lat agresji militarnej krajów arabskich oraz dżihadyzmu, która po prostu jest faktem, jest "traktowaniem Arabów jako podludzi", to tylko powinszować. Pięknie, jak widzę masz na wszystko przygotowaną kliszę. Wprawdzie jedzie ksenofobią na kilometr, ale co tam, rasizm to inni. Bardzo mi przykro że przytaczam fakty, o których nie chciałbyś czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 Re: jestem dumny z postawy EU 22.04.09, 10:32 daj spokój kolego-tu pewnie nikt nie daje tyłka dzihadowcom [sic!],ale za to ty > i paru innych jak zigzaur,kongreszydowski[wyjątkowa kanalia] to jawne > szczekaczki Tel-awiwu.dla was Arabowie to podludzie,a Izrael to demokratyczny > Zachód[sic!!!!!!!!11] pojedź do Izraela i powiedz że ich religia jest chora i powinni ja zmienić potem pojedz do Iranu lub Arabii Saudyjskiej i powiedz to samo. to tyle jeśli chodzi o dyskryminacje kiedy w Izraelu muzułmanie żyją i nikt im nie zakazuje wyznawania swojej religii to w takiej Arabii możesz za to stracić głowę ale to Izrael jest najbardziej rasistowski Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: jestem dumny z postawy EU 21.04.09, 23:07 kpix napisał: > > U-m'vakshim k'tzat rachamim! > Nie wiem koleś co napisałeś. I pros o troche milosierdzia www.youtube.com/watch?v=aqkWC73HJpc&feature=PlayList&p=F61A691650A9890A&playnext=1&playnex t_from=PL&index=6 Odpowiedz Link Zgłoś
annaste1 Re: jestem dumny z postawy EU 22.04.09, 00:47 kpix napisał: > > to jest straszne, jak ludzie tacy jak ty nie zdają sobie sprawy, > jak bardzo dają tyłka propagandzie dżihadowców - i jeszcze pusząc > się z pozycji mentora. Nie masz pojęcia Metenburg, w jakim błędzie > tkwisz. A ty komu tylka dajesz kpix? Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Re: jestem dumny z postawy EU 22.04.09, 01:01 Annaste już twoje pseudoargumenty zdążyłem kiedyś pobić na głowę :) Ci ludzie przede wszystkim bronią prawa swojego kraju do istnienia. A jak konieczna jest broń, to będzie i broń. Jeżeli ktoś otwarcie i publicznie dąży do unicestwienia drugiego kraju, drugi kraj ma święte prawo uzbroić się nawet w najnowocześniejszą dostępną broń, żeby się przed kimś takim bronić. Co myślisz że Arabowie sunniccy też uwielbiają oszołomów spod znaku Ahmadineżada, szejka Nasrallaha czy Khalida Meszala? Czytaj czasem A-sharq Al-awsat - nie zostawiają na tych typach suchej nitki. To ta ideologia dżihadyzmu, która otwarcie sprzeciwia się wszelkim negocjacjom, jest głównym odpowiedzialnym za brak pokoju tam. Odpowiedz Link Zgłoś
annaste1 Re: jestem dumny z postawy EU 22.04.09, 02:01 kpix napisał: > Annaste już twoje pseudoargumenty zdążyłem kiedyś pobić na głowę :) > Ci ludzie przede wszystkim bronią prawa swojego kraju do istnienia. > A jak konieczna jest broń, to będzie i broń. Jeżeli ktoś otwarcie > i publicznie dąży do unicestwienia drugiego kraju, drugi kraj ma > święte prawo uzbroić się nawet w najnowocześniejszą dostępną broń, > żeby się przed kimś takim bronić. > > Co myślisz że Arabowie sunniccy też uwielbiają oszołomów spod znaku > Ahmadineżada, szejka Nasrallaha czy Khalida Meszala? Czytaj czasem > A-sharq Al-awsat - nie zostawiają na tych typach suchej nitki. > To ta ideologia dżihadyzmu, która otwarcie sprzeciwia się wszelkim > negocjacjom, jest głównym odpowiedzialnym za brak pokoju tam. Moich argumentow nie masz jak pobic slugusie szmalu i bestialstwa bo prawda i tak zwyciezy!!!! Tutaj poza tym sa inne osoby ktore jak widac z twoja tepota sobie radze doskonale!!!! :):):) A ja im przytakuje i tobie nic do tego! Odpowiedz Link Zgłoś
annaste1 Re: jestem dumny z postawy EU 22.04.09, 07:12 kpix napisał: > Annaste już twoje pseudoargumenty zdążyłem kiedyś pobić na głowę :) idz ty demagogu niedorosly:) Rabbi Ahron Cohen at the University of London www.youtube.com/watch?v=PJHrtYOIIFI&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Enkusa%2Eorg%2Factivities%2FDemonstrations%2F20090419%2DCohen%2Ecfm&feature=player_embedded tu masz argumentow, ja lepszych nie znajde a z przemowienia Ahmadinejada (wiedzialbys jakbys wysluchal a nie powtarzal popluczyny) wynika ze ma taki sam poglad na sytuacje jak Rabi:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Re: jestem dumny z postawy EU 22.04.09, 11:39 hehe no pewnie, wyciagaj jeszcze mikre grupki motywowane religijnie. Neturei Karta - to dopiero grupa z legitymacja "reprezentowania Zydow" - co zarzucaja syjonistom hihi :) i jakiezto argumenty? Ze syjonizm istnieje 100 lat? 100 lat ma historia pogromow Zydow na skale setek tysiecy ludzi w Rosji, na Ukrainie i sam 6-milionowy holocaust - to i syjonizm ma ok. 100 lat. Co to w ogole za argument? Odpowiedz Link Zgłoś
annaste1 beznadziejny kpix 22.04.09, 17:34 jestes beznadziejny! nudny i beznadziejny. nawet nie wysluchales i nie zastanowiles sie. nudny typ beznadziejny! Odpowiedz Link Zgłoś
kpix ależ oczywiście że wysłuchałem ptaszyno 22.04.09, 22:44 tylko tyle, że ten koleś powtarzał hasełka bez żadnych uzasadnień :) Najlepsze było to, jak twierdził że syjonizm który jest głównym nurtem Żydów ... nie reprezentuje Żydów :) - i to mówił ultraortodoks którego partia ma raptem 5000 zwolenników na świecie i to jeszcze podzielona na 2 zwalczające się podpartie. posiusiałem się Neturei Karta - to dopiero mentorzy :)))) posłuchaj tego: www.youtube.com/watch?v=nW4RMCO5hQk wiodący przedstawiciele palestyńskiego establishmentu, premier, parlamentarzyści, nienawiść wtłaczana dzieciom do głów przy pomocy państwowej TV. wtłaczanie dzieciom militaryzmu i nawoływania do szahidyzmu www.pmw.org.il/asx/PMW_AhmadYassinClipKids.asx www.youtube.com/watch?v=6W0TWyuJ7IY&feature=fvsr wykorzystywanie meczetów do nawoływania do ludobójstwa www.pmw.org.il/asx/PMW_AhmadBahr200407.asx i najlepsza poziomka: powiernik światowego pokoju prezydent Ahmadineżad, który TYLKO chce zmiany rządu Izraela, bynajmniej nie zniszczenia tego kraju - intonuje 'Death to Israel' www.youtube.com/watch?v=FckLO8HcNyo duma z narażania na śmierć rządzonych Palestyńczyków ('for Palestinian people death has become the industry') i publiczne chełpienie się zasłanianiem cywilami www.youtube.com/watch?v=g0wJXf2nt4Y Odpowiedz Link Zgłoś
annaste1 o! i znowu bedzie premia! 23.04.09, 00:45 doslali ci material czy sam sie napociles??? wiesz, nie obraz sie ale mysle ze Rabi wie NA TEMAT troche wiecej od ciebie :) oprocz tego z jakiejs blizej nie znanej przyczyny:):):) mam do niego znacznie wieksze zaufanie :) poczekaj, poczekaj, jeszcze troszke to zajmie czasu zanim ludzie Obamy wprawia sie ciut w pracy z kongresem wtedy dopiero bedziesz pial ale nie koniecznie z zachwytu......... Odpowiedz Link Zgłoś
kpix zenua... 23.04.09, 12:43 > doslali ci material czy sam sie napociles??? domyslalem sie, ze nic innego jak glupie insynuacje nie potrafisz z siebie wygenerowac. Zegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
metenburg Re: jestem dumny z postawy EU 22.04.09, 03:59 Ponioslo mnie wtedy i ponosi za kazdym razem kiedy widze oblude, zaklamanie, falsz i hipokryzje. Powiedz mi tylko jaki Ty masz interes broniac tak zaciecie zdawaloby sie tak odleglego kraju? Co Ciebie z nim laczy? Czy to tylko przypadek ? Dlaczego nie bronisz z taka werwa np. Kurdow, Armenczykow,Afro-Amerykanow,Aborygenow czy Palestynczykow ? Mam gdzies Dzihad ale jako Polak mam przeciez moralne prawo do chgociazby slownego wsparcia narodu, ktory podobnie jak kiedys Polacy nie maja wlasnej panstwowosci i sa powoli ale systematycznie eksterminowani. Nie neguje prawa Izraela do istnienia ale to co robi z Palestynczykami to zbrodnia za ktora przyjdzie kiedys drogo zaplacic. Kazda krytyka Izraela (nawet dyplomatycznie poprawna)konczy sie ostra riposta wielu dyzurnych forumowiczy. Nie tkwie w bledzie poniewaz jestem otwarty na wiele zrodel informacji (od Haaretz, Achronoth po Democracynow,FreespeachTV,Guardian,Reuters itp.) Prawda wyglada jednak inaczej niz sugerujesz.Jezeli jak twierdzisz daje lyka propagandzie dzihadowcow to taki kongreszydowski daje caly ocean antysemitom a ty prowadzisz z nim kawiarniane wrecz pogawedki. Na moje pytania nie musisz odpowiadac, innymi idziemy drogami oby do tego samego celu. > > U-m'vakshim k'tzat rachamim! - I prosze o milosierdzie (do Boga) Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 Re: jestem dumny z postawy EU 22.04.09, 10:43 Mam gdzies Dzihad ale jako Polak mam przeciez > moralne prawo do chgociazby slownego wsparcia narodu, ktory podobnie > jak kiedys Polacy nie maja wlasnej panstwowosci na poczatek dostali ja w gazie rzadza sie tam sami i co robia? "i sa powoli ale > systematycznie eksterminowani." Ludobójstwo - celowe wyniszczanie całych narodów, grup etnicznych, religijnych lub rasowych, zarówno poprzez fizyczne zabójstwa członków grupy, jak i kontrolę urodzin, populacja gazy w 2002 - 1,274,868 populacja gazy w 2009 - 1,551,859 ciekawa ta eksterminacja:) w tym czasie liczba obywateli rosji zmniejszyła sie o okolo 4.5 mln jak to nazwiesz? bo jeśli wzrost liczby ludności o 25% w ciągu kilku lat nazywasz eksterminacja to spadek o 4.5 mln w tym samym okresie to już jest chyba koniec świata "Kazda krytyka Izraela (nawet dyplomatycznie > poprawna)konczy sie ostra riposta wielu dyzurnych forumowiczy" jeśli ta krytyka polega na mówieniu ze Izrael jest be bo robi to i to a Arabowie są cacy mimo ze robią to samo to co sie dziwisz? Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Re: jestem dumny z postawy EU 22.04.09, 11:18 >Ponioslo mnie wtedy i ponosi za kazdym razem kiedy widze oblude, >zaklamanie, falsz i hipokryzje. Metenburgu, czy naprawde nie zdajesz sobie sprawy, ze tamten moj post byl krytyczny wobec Izraela? Tak cie zacmilo, ze nie potrafisz dobrze przeczytac, co ktos pisze? Ale natychmiast kazesz mi "wyp...c", a teraz jeszcze otaczasz to w moralizujace slownictwo... >Powiedz mi tylko jaki Ty masz interes broniac tak zaciecie zdawaloby sie >tak odleglego kraju? Co Ciebie z nim laczy? Czy to tylko przypadek ? O Jezu, kolejny ktory zamiast dyskutowac o argumentach, zaglada pod spodnie... Sluchaj no, Metenburg. Miales swietna szanse zebym ci na spokojnie wytlumaczyl, dlaczego uwazam, ze to Hamas z Hezbollahem sa prawdziwymi hamulcowymi w tamtym konflikcie i dlaczego to wlasnie Izraelowi nalezy sie prawo do obrony. Twierdzisz ze jestes otwarty na wiele zrodel informacji - dalem Ci link do zrodla z tysiacami wideoklipow i transkrypcjami dokumentujacymi prawdziwy obraz dzihadyzmu i piramidalna hipokryzje krajow w tamtym regionie. I co? jakis komentarz? Tylko tyle, ze serwer zbiera twoj IP? A tresc tych tysiecy wideoklipow - zero komentarzy? Nic? Gdybys tylko byl, jak twierdzisz, otwarty, znalazlbys te same zrodla na YouTubie - tam nikt by twojego IP nie pobieral. A fakty pozostaja faktami. Twierdze ze w moich dyskusjach z ludzmi przytaczam sprawdzalne fakty. Gdybys tylko sie ze mna sprzeczal przy uzyciu argumentow, a nie zalozyl zla wole i rzucal fucki, bylem gotow poprzec moje zdanie dziesiatkami zrodel. Owszem, znam wielu Zydow. Owszem, bylem w Izraelu. Ale rowniez spedzilem kilka miesiecy w krajach islamskich i zjadlem wieczory na czytaniu o historii tego regionu i tego konfliktu. I dlatego, Metenburg, twierdze ze mam prawo uwazac, ze wiekszosc ludzi nie zdaje sobie sprawy, kogo efektywnie popiera. Dokumentacja jest przeogromna - wystarczy nie zabijac dyskusji wycieczkami prywatnymi, badz jak na tym forum kolega Highalt - nakazem spuszczenia spodni. Powiedz mi, czy fakt ze doslownie wszyscy europejscy dyplomaci zbojkotowali tego typa z Iranu swiadczy o tym, ze wszyscy sa slepi? a moze wszyscy sa na zydowskim pasku? Cala Europa? Naprawde nie rozumiesz, ze popieranie Palestyny to jedno, a popieranie radykalnych organizacji robiacych wszystko zeby zniszczyc pokoj to drugie? Czy naprawde nie widzisz, ze najwiekszym problemem dla Palestynczykow jest caly ten nurt polityczny, ktory zaczal sie od sojuszu z Hitlerem za czasow muftiego al Husajna i zostal opanowany przez dziesiatki terrorystycznych organizacji? Ja nie mam zadnych problemow z przyszlym panstwem Palestyna, o ile tylko bedzie potrafilo zyc w pokoju. To, co potepiam, i to w najgorszych slowach, to proludobojcza ideologie organizacji ktora wziela sobie Palestynczykow na zakladnikow, brutalnie (dla samych Palestynczykow) przejela wladze w Gazie, przerwala zawieszenie broni i zaczela strzelac rakietami w drugie panstwo. A gdy to panstwo odpowiedzialo zbrojnie, ta organizacja przebiera sie w golabki i placze ze dzieci gina. No Boze, to trzeba bylo nie prowokowac rakietami! nie klamac mediom ze Izrael rzekomo ich glodzi, bo to jest zbyt grubymi nicmi szyte, i zostalo sprawdzone przez dziennikarzy, ze to falsz. Nie tloczyc ludziom w Gazie przez media wizji swiata rodem ze Stuermera - tym bardziej ze 3 lata wczesniej Zydzi sie stamtad wyniesli i naprawde od tamtego czasu Palestynczycy powinni natychmiast usiasc do stolu, a nie walic rakietami. No sorry, taka jest smutna rzeczywistosc - mieszkancom Gazy zwrocono ziemie bez zadnych umow i gwarancji, a ci zrobili z tym najgorsze, co mozna bylo. Sprobuj teraz jakiegos Izraelczyka przekonac, ze gdy oddadza Zachodni Brzeg, spotka ich pokoj a nie rakiety. Zycze powodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Apel uczestników konferencji w Genewie przyjęty... 21.04.09, 19:52 Wypowiedź Silwana kala pamięć ofiar holocaustu i jest próbą bezprzykładnego wykorzystania tragedii Narodu Żydowskiego w celu szerzenia nienawiści rasowej i religijnej przez reżim izraelski. To smutne, że rząd polski popiera ten reżim i jego zbrodnie przeciwko Palestyńczykom. Chciałbym zapewnić muzułmanów i Arabów, że wielu Polakom jest wstyd za nasz polski rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix czas się leczyć 21.04.09, 20:01 hahaha żądny krwi kpix tymi rękami okrada czyjąś ziemię :):) idź wstań od komputera i się przewietrz w parku, może ci mózg wróci do normy Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Masz coś do powiedzenia ws.zbrodni w Gazie? 21.04.09, 20:04 Bo na ten temat składali doniesienia nawet żołnierze armii izraelskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix masz coś do powiedzenia w sprawie mordowaniaCywili 21.04.09, 20:10 izraelskich w autobusach, przystankach, przedszkolach, dyskotekach? Masz coś do powiedzenia w sprawie wykorzystywania małych dzieci do wysadzania się w powietrze? walenia bez opamiętania przez granicę Gazy, chociaż Hamas był nakłaniany do przedłużenia rozejmu? masz coś do powiedzenia w sprawie proludobójczej ideologii dżihadyzmu którą przez mass media w Gazie sączy się półtorej miliona zwykłych ludzi? A może mordowania samych palestyńskich przeciwników politycznych? Przestrzeliwania im nóg? Przeciwko bombom w kafejkach internetowych? no słucham słucham. Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Tak, że mordujecie 30 za 1,wy judeonaziści, ponie 21.04.09, 20:18 waż walczą o ukradzioną przez was ziemię. Odpowiedz Link Zgłoś
acidhead Re: masz coś do powiedzenia w sprawie mordowaniaC 21.04.09, 22:05 kpix-to kpiny są co piszesz ty syjonisto Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Re: masz coś do powiedzenia w sprawie mordowaniaC 21.04.09, 22:35 to są fakty a nie kpiny. faktów się nie da zanegować (ty negacjonisto). Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski No i to by bylo wszystko. 21.04.09, 21:37 Mahmoud przyjechal i wyglosil przemowienie przedwyborcze. W panujacym rozgardiaszu zapomnial odczytac fragment teksu negujacego Holocaust. Tlumacze nie przetlumaczyli tego fragmentu. Nasi rosyjscy bracia wygrali bieg zbierajac podpisy pod wlasnym dokumentem koncowym (autorstwo Yuri Boychenko). W dokumencie tym (ku ogolnemu zdziwieniu podpisanemu rowniez przez Iran) stwierdza sie, ze "Holocaust nigdy nie moze byc zapomniany" oraz, ze wszelkie formy negacji Holocaustu musza byc stanowczo potepione". Nasi muzulmanscy bracia przegrali bieg, gdyz wycofano ich zadanie o zakazie krytykowania religii. Wycofano rowniez wszelkie referencje do Izraela i Bliskiego wschodu. Jesli chodzi o nas, to zwyklismy pijac Champagne Rosé o temperaturze 15°C. kongreszydowski Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Apel uczestników konferencji w Genewie przyjęty.. 21.04.09, 22:18 Czy jakis z was moherowych fanatykow moze mi powiedziec dlaczego chcecie popierac iranskiego dyktatora???... Drugie pytanie,czy ktos z was moherowych fanatykow moze mi przyznac racje ze przed II wojna zylo nam sie calkiem dobrze w Polsce z zydami. Kazdy modlil sie do swojego Boga i nikt nikomu w droge nie wchodzil. No i ostatnie,co ci moherze (kazdemu z kolei) Zyd zlego w zyciu zrobil?? Odpowiedz Link Zgłoś
acidhead Re: Apel uczestników konferencji w Genewie przyję 21.04.09, 22:33 snellville napisał: > Czy jakis z was moherowych fanatykow moze mi powiedziec dlaczego > chcecie popierac iranskiego dyktatora???... > Drugie pytanie,czy ktos z was moherowych fanatykow moze mi przyznac > racje ze przed II wojna zylo nam sie calkiem dobrze w Polsce z > zydami. > Kazdy modlil sie do swojego Boga i nikt nikomu w droge nie wchodzil. > No i ostatnie,co ci moherze (kazdemu z kolei) Zyd zlego w zyciu > zrobil?? hmm,a dlaczego myślisz że ci którzy krytykują rasistowski Izrael są:1-moherami,2-sympatykami irańskiego prezydenta? puknij się w koszerny beret i ....szkoda słów i argumentów dla kogoś kto styczniową rzeż w Gazie popiera niczym deratyzacje w piwnicy. szkoda klawiatury Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 Re: Apel uczestników konferencji w Genewie przyję 22.04.09, 10:57 ....szkoda słów i argumentów dla kogoś kto styczniową rzeż w Gazie popiera > niczym deratyzacje w piwnicy. > szkoda klawiatury no tak niczym niesprowokowane żydostwo zaatakowało miłujących pokój Palestyńczyków powiedz w jaki sposób można było powstrzymać ostrzał rakietowy? chetnie wysłucham alternatywy Odpowiedz Link Zgłoś
prosty-czlonek-pisu Re: Apel uczestników konferencji w Genewie przyję 22.04.09, 11:40 zz26 napisał: > ....szkoda słów i argumentów dla kogoś kto styczniową rzeż w Gazie popiera > > niczym deratyzacje w piwnicy. > > szkoda klawiatury > > no tak niczym niesprowokowane żydostwo zaatakowało miłujących pokój > Palestyńczyków powiedz w jaki sposób można było powstrzymać ostrzał rakietowy? > chetnie wysłucham alternatywy nie budować murów,nie kraść ziemi Palestyńczykom,nie okupować,nie prowadzić polityki segregacji[byłeś na checkpoincie?o przepraszam-jeśli byłeś to z paszportem koszernym-tam się nie stoi parę godzin w tłoku czekając na litość żydowskich soładatów o mentalu SS-mana],nie bombardować Gazy w hitlerowski sposób[a te "rakiety" palestyńskie to chyba żart taki ,no nie?że kogo one zabiły???w wypadkach samochodowych ginie więcej osób w weekend niż przez 10 lat ostrzału] Odpowiedz Link Zgłoś
highalt Re: Apel uczestników konferencji w Genewie przyję 21.04.09, 22:40 to ze naszych politykow oplacaja USraelczycy to juz chyba kazdy wie, ale ze rowniez oplacaja agencikow aby zostawiali na forach pro-zydowskie komentarze to juz przypomina PRL.. no tak.. komune rowniez zydzi wymyslili (np. Marx) - czy zydzi sa komuna deniers? funny5 napisała: > Slusznie Polacy sie wycofali Odpowiedz Link Zgłoś
kpix [...] 21.04.09, 22:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix [...] 21.04.09, 22:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
acidhead Izrael=apartheid 21.04.09, 22:51 a poza tym-pamiętamy te posty ze stycznia-tak,tak-Gaza.....kto tu jest rasistą???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
grunwald11 Re: Izrael=apartheid 21.04.09, 23:56 Acidhead, jesteś w wielkim niebezpieczeństwie, poziom jadu którym ziejesz osiągnął już punkt krytyczny, lada chwila może Cię szlag trafić! Masz wielkie szanse że pójdziesz do Raju, do Allaha, razem z Twymi przyjaciółmi szahidami i bohaterami którzy chowają się za babami i dzieciakami walcząc z izraelskimi przedszkolakami. Twoją tragedią będzie to, że w Raju wszystkie dziewice dostali po znajomości hamasowcy , na Ciebie natomiast czekają 72 kozy, dziewice z odzysku , każda z 10 koźlątek płci żeńskiej . Odpowiedz Link Zgłoś
acidhead Re: Izrael=apartheid 22.04.09, 11:52 grunwald11 napisał: > Acidhead, jesteś w wielkim niebezpieczeństwie, poziom jadu którym > ziejesz osiągnął już punkt krytyczny, lada chwila może Cię szlag > trafić! > Masz wielkie szanse że pójdziesz do Raju, do Allaha, razem z Twymi > przyjaciółmi szahidami i bohaterami którzy chowają się za babami i > dzieciakami walcząc z izraelskimi przedszkolakami. > Twoją tragedią będzie to, że w Raju wszystkie dziewice dostali po > znajomości hamasowcy , na Ciebie natomiast czekają 72 kozy, > dziewice z odzysku , każda z 10 koźlątek płci żeńskiej . BUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAA!!!!!no coments żałosny przykuku.moge ci już tylko współczuć.śmiech pusty mnie ogarnia.. ps:a ta ksywa to tak dla zmyły?że niby ty Polak jesteś?BUHAHAHAAA Odpowiedz Link Zgłoś
kpix [...] 21.04.09, 22:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix [...] 21.04.09, 22:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
acidhead [...] 21.04.09, 23:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix [...] 21.04.09, 23:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
highalt Talking with Jews (or not) 21.04.09, 23:24 Talking with Jews (or not) Kevin MacDonald February 10, 2009 A topic that is not discussed enough is the screaming, in-your-face, hostile aggression that people must withstand when they dare to trample on Jewish sensibilities. We are not talking about the sophisticated rationalization one sees in the op-ed pages of the mainstream media, or even the smear techniques of organizations like the ADL or the SPLC. We are talking about interpersonal aggression. There is something absolutely primal about it. www.theoccidentalobserver.net/articles/MacDonald-talk.html kpix napisał: > człowieku takie teksty nadają się na sprawę karną! > po prostu sio trollu Odpowiedz Link Zgłoś
kpix no nie wytrzymam :) 21.04.09, 23:27 człowiek z którego wprost bucha agresją i skrajnym rasizmem jeszcze śmie przytaczać czyjeś zdania o "interpersonal aggression." no ubaw na smutno no... Odpowiedz Link Zgłoś
highalt ile ci placa ? 21.04.09, 23:35 za ten belkot? pix napisał: > człowiek z którego wprost bucha agresją i skrajnym rasizmem > jeszcze śmie przytaczać czyjeś zdania o "interpersonal aggression." > > no ubaw na smutno no... Odpowiedz Link Zgłoś
kpix czym się nafaszerowałeś? 21.04.09, 23:37 bo naziolstwem z ciebie aż bucha... Odpowiedz Link Zgłoś
annaste1 Re: eksponat skinolstwa się odezwał 22.04.09, 01:10 kpix napisał: > człowieku takie teksty nadają się na sprawę karną! > po prostu sio trollu No prosze! To juz do tego doszlo ze wyciagnales bron ostateczna kpix czyli oskarzenie o bycie trollem!!!! HA HAHAHAHHAAAAAAA HAHAHA, no nie poc sie tak nie poc! juz dniowke wysluzyles! moze ci nawet premie dadza, kto wie? w necie i to nie tylko w Europie glosno a nawet bardzo glosno o tym jak to rasisci nie mieli innego wyjscia tylko wyjsc! Nawet jak na glowie staniesz to nie zeskrobiesz tego ze wszystkich komentarzy!!!!! HHHHAHAAAAAAAHAA Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Re: eksponat skinolstwa się odezwał 22.04.09, 01:41 co świrku, brakuje ci argumentów to dołączasz do chórku pomawiaczy o agentów? Broń sieghalta, broń. Ciekawe kto o zdrowych zmysłach uzna po następujących tekstach że gość nie jest naziolem: - "ściągnij portki" - "jesteś jewjebem" - "pocaluj mnie w dupe jewjebu" - "Powiec kim jest twoja matka?" - "jewjebus kacap!" - "jak sobie zrobisz tatuaz numerku na rece to ludzie uwierza wam w ten belkot" - "ty zydowska glino.. ty jestes parszywa wrenda kurwa" - "wasze dni sa juz policzone" No po prostu żaden rasizm! Co to to nieee :) Ale to za to napiszemy posta że kpixowi premię płacą... Dlaczego z tak wielu obrońców Palestyńczyków zionie fetor? Odpowiedz Link Zgłoś
annaste1 Re: eksponat skinolstwa się odezwał 22.04.09, 02:17 kpix napisał: > co świrku, brakuje ci argumentów to dołączasz do chórku pomawiaczy > o agentów? Broń sieghalta, broń. Ciekawe kto o zdrowych zmysłach > uzna po następujących tekstach że gość nie jest naziolem: > > - "ściągnij portki" > - "jesteś jewjebem" > - "pocaluj mnie w dupe jewjebu" > - "Powiec kim jest twoja matka?" > - "jewjebus kacap!" > - "jak sobie zrobisz tatuaz numerku na rece to ludzie uwierza wam > w ten belkot" > - "ty zydowska glino.. ty jestes parszywa wrenda kurwa" > - "wasze dni sa juz policzone" > > No po prostu żaden rasizm! Co to to nieee :) Ale to za to napiszemy > posta że kpixowi premię płacą... Czyli ty mi od swirkow mozesz wymyslac ale ciebie nie moga inni przezywac? No to smutne ze tak cie przezywaja ale wez pod uwage ze to sa skutki desperacji, w koncu nie zawsze trafia sie taki ciemny beton:):):) o , przepraszam znowu mi sie wymsknelo ale ja juz tez nie wyrabiam tych twoich komentarzy o demagogii nie wspominajac. Kpix- wszystko jedno czy ty jestes Izraelczykiem czy Polakiem, nie jest istotne jaka wiare wyznajesz ale jestes bezczelnym slugusem lizacym dupe ludziom majacym pieniadze, dostep do nowoczesnej broni i zero moralnosci. jesli nie maja moralnosci to jakie prawo moga miec do zadania tej moralnosci od innych? Zadne i wlasnie to wytknal im w obecnosci mediow calego swiata Ahmadinejad! "juz ci udowodnilem"--gowno mi udowodniles, nie pisalam wiecej bo po prostu jestes nudny i tyle............. Odpowiedz Link Zgłoś
annaste1 Re: eksponat skinolstwa się odezwał 22.04.09, 02:58 annaste1 napisała: > kpix napisał: > > > co świrku, brakuje ci argumentów to dołączasz do chórku pomawiaczy > > o agentów? Broń sieghalta, broń. > Czyli ty mi od swirkow mozesz wymyslac ale ciebie nie moga inni przezywac? No t > o smutne ze tak cie przezywaja ale wez pod uwage ze to sa skutki desperacji, w > koncu nie zawsze trafia sie taki ciemny beton:):):) o , przepraszam znowu mi si > e wymsknelo ale ja juz tez nie wyrabiam tych twoich komentarzy o demagogii nie > wspominajac. Kpix- wszystko jedno czy ty jestes Izraelczykiem czy Polakiem, nie > jest istotne jaka wiare wyznajesz ale jestes bezczelnym slugusem lizacym dupe > ludziom majacym pieniadze, dostep do nowoczesnej broni i zero moralnosci. jesl > i nie maja moralnosci to jakie prawo moga miec do zadania tej moralnosci od inn > ych? Zadne i wlasnie to wytknal im w obecnosci mediow calego swiata Ahmadinejad > ! > "juz ci udowodnilem"--gowno mi udowodniles, nie pisalam wiecej bo po prostu jes > tes nudny i tyle............. A poza ty wez sie "normalny czlowieku" zastanow co ty popierasz? Przeciez nie chodzi o jakas marna egzystencje tylko o cos wicej, zastanowiles sie moze kiedys co sie stanie jesli po Iranie przyjdzie kolej na kolejna i kolejna interwencje, zastanowiles sie przez moment kto moze byc nastepny na liscie? A jak juz caly swiat bedzie plonal to co tez z kolegami na jakas inna planete sie wyprowadzisz bo stad juz w takim przypadku nikt z zyciem nie ujdzie. No ja osobiscie bym chetnie widziala przemysl zbrojeniowy przeksztalcony na przemysl statkow kosmicznych.... IZRAEL I IZRAELCZYCY prawdziwi tacy ktorzy naprawde mysla o dobrze dla swojego Narodu musza byc przykladem DEMOKRACJI i nie osiagna tego Sila i to przy uzyciu NIELEGALNEJ BRONI mordujac PRZY OKAZJII 350 dzieci! Ty normalny czlowieku nie przytakuj ludziom ktorzy sami sobie szykuja bigos, nieswiadomie i bezmyslnie. Pamietaj ze ten bigos tez bedzie musial zezrec jak tak dalej pojdzie. Dotarlo? Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 annaste 22.04.09, 10:50 jak to jest jak Izrael zabije palestyńskie dziecko to ty pierwsza krzyczysz jaki to bestialski naród ale jak Arabowie z gazy szkolą dzieci na żołnierzy to nawet sie o tym nie zająkniesz poza tym wytłumacz mi na czym polega odzyskanie niepodległości w gazie rządzi tam Hamas nie ma tam izraelskich żołnierzy (przynajmniej nie było przed wojna) więc co musi sie jeszcze stać aby=s stwierdziła że gaza jest niepodległa? Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Re: eksponat skinolstwa się odezwał 22.04.09, 11:58 no peewnie, jestem (cyt.) betonem ktory lize dupe za pieniadze. - nie ma intencjonalnego mordowania cywili przez kilkadziesiat lat - nie bylo zadnych agresji krajow arabskich na Izrael - to absolutnie nie Iran grozil pierwszy (i to przez lata) destrukcja drugiego kraju - te wszystkie przemowy mullow, pelne nawolywania do ludobojstwa otwartym tekstem - tego w ogole nie ma! - nie ma wpajania malym dzieciom dzihadyzmu w palestynskich szkolach i uczenia ich wersji historii rodem z Orwella - nie ma zadnego sponsoringu terrorystow przez Iran, zadnych obozow szkoleniowych, zadnego szmuglu rakiet - przez 3 lata po wycofaniu sie Izraelczykow z Gazy nie bylo zadnych tysiecy rakiet ani mozdzierzy - w ogole nie bylo militarnej prowokacji Hamasu w grudniu 2008 roku - nie bylo tych setek otwartych oswiadczen publicznych Hamasu, ze nie ma zadnych negocjacji, tylko militarna agresja - kultura polityczna Palestynczykow absolutnie nie jest pelna agresji i wcale nie bylo zabijania sie miedzy soba - od terroru radykalow absolutnie nie zginelo kilka tysiecy setki samych Palestynczykow - Hamas absolutnie nigdy nie torpedowal negocjacji pokojowych, nie anulowal porozumien w Oslo, nie odpowiedzial na arabska inicjatywe pokojowa bomba w dyskotece w Nahariji (30 trupow) to po nic innego, jak kpix (cytuje:) lize dupe ludziom majacym pieniadze :) szczyty hipokryzji i bezczelnosci annaste, szczyty! Odpowiedz Link Zgłoś
kpix ADMIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! 21.04.09, 23:23 > ty zydowska glino.. ty jestes parszywa wrenda kurwa Boże broń Palestyńczyków od takich obrońców.... Odpowiedz Link Zgłoś
highalt [...] 21.04.09, 23:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Logika dla tęgich głów, nie dla Watykanu 21.04.09, 23:51 "(...) wicepremier Izraela Silwan Szalom, który we wtorek uczestniczył w 18. Marszu Żywych w byłym niemieckim obozie zagłady Auschwitz, porównał Iran do hitlerowskich Niemiec(...)". ______________ No proszę, a to ci dopiero. Izraelskie porównanie Iranu do hitlerowskich Niemiec nie powoduje bojkotu Izraela, irańskie porównienie Izraela do hitlerowskich Niemiec jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
grunwald11 Re: Logika dla tęgich głów, nie dla Watykanu 22.04.09, 00:07 Ewuniu, podskocz pod GS bo tam Acidhead z kolegami wali już drugiego "mamrota" masz szanse że sie załapiesz na kilka łyków. Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 Re: Logika dla tęgich głów, nie dla Watykanu 22.04.09, 10:52 > No proszę, a to ci dopiero. Izraelskie porównanie Iranu do hitlerowskich > Niemiec nie powoduje bojkotu Izraela, irańskie porównienie Izraela do > hitlerowskich Niemiec jak najbardziej. w 3 rzeszy homoseksualistów zsyłano do obozów a w iranie wiesza sie ich na dźwigach wiec jest podobieństwo stąd te porównania Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Logika dla tęgich głów, nie dla Watykanu 22.04.09, 11:22 W 3. Rzeszy bombardowano, wypędzano, zamykano w obozach i mordowano całe narody z rasistowskich powodów i oraz dla uzyskania Lebensraum. Też całkiem jak w dzisiejszym Iranie? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Samo bojkotowanie to juz przyznanie racji 22.04.09, 01:37 Poniekąd tak. Bo to przyznanie się do braku odwagi w bronieniu swych własnych argumentów na forum innym, dużo trudniejszym niż własne-klakierskie. Ten brak odwagi i logicznych narządzi dysputy świadczy o jakości tych nieobronionych argumentów... Odpowiedz Link Zgłoś
kangur_01 Apel uczestników konferencji w Genewie przyjęty.. 22.04.09, 02:54 Ewidetny brak arumentow na obrone Odpowiedz Link Zgłoś
annaste1 Na szczescie jest nadzieja. 22.04.09, 04:16 www.guardian.co.uk/world/2009/apr/22/barack-obama-middle-east-peace Barack Obama begins push for Middle East peace Binyamin Netanyahu, Israel's prime minister, has been pencilled in for a visit to the White House in the middle of next month. Netanyahu, since becoming prime minister, has refused to acknowledge the right of the Palestinians to a state of their own, as his predecessor had. But Obama yesterday stated firmly his commitment to the creation of an independent Palestinian state alongside Israel. Odpowiedz Link Zgłoś
acidhead wszystkie zwierzęta są równe,ale są zwierzęta równ 22.04.09, 12:08 żeby było jasne:Izrael jest takim samym terrorystycznym tworem jak Hamas czy Al-Kaida.tyle że bardziej "legalnym".mówisz kpix o sponsorach Arabskich wspierających Hamas.ok!a ile setek miliardów dolarów wpompowała żydowska diaspora w Izrael z jego rozbuchanym militaryzmem,nielegalnymi bombami atomowymi. ps:za Wikipedią: Na szczególną uwagę zasługuje akcja Mossadu pod kryptonimem "Operacja Plumbat", której celem było zdobycie uranu potrzebnego do produkcji izraelskiej bomby atomowej. Akcja polegała na przejęciu ładunku 200 ton tlenku uranu przewożonego statkiem towarowym "Scheersberg A" z Antwerpii do Palermo. Operacja Plumbat wykonana została 17 listopada 1968, i zakończyła się całkowitym sukcesem. Cała historia akcji kradzieży uranu przez Mossad wyszła na jaw po aresztowaniu jednego z agentów Mossadu w Norwegii. Ta nielegalna, niezgodna z prawem międzynarodowym akcja, pozwoliła Izraelowi nadać miano nuklearnego mocarstwa światowego. pomyśl kpix co by się stało gdyby tego czynu dokonali "palestyńscy terroryści"? Odpowiedz Link Zgłoś
kpix mylisz sie. 22.04.09, 15:01 Mylisz sie. Izrael ma pewien odsetek hamulcowych, ale ten odsetek wsrod ugrupowan palestynskich jest nieporownywalnie wiekszy. naprawde nie widzisz, co narobily te grupy, gdy ten kraj sam z siebie sie wycofal z Gazy i Pld Libanu? Nie uwazasz ze za taki ruch nalezy sie choc propozycja negocjacji pokojowych ze strony Palestynczykow? Nie widzisz, jak Hamas najzupelniej otwarcie taranuje wszelkie mozliwe sposoby pokojowego rozwiazania tego konfliktu? Jak storpedowal arabska inicjatywe pokojowa z 2002 r. zamachem bombowym w Nahariji w przeddzien podpisania tej inicjatywy? Jak doszedlszy do wladzy anulowal wszystko to, co w negocjacjach w Oslo osiagnieto i podpisano? Jak komisarz EU Ferrero-Waldner dala im 3 miesiace na powrot do stolu negocjacyjnego i dostala tylko potwierdzenie tej negacji? Jak Hamas zabijal setki ludzi z wlasnego narodu, bo Fatah osmielil sie pojsc na negocjacje z sasiadem? Jak z granicy w Rafah uciekli legalni obserwatorzy z UE, bo im Hamas zagrozil? Nie pamietasz, jak Hamas przerwal zawieszenie broni i w jeden tydzien polecialo z Gazy 100 rakiet? Kto tu sie naprawde zaparl? Co z tego ze czesc uranu przejeto nielegalnie - czesc Francja dostarczyla zupelnie legalnie i biorac pod uwage sugerowana liczbe glowic: kilkadziesiat - jest niemozliwe, ze bez tej operacji Izrael nie mialby glowic, a z ta operacja - ma. O tej sprawie wiadomo na pewno: temu krajowi potrzebny jest atom do samoobrony. Zademonstrowal juz w kilku wojnach ze go nie uzyje, dopoki nie zostanie zmuszony do ostatecznosci. Arabowie sie tej broni nie boja, bo o tym wiedza - najlepszy dowod, ze przez dziesiatki lat nie rozpoczeli biegu po atom. Gdyby poczuli sie zagrozeni, zrobiliby to. O tym kraju wiadomo tez na pewno, ze nie dopusci do proliferacji atomu. Tymczasem Iranowi bron ta nie jest do niczego potrzebna. Izrael nie nic w swojej ideologii, zahaczajacego o Iran, zas chomeinizm ma. Zdobycie przez Iran broni jadrowej spowoduje natychmiastowy wyscig po atom wsrod krajow arabskich - i taki bedzie tego efekt: atomowy Bliski Wschod. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: kpix 22.04.09, 15:15 To ty sie mylisz. Powiedz mi dlaczego Izrael zignorowal propzycje Saudyjczykow zakladajace granice z 1967 roku i gwarancje istnienia oraz uznanie Izraela przez wszystkie panstwa arabskie??? PS - W tej propozycji pominieto nawet prawo wygnanych Palestynczykow do powrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Re: kpix 22.04.09, 15:27 > To ty sie mylisz. Powiedz mi dlaczego Izrael zignorowal propzycje > Saudyjczykow zakladajace granice z 1967 roku i gwarancje istnienia > oraz uznanie Izraela przez wszystkie panstwa arabskie??? Bardzo prosta odpowiedz: dlatego ze kraje arabskie odmowily wszelkiego negocjowania w sprawie tej propozycji. Zostalo to przedstawione publicznie jako take it or leave it. Przeczytaj dalej. > PS - W tej propozycji pominieto nawet prawo wygnanych Palestynczykow > do powrotu. Wecie3, czy czytales kiedykolwiek te rezolucje? Punkt b) brzmi tak: (b) Attain a just solution to the problem of Palestinian refugees to be agreed upon in accordance with the UN General Assembly Resolution No 194 en.wikipedia.org/wiki/Arab_peace_initiative#The_declaration Co to oznacza zgodnie z litera? Ni mniej ni wiecej, jak przyjazd 4 milionow Palestynczykow do Izraela, czyli de facto koniec tego panstwa. I o tym wlasnie chcial Olmert negocjowac - i wlasnie tu napotkal opor. A ja chcialbym sie spytac: czy kraje arabskie zaproponowaly odszkodowanie za wyrzucenie kilkuset tysiecy Zydow ze swoich krajow? Tutaj nie nalezy sie "just solution", czy moze ich po prostu wolno bylo wywalic, kradnac im czesto mienie i ziemie? Przeciez to jest temat do negocjowania - dlaczego wiec te kraje odmowily negocjacji? Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: kpix 22.04.09, 15:43 kpix napisał: > A ja chcialbym sie spytac: czy kraje arabskie zaproponowaly > odszkodowanie za wyrzucenie kilkuset tysiecy Zydow ze swoich > krajow? Okolo 950000. Wedlug naszych informacji nie zaproponowaly. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: kongreszydowski 23.04.09, 01:43 kongreszydowski napisał: > kpix napisał: > > A ja chcialbym sie spytac: czy kraje arabskie zaproponowaly > > odszkodowanie za wyrzucenie kilkuset tysiecy Zydow ze swoich > > krajow? > > Okolo 950000. Wedlug naszych informacji nie zaproponowaly. Rachunek jest bardzo nierowny - 950 tys. Zydow to nie ponad 3 miliony Palestynczykow. Poniatno?! Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: kongreszydowski 23.04.09, 12:04 Drogi nieznajet3! Zgadzamy sie z Toba. Rzadko masz racje, ale nawet jesli ja masz to sie mylisz. Rachunek jest nierowny, ale czy jest o co sie spierac? 250000 w jedna czy w druga strone, to przeciez detal. Gwoli nieistotnej scislosci: Rok 1948 950000 Zydow 700000 Palestynczykow. Zrozumiano? kongreszydowski PS. Przypomina nam to troche Twoje fabulistyczne szacowania hipotetycznej ilosci Polakow w sytuacji gdyby bitwa pod Grunwaldem nie miala miejsca oraz domaganie sie (na podstawie tych oszacowan) zwiekszenia ilosci polskich miejsc w Parlamencie Europejskim. wet3 napisał: > kongreszydowski napisał: > > > kpix napisał: > > > A ja chcialbym sie spytac: czy kraje arabskie zaproponowaly > > > odszkodowanie za wyrzucenie kilkuset tysiecy Zydow ze swoich > > > krajow? > > > > Okolo 950000. Wedlug naszych informacji nie zaproponowaly. > > Rachunek jest bardzo nierowny - 950 tys. Zydow to nie ponad 3 > miliony Palestynczykow. Poniatno?! Odpowiedz Link Zgłoś
kpix wet skad Ci sie to wzielo? 23.04.09, 12:53 Wet3 co Ty mowisz? Wg ONZ liczba wyrzuconych Palestynczykow to 711 tysiecy. Ta liczba wzrosla z latami, bo potomkowie: Palestynczycy maja ogromny przyrost naturalny. Czy myslisz, ze liczba potomkow kilkuset tysiecy Zydow wyrzuconych z krajow arabskich nie wzrosla niby? Dzisiaj w samym Izraelu potomkow Zydow z krajow Arabskich jest 40% populacji zydowskiej, czyli 2 miliony. Dodaj sobie do tego potomkow ktorzy wyemigrowali do reszty swiata - dostaniesz bardzo podobne liczby. to, ze wszyscy placza za wyrzuconymi tylko jednej strony, a na podobna liczbe wyrzuconych ze strony drugiej sie kladzie lache jest po prostu skandalem. Mimo to Izrael sobie z tym poradzil w 10-20 lat - nagle kraje arabskie nie moga sobie problemu zorganizowac w 60 lat i wyciagaja kase od EU i swiata zachodniego - to jest zenua po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: wet skad Ci sie to wzielo? 23.04.09, 13:43 kpix napisał: > kraje arabskie nie moga sobie problemu > zorganizowac w 60 lat i wyciagaja kase od EU i swiata zachodniego > - to jest zenua po prostu. Mamy odmienne zdanie. Wyciaganie kasy nie jest zenada. My to nazywamy dobry interes. Zenada jest dawanie kasy. Unikamy! kongreszydowski Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Apel uczestników konferencji w Genewie przyjęty.. 22.04.09, 14:01 Wstalismy. Zjedlismy sniadanie. Dokonalismy czynnosci higieniczno- fizjologicznych. Odcielismy kupony od cudzych akcji. Odcielismy wiecej kuponow od cudzych akcji. Odcielismy jeszcze wiecej kuponow od cudzych akcji. Zmeczylismy sie. Opoczywamy. Odpoczywamy czytajac. Zwlaszcza teksty na forum GW. Wzruszaja nas eseje o charakterze introspekcyjnym. Autopschychoanaliza. Ciekawe, ze zawsze sa one produkowane przez nieszczesnikow przesiaknietych pesymizmem, zakompleksionych, otoczonych przez rzesze wrogow, ktorych koniecznie trzeba zwalczac. (Swietne sherry!) Jako konrast dla otaczajacego go zla osobnik taki wyszczegolnia pewna ilosc wlasnych, szlachetnych (w jego mniemaniu) cech, zwlaszcza wrazliwosc na wszelkie przejawy zla (zla w jego mniemaniu): "Ponioslo mnie wtedy i ponosi za kazdym razem kiedy widze oblude, zaklamanie, falsz i hipokryzje." (Nie jest jasne, czy np. dostrzezenie tylko obludy juz ponosi, czy tez musza wystapic rowniez pozostale elementy ciagu.) Wpatrzony w siebie nieszczesnik moze latwo przeoczyc, ze nie zawsze jest on takim altruista za jakiego siebie lansuje: "Powiedz mi tylko jaki Ty masz interes broniac tak zaciecie zdawaloby sie tak odleglego kraju? Co Ciebie z nim laczy? Czy to tylko przypadek ? Dlaczego nie bronisz z taka werwa np. Kurdow, Armenczykow,Afro-Amerykanow,Aborygenow czy Palestynczykow ?" Sugerowac to moze, ze ewentualna samochwalebna wrazliwosc nie jest wrazliwoscia bezinteresowna ani tez uniwersalna. Zarowno istnienie interesu jak i kwestia narodowosci odgrywac moga znaczna role. (Czy nasz cierpiacy Werter zaangazowny jest w walke Eskimosow norweskich? ) Odcielismy kolejne kupony od cudzych akcji. Narodowosc ich posiadaczy nie ma dla nas zadnego znaczenia. Jeszcze kieliszeczek sherry. Werter wie, ze on ma prawa. Prawa moralne. Nie wszyskim jest dane miec takie prawa, ale on je ma. Ma je jako Polak: "jako Polak mam przeciez moralne prawo" Centralnym elementen powodujacym glebokie cierpienia bywa jednak ciezar wiedzy. Werter jest swiadomy swej otwartosci, nieomylnosci, znajomosci prawdy i jej pochodzenia: "Nie tkwie w bledzie poniewaz jestem otwarty na wiele zrodel informacji (od Haaretz, Achronoth po Democracynow, FreespeachTV, Guardian, Reuters itp.) Prawda wyglada jednak inaczej niz sugerujesz." Pora na lunch. Na dzisiaj za powiadano golonke po staropolsku. Ale, zaraz ... , Werter pisze o nas!: "kongreszydowski daje caly ocean antysemitom" Chwileczke, byc moze antysemici daja spowrotem? To wyjasnialoby dramatyczny wzrost dochodow od czasu rozpoczecia naszych publikacji na lamach forum. Oddzial propagandy musi to zbadac! O, jeszcze cos. Zacpany wlasnymi mdlosciami Werter odkrywczo porusza kwestie egzystencjalne: "innymi idziemy drogami oby do tego samego celu." Brzmi nieco biblijnie, ale zgadza sie. Wszyscy osiagniemy ten cel. Pora na golonke. metenburg napisala/napisal (sprawa plci nie jest wyjaniona): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=94348008&wv.x=2&a=94360860 Odpowiedz Link Zgłoś
metenburg Re: Apel uczestników konferencji w Genewie przyję 23.04.09, 13:17 Challenge accepted! Odpowiedz Link Zgłoś
tbotox Prez. Iranu to rowny gosc. Lubie go. 23.04.09, 05:07 Ahmadinejad pwiedzial prawde, a jak sie to komus nie podoba to trudno. Odpowiedz Link Zgłoś