Dodaj do ulubionych

Apel uczestników konferencji w Genewie przyjęty...

21.04.09, 19:20
Slusznie Polacy sie wycofali
Obserwuj wątek
    • presentation1 ..Nikt w swiecie...... 21.04.09, 19:29
      Przy zdrowych zmyslach nie oceni inaczej.Izrael upodobnil sie do hitlerowskich Niemiec.Na zywca przeniosl metody hitlerowskie.Jak getta, mury czy obozy.Przescignal nawet hitlerowskich nauczycieli.I dodam.Chce za to sprawy sadowej.Bo wiem ze wygram w kazdym sadzie swiata.Izrael to III Rzesza.
      • piccolo61501 Re: ..Nikt w swiecie...... 21.04.09, 19:36
        www.youtube.com/watch?v=KfwM4W96Ay0&feature=PlayList&p=2D8D8662A4BA2F36&index=0&playnext=1
      • kpix ktoś kto pisze takie teksty 21.04.09, 19:47
        ma problem z własną głową. Każdy rozsądny, kto ma minimalne rozeznanie
        w historii konfliktów, tylko się popuka.
      • snellville Re: ..Nikt w swiecie...... 21.04.09, 22:10
        presentation1 napisał:

> Przy zdrowych zmyslach nie oceni inaczej.Izrael upodobnil sie do
        hitlerowskich
        > Niemiec.Na zywca przeniosl metody hitlerowskie.Jak getta, mury czy
        obozy.Przesc
        > ignal nawet hitlerowskich nauczycieli.I dodam.Chce za to sprawy
        sadowej.Bo wiem
        > ze wygram w kazdym sadzie swiata.Izrael to III Rzesza.

Mozesz sobie cos wygrac na fujarce,co ze spiewu miales???

• toberson Amnnesty International wspiera terorystow!! 21.04.09, 19:36
      • acidhead Re: Amnnesty International wspiera terorystow!! 21.04.09, 22:35
        chyba nie,bo krytykują Izrael
    • kpix jestem dumny z postawy EU 21.04.09, 19:50
      musi wreszcie być jakieś widoczne weto wobec sponsorów terroryzmu
      i fanatyzmu religijnego. Kraje sunnickie też mają tego typa z Iranu
      dość.
      • poznanczyk42 Re: jestem dumny z postawy EU 21.04.09, 20:15
        kpix napisał:

> musi wreszcie być jakieś widoczne weto wobec sponsorów terroryzmu
        > i fanatyzmu religijnego. Kraje sunnickie też mają tego typa z Iranu
        > dość.
        A co powiesz o tym typie nazywającym się polsku Mieczysław Biegun a
        przechrzczonym na Menachem Begin, dowodzącym bojówkami żydowskimi,
        które dokonały rzezi bezbronnej wsi palesyńskiej w kwietniu 1948 r.
        Zezwierzęcenie bojówek żydowskim przerastało zezwierzęceni hord
        innych dzikusów a najbardziej ohydnym tego przejawem było to ze
        cięzarnym palestyńskim kobietom,przed zabiciem rozpruwano brzuchy a
        wyciągnięte w ten sposób płody rozdeptywano na piasku. Mężczyzn nie
        zabijano, bo po prostu kastrowano ich i pozostawiano do
        wykrwawienia. O ile wiem, to Begin nie poniósł żadnej
        odpowiedzialności za ten mord ale wręcz odwrotnie - został
        uhonorowany Pokojową Nagrodą Nobla ( stąd moje obrzydzenie do tej
        Nagrody). Czy sądzisz, że Arabowie zapomnieli o tym mordzie w tej
        wsi i szeregu innych. Nie mają tylko takiej siły przebicia jak
        żydostwo aby też mówić o holokauście Arabów.
        • kpix ile czasu będziesz wyciągał zdarzenia sprzed 60lat 21.04.09, 20:24
          Begin dokonał rzezi? zgoda! To co powiesz o tym, że w tym
          samym miesiącu 1948 roku armie arabskie dokonały dwóch rzezi tak
          samo obfitujące w śmierci? Proszę się zapoznać z faktografią:

en.wikipedia.org/wiki/Hadassah_Massacre
          en.wikipedia.org/wiki/Kfar_Etzion_massacre

czujesz się taki moralnie wyższy? A wiesz ilu niemieckich cywilów zginęło
          podczas dokonanej przez nasz kraj wspólnie z Armią Czerwoną czystki
          na Ziemiach Odzyskanych i w Prusach Wschodnich? 400 TYSIĘCY.
          belki nie widzisz, kolego, ale na innych masz najgorsze słowa.

Nie podoba ci się że Begin dostał nagrodę Nobla - świetnie.
          Ale rozumiem że prezydent Sadat który najechał na Izrael i dostał
          nagrodę nobla jest wporząsiu? Domyślam się też że Jaser Arafat,
          ewidentny terrorysta przez kilkadziesiąt lat, jako laureat Nobla
          dla ciebie nie stanowi problemu ?

"o holokauście Arabów"
          Holocauście? Czy ty się aby dobrze czujesz? Czy ty wiesz do czego
          ty porównujesz...
          • poznanczyk42 Re: ile czasu będziesz wyciągał zdarzenia sprzed 21.04.09, 21:04
            Typowo żydowska argumentacja, bowiem mnie zarzucasz, ze wyciagam
            wydarzenia ( z Deir Yassin) z 1948 natomiast Ty wyciągasz zdarzenia
            jeszcze wczesniejsze.Jeżeli wspominam o tym zdarzeniu to tylko z
            tego względu ze przewodniczący Czerwonego Krzyza ( Szwajcar -
            wyleciało mi jego nazwisko) widząc efekty wyczynów Twoich
            współziomków odpowiedział - " ..proszę mnie o nic nie pytać,bo
            trudno tych co to zrobili nazwać ludźmi a gdybym ich nazwał
            zwierzętami obraziłbym zwierzęta....", tym bardziej ze wioska ta
            była wam przyjazna natomiast miała być elementem planu Begina aby
            przez tego typu akcje wygnać palestyńczyków. Cel ten zresztą
            osiągnął spychając na Świat utrzymanie obozów uchodźców
            palestyńskich. Gratuluję więc i podziwiam twoją i twych ziomków
            wyjątkową bezczelność. Jako superbezczelność mozna uznać
            stwierdzenie że to Saddat dokonał najazdu Izraela. A od kiedy to
            granica Izraela przebiega lub przebiegała na Kanale Sueskim. Jakie
            prawa rościł lub roszczą sobie żydzi do Półwyspu Synaj... Mozna
            mnożyć pytania i przykłady ale dyskusja z Tobą to dyskusja z
            głuptakiem ( gatunek ptaka) polegająca na tym, ze ja będę próbował
            go przekonywać słownie a on mnie zwyczajnie obrzyga. Nie dziw się
            więc ze wasza buta nie przysparza wam przyjaciół - a wręcz
            odwrotnie. Podobnie było na początku 20 -tego wieku i wiesz jak to
            sie skonczyło. Czas byście wyciągnęli wnioski bowiem jeden z naszych
            wybitnych pisarzy zawarł w swej powieści takie stwierdzenie" ..fala
            krzywdy wróciła.." i oby ta fala krzywdy palestyńczyków nie wróciła
            na wasze terytorium.
            • kpix Re: ile czasu będziesz wyciągał zdarzenia sprzed 21.04.09, 21:37
              Co to niby ma oznaczać "typowo żydowska argumentacja"? Co to ma
              oznaczać "wyczynów twoich współziomków", "bezczelność swoich ziomków",
              "byście wyciągnęli wnioski" (WY?!!!) , "wasze terytorium" (???!),
              "dyskusja z głuptakiem, który (..) obrzyga", "wasza buta"?

Zachowujesz się jak klasyczny ksenofob i oczekujesz jakiegoś poważania?
              Uważasz że w takiej atmosferze, mamy niby deliberować o historii konfliktu?
              Uważasz niby że tylko Izraelczyk ma prawo bronić drugiej strony konfliktu?
              Człowieku, co ty wiesz o tym konflikcie że rościsz sobie prawa do mentorstwa?
              To co niby zrobiła wczoraj cała Unia Europejska? To też Izraelczycy?
              Czy może dyplomaci UE z 25 krajów łącznie mają nagle zaćmienie ?

> natomiast Ty wyciągasz zdarzenia jeszcze wczesniejsze.
              Przeczytałeś linki? Wyciągam zdarzenia z dokładnie tego samego okresu!
              A czystka etniczna na Niemcach w 1945 roku - to niby Tobie wolno
              kontrargumentować na mój post dotyczący Ahmandineżada i dni dzisiejszych
              argumentem sprzed 60 lat, a mi nie wolno sięgnąć tylko 3 lata wcześniej?
              To co, jak tam się czujesz w sprawie uczestnictwa Polski w czystce
              etnicznej na 10-12 milionach Niemców? Nadal w świetnym nastroju?

Ad Begin - powiem jeszcze raz, bo widzę że nie pomyślałeś porządnie nad tym
              co napisałem. Wyciągasz przykład masakry na 100 ludziach 60 lat temu
              jako argument na to, że po 60 latach Ahmadineżad ma zamiar urządzić zniszczenie
              jakiegoś kraju? No więc uzmysłów sobie, że w tym samym miesiącu armie
              arabskie dokonały dwóch takich masakr - ale jak rozumiem tego nie wyciągniesz.
              Poznańczyku, nie znasz skali zbrodni arabskich! Czy ty wiesz o tym że w
              1982 roku władza Syrii wymordowała 20000 tysięcy swoich obywateli w mieście
              Hama w jeden tydzień? I co, ktoś twierdzi że dzisiejsi Syryjczycy to całe zło? wiesza psy za to?

Utrzymanie obozów uchodźców? A zastanowiłeś się kiedyś, dlaczego kraje arabskie
              w ogóle trzymają ich w obozach? Dlaczego Egipt władający Gazą przez 19 lat
              zabronił im tej Gazy opuszczać? To kilkaset tysięcy Żydów wypędzonych z krajów
              arabskich mogło w 10 lat zostać zintegrowanymi ze społeczeństwem Izraela,
              a nagle kraje arabskie nie mogą sobie poradzić z podobną liczbą wyrzuconych
              ludzi z mandatowej Palestyny?

> Jakie prawa rościł lub roszczą sobie żydzi do Półwyspu Synaj...
              Takie same Poznańczyku, jakie Polska ma prawa do Wrocławia i Gdańska. Takie same!
              Prawo jest bardzo proste - jeżeli najeżdżasz mnie celem likwidacji mojego kraju,
              to gdy wygram, zabieram ci ziemię w ramach kontrybucji wojennych. Gdyby Naser
              nie zajmował się dążeniem do likwidacji Izraela i jego mieszkańców, Synaj
              nigdy nie zostałby zajęty. Deklaracja RB ONZ nr 242 z 1967 roku mówi wyraźnie:
              odzyskanie Synaju i innych terytoriów odbyć się ma razem z ustaniem wszelkich
              dążeń do likwidacji Izraela. I tak się zresztą stało, ale żeby tak
              się stało, Sadat musiał przegrać wojnę, żeby zaczął myśleć o pokoju.

>..fala krzywdy wróciła..
              na razie to przyszła tam fala chomeinizmu i dżihadyzmu, która jest
              najgorszą rzeczą która
              mogła się przytrafić Palestyńczykom: sukcesywnie niszczy ich szansę
              na posiadanie kraju.
              • annaste1 Re: ile czasu będziesz wyciągał zdarzenia sprzed 22.04.09, 00:39
                Lzesz jak pies jak zwykle kpix,
                -Prezydent Ahmadinejad mowil o terazniejszym rzadzie Izraela twierdzac ze powinien odejsc bo doprowadzi do kleski Izraela, bylo to wyjasnione w programie u Larrego Kinga w zeszlym roku, i wielokrotnie przed i po tym programie w innych mediach.
                - CNN 10 minut po zakonczeniu przemowienia P.Iranu bylo sszokowane ze tak malo osob opuscilo sale, sprawdz, sprawdz na pewno sie sam zdziwisz.
                -najwazniejsze w tym wszystkim ze ktos glosno i publicznie powiedzial jak sie rzeczy maja i tego juz zadne media nie beda w stanie zmienic! HA HA HA! bokiem im wyszlo wlasne tchorzostwo!!!
                -Terazniejszy rzad Izraela z Libermanem ktory jest nazista i nawet nie ukrywa tego, wrecz przeciwnie
                • kpix Re: ile czasu będziesz wyciągał zdarzenia sprzed 22.04.09, 01:26
                  grunt to wpiąć się w czyjąś dyskusję, co z tego że nie apropos? warto
                  jeszcze przywalić "łżesz jak pies" - typowe :)

Prezydent Ahmadineżad może sobie mówić do zachodnich mediów co chce
                  - po przemowach na wiecach w których powtórzył słowo w słowo tekst
                  z Chomeiniego "this regime occupying Jerusalem must vanish from the
                  page of time" wszyscy którzy mają odrobinę wyobraźni, wiedzą o co chodzi.
                  Chomeini wielokrotnie i jednoznacznie twierdził, że nielubiany przez
                  niego kraj należy zniszczyć - nie udawajmy Greka że nie wiadomo o co biega.
                  Przykładowy cytat z Chomeiniego, rok 1982: "continue the war until
                  Saddam Hussein is overthrown so that we can pray at Karbala and Jerusalem"

To niesamowite, prezydent kraju, który w 1982 roku odmówił Irakowi
                  pokoju, w wyniku czego zginęło pół miliona Irakijczyków, kraju który
                  sponsoruje terroryzm Hamasu i robi wszystko żeby uniemożliwić pokój,
                  którego proxy Hezbollah robi sobie kpiny z suwerenności Libanu, a
                  ostatnio Egiptu, kraju w którym wiesza się gejów, strzela do
                  demonstrantów, kraju który jest największym więzieniem na Bliskim
                  Wschodzie dla niepokornych dziennikarzy, w którym kobieta w sądzie na
                  dzień dobry znaczy 50% tego, co mężczyzna, w którym niepaństwowa prasa
                  i posiadanie anten satelitarnych jest zakazane - jeszcze śmie jechać
                  do konferencji n/t dyskryminacji i wytykać coś innemu krajowi! (i to
                  tylko jednemu oczywiście :)

Powtarzam - jestem dumny z mojej Europy, która zrobiła co zrobić
                  należało.

I nie odkręcaj kota ogonem z wojną w Gazie - już ci udowodniłem
                  kto tę wojnę wszczął, robiąc ze swojej własnej ludności niewolnika
                  ślepej ideologii nienawiści, którą wyznaje. Gdyby nie ślepe zaparcie
                  świata islamskiego, Palestyńczycy mieliby swoje państwo już w 1948 roku.
                  A niedawno patrząc - w 2001. I przez głupi upór szansę przeoczyli. Sorry.
                  • annaste1 kpix, kpix klamczuchu notoryczny 22.04.09, 07:02
                    sam pacanku napisales:Ahmadineżad ma zamiar urządzić zniszczenie
                    jakiegoś kraju --
                    • kpix alez annaste skieruj to do siebie! 22.04.09, 11:32
                      ty naprawde uwazasz ze doslownie wszyscy europejscy dyplomaci
                      sa kompletnie pomyleni? nie wiedza doskonale kim Ahnadinezad
                      jest? Uwazasz jeszcze ze gdy ktos mowi o wymazaniu kraju
                      z karty czasu, a zarazem szmugluje organizacjom terrorystycznym
                      bron i organizuje im wojskowe obozy szkoleniowe, to mowi niby o
                      zmianie rzadu w jakims kraju? Ktos, kto robi wszystko zeby rozwalic
                      negocjacje pokojowe, zeby nie dopuscic nawet do tak prostej sprawy
                      jak wymiana zakladnika na wiezniow, namawia Hamas do torpedowania
                      negocjacji nawet z Fatahem? Ktos kto popiera dwie organizacje ktore
                      nie uwazaja ze bezwarunkowy zwrot ziemi (Pld Liban i Gaza) to
                      dobry poczatek do negocjacji - tylko wrecz przeciwnie: dopiero
                      teraz mozna walic rakietami i glosic swiatu zniszczenie sasiada?
                      Ideologia Hamasu jest jawna i powtarzana setki razy publicznie:
                      "Israel will exist and will continue to exist until Islam will
                      obliterate it, just as it obliterated others before it." (karta
                      Hamasu) - i prezydent duzego kraju jeszcze smie krytykowac jedna
                      strone, dostarczajac bron i szkolac takich ultrasow? idz przekonuj
                      do swoich teorii "glupich" dyplomatom ze wszystkich 25 krajow UE,
                      ciekawe kogo przekonasz.
      • metenburg Re: jestem dumny z postawy EU 21.04.09, 22:32
        Ja tez jestem dumny ze Izrael ma takich oredownikow jak Ty. Hasbara ?
        U-m'vakshim k'tzat rachamim!
        • kpix Re: jestem dumny z postawy EU 21.04.09, 22:40
          > U-m'vakshim k'tzat rachamim!
          Nie wiem koleś co napisałeś. Za to wiem jedno. Twoje sformułowanie
          sprzed miesiąca per "wyp...j" świadczy wyłącznie o twojej podwórkowej
          mentalności.

to jest straszne, jak ludzie tacy jak ty nie zdają sobie sprawy,
          jak bardzo dają tyłka propagandzie dżihadowców - i jeszcze pusząc
          się z pozycji mentora. Nie masz pojęcia Metenburg, w jakim błędzie
          tkwisz.
          • acidhead Re: jestem dumny z postawy EU 21.04.09, 22:49
            kpix napisał:

> > U-m'vakshim k'tzat rachamim!
            > Nie wiem koleś co napisałeś. Za to wiem jedno. Twoje sformułowanie
            > sprzed miesiąca per "wyp...j" świadczy wyłącznie o twojej podwórkowej
            > mentalności.
            >
            > to jest straszne, jak ludzie tacy jak ty nie zdają sobie sprawy,
            > jak bardzo dają tyłka propagandzie dżihadowców - i jeszcze pusząc
            > się z pozycji mentora. Nie masz pojęcia Metenburg, w jakim błędzie
            > tkwisz.

daj spokój kolego-tu pewnie nikt nie daje tyłka dzihadowcom [sic!],ale za to ty
            i paru innych jak zigzaur,kongreszydowski[wyjątkowa kanalia] to jawne
            szczekaczki Tel-awiwu.dla was Arabowie to podludzie,a Izrael to demokratyczny
            Zachód[sic!!!!!!!!11]
            • kpix Re: jestem dumny z postawy EU 21.04.09, 22:55
              > to jawne szczekaczki Tel-awiwu.
              bezczelny jesteś.

>dla was Arabowie to podludzie
              a to już szczyt szujstwa, insynuowanie komuś takich bzdur.
              Jak dla twoich oczu przytaczanie faktów historycznych na temat
              dziesiątek lat agresji militarnej krajów arabskich oraz dżihadyzmu,
              która po prostu jest faktem, jest "traktowaniem Arabów jako podludzi",
              to tylko powinszować.

Pięknie, jak widzę masz na wszystko przygotowaną kliszę.
              Wprawdzie jedzie ksenofobią na kilometr, ale co tam, rasizm to inni.
              Bardzo mi przykro że przytaczam fakty, o których nie chciałbyś czytać.
            • zz26 Re: jestem dumny z postawy EU 22.04.09, 10:32
              daj spokój kolego-tu pewnie nikt nie daje tyłka dzihadowcom [sic!],ale za to ty
              > i paru innych jak zigzaur,kongreszydowski[wyjątkowa kanalia] to jawne
              > szczekaczki Tel-awiwu.dla was Arabowie to podludzie,a Izrael to demokratyczny
              > Zachód[sic!!!!!!!!11]

pojedź do Izraela i powiedz że ich religia jest chora i powinni ja zmienić potem
              pojedz do Iranu lub Arabii Saudyjskiej i powiedz to samo. to tyle jeśli chodzi o
              dyskryminacje kiedy w Izraelu muzułmanie żyją i nikt im nie zakazuje wyznawania
              swojej religii to w takiej Arabii możesz za to stracić głowę ale to Izrael jest
              najbardziej rasistowski
          • kongreszydowski Re: jestem dumny z postawy EU 21.04.09, 23:07
            kpix napisał:
            > > U-m'vakshim k'tzat rachamim!
            > Nie wiem koleś co napisałeś.

I pros o troche milosierdzia

www.youtube.com/watch?v=aqkWC73HJpc&feature=PlayList&p=F61A691650A9890A&playnext=1&playnex
            t_from=PL&index=6

• annaste1 Re: jestem dumny z postawy EU 22.04.09, 00:47
            kpix napisał:
            >
            > to jest straszne, jak ludzie tacy jak ty nie zdają sobie sprawy,
            > jak bardzo dają tyłka propagandzie dżihadowców - i jeszcze pusząc
            > się z pozycji mentora. Nie masz pojęcia Metenburg, w jakim błędzie
            > tkwisz.
            A ty komu tylka dajesz kpix?
            • kpix Re: jestem dumny z postawy EU 22.04.09, 01:01
              Annaste już twoje pseudoargumenty zdążyłem kiedyś pobić na głowę :)
              Ci ludzie przede wszystkim bronią prawa swojego kraju do istnienia.
              A jak konieczna jest broń, to będzie i broń. Jeżeli ktoś otwarcie
              i publicznie dąży do unicestwienia drugiego kraju, drugi kraj ma
              święte prawo uzbroić się nawet w najnowocześniejszą dostępną broń,
              żeby się przed kimś takim bronić.

Co myślisz że Arabowie sunniccy też uwielbiają oszołomów spod znaku
              Ahmadineżada, szejka Nasrallaha czy Khalida Meszala? Czytaj czasem
              A-sharq Al-awsat - nie zostawiają na tych typach suchej nitki.
              To ta ideologia dżihadyzmu, która otwarcie sprzeciwia się wszelkim
              negocjacjom, jest głównym odpowiedzialnym za brak pokoju tam.
              • annaste1 Re: jestem dumny z postawy EU 22.04.09, 02:01
                kpix napisał:

> Annaste już twoje pseudoargumenty zdążyłem kiedyś pobić na głowę :)
                > Ci ludzie przede wszystkim bronią prawa swojego kraju do istnienia.
                > A jak konieczna jest broń, to będzie i broń. Jeżeli ktoś otwarcie
                > i publicznie dąży do unicestwienia drugiego kraju, drugi kraj ma
                > święte prawo uzbroić się nawet w najnowocześniejszą dostępną broń,
                > żeby się przed kimś takim bronić.
                >
                > Co myślisz że Arabowie sunniccy też uwielbiają oszołomów spod znaku
                > Ahmadineżada, szejka Nasrallaha czy Khalida Meszala? Czytaj czasem
                > A-sharq Al-awsat - nie zostawiają na tych typach suchej nitki.
                > To ta ideologia dżihadyzmu, która otwarcie sprzeciwia się wszelkim
                > negocjacjom, jest głównym odpowiedzialnym za brak pokoju tam.

Moich argumentow nie masz jak pobic slugusie szmalu i bestialstwa bo prawda i tak zwyciezy!!!! Tutaj poza tym sa inne osoby ktore jak widac z twoja tepota sobie radze doskonale!!!! :):):) A ja im przytakuje i tobie nic do tego!
              • annaste1 Re: jestem dumny z postawy EU 22.04.09, 07:12
                kpix napisał:

> Annaste już twoje pseudoargumenty zdążyłem kiedyś pobić na głowę :)

idz ty demagogu niedorosly:)
                Rabbi Ahron Cohen at the University of London
                www.youtube.com/watch?v=PJHrtYOIIFI&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Enkusa%2Eorg%2Factivities%2FDemonstrations%2F20090419%2DCohen%2Ecfm&feature=player_embedded
                tu masz argumentow, ja lepszych nie znajde a z przemowienia Ahmadinejada (wiedzialbys jakbys wysluchal a nie powtarzal popluczyny) wynika ze ma taki sam poglad na sytuacje jak Rabi:):):)
                • kpix Re: jestem dumny z postawy EU 22.04.09, 11:39
                  hehe no pewnie, wyciagaj jeszcze mikre grupki motywowane religijnie.
                  Neturei Karta - to dopiero grupa z legitymacja "reprezentowania
                  Zydow" - co zarzucaja syjonistom hihi :)

i jakiezto argumenty? Ze syjonizm istnieje 100 lat? 100 lat ma
                  historia pogromow Zydow na skale setek tysiecy ludzi w Rosji, na
                  Ukrainie i sam 6-milionowy holocaust - to i syjonizm ma ok. 100 lat.
                  Co to w ogole za argument?
                  • annaste1 beznadziejny kpix 22.04.09, 17:34
                    jestes beznadziejny! nudny i beznadziejny. nawet nie wysluchales i nie zastanowiles sie. nudny typ beznadziejny!
                    • kpix ależ oczywiście że wysłuchałem ptaszyno 22.04.09, 22:44
                      tylko tyle, że ten koleś powtarzał hasełka bez żadnych uzasadnień :)

Najlepsze było to, jak twierdził że syjonizm który jest głównym nurtem
                      Żydów ... nie reprezentuje Żydów :) - i to mówił ultraortodoks którego
                      partia ma raptem 5000 zwolenników na świecie i to jeszcze podzielona na
                      2 zwalczające się podpartie. posiusiałem się Neturei Karta - to dopiero
                      mentorzy :))))

posłuchaj tego:
                      www.youtube.com/watch?v=nW4RMCO5hQk
                      wiodący przedstawiciele palestyńskiego establishmentu,
                      premier, parlamentarzyści, nienawiść wtłaczana dzieciom do głów
                      przy pomocy państwowej TV.

wtłaczanie dzieciom militaryzmu i nawoływania do szahidyzmu
                      www.pmw.org.il/asx/PMW_AhmadYassinClipKids.asx
                      www.youtube.com/watch?v=6W0TWyuJ7IY&feature=fvsr

wykorzystywanie meczetów do nawoływania do ludobójstwa
                      www.pmw.org.il/asx/PMW_AhmadBahr200407.asx

i najlepsza poziomka: powiernik światowego pokoju prezydent Ahmadineżad,
                      który TYLKO chce zmiany rządu Izraela, bynajmniej nie zniszczenia tego
                      kraju - intonuje 'Death to Israel'
                      www.youtube.com/watch?v=FckLO8HcNyo

duma z narażania na śmierć rządzonych Palestyńczyków ('for Palestinian
                      people death has become the industry') i publiczne chełpienie się
                      zasłanianiem cywilami
                      www.youtube.com/watch?v=g0wJXf2nt4Y
                      • annaste1 o! i znowu bedzie premia! 23.04.09, 00:45
                        doslali ci material czy sam sie napociles??? wiesz, nie obraz sie ale mysle ze Rabi wie NA TEMAT troche wiecej od ciebie :)
                        oprocz tego z jakiejs blizej nie znanej przyczyny:):):) mam do niego znacznie wieksze zaufanie :)
                        poczekaj, poczekaj, jeszcze troszke to zajmie czasu zanim ludzie Obamy wprawia sie ciut w pracy z kongresem wtedy dopiero bedziesz pial ale nie koniecznie z zachwytu.........
                        • kpix zenua... 23.04.09, 12:43
                          > doslali ci material czy sam sie napociles???

domyslalem sie, ze nic innego jak glupie insynuacje nie potrafisz z
                          siebie wygenerowac. Zegnam.
          • metenburg Re: jestem dumny z postawy EU 22.04.09, 03:59
            Ponioslo mnie wtedy i ponosi za kazdym razem kiedy widze oblude,
            zaklamanie, falsz i hipokryzje. Powiedz mi tylko jaki Ty masz
            interes broniac tak zaciecie zdawaloby sie tak odleglego kraju? Co
            Ciebie z nim laczy? Czy to tylko przypadek ? Dlaczego nie bronisz z
            taka werwa np. Kurdow, Armenczykow,Afro-Amerykanow,Aborygenow czy
            Palestynczykow ? Mam gdzies Dzihad ale jako Polak mam przeciez
            moralne prawo do chgociazby slownego wsparcia narodu, ktory podobnie
            jak kiedys Polacy nie maja wlasnej panstwowosci i sa powoli ale
            systematycznie eksterminowani. Nie neguje prawa Izraela do istnienia
            ale to co robi z Palestynczykami to zbrodnia za ktora przyjdzie
            kiedys drogo zaplacic. Kazda krytyka Izraela (nawet dyplomatycznie
            poprawna)konczy sie ostra riposta wielu dyzurnych forumowiczy. Nie
            tkwie w bledzie poniewaz jestem otwarty na wiele zrodel informacji
            (od Haaretz, Achronoth po Democracynow,FreespeachTV,Guardian,Reuters
            itp.) Prawda wyglada jednak inaczej niz sugerujesz.Jezeli jak
            twierdzisz daje lyka propagandzie dzihadowcow to taki
            kongreszydowski daje caly ocean antysemitom a ty prowadzisz z nim
            kawiarniane wrecz pogawedki. Na moje pytania nie musisz odpowiadac,
            innymi idziemy drogami oby do tego samego celu.
            > > U-m'vakshim k'tzat rachamim! - I prosze o milosierdzie (do Boga)
            • zz26 Re: jestem dumny z postawy EU 22.04.09, 10:43
              Mam gdzies Dzihad ale jako Polak mam przeciez
              > moralne prawo do chgociazby slownego wsparcia narodu, ktory podobnie
              > jak kiedys Polacy nie maja wlasnej panstwowosci

na poczatek dostali ja w gazie rzadza sie tam sami i co robia?

"i sa powoli ale
              > systematycznie eksterminowani."

Ludobójstwo - celowe wyniszczanie całych narodów, grup etnicznych, religijnych
              lub rasowych, zarówno poprzez fizyczne zabójstwa członków grupy, jak i kontrolę
              urodzin,

populacja gazy w 2002 - 1,274,868
              populacja gazy w 2009 - 1,551,859
              ciekawa ta eksterminacja:) w tym czasie liczba obywateli rosji zmniejszyła sie o
              okolo 4.5 mln jak to nazwiesz?
              bo jeśli wzrost liczby ludności o 25% w ciągu kilku lat nazywasz eksterminacja
              to spadek o 4.5 mln w tym samym okresie to już jest chyba koniec świata

"Kazda krytyka Izraela (nawet dyplomatycznie
              > poprawna)konczy sie ostra riposta wielu dyzurnych forumowiczy"

jeśli ta krytyka polega na mówieniu ze Izrael jest be bo robi to i to a Arabowie
              są cacy mimo ze robią to samo to co sie dziwisz?

• kpix Re: jestem dumny z postawy EU 22.04.09, 11:18
              >Ponioslo mnie wtedy i ponosi za kazdym razem kiedy widze oblude,
              >zaklamanie, falsz i hipokryzje.
              Metenburgu, czy naprawde nie zdajesz sobie sprawy, ze tamten moj post byl
              krytyczny wobec Izraela? Tak cie zacmilo, ze nie potrafisz dobrze
              przeczytac, co ktos pisze? Ale natychmiast kazesz mi "wyp...c",
              a teraz jeszcze otaczasz to w moralizujace slownictwo...

>Powiedz mi tylko jaki Ty masz interes broniac tak zaciecie zdawaloby sie
              >tak odleglego kraju? Co Ciebie z nim laczy? Czy to tylko przypadek ?
              O Jezu, kolejny ktory zamiast dyskutowac o argumentach, zaglada pod spodnie...
              Sluchaj no, Metenburg. Miales swietna szanse zebym ci na spokojnie wytlumaczyl,
              dlaczego uwazam, ze to Hamas z Hezbollahem sa prawdziwymi hamulcowymi
              w tamtym konflikcie i dlaczego to wlasnie Izraelowi nalezy sie prawo do
              obrony. Twierdzisz ze jestes otwarty na wiele zrodel informacji - dalem Ci
              link do zrodla z tysiacami wideoklipow i transkrypcjami dokumentujacymi
              prawdziwy obraz dzihadyzmu i piramidalna hipokryzje krajow w tamtym regionie.
              I co? jakis komentarz? Tylko tyle, ze serwer zbiera twoj
              IP? A tresc tych tysiecy wideoklipow - zero komentarzy? Nic? Gdybys tylko byl,
              jak twierdzisz, otwarty, znalazlbys te same zrodla na YouTubie - tam nikt by
              twojego IP nie pobieral. A fakty pozostaja faktami.
              Twierdze ze w moich dyskusjach z ludzmi przytaczam sprawdzalne fakty.
              Gdybys tylko sie ze mna sprzeczal przy uzyciu argumentow, a nie zalozyl
              zla wole i rzucal fucki, bylem gotow poprzec moje zdanie dziesiatkami
              zrodel. Owszem, znam wielu Zydow. Owszem, bylem w Izraelu.
              Ale rowniez spedzilem kilka miesiecy w krajach islamskich i zjadlem wieczory
              na czytaniu o historii tego regionu i tego konfliktu. I dlatego, Metenburg,
              twierdze ze mam prawo uwazac, ze wiekszosc ludzi nie zdaje sobie sprawy, kogo
              efektywnie popiera. Dokumentacja jest przeogromna - wystarczy nie zabijac dyskusji
              wycieczkami prywatnymi, badz jak na tym forum kolega Highalt - nakazem
              spuszczenia spodni.

Powiedz mi, czy fakt ze doslownie wszyscy europejscy dyplomaci
              zbojkotowali tego typa z Iranu swiadczy o tym, ze wszyscy sa slepi?
              a moze wszyscy sa na zydowskim pasku? Cala Europa? Naprawde nie
              rozumiesz, ze popieranie Palestyny to jedno, a popieranie radykalnych
              organizacji robiacych wszystko zeby zniszczyc pokoj to drugie? Czy
              naprawde nie widzisz, ze najwiekszym problemem dla Palestynczykow
              jest caly ten nurt polityczny, ktory zaczal sie od sojuszu z Hitlerem
              za czasow muftiego al Husajna i zostal opanowany przez dziesiatki
              terrorystycznych organizacji? Ja nie mam zadnych problemow z
              przyszlym panstwem Palestyna, o ile tylko bedzie potrafilo zyc w
              pokoju. To, co potepiam, i to w najgorszych slowach, to proludobojcza
              ideologie organizacji ktora wziela sobie Palestynczykow na
              zakladnikow, brutalnie (dla samych Palestynczykow) przejela wladze w
              Gazie, przerwala zawieszenie broni i zaczela strzelac rakietami w
              drugie panstwo. A gdy to panstwo odpowiedzialo zbrojnie, ta
              organizacja przebiera sie w golabki i placze ze dzieci gina. No Boze,
              to trzeba bylo nie prowokowac rakietami! nie klamac mediom ze Izrael
              rzekomo ich glodzi, bo to jest zbyt grubymi nicmi szyte, i zostalo
              sprawdzone przez dziennikarzy, ze to falsz. Nie tloczyc ludziom w
              Gazie przez media wizji swiata rodem ze Stuermera - tym bardziej ze
              3 lata wczesniej Zydzi sie stamtad wyniesli i naprawde od tamtego
              czasu Palestynczycy powinni natychmiast usiasc do stolu, a nie
              walic rakietami. No sorry, taka jest smutna rzeczywistosc -
              mieszkancom Gazy zwrocono ziemie bez zadnych umow i gwarancji,
              a ci zrobili z tym najgorsze, co mozna bylo. Sprobuj teraz jakiegos
              Izraelczyka przekonac, ze gdy oddadza Zachodni Brzeg, spotka ich
              pokoj a nie rakiety. Zycze powodzenia...
    • pawel_zet Apel uczestników konferencji w Genewie przyjęty... 21.04.09, 19:52
      Wypowiedź Silwana kala pamięć ofiar holocaustu i jest próbą bezprzykładnego
      wykorzystania tragedii Narodu Żydowskiego w celu szerzenia nienawiści rasowej
      i religijnej przez reżim izraelski. To smutne, że rząd polski popiera ten
      reżim i jego zbrodnie przeciwko Palestyńczykom. Chciałbym zapewnić muzułmanów
      i Arabów, że wielu Polakom jest wstyd za nasz polski rząd.
    • kpix czas się leczyć 21.04.09, 20:01
      hahaha
      żądny krwi kpix tymi rękami okrada czyjąś ziemię :):)

idź wstań od komputera i się przewietrz w parku,
      może ci mózg wróci do normy
      • mlasskacz Masz coś do powiedzenia ws.zbrodni w Gazie? 21.04.09, 20:04
        Bo na ten temat składali doniesienia nawet żołnierze armii izraelskiej.
        • kpix masz coś do powiedzenia w sprawie mordowaniaCywili 21.04.09, 20:10
          izraelskich w autobusach, przystankach, przedszkolach, dyskotekach?
          Masz coś do powiedzenia w sprawie wykorzystywania małych dzieci
          do wysadzania się w powietrze? walenia bez opamiętania przez granicę
          Gazy, chociaż Hamas był nakłaniany do przedłużenia rozejmu?
          masz coś do powiedzenia w sprawie proludobójczej ideologii dżihadyzmu
          którą przez mass media w Gazie sączy się półtorej miliona zwykłych
          ludzi?

A może mordowania samych palestyńskich przeciwników politycznych?
          Przestrzeliwania im nóg? Przeciwko bombom w kafejkach internetowych?
          no słucham słucham.
          • mlasskacz Tak, że mordujecie 30 za 1,wy judeonaziści, ponie 21.04.09, 20:18
            waż walczą o ukradzioną przez was ziemię.
            • kpix dosyć tego 21.04.09, 20:28
              z takimi wariatami rozmowy nie ma
              żegnam.
          • acidhead Re: masz coś do powiedzenia w sprawie mordowaniaC 21.04.09, 22:05
            kpix-to kpiny są co piszesz ty syjonisto
            • kpix Re: masz coś do powiedzenia w sprawie mordowaniaC 21.04.09, 22:35
              to są fakty a nie kpiny.
              faktów się nie da zanegować (ty negacjonisto).
    • kongreszydowski No i to by bylo wszystko. 21.04.09, 21:37
      Mahmoud przyjechal i wyglosil przemowienie przedwyborcze. W
      panujacym rozgardiaszu zapomnial odczytac fragment teksu negujacego
      Holocaust. Tlumacze nie przetlumaczyli tego fragmentu.

Nasi rosyjscy bracia wygrali bieg zbierajac podpisy pod wlasnym
      dokumentem koncowym (autorstwo Yuri Boychenko).

W dokumencie tym (ku ogolnemu zdziwieniu podpisanemu rowniez przez
      Iran) stwierdza sie, ze "Holocaust nigdy nie moze byc zapomniany"
      oraz, ze wszelkie formy negacji Holocaustu musza byc stanowczo
      potepione".

Nasi muzulmanscy bracia przegrali bieg, gdyz wycofano ich zadanie o
      zakazie krytykowania religii. Wycofano rowniez wszelkie referencje
      do Izraela i Bliskiego wschodu.

Jesli chodzi o nas, to zwyklismy pijac Champagne Rosé o temperaturze
      15°C.

kongreszydowski

• snellville Apel uczestników konferencji w Genewie przyjęty.. 21.04.09, 22:18
      Czy jakis z was moherowych fanatykow moze mi powiedziec dlaczego
      chcecie popierac iranskiego dyktatora???...
      Drugie pytanie,czy ktos z was moherowych fanatykow moze mi przyznac
      racje ze przed II wojna zylo nam sie calkiem dobrze w Polsce z
      zydami.
      Kazdy modlil sie do swojego Boga i nikt nikomu w droge nie wchodzil.
      No i ostatnie,co ci moherze (kazdemu z kolei) Zyd zlego w zyciu
      zrobil??
      • acidhead Re: Apel uczestników konferencji w Genewie przyję 21.04.09, 22:33
        snellville napisał:

> Czy jakis z was moherowych fanatykow moze mi powiedziec dlaczego
        > chcecie popierac iranskiego dyktatora???...
        > Drugie pytanie,czy ktos z was moherowych fanatykow moze mi przyznac
        > racje ze przed II wojna zylo nam sie calkiem dobrze w Polsce z
        > zydami.
        > Kazdy modlil sie do swojego Boga i nikt nikomu w droge nie wchodzil.
        > No i ostatnie,co ci moherze (kazdemu z kolei) Zyd zlego w zyciu
        > zrobil??
        hmm,a dlaczego myślisz że ci którzy krytykują rasistowski Izrael
        są:1-moherami,2-sympatykami irańskiego prezydenta? puknij się w koszerny beret i
        ....szkoda słów i argumentów dla kogoś kto styczniową rzeż w Gazie popiera
        niczym deratyzacje w piwnicy.
        szkoda klawiatury
        • zz26 Re: Apel uczestników konferencji w Genewie przyję 22.04.09, 10:57
          ....szkoda słów i argumentów dla kogoś kto styczniową rzeż w Gazie popiera
          > niczym deratyzacje w piwnicy.
          > szkoda klawiatury

no tak niczym niesprowokowane żydostwo zaatakowało miłujących pokój
          Palestyńczyków powiedz w jaki sposób można było powstrzymać ostrzał rakietowy?
          chetnie wysłucham alternatywy
          • prosty-czlonek-pisu Re: Apel uczestników konferencji w Genewie przyję 22.04.09, 11:40
            zz26 napisał:

> ....szkoda słów i argumentów dla kogoś kto styczniową rzeż w Gazie popiera
            > > niczym deratyzacje w piwnicy.
            > > szkoda klawiatury
            >
            > no tak niczym niesprowokowane żydostwo zaatakowało miłujących pokój
            > Palestyńczyków powiedz w jaki sposób można było powstrzymać ostrzał rakietowy?
            > chetnie wysłucham alternatywy

nie budować murów,nie kraść ziemi Palestyńczykom,nie okupować,nie prowadzić
            polityki segregacji[byłeś na checkpoincie?o przepraszam-jeśli byłeś to z
            paszportem koszernym-tam się nie stoi parę godzin w tłoku czekając na litość
            żydowskich soładatów o mentalu SS-mana],nie bombardować Gazy w hitlerowski
            sposób[a te "rakiety" palestyńskie to chyba żart taki ,no nie?że kogo one
            zabiły???w wypadkach samochodowych ginie więcej osób w weekend niż przez 10 lat
            ostrzału]
    • highalt Re: Apel uczestników konferencji w Genewie przyję 21.04.09, 22:40
      to ze naszych politykow oplacaja USraelczycy to juz chyba kazdy wie, ale ze
      rowniez oplacaja agencikow aby zostawiali na forach pro-zydowskie komentarze to
      juz przypomina PRL.. no tak.. komune rowniez zydzi wymyslili (np. Marx) - czy
      zydzi sa komuna deniers?

funny5 napisała:

> Slusznie Polacy sie wycofali

• kpix [...] 21.04.09, 22:45
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • kpix [...] 21.04.09, 22:47
    • acidhead Izrael=apartheid 21.04.09, 22:51
      a poza tym-pamiętamy te posty ze stycznia-tak,tak-Gaza.....kto tu jest
      rasistą????????????
      • grunwald11 Re: Izrael=apartheid 21.04.09, 23:56
        Acidhead, jesteś w wielkim niebezpieczeństwie, poziom jadu którym
        ziejesz osiągnął już punkt krytyczny, lada chwila może Cię szlag
        trafić!
        Masz wielkie szanse że pójdziesz do Raju, do Allaha, razem z Twymi
        przyjaciółmi szahidami i bohaterami którzy chowają się za babami i
        dzieciakami walcząc z izraelskimi przedszkolakami.
        Twoją tragedią będzie to, że w Raju wszystkie dziewice dostali po
        znajomości hamasowcy , na Ciebie natomiast czekają 72 kozy,
        dziewice z odzysku , każda z 10 koźlątek płci żeńskiej .
        • acidhead Re: Izrael=apartheid 22.04.09, 11:52
          grunwald11 napisał:

> Acidhead, jesteś w wielkim niebezpieczeństwie, poziom jadu którym
          > ziejesz osiągnął już punkt krytyczny, lada chwila może Cię szlag
          > trafić!
          > Masz wielkie szanse że pójdziesz do Raju, do Allaha, razem z Twymi
          > przyjaciółmi szahidami i bohaterami którzy chowają się za babami i
          > dzieciakami walcząc z izraelskimi przedszkolakami.
          > Twoją tragedią będzie to, że w Raju wszystkie dziewice dostali po
          > znajomości hamasowcy , na Ciebie natomiast czekają 72 kozy,
          > dziewice z odzysku , każda z 10 koźlątek płci żeńskiej .

BUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAA!!!!!no coments żałosny przykuku.moge ci już tylko
          współczuć.śmiech pusty mnie ogarnia..
          ps:a ta ksywa to tak dla zmyły?że niby ty Polak jesteś?BUHAHAHAAA
    • kpix [...] 21.04.09, 22:57
    • kpix [...] 21.04.09, 22:59
    • acidhead [...] 21.04.09, 23:01
    • kpix [...] 21.04.09, 23:11
      • highalt Talking with Jews (or not) 21.04.09, 23:24
        Talking with Jews (or not)

Kevin MacDonald

February 10, 2009

A topic that is not discussed enough is the screaming, in-your-face, hostile
        aggression that people must withstand when they dare to trample on Jewish
        sensibilities. We are not talking about the sophisticated rationalization one
        sees in the op-ed pages of the mainstream media, or even the smear techniques of
        organizations like the ADL or the SPLC. We are talking about interpersonal
        aggression. There is something absolutely primal about it.

www.theoccidentalobserver.net/articles/MacDonald-talk.html

kpix napisał:

> człowieku takie teksty nadają się na sprawę karną!
        > po prostu sio trollu
        • kpix no nie wytrzymam :) 21.04.09, 23:27
          człowiek z którego wprost bucha agresją i skrajnym rasizmem
          jeszcze śmie przytaczać czyjeś zdania o "interpersonal aggression."

no ubaw na smutno no...
          • highalt ile ci placa ? 21.04.09, 23:35

za ten belkot?

pix napisał:

> człowiek z którego wprost bucha agresją i skrajnym rasizmem
            > jeszcze śmie przytaczać czyjeś zdania o "interpersonal aggression."
            >
            > no ubaw na smutno no...

• kpix czym się nafaszerowałeś? 21.04.09, 23:37

bo naziolstwem z ciebie aż bucha...
      • annaste1 Re: eksponat skinolstwa się odezwał 22.04.09, 01:10
        kpix napisał:

> człowieku takie teksty nadają się na sprawę karną!
        > po prostu sio trollu
        No prosze! To juz do tego doszlo ze wyciagnales bron ostateczna kpix czyli oskarzenie o bycie trollem!!!! HA HAHAHAHHAAAAAAA HAHAHA,
        no nie poc sie tak nie poc! juz dniowke wysluzyles! moze ci nawet premie dadza, kto wie? w necie i to nie tylko w Europie glosno a nawet bardzo glosno o tym jak to rasisci nie mieli innego wyjscia tylko wyjsc! Nawet jak na glowie staniesz to nie zeskrobiesz tego ze wszystkich komentarzy!!!!! HHHHAHAAAAAAAHAA
        • kpix Re: eksponat skinolstwa się odezwał 22.04.09, 01:41
          co świrku, brakuje ci argumentów to dołączasz do chórku pomawiaczy
          o agentów? Broń sieghalta, broń. Ciekawe kto o zdrowych zmysłach
          uzna po następujących tekstach że gość nie jest naziolem:

- "ściągnij portki"
          - "jesteś jewjebem"
          - "pocaluj mnie w dupe jewjebu"
          - "Powiec kim jest twoja matka?"
          - "jewjebus kacap!"
          - "jak sobie zrobisz tatuaz numerku na rece to ludzie uwierza wam
          w ten belkot"
          - "ty zydowska glino.. ty jestes parszywa wrenda kurwa"
          - "wasze dni sa juz policzone"

No po prostu żaden rasizm! Co to to nieee :) Ale to za to napiszemy
          posta że kpixowi premię płacą...

Dlaczego z tak wielu obrońców Palestyńczyków zionie fetor?
          • annaste1 Re: eksponat skinolstwa się odezwał 22.04.09, 02:17
            kpix napisał:

> co świrku, brakuje ci argumentów to dołączasz do chórku pomawiaczy
            > o agentów? Broń sieghalta, broń. Ciekawe kto o zdrowych zmysłach
            > uzna po następujących tekstach że gość nie jest naziolem:
            >
            > - "ściągnij portki"
            > - "jesteś jewjebem"
            > - "pocaluj mnie w dupe jewjebu"
            > - "Powiec kim jest twoja matka?"
            > - "jewjebus kacap!"
            > - "jak sobie zrobisz tatuaz numerku na rece to ludzie uwierza wam
            > w ten belkot"
            > - "ty zydowska glino.. ty jestes parszywa wrenda kurwa"
            > - "wasze dni sa juz policzone"
            >
            > No po prostu żaden rasizm! Co to to nieee :) Ale to za to napiszemy
            > posta że kpixowi premię płacą...
            Czyli ty mi od swirkow mozesz wymyslac ale ciebie nie moga inni przezywac? No to smutne ze tak cie przezywaja ale wez pod uwage ze to sa skutki desperacji, w koncu nie zawsze trafia sie taki ciemny beton:):):) o , przepraszam znowu mi sie wymsknelo ale ja juz tez nie wyrabiam tych twoich komentarzy o demagogii nie wspominajac. Kpix- wszystko jedno czy ty jestes Izraelczykiem czy Polakiem, nie jest istotne jaka wiare wyznajesz ale jestes bezczelnym slugusem lizacym dupe ludziom majacym pieniadze, dostep do nowoczesnej broni i zero moralnosci. jesli nie maja moralnosci to jakie prawo moga miec do zadania tej moralnosci od innych? Zadne i wlasnie to wytknal im w obecnosci mediow calego swiata Ahmadinejad!
            "juz ci udowodnilem"--gowno mi udowodniles, nie pisalam wiecej bo po prostu jestes nudny i tyle.............
            • annaste1 Re: eksponat skinolstwa się odezwał 22.04.09, 02:58
              annaste1 napisała:

> kpix napisał:
              >
              > > co świrku, brakuje ci argumentów to dołączasz do chórku pomawiaczy
              > > o agentów? Broń sieghalta, broń.
              > Czyli ty mi od swirkow mozesz wymyslac ale ciebie nie moga inni przezywac? No t
              > o smutne ze tak cie przezywaja ale wez pod uwage ze to sa skutki desperacji, w
              > koncu nie zawsze trafia sie taki ciemny beton:):):) o , przepraszam znowu mi si
              > e wymsknelo ale ja juz tez nie wyrabiam tych twoich komentarzy o demagogii nie
              > wspominajac. Kpix- wszystko jedno czy ty jestes Izraelczykiem czy Polakiem, nie
              > jest istotne jaka wiare wyznajesz ale jestes bezczelnym slugusem lizacym dupe
              > ludziom majacym pieniadze, dostep do nowoczesnej broni i zero moralnosci. jesl
              > i nie maja moralnosci to jakie prawo moga miec do zadania tej moralnosci od inn
              > ych? Zadne i wlasnie to wytknal im w obecnosci mediow calego swiata Ahmadinejad
              > !
              > "juz ci udowodnilem"--gowno mi udowodniles, nie pisalam wiecej bo po prostu jes
              > tes nudny i tyle.............

A poza ty wez sie "normalny czlowieku" zastanow co ty popierasz? Przeciez nie chodzi o jakas marna egzystencje tylko o cos wicej, zastanowiles sie moze kiedys co sie stanie jesli po Iranie przyjdzie kolej na kolejna i kolejna interwencje, zastanowiles sie przez moment kto moze byc nastepny na liscie? A jak juz caly swiat bedzie plonal to co tez z kolegami na jakas inna planete sie wyprowadzisz bo stad juz w takim przypadku nikt z zyciem nie ujdzie. No ja osobiscie bym chetnie widziala przemysl zbrojeniowy przeksztalcony na przemysl statkow kosmicznych....
              IZRAEL I IZRAELCZYCY prawdziwi tacy ktorzy naprawde mysla o dobrze dla swojego Narodu musza byc przykladem DEMOKRACJI i nie osiagna tego Sila i to przy uzyciu NIELEGALNEJ BRONI mordujac PRZY OKAZJII 350 dzieci! Ty normalny czlowieku nie przytakuj ludziom ktorzy sami sobie szykuja bigos, nieswiadomie i bezmyslnie. Pamietaj ze ten bigos tez bedzie musial zezrec jak tak dalej pojdzie. Dotarlo?
              • zz26 annaste 22.04.09, 10:50
                jak to jest jak Izrael zabije palestyńskie dziecko to ty pierwsza krzyczysz jaki
                to bestialski naród ale jak Arabowie z gazy szkolą dzieci na żołnierzy to nawet
                sie o tym nie zająkniesz
                poza tym wytłumacz mi na czym polega odzyskanie niepodległości w gazie rządzi
                tam Hamas nie ma tam izraelskich żołnierzy (przynajmniej nie było przed wojna)
                więc co musi sie jeszcze stać aby=s stwierdziła że gaza jest niepodległa?
              • kpix Re: eksponat skinolstwa się odezwał 22.04.09, 11:58
                no peewnie, jestem (cyt.) betonem ktory lize dupe za pieniadze.
                - nie ma intencjonalnego mordowania cywili przez kilkadziesiat
                lat
                - nie bylo zadnych agresji krajow arabskich na Izrael
                - to absolutnie nie Iran grozil pierwszy (i to przez lata)
                destrukcja drugiego kraju
                - te wszystkie przemowy mullow, pelne nawolywania do
                ludobojstwa otwartym tekstem - tego w ogole nie ma!
                - nie ma wpajania malym dzieciom dzihadyzmu w palestynskich
                szkolach i uczenia ich wersji historii rodem z Orwella
                - nie ma zadnego sponsoringu terrorystow przez Iran,
                zadnych obozow szkoleniowych, zadnego szmuglu rakiet
                - przez 3 lata po wycofaniu sie Izraelczykow z Gazy nie bylo
                zadnych tysiecy rakiet ani mozdzierzy
                - w ogole nie bylo militarnej prowokacji Hamasu w grudniu
                2008 roku
                - nie bylo tych setek otwartych oswiadczen publicznych Hamasu,
                ze nie ma zadnych negocjacji, tylko militarna agresja
                - kultura polityczna Palestynczykow absolutnie nie jest
                pelna agresji i wcale nie bylo zabijania sie miedzy soba -
                od terroru radykalow absolutnie nie zginelo kilka tysiecy
                setki samych Palestynczykow
                - Hamas absolutnie nigdy nie torpedowal negocjacji pokojowych,
                nie anulowal porozumien w Oslo, nie odpowiedzial na arabska
                inicjatywe pokojowa bomba w dyskotece w Nahariji (30 trupow)

to po nic innego, jak kpix (cytuje:) lize dupe ludziom majacym
                pieniadze :) szczyty hipokryzji i bezczelnosci annaste,
                szczyty!
    • kpix ADMIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! 21.04.09, 23:23
      > ty zydowska glino.. ty jestes parszywa wrenda kurwa

Boże broń Palestyńczyków od takich obrońców....
    • highalt [...] 21.04.09, 23:29
    • eva15 Logika dla tęgich głów, nie dla Watykanu 21.04.09, 23:51
      "(...) wicepremier Izraela Silwan Szalom, który we wtorek uczestniczył w 18.
      Marszu Żywych w byłym niemieckim obozie zagłady Auschwitz, porównał Iran do
      hitlerowskich Niemiec(...)".

No proszę, a to ci dopiero. Izraelskie porównanie Iranu do hitlerowskich
      Niemiec nie powoduje bojkotu Izraela, irańskie porównienie Izraela do
      hitlerowskich Niemiec jak najbardziej.
      • grunwald11 Re: Logika dla tęgich głów, nie dla Watykanu 22.04.09, 00:07
        Ewuniu, podskocz pod GS bo tam Acidhead z kolegami wali już
        drugiego "mamrota" masz szanse że sie załapiesz na kilka łyków.
      • zz26 Re: Logika dla tęgich głów, nie dla Watykanu 22.04.09, 10:52
        > No proszę, a to ci dopiero. Izraelskie porównanie Iranu do hitlerowskich
        > Niemiec nie powoduje bojkotu Izraela, irańskie porównienie Izraela do
        > hitlerowskich Niemiec jak najbardziej.

w 3 rzeszy homoseksualistów zsyłano do obozów a w iranie wiesza sie ich na
        dźwigach wiec jest podobieństwo stąd te porównania
        • eva15 Re: Logika dla tęgich głów, nie dla Watykanu 22.04.09, 11:22
          W 3. Rzeszy bombardowano, wypędzano, zamykano w obozach i mordowano całe narody
          z rasistowskich powodów i oraz dla uzyskania Lebensraum.

Też całkiem jak w dzisiejszym Iranie?
    • kangur_01 Samo bojkotowanie to juz przyznanie racji 22.04.09, 00:48
      • eva15 Re: Samo bojkotowanie to juz przyznanie racji 22.04.09, 01:37
        Poniekąd tak. Bo to przyznanie się do braku odwagi w bronieniu swych własnych
        argumentów na forum innym, dużo trudniejszym niż własne-klakierskie. Ten brak
        odwagi i logicznych narządzi dysputy świadczy o jakości tych nieobronionych
        argumentów...
    • kangur_01 Apel uczestników konferencji w Genewie przyjęty.. 22.04.09, 02:54
      Ewidetny brak arumentow na obrone
      • annaste1 Na szczescie jest nadzieja. 22.04.09, 04:16
        www.guardian.co.uk/world/2009/apr/22/barack-obama-middle-east-peace
        Barack Obama begins push for Middle East peace
        Binyamin Netanyahu, Israel's prime minister, has been pencilled in for a visit to the White House in the middle of next month. Netanyahu, since becoming prime minister, has refused to acknowledge the right of the Palestinians to a state of their own, as his predecessor had. But Obama yesterday stated firmly his commitment to the creation of an independent Palestinian state alongside Israel.
    • acidhead wszystkie zwierzęta są równe,ale są zwierzęta równ 22.04.09, 12:08
      żeby było jasne:Izrael jest takim samym terrorystycznym tworem jak Hamas czy
      Al-Kaida.tyle że bardziej "legalnym".mówisz kpix o sponsorach Arabskich
      wspierających Hamas.ok!a ile setek miliardów dolarów wpompowała żydowska
      diaspora w Izrael z jego rozbuchanym militaryzmem,nielegalnymi bombami atomowymi.
      ps:za Wikipedią:
      Na szczególną uwagę zasługuje akcja Mossadu pod kryptonimem "Operacja Plumbat",
      której celem było zdobycie uranu potrzebnego do produkcji izraelskiej bomby
      atomowej. Akcja polegała na przejęciu ładunku 200 ton tlenku uranu przewożonego
      statkiem towarowym "Scheersberg A" z Antwerpii do Palermo. Operacja Plumbat
      wykonana została 17 listopada 1968, i zakończyła się całkowitym sukcesem. Cała
      historia akcji kradzieży uranu przez Mossad wyszła na jaw po aresztowaniu
      jednego z agentów Mossadu w Norwegii. Ta nielegalna, niezgodna z prawem
      międzynarodowym akcja, pozwoliła Izraelowi nadać miano nuklearnego mocarstwa
      światowego.

pomyśl kpix co by się stało gdyby tego czynu dokonali "palestyńscy terroryści"?
      • kpix mylisz sie. 22.04.09, 15:01
        Mylisz sie. Izrael ma pewien odsetek hamulcowych, ale ten odsetek
        wsrod ugrupowan palestynskich jest nieporownywalnie wiekszy.
        naprawde nie widzisz, co narobily te grupy, gdy ten kraj sam z
        siebie sie wycofal z Gazy i Pld Libanu? Nie uwazasz ze za taki ruch
        nalezy sie choc propozycja negocjacji pokojowych ze strony
        Palestynczykow? Nie widzisz, jak Hamas najzupelniej otwarcie
        taranuje wszelkie mozliwe sposoby pokojowego rozwiazania tego
        konfliktu? Jak storpedowal arabska inicjatywe pokojowa z 2002 r.
        zamachem bombowym w Nahariji w przeddzien podpisania tej inicjatywy?
        Jak doszedlszy do wladzy anulowal wszystko to, co w negocjacjach w
        Oslo osiagnieto i podpisano? Jak komisarz EU Ferrero-Waldner dala im
        3 miesiace na powrot do stolu negocjacyjnego i dostala tylko
        potwierdzenie tej negacji? Jak Hamas zabijal setki ludzi z wlasnego
        narodu, bo Fatah osmielil sie pojsc na negocjacje z sasiadem? Jak z
        granicy w Rafah uciekli legalni obserwatorzy z UE, bo im Hamas
        zagrozil? Nie pamietasz, jak Hamas przerwal zawieszenie broni
        i w jeden tydzien polecialo z Gazy 100 rakiet? Kto tu sie naprawde zaparl?

Co z tego ze czesc uranu przejeto nielegalnie - czesc Francja
        dostarczyla zupelnie legalnie i biorac pod uwage sugerowana liczbe
        glowic: kilkadziesiat - jest niemozliwe, ze bez tej operacji Izrael
        nie mialby glowic, a z ta operacja - ma. O tej sprawie wiadomo na
        pewno: temu krajowi potrzebny jest atom do samoobrony. Zademonstrowal
        juz w kilku wojnach ze go nie uzyje, dopoki nie zostanie zmuszony do
        ostatecznosci. Arabowie sie tej broni nie boja, bo o tym wiedza -
        najlepszy dowod, ze przez dziesiatki lat nie rozpoczeli biegu po
        atom. Gdyby poczuli sie zagrozeni, zrobiliby to. O tym kraju wiadomo
        tez na pewno, ze nie dopusci do proliferacji atomu. Tymczasem Iranowi
        bron ta nie jest do niczego potrzebna. Izrael nie nic w swojej
        ideologii, zahaczajacego o Iran, zas chomeinizm ma. Zdobycie przez
        Iran broni jadrowej spowoduje natychmiastowy wyscig po atom wsrod
        krajow arabskich - i taki bedzie tego efekt: atomowy Bliski Wschod.
        • wet3 Re: kpix 22.04.09, 15:15
          To ty sie mylisz. Powiedz mi dlaczego Izrael zignorowal propzycje
          Saudyjczykow zakladajace granice z 1967 roku i gwarancje istnienia
          oraz uznanie Izraela przez wszystkie panstwa arabskie???
          PS - W tej propozycji pominieto nawet prawo wygnanych Palestynczykow
          do powrotu.
          • kpix Re: kpix 22.04.09, 15:27
            > To ty sie mylisz. Powiedz mi dlaczego Izrael zignorowal propzycje
            > Saudyjczykow zakladajace granice z 1967 roku i gwarancje istnienia
            > oraz uznanie Izraela przez wszystkie panstwa arabskie???

Bardzo prosta odpowiedz: dlatego ze kraje arabskie odmowily
            wszelkiego negocjowania w sprawie tej propozycji. Zostalo to
            przedstawione publicznie jako take it or leave it. Przeczytaj dalej.

> PS - W tej propozycji pominieto nawet prawo wygnanych Palestynczykow
            > do powrotu.
            Wecie3, czy czytales kiedykolwiek te rezolucje? Punkt b) brzmi tak:
            (b) Attain a just solution to the problem of Palestinian
            refugees to be agreed upon in accordance with the UN General
            Assembly Resolution No 194
            en.wikipedia.org/wiki/Arab_peace_initiative#The_declaration
            Co to oznacza zgodnie z litera? Ni mniej ni wiecej, jak przyjazd 4
            milionow Palestynczykow do Izraela, czyli de facto koniec tego
            panstwa. I o tym wlasnie chcial Olmert negocjowac - i wlasnie tu
            napotkal opor.

A ja chcialbym sie spytac: czy kraje arabskie zaproponowaly
            odszkodowanie za wyrzucenie kilkuset tysiecy Zydow ze swoich
            krajow? Tutaj nie nalezy sie "just solution", czy moze ich po prostu
            wolno bylo wywalic, kradnac im czesto mienie i ziemie? Przeciez to
            jest temat do negocjowania - dlaczego wiec te kraje odmowily
            negocjacji?
            • kongreszydowski Re: kpix 22.04.09, 15:43
              kpix napisał:
              > A ja chcialbym sie spytac: czy kraje arabskie zaproponowaly
              > odszkodowanie za wyrzucenie kilkuset tysiecy Zydow ze swoich
              > krajow?

Okolo 950000. Wedlug naszych informacji nie zaproponowaly.
              • wet3 Re: kongreszydowski 23.04.09, 01:43
                kongreszydowski napisał:

> kpix napisał:
                > > A ja chcialbym sie spytac: czy kraje arabskie zaproponowaly
                > > odszkodowanie za wyrzucenie kilkuset tysiecy Zydow ze swoich
                > > krajow?
                >
                > Okolo 950000. Wedlug naszych informacji nie zaproponowaly.

Rachunek jest bardzo nierowny - 950 tys. Zydow to nie ponad 3
                miliony Palestynczykow. Poniatno?!
                • kongreszydowski Re: kongreszydowski 23.04.09, 12:04
                  Drogi nieznajet3!

Zgadzamy sie z Toba. Rzadko masz racje, ale nawet jesli ja masz to
                  sie mylisz. Rachunek jest nierowny, ale czy jest o co sie spierac?
                  250000 w jedna czy w druga strone, to przeciez detal. Gwoli
                  nieistotnej scislosci:

Rok 1948
                  950000 Zydow
                  700000 Palestynczykow.

Zrozumiano?

kongreszydowski

PS. Przypomina nam to troche Twoje fabulistyczne szacowania
                  hipotetycznej ilosci Polakow w sytuacji gdyby bitwa pod Grunwaldem
                  nie miala miejsca oraz domaganie sie (na podstawie tych oszacowan)
                  zwiekszenia ilosci polskich miejsc w Parlamencie Europejskim.

wet3 napisał:
                  > kongreszydowski napisał:
                  >
                  > > kpix napisał:
                  > > > A ja chcialbym sie spytac: czy kraje arabskie zaproponowaly
                  > > > odszkodowanie za wyrzucenie kilkuset tysiecy Zydow ze swoich
                  > > > krajow?
                  > >
                  > > Okolo 950000. Wedlug naszych informacji nie zaproponowaly.
                  >
                  > Rachunek jest bardzo nierowny - 950 tys. Zydow to nie ponad 3
                  > miliony Palestynczykow. Poniatno?!

• kpix wet skad Ci sie to wzielo? 23.04.09, 12:53
                  Wet3 co Ty mowisz? Wg ONZ liczba wyrzuconych Palestynczykow to 711
                  tysiecy. Ta liczba wzrosla z latami, bo potomkowie: Palestynczycy maja
                  ogromny przyrost naturalny. Czy myslisz, ze liczba potomkow kilkuset
                  tysiecy Zydow wyrzuconych z krajow arabskich nie wzrosla niby?
                  Dzisiaj w samym Izraelu potomkow Zydow z krajow Arabskich jest
                  40% populacji zydowskiej, czyli 2 miliony. Dodaj sobie do tego
                  potomkow ktorzy wyemigrowali do reszty swiata - dostaniesz bardzo
                  podobne liczby.

to, ze wszyscy placza za wyrzuconymi tylko jednej strony, a na
                  podobna liczbe wyrzuconych ze strony drugiej sie kladzie lache
                  jest po prostu skandalem. Mimo to Izrael sobie z tym poradzil
                  w 10-20 lat - nagle kraje arabskie nie moga sobie problemu
                  zorganizowac w 60 lat i wyciagaja kase od EU i swiata zachodniego
                  - to jest zenua po prostu.
                  • kongreszydowski Re: wet skad Ci sie to wzielo? 23.04.09, 13:43
                    kpix napisał:
                    > kraje arabskie nie moga sobie problemu
                    > zorganizowac w 60 lat i wyciagaja kase od EU i swiata zachodniego
                    > - to jest zenua po prostu.

Mamy odmienne zdanie. Wyciaganie kasy nie jest zenada. My to
                    nazywamy dobry interes. Zenada jest dawanie kasy. Unikamy!

kongreszydowski

• kongreszydowski Apel uczestników konferencji w Genewie przyjęty.. 22.04.09, 14:01
      Wstalismy. Zjedlismy sniadanie. Dokonalismy czynnosci higieniczno-
      fizjologicznych.

Odcielismy kupony od cudzych akcji.
      Odcielismy wiecej kuponow od cudzych akcji.
      Odcielismy jeszcze wiecej kuponow od cudzych akcji.

Zmeczylismy sie. Opoczywamy. Odpoczywamy czytajac. Zwlaszcza teksty
      na forum GW.

Wzruszaja nas eseje o charakterze introspekcyjnym.
      Autopschychoanaliza. Ciekawe, ze zawsze sa one produkowane przez
      nieszczesnikow przesiaknietych pesymizmem, zakompleksionych,
      otoczonych przez rzesze wrogow, ktorych koniecznie trzeba zwalczac.
      (Swietne sherry!) Jako konrast dla otaczajacego go zla osobnik taki
      wyszczegolnia pewna ilosc wlasnych, szlachetnych (w jego mniemaniu)
      cech, zwlaszcza wrazliwosc na wszelkie przejawy zla (zla w jego
      mniemaniu):

"Ponioslo mnie wtedy i ponosi za kazdym razem kiedy widze oblude,
      zaklamanie, falsz i hipokryzje."

(Nie jest jasne, czy np. dostrzezenie tylko obludy juz ponosi, czy
      tez musza wystapic rowniez pozostale elementy ciagu.)

Wpatrzony w siebie nieszczesnik moze latwo przeoczyc, ze nie zawsze
      jest on takim altruista za jakiego siebie lansuje:

"Powiedz mi tylko jaki Ty masz interes broniac tak zaciecie
      zdawaloby sie tak odleglego kraju? Co Ciebie z nim laczy? Czy to
      tylko przypadek ? Dlaczego nie bronisz z taka werwa np. Kurdow,
      Armenczykow,Afro-Amerykanow,Aborygenow czy Palestynczykow ?"

Sugerowac to moze, ze ewentualna samochwalebna wrazliwosc nie jest
      wrazliwoscia bezinteresowna ani tez uniwersalna. Zarowno istnienie
      interesu jak i kwestia narodowosci odgrywac moga znaczna role. (Czy
      nasz cierpiacy Werter zaangazowny jest w walke Eskimosow norweskich?
      )

Odcielismy kolejne kupony od cudzych akcji. Narodowosc ich
      posiadaczy nie ma dla nas zadnego znaczenia.

Jeszcze kieliszeczek sherry.

Werter wie, ze on ma prawa. Prawa moralne. Nie wszyskim jest dane
      miec takie prawa, ale on je ma. Ma je jako Polak:

"jako Polak mam przeciez moralne prawo"

Centralnym elementen powodujacym glebokie cierpienia bywa jednak
      ciezar wiedzy. Werter jest swiadomy swej otwartosci, nieomylnosci,
      znajomosci prawdy i jej pochodzenia:

"Nie tkwie w bledzie poniewaz jestem otwarty na wiele zrodel
      informacji (od Haaretz, Achronoth po Democracynow, FreespeachTV,
      Guardian, Reuters itp.) Prawda wyglada jednak inaczej niz
      sugerujesz."

Pora na lunch. Na dzisiaj za powiadano golonke po staropolsku. Ale,
      zaraz ... , Werter pisze o nas!:

"kongreszydowski daje caly ocean antysemitom"

Chwileczke, byc moze antysemici daja spowrotem? To wyjasnialoby
      dramatyczny wzrost dochodow od czasu rozpoczecia naszych publikacji
      na lamach forum. Oddzial propagandy musi to zbadac!

O, jeszcze cos. Zacpany wlasnymi mdlosciami Werter odkrywczo porusza
      kwestie egzystencjalne:

"innymi idziemy drogami oby do tego samego celu."

Brzmi nieco biblijnie, ale zgadza sie. Wszyscy osiagniemy ten cel.

Pora na golonke.

metenburg napisala/napisal (sprawa plci nie jest wyjaniona):
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=94348008&wv.x=2&a=94360860

• metenburg Re: Apel uczestników konferencji w Genewie przyję 23.04.09, 13:17
        Challenge accepted!
    • tbotox Prez. Iranu to rowny gosc. Lubie go. 23.04.09, 05:07
      Ahmadinejad pwiedzial prawde, a jak sie to komus nie podoba to trudno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka