bwwald07 Legendarny Tusk 23.04.09, 22:22 A czy Pana Premiera Tusku nie zatkały wypociny tej Pani za rządów PiS? Miał Pan wtedy pomroczność jasną, czy dopiero teraz zaczyna myśleć szarą masą? Ciekawe, czym wcześniej myślał (aż mi się zbiera na wymioty), skoro jego podwładni zgodzili się na występ tej Pani przed komisją sejmową. Żenada - "Donaldu Tusku". Posłowie, którzy głosowali na tak za "legendarną Fotygą" powinni byś skierowani do psychiatry zamiast zasiadać w ławach _osielskich_ (bez p na początku). Tępe maszynki partyjne do głosowania ;( Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 O ile polityka zagraniczna z czasów PiSu ... 23.04.09, 22:22 O ile polityka zagraniczna z czasów PiSu i p. Fotygi była jednym wielkim skandalem, poróżniła nas z nie tylko z Rosją (co miało brzemienne skutki gospodarcze) ale i z przyjaznymi nam po wiekach Niemcami, o tyle polityka zagraniczna rządu PO/PSL jest bodaj największym jego osiągnięciem: normalizacja stosunków z wszystkimi sąsiadami Polski! Miałbym nieśmiałe pytanie do p. Fotygi, na tle jej wypowiedzi: "Człowiek o moim życiorysie ...": jaki szczegół jej biografii upoważnia ją do tak pochlebnego wypowiadania się o samej sobie? Była może odważnym konspiratorem antykomunistycznym, organizowała strajki, cierpiała SBeckie szykany, była więziona za swe przekonania, doprowadziła do zwycięstwa SOLIDARNOŚCI??? Czy też wydaje jej się, że biuzia w ciup, kontredance, ten specyficzny uśmiech i cedzenie słów - to dowód mistrzostwa dyplomatycznego? Odpowiedz Link Zgłoś
jkdino49 Re: O ile polityka zagraniczna z czasów PiSu ... 24.04.09, 00:22 Mówiąc o swoim życiorysie, pani Fotyga miała na myśli wyłącznie swoje wielkie uwielbienie dla Lecha Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kichnij Anna nadaję się na szypra w .... 23.04.09, 22:23 maszoperii Donalda, czyli jej miejsce na placówce w Prusach Wschodnich. Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Tusk o słowach Fotygi: Też mnie zatkało 23.04.09, 22:30 ja naprawdę nie rozumię dlaczego Pan Prezydent tak tą Fotygę lansuje, mało jest w Polsce takich zwolenników braci Kaczyńskich, jak ja, ale tego doprawdy nie rozumię, PO to złodzieje i karierowicze, ot co, im wcale nie chodzi o dobro Polski, ale Panie Prezydencie, niech Pan przez tą Fotygę nie traci ostatnich sympatyków, taki ambasador, to może być nawet łajza i oszust, ale prezencję musi mieć, ja w imieniu środowiska mi bliskiego, bliskiego PiS, nie widzę uzasadnienia, nie lubię Wałęsy, ale go zacytuję ona " ani be ani me ani kukuryku" trzeba tam być takim "aparatem" jak Berlusconi, a nie mieć prezencję downa, taka prawda, może ona i mądra, ale co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald07 Re: Tusk o słowach Fotygi: Też mnie zatkało 23.04.09, 22:40 maxymus1 napisał: > ja naprawdę nie rozumię dlaczego Pan Prezydent tak tą Fotygę > lansuje, www.youtube.com/watch?v=jUyOFyFDRP0 170-180 sekunda ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Tusk o słowach Fotygi: Też mnie zatkało 23.04.09, 22:55 maxymus1 napisał: > ja naprawdę nie rozumię dlaczego Pan Prezydent tak tą Fotygę > lansuje, mało jest w Polsce takich zwolenników braci Kaczyńskich, > jak ja, ale tego doprawdy nie rozumię, PO to złodzieje i > karierowicze, ot co, im wcale nie chodzi o dobro Polski, ale Panie > Prezydencie, niech Pan przez tą Fotygę nie traci ostatnich > sympatyków, taki ambasador, to może być nawet łajza i oszust, ale > prezencję musi mieć, ja w imieniu środowiska mi bliskiego, bliskiego > PiS, nie widzę uzasadnienia, nie lubię Wałęsy, ale go zacytuję ona " > ani be ani me ani kukuryku" trzeba tam być takim "aparatem" jak > Berlusconi, a nie mieć prezencję downa, taka prawda, może ona i > mądra, ale co z tego? Wiesz dlaczego ja tak popiera?zobacz na jej wykrzywione usta,od obciagania karasia temu gudłajowi. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Re: Tusk o słowach Fotygi: Też mnie zatkało 23.04.09, 23:14 A ja rozumiEM,ze ty nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
edmolski Tusk o słowach Fotygi: Też mnie zatkało 23.04.09, 22:31 Kolejny raz prezydencik udowadnia ,że "oni" stoją tam gdzie stali komuniści.Żenujący polityczny szantaż ,który ma wynieść na ciepłą posadkę urzędnika miernego ale wiernego i oddanego do śmierci.Nie o taką Polskę prezydencie walczyliśmy!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
moskala69 Tusk o słowach Fotygi: Też mnie zatkało 23.04.09, 22:34 Bo umysł nie był w stanie pojąć o co chodzi w słowach Pani Anny. Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Tusk o słowach Fotygi: Też mnie zatkało 23.04.09, 22:36 lepiej, zeby wszyscv ambasadorzy byli jako pelniacy obowiazki, niz jedna fatyga przy ONZ. Dla kaczynskiego TS od zaraz, dosc szkodnictwa. Odwolac go z prezydentury! Odpowiedz Link Zgłoś
vaclavnewyork Tusk jest zatkany od momentu objecia fuchy 24.04.09, 01:55 premiera i nic nie jest w stanie Go odetkac nawet palikmioty.On sie nsdaje tak do rzadzenia jek Rydzyk do tanczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Tusk o słowach Fotygi: Też mnie zatkało 24.04.09, 08:29 gburiaifuria napisała: > Dla kaczynskiego TS od zaraz, dosc szkodnictwa. Odwolac go z > prezydentury! Niestety, niewykonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
sw.patryk Re: Ambasady to przechowalnie, zsyłki lub nagrody 23.04.09, 22:37 " Legendarna " Fotyga , to moze jechac na rynek we Wrzeszcu , na Wyspianskiego kupowac warzywa, bo nie nadaje sie nawet do pracy,jako handlarka na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Radek nie daj ciała!To test na twoją lojalność 23.04.09, 22:38 wobec PO.Przybyłes z pis.Nie rób gnoju! Wypie...tą koczerge !Daj nam osapnąć.do k-wy nędzy Odpowiedz Link Zgłoś
rojblik Dziwna jakaś 23.04.09, 22:41 Dziwna jakaś ta p.Fotyga. Chyba coś ma z głową. Platformersi, którzy na nią głosowali w tej komisji, też chyba szurnięci. Odpowiedz Link Zgłoś
papa_s ONZ to Organizacja Nierobów 23.04.09, 22:41 Zjednoczonych. Siedzą tam takie Panie i Panowie Fotygi debatują o wszystkim i o niczym. Biorą kasiorę. I nic z tych debat nie wynika. W sam raz stanowisko dla Pani Fotygi... Odpowiedz Link Zgłoś
pierdoleagore1 Ambasady to przechowalnie, zsyłki lub nagrody 23.04.09, 22:41 Tuska zatkało.I teraz ma problem,bo zawarł układ z prezydentem Kwaczyńskim.Jak Fotyga zostanie ambasadorem,to będzie znaczyło,że podwładni Tuska mogą sobie jechac po rządzie ile wlezie. Odpowiedz Link Zgłoś
reali-sta1 Tusk o słowach Fotygi: Też mnie zatkało 23.04.09, 22:45 Jeżeli Pani Fotyga myśli i pracuje jak mówi - to lepiej niech zajmie się szydełkowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Tusk o słowach Fotygi: Też mnie zatkało 24.04.09, 08:36 reali-sta1 napisała: > Jeżeli Pani Fotyga myśli i pracuje jak mówi - to lepiej niech zajmie się > szydełkowaniem. A w sezonie - smażeniem konfitur; jest w tym dobra, jak twierdzi Mama Kaczyńska. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Tusk o słowach Fotygi: Też mnie zatkało 23.04.09, 22:47 Ta baba nie jest poraniona, tylko poroniona. A Kaczucha porośnie rzeżucha. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Tusk o słowach Fotygi: Też mnie zatkało 23.04.09, 23:01 j-50 napisał: > Ta baba nie jest poraniona, tylko poroniona. A Kaczucha porośnie > rzeżucha. =================================== He, he, he. Jak narazie, to Kacze Bajoro zagrywa tak, jak by to oni wygrali wybory. Wystarczy przejrzeć prasę i portale. A Trusiek znów pewnie w małgosinej szafie przeczekuje najgorsze i szuka "duchowego natchnienia". Pajac, a nie Szef Rządu. I tyle. --------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec im głosniej o Pisie tym dla Pisu gorzej 23.04.09, 23:05 coraz więcej ludzi ma dosyć tego zbiorowiska oszołomów więc niech ten cyrk z Fotygą się ciągnie i ciągnie. Pokazuje to tylko że prezydent jest mściwy i zawistny a liczy się dla niego tylko dobro Pisu - ludzie to widza i poparcie ma jakie ma ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
handzia55 Tusk o słowach Fotygi: Też mnie zatkało 23.04.09, 22:57 Pani Anna Fotyga nie jest poraniona tylko zwyczajnie popieprzona. Baba-Dziwo gdzie się toto ulęgło??? Odpowiedz Link Zgłoś
burek_polny Czy tej jedzy nie mozna wyslac 'w pis.du' ??? 23.04.09, 22:59 Mam juz jej serdecznie dosc ... Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec trzeba fotyge oddać do weterynarza 23.04.09, 23:00 skoro taka poraniona - albo ja uśpić Odpowiedz Link Zgłoś
sp2bzw Tusk o słowach Fotygi: Też mnie zatkało 23.04.09, 23:00 jeżeli Tusk i rząd nie "oddetka się" to ja pier... przyszłe wybory... po co głosować ? skoro "mój" rząd nie potrafi kupić sobie "myśliwskiego psa na kaczki" ? chyba jest teraz sezon ? skoro dopuszczamy do tego żeby taka "fotyga" była naszym (moim !) ? reprezentantem a jej szef kazał kupować sobie cały czas "kaczuszki" ? i jeszcze żeby jacyś moherowcy załatwili pare tysięcy miesięcznie skompromitowanym (i zatopionym, vide KURSK) "okrętom podwodnym" ?? POLITYKA JEST GORSZA OD FASZYZMU I RELIGI RAZEM WZIĘTYCH... chyba trzeba to wszystko olać... niech się sami wybierają, sami wyjeżdzają I SAMI ZA TO PŁACĄ !!! DLACZEGO JA MAM ICH OPŁACAĆ ZE SWOICH PODATKÓW ?? OK, edukacja, szkolnictwo, służby... ale DALCZEGO PŁACĘ ZA DUPY POLITYKÓW ?? Odpowiedz Link Zgłoś
cichoszasza wszystkich zatkalo 23.04.09, 23:06 Jakkolwiek panowie i panie politycy przyzwyczili nas nieco do niespojnych i nielogicznych wypowiedzi, to pani Fotyga jest w kategorii niespojnego belkotu klasa sama w sobie. Przeciez as trudno sobie zaczac wyobrazac jak ona moze Polsce zaszkodzic jezeli bedzie w ten sposob belkotac na arenie miedzynarodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
xplict Tusk o słowach Fotygi: Też mnie zatkało 23.04.09, 23:06 Nawet idiotka i kuchta potrafi domyślić się, kiedy ugryźć się w język... A Fotyga nie. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
kkrzyz no to po wypadku jej sie pogorszylo 23.04.09, 23:07 no to po wypadku jej sie pogorszylo Odpowiedz Link Zgłoś
bim41 4,6% deficytu finansów publicznych za 2008r. 23.04.09, 23:17 to mnie zatkało, zatkało mnie także to, iz w sprawozdaniu do KE rzad PO podał cyfrę 2,4%, okłamujac tym samym Brukselę. Zatkało mnie także to, iż po 4 miesiącach 2009r. rząd wyczerpał ponad 60 % zaplanowanego deficytu budżetowego na 2008r. Zatyka mnie także to, iż rzad zamierza podnieść składkę rentową oraz podatki. Zatkało mnie także to, ze podobno pkn orlen stracił na opcjach walutowych 2 mld zł. O tym jakoś wyborcza ani tvn nie informuje, za to jak kaczor puści bąka to przez tydzień wszystkie dziennikarzyny o tym gadają. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: 4,6% deficytu finansów publicznych za 2008r. 24.04.09, 08:59 bim41 napisał: > to mnie zatkało, zatkało mnie także to, iz w sprawozdaniu do KE (...) Czy Ty, aby, nie pomyliłeś wątków? Co ma Fotyga do deficytu? Odpowiedz Link Zgłoś
respiral Szantaż 23.04.09, 23:14 ...to nowa metoda w polskiej polityce. I tylko w polskiej. Gdyby podobna sytuacja miała miejsce w wieloletnich demokracjach ( a nie w 20-letniej) szantażujący polityk MUSIAŁBY podac sie do dymisji. No, w Polsce możemy tylko o tym pomarzyć przez (jeszcze) 608 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
tc2 Cos za cos czyli targ w targ 23.04.09, 23:18 Kwaczyński nie podpisze 6ciu nominacji, jak Fatyga nie poleci do ONZ... Ale ona naprawdę się nie nadaje! Jak może jedno z najbardziej widocznych (aczkolwiek jednocześnie jedno z najmniej ważnych) stanowisk być dane komuś tak nielojalnemu, komuś, kto na pewno będzie recenzował niepochlebnie każdy krok rządu? Sabo? (ziew) ta? (zieeew) żystce? Trzeba było po cichutku odciąć dostawy "kaczuszek". Zgodnie z ustawa o wychowaniu w trzeźwości, cenzurować kwacze zamówienia na okoliczność jakichkolwiek procentów. Prohibicja! Na głodzie Kwaczor podpisałby nawet AKT ODPĘPNIENIA i swój akces do SLD. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: W tej kobiecie inny świat,a tym świecie brat i 23.04.09, 23:34 POlityka zagra i konfitury z buraków. Z szejkami wódz nawiązał stosunki, więc zaprosił ich na poczęstunki. Przychodzi szejków ropy wycieczka, co w szatach sznurek to jest zawleczka. Za nimi idą kobiety boso, pod czadorami z drutem coś niosą. Toczą z mlaskaniem wartko rozmowy, wchodzi do głowy problem krajowy. Wszyscy rozumnie przy ropie mlaszczą, co nie pojmują bekną i klaszczą. Anna eF podaje konfitury, widzą złoto, meble i marmury. Mówią och Bolandy wielki królu, myśmy tak rozrywkowi do bólu. Podziwiają, masz tak wielki pa-łac. Musi zostawić bardzo duży plac? Ile tu służby można odprawić, jak ich hurysy mogą zabawić? Król, aż od pochwał bardzo nadęty, a w duszy mówią, bądź ty przeklęty. Sznurki, druciki trzymają w łapach. Nagle huk wielki, skąd taki zapach? Brzuch, odpala majestatu pycha, cała wycieczka więc smrodek wdycha. Zasypia szybko, służby specjalne. Mamy złoża. Tylko, że analne. Putin aż pyta, co to za mikstury? To tylko przecież Anny konfitury! www.youtube.com/watch?v=Vux4rjaafu8 Odpowiedz Link Zgłoś
ali57 Ambasady to przechowalnie, zsyłki lub nagrody 23.04.09, 23:46 he he POsrańcy zbiesił się pomiot ubekożydokomuny aż się zapluł Odpowiedz Link Zgłoś