Dodaj do ulubionych

Monnari upada

11.05.09, 11:05
Nowy synonim złego zarządzania - tsunami.
Obserwuj wątek
    • g_m11 Monnari upada 11.05.09, 11:30
      Czy ktos tu chciał przemycić sugestie aby państwo rekompensowało straty firm
      szyjacych w Chinach.Sadzę ,że to tylko niefortunne sasiedztwo dwóch tresci nie
      majacych ze soba wiele wspólnego. Niemniej warto to podkreślic ,żeby komuś do
      głowy nie przyszedł głupi pomysł.
    • alik_1980 Monnari upada 11.05.09, 15:22
      moze miasto Łódź odkupi ???
      ma wprawe w ratowniu PRYWATNYCH przedsięwzięć za SAMORZĄDOWE
      pieniadze
      trzeba złożyć propozycję radnym napewno się przychyą lekką ręką
      wydali 70 mln zł wydadzą i kolejne.
    • tanielatanie Monnari upada 11.05.09, 16:49
      Małe firmy są jak pojazdy naziemne. Duże firmy są jak samoloty. Paliwem
      lotniczym są ogromne linie kredytowe. Bank odcina paliwo i każdy zapikuje...
    • and_nowak Sraty pierdaty 11.05.09, 17:00
      Wszystko się sprzysięgło przeciwko firmie! Poprzednia firma też poległa w wyniku
      wprowadzenia VATu. Szkoda tylko że nie wiedziała o tym VATcie wcześniej i że to
      akurat ona poległa, a inni niekoniecznie...

Co do Monnari - to się nazywa "przegrzanie". Za dużo inwestowali (na kredyt), Za
      szybko chcieli się rozwijać. Byli wszędzie, wynajmowali Claudie Schiffer i
      samoloty. TYPOWE. Im szybciej jedziesz do góry, tym większa szansa, że spadniesz.

No, ale to już problem wierzycieli i drobnych udziałowców. Główni właściciele
      zapewne już myślą o otwarciu kolejnego biznesu...
      • tanielatanie Re: Sraty pierdaty 11.05.09, 23:41
        W branży obuwniczej do dnia dzisiejszego są duzi producenci i importerzy, którzy
        o VATcie nie słyszeli. Właściciel butiku z żeby uzyskać u nich fakturę to musi
        się nieźle natrudzić, a i tak dostaje się jakieś dziwadło. Nie wiem jakim cudem
        jeszcze funkcjonują. Bez pleców w urzędzie skarbowym to raczej niemożliwe.
        Najlepsze, że import sobie jadą w najlepsze bez żadnego cła i vatu. Pełen luz i
        to już długie lata. To co jednym przechodzi na luzaku to jest niepojęte, a taki
        Kluska za byle co poleciał...
    • olawojcik_ltd Monnari upada 20.09.10, 11:55

chłam sprzedają to upadają... kupiłam tunikę z angory (239,-), prototyp, obłazi jak nie wiem co, zareklamowałam, oczywiście odrzucili reklamację twierdząc, że to natura angory, że się "sypie"; byłam ich klientką, zostawiałam u nich co sezon po kilka tysięcy, ale już nie kupię nic - nie dziwię się, że padają, jaka kultura taka sprzedaż, poza tym tak naprawdę nic ciekawego nie mają, tylko ceny z kosmosu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka