vvoytaz 11.05.09, 11:05 Nowy synonim złego zarządzania - tsunami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
g_m11 Monnari upada 11.05.09, 11:30 Czy ktos tu chciał przemycić sugestie aby państwo rekompensowało straty firm szyjacych w Chinach.Sadzę ,że to tylko niefortunne sasiedztwo dwóch tresci nie majacych ze soba wiele wspólnego. Niemniej warto to podkreślic ,żeby komuś do głowy nie przyszedł głupi pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
alik_1980 Monnari upada 11.05.09, 15:22 moze miasto Łódź odkupi ??? ma wprawe w ratowniu PRYWATNYCH przedsięwzięć za SAMORZĄDOWE pieniadze trzeba złożyć propozycję radnym napewno się przychyą lekką ręką wydali 70 mln zł wydadzą i kolejne. Odpowiedz Link Zgłoś
tanielatanie Monnari upada 11.05.09, 16:49 Małe firmy są jak pojazdy naziemne. Duże firmy są jak samoloty. Paliwem lotniczym są ogromne linie kredytowe. Bank odcina paliwo i każdy zapikuje... Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Sraty pierdaty 11.05.09, 17:00 Wszystko się sprzysięgło przeciwko firmie! Poprzednia firma też poległa w wyniku wprowadzenia VATu. Szkoda tylko że nie wiedziała o tym VATcie wcześniej i że to akurat ona poległa, a inni niekoniecznie... Co do Monnari - to się nazywa "przegrzanie". Za dużo inwestowali (na kredyt), Za szybko chcieli się rozwijać. Byli wszędzie, wynajmowali Claudie Schiffer i samoloty. TYPOWE. Im szybciej jedziesz do góry, tym większa szansa, że spadniesz. No, ale to już problem wierzycieli i drobnych udziałowców. Główni właściciele zapewne już myślą o otwarciu kolejnego biznesu... Odpowiedz Link Zgłoś
tanielatanie Re: Sraty pierdaty 11.05.09, 23:41 W branży obuwniczej do dnia dzisiejszego są duzi producenci i importerzy, którzy o VATcie nie słyszeli. Właściciel butiku z żeby uzyskać u nich fakturę to musi się nieźle natrudzić, a i tak dostaje się jakieś dziwadło. Nie wiem jakim cudem jeszcze funkcjonują. Bez pleców w urzędzie skarbowym to raczej niemożliwe. Najlepsze, że import sobie jadą w najlepsze bez żadnego cła i vatu. Pełen luz i to już długie lata. To co jednym przechodzi na luzaku to jest niepojęte, a taki Kluska za byle co poleciał... Odpowiedz Link Zgłoś
olawojcik_ltd Monnari upada 20.09.10, 11:55 chłam sprzedają to upadają... kupiłam tunikę z angory (239,-), prototyp, obłazi jak nie wiem co, zareklamowałam, oczywiście odrzucili reklamację twierdząc, że to natura angory, że się "sypie"; byłam ich klientką, zostawiałam u nich co sezon po kilka tysięcy, ale już nie kupię nic - nie dziwię się, że padają, jaka kultura taka sprzedaż, poza tym tak naprawdę nic ciekawego nie mają, tylko ceny z kosmosu. Odpowiedz Link Zgłoś