tony.c Bydło jest bydłem niezależnie od nacji czyli czy 11.05.09, 14:44 byłem antysemitą.Dwa lata temu wybrałem się na weekend i zamieszkałem w hotelu Cracowia. Była tam niestety zorganizowana grupa z Izraela. Mieszkając w akademikach różne rzeczy się widziało ale takiego chamstwa w hotelach jeszcze nie widziałem.Wrzeszczące, pijane, demolujące. Bydło to łagodne określenie. Nasza obsługa hotelowa niestety nie chciała (bała się ?) reagować i nie pozostało nic innego jak się przeprowadzić. Czy byłem antysemitą pytając w innych hotelach, czy przypadkiem nie mają gości z Izraela? Jak sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
13xm wobec ogólnie przyjętego zwyczaju - tak, jesteś.. 11.05.09, 14:52 Kraje europejskie mają od kilku lat istną manię wchodzenia w tyłek innym nacją aby tylko nie być posądzonym o dyskryminację rasową.. Rodzi to więc takie śmieszne sytuacje, gdy jakiś "obcy" (bez złych skojarzeń) robi coś złego a ty to widzisz i zareagujesz, choćby nawet myślą - automatycznie jesteś antysemitą, rasistą, ksenofobem itp i zasługujesz na najwyższe potępienie. Co z tego, że Niemiec plunie ci w twarz, co z tego, że Żydowski ochroniarz wycieczki da ci w pysk, lub Arab - sprzeda kosę - zawsze ty będziesz tym złym. Bo to już niestety nie robi się równość tak jak wszyscy chcieliśmy, to zaczął się cyrk jednego klauna - nas - bo to nas biją a my nie mamy prawa odpowiedzieć bo będziemy tymi "złymi". Odpowiedz Link Zgłoś
prochmarny Re: Bydło jest bydłem niezależnie od nacji czyli 11.05.09, 15:36 bylem w hotelu w Kijowie kilka lat temu, grupa polaków tak rozrabiałe ze musiano ewakuować pietro, chłopcy sie upili heilowali rzygali itp. jak bedziesz znowu w hotelu zapytaj się czy czy nie ma zorganizowanych grup młodzieży... , nie jestes antysemita , jestes kretynem , czy ja cie w tej chwili ponizam? Odpowiedz Link Zgłoś
schola1000 nie dziwię się właścicielom hotelu 11.05.09, 15:49 Żydzi mają podłą renomę jako goście hotelowi. Odpowiedz Link Zgłoś
myslenie-nie-szkodzi Re: Bydło jest bydłem niezależnie od nacji czyli 11.05.09, 16:10 Zgadzam się. Widziałam już skrajne chamstwo w wykonaniu Anglików, Kanadyjczyków, Rosjan... a także... naszych kochanych rodaków. Nasi potrafią zrujnować i zarzygać hotel równie dobrze jak każda inna nacja - i to wcale nie musi być grupa rozwydrzonej młodzieży, nie nie, grupa sportowców czy dziennikarzy wystarczy... Odpowiedz Link Zgłoś
myslenie-nie-szkodzi większość komentarzy na tym forum to śmieci 11.05.09, 14:49 "Jak Polaka-przestępcę za granicą wsadzą do więzienia to jest to przykład antypolskich uprzedzeń a jak Żyda nie wpuszczą do hotelu tylko dlatego, że jest Żydem to wszystko jest ok" - typowy przykład moralności Kalego. Aż STRACH ile głupoty w tym kraju chodzi po ulicach! Odpowiedz Link Zgłoś
13xm mylisz się niestety 11.05.09, 14:57 Tu chodzi o równość. Dlaczego ja mam być traktowany gorzej od Żyda tylko dlatego, że jest Żydem? Dlaczego Żyd też ma mnie traktować lepiej bo jestem Polakiem? Równość to nie zarzucanie sobie z każdą pierdółką antysemityzmu, antypolskości, rasizmu czy innych głupstw. A akurat w tamtym przypadku w hotelu, właściciel tego miejsca musiał mieć złe doświadczenia z Żydami - więc nie odmuwisz mu chyba decyzji takiej a nie innej? Jakby mi jakiś kibol (z Polski oczywiście) wybił szybę w oknie to zastanowił bym się dwa razy zanił dałbym mu schronienie. Widocznie trafił na właśn ie taki "element" i się zraził, ale zabronisz mu? Odpowiedz Link Zgłoś
myslenie-nie-szkodzi Re: mylisz się niestety 11.05.09, 15:39 W każdym narodzie czy grupie religijnej jest pewien odsetek debili, odsetek zboczeńców, odsetek chamów ale również pewien odsetek geniuszy. I te odsetki są podobne. Przynależność do danej grupy nie może więc być podstawą uprzedzeń. To znaczy, że jak widzisz pijanego rozwydrzonego nastolatka to możesz go wyrzucić z hotelu bez względu na nację, natomiast nie możesz wyrzucić kogoś dlatego tylko, że jest Żydem, Polakiem czy Rumunem. To jest uprzedzenie narodowe, religijne czy rasowe zwane dyskryminacją. Znałam pewną kobietę, która całe życie przeżyła w swojej zapyziałej mieścinie nie widząc obcokrajowców i raz tylko zjawił się u niej ślusarz-Słowak, który naciągnął ją na sporą sumkę nie robiąc w zamian nic pożytecznego. Od tego czasu (i do końca życia!) kobieta ta powtarzała z miną znawcy "wszyscy obcokrajowcy to oszuści". Odpowiedz Link Zgłoś
champagne_fr_2 Re: mylisz się niestety 11.05.09, 18:02 piszesz o LIBERTE_EGALITE_FRATERNITE_po_Francusku 13xm napisał: > Tu chodzi o równość. Dlaczego ja mam być traktowany gorzej od Żyda > tylko dlatego, że jest Żydem? Dlaczego Żyd też ma mnie traktować > lepiej bo jestem Polakiem? Równość to nie zarzucanie sobie z każdą > pierdółką antysemityzmu, antypolskości, rasizmu czy innych głupstw. > A akurat w tamtym przypadku w hotelu, właściciel tego miejsca musiał > mieć złe doświadczenia z Żydami - więc nie odmuwisz mu chyba decyzji > takiej a nie innej? Jakby mi jakiś kibol (z Polski oczywiście) wybił > szybę w oknie to zastanowił bym się dwa razy zanił dałbym mu > schronienie. Widocznie trafił na właśn ie taki "element" i się > zraził, ale zabronisz mu? Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz-janowski A mi nie wynajęto w Szwecji bo jestem Polakiem... 11.05.09, 19:14 Czyli to był też rasizm? Po prostu "polactwo" okradło hotel kilka razy. Co do Żydów to znam relacje o nabuzowanych młodzianach co to przyjeżdżają z obstawą na różne "marsze żywych" itp. Są odizolowani przez obstawę i indoktrynowani aby nienawidzić Polaków. Myślą że polska młodzież by ich spaliła w tych piecach które oglądają. Potem demolują hotele i się awanturują. Mszczą się za tzw "Zagładę" na każdym kto im podejdzie. Oni są zaślepieni nienawiścią i uczeni nienawiści. Czemu te grupy tak rzadko spotykają się z młodzieżą z Polski? Czemu oglądają tylko obozy zagłady? Czy 600 lat historii Żydów w Polsce to tylko te kominy i zakopane ciała? Czemu Izrael się tak ogranicza? Ja wiem... Bo jeszcze by się ci młodzi Żydzi dowiedzieli że po za ich państwem też jest życie. Że antysemityzm to margines. Tylko kto wtedy by bronił tego skrawka bliskiego wschodu? Odpowiedz Link Zgłoś
waapi Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żydami 11.05.09, 14:51 bidulki ci żydzi ciekawe dlaczego akurat tą rasę tak dużo ludzi bez powodu nie lubi i tępi od lat? ... na pewno bez powodu uwzieli się na nich ... Odpowiedz Link Zgłoś
ondraszek5 Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żydami 11.05.09, 14:51 Faktem jest, że obywatele , a w szczególności młodzież z niektórych państw dewastuje pokoje w których mieszka. (Doświadczenia z hosteli w Krakowie) Nie ma tu żadnego rasizmu. Zapewne są smutne doświadczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
tege Pewna historia :) 11.05.09, 14:54 W zeszłe wakacje miałem okazję pracować przez kilka miesięcy w recepcji pewnego hotelu w USA. Przez ten cały okres przewinęła się cała masa bardzo różnych ludzi. Zdecydowana większość była sympatyczna. Ale jednej rodziny nie zapomnę :)... Na samym początku głowa rodziny stwierdził, że pokoje są za drogie. Zaproponowaliśmy mu miejsce w domku po drugiej stronie ulicy, nieco dalej od jeziora, nad którym znajdował się hotel. Przystał na propozycję. Minęła godzina i gość przywędrował do recepcji z kartką, na której miał wylistowane wszystkie "braki" tj. tv, dvd, pojemniczek na lód w zamrażarce itp itd... Łącznie kilkanaście pozycji. Poszliśmy mu na rękę i wszystko załatwiliśmy. Następne 2-3 dni wyglądały tak, że tuż po otwarciu recepcji, kiedy wszyscy inni jeszcze spali, cała rodzinka jegomościa wbijała się do jacuzzi na kilka godzin (tak jakby nie chcieli stracić możliwości siedzenia w tym miejscu) i bez przerwy korzystali dosłownie ze wszystkiego co oferował hotel. To jest jak najbardziej normalne ale sposób w jaki to robili trzeba by zobaczyć na własne oczy. Raz gość zauważył narty wodne należące do właściciela. Koniecznie chciał je wykorzystać, podpinając do wynajętego skutera wodnego. Dostał odpowiedź, że nie ma takiej możliwości, bo narty należą do właściciela. Nie mógł się z tym pogodzić i jeszcze kilka razy robił podchody. Ale najlepsze zaczęło się pod koniec jego pobytu. Zjawił się w recepcji z informacją, że skraca o 1 dzień swój pobyt. My na to, że ok (zwykle w takiej sytuacji nie było zwrotu pieniędzy ale tego gościa wszyscy mieli dość, więc nam to do głowy nawet nie przyszło). Wychodząc z recepcji jego na oko 3-letnia córeczka odwróciła się i powiedziała pytającym tonem: "Ale za tę ostatnią noc nie zapłacimy, tak?"... Mowę nam normalnie odebrało :). Ale to nie koniec. W dniu jego wyjazdu przyszedł do recepcji i zaczął narzekać, że to, że tamto, że drogo (połowę taniej niż pozostali w normalnych pokojach), że tego i tego brakowało. Odpieraliśmy zarzuty mówiąc grzecznie, że skoro czegoś mu brakowało to mógł śmiało do nas z tym przyjść, dokładnie tak jak pierwszego dnia kiedy zjawił się z listą "braków". Generalnie chodziło mu o to, żeby jeszcze trochę kasy zaoszczędzić. Nie chcieliśmy odpuścić ale menedżer dał temu spokój i obniżył jeszcze stawkę o kwotę podatku. Tak upierdliwych, skąpych i na wszystkim sępiących ludzi w życiu nie widziałem. I wiecie co? To byli Żydzi :). Nie mam nic do tej nacji ale w każdym kłamstwie jest ziarenko prawdy. Patrząc na tamtą rodzinkę widziało się po prostu powszechnie znany stereotyp... Odpowiedz Link Zgłoś
prochmarny jestes leniem umysłowym 11.05.09, 15:50 dokładnie tak samo zachowują się polacy w chorwacji, to zalezy od wychowania a nie od nacji, myslę ze ulegasz typowemu dla polaków lenistwu umusłowemu i widzę w tobie stereotyp polaka lenia umysłowego, zadowolony? czy ja jestem antypolonusem ? Odpowiedz Link Zgłoś
13xm Re: jestes leniem umysłowym 11.05.09, 15:51 jak najbardziej, dyskryminujesz go ;) Odpowiedz Link Zgłoś
prochmarny Re: jestes leniem umysłowym 11.05.09, 15:54 akcja reakcja, z reguły biore w obrone ofiary stereotypów obojętnie jakiej nacji, a atakującym pokazuję w lustrze ich pozycję Odpowiedz Link Zgłoś
zyga_75 Re: jestes leniem umysłowym 11.05.09, 19:10 13xm napisał: > jak najbardziej, dyskryminujesz go ;) LUMPIE co ty wiesz o DYSKRYMIUNACJI Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 jesteś zakłamany ? 11.05.09, 15:55 ten twój "wywód"..., no bardzo chciałbym, ale nie trzyma się kupy. aha, ta historyjka jest poparta sporą próbą statystyczną :) Oczywiście to nie znaczy, że wszyscy Żydzi sępią podobnie jak trudno argumentować, że wszyscy Polacy kradną. Niemniej człek inteligentny clue wychwyci. Odpowiedz Link Zgłoś
prochmarny Re: jesteś zakłamany ? 11.05.09, 16:30 aha, próbą statystyczną a jaką, może przytoczysz , wszechpolacy przy piwie Ci opowiedzieli? cos tam popierdujesz ale nie wiadomo o co Ci chodzi , aaa... chyba o to że uwazasz sie za inteligentnego. no to gratuluję kupy...niezły kloc... Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman jeżeli to zależy od wychowania a nie nacji 11.05.09, 18:49 to dlaczego piszesz o Polakach pozostawiających syf w hotelach w Chorwacji typowe dwujmyślenie - o polach można uogólniać o żydach absolutnie nie Odpowiedz Link Zgłoś
prochmarny Re: jeżeli to zależy od wychowania a nie nacji 11.05.09, 19:44 bo nie tylko zle wychowani zydzi rozrabiają ale i polacy i niemcy i ch.. wie jeszcze kto, czy to takie skomplikowane? teraz juz wiem dlaczego tak łtwo wszczepiać stereotypy w "mało dociekliwe" umysły Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Pewna historia :) 11.05.09, 22:35 I dlatego wszyscy Zydzi sa tacy. Czy jakbys zobaczyl jedna chamska polska rodzine zachowujaca sie podobnie, to bys oczywiscie wysnul podobne wnioski o Polakach? Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Prywatny hotel 11.05.09, 14:56 więc o co chodzi? Do domu też wpuszczacie byle kogo??? Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: Prywatny hotel 11.05.09, 14:59 A widziałeś gdzieś na zachodzie państwowy hotel??? Czy w związku z tym uważasz, że prawo nie obowiązuej w hotelach? Odpowiedz Link Zgłoś
13xm Re: Prywatny hotel 11.05.09, 15:02 A pokaż nam chociaż jakiś paragraf, który mówi, że właściciel ma obowiązek wpuszczania KAŻDEGO do swojego hotelu? Lumpa bez pieniędzy też ma obowiązek wpuścić?..pokaż, to przyznam rację..inaczej daj już spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: Prywatny hotel 11.05.09, 15:05 Nie ma obowiązku wpuszczania każdego ale nie może sie powoływać na narodowość, bo ch... mnie obchodzi, że miesiąc wcześniej był jakis Polak bez pieniędzy, jeśli ja jestem Polakiem i pieniądze mam. W takiej sytuacji nie widze powodu do ponoszenia odpowiedzialności za jakiegoś innego Polaka. Jeśli ty chciałbyś taka odpowiedzialność ponosić i lubisz byc walony po głowie za cudze winy to twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
13xm Re: Prywatny hotel 11.05.09, 15:10 Ale jednak tak się zdażyło.. Sam osobiście bym trochę poklnął, ale znalazłbym raczej inny hotel..no cóż, może to było jakieś pustkowie? A na temat Polaków wiele istnieje legend w branży więc co się dziwisz? Na inne nację także, a jakże! ..i tu znowu wracamy do tego "prawa" na które się powołujesz ale nie umiesz wskazać palcem które to.. Ja nadal uważam - mój hotel, moja własność, ja decyduję (i nie narażam się na koszty, których potem nie odbiorę..). Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: Prywatny hotel 11.05.09, 15:19 O zakazie dyskryminacji mówi cały rozdział II Konstytucji RP (szczególnie Artykuł 32 pkt. 2). Naprawdę nie ma ważniejszej ustawy w Polsce niz Konstytucja. Dziwi mnie, że tak wiele osób powołuje sie na to, że hotel był prywatny. To że coś jest prywatne, nie powoduje, że przestaje tam obowiązywać prawo. Jeśli zaprosiłbyś np. Turka do siebie do domu i wyzwał go od najgorszych ze względu na jego narodowość to - mimo, że było to w twoim prywatnym mieszkaniu - osoba pokrzywdzona mogłaby cie oskarżyć o rasistowski atak. Odpowiedz Link Zgłoś
13xm Re: Prywatny hotel 11.05.09, 15:34 Czy austriackie alpy przestrzegają polskiej konstytucji? Do trybunału z nimi! Oj, taki babol, ale śmieszny ;) Nadal uważam, że twoje wskazywanie na "prawo" jest nie takie abym uwierzył. Pomyślmy inaczej - jakbyś się sam zachował na miejscu właściciela hotelu, choć i tak napisałem wcześniej, że to nie on raczej pisał osobiście tego maila lecz jego pracownik.. Jakby właściciel hotelu obrał słowa w kwiatki i był bardziej życzliwy - uszłoby to? Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: Prywatny hotel 11.05.09, 15:44 Po prostu powiedziałbym, że wszystko jest zarezerwowane i tyle. Za myśli i przekonania jeszcze sie nie karze a za czyny tak. A pisanie maila o takiej treści do klienta było wyjątkowo głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
13xm Re: Prywatny hotel 11.05.09, 15:49 więc chodzi tylko o formę a nie treść? Ech... Sorry, ale nacja europejska zrobiła się chora na punkcie swojej poprawności politycznej.. Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: Prywatny hotel 11.05.09, 16:10 Żebyśmy sie dobrze zrozumieli. Ja nie pochwalam odpowiedzialności zbiorowej i uważam, że każdy człowiek indywidualnie odpowiada za swoje czyny. Ale jeśli już ten hotelarz chciał to zrobic to mógł to zrobić właśnie w ten sposób a nie pisząc, że Żydów nie obsługują. Ja wiem, że historia to jest czasem nudny przedmiot i z młodego pokolenia to mało kto na nim uważa bo lepiej jest pograć z kumplem w jakąś wypasioną grę, ale chciałem zauważyć, że (szczególnie w Austrii) takie kartki na drzwiach "Nur fuer Deutsche" (tylko dla niemców) i zolte gwiazdy juz byly i wszyscy wiedza do czego doprowadzily... Dlatego Europa tak dmucha na zimne i jest przeczulona na tym punkcie. Odpowiedz Link Zgłoś
13xm Re: Prywatny hotel 11.05.09, 16:34 Europa jest przeczulona na każdy nawet najmniejszy przejaw dyskryminacji..nawet jak jakaś jednostka (dosłownie) poczuje się źle - od razu można przeczytać o tym w gazetach.. Przykład - noszenie chust (już nie powiem jak się nazywają, nie pamiętam) przez kobiety, które nagle z dnia na dzień przeszły na islam.. Powiedzmy, że w Krakowie lub gdzie kolwiek indziej jest sobie pani Kasia, która pod tylko sobie znanym wpływem postanowiła przejść na islam. Oczywiście, jak kobieta to musi nosić chustę! Ale pracodawcy to się nie podoba - wewnętrzne przepisy nie mówią o nakryciu głowy w pracy a taki charakterystyczny wygląd budzi obawy wśród klientów - teraz - czy pracodawca ma prawo zwolnić panią Kasię bo jej ubiór przekłada się na relację z klientami i negatywnie wpływa na wizerónek firmy, czy musi pogodzić się z jej "kaprysem" bo to byłoby dwuznaczne dla części społeczeństwa uczulonej na wszelkie przejawy dyskryminacji? A może jest też w tym ukryty powód? - pani Kasia tylko szuka chwili, kiedy będzie mogła się poczuć zdyskryminowana aby wszcząć sprawę sądową? Teraz na zasadzie odbicia lustrzanego (pojęcie wymyśliłem na prędce, więc nie szukajcie w googlach ;p ) - właściciel hotelu w obawie przed poprzednimi wizytatorami z jakiegoś kraju, słusznie czy nie, powiedział, że ich nie przyjmie. Jak poinformował o to potencjalnych klientów - tego nie wiemy tak naprawdę, bo ofiara ZAWSZE wyolbrzymia swoją krzywdę. Taki właściciel swojego hotelu ma do zaryzykowania nie przyjęcie takich gości - i święty spokój - lub, przyjęcie i ryzyko podobnego zdarzenia, które oczywiście nie musiało się zdarzyć - ale jednak, i za razem stratę innych do tej pory zadowolonych klientów i stratę renomy. A wiadomo - w tych czasach renomę najtrudniej jest sobie wyrobić, a wystarczy jeden klient aby to zniszczyć. Więc kto ma rację? Maila nie widzieliśmy jaki "ofiara" dostała..można się domyślać tylko (ale biorąc pod uwagę słynne powiedzenie dr.housa "wszyscy kłamią":P ) jednak wątpię aby treść właśnie tak miała wyglądać - żaden logicznie myślący pracownik nie obrazi specjalnie swojego klienta..więc rozwiązanie - ofiara tak to zrozumiała..bo dla Żydów drodzy czytelnicy tych wypocin - mniejsza o to jak się pisze gdy im się odmawia - ważne dla nich, że się odmawia im - a to już podpada pod antysemityzm..a pod tym hasłem można wiele zmieścić. Tak samo, jakbym powiedział kibicowi Widzewa, że zmieniłbym coś w wyglądzie ich stadionu - on to zrozumie w jeden sposób - jestem antyfanem Widzewa i uważam, że jego drużyna jest ch*jowa!..a to już dyskryminacja - tylko w czyjej głowie? Odpowiedz Link Zgłoś
prochmarny Re: Prywatny hotel 11.05.09, 16:57 niewazny tu antysemityzm, chodzi o straszna głupote i generalizowanie, moim zdaniem własciciele to bardziej kretyni miż antysemici ponieważ obrazili klienta, jest to obraza i potwarz o podłożu antysemickim, antysemici działaja świadomie, ci kretyni działaja impulsywnie, jak by Ci takiego maila wysłali i napisali że polaków nie obsługujemy to piałbyś że to pewnie żydzi mieszkajacy w austrii dyskryminuja polaków ,piszesz że Europa jest przeczulona, Europejczycy byli pacyfikowani przez faceta który twierdził że wine za kryzys i nieszczęścia niemców ponosza zydzi, jak chcesz powtórki to dalej udawaj że to deszcz pada.... Odpowiedz Link Zgłoś
13xm Re: Prywatny hotel 11.05.09, 17:04 teraz mi wmawiają, że wszystkiemu winna PO, mam porównywać Kaczyńskiego do Hitlera? Oki! ;) Jeśli ktoś popełnił głupotę to niech za głupotę odpowiada a nie problem będzie się rodził do rangi międzynarodowej..powiedz mi, gdzie byli Polacy gdy ich żydowscy ochroniarze żydowskiej wycieczki w krakowie pacyfikowali?..ale powiedz coś na nich, będziesz antysemitą. A zdrowy rozsądek, gdzie ta wartość się podziała? Odpowiedz Link Zgłoś
prochmarny Re: Prywatny hotel 11.05.09, 17:15 daj już spokój tynm żydom, chyba zgadzamy sie co do tego że głupota nie zależy od nacji? czy mozemy na tm poprzestać? to mogłosie stać wszędzie i tez byłoby opisane, kontekst jest taki że w austrii była obchodona rocznica wyzwolenia obozu koncentracyjnego i uczulenie na niesprawiedliwość jest wyższe, co sie czepiasz ? jak w pobliżu bedzie wypadek i ktos zginie to będziesz bardziej pilnował córki by nic sie nie stało , jest tak czy nie, ...lopatologia...nikt nie trąbi tylko dmucha na zimne , ci ludzie troche przeżyli, i sprawianie przykrości uogólnieniami , takimi jak pół wieku temu , bedzie jescze długo zauważalne, Odpowiedz Link Zgłoś
13xm Re: Prywatny hotel 11.05.09, 17:27 ..niestety Żydzi na Palestynie powtarzają historię jaką przerobili. A, że głupota wyższa niż podziały to racja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Prywatny hotel 11.05.09, 22:40 Nie znam austriackiego prawa, ale we wszystkich niemal cywilizowanych krajach istnieje zakaz dyskryminacji ze wzgledu na narodowosc, religie, kolor skory itp. Odpowiedz Link Zgłoś
piccolo61501 Re: Prywatny hotel 11.05.09, 15:06 zapraszam do UE prowadzonej jak "pajacyk na sznurku" przez Rothschildow i Rockefelerow: www.youtube.com/watch?v=jw35QwKuHtc&feature=PlayList&p=FF5EEB47DA38E5B0&index=0 Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Prywatny hotel 11.05.09, 22:50 To Rockefellerowie to tez Zydzi? No, no, czego to sie czlowiek nie nauczy na stare lata... To moze tez i Obamoowie? en.wikipedia.org/wiki/John_D._Rockefeller Odpowiedz Link Zgłoś
zyga_75 Re: Prywatny hotel 11.05.09, 19:05 13xm napisał: > A pokaż nam chociaż jakiś paragraf, który mówi, że właściciel ma > obowiązek wpuszczania KAŻDEGO do swojego hotelu? Lumpa bez pieniędzy > też ma obowiązek wpuścić?..pokaż, to przyznam rację..inaczej daj już > spokój. LUMPEM to jesteś ty Odpowiedz Link Zgłoś
zbigstar Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żydami 11.05.09, 15:05 Hitler był Austriakiem i Heider też. Ten naród nigdy się za swoje winy nie pokajał, a dzisiaj są aroganccy, także w stosunku do Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
piccolo61501 Re: Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żyda 11.05.09, 15:09 zbigstar napisał: > Hitler był Austriakiem i Heider też. Ten naród nigdy się za swoje winy nie > pokajał, a dzisiaj są aroganccy, także w stosunku do Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
piccolo61501 Re: Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żyda 11.05.09, 15:10 zaraz poszukam ci cos,jakiego pochodzenia byl Hitler Odpowiedz Link Zgłoś
piccolo61501 Re: Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żyda 11.05.09, 15:24 Hitlers Vater sei aus einem Verhältnis der Großmutter mit einem Juden hervorgegangen ojcie Hitlera pochodzil ze zwiazku jego babci z zydem Odpowiedz Link Zgłoś
13xm Re: Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żyda 11.05.09, 15:47 taaa...babcia go urodziła :P Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żydami 11.05.09, 15:06 co niedopuszczalna wypowiedź? Koleżanka jest szyszką w jednym z hoteli, gdzie większość obłożenia to Żydzi. Podobno chasydzi to brud i smród niesamowity. Odpowiedz Link Zgłoś
bekerel Re: Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żyda 11.05.09, 16:05 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6413043,Norwegowie_juz_nie_chca_Polakow__Przez_kryzys.html Polecam Twojej uwadze, zwłaszcza ustęp o dodatku za pracę w brudzie. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi ale dlaczego GW odrazu sugeruje rasizm? 11.05.09, 15:14 a może to pragmatyzm? może wcześniej mieli złe doświadczenia z gośćmi a co gorsza z powodu nachalnej i wszechobecnej politycznej poprawności organa ścigania nie chciały zająć się sprawą... więc wolą nie ryzykować i juz więcej nie przyjmowac takich gości... >>wszechobecnej politycznej poprawności organa ścigania nie chciały zająć się sprawą... << by daleko nie szukać w polsce parokrotnie doszło do aktów bandytyzmu ze strony izraelskich "turystów" i organa ścigania robiły wszystko by nie zająć się sprawą... tak więc naprawdę się nie dziwię! Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 antysemityzm vs antypolonizm 11.05.09, 15:24 Masz rację, gdyby chodziło o inną rasę lub narodowość na pewno by napisali, a tu jakaś dziwna zasłona milczenia. Widzialem w Irlandii na własne oczy kartkę: "Polakom nie wynajmujemy", pewnie właściciel tez miał jakieś przykre doświadczenie, może była impreza i coś zniszczyli... nie wiem. Nie miałem i nie mam pretensji za takie coś, każdy ma prawo wynajmować komu chce swoją prywatną własność, i jeśli takie oświadczenie jest napisane w normalny, kulturalny sposób to nie ma o co robić afery. Zresztą nawet gdybym napisał o "antypoloniźmie" zostało by to uznane za ciemniactwo i ględzenie w stylu Rydzyka. Uważam, że żydzi powinni także przełknąć dume i pogodzić się z faktem, że są takie miejsca, gdzie ich ktos nie chce. Ci oczywiście od razu piszczą o antysemityźmie ("słowo wytrych" jak "terroryzm") a wszystkie ważniaki dostają kwaśnej sraczki ze strachu, żeby nie zostać posądzonym o uprzedzenia rasowe. Odpowiedz Link Zgłoś
antykkk Nie wynajmiemy pokoju katolikom to byłby wrzask 11.05.09, 15:42 Ci co tu nie widza problemu że żydom nie chcą wynająć, ciekawe jak by zareagowali gdyby było "nie wynajmiemy wam pokoju bo jesteście katolikami" albo że polakami. Ale byście toczyli pianę, wścieklizna razem ze wszystkimi grypami to byłby mały pikuś. Bo taka u was "kultura" Odpowiedz Link Zgłoś
polak_kr Żydzi dewastują hotele, nie dziwie się 11.05.09, 15:48 austriakom. Co wyprawiali w Krakowie pisały lokalne gazety. Żydzi to dzicz z azji. Odpowiedz Link Zgłoś
trask Re: Żydzi dewastują hotele, nie dziwie się 11.05.09, 15:54 Z Azji? Biblia to filar kultury Europejskiej a nie azjatyckiej Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_1004 Re: Żydzi dewastują hotele, nie dziwie się 11.05.09, 20:10 Ale Palestyna i Izrael należą do kontynentu azjatyckiego. Oczywiście nie popieram uogólnienia polaka_kr "Żydzi to dzicz z Azji". Wielu ludzi w cywilizowanej części Europy to samo mówi i Polakach, co już pewno polakowi_kr by się nie spodobało. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_1004 Re: Żydzi dewastują hotele, nie dziwie się 11.05.09, 19:24 polak_kr napisała: Żydzi to dzicz z azji. A Polacy to niby wiele bardziej cywilizowani są? Lepsi? Polacy w planach Hitlera byli po Żydach drudzy w kolejce do pieca. Odpowiedz Link Zgłoś
iljicz Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żydami 11.05.09, 15:55 Właściciel hotelu miał już widocznie doświadczenie z żydami i słusznie dba o swoje dobro. Ja, pracując jako pilot wycieczek, wiem do czego zdolni są żydzi, a zwłaszcza ci z Izraela. Rzeczą powszechną są nocne bieganiny po korytarzach niekompletnie ubranej młodzieży, załatwianie potrzeb fizjologicznych na dywan i wycieranie d..y firankami. Takie rzeczy jak niszczenie wyposażenia to praktycznie standard. A każda próba zwrócenia uwagi to oskarżenie o antysemityzm. Młodzież (zwłaszcza ta z Izraela, choć nie tylko...) ma - zdaniem wychowawców - prawo się wyszaleć. W Krakowie też są hotele, które nauczone przykrym doświadczeniem, nie przyjmują już grup żydowskich. Więc zamiast potępiać właściciela hotelu może warto się zastanowić co skłoniło go do takiego kroku? Sami sobie żydzi zapracowali na to co ich spotkało! Odpowiedz Link Zgłoś
axman77 Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żydami 11.05.09, 15:56 3 lata temu nocowałem w hotelu w Londynie. Po kolacji poszedłem do hotelowej kawiarni, gdzie był włączony duzy 60 calowy TV. Kilku gości oglądało SKY NEWS. Wtedy weszli zydzi - takie ortodoksy, we frakach, wielkich cylindrach, przypiętych pejsach. Rozłozyli swoje wielkie ksiązki, chyba TORA to sie nazywa i zaczeli głośno to czytac i komentować. Wielokrotne spojrzenia na nich, aby chociaz sie uciszyli nie przynosily rezultatu. Jeden z gości, amerykanin, wrecz podszedl i poprosił o ciszę. Zignorowali go. Po kilku minutach jakiś anglik, taki w tatuażach, wkurzyl sie, podszedl, sypnal im wiązankę słow, zaczal sie szarpac z jednym zydem zdjal mu kapelusz, rzucil na podloge i kopnal. Doszlo do przepychanki, ale nikt zydom nie pomogl. W koncu obrazeni wyszli. Wsród obsługi hotelu bylo kilku Polaków, którzy po cichu powiedzieli mi, ze z tymi ortodoksami sa caly czas problemy: modlitwy i glosne rozmowy całą noc, zniszczona posciel, uszkodzone sedesy, prysznice, ciepla woda odkręcona całą noc... Odpowiedz Link Zgłoś
michaelus_maximus Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żydami 11.05.09, 15:57 wlasciwie, to malo interesujaca sprawa. jesli wlasciciele hotelu mieliby malo ciekawe doswiadczenia z polakami i nie chcieli ich wiecej goscic, nikt by sie nie dziwil. prawdopodobnie ja rowniez. to ich osobiste uprzedzenia i niezaleznie do kogo sie odwoluja maja do nich prawo. jesli nie chca goscic, polakow, zydow, czy niemcow bo maja zle doswiadczenie, to dla czego mieliby to robic? Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żyda 11.05.09, 16:13 Żydowskie bicie piany bez powodu. Znam wieku właścicieli hoteli w Austrii, którzy nie wynajmują pokojów obywatelom rosyjskim. Mają bowiem z nimi złe doświadczenia. Czyżby Żydzi byli świętymi ? Jak ktoś miał z nimi złe doświadczenia, nie chce mieć z nimi odczynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzman1979 Wycieczka z Izraela w Łodzi 11.05.09, 16:17 www.lodzcity.pl/wydarzenie/plucie-i-bezstresowe-wychownie-izraelczycy-w-wodnym-raju Odpowiedz Link Zgłoś
jazzman1979 Wycieczka z Izraela w Łodzi 11.05.09, 16:19 www.lodzcity.pl/wydarzenie/plucie-i-bezstresowe-wychownie-izraelczycy-w-wodnym-raju coś nie dodało ostatnio ... Odpowiedz Link Zgłoś
optyk26 Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żydami 11.05.09, 16:21 a nie wynajął, bo też Żyd. Tylko Żyd Żyda czuje na odległość. To byłoby tyle w tej sprawie od Pana Polaka. Żeby Żyd mógł wynająć pokój w hotelu i można było wyegzekwować od Żyda odszkodowanie za zniszczone mienie zakładam partie zapraszam. Szanowni Państwo z Forum!!! Nazywam się Tomasz Bednarski i zakładam Partie Polityczną o nazwie „Normalny Polski Dom” w skrócie NPD. Potrzebuje zgłoszenia się 1000 osób popierających do zarejestrowania partii. Należy w zgłoszeniu podać Imię Nazwisko kod miejsce zamieszkania PESEL. Jeżeli osoby popierające zapiszą się do NPD to w pierwszej kolejności otrzymają pomoc pieniężną zgodnie z &.13 punkt f statutu NPD. Adres do korespondencji: E- mail : optyk26@gazeta.pl Poniżej przedstawiam projekt statutu. Statut Partii Normalny Polski Dom Rozdział I. Rozdział II Cele i środki działania. Rozdział III Panie i Panowie, ich prawa i obowiązki. Rozdział IV Władze naczelne. Rozdział V Majątek NPD. Rozdział VI Zmiana Statutu, rozwiązanie NPD. Rozdział I § 1. Normalny Polski Dom, której skrót brzmi NPD, jest organizacją działającą na podstawie ustawy z dnia 27 czerwca 1997 r. o partiach politycznych oraz niniejszego Statutu i zwana jest dalej NPD. § 2. NPD jest partią polityczną i posiada z tego tytułu osobowość prawną. § 3. NPD działa na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej oraz wśród Polonii zagranicznej. § 4. Siedzibą Prezesa NPD jest Warszawa. § 5. NPD używa pieczęci oraz motta „ Bednarski na kłopoty”. § 6. Prezesem NPD jest Tomasz Bednarski zwany dalej „Prezesem”. Rozdział II Cele i środki działania § 7. Cele NPD określa Deklaracja Programowa oraz Założenia Programowe. § 8. NPD realizuje swoje cele poprzez: a). udział przedstawicieli NPD w organach państwowych i samorządowych, b). pracę ideowo-wychowawczą, c). prowadzenie działalności propagandowej, wydawniczej i prasowej, d). działalność klubową, odczytową i organizowanie wieców, e). współpracę z bliskimi ideowo organizacjami politycznymi i społecznymi, f). udział w wyborach. Rozdział III Członkowie, ich prawa i obowiązki § 9. NPD składa się z Pań i Panów zwanymi dalej członkami. § 10. Członkiem może zostać obywatel Rzeczypospolitej Polskiej, przestrzegający zasad etyki katolickiej, nie pozbawiony praw publicznych, który: a) ukończył 18 lat, b) nie należy do innej partii politycznej, c) uznaje Statut, § 11. Członków przyjmuje Prezes w ciągu 6 miesięcy od daty dostarczenia deklaracji. § 12. Odmowa przyjęcia nie wymaga uzasadnienia. § 13. Członek ma obowiązek i prawo: a) przestrzegać oraz stosować się do postanowień niniejszego Statutu i postanowień Prezesa, b) uczestniczyć w zbiórkach rzeczowych i pieniężnych na rzecz NPD, c) popierać kandydatów NPD wskazanych przez Prezesa w wyborach prezydenckich, parlamentarnych i samorządowych. d) korzystać z urządzeń NPD i uczestniczyć z ramienia NPD w wyborach do parlamentu i samorządu zgodnie z postanowieniami Prezesa, e) występować do Prezesa z wnioskami i postulatami, f) otrzymywać pomoc pieniężną co roku z nadwyżki budżetowej NPD. § 14. Prezes skreśla członka z listy członków NPD w razie: a) złożenia przez niego pisemnego oświadczenia o wystąpieniu z NPD, b) wstąpienia przez niego do innej partii politycznej, c) bez uzasadnienia. § 15. Od postanowień Prezesa przysługuje skarga do Sądu Powszechnego na zasadach ogólnych w ciągu trzech miesięcy od daty zaistnienia zdarzenia. Rozdział IV Władze naczelne § 16. Władzami naczelnymi NPD są: a) Prezes, b) kadencja Prezesa trwa do rezygnacji przez niego z funkcji i wyznaczenia przez dotychczasowego Prezesa nowego Prezesa, c) Komisja Rewizyjna składająca się z trzech członków NPD, d) Komisje Rewizyjną oraz Przewodniczącego powołuje i odwołuje Prezes. e) w razie stwierdzenia nieprawidłowości przez Komisje Rewizyjną Przewodniczący składa doniesienie do organów ścigania na zasadach ogólnych. Rozdział V Majątek NPD § 17. Majątek NPD stanowią ruchomości i nieruchomości oraz inne prawa majątkowe. Źródłami majątku są: a) darowizny, spadki i zapisy, b) dochody z majątku, c) ofiary publiczne, d) dotacje, subwencje oraz zwrot kosztów kampanii wyborczej przyznane na podstawie odrębnych przepisów, e) kredyty bankowe. § 18 Oświadczenia woli w imieniu NPD składa Prezes. § 19 Szczegółowe zasady zarządu majątkiem określa Prezes. Rozdział VI Zmiana Statutu, rozwiązanie NPD. § 20. Zmiana Statutu może nastąpić w drodze postanowienia Prezesa. § 21. Rozwiązanie NPD oraz tryb połączenia z inną partią lub innymi partiami następuje w drodze postanowienia Prezesa. Z parchem się nie dyskutuje parcha się likwiduje powiedział sadownik do sadownika. Broń dla każdego Polaka. Sędziów i Prokuratorów potraktować jak WSI. Podatek dochodowy 3% dla każdego Polaka i wszystkie wydatki odliczone od podstawy opodatkowania zlikwidowana szara strefa, zapłacony VAT. Postuluje zniesienie prawnego ograniczenia prędkości jazdy na drogach. Postuluje zniesienie prawnego ograniczenia spożycia środków odurzających . Tu wpłacaj pieniądze też na geotermie. Fundacja Lux Veritatis Bank Pocztowy S.A. o/Toruń 92 1320 1120 2585 4660 2000 0001 Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 do kropki ! dlaczego ten debilny post 11.05.09, 18:29 nie jest skasowany? Być moze są to wypociny , któregoś z redaktorów Wyborczej stad to zrozumienie. Czytając ten prymitywny tekst można się domyślać, co sugeruje w pod tekstem autor. Odpowiedz Link Zgłoś
beon-olindy Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żydami 11.05.09, 16:23 Jestem ciekaw czy hotele w Izraelu są ogólnie dostępne dla wszystkich Palestyńczyków. Bo zapewne jest tak że z tego szwajcarskiego incydentu zrobią wielkie halo, a na ich podwórku zabraniają innym właśnie ze wzgledu na niemiłe doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
muledet.3 Re: Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żyda 11.05.09, 16:35 beon-olindy napisał: > Jestem ciekaw czy hotele w Izraelu są ogólnie dostępne dla wszystkich Palestyńc > zyków. Bo zapewne jest tak że z tego szwajcarskiego incydentu zrobią wielkie ha > lo, a na ich podwórku zabraniają innym właśnie ze wzgledu na niemiłe doświadcz > enia. W Izraelu hotele sa dostepne dla wszystkich niezaleznie od narodowosci i religii. Odpowiedz Link Zgłoś
beon-olindy Re: Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żyda 11.05.09, 16:41 ok w takiej sytuacji zwracam honor Odpowiedz Link Zgłoś
jan_sobczak1 Michnik i jego mentalność paroba 11.05.09, 16:53 Mentalność parobka ujawniająca się u towarzysza michnika każe mu wypisywać takie bzdety, zapewne gdyby odmówiono polakom, rosjanom czy pijanym angikom było by to zupełnie normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
prochmarny Re: Michnik i jego mentalność paroba 11.05.09, 17:03 nigdy takie cos nie bedzie normalne, i nie jest i dobrze wiesz ze michnik tak nie myśli, naginasz rzeczywistość by zrobić to samo co własciciele hotelu , czyli uciec od myslenia i wyzyć sie na anonimowej grupie która ci nie może oddać w pysk... pewnie wlasciciel hotelu żałuje swojego chamstwa (nie antysemityzmu ) kazdy ma słabszy dzień, ty też się zastanów co piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
miauman Re: Michnik i jego mentalność paroba 11.05.09, 19:15 jan_sobczak1 napisał: > Mentalność parobka ujawniająca się u towarzysza michnika każe mu > wypisywać takie bzdety, zapewne gdyby odmówiono polakom, rosjanom czy > pijanym angikom było by to zupełnie normalne. Jasiu...weź menażkę i pi....j się w czaszkę. Nie sądzę byś dostał oświecenia ale jak zrobisz to odpowiednio mocno, stracisz przynajmniej przytomnośc i nie będziesz głupot pisał Odpowiedz Link Zgłoś
areabis Hitler był austriakiem . To oczywista 11.05.09, 16:57 oczywistość . Polskim zwolennikom hitlera należy przypomnieć , że Austriacy do dziś uważają Polaków za coś podobnego do Żydów . Tak , gwoli przypomnienia . Odpowiedz Link Zgłoś
welury Re: Hitler był austriakiem . To oczywista 11.05.09, 18:13 klepiesz jęzorem bez ładu i składu prawie jak kaczyśki mieszlałem w Wiedniu 12 lat nigdy nie spotkałem się z jakąkolwiek dyskryminacją. Natomiast jak jakis Polak w pijanym widzie rozrabiał to pała oberwał i to zdrowo. A niestety takich kretynów jak ty to w Austrii nie brakowało Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_1004 Re: Hitler był austriakiem . To oczywista 11.05.09, 19:13 Taa. Za to Ty klepiesz z ładem i składem. A chamstwo aż kipi. "Wszyscy nie mają racji, tylko jam mam racje i w ogóle reszta to banda kretynów". Na cywilizowanych forach ludzie rozmawiają, a nie podbudowują sobie ego "ty jesteś kretyn, bo ja się z tobą nie zgadzam". Odpowiedz Link Zgłoś
rabbinhood Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żydami 11.05.09, 17:06 w cywilizowanych krajach dają zaporowe wymagania, a nie mówią co myślą. W praktyce właściciel zapytałby o narodowość, jak wygląda sprawa ciszy w sobotę, niedzielę, wymagań co do sąsiadów, nastepnie poprosiłby o referencje z innego hotelu pensjonatu w okolicy, lub w braku takowych wpłacenie kaucji (jeśli niechętni gościom to wysoką, np równą wartości ostatnich strat). Jednak kwestia narodowości nie byłaby i nie mogłaby być warunkiem. Mogłaby jednak mieć wpływ na podejmowanie decyzji, np jeśli w sobotę hałas i zamieszkanie w okolicy mogłyby być pretekstem do niezapewnienia gościom spokoju i odpowiednich warunków do modlitwy, w niedzielę natomiast goście mogliby zakłócić spokój odsypiajacych lub modlących chrześcijan. Tak czy inaczej sytuacja niezręczna. Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta Tacy sami jak w Polsce sekta Rydzyka i SB-PIS.... 11.05.09, 17:30 typowe kurestwo ... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr88 Ale forumowicz dobiczek 11.05.09, 19:19 pytał o hotel z artykułu a nie o twoją rodzinę i krewnych. Odpowiedz Link Zgłoś
alikmix Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żydami 11.05.09, 17:29 Nie dziwię się, że nie wynajmują. Miałam wątpliwą przyjemność mieszkać w hotelu, gdzie również mieszkali Żydzi. Wrzask, kompletnie nie liczą się z innymi gośćmi, a pokój po ich pobycie nadaje się tylko do kapitalnego remontu i dezynfekcji. Dziennikarze zapomnieli dodać, dlaczego niektóre hotele nie przyjmują Żydów. Wszędzie zostawiają po sobie brud, zniszczone pokoje i fatalne wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_gaz Dobiczek,ruro SB, podaj nazwisko i adres, kozaku.. 11.05.09, 17:32 tchórzliwa kur.o... miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,6439520,Sprzatanie_psich_kup_to_jak_mycie_zebow.html Odpowiedz Link Zgłoś
piotr88 Rozumię że gadasz sam do siebie. 11.05.09, 19:26 Tylko dlaczego mieszasz do tego dobiczka ? Odpowiedz Link Zgłoś
oldbay Re: Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żyda 11.05.09, 17:39 Dokładnie tak, zgadzam sie z tobą. Też miałam watpliwą przyjemność mieszkania obok zydow a nawet pracowania z nimi i po tym co widziałam nie chce ich wiecej za sąsiadów. - oldbay Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żyda 11.05.09, 22:57 Wszedzie? W izraelskich hotelach tez? Odpowiedz Link Zgłoś
prochmarny Re: Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żyda 11.05.09, 17:42 takie rzeczy dzieja sie codziennie, ta została przedstawiona poniewaz trzeba miec niezły tupet by napisac np, nie wynajmiemy panu pokoju poniewaz jest Pan polakiem, zydem czy rosjaninem, zawsze tam gdzie mlodzież i wieksze grupy dochodzi do wypadków, daj juz spokoj tym zydom , zastanów sie nad twoją zajadłoscią, chcesz zebym cie ocenial bo jestes polakiem? puknij sie Odpowiedz Link Zgłoś