hero1119 23.05.09, 08:14 Cyganie jak to Cyganie,jest to problem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzysztofczyz Z Cyganami jak z Żydami 23.05.09, 08:14 Czesi najwyraźniej są odważniejsi od Polaków w głoszeniu niepoprawności politycznej, która u nas sięga absurdu jak i w USA. Czy blokuje się ich spoty za głoszenie nieprawdy, czy aby było ładniej? Czy w ładnej polityce problemy leczą się same? Odpowiedz Link Zgłoś
instytut_barana Re: Z Cyganami jak z Żydami 23.05.09, 09:30 Odpowiem ci prowokując, krzysztofczyzie! Jest też część niemieckiego społeczeństwa, szczególnie na wschodzie tego kraju, która też jest odważna w głoszeniu niepoprawności politycznej o swoich słowiańskich sąsiadach. I jak wsiadam czasami w Görlitz lub Frakfurt/O. do niemieckiego pociągu i widzę tych polskich bohaterów w dresach, o durnowatym wzroku, słowniku zawierającym 50% "ku...", zalatujących "Żubrem" z puszki, którzy jadą do Rajchu pociągiem, żeby w naljepszym wypadku wrócić rowerem góralem, to się też koleżkom z prawicowych partyjek aryjskich wypierdków niestey nie dziwię. Odpowiedz Link Zgłoś
syn_jana Re: Z Cyganami jak z Żydami 23.05.09, 09:40 Tylko gdzie w reklamówce było to przestępstwo? Wiadomo przecież, że "ostateczna kwestia" miała za zadanie właśnie prowokować; nie znam się na prawie w Czechach, ale nie słyszałem, żeby używanie tego sformułowania było gdziekolwiek prawnie zakazane. Czy Czesi nie wkraczają tu na grząski grunt cenzury vs wolności wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Z Cyganami jak z Żydami### Pełna treść?!?!?! 24.05.09, 10:59 syn_jana napisał: > Tylko gdzie w reklamówce było to przestępstwo? Wiadomo przecież, że "ostateczna > kwestia" miała za zadanie właśnie prowokować; nie znam się na prawie w Czechach > , > ale nie słyszałem, żeby używanie tego sformułowania było gdziekolwiek prawnie > zakazane. > Czy Czesi nie wkraczają tu na grząski grunt cenzury vs wolności wypowiedzi? ######## Żeby twierdzić czy spot nawołuje, czy nie do przestępstwa trzeba znać pełną jego treść. Ty zaprzeczasz nie znając pełnej jego treści? Odpowiedz Link Zgłoś
menago1916 Re: Z Cyganami jak z Żydami 23.05.09, 15:51 Tylko, że Niemiec ma duże szanse na spotkanie Polaka wychodzącego poza ten "pociągowy" stereotyp, natomiast ilość brudu cygańskiego w Czechach i na Słowacji jest zatrważająca. To dzicz, która nie przestrzega żadnych norm. Ktoś napisał, że autorzy inaczej by piszczeli, gdyby weszli do cygańskiego osiedla. Nie trzeba aż tak desperackich kroków. Wystarczy przejechać się elektrićka razem z cyganami. Niezapomniane wrażenia - gwarantowane! Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Z Cyganami jak z Żydami## Co robią służby ??? 24.05.09, 11:05 menago1916 napisał: >..... natomiast ilość brudu cygańskiego w Czechach i na > Słowacji jest zatrważająca. To dzicz, która nie przestrzega żadnych norm..... Wystarczy przejechać się elektrićka raze > m > z cyganami. Niezapomniane wrażenia - gwarantowane! ######## Co robią służby odpowiedzialne za utrzymanie czystości i karanie winnych oraz wymuszanie tej czystości. Tego problemu już nie widzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 jeśli można 23.05.09, 22:39 to napiszę, że myślę sobie tak, że lepsza ta poprawność niż trupy znienawidzonych na ulicach bez tej poprawności. Odpowiedz Link Zgłoś
ziarenko1.1 A co mnie obchodza sztuczne 23.05.09, 09:54 problemy ktore wywołuje GWno mamy swoje sprawy a tu ciągle że to ze tamto .Ostatnio GW propaguje teze ze to Polacy wspólnie z Niemcami mordowali Zydów .wszystkie newslettery które dostaje na pocztę są napisane w takiej formie ,ze mają mnie ukierunkowywać na jakis temat .toma mnie nie informować ale indokrynować na z góry umyslony kierunek ..co jeszcze wymyslicie ,żeby utrzymywać Polakow na kolanach ?? Odpowiedz Link Zgłoś
swiat_jest_plaski Re: A co mnie obchodza sztuczne 23.05.09, 13:00 To po co czytasz? Masz wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
pioter-85 Re: A co mnie obchodza sztuczne 23.05.09, 13:23 ziarenko1.1 napisał: > .co jeszcze wymyslicie ,żeby > utrzymywać Polakow na kolanach ?? Na przykład będą wymuszać na Tobie nauczenie się zasad polskiej interpunkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
ziarenko1.1 Re: A co mnie obchodza sztuczne 23.05.09, 14:34 pioter-85 napisał: > ziarenko1.1 napisał: > > > .co jeszcze wymyslicie ,żeby > > utrzymywać Polakow na kolanach ?? > > Na przykład będą wymuszać na Tobie nauczenie się zasad polskiej interpunkcji. re.....do rzeczy cymbale na temat proszę to jest forum izwisają mi zasady interpunkcji . Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: A co mnie obchodza sztuczne 24.05.09, 11:12 ziarenko1.1 napisał: > re.....do rzeczy cymbale na temat proszę to jest forum izwisają mi zasady > interpunkcji . ##### ziarenko1.1# Nie prościej napisać, że przypadkowo ominąłeś klawisz "Alt" zamiast wyzywać? Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Re: A co mnie obchodza sztuczne 23.05.09, 16:37 ziarenko 1.1 napisal: "Ostatnio GW propaguje teze ze to Polacy wspólnie z Niemcami mordowali Zydów" - JEST TO FAKT OCZYWISTY, NIEMCY BEZ POLAKOW NIE BYLIBY W STANIE WYMORDOWAC TYLU ZYDOW. Odpowiedz Link Zgłoś
nibywroclawianin Re: A co mnie obchodza sztuczne 23.05.09, 17:36 Widzę, że trafiło na znawcę zagadnienia. Mam więc pytanie: ilu Żydów wymordowali Niemcy przy pomocy Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Wszystkim "antyrasistom" i podobnym... 23.05.09, 10:35 ...życze pomieszkania przez choćby krótki czas w pobliżu ciawolstwa. Miłej zabawy! Odpowiedz Link Zgłoś
sauelios Czesi mają problem z Cyganami. 23.05.09, 10:41 Ale redaktorzy "GW" tego nie pojmują. Odpowiedz Link Zgłoś
zwingli Zainteresowany(a) ? 23.05.09, 11:03 . www.youtube.com/watch?v=-Qo7aUUa5MM www.narodni-strana.cz/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
nijakiemianoinnepozajmowano Re: Zainteresowany(a) ? 23.05.09, 11:20 Dzieki zwingli.Nie rozumiem sensu streszczania 2 min filmiku, zamiast go pokazać. Odpowiedz Link Zgłoś
thegreatmongo Re: Zainteresowany(a) ? 23.05.09, 11:36 Moze ktos przetlumaczyc ten filmik bo zdjecia romow sa takie jak zwykle, czyli brud syf, ale faceci maja zlote lancuchy na pol klaty. Ale tych podpisow po czesku nie rozumiem... PS. Ja tylko przypomne, ze byl kiedys spis w Krakowie i z 900 romow mieszkajacych w miescie prace mialo 9!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zwingli Re: Zainteresowany(a) ? 23.05.09, 12:06 "ale faceci maja zlote lancuchy na pol klaty" www.polityka.pl/mafiosi-demoludow/Text01,933,287731,18/ Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 mamma mia 23.05.09, 21:03 czy to wasza polska mafia? www.polityka.pl/_gAllery/14/31/47/143147/mafia_2_600.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kinderciazz Tłumaczenie napisów z filmiku 23.05.09, 12:23 [Nie jestem rasistką, i daleko mi do nacjonalizmu, tym bardziej skrajnego.] Mieszkam obecnie w Czechach i "widzę" owa 'kwestię cygańską': z jednej strony - jest to specyficzny rodzaj 'lenistwa', które może być wysoce irytujące, rodzaj bierności i "roszczeniowości", (jak u byłych pracowników PGR?) oraz koczownictwa. A z drugiej strony, jeśli jakiś młody Rom lub Romka chce robić coś innego, pracować, przebić się do - jak to czeskie NS uważa - zdrowej części społeczeństwa - to ma bardzo ciężko i fama 'nieroba' towarzyszy mu przez całe życie. Przede wszystkim, cała ta sytuacja jest bardzo smutna. Również to, że często, mimo kampanii "asymilacyjnych", czy jak je zwać, ci ludzie nie chcą korzystać z pomocy w innej formie niż pieniężna. Nie dziwi irytacja, ale rasizm zawsze jest złą odpowiedzią. tłumaczenie: 1. >Ostateczne rozwiązanie „kwestii cygańskiej” zaproponowane przez Narodni Stranę ( Partia Narodowa) jest wskazówką dla wszystkich europejskich państw< 2.> stop czarnemu rasizmowi< 3. >NS jest przeciwko integracji „nieintegrowalnych”< 4.> nie dla faworyzowania Cyganów< 5. plakat >bronimy czeskiego interesu narodowego< 6. > Stop! Ich roszczeniowej i materialistycznej mentalności< 7. na plakacie z dziewczynami: „twoje podatki – ich przyszłość” 8. > nie chcemy między nami czarnych rasistów< 9.> nie chcemy między sobą tych, którzy pasożytują< 10. plakat > bronimy was i waszej rodziny< Odpowiedz Link Zgłoś
stielhandgranate Re: Tłumaczenie napisów z filmiku 23.05.09, 13:20 wytlumacz mi prosze dlaczego jest im tak trudno sie przebic zakladam ze w czechach obowiazkawa edukacje dotyczy mlodiezy do lat 18 jak w polsce a wiec do skaczenia liceum kazdy kto mam mature moze isc na studia podejzewam ze wystepuja tam stypendia socialne i naukowe byc moze kredyty majac dyplom prestizowej uczelni mozna pracowac wszedie czechy naleza do ue Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Tłumaczenie napisów z filmiku 24.05.09, 11:29 stielhandgranate napisała: > wytlumacz mi prosze dlaczego jest im tak trudno sie przebic ############ Dlatego choćby, że mając do dyspozycji innych bezrobotnych prywatny pracodawca nie zatrudni Roma z góry zakładając że będzie z nim miał problemy (kradzieże, "rozruby" itp). Są to uprzedzenia skądinąd zrozumiałe, których nie potrafią zatrzeć nawet pozytywne przypadki "porządnych Cyganów". Odpowiedz Link Zgłoś
jakpalikot Czy zauważyłaś czeski antypolonizm? 24.05.09, 13:30 kinderciazz napisała: > [Nie jestem rasistką, i daleko mi do nacjonalizmu, tym bardziej skrajnego.] > > Mieszkam obecnie w Czechach i "widzę" owa 'kwestię cygańską': z jednej strony - > jest to specyficzny rodzaj 'lenistwa', które może być wysoce irytujące, rodzaj > bierności i "roszczeniowości", (jak u byłych pracowników PGR?) oraz koczownictw > a. > A z drugiej strony, jeśli jakiś młody Rom lub Romka chce robić coś innego, > pracować, przebić się do - jak to czeskie NS uważa - zdrowej części > społeczeństwa - to ma bardzo ciężko i fama 'nieroba' towarzyszy mu przez całe ż > ycie. > Przede wszystkim, cała ta sytuacja jest bardzo smutna. Również to, że często, > mimo kampanii "asymilacyjnych", czy jak je zwać, ci ludzie nie chcą korzystać z > pomocy w innej formie niż pieniężna. > Nie dziwi irytacja, ale rasizm zawsze jest złą odpowiedzią. > > tłumaczenie: > 1. >Ostateczne rozwiązanie „kwestii cygańskiej” zaproponowane > przez Narodni > Stranę ( Partia Narodowa) jest wskazówką dla wszystkich europejskich państw< > ; > 2.> stop czarnemu rasizmowi< > 3. >NS jest przeciwko integracji „nieintegrowalnych”< > 4.> nie dla faworyzowania Cyganów< > 5. plakat >bronimy czeskiego interesu narodowego< > 6. > Stop! Ich roszczeniowej i materialistycznej mentalności< > 7. na plakacie z dziewczynami: „twoje podatki – ich przyszłość̶ > 1; > 8. > nie chcemy między nami czarnych rasistów< > 9.> nie chcemy między sobą tych, którzy pasożytują< > 10. plakat > bronimy was i waszej rodziny< Jaki to jest strasznie prymitywny i brzydki naród, ci zafajdani pepiki? Odpowiedz Link Zgłoś
kinderciazz Re: Czy zauważyłaś czeski antypolonizm? 25.05.09, 11:49 trudno odpowiadać na takie podchwytliwe pytania. Ale zauważyłam, że Polacy sobie często 'wkręcają', że Czesi "nas nie lubią". z resztą, 'mamy tak' z każdą inną nacją. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Zainteresowany(a) ? 24.05.09, 11:20 thegreatmongo napisał: > PS. > Ja tylko przypomne, ze byl kiedys spis w Krakowie i z 900 romow mieszkajacych w > miescie prace mialo 9!!! ############### To było prawdopodobnie "za komuny" bo wtedy istniał obowiązek pracy podobnie jak w CSR. Teraz jest wolność i prawa obywatelskie chronią nieróbstwo oraz pasożytnictwo na cudzy koszt np starych niedołężnych rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Z Cyganami jak z Żydami 23.05.09, 14:27 Kosciol Katolicki w Polsce tez jest przeciw Cyganomn i Zydom Za wszystkimi partiami neo- czy wczesniej nazistowskimi stoji Kosciol (Mussolini, Pinochet, Franco, Salazar, przedwojenna Polska) atd. Odpowiedz Link Zgłoś
nibywroclawianin Re: Z Cyganami jak z Żydami 23.05.09, 17:53 Dwa zdania a tyle bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Ano, masońska wścieklizna polityczna z południa 23.05.09, 21:16 się mi tu jawi... __________ Nie możemy zapominać o tym, iż antyklerykalizm i kosmopolityzm tworzą fundament braterskiej doktryny masońskiej która obowiązuje nadal, również w ostatnim dwudziestoleciu. Mówi ona że tylko wszyscy ludzie równiejsi są braćmi i tylko takim wybranym należy się władza, dobra materialne, prestiż, autorytet, uznanie, niezależnie od tego kim byli w przeszłości i do jakich łajdactw, zdrad, zbrodni się przyznali. [W. Łysiak] Odpowiedz Link Zgłoś
goyahkla Czy Edelmanova? 23.05.09, 16:01 Czy Edelmanova to żeński odpowiednik Edelmana? Skojarzenia to przekleństwo! Ale może ona jest członkinią syjonistów? Te typki od zawsze miały takie zapędy aby innych wszelkimi sposobami skasować a później powiedzieć że jest się ofiarą. Odpowiedz Link Zgłoś
parmalat Re: Czy Edelmanova? 23.05.09, 18:38 goyahkla, jak wiele ma wspolnego Edelman z syjonizmem, tak Edelmanova z Edelmanem a Ty z rozumem. I tyle by bylo na tego Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Z syjonizmem pewnien też ma wiele wspólnego... 23.05.09, 21:34 a już na pewno się od niego nie odżegnuje, bo to obowiązująca w Izraelu doktryna polityczna. z Edelmanovą też mógłby się na głupotę ścigać... __________ Używanie słowa prawda w kontekście nawiązywania do Grossa jest obraźliwe dla pojęcia prawda. Przerażające jest, że to co pisze Gross zostało opublikowane w wydawnictwie które deklaruje się jako polskie i katolickie [w „Znaku” krakowskim]. Jeśli Michnik stawia Grossa obok Mickiewicza i Słowackiego należy zapytać o stan zdrowia Michnika. [ks. W. Chrostowski] Odpowiedz Link Zgłoś
werter54 Z Cyganami jak z Żydami 23.05.09, 16:41 Wolnosc slowa pod warunkiem ze mozesz mowic tylko to co wlasciwe. - Dawniej, to co bylo po mysli partii, dzis zgodnie z poprawnoscia polityczna - ta wspolczesna trucizna wylewajaca sie z Ameryki na caly swiat. Dzialania Czechow uwazam za jak najbardziej sluszne. A co ciekawe, ze jakos zaden z obroncow tych darmozjadow nie twierdzi ze to nie prawda co sie o nich mowi. I zadem oczywiscie za nic w swiecie nie chcialby ich miec w sasiedztwie! Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Z Cyganami jak z Żydami 23.05.09, 16:42 Niech Izrael pokaże, że nie są rasistami i niech przyjmą ich do siebie. Jak nie, to koniec poparcia i ochrony. Odpowiedz Link Zgłoś
foid Z Cyganami jak z Żydami 23.05.09, 17:13 Niestety zyjemy w czasach tolerancji i poprawnosci politycznej, wymyslonej przez zydow, jest to ich sposob na pozbycie sie bialych chrzescijan. Zobaczcie w ilu filmach amerykanskich jest teraz nabijanie sie z bialych i promowanie kolorowych, jest to taka sama zaraza jak komunizm ktory mial to zrobic wszystkich rownymi. It's not illegal to be white, yet !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
robertfr [...] 23.05.09, 18:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
utrat Jiří Janeček nie František 23.05.09, 20:08 kierownik ČT (niestety zreszta) Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek Z Cyganami jak z Żydami 23.05.09, 22:02 w koncu ktos powiedzial prawde o tych przybledach z indii Odpowiedz Link Zgłoś
jakpalikot [...] 24.05.09, 13:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: czesi to prymitywne świnie i tyle 24.05.09, 16:45 Bzdura. Byłam w Czechach parę razy, jako turystka oczywiście. Poziom życzliwości zupełnie normalny - uśmiechną się, drogę wskażą itd. I tak mają cierpliwość, Praga zalana turystami ;-). Aha, byłam nie tylko w Pradze. Odpowiedz Link Zgłoś