Dodaj do ulubionych

4 VI 89 - Polacy w złotych kombinezonach opanuj...

03.06.09, 17:52
Szczyt głupoty!!!!
Obserwuj wątek
    • rorio2 4 VI 89 - Polacy w złotych kombinezonach opanuj... 03.06.09, 17:52
      Pokażą, że Polacy są kretynami...
      • em_obywatel Wcale nie 03.06.09, 19:03
        Wcale nie. Pokaza, ze Polacy nie sa nudnym narodem gdzie kazdy na ulicy ubiera
        sie na szaro-buro a usmiechanie sie w miejscach publicznych to nietakt. Na
        Zachodzie uwazaja Polakow za strasznych ponurakow, wiec warto to zmienic.
    • swierk14 4 VI 89 - Polacy w złotych kombinezonach opanuj... 03.06.09, 18:31

• s.urwysyn 4 VI 89 - Polacy w złotych kombinezonach opanuj... 03.06.09, 18:41
      ... Performerom ...

co za debil to napisał.
    • misiek197 Błazenada! 03.06.09, 18:46
      No cóż, kolejna błazenada za którą zapłaci polski podatnik! MAMY KRYZYS, jak
      mówi mój szef ciągle zmniejszając honoraria dla nas "murzynów" w swojej firmie
      (nie obrażając prawdziwych Murzynów). Bo on SZEF oczywiście wyżywi się. Podobnie
      z tymi przy korycie. Większość polskiego narodu żyje pod kreską a ci balują. Tak
      samo było na Titanicu. Tam też po katastrofie orkiestra grała do samego końca.
      • em_obywatel Nie badz zgredem 03.06.09, 19:08
        Don't worry be happy. Po pierwsze, to nie jest za publiczne pieniadze, po
        drugie, na zachodzie uwazaja nas za ponurakow i warto to zmienic. Nie ma co sie
        denerwowac. Lepiej zeby Polacy byli bardziej kolorowi i bardziej pogdoni. Jesli
        jest ciezko, to przynajmniej usmiechajmy sie do siebie w tramwajach i
        autobusach, latwiej sie zyje kiedy widac usmiechnietych ludzi a nie tylko
        posepne twarze. Pocieszajmy sie nawzajem a nie dolujmy.
        • misiek197 Re: Nie badz zgredem 03.06.09, 21:09
          Witam Cię em_obywatel i dzięki Ci za komentarz. Chciałbym być szczęśliwym i nie wk...nym, ale to nie wychodzi. Jeśli na Zachodzie uważają nas za ponuraków to da się to zmienić w bardzo prosty sposób. Niektóre ceny mamy już wyższe niż u nich, podatki (jak choćby VAT) także. Ciągle słyszymy o tym, że musimy kolejne obywatelskie daniny dostosować do Unii. OK - jestem za. TYLKO KIEDY NASZE DOCHODY DORÓWNAJĄ TYM Z UNII?! Nigdy??!! No to nie będę "happy". I żadne takie występy tak naprawdę tego nie zmienią. Widzisz - ja mam swoje lata. Doskonale pamiętam to co było w 1970 roku w Gdańsku i okolicach. Oberwałem po plecach tzw. "taryfą nocną" od zomka (dla młodych: była to metalowo-gumowa pała o długości prawie 80 cm, którą łamano kości). Byłem także na dworcu Gdynia-Stocznia, gdy strzelano do bezbronnych robotników z karabinów maszynowych. Było sporo ofiar. Mnie się udało. Nie powołuję się na status "styropianowego weterana" bo jest to poniżej mojej godności. A jutro w moim Gdańsku odbędzie się na koszt podatnika ogromna impreza, w której wezmą udział między innymi ci, którzy w tym czasie siedzieli pod spódnicą swojej matki a dzisiaj głośno krzyczą jacy byli wówczas doskonali. To jest draństwo. Także to, że cały Gdańsk będzie praktycznie na dobę zablokowany dla samochodów. Mało jest naszym "wybrańcom", że codziennie spędzamy po kilka godzin w dojazdach do i z pracy to jeszcze obawiając się swoich wyborców zablokują nam całe miasto i obstawią je BORem. Należę do tych, którzy odczują to na własnej skórze. Mój szef zakazał nam przyjazdu do firmy we czwartek (znajdujemy się w okolicy stoczni - ten rejon będzie całkowicie zablokowany) ale oczywiście musimy odrobić to w sobotę! Miałem inne plany na ten dzień, ale co tam... Ludzi w podobnej sytuacji jest w moim mieście sporo. Czy oni także są zgredami, bo nie identyfikują się z tą złodziejsko - kombinacyjną i układową rzeczywistością?! Weź proszę pod uwagę, że w naszym kraju nie wszyscy kradną. I nie tylko dlatego, że nie mają gdzie. Po prostu z własnego domu odebrali inne wychowanie nie identyfikujące się z tym co mamy na co dzień.
          Pozdrawiam serdecznie
          misiek197
      • scyg Re: Błazenada! 03.06.09, 19:25
        Ponury Miśku197,
        Mało że fajne przedsięwzięcie, to nawet w ujęciu gospodarczym to nie błazenada,
        tylko niezły PR. Inwestować trzeba zwłaszcza w czasach dekoniunktury.
        Pozdrawiam i życzę lepszego humoru.
    • vonsmroden Polscy "kosmici" lecą do Brukseli 03.06.09, 20:07
      ?!? Mało że najpierw do Brukseli poleciał premier z prezydentem, to teraz ta
      wycieczka z zakładu leczenia zamkniętego. Ufff, kto da więcej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka