Dodaj do ulubionych

Czego się państwo nie dowiedzą z dzisiejszej ga...

06.06.09, 01:47
No i fajnie. Trochę odpoczniemy od tych głupot. I tak pewnie
napisalibyście o tym, komu Palikot pokazał język i gdzie prezydent
mlasknął.
Obserwuj wątek
    • wojtekviki Czego się państwo nie dowiedzą z dzisiejszej ga... 06.06.09, 03:03
      Bardzo dobrze, 29 godzin spokoju,mało wiedzieć dłużej żyć,ślinotok
      kandydatów na unijna kasę,zastopowany.
    • janoszonline Czego się państwo nie dowiedzą z dzisiejszej ga.. 06.06.09, 05:56
      A co się stało w Holandii ?
      Ktoś wie?
      • yadzkaa Re: Czego się państwo nie dowiedzą z dzisiejszej 06.06.09, 06:01
        nic mnie to nie obchodzi
      • hyakinthos Re: Czego się państwo nie dowiedzą z dzisiejszej 06.06.09, 08:48
        Facet jezdzi wierzchem na zebrze:

news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/dorset/8084964.stm
    • yadzkaa Czego się państwo nie dowiedzą z dzisiejszej ga... 06.06.09, 06:00
      uwielbiam tvn24 podczas ciszy wyborczej, kiedy musza emitowac materialy o
      tworcach ludowych zamiast o przekrzykujacych sie politykach, madia i politycy,
      wy jestescie jak perpetum mobile, nawzajem sie napedzacie bez koniecznosci
      dostarczania energii z zewnatrz. nic mnie nie obchodza plotki i skandale
      polityczne, nie obchodzi mnie co ktory polityk innemu powiedzial, nie ogladam
      tv a gazety czytuje sporadycznie, przez internet, wchodzimy nareszcie w czas,
      kiedy czlowiek moze sobie reglamentowac ilosc i rodzaj wiadomosci jakie chce
      poznac. pozdrawiam
    • yadzkaa Czego się państwo nie dowiedzą z dzisiejszej ga... 06.06.09, 06:03
      o tym co sie stalo w Holandii poczytamy za 48h, swiat sie nie skonczyl poki co
      miensze jedziesz- bolsze budiesz
    • helguera Panie Bartku chciałem zpytać 06.06.09, 08:50
      czy ten sos co ten pan gotowal w programie TVN ktory pan prowadzi można podawać do ryżu?A jaką torebkę żona powinna nosic do bialej sukienki.Może w nastę pnym programie zapyta pan o to dodę albo jajcykowa.
    • otis_tarda Chrzań się, hipokryto. 06.06.09, 09:07
      Popłakałbym sobie razem z Bartusiem nad ciężkim losem redaktorów Wyborczej,
      właściwie już mi łzy jako grochy zaczęły wypełniać jeziora mych ócz - ale coś
      sobie uświadomiłem. Co?

Ano to, że "zakaz agitacji" to efekt elitarystycznego myślenia, które przez 20
      lat propagowała m. in. Wyborcza, a które sprowadza się do patrzenia na obywateli
      jako na ciemną, niedorosła do demokracji (pamięta Pan, z jakiej opcji był
      polityk, który tę złotą myśl wypowiedział?) masę. Której to masie nie należy
      dawać nazbyt wielu informacji, bo jeszcze gotowa zagłosować w sposób nienależyty.

Jasne, "cisza wyborcza" to już szczególny absurd, ale korzenie ma właśnie w tym
      myśleniu. Tak więc, przykro mi - choć uważam przepis za głupi, będę miał raczej
      szadenfrojda niż współczucie. Już taki ze mnie zły człowiek.

Skadinąd zresztą, żadna strata. Czytywałem GW przez czas kampanii i w ramach
      wiadomości wyborczych mogłem się dowiedzieć różnych rzeczy. Że Libertas podkręca
      głosowania internetowe, że Róża Thun to tak naprawdę Róża... yyy...
      cośtamcośtam, że jakieś mohery oną Różę na spotkaniu z Ziobrą pobiły, że
      kandydat PO spam rozsyłał - a takie drobiazgi, czego właściwie chce Libertas,
      PO, PiS, Róża, Ziobro i inni - musiałem sam sobie w sieci znaleźć. W sumie żadna
      strata, że przez weekend nie będę miał żadnych "ciekawych niusów". Jakoś przeżyję.
    • bougey [...] 06.06.09, 09:20
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • janoszonline Re: Skrajna prawica zdobyła w Holandii 2 miejsce 06.06.09, 09:22
        Dzięki za link:)
      • pamejudd Geert Wilders górą! Brawo Holendrzy! 06.06.09, 10:36
        Czy idioci z GW mają pojęcie o czym mówią, nazywając ruch Wildersa "skrajną prawicą"?
        • maaac Czy idioci umieją czytać? 06.06.09, 11:39
          W artykule GW ani słowa na temat tego co się stało w Holandii. To
          forumowicz podał powołując się na artykuł BBC.
      • yadzkaa Re: Skrajna prawica zdobyła w Holandii 2 miejsce 06.06.09, 10:37
        rzeczywiscie, niesamowicie wazne i interesujace
        u as tez skrajna prawica 3 lata temu rzadzila i co?
        • pamejudd Problem w tym, że partia Wildersa... 06.06.09, 12:44
          ...to taka "skrajna prawica", jak z Wałęsy stetoskop.
          • do.ki Re: Problem w tym, że partia Wildersa... 06.06.09, 13:16
            pamejudd napisał:

> ...to taka "skrajna prawica", jak z Wałęsy stetoskop.

Dokladnie. A poza tym, kiedy w Polsce rzadzila prawica, skrajna czy inna, skoro
            partie, ktore moznaby uznac za prawicowe we wszystkich wyborach zdobywaja
            odsetek glosow w poblizu progu wyborczego, a czesto i ponizej?
    • pumpernik A co jest ciekawsze? 06.06.09, 10:03
      Wolę czytać doniesienia o pożarach budek z piwem, od analiz pana Bartosza.
    • yanuss nie ma wyboru w wybiorczej 06.06.09, 10:26
      "pozbawia was możliwości wyboru tego, co chcecie obejrzeć, przeczytać i czego
      posłuchać." Nie pozbawia.. bo nie ma wyboru, szczegolnie w wybiorczej.
      Staliscie sie tuba jednej partii, nic was nie poruszy, moga robic
      najobrzydliwsze numery, plakaty ze swiniami a wy nic... Dziwna wybiorcza
      wrazliwosc..
      • melwins Re: nie ma wyboru w wybiorczej 06.06.09, 10:48
        dla mnie to normalnosc !
        • maaac Jest wybór, ślepcy go nie widzą. 06.06.09, 11:37
          Gorzej gdy dojedzie do sprecyzowania, która to ta "jedna partia".
          PD? SLD? PO? No i w tym momencie wyłazi głupota yanussowego pisania.
    • tvpis Czego się państwo nie dowiedzą z dzisiejszej ga... 06.06.09, 10:51
      Należy rozdzielić dwie rzeczy - agitację wyborczą i informację o przebiegu
      wyborów. Moim zdaniem dwudniowa cisza w agitacji jest czymś porządanym i
      wartym utrzymania. Przynajmniej w "realu", bo w internecie i tak de facto nie
      obowiązuje. Bez tego mielibyśmy w przedwyborczą sobotę i wyborczą niedzielę,
      wysyp "rewelacji" - typu "ciemnny lud to kupi". Co innego natomiast informacja
      o przebiegu wyborów, częściowych nieoficjalnych wynikach frekwencji itp. Tu
      nie powinno być żadnych ograniczeń. Z resztą - ciekawa sprawa: Jeszcze w
      wyborach 2005 r., PKW stała na stanowisku, że podawanie informacji o
      frekwencji w czasie trwania wyborów narusza ciszę. Potem - już chyba przy wyb.
      samorządowych 2006 (a na pewno przy parlamentarnych 2007) sama podawała tę
      informację w dwóch komunikatach. Dlaczego? Czy zmieniło się prawo? Z tego co
      pamiętam - nie.
      • piotr7777 Re: Czego się państwo nie dowiedzą z dzisiejszej 06.06.09, 12:15
        Idea ciszy wyborczej jest taka, że wyborcy powinni mieć 24 godziny
        na podjęcie odpowiedzialnej decyzji.
        Moim zdaniem należałoby przywrócić zakaz publikowania sondazy już na
        10 dni przed głosowaniem i pozbawić czynnego prawa wyborczego osób
        stale zamieszkałych za granicą niepłacacych tu podatków. Oczywiście
        to ostatnie w wyborach wewnętrznych.
        Należałoby też zastąpić kilka ordynacji kodeksem wyborczym.
    • cromio Panie Węglarczyk ! Cisza nie przeszkadza nikomu .. 06.06.09, 13:34
      ... poza dziennikarzami i politykami, którzy żyją we własnym wirtualnym
      świecie. Panu się wydaje, że jest w życiu istotne, co w przeddzień wyborów
      powiedział Iksiński ? Nie ! Istotna jest dzisiaj pogoda dobra na wycieczkę lub
      czy pan bocian dokarmia panią bocianową w gnieździe. Nikomu nic się stanie,
      jeśli o czkawce prezydenta lub premiera dowie się w poniedziałek - jeśli już musi.
      NIECH PAN PRZEJRZY NA OCZY I NIE UTOŻSAMIA WSZYSTKICH ZE SWOJĄ POTRZEBĄ
      ZARABIANIA PIENIĘDZY NA PISANIU O G..... .
      • maaac Re: Panie Węglarczyk ! Cisza nie przeszkadza niko 06.06.09, 13:39
        Eeeeeee mam głupie pytanie: W kontekście tego co napisałeś możesz
        zdradzić co TY tutaj robisz?
    • levii Proszę się nie pultać 06.06.09, 13:38
      W poniedziałek też jest dzień. Ludzie jakoś przeżyją do poniedzziałku bez tych waszych dziennikarskich ploteczek i skandalików. Tylko w waszych małych, nieoczytanych, zakadzonych pogonią za sensacją główkach jawią się one jako INFORMACJE.
    • carpaccio4 muszę przyznać, że wasze polskie fora 06.06.09, 14:07
      wskazują na znakomicie przeprowadzoną tresurę. znane nazwiska i zarazem stojące
      za nimi osoby jakby nie istniały. mam nadzieję, że nie wychodzą z domu, bo to
      może kosztować dużą bańkę gdy ktoś stwierdzi, że został poddany agitacji.
    • pamejudd Misiu-pysiu... 06.06.09, 14:28
      ...to, że w artykule nie ma o czymś mowy (bo cały artykuł jest wyjaśnieniem, dlaczego nie ma o czymś mowy), to nam nie przeszkadza użyć szarych komórek do skojarzenia faktów i zrozumienia, o jakim "wydarzeniu w Holandii" jest mowa. "Zwycięstwo" bo osiągnięcie tak dobrego wyniku przez partię nieakceptowaną przez lewicowe oszołomstwo jest sukcesem.

I jeszcze jedno: co ma piernik do rybki, tj. przytaczanie określenia użyte w notce BBC do faktycznego stanu rzeczy (czyli idiotyzmu określania wildersowców "skrajną prawicą")?

Zaiste, dyskusja z tobą wygląda mniej więcej tak: ja ci o kebabie, ty o Arktyce.
      • maaac No cóż i po co dyskutuję z "*****"? 06.06.09, 14:48
        > Zaiste, dyskusja z tobą wygląda mniej więcej tak: ja ci o kebabie,
        > ty o Arktyce

Przy tym należy dodać, że dyskusja się toczy na forum dotyczącym
        życia w warunkach arktycznych.
        To jest jedyne zdanie z którym mogę się zgodzić. Reszta twojej
        wypowiedzi to bełkot ideowca, który zaraz popędzi rozstrzelać fakty,
        a za nimi famę za to co głosi.
        • pamejudd "Ideowiec" to ciekawa obelga... 06.06.09, 16:03
          Gratuluje riposty, bo była celna. Inna sprawa, że wciąż nie odnosiła się do celu moich poprzednich komentarzy: zasadności nazywania partii Wildersa "skrajną prawicą".
    • raj001 Re: Czego się państwo nie dowiedzą z dzisiejszej 06.06.09, 14:50
      A podobno zwolenników UPR-u jest sporo wśród bywalców forów internetowych - tak
      przynajmniej wieść gminna niesie...?
      To czemu się nie cieszycie z sukcesu waszych ideowych braci tylko najeżdżacie na
      "Wyborczą"?
      Ciekawe czy w wyborach parlamentarnych w Holandii też tak będzie... Jakby tak,
      to w sumie będę się cieszył, że nic mi nie wyszło z planowanej pracy w tym kraju...
    • carpaccio4 no proszę 06.06.09, 15:16
      komisja europejska stwierdziła, że podanie tych wyników jest nielegalne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka