kaczkiwburaczki 08.06.09, 13:02 Prostak i nawiedzony cham-ot,co.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pakulec Ziemkiewicz o k... na antenie: Ktoś chciał mi z... 08.06.09, 13:03 przecież to głos Ziemkiewicza - widać, że nazwa Antysalon zobowiązuje Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Ziemkiewicz o k... na antenie: Ktoś chciał mi 08.06.09, 13:08 Jaki bałagan? Po prostu normalne chamstwo w wykonaniu p. Ziemkiewicza i spółki www.tvn24.pl/-1,1604152,0,1,dziadek--spaj-z-anteny,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Ktoś nam wyciął Ziemkiewicza 08.06.09, 13:22 Wygląda na to, że Ziemkiewicz to taki typ osobnika, który wszystko robi pod publikę. A jak go nikt nie widzi (albo mu się tak wydaje), to sika do umywalki, brudny palec z nosa wyciera o spodnie i wącha skarpety, czy jeszcze zdatne są do noszenia. Jak to mówią: chłop ze wsi czasem wyjdzie, ale wieś z chłopa - nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Ktoś nam wyciął Ziemkiewicza 08.06.09, 13:28 PO prostu "Polactwo". Odpowiedz Link Zgłoś
muflonex Chłop ze wsi czasem wyjdzie, wieś z chłopa - nigdy 08.06.09, 13:50 Jak to się mówi: wieś to nie miejsce, to stan umysłu. Kiedy są kamery to się wygłasza monologi o inteligencji i standardach etycznych, a jak nikt nie widzi to już tych standardów nie trzeba mieć - ot taka etyka Ziemkiewiczowska: ma się ją ze względu na innych, a nie ze względu na to, w co się wierzy. Może i wypadałoby powiedzieć "przepraszam" jak już się "naku...ło" na organ państwa, o którym to państwie tak się ładnie 4 czerwca mówiło, że przywiązania do państwa nie ma w polskim narodzie. I może by się to zrobiło, gdyby się umiało brać odpowiedzialność za swoje czyny i słowa. A tak jest się zewnątrzsterownym hipokrytą, który własny rynsztok tłumaczy z rozżaleniem tym, że ktoś ośmielił się go pokazać. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Chłop ze wsi czasem wyjdzie, wieś z chłopa - 08.06.09, 14:02 muflonex napisał: > Może i wypadałoby powiedzieć "przepraszam" ************************* Ano wypadałoby. Pytanie, czy Ziemkiewicz to zrozumie, czy też będzie szukał spisku, który doprowadził do upublicznienia jego swoistego stanu umysłu? Odpowiedz Link Zgłoś
calli Re: Chłop ze wsi czasem wyjdzie, wieś z chłopa - 08.06.09, 15:33 ja tam nie widzę powodu dla którego miałby przepraszać - ani nie skłamał, ani nie koloryzował, stwierdził tylko fakt i był w tym szczery więc nie ma powodu do świętego oburzenia. nie lubię Ziemkiewicza, ale hipokrytów jeszcze bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Chłop ze wsi czasem wyjdzie, wieś z chłopa - 08.06.09, 15:46 ...A że przy tym obraził człowieka, KTÓRY WYKONYWAŁ SWOJĄ PRACĘ, obraził w sposób wulgarny, to jest oczywiście drobiazg, nie wart wzmianki... Odpowiedz Link Zgłoś
calli Re: Chłop ze wsi czasem wyjdzie, wieś z chłopa - 08.06.09, 16:37 jak 'obraził' - poprzez nazwanie 'dziadkiem' czy raczej 'Mrożkiem'?! w nazwie programu widnieje wyraźnie termin ANTYsalon więc trzeba się pogodzić z faktem, że czasem nawet zakłamanym pismakom wymsknie się trochę prawdy w eter.. ;> żałuję tylko, że nie wezwali do bojkotu tych ustawionych wyborów wg bandyckiej ordynacji, wtedy nabrałbym minimum szacunku dla Ziemkiewicza.. Odpowiedz Link Zgłoś
savrin Re: Chłop ze wsi czasem wyjdzie, wieś z chłopa - 08.06.09, 18:50 zejdź na ziemie, gdyby powiedział przepraszam w sekundę po tym kiedy to wypłynęło to by zachował jaką taką twarz. A tak to nie wiem czego szuka w telewizji ? Obrażenia kolejnego emeryta co ma problem z pietruszką ? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Chłop ze wsi czasem wyjdzie, wieś z chłopa - 08.06.09, 16:23 calli napisał: nie lubię Ziemkiewicza, ale hipokrytów jeszcze bardziej. ****************************** Ale to właśnie Ziemkiewicz wyszedł na naczelnego hipokrytę. Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_lemur Dlaczego wszyscy są oburzeni??? 08.06.09, 16:44 Nie rozumiem tego. Przecież Ziemkiewicz tylko parafrazował Pana Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
calli Re: Dlaczego wszyscy są oburzeni??? 08.06.09, 16:56 tudzież urzędującą minister Rządu RP! Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_lemur Re: Dlaczego wszyscy są oburzeni??? 08.06.09, 17:21 Tę poranioną??? Ona chyba już nie urzęduje... Odpowiedz Link Zgłoś
cest.l.a.vie Re: Chłop ze wsi czasem wyjdzie, wieś z chłopa - 08.06.09, 17:01 calli napisał: > ja tam nie widzę powodu dla którego miałby przepraszać - ani nie skłamał, ani > nie koloryzował, stwierdził tylko fakt i był w tym szczery więc nie ma powodu do > świętego oburzenia. nie lubię Ziemkiewicza, ale hipokrytów jeszcze bardziej. ---------- Ale Ziemkiewicz był w studiu z gośćmi i wypowiadanie się o osobie trzeciej w taki sposób jest naganne. On nie siedział z piwkiem przed własnym TV z kumplami od flachy. On był w pracy z zaproszonymi ludźmi, którzy mogli się nieswojo poczuć. Prywatne przemyślenia - niezależnie od oceny czy trafne, czy nie, powinien zachować dla siebie. Chamstwo i brak profesjonalizmu, ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
calli Re: Chłop ze wsi czasem wyjdzie, wieś z chłopa - 08.06.09, 17:13 z tego co czytam, to ci ludzie dość 'swojo' się czuli w towarzystwie Ziemkiewicza wygłaszającego swoje mądrości. nie rozumiem natomiast kwestii: 'Prywatne przemyślenia - niezależnie od oceny czy trafne, czy nie, powinien zachować dla siebie' - to znaczy co, niezależny /powiedzmy/ dziennikarz w programie publicystycznym nie ma prawa do wyrażania poglądów? to gdzie tu wolność słowa, prasy i opinii?! powinien wyrażać tylko poglądy uznane i aprobowane przez pracodawcę?! no bez jaj.. Odpowiedz Link Zgłoś
mcabra23 Re: Chłop ze wsi czasem wyjdzie, wieś z chłopa - 08.06.09, 18:04 "...niezależny /powiedzmy/ dziennikarz w programie publicystycznym nie ma prawa do wyrażania poglądów?" Ano wlasnie nie. Jesli jest gosciem - jak najbardziej. Jesli dziennikarzem, to jego zadaniem jest wypytanie goscia o jego poglady. Za to bierze pieniadze. Tyle tylko, ze jakos sie tak ostatnio porobilo, ze ogolnie jako spoleczenstwo przestalismy zwracac uwage na te drobna roznice. Odpowiedz Link Zgłoś
calli Re: Chłop ze wsi czasem wyjdzie, wieś z chłopa - 08.06.09, 18:28 zgodziłbym się, gdyby nie jeden drobny fakt - otóż do Antysalonu, a już na pewno do tego wydania programu, zaproszeni byli WYŁĄCZNIE dziennikarze! jeżeli by trzymać się Twojej definicji, to wszyscy oni powinni złożyć buzie w ciup i podyskutować zażarcie o powyborczej pogodzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mcabra23 Re: Chłop ze wsi czasem wyjdzie, wieś z chłopa - 08.06.09, 20:07 OK, moja wina, uzylem zbyt duzego skrotu myslowego. Rozbuduje zatem wypowiedz, by sie stala bardziej zrozumiala. "...niezależny /powiedzmy/ dziennikarz w programie publicystycznym nie ma prawa do wyrażania poglądów?" Ano wlasnie nie. Jesli jest gosciem programu (chocby i dziennikarzem) - jak najbardziej. Jesli jest prowadzacym program (ponoc dziennikarzem), to jego zadaniem jest wypytanie goscia (chocby i dziennikarza ;P) o jego poglady. Za to bierze pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
mcabra23 Re: Chłop ze wsi czasem wyjdzie, wieś z chłopa - 08.06.09, 20:11 BTW: bo za szybko nacisnalem "wyslij" ;P calli napisał: > jeżeli by > trzymać się Twojej definicji, to wszyscy oni powinni złożyć buzie w ciup i > podyskutować zażarcie o powyborczej pogodzie ;) Mysle, ze nawet gdyby tak sie stalo, to nie grozilby nam z tego powodu nagly i spektakularny koniec swiata, ale za to o ile mniejszy bylby poziom nerwow niektorych krzykaczy ;> Odpowiedz Link Zgłoś
calli Re: Chłop ze wsi czasem wyjdzie, wieś z chłopa - 08.06.09, 20:50 głupoty klepiesz, to po co wtedy robić telewizję? Ziemkiewicz jest publicystą - nie dziennikarzem, dla porządku - i ma prawo do swoich poglądów, to co Ci wbijają do głowy polskie służalcze media /tvp, tvn, wybiurcza etc./, że dziennikarz nie ma prawa do swoich poglądów to stek bzdur - zwłaszcza w ustach hipokrytów, którzy gdyby mogli, to by politykom pachy wylizali; a już zwłaszcza w programie stricte politycznym, o polityce i dla zafajdanych polityków. do tego dziadek rzeczywiście przynudzał a Ziemkiewicz nie wygłaszał tych poglądów do narodu, tylko klepał sobie głupoty poza anteną do siebie a ku uciesze zgromadzonych w studio. inna sprawa, że zrobił chamówę, ale akurat za sposób w jaki trafiła ona do opinii publicznej to nie on a pajace z tvp powinny się tłumaczyć. wiesz, w ten sposób można zniszczyć wiarygodność każdego, wystarczy wejść do knajpy i prywatnie zapytać pierwszego lepszego napotkanego tam telewizyjnego wycierucha co sądzi na temat polskich sprzedajnych polityków a potem to jedynie nagrać. tylko co to jest akurat za sensacja? Odpowiedz Link Zgłoś
mcabra23 Re: Chłop ze wsi czasem wyjdzie, wieś z chłopa - 09.06.09, 08:43 Czy glupoty klepie to kwestia indywidualna. Poza tym zwroc uwage, ze nie odnosilem sie do Ziemkiewicza, a jedynie do stwierdzenia o wyrazaniu swoich pogladow przez PROWADZACEGO program. Zupelnie niezaleznie od tego kto i gdzie to robi. I nic tu do rzeczy nie ma wbijanie w moja glowe czegokolwiek przez "sluzalcze media". Fachu dziennikarskiego uczylem sie zanim ktokolwiek pomyslal o powstaniu TVNu, wiec ten argument tez nie trafiony ;> A juz zupelnie na marginesie dodam, ze nie wiem jak Ty ale ja jednak widze roznice pomiedzy publicysta, a dziennikarzem. I zdania nie zmienie - jesli prowadzi program to jego psim obowiazkiem jest naklonienie gosci do wyrazania swoich opinii. Jak chce wyrazic swoja - daje sie zaprosic do jakiego programu, wzglednie pisze felieton. Podkreslam, ze nie mowie tego w kontekscie Ziemkiewicza, tylko jako ogolna zasade. Do Ziemkiewicza jako takiego odnosic sie nie bede, bo to nie warte moich nerwow. EOT. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
derfflinger1918 "Antysalon" to miała byc ironia a jest real... 09.06.09, 10:57 i to w 100%, a nijaki Ziemkiewicz okazuje sie zwykłym chamem.. no ale cóż, tak to jest jak się byle kogo puszcza na antenę... CHAMSTWO i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap swietoszki same dookola 08.06.09, 15:54 Ale sie wymadrzacie, jakby nie wiadomo co tam powiedzial i nie wiadomo jakich bezecenstw sie dopuscil. Facet prywatnie przeklina, naprawde straszne odkrycie, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: swietoszki same dookola 08.06.09, 16:21 klip-klap napisał: > Ale sie wymadrzacie, jakby nie wiadomo co tam powiedzial i nie wiadomo jakich > bezecenstw sie dopuscil. > Facet prywatnie przeklina, naprawde straszne odkrycie, hehehe. ****************************** Ależ my to doskonale rozumiemy. Niech więc pisze artykuły w swoim przaśno-buraczanym języku i nie poucza innych jak mają się zachowywać. Tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
calli Re: swietoszki same dookola 08.06.09, 17:18 o, tu się zgadzam - pouczania Ziemkiewicz mógłby się oduczyć, żeby nie wyszedł jak Marcin-Kaczyński nauczający Marcina-Ziobrę w kwestii języków, hehe.. Odpowiedz Link Zgłoś
cest.l.a.vie Re: swietoszki same dookola 08.06.09, 17:03 klip-klap napisał: > Ale sie wymadrzacie, jakby nie wiadomo co tam powiedzial i nie wiadomo jakich > bezecenstw sie dopuscil. > Facet prywatnie przeklina, naprawde straszne odkrycie, hehehe. =-- Kurde - jakie "prywatnie"? Cham klął w pracy przy gościach. Ja bym go sprowadził do parteru, gdybym był gościem. Widać goście ani wychowania, ani jaj nie mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Najlepsze orgie u tych, co czystość ślubowali 08.06.09, 14:18 > Wygląda na to, że Ziemkiewicz to taki typ osobnika, który wszystko > robi pod publikę. A jak go nikt nie widzi (albo mu się tak > wydaje), to sika do umywalki, > brudny palec z nosa wyciera o spodnie i wącha skarpety, czy > jeszcze zdatne są do noszenia. Prawicowcy w ogóle mają to do siebie. Co chwila okazuje się, że najlepsze orgie organizują panowie z ugrupowań promujących ślubowanie czystości, a najwięcej gejów jest w kręgach najgłośniej zwalczających homoseksualizm. Odpowiedz Link Zgłoś
po_strach *** O kulturze na tym forum ??? *** 08.06.09, 14:57 pekam ze smiechu jak na tym forum, gdzie non stop rzuca sie przeklenstwami pod adresem najwiekszej partii opozycyjnej, gdzie wobec prezydenta uzyto juz chyba wszystkich mozliwych obelg teraz wyraza sie irytacje, ze ktos na antenie TV uzyli jakis niecenzuralnych slow. Ot, Polactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
buka.buka.buka Opuść to forum więc, zyska na braku ziemkultury :) 08.06.09, 15:04 ...no, chyba, że jak Ziemkiewicz nie możesz żyć bez Michnika;) Odpowiedz Link Zgłoś
po_strach Re: Opuść to forum więc, zyska na braku ziemkultu 08.06.09, 15:08 codziennie musze sie troche posmiac. Wtedy tu zagladam. Tak dla zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
buka.buka.buka Poradziłbym zakup lustra, taniej wyjdzie... 08.06.09, 15:51 ...gdybym nie wiedział, jaki jest poziom poczucia humoru ziemkowszczyzny zwłaszcza na własnym punkcie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 do smiania sie z siebie trzeba wiecej... 08.06.09, 19:48 ...przymiotow obcych temu czleczynie oszalalej na punkcie sPISków * tzw Polactwa ** * kazdy poglad inny niz prezesa JAroSLAWA ** kazda grupa spoleczna niepopierajaca prezesa JAroSLAWA Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: *** O kulturze na tym forum ??? *** 08.06.09, 15:04 Ja pękam ze śmiechu, gdy Ziemkiewicz narzekający na poziom rozmów Michnika z Gudzowatym, czy na kulturę Palikota, teraz sam się obnaża a kiedyś jeszcze pisał o wyjmowaniu przez czyjąś żonę włosów z pomiędzy zębów. Odpowiedz Link Zgłoś
po_strach Re: *** O kulturze na tym forum ??? *** 08.06.09, 15:06 No moze wzial przyklad z Michnika i jego ""Bo my się ku... nie znamy na tym gazie!". Moze wiec Ziemkiewicz idzie w jedyna sluszna strone? Dzis glupio nie byc przez nikogo nagranym. Przynaleznosc do elity warunkuje chyba conajmniej jedno takie nagranie. Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Re: *** O kulturze na tym forum ??? *** 08.06.09, 15:09 po_strach napisał: > No moze wzial przyklad z Michnika i jego ""Bo my się ku... nie znamy > na tym gazie!". Moze wiec Ziemkiewicz idzie w jedyna sluszna strone? > Dzis glupio nie byc przez nikogo nagranym. Przynaleznosc do elity > warunkuje chyba conajmniej jedno takie nagranie. To, co odstawiał Michnik to hańba dla niego. A Ziemkiewicz jak dla mnie stracił nie tym, że bluzgnął, co o nim bynajmniej dobrze nie świadczy, ale tym, że potem ściemniał niepotrzebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: *** O kulturze na tym forum ??? *** 08.06.09, 15:10 Ziemkiewicz i ta elita? On przecież jest ponad, on to wyższa kultura. Odpowiedz Link Zgłoś
po_strach Re: *** O kulturze na tym forum ??? *** 08.06.09, 15:11 Do wczoraj tak bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Nie chodzi o używanie przekleństw, postrachu 08.06.09, 19:15 A komu to szkodzi, że facet sobie przeklina? Na prezentowanym materiale pan Ziemkiewicz przedrzeźnia rozmówcę niczym pętak z podstawówki przekręcający pod nosem słowa budzącego w nim grozę belfra. I to jest żałosne. Nazywając ten pokaz buractwa "wycięciem Durczoka" Ziemkiewicz jednak obraża Durczoka. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: *** O kulturze na tym forum ??? *** 08.06.09, 16:30 Coś ty taki PiSowicz, niby jak się u was mowi? Odpowiedz Link Zgłoś
peryklejtos Re: Ktoś nam wyciął Ziemkiewicza 09.06.09, 09:27 Ale nie ma jaj - jak prawdziwy chłop. Chłop walnąłby skruchę i przeprosił, a ta pip.ka nawet tego nie potrafi. Skoro nie potrafi wziąć odpowiedzialności za swoje słowa to jak może być rzetelnym dziennikarzem? Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh To zemsta "salonu"! 08.06.09, 13:07 "Układ" się mści. Redaktor będzie miał o czym pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Guzikiewicz polskich mediów 08.06.09, 13:16 Niezależnie od wulgaryzmów, pogarda dla procedur demokratycznych i żywe zainteresowanie grą wokół dziennikarskich stołków robi z Ziemkiewicza nie Durczoka, lecz Guzikiewicza polskich mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
pekarpe Ziemkiewicz o k... na antenie: Ktoś chciał mi z.. 08.06.09, 13:16 Fakt, że to dziennikarze z zapchania zamka zrobili newsa. A ze strony Ziemkiewicza, to czysta schiza. Co innego mówi, co innego myśli. No, ale jak się ma takiego patrona... Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Ziemkiewicz o k... na antenie: Ktoś chciał mi 08.06.09, 13:19 Pan Ziemkiewicz to czysta kultura. Nie od parady ukazywał brak kultury u Palikota. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: Ziemkiewicz o k... na antenie: Ktoś chciał mi 08.06.09, 13:34 Było tez o rokicie, że musi się przyzwyczaić teraz DO ŻYCIA NA GORSZYM POZIOMIE Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Ziemkiewicz o k... na antenie: Ktoś chciał mi 08.06.09, 13:45 A pamiętacie wszyscy jak Ziemkiewicz oburzał się na słownictwo w rozmowach Michnika z Gudzowatym? Jak widać słusznie się oburzał bo on jest czysta kultura a Tomasz Sakiewicz jest niezależny. Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: Ziemkiewicz o k... na antenie: Ktoś chciał mi 08.06.09, 13:30 A gdzie przepraszam panie Rafale? Chyba jeśli ktoś na antenie publicznej TV robi sobie niesmaczne, gó...arskie żarty z prezesa PKW, to wypada, by przeprosił widzów. To kto umieścił to w programie jest sprawą drugorzędną. Odpowiedz Link Zgłoś
tomcat21 Re: Ziemkiewicz o k... na antenie: Ktoś chciał mi 08.06.09, 14:10 > A gdzie przepraszam panie Rafale? Chyba jeśli ktoś na antenie publicznej TV rob > i sobie niesmaczne, gó...arskie żarty z prezesa PKW, to wypada, by przeprosił w > idzów. > To kto umieścił to w programie jest sprawą drugorzędną. Jak ktoś ci napisze na samochodzie antysemickie/rasistowskie/antygejowskie hasła, to też nie będzie ważne kto to napisał? To ty powinieneś przeprosić, a także odsiedzieć karę więzienia za szerzenie nienawiści? Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: Ziemkiewicz o k... na antenie: Ktoś chciał mi 08.06.09, 14:20 Ale tutaj nikt mu tych słów w gardło nie wepchnął!!Więc nie ma analogii, kolego;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarooll [...] 08.06.09, 13:33 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: to jasne jak Slonce... 08.06.09, 13:36 Michnik zrobił to wszystko rękoma Farfała, którego wsadził na prezesa TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
kotecek7 To jednak nie to samo 08.06.09, 13:41 Pan Z. to nie Durczok. Durczok klął na znajomego, można przypuszczać że tamten mu odklinał. A pan Z. obraził i poniżył obcego mu człowieka. To o wiele gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
europacierz To fakt że michniki na forum wyją z radosci 08.06.09, 19:10 ze RAZ się podłozył Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.zakrocki Ziemkiewicz o k... na antenie: Ktoś chciał mi z... 08.06.09, 13:42 Szkoda tylko, że znów idzie to na konto TVP Info, tymczasem red. Rafał Ziemkiewicz to gazeta Rzeczpospolita, a i jego goście są spoza TVP. Może byłoby dobrze, gdyby wróciła zasada obecna w mediach publicznych w normalnych krajach, że pracują w nich ich pracownicy, a nie dziennikarze z zewnątrz. Wtedy przyjamniej wszystko można wziąć na siebie i samemu walczyć o swoją reputację. Maciek Zakrocki Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Ziemkiewicz o k... na antenie: Ktoś chciał mi 08.06.09, 13:46 chcieli zrobi mu Durczoka i zmusili to wypowiedzenia tych słów. Za kogo on ma ludziów? Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Re: Ziemkiewicz o k... na antenie: Ktoś chciał mi 08.06.09, 15:01 cillian1 napisał: > chcieli zrobi mu Durczoka i zmusili to wypowiedzenia tych słów. Za kogo on ma > ludziów? Chodziło mu o to, że w telewizjach polskich wszyscy klną na potęgę. "Zrobić Durczoka" to tyle, co upublicznić taką zwyczajną telewizyjną rozmowę. Prawdę mówiąc do wulgarności naszych "elyt" już tak przywykłem, że prawie mnie nie rusza. Ale to jak głupio się Ziemkiewicz tłumaczy, jak ściemnia brzmi głupio. Zachowałby się mądrzej, gdyby powiedział wprost, że wpadł, przeprasza - koniec. A tak? Wychodzi na krętacza. Szkoda, bo przy całym skrzywieniu, którego ofiarą padła część Rzepy, to sensowny facet. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Ziemkiewicz o k... na antenie: Ktoś chciał mi 08.06.09, 14:21 maciek.zakrocki napisał: > Szkoda tylko, że znów idzie to na konto TVP Info, tymczasem red. > Rafał Ziemkiewicz to gazeta Rzeczpospolita, a i jego goście są spoza > TVP. Może byłoby dobrze, gdyby wróciła zasada obecna w mediach > publicznych w normalnych krajach, że pracują w nich ich pracownicy, > a nie dziennikarze z zewnątrz. Wtedy przyjamniej wszystko można > wziąć na siebie i samemu walczyć o swoją reputację. Maciek Zakrocki Ma Pan rację, panie Maćku, ale póki co - mamy 14,5 tysiąca współpracowników (w tym Ziemkiewicza) a my - jesteśmy na głodowej pensyjce 820 zeta na rekę. Pozdrawiam. ESzp. Odpowiedz Link Zgłoś
kin-iu Ziemkiewitz to bardzo kulturalny pan 08.06.09, 13:50 a poza tym to szmata i ścierwo , moim skromnym zdaniem Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Ziemkiewitz to bardzo kulturalny pan 08.06.09, 13:54 Predzej czy później z niejednego wychodzi ziemkie ...sory ziemia przenno-buraczana.Najlepiej że z tych co to gębe mają pełną frazesów i innych pouczają. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyfero Ziemkiewicz o k... na antenie: Ktoś chciał mi z... 08.06.09, 13:54 ...marny z niego dziennikarzyna, jakich teraz pełno: pomerdało mu się dziennikarstwo z PISmactwem....zupełnie podobne poziomy jak jego koleś-pseudokabareciarz pietrzak.Miernoty zawsze się przyciągają. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_p Pietrzak to dla ciebie pseudokabareciarz chlopcze? 08.06.09, 14:37 lucyfero napisał: > ...marny z niego dziennikarzyna, jakich teraz pełno: pomerdało mu się > dziennikarstwo z PISmactwem....zupełnie podobne poziomy jak jego > koleś-pseudokabareciarz pietrzak.Miernoty zawsze się przyciągają. Zapytaj sie starszych mlody czlowieku, jak nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Pietrzak to dla ciebie pseudokabareciarz chlo 08.06.09, 14:38 Starsi powiedzą że Pietrzak to obecnie kabareciarz? Odpowiedz Link Zgłoś
yosemitesam Re: Pietrzak to dla ciebie pseudokabareciarz chlo 08.06.09, 21:01 Pietrzak był może kabareciarzem, może nawet był w tym dobry, tylko jakoś panu Jankowi umknęło, że PRL skończył się dobrych 20 lat temu - a ileż do cholery razy można się śmiać z tych samych żartów na ten sam temat??? Odpowiedz Link Zgłoś
mb_lodz Ziemkiewicz o k... na antenie: Ktoś chciał mi z... 08.06.09, 13:56 Człowiek bez kultury obraża się, że ktoś ten fakt obnażył. Śmiechu warte. Człowiek z honorem, to przeprosiłby, pokajał się albo zrezygnował... a ten ma jeszcze pretensje. Osoba publiczna ponosi odpowiedzialność za swoje słowa i zachowanie. Nawet gdyby człowiek na poziomie TAK pomyślał, to by tego nie wypowiedział... A tutaj jak zwykle... szambo - delikatnie pisząc... Odpowiedz Link Zgłoś
peterjk Wyszlo chamstwo z worka 08.06.09, 14:01 Wyglada na to, ze wystarczy wylaczyc mikrofony, aby nasze ,,gwiazdy" zamienily sie w chamow! A co na to publicznosc w studiu? Pewnie byla zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Wyszlo chamstwo z worka 08.06.09, 18:54 Publiczności albo nie pokazali,albo jej nie było.A co pan na szczery rechot z plugawej wypowiedzi innych zaproszonych do studia? Zidentyfikowałam naczelnego Wprost,a nie wiem kim jest siedzący obok niego rechotek i kobieta,której takie słownictwo nie przeszkadza.Cała czwórka ,a nie tylko Ziemkiewicz,któremu pomyloło się SF z realem powinna mieć zakaz wstępu do publicznej TV.To wystąpienie przypomniało mi reakcję Leppera na wiadomość ,że poseł usiłował zgwałcić prostytutkę.Ten sam styl,ta sama klasa.No ale jak mówi stare przysłowie,że jak się wpuści chłopa do urzędu,to atrament wypije Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Wyszlo chamstwo z worka 08.06.09, 19:29 klara551 napisała: > Publiczności albo nie pokazali,albo jej nie było.A co pan na szczery > rechot z plugawej wypowiedzi innych zaproszonych do studia? > Zidentyfikowałam naczelnego Wprost,a nie wiem kim jest siedzący obok niego rechotek i kobieta,której takie słownictwo nie > przeszkadza Zuzanna Dąbrowska - Dziennik (nota bene, zdradziła nieco kulis tego co dzieje się w jej macierzystej gazecie, oj, nie przywitają jej tam z kwiatami) i Łukasz Warzecha - Fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
jona12 [...] 08.06.09, 14:01 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
drupal Re: Ziemkiewicz o k... to wyrazy jakich 08.06.09, 17:52 no proszę... a co byś powiedział, jakby administrator tego forum "przez pomyłkę" pokazał twoje zdjęcie i pełne dane przy tym komentarzu? przeprosiłbyś w sądzie za inwektywy? takie to myślenie lewackie: nam wolno opluwać, nas nie. Odpowiedz Link Zgłoś
micnow No miłośc boską!!! dziennikarze!!! 08.06.09, 14:04 Przecież jak to mówił to było zbliżenie kamera na jego twarz, więc skąd te wątpliwości, że to może być jego głos!?!?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
incipit ziemkiewszczyzna jest niestety wrodzona 08.06.09, 14:06 ziemkiewszczyzna jest niestety wrodzona i nie ma nic wspólnego z przyzwoitością Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Ziemkiewicz o k... na antenie: Ktoś chciał mi z.. 08.06.09, 14:12 Czy ktos zrobił "psikusa" czy nie - Ziemkiewicz chamsko komentował inne osoby, korzystając z gościny Studia telewizyjnego. Gdybym miała na to jakikolwiek wpływ - ten pan nie przekroczyłby nigdy progu studia. Obrażac to on sobie może swoją żonę w swoim domu. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Ziemkiewicz o k... na antenie: Ktoś chciał mi 08.06.09, 14:25 Najpierw by kazał żonie wyjąć włosy spomiędzy zębów. Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Ziemkiewicz o k... na antenie: Ktoś chciał mi z.. 08.06.09, 14:16 Po pierwsze błąd merytoryczny w zdaniu: "wyciął Rafałowi Ziemkiewiczowi niezły numer, czyli - jak sam to określił - Durczoka, nawiązując do przekleństw dziennikarza TVN, które przedostały się swego czasu na antenę." Przekleństwa Durczoka były poza anteną, nie były skierowane personalnie, lecz stanowiły "przerywnik" w wypowiedzi skierowanej do kolegi.Pretensja miała poza tym swoje uzasadnienie.Więc proszę nie porównywać tych dwóch przypadków. Tu natomiast było " na antenie" obrażanie urzędnika państwowego pełniącego swoją funkcję, tylko dlatego, że mimo woli przerwał i zakłócił ten tak wielce ważny program pt.Antysalon. To tak poza poziomem kultury osobnika używającego takich sformułowań.Ten osobnik zasługuje co najmniej na pogardę. A może i paragraf się znajdzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
keynell Ziemkiewicz o k... na antenie: Ktoś chciał mi z.. 08.06.09, 14:18 zawsze byłem przekonany, że o kulturze człowieka decyduje to jak się zachowuje, gdy myśli że nikt go nie widzi/nie słyszy kulturalnemu człowiekowi trudno "zrobić Durczoka", poza tym to co powiedział Durczok można jakoś wytłumaczyć, tego już nie Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright Ziemkiewicz-czyste, nieskazone polactwo. 08.06.09, 14:31 krus-rolnik z geba pelna frazesow. Odpowiedz Link Zgłoś
konigin Ziemkiewicz o k... na antenie: Ktoś chciał mi z.. 08.06.09, 14:32 Ziemkiewicz prezentuje taką samą klasę jaki jest poziom jego felietonów i książczydeł. Zamiast klasycznego "przepraszam", w końcu w jego programie i w jego przytomności komentowano obraźliwie wypowiedzi sędziego PKW, Ziemkiewicz serwuje prostackie tłumaczenie w stylu "a u was Murzynów biją". Styl, nota bene, bardzo popularny w tej partii z 27 % poparciem. Odpowiedz Link Zgłoś
kink4 Re: Ziemkiewicz o k... na antenie: Ktoś chciał mi 08.06.09, 15:05 tłumaczenia Ziemkiewicza jeszcze bardziej go pogrąża, on nadal nie rozumie jakie dno moralne osiągnął. To tłumaczenie powinno raz na zawsze wykluczyć go z grona osób publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman i tak Durczoka nie pokonał 08.06.09, 16:47 Durczok swoją żółć wylał na człowieka pracy - podwładnego /można powiedzieć że to był mobbing czyli przestępstwo/, Ziemkiewicz w sposób chamskim opisał sposób przedstawiania informacji przez człowieka władzy, Odpowiedz Link Zgłoś
2107x Re: Ziemkiewicz o k... na antenie: Ktoś chciał mi 08.06.09, 14:37 zwykły gnojek jak na apologetę pisku przystało Odpowiedz Link Zgłoś
rdabr Ja pier... 08.06.09, 14:40 Teraz będą pitolić dzień po dniu przez trzy tygodnie o tym że jakiś Ziemkiewicz zaklął na antenie. Co za skandal, afera na miarę Watergate. Odpowiedz Link Zgłoś
sitt Ziemniak to prostak 08.06.09, 14:46 Cham pozostanie chamem, chocby i garnitur wlozyl. Slowem, Ziemniak to pospolity prostak! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Ja pier... 08.06.09, 14:48 A czemu tu się dziwic? Przecież Ziemkiewicz tak długo trzymał się tematu wulgarności rozmowy Michnika z Gudzowatym że teraz w ramach rewanżu można się z niego ponabijać? Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: Ja pier... 08.06.09, 22:09 Z Gudzowatym to rozmawiał raczej Oleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
kink4 Re: Ja pier... 08.06.09, 15:10 rdabr - PISowcy wy jak prezio, nie rozumiecie co się wokół was dzieje. To nie o słowa chodzi, ale pogardę do państwa Polskiego, do jego organów. Kląć to nic nadzwyczajnego, ale pogarda do obecnych władz to norma Ziemkiewicza i jego gości, przecież byli zachwyceni. Odpowiedz Link Zgłoś
rdabr Re: Ja pier... 08.06.09, 16:47 Mylisz się, nie jestem PISowcem. Zdaję sobie bardzo dobrze sprawę z tego co się wokół mnie dzieje, wyobraź sobie że ten wybryk Ziemkiewicza nie zaskoczył mnie absolutnie w niczym. Jednak nie jest powiedziane że GW wszystkie przypadki chamstwa musi na swoich łamach opisać. Może puścić płazem, zrobić mało ważną notkę albo trąbić o tym przez trzy tygodnie. To ostatnie zdarza się wobec osób które GW szczególnie nie lubi. A jeśli chodzi o Ziemkiewicza to GW ma powody by go nie lubić, w końcu to on jest autorem książki "Michnikowszczyzna". Jak zapewne wiesz, tytuł książki pochodzi od nazwiska naczelnego GW. Odpowiedz Link Zgłoś
kink4 Re: Ja pier... 08.06.09, 21:59 rdabr - tu się z Tobą zgadzam, ale gdyby nie GW, to nikt inny tego by nie podał, a jednak jest ważne wydarzenie, bo dopuścili się tego ludzie, którzy mianują się autorytetami i bardzo ostro oceniają obecnie rządzących. Ja kiedyś ceniłem Ziemkiewicza, i zdziwisz się, ale zgadzam się w wielu punktach z "Michnikowszczyzną" jego autorstwa. Niestety bardzo zmienił się po dojściu do władzy Kaczyńskich. Krytyka a krytykanctwo to jednak dwie różne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Ale łón tak od dziecka... 08.06.09, 14:57 Dlaczego mnie nie dziwi, że taki fakt zdarzył się w związku AKURAT z tym osobnikiem? Ano, może dlatego, że pamiętam, jak z błyskiem intelektualnej przenikliwości w oku tokował-perorował, że w latach 80. nie przystapił do działań przeciwko komunistom, bo, cytuję, "ówcześni moi znajomi z opozycji antykomunistycznej JAKOŚ TAK DZIWNIE WYGLĄDALI...". Dlatego mojego zdziwienia nie budzi dziś fakt, że rozchełstany, nieogolony abnegat, przypominający raczej szambonura z nadwagą ok. 50 kg (żywi się na śmietniku Sheratona?), okazuje się żulem i prostakiem z rynsztoka. I tyle - o wyglądzie i "kulturce" co poniektórych. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Czyżby RAZ uważał że umiejętność rzucania 08.06.09, 15:00 przekleństw na antenie wystarczy mu żeby swoja osobowością i inteligencją zrównał się z Durczokiem???? Bez jaj panie RAZ:)) Odpowiedz Link Zgłoś