edek47 08.06.09, 15:43 Gratulacje i wyrazy szacunku dla Pana,Panie Marku!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bydlo_prof_wb Pewnie za słowa... 08.06.09, 16:01 o "dźganiu Polski nożem aż zaboli". Prawie tak ładnie jak Bartoszewski o "polskim bydle"... __________ Używanie słowa prawda w kontekście nawiązywania do Grossa jest obraźliwe dla pojęcia prawda. Przerażające jest, że to co pisze Gross zostało opublikowane w wydawnictwie które deklaruje się jako polskie i katolickie [w „Znaku” krakowskim]. Jeśli Michnik stawia Grossa obok Mickiewicza i Słowackiego należy zapytać o stan zdrowia Michnika. [ks. W. Chrostowski] Odpowiedz Link Zgłoś
czarek1 Re: Pewnie za słowa... 08.06.09, 16:15 Gratulacje wielkie dla pana doktora Edelmana! Przyzwoici Polacy ceisza sei wraz z Panem. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilfranke Re: Pewnie za słowa... 08.06.09, 17:28 Ty mały człowieczku, gdzie Twoja moralność, jak możesz obrażać takiego człowieka? Czy dzisiejsi ludzie nie mają za krzty moralności czy jakiegokolwiek uznania dla autorytetów? Gdybyś to Ty mądralo był na jego miejscu, pewnie sam byś kapował Żydów i sąsiadów SS-manom na potęgę, a teraz śmiesz tu wypisywać wypowiedzi Marka Edelmana próbując go oczernić. Zresztą typowa taktyka internetowych, anonimowych krzykaczy, którzy wyrywają zdania z kontekstu i wojują na różnorakich forach. Pewnie jeszcze jesteś wyborcą PiSu, hę? Żenadę robicie, swoją drogą, ryjami.. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilfranke Re: Pewnie za słowa... 09.06.09, 13:59 Pod jakim względem? Ty też musisz pokazać, jaki jesteś "pod prąd"? Bo co? Zrugałem go za durne i bezpodstawne zarzuty pod adresem Marka Edelmana? To forum schodzi coraz niżej.. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Ot eurokołchozowa kultura słowa... 09.06.09, 18:22 Obrażanie kryształowego człowieka przez zacytowanie jego słów. To pewnie jakaś nowa świecka tradycja internetowych intelektualistów. Pozdrawiam any way... Odpowiedz Link Zgłoś
kamilfranke Re: Ot eurokołchozowa kultura słowa... 13.06.09, 11:06 Przecież Ci idioto napisałem, jak to nieudolnie próbowałeś osiągnąć. Marna socjotechnika z Twojej strony, ale czego się spodziewać od takich imbecyli bez argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok do indywiuduum używającego nicku bydło_profesor_ 08.06.09, 18:56 władysław bartoszewski: Byłeś, jesteś i będziesz bydlakiem i tyle! I każdym swym postępkiem dajesz temu wymiar. A Markowi Edelmanowi - temu kryształowemu człowiekowi - nie dorastasz nawet do śladów po butach. Odpowiedz Link Zgłoś
bratprezydenta Re: do indywiuduum używającego nicku bydło_profes 08.06.09, 19:34 O żydach mam różne zdanie, ale dla p. Marka Edelmana żywię duży szacunek, bardzo pożadny człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb [...] 08.06.09, 21:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
2-pswiecki Tak konkretnie: O jakich 65 mld dla starozakonnych 08.06.09, 21:15 Ty piszesz? Co to za sumy, bo mnie zainteresowała ta kwestia? Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb "Indywiuduum" - cokolwiek to znaczy... 09.06.09, 18:15 nawet nie próbuje dorastać do tego kryształu. Niech tam sobie dźga na zdrowie, a to Polskę a to kogo tam zechce jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
przemasowski Re: do indywiuduum używającego nicku bydło_profes 13.06.09, 11:30 Nie dyskutuj z idiotą bo na to szkoda słów, sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
bez-komentarza Re: Całuję Panskie dłonie Panie Marku 09.06.09, 01:19 "bydlo_prof_wb " - jakże adekwatny nick!!! Takiego bydła jak ty to i topora nie dość do dźgania, by zrozumiał. Pewnieś katolik, co to broni krzyża, honoru i ojczyzny? ...po trupach? Odpowiedz Link Zgłoś
polkainaczej Re: !!! 200 lat !!! 08.06.09, 18:16 Jestem dumna ze sa tacy Polacy wsrod nas jak Pan Marek Edelman, podziwiam Pana z calego serca i mam nadzieje, ze jest wiecej takich wspanialych Polakow. Dzieki Bogu nie jestesmy juz tak testowani przez zycie jak Panskie pokolenie, ale dla wielu jest Pan wielka inspiracja. Dziekuje i gratuluje z calego serca! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr88 "tacy Polacy" ? 08.06.09, 19:51 Oj, żeby tylko adresat się nie obraził ! Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: "tacy Polacy" ? 08.06.09, 19:53 piotr88 napisał: > Oj, żeby tylko adresat się nie obraził ! A o co chodzi tak konkretnie? Za co miałby się obrazić i czy ten wątek jest miejscem w którym możesz dać upust swoim problemom? Odpowiedz Link Zgłoś
tempus Re: !!! 200 lat !!! 08.06.09, 21:31 Ja myślę tak samo. Pozdrawiam Pana Marka! Odpowiedz Link Zgłoś
dobiasz Marek Edelman z tytułem honoris causa UJ 08.06.09, 16:50 Władze UJ nie chciały narażać ostatniego z żyjących przywódców powstania Ostatniego z jednoosobowego zbioru żyjących przywódców powstania? Chyba "ostatniego żyjącego z przywódców powstania". Polska język - trudna język. Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Marek Edelman z tytułem honoris causa UJ 08.06.09, 17:17 Czepiasz się bezpodstawnie. "Przywódcy powstania" niekoniecznie muszą tworzyć zbiór jednoosobowy. Zdanie jest bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiasz Re: Marek Edelman z tytułem honoris causa UJ 08.06.09, 17:55 > Czepiasz się bezpodstawnie. "Przywódcy powstania" niekoniecznie muszą tworzyć z > biór jednoosobowy. Jeżeli ME jest ostatnim żyjącym przywódcą powstania, to liczebność zbioru żyjących przywódców powstania wynosi 1. > Zdanie jest bez zarzutu. Zawiera tautologię. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_madzia Re: Marek Edelman z tytułem honoris causa UJ 08.06.09, 17:29 Pomiekąd lepiej póżno niż pózniej, ale troche póżno przyznano mu ten tytuł....nie uważacie??? Wielki, skromny człowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
tomekk46 Re: Marek Edelman z tytułem honoris causa UJ 08.06.09, 17:30 uwazam ze mu sie nalezal ten tytul. ale dlaczego nikt nigdy nie wspomina o ZZW? dlatego ze byli to syjonisci anie bund czy komunisci? jak wiadomo to zzw byl glowna sila w powstaniu w gettcie. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant W Polsce ZZW jest pomijany, ale w Izraelu nie 08.06.09, 18:06 www.freeman.org/m_online/may03/arens.htm Odpowiedz Link Zgłoś
tomekk46 Re: W Polsce ZZW jest pomijany, ale w Izraelu nie 08.06.09, 18:33 ale w polsce sie juz nie wspomina bo dalej istnieje wersja wykreowana przez komunistyncza propaganda o walczacych komunistach i bundzie.i to jest przykre. a czym jest gorszy syjonista od socjalisty? komunistow tu nie ma co porownywac. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: W Polsce ZZW jest pomijany, ale w Izraelu nie 08.06.09, 20:01 Syjonista jest lepszy od socjalisty we... wszystkim. Moim zdaniem;) Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Re: Marek Edelman wspomina ZZW... 08.06.09, 18:24 ...w swojej ksiazce - zyciorysie. Wiele miejsca tez poswieca innym ugrupowaniom: Haszomer Hacair, Dror... A kto bym najwazniejszy, to temet wiecznych kombatanckich sporow :-) Odpowiedz Link Zgłoś
minipolak Gratulacje i 08.06.09, 17:36 wydaje mnie sie ze on nigdy nie pracowal w Korczaka. On pracowal w Pirogowa. Odpowiedz Link Zgłoś
pit-or Re: Gratulacje i 08.06.09, 19:09 Oczywiście, że nie w szpitalu im. Korczaka - nie był przecież lekarzem dziecięcym. Pracował jakiś czas u Madurowicza, skąd go zwolniono (w proteście przeciw temu zwolnieniu odszedł stamtąd cały zespół kardiologów), a potem cały ten zespół z dr Edelmanem na czele został zatrudniony w szpitalu im. Pirogowa. Podobno dostali ten oddział, gdy zachorował ktoś ważny, a tu nagle okazało się, że najlepsi łódzcy kardiolodzy są bez pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Marek Edelman z tytułem honoris causa UJ 08.06.09, 17:37 Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Marek Edelman z tytułem honoris causa UJ 08.06.09, 17:40 Przerazajace jest to ze tacy mlodzi ludzie musieli sie zderzyc z czyms tak potwornym. Starzeja sie ostatni swiadkowie... Wyrazy sympatii! Odpowiedz Link Zgłoś
japas Re: Marek Edelman z tytułem honoris causa UJ 08.06.09, 21:01 A czy mozesz sie odniesc np. do zderzenia ze Stefanem Michnikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
sosna80 Re: ilu dziś zabił izrael? 08.06.09, 18:06 Niezależnie od tego ilu, pan Marek Edelman w tym nie uczestniczył. Przenieś się z komentarzem do działu "Świat". Odpowiedz Link Zgłoś
zepter91 [...] 08.06.09, 18:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Re: piszesz szybciej niz myslisz... 08.06.09, 18:29 Czy Pan Edelman zorganizowal masowe mordowanie kogokolwiek? Comparisons are odious... czasem dla tych, ktorzy porownuja. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: ilu dziś zabił izrael? 08.06.09, 19:16 Nie zrozumiałeś prostej odpowiedzi przedmówcy. Na dokładkę nie za bardzo wiesz kim był Hitler i na jakich dokumentach widnieją jego podpisy i na co się zgadzał. Umieszczając swój pierwszy, chory komentarz będący kompletnie nie na temat pokazałeś, że twój osąd rzeczywistości jest mocno wykrzywiony. Nie mnie analizować co ci ten osąd wykrzywia. Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 on sie w 1991 urodzil , a wychowal 08.06.09, 19:57 zapewne na napisach na murach, stad wnikliwa analiza i bystre komentarze. Ciekawe jako role w jego edukacji odegral garnek na Z ? Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkozlowski Marek Edelman =wspaniały człowiek ! 08.06.09, 19:30 To cud, że jeszcze żyją tacy ludzie. Smutno tylko, że ich już jest tak strasznie mało. Oj smutno. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Marek Edelman =wspaniały człowiek ! 09.06.09, 04:27 maciejkozlowski napisał: > To cud, że jeszcze żyją tacy ludzie. Smutno tylko, że ich już jest tak > strasznie mało. Oj smutno. W kazdej chwili jest ich prawie tyle samo. Radze sie tym cieszyc, Odpowiedz Link Zgłoś
2-pswiecki Mordowanie się ludzi w najbardziej zaludnionym 08.06.09, 21:02 miejscu na Ziemi,w Strefie Gazy,to wielki problem ludzkości.Nie należy chwalić Izraela. Może poczytaj o historii pigułki anty- koncepcyjnej? Może łatwiej wtedy zrozumieć dlaczego Żydzi na świecie nie mają tych problemów co Islam? Odpowiedz Link Zgłoś
miliarder Re: Mordowanie się ludzi w najbardziej zaludniony 08.06.09, 22:16 a dzieci i wnuki tych co ratował imć Edelman stowrzyły ten izrael który morduje i zabija Odpowiedz Link Zgłoś
kamilfranke Re: Mordowanie się ludzi w najbardziej zaludniony 09.06.09, 14:03 Dwa DEBILE już po prostu muszę to nazwać po imieniu, zapewne wyedukowani na filmach z YT o spiskach syjonistycznych.. A czy już drodzy mądrale nie pamiętacie, gdzie ludzie wylegli na ulicę i wiwatowali po zamachach 11 września? Podczas gdy cały świat był w szoku? Tak, drodzy moraliści, w dzikiej Palestynie. Wolelibyście, żeby ta zaraza rozprzestrzeniała się po całym bliskim wschodzie, czy może lepiej, jak ktoś ich tam temperuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Mordowanie się ludzi w najbardziej zaludniony 09.06.09, 14:40 A co to ma wspolnego z Edelmanem? Odpowiedz Link Zgłoś
mer-llink Marek Edelman z tytułem honoris causa UJ 08.06.09, 21:05 Szczere gratulacje dla doktora Edelmana. Jak mało kto zasłużył On nie tylko na szacunek środowiska akademickiego, ale i całego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
boewulf Dla Edelmana to żadne bohaterstwo 08.06.09, 21:09 Dla Edelmana to żadne bohaterstwo, bo on rozumie że to zwyczajne człowieczeństwo. To zwyczajne "być człowiekiem" nie daje trwałej podstawy do funkcjonowania totalitaryzmów. Jednak mimo to w nieludzkich czasach bycie człowiekiem staje się bohaterstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
invisible.live Marek Edelman z tytułem honoris causa UJ 08.06.09, 21:53 z takich ludzi możemy być dumni Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Marek Edelman z tytułem honoris causa UJ 09.06.09, 04:21 invisible.live napisała: > z takich ludzi możemy być dumni Ja tam jestem dumny ze swojego dziadka, co go sowiety wiezili na syberii, i nie zlamali. Duzo mi zostalo z jego opowiesci - i wtedy widac Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pati Marek Edelman z tytułem honoris causa UJ 08.06.09, 22:06 Poproszony o przemówienie Marek Edelman, znany ze swojej skromności, podziękował Tadeuszowi Mazowieckiemu za przybycie na uroczystość. Jak podkreślił, to dzięki pierwszemu premierowi Polski takie przedsięwzięcia mogą mieć miejsce w wolnej Polsce. Marek Edelman dziękował również za przybycie obecnemu na sali Adamowi Michnikowi. Licznie przybyli rodacy wspierali Edelmana w konfrontacji z tymi niedobrymi Polakami.Teraz nastała moda na... (jakb to nazwać żeby nie być posądzonym o antysemityzm?).W moim mieście nastała moda na wszystko co żydowskie szczególnie pisanie jakiś eseji, konkursy, opowieści, spotkania.Dlaczego?Bo okazuje się że nauczyciele dostają gratisy w postaci zaproszeń do Izraela (w końcu dla słabo zarabiających nauczycieli pokusa jest duża).I tak klupuje się ich przychylność w "nauczaniu historii". Odpowiedz Link Zgłoś
savrin Marek Edelman z tytułem honoris causa UJ 08.06.09, 23:30 A z czego wynika dzisiejsza niechęć żydów do polaków ? Odpowiedz Link Zgłoś
savrin Re: Marek Edelman z tytułem honoris causa UJ 09.06.09, 01:17 sam sobie odpowiem na tyle na ile to rozumiem, polacy nie stanęli murem za obroną mniejszości żydowskiej w Polsce i często sami jak szczury próbowali przeżyć. Niemcy w czasowym ogłupieniu dokonywali dzieła. Po wojnie i w trakcie łatwo było podkręcić ludzi do wszystkiego. Skąd się wzięła tak liczna mniejszość żydowska przed wojną skoro jesteśmy takimi antysemitami ? Odpowiedz Link Zgłoś
bez-komentarza Re: Marek Edelman z tytułem honoris causa UJ 09.06.09, 01:42 Z polskiego SZMALCOWNICTWA w czasie okupacji i antysemityzmu w całej historii polskiego katolandu. Polacy nienawidzą żydów a modlą się do "parszywej żydówy" i jej nieślubnego żydowskiego bękarta. Tylko Polacy mogą być tacy idioci!!! savrin napisał: > A z czego wynika dzisiejsza niechęć żydów do polaków ? Odpowiedz Link Zgłoś
savrin Re: Marek Edelman z tytułem honoris causa UJ 09.06.09, 01:54 bez-komentarza napisał: > > Z polskiego SZMALCOWNICTWA w czasie okupacji i antysemityzmu w całej > historii polskiego katolandu. Polacy nienawidzą żydów a modlą się > do "parszywej żydówy" i jej nieślubnego żydowskiego bękarta. Tylko > Polacy mogą być tacy idioci!!! szmalcownictwo rozumiem, ale antysemityzmu to trochę nie, kto osiada w kraju zbójów. Ja nie nienawidzę żydów i nie pojmuje tego problemu a po tym co napisałeś jest. Odpowiedz Link Zgłoś
bk72 Re: Marek Edelman z tytułem honoris causa UJ 11.06.09, 14:16 bez-komentarza napisał: > > Z polskiego SZMALCOWNICTWA w czasie okupacji i antysemityzmu w całej > historii polskiego katolandu. Polacy nienawidzą żydów a modlą się > do "parszywej żydówy" i jej nieślubnego żydowskiego bękarta. Tylko > Polacy mogą być tacy idioci!!! Tylko,że w całej historii właśnie w tym "katolandzie" Żydzi mogli się spokojnie osiedlać i rozwijać swoją " kulturę". Nigdy nie byli prześladowani jak w krajach Europy Zachodniej czy Rosji. Swoją wdzięczność pokazali już przed zaborami gdy wspólnie z niektórymi magnatami gnębili bezlitośnie polskiego i nie tylko polskiego chłopa i mieszczanina.Podczas zaborów aktywnie współpracowali z zaborcami licząc na profity. Można by jeszcze wyliczać jak bardzo Żydzi byli wdzięczni za możliwość spokojnej egzystencji na terenie Polski.Dodam jeszcze żądanie zlikwidowania " białej gęsi" i utworzenia Judeopolonii. To się nazywa wdzięczność. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Marek Edelman z tytułem honoris causa UJ 09.06.09, 14:45 Ta "niechec" to tylko wybryk twojej chorej wyobrazni. Niektorzy Zydzi nie lubia Polakow, niektorzy Niemcy nie lubia Polakow, o wiele wiecej Polakow nie lubi Zydow i o wiele wiecej Polakow nie lubi Niemcow. Wiekszosc Polakow, Zydow i Nemcow ma jednak to lubienie i nielubienie innych nacji gleboko w ...nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
tworkowik111 Marek Edelman prawdziwy bohater, jeden z ostatnich 09.06.09, 00:12 Jak czytam niektory wyczyny grafomanskie poniektorych moich poprzednikow, to nie moge sie nadziwic, ile prymitywizmu, glupoty i nienawisci naroslo nam w narodzie. SKAD BIORA SIE TACY FASZYSCI? Chyba za duzo przy gnoju pracowali, stad te brunatne wypociny. Chlopy do widel, komputer to nie wasza domena. A i ograniczenie spozywania denaturatu pomaga w mysleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
sw.patryk Re: Marek Edelman prawdziwy bohater, jeden z osta 09.06.09, 00:32 Nie obrazaj chlopow, prosze. Ten troll zapewne napisal to , by wywolac niepotrzebna polemike. Antytsemitow i idiotow niestety nigdy w Polsce nie brakowalo. Endekow w okresie miedzywojennym , PIS-ocow i LPR-owcow oraz Mlodziezy Wszechpolsksiej teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
kiluk2004 Re: Marek Edelman prawdziwy bohater, jeden z osta 09.06.09, 01:21 A PO jebancy oczywiscie sa europejscy i "postepowi" lubiacy wszystkich zydow ( tylko nie Dorna jemu mozna dowalic) i kochajacy wszystkich pedalow ( tylko nie Jarka i zbysia bo to dla was takie wstretne "pisowskie" pedaly. Odpowiedz Link Zgłoś
savrin Re: Marek Edelman prawdziwy bohater, jeden z osta 09.06.09, 01:43 kiluk2004 napisał: > A PO jebancy oczywiscie sa europejscy i "postepowi" lubiacy > wszystkich zydow ( tylko nie Dorna jemu mozna dowalic) i kochajacy > wszystkich pedalow ( tylko nie Jarka i zbysia bo to dla was takie > wstretne "pisowskie" pedaly. ile jadu... Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Marek Edelman prawdziwy bohater, jeden z osta 09.06.09, 04:05 sw.patryk napisał: "Antytsemitow i idiotow niestety nigdy w Polsce nie brakowalo. Endekow w okresie miedzywojennym , PIS-ocow i LPR-owcow oraz Mlodziezy Wszechpolsksiej teraz" Interesuje mnie kto stanowi te reszte? Odpowiedz Link Zgłoś
sw.patryk Re: Marek Edelman z tytułem honoris causa UJ 09.06.09, 00:29 Bokassa ,jestes takim samym idota i podlym czlowiekiem,jak twoj imiennik z Afryki. To , co napisales swiadczy o twojej nikczemnosci. Najprawdopodobniej skleciles tych kilka zdan,zeby wsadzic kij w mrowisko. Nie zaslugujesz nikczemnoscia swoja na zadne polemiki...Jestes takie same zero,jak Ziobro. Edelman byl przywodca jednego z ugrupowan bojowych . Byl Bundowcem. Jesli ci to cokolwiek mowi. Niepoprawnym idealista . Jest powszechnie uznanym i wielbionym za swoje bohaterstwo. Wlasciwie , to nawet nie ma ci jak tego tlumaczyc. Gdybys kiedykolwiek znalazl sie w Yad Vashem w Jerozolimie, zrozumialbys ( moze) , kto to jest i na czym polega wielkosc Edelmana. Odpowiedz Link Zgłoś
bk72 Re: Marek Edelman z tytułem honoris causa UJ 11.06.09, 14:01 sw.patryk napisał: > Bokassa ,jestes takim samym idota i podlym czlowiekiem,jak twoj > imiennik z Afryki. To , co napisales swiadczy o twojej > nikczemnosci. Najprawdopodobniej skleciles tych kilka zdan,zeby > wsadzic kij w mrowisko. Nie zaslugujesz nikczemnoscia swoja na > zadne polemiki...Jestes takie same zero,jak Ziobro. > Edelman byl przywodca jednego z ugrupowan bojowych . Byl > Bundowcem. Jesli ci to cokolwiek mowi. Niepoprawnym idealista . > Jest powszechnie uznanym i wielbionym za swoje bohaterstwo. > Wlasciwie , to nawet nie ma ci jak tego tlumaczyc. Gdybys > kiedykolwiek znalazl sie w Yad Vashem w Jerozolimie, zrozumialbys > ( moze) , kto to jest i na czym polega wielkosc Edelmana. Pewnie dostałeś ejakulacji, co? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Marek Edelman z tytułem honoris causa UJ 11.06.09, 14:21 > Pewnie dostałeś ejakulacji, co? Obawiam się, że nie wszyscy reagują w znany tobie sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
bez-komentarza Wzór Polak 09.06.09, 01:28 Panie Marku, jest Pan wzorem Polaka przyzwoitego. Wzorem dla innych pokoleń. Chylę czoła, całuję spracowane dłoni-spracowane w pomaganiu innym. Gratuluję. Z wyrazami najwyższego szacunku JRM Odpowiedz Link Zgłoś
minka5 Marek Edelman z tytułem honoris causa UJ 09.06.09, 02:03 Kto dał Wam prawo nazywania tego niezwykłego człowieka 'Panem Markiem'? Już nawet zasad podstawowego szacunku nie macie? Hehhe, 'Pan Marek' to może ogórki sprzedaje albo kafelki kładzie... Odpowiedz Link Zgłoś