robbbo 13.06.09, 10:08 PZU działa na mnie jak płachta na byka choćbym miał zapłacić 2 razy więcej moja noga w tej firmie nigdy nigdy nigdy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arturcz74 Zaczęła się walka o tańsze OC i AC 13.06.09, 10:21 A czy PZU miało zgodę odbiorców na wysyłanie oferty handlowej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej? Jeżeli nie, to zgodnie z Ustawą o Świadczeniu Usług Elektronicznych jest to wykroczenie podlegające karze. Może także zostać potraktowane jako czyn nieuczciwej konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Zaczęła się walka o tańsze OC i AC 13.06.09, 12:32 W przypadku reklamy nadmiernie nachalnej reakcja klienta jest wręcz przekorna: odrzucenie oferowanej usługi. Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 bęcwały wzywają bęcwałów... 13.06.09, 13:43 ...to startegie i targety firm ubezpieczeniowych... Żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Zaczęła się walka o tańsze OC i AC 13.06.09, 11:00 ubezpieczyciele to dzika banda. Dopóki OC będzie obowiązkowe nic się nie zadzieje - wszystkie towarzystwa ubezpieczeniowe trzepią na tym taką kasę że głowa boli. Mogą spokojnie o połowę stawki obniżyć a i tak jeszcze zarobią - tyle że mniej PZU nie jest ani lepsze ani gorsze w tej matarii tyle tylko że zatrudnieni tam inspektorzy mają komunistyczną mentalność i nei potrafią tego zmienić., więc korzystanie z ich usług jest niezwykle wupierdliwe Odpowiedz Link Zgłoś
misha.barton Re: Zaczęła się walka o tańsze OC i AC 13.06.09, 11:34 Wiesz co, ciekawi mnie ile osób miałoby OC gdyby nie obowiązek. A ciekawe jak potem płaciliby odszkodowanie gdyby coś się komuś stało! Polacy to ogółem głupi naród, żyjący z dnia na dzień, żeby tylko dożyć do "pierwszego". A nieprzewidzianych wydatków to nikt się nie spodziewa. Bardzo dobrze, że OC jest obowiązkowe. Ja mam wykupione w avivie, ale nawet nie dla powodów, które podali w tekście, ale dlatego, że już wcześniej jak jeszcze nazywali się commercial union miałam z nimi ubezpieczenie na dom i dzięki temu mam niższe opłaty. W każdym razie nawet jeśli nie będzie obowiązkowego OC, to ja je i tak będę miała, póki tylko będzie mnie na nie stać i zobaczymy kto na tym lepiej wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Zaczęła się walka o tańsze OC i AC 13.06.09, 12:33 Ubezpieczenia to coś w rodzaju loterii. Tylko takiej, w której opłaca się przegrać. Odpowiedz Link Zgłoś
stek22 Re: Zaczęła się walka o tańsze OC i AC 13.06.09, 16:34 Oczywiście, że to loteria. Zasadą ubezpieczenia jest pokrycie ewentualnych strat jakie bierze na siebie ubezpieczyciel. Gdyby nie obowiązkowe OC to całkiem spora grupa ludzi z tytułu zrobienia szkody swym autem na czyimś mieniu czy zdrowiu nie wypłaciłaby się przez połowę życia. Różne sytuacje się każdemu zdarzają i lepiej "stracić" w ciągu roku te 500 zł niż spłacać komuś naprawę auta. Powiem dosadnie - ludzie którzy uważają że OC pojazdów mechanicznych nie powinno być obowiązkowe, nie rozumieją po co ono jest. Zapewne tylko tacy ludzie się obrażą na tego posta Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: Zaczęła się walka o tańsze OC i AC 13.06.09, 16:48 naprawa auta to nic w porownaniu np. ze szkodami na zdrowiu. i wlasnie po to jest obowiazkowe oc - dla poszkodowanych w takich wypadkach. czemu poszkodowany ma cierpiec jeszcze bardziej, nie moc sie leczyc i rehabilitowac, bo sprawca nieposiadajacy ubezpieczenia powie pozniej "nie mam pieniedzy, mozecie mnie zamknac". Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszko Re: Zaczęła się walka o tańsze OC i AC 13.06.09, 17:40 pewnie nie jeszcze słyszeliście, towarzyszu, ale ubezpieczenie medyczne też jest obowiązkowe - tak to już jest w socjalizmie, saluto! noducks napisał: > naprawa auta to nic w porownaniu np. ze szkodami na zdrowiu. i > wlasnie po to jest obowiazkowe oc - dla poszkodowanych w takich > wypadkach. czemu poszkodowany ma cierpiec jeszcze bardziej, nie moc > sie leczyc i rehabilitowac, bo sprawca nieposiadajacy ubezpieczenia > powie pozniej "nie mam pieniedzy, mozecie mnie zamknac". Odpowiedz Link Zgłoś
misad36 Re: Zaczęła się walka o tańsze OC i AC 13.06.09, 14:21 mysle, ze bez ubezpieczenia ludzie jezdzili by rozwazniej. Odpowiedz Link Zgłoś
toksol Re: Zaczęła się walka o tańsze OC i AC 13.06.09, 15:54 Czemu to misha mieszkasz wśród głupiego narodu, uważając się za mądrą? Masochistka jesteś? Ciekawe z jakiego narodu pochodzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszko Re: Zaczęła się walka o tańsze OC i AC 13.06.09, 17:36 wiedziałem , ze jakiś czerwony zaraz sie odezwie , no 'ciekawe kto by płacił'? 'jakby się komyś stało coś'? pomyśl kto - to nie boli misha.barton napisała: > Wiesz co, ciekawi mnie ile osób miałoby OC gdyby nie obowiązek. A > ciekawe jak potem płaciliby odszkodowanie gdyby coś się komuś stało! > Polacy to ogółem głupi naród, żyjący z dnia na dzień, żeby tylko > dożyć do "pierwszego". A nieprzewidzianych wydatków to nikt się nie > spodziewa. Bardzo dobrze, że OC jest obowiązkowe. Ja mam wykupione w > avivie, ale nawet nie dla powodów, które podali w tekście, ale > dlatego, że już wcześniej jak jeszcze nazywali się commercial union > miałam z nimi ubezpieczenie na dom i dzięki temu mam niższe opłaty. W > każdym razie nawet jeśli nie będzie obowiązkowego OC, to ja je i tak > będę miała, póki tylko będzie mnie na nie stać i zobaczymy kto na tym > lepiej wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszko ps 13.06.09, 17:49 ..co gorsza ten czerwony/czerwona okazuje się tubą jakiegoś molocha ubezpieczeniowego -misha.barton to nie zwykły użytkownik forum tylko spammer, któremu za to płacą Odpowiedz Link Zgłoś
misha.barton Re: ps 16.06.09, 21:42 Sorry, ale w komentarzach w co drugim pojawia się jakaś nazwa ubezpieczyciela, a ty mnie obwiniasz o spamerstwo? Za co? Że powiedziałam, że wychodzi taniej jak się ma u tego samego ubezpieczyciela wykupione kilka ubezpieczeń? Przecież to normalne, tak jest u każdego. Odpowiedz Link Zgłoś
aazz91060 Re: Zaczęła się walka o tańsze OC i AC 14.06.09, 03:15 dobrze zaznaczylas.Puki Cie bedzie stac.A co bedzie jak cie nie bedzie stac? Nie wymadrzaj sie! Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Zaczęła się walka o tańsze OC i AC 13.06.09, 11:11 mam identyczne autko jak teść, takie same zniżki, identyczna sume ubezpieczenia OC, NNW, assistance, miałam tez i inne bonusy, których teśc nigdy nie dostał..ja płaęe za roczna składkę (w innym TU) 200,- , teść prawie 400,-, ale jak to starszy człowiek jest przywiązany, płaci od lat i boi się zmian...PZU obnizkę składek OC o 25% moze sobie "wsadzić"..przez chwilę, kupując nowe autko byłam klientką PZU, bo tam miał je ubezpieczone sprzedający..PZU chciało mnie skusić do pozostania i zaproponowało mi składkę blisko 500,-..z czym do ludzi? ta reklama mnie wkurza, bo wprowadza ludzi w błąd Odpowiedz Link Zgłoś
patman Przepraszam PZU 13.06.09, 12:23 za to, że dawałem im się tak długo rolować. Odpowiedz Link Zgłoś
gzeju Re: Przepraszam PZU 13.06.09, 13:34 a najciekawsze jest to, że ta wielka kampania reklamowa z przepraszaniem zbiegła się ze znaczną podwyżką stawek bazowych w PZU :) Widocznie lepiej jest wywalić kasę na przekonanie ludzi że jest tanio niż rzeczywiście obniżyć stawki. Odpowiedz Link Zgłoś
punter Ile PZU zapłaciło Wybiórczej za ten tekst ? 13.06.09, 13:38 Nie wiem co to za g..... to PZU bo nigdy nie korzystam z usług mafii, ale obliczyłem sobie składkę OC+AC przy wykorzystaniu kalkulatorów internetowych dla mojego autka. Dane wszędzie podawałem te same. Wyniki: Link4 - 1950 Liberty - 2250 Allianz - 2650 i uwaga, wielki "zwycięzca" PZU - 3750 :)))))))))))))))))))))))))) to ma być wg. PZU zmiana polityki cenowej ??? to ile qrwa musiałbym zapłacić przed "promocją" ? 6 tys. ? Samochód wg. katalogów wyceny wart ok. 27000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
2granat Re: Ile PZU zapłaciło Wybiórczej za ten tekst ? 15.06.09, 13:30 u mnie tez wyszla podoba roznica, az sie zdziwilem, ze Link4 jest tak tani, wzielem u nich to ubezpieczenie, w koncu nie bede przeplacal prawie 2 000 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
vega01 oc jest za tanie 13.06.09, 13:41 oc i tak jest za tanie i nie sprawiedliwe powinno być droższe i pokrywać ewidentnie wszelkie koszty związane z leczenie osób które ucierpiały w wypadkach samochodowych. Ludzi wyobrazacie sobie co by bylo gdyby oc nie bylo obowiazkowe?? I prawda jest jak w artykule ze wielu ubezpieczycieli na OC praktycnzie nie zarabia a juz na pewno nie regularnie bardziej oc jako ubezpieczenie obowiazkowe jest wabikiem na inne naprawde wysoce rentowne produkty. ps przepraszma za bledy Odpowiedz Link Zgłoś
xegar Re: oc jest za tanie 13.06.09, 15:03 vega01 napisał: > oc i tak jest za tanie i nie sprawiedliwe powinno być droższe i pokrywać ew > identnie wszelkie koszty związane z leczenie osób które ucierpiały w wypadkac > h samochodowych. Jezdzac od kilkunastu lat nie mialem nawet stluczki (zarowno jako sprawca jak i poszkodowany). Dlaczego musze jeszcze placic JAKIEKOLWIEK pieniadze na OC? Daruj, ale dla mnie jestes bytem sponsorowanym przez pewne firmy prawnicze. Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
aaniia najgorsze doświadczenia mam z Allianz 13.06.09, 14:02 zapłaciłam za najlepsze ubezpieczenie a otrzymałam najgorszą pomoc i to w dodatku z zastraszaniem Odpowiedz Link Zgłoś
igorbn WALKA o rynek 13.06.09, 14:16 Warto przyjrzeć się chwytom stosowanym w tej walce. Branża chwali się kodeksami dobrych praktyk. Ale czy są one stosowane, pokaże dopiero komentowana "rozgrywka". Więcej na WWW.DOBRAPRAKTYKA.PL Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh pizetju 13.06.09, 14:39 Nie wiem jak teraz jest w PZU. Ale jak szukałem pół roku temu ubezpieczyciela na autko dla żony, to OC+AC+NW w PZU było 2x droższe niż w firmie, w której w końcu samochód ubezpieczyliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
macki stereotyp: dobra a drogie??? 13.06.09, 15:29 Powszechnie wiadomo, że jest absolutnie do kitu a cena nie ma znaczenia. Komunistyczna instytucja gdzie nic nie da się załatwić mailem, telefonem a wszystko albo osobiście, albo polecone z potwierdzeniem odbioru. Wjechał we mnie ubezpieczony w PZU - mam jak najgorsze doświadczenia z tą firmą - zaniżanie odszkodować przy rozliczeniu przez ich autoryzowany warsztat i w nowym samochodzie, odpowiedzi na listy zupełnie "od czapy", pomyłki - straciłem dużo czasu. Odradzam PZU!!!!. Na razie jestem dosc zadowolony z Hestii (miałem 3 szkody z AC i za każdym razem było bez problemów), ale zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
filipinska.zaraza.prezydenta Zaczęła się walka o tańsze OC i AC 13.06.09, 17:30 Jak widzę te reklamy OC w PZU to dostaję palpitacji. W życiu nie widziałam równie obrzydliwej antyreklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <========================\= 13.06.09, 18:25 To prawie tak piękne jak poprzednia kampania PZU: "my nie podnieśliśmy stawek za OC" - po czym podnieśli... Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Zaczęła się walka o tańsze OC i AC 13.06.09, 19:45 W reklamie zamieszczonej w ostatnim bodajże "Przekroju" napisano, że kolega przeprasza kolegę, bo ten miał niegroźną stłuczkę i musiał dopłacać z własnej kieszeni. To zaraz, OC pokrywa szkody na mieniu do 300 tys. € i na osobie do 1,5 mln €. To z czym byłą ta niegroźna stłuczka, że 1,5 mln złotych na blacharza nie starczyło? Z Maybacham i Veyronem jednocześnie? A może szkody na osobie były tak wysokie? Odpowiedz Link Zgłoś
pani_uli Zaczęła się walka o tańsze OC i AC 13.06.09, 20:14 Już raz był tekst o tej kampanii z zacytowanym powyższym smsem i jeden z panów na forum napisał, że niestety taki dostał i musiał się nieźle przed żoną tłumaczyć. To taki dodatkowy "smaczek" lub moze raczej "niesmaczek" tej kampanii, który pomysłodawcy mają gdzieś... Odpowiedz Link Zgłoś
osiol10 Zaczęła się walka o tańsze OC i AC 13.06.09, 22:52 właśnie świeżo wykupiłem oc i o 50 % taniej niż w pzu, to te 25% zniżki akurat na wiele się nie zdadzą chyba, ale mina kobiety w pzu z jej propozycją to jakiś kosmos oddalenia od rzeczywistości... ale nic mnie nie zdziwi odkąd w plusie usłszałem, że przejście do playa (ze wzgl. na zmianę regulam.) w tej sytuacji jest: ... NIEETYCZNE !!!! serio tak powiedział !!!!!!!!! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Właśnie musiałem im zapłacić za OC, którego nie by 13.06.09, 23:47 nie było, bo spóźniłem się z wypowiedzeniem. W każdej normalnej, uczciwej firmie by odpuścili, ale nie PZU. Choćby teraz za darmo dawali, to nigdy u nich nic nie ubezpieczę. Odpowiedz Link Zgłoś
muminos1975 Zaczęła się walka o tańsze OC i AC 14.06.09, 07:24 dlaczego mój Ford Focus w PZU całość 3200zl a w Direct Liberty 2050zł? Odpowiedz Link Zgłoś
vgrin Re: bęcwały wzywają bęcwałów... 16.06.09, 12:00 Chyba nie, dla kazdego cena rozni sie w kazdym towarzystwie, directy są tanie, ale nie mozna tez zapominac o innych PZU, LInk4.... Odpowiedz Link Zgłoś
robaczku Re: Zaczęła się walka o tańsze OC i AC 17.06.09, 19:53 Moje doświadczenia z PZU również potwierdzają opinię że jest to całkowicie nierzetelna firma ubezpieczeniowa nie tylko jeżeli chodzi o samochody ale to samo wyprawiają z ubezpieczeniami domów i mieszkaniami. Pod byle pretekstem nie wypłacają żadnych odszkodowań !!!! Dlatego wpłacone do tej firmy pieniądze,to stracone pieniądze!!!! Agenci po podpisaniu umowy w ogóle nie interesują się klientami i jak wystąpi problem wtedy trzeba radzić sobie samemu, ale kiedy przyjdzie termin podpisania dalszej umowy to doskonale pamiętają numery telefonów. Ubezpieczenia to zwykłe oszustwa w imieniu prawa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vgrin Re: Zaczęła się walka o tańsze OC i AC 19.06.09, 12:26 mumikos nie pamietam dokladnie, ale u mnie tez podobna roznica wyszla miedzy nimi a Link4. Okolo 400 zl z tego co pamietam. Moj kumpel sprawdzal w jakims towarzystwie cene dla swojego golfa, i powiedzial ze jedno towarzystwo: dzwonil uslyszal 2500, a agent mu zaproponowal za 3300 - 800 zl prowizji....niezla suma.. Odpowiedz Link Zgłoś