vlepek 30.06.09, 16:02 I to mają być "stróże prawa"?.... Dopóki będziemy mieć takich ludzi w policji, to nie będzie lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosmiczny_swir Trzeba policje oczyscic, ale kto to zrobi? 30.06.09, 16:50 Trzeba policje oczyscic, ale kto to zrobi? Policja sama siebie z brudow nie oczysci bo dziala falszywie rozumiana solidarnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
artur_borubar Re: Areszt domowy 30.06.09, 17:22 vlepek napisał: > I to mają być "stróże prawa"?.... > > Dopóki będziemy mieć takich ludzi w policji, to nie będzie lepiej... I nigdy innych mieć nie będziesz. Policjant po 15-20 latach słuzby to agresywny świr. To nie jest kwestia genetyczna, a otoczenia i warunków w jakich pełni słuzbę. Służba w policji to nie wolontariat, płaci się za pewne zachowania, które w ekstremalnych sytuacjach odbijają się na psychice i w konsekwencji życiu prywatnym. Dlatego pomysły o wydłużeniu słuzby do emerytury jest patologicznym i poronionym pomysłem - by schlebić plebsowi. Odpowiedz Link Zgłoś
vlepek Wydłużenie służby, a wydłużenie wieku emerytalnego 30.06.09, 17:38 to dwie różne sprawy. Można przestać być policjantem i wciąż pracować na emeryturę... Odpowiedz Link Zgłoś
artur_borubar Re: Wydłużenie służby, a wydłużenie wieku emeryta 30.06.09, 18:08 vlepek napisał: > to dwie różne sprawy. Można przestać być policjantem i wciąż pracować na > emeryturę... Gumką przeszłości nie wymażesz. Z psychiką "przechodzonego" policjanta twierdzenie o możliwości "ciągłego pracowania na emeryturę" jest czysto teoretycznym rozważaniem. Wierz mi, wiem co piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Wydłużenie służby, a wydłużenie wieku emeryta 30.06.09, 21:35 Przekwalifikować ma murarza, szewca, lakiernika samochodowego, operatora zmywarki do naczyń itd. Co za problem? Odpowiedz Link Zgłoś
artur_borubar Re: Wydłużenie służby, a wydłużenie wieku emeryta 01.07.09, 09:06 Przeczytaj moje posty wyżej, a zrozumiesz problem...mam nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
mam.4 Re: Areszt domowy 30.06.09, 20:49 Zawod policjant to jest powolanie i pasja. Wszyscy inni policjanci, ktorzy traktuja swoja prace jak hobby, powinni poszukac sobie innego zajecia. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Areszt domowy 30.06.09, 21:36 A najbardziej pasjonujące jest wcinanie pączków oraz wypisywanie druków o "umorzeniu z powodu niewykrycia". Odpowiedz Link Zgłoś
jogibaboo Re: Areszt domowy 30.06.09, 21:21 > Policjant po 15-20 latach służby to agresywny > świr. To nie jest kwestia genetyczna, a otoczenia i warunków w jakich pełni służbę. Piszesz głupoty. Pracuję w Policji już 19 lat, mam do czynienia z najgorszymi przypadkami (zabójstwa, zgwałcenia, zgony, wypadki drogowe, sekcje zwłok, podpalenia) i jakoś nie czuję się świrem. Na co dzień jestem raczej pogodnym i wesołym człowiekiem; może trochę więcej piję czasem wieczorami. Mam normalną rodzinę i nie w głowie mi jakiekolwiek znęcania. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Areszt domowy 30.06.09, 21:37 Niemniej jednak okresowe badania psychiatryczne i kontrola rodzin by się przydały. Odpowiedz Link Zgłoś
marzzenna Zyczę policjantom wizerunku jak w Holandii 01.07.09, 03:43 Gratuluję jogibaboo! Nie wiem, dlaczego pokutuje wciaz przekonanie, ze spoleczenstwo polskie potrzebuje agresywnego stróza prawa? Przyzwyczaiłam się do widoku policji w Amsterdamie. Policja ma tu na co dzien do czynienia z mafiami, a jednak dba sie o przyjazny wizerunek. Nigdy nie widzialam, aby policjant podniosl glos czy zachowal sie nerwowo. Pelnia role taka jak sluzby sanitarne i pierwszej pomocy (np. halas u sasiada, ale juz nie konflikt rodzinny). Nawet ubrania, sprzet i srodki transportu maja przyjaznie zaprojektowane. Latem biale koszule, sympatyczne loga "firmowe", biale samochody w kolorowe pasy, biale rowery. Zadnych pałek, dyskretne kajdanki z tylu przy pasku i telefony. Na widok policjantow w Warszawie, latem, przechodza ciarki - paly po kolana, czarne mundury, wysokie buty jak u komandosow i swiecace kamizelki. Czy polskie spol. jest grozniejsze od miedzynarodowych mafii w holandii? Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed "Poczuła lufę przy skroni" 01.07.09, 07:20 W USA, gdzie broń palną można kupić bez większych ceregieli, wycelowanie broni bez powodu jest karane jak usiłowanie zabójstwa. W każdym razie, konieczne jest stosowanie okresowych badań psychiatrycznych oraz kontrolowanie rodzin. Ponieważ nie ma na to dodatkowych środków budżetowych, trzeba przyciąć fundusze płac i socjału. Odpowiedz Link Zgłoś
artur_borubar Re: Areszt domowy 01.07.09, 09:09 Im bardziej czujesz się pogodny, wesoły, zrelaksowany, tym bardziej powinieneś zwrócić uwagę na swój stan zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
mario-z Re: Areszt domowy 01.07.09, 07:27 artur_borubar napisała: Policjant po 15-20 latach służby to agresywny > świr. Po jakich 15-20 latach? Większość już po dziesięciu nadaje się do zamknięcia bezterminowo w psychiatryku, a ci z prewencji już po pięciu latach powinni poddać się leczeniu psychiatrycznemu. Odpowiedz Link Zgłoś
edgard4 Areszt domowy 30.06.09, 17:55 Przeciez ten artykuł był opublikowany w zeszłym roku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gacki Re: Areszt domowy 30.06.09, 20:52 W zeszłym tygodniu też był w Polityce. Myślisz, że dwa razy go dali? Ale jaja :) Odpowiedz Link Zgłoś
bartekpawel Re: Areszt domowy 30.06.09, 23:38 Ale skoro znowu jest czerwiec, to czemu nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Areszt domowy 30.06.09, 18:31 To jest w sumie normalne, że ludzie, którzy na co dzień obcują z agresją i różnymi nieszczęściami przenoszą te rzeczy na swoje życie codziennie. Problem w tym, jak temu zjawisku skutecznie przeciwdziałać. To jest ciężki do rozwiązania problem. Zabronić policjantom korzystania z prawa (w stosunku do byłych żon), zamienić ich na roboty (aby nie ulegali patologiom) ? Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Areszt domowy 30.06.09, 21:39 Skąd wiesz, czy każdy policjant na co dzień obcuje z agresją. Na pewno nie są agresywni: - piraci komputerowi - wyłudzacze - kieszonkowcy - łajzy za kierownicą - ludzie, którzy wychodzą z domu i tracą pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Areszt domowy 30.06.09, 21:01 a to ciekawostka policjant może złożyć 17 doniesień na żonę, a obywatel nawet jednego skutecznie złożyć nie może bo ci robią sobie z niego jajka. Zaczyna się od próby zgłoszenia doniesienia, które leniwy policjant nie chcąc przyjąć próbuje znaleźć 1000 powodów żeby obywatela spławić, jak się uprzesz człowieku to obrażony przyjmie ale za to 2 miesiące jest cisza i znowu sobie robią sobie z ciebie jajka, próbują cię wezwanego na posterunek przetrzymać pod drzwiami żeby ci się znudziło i żebyś poszedł do domu, zwowu musisz ich wkurzyć żeby tyłkiem ruszyli..... i tak sobie czas leci, a oni postępowanie prowadzą, prowadzą, prowadzą...... Myślicie że zmyślam? Nie to wesoły łódzki posterunek na ul. Wysokiej. Tam obywatel nie ma najmniejszego poważania że strony tego towarzystwa. Tam trzeba pyskować, żeby ruszyli tyłki ale czy to się opłaci w błachej dość sprawie..... ano właśnie o to im właśnie chodzi. Do przedmówców ... polski policjant już przy chrzcie powinien dostawać patent emeryta, bo po co ma się 15 lat narabiać.... pracować to sobie mogą głupole-robole 40-45 lat, a nie pan policjant. Nie wiem czy bardziej smutny to kraj w którym mieszkamy czy też bardziej śmieszny. Pozdrawiam zaś policjantów z Bakałarzewa nad Rospudą..... to są w porządku goście. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.rocco he he typowy polski policjant :) 30.06.09, 21:09 Czyli nic sie nie zmienilo , o czym wiem od zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkozlowski Policjanci to bezprawne k..wy ! 30.06.09, 21:11 Zawsze myślałem dobrze o Policji, ale doświadczenia ostatnich lat przekonały mnie , że są to bezczelne sku...ny! Stoją ponad prawem, sadyści, nadęci pychą dranie. Nigdy z nimi nie będę współpracował, ale zrobię wszystko aby tym gnojkom zaszkodzić !!! Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Widziały gały, co brały, gumowe pały. 30.06.09, 21:34 Jeśli kobieta wybiera faceta, co siłę ma w pale a w mózgu wcale, niech nie narzeka, gdy się doczeka marnego życia zamiast pożycia. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_sobczak1 Podobny horror przeżywają rodziny redaktorów GW 30.06.09, 22:20 Po tym jakie bzdety każe wypisywać towarzysz adam szechter człowiek musi się naqpić i komuś przywalić, a przywalić potrafi redaktorzyna tylko komuś słabszemu Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry nie litowac sie nad durnymi babami 30.06.09, 23:24 baby straszeni podnieca przemoc, szkoda im tracic taki dobry seks, tepe idiotki Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: nie litowac sie nad durnymi babami 30.06.09, 23:41 Ech, kolejny idiota na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: nie litowac sie nad durnymi babami 01.07.09, 07:21 Z drugiej strony naprawdę zdarzają się osoby, które LUBIĄ być maltretowane. Odpowiedz Link Zgłoś
abdu_al Policjant to najbardziej zdemoralizowany zawód 30.06.09, 23:50 Każdy, kto zna jakiegoś policjanta, wie dobrze, jakie to są dwulicowce i hipokryci. Prawa przestrzegają tylko w pracy wobec innych. Odpowiedz Link Zgłoś
buk-humor-dziczyzna zamknąć gnoja w celi z grypserą-klucz wyrzucić 01.07.09, 07:23 zamknąć gnoja w celi z grypserą-klucz wyrzucić Odpowiedz Link Zgłoś