almagus Wyjście z kryzysu po krawacie weciaka. 08.07.09, 12:23 Weciak Nepota. Kosy, widły i brony. Gdy Polak przerażony. Widzi złośliwość duetu. Ruszył lud do odwetu! Ciągle paskudzi Weciak Nepota. Walczy o forsę na swego "mamrota". Będzie wymieniał na brata premiera. Bo on Wolaków najwyższa sfera. Chamów na posady, pajaców dwór. Jakiś drugi rząd, bizantyjski stwór. W kryzysie nie po myśli budżet. Bez brata to jakiś herr gadżet. Kiedyś hojnie sypał pieniądze braciszek. Do kibla goni pustostan kiszek. Męczą go długie chwile trzeźwości. Ciężko dojść jemu do przytomności. Ma argumenty za wetowaniem. Upadek rządu skończy się rozstaniem. Wróci braciszek, okres nepotyzmów. Czasy nadawania samych idiotyzmów. Miło grzeje mamrot, gra Radio Ma –ryja. Przelewa się forsa państwowa, niczyja. Emeryt widzi sukcesów orędzie. Już wie, podwyżki w tym roku nie będzie. Czasy korupcji, gdzie antykorupcja? Posad dobrze płatnych swoim erupcja. Paprawko i Sprawko szuka wrogów. „Szargalski” czyści z komuny złogów. Chodzi się chyłkiem, unika wezwania. Niszczą ludzi chamskie przesłuchania. Gdzie coś musisz załatwić, siedzi Gnom. Dlatego tych gnomów wywalić na złom! Krótka lista, biurowa gablota. Wywala i wsadza swoich nepota. Odpowiedz Link Zgłoś
gruss_aus_peru Wygląda na to że panowie z PO zdecydowali się na 08.07.09, 12:28 wybory przed terminem... Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 sharn1..też fletniapana ? 08.07.09, 12:31 bibainfo.pl/pub/213.227.74.12/2007/09/20/030927/5890/rotfl.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Wygląda na to że panowie z PO zdecydowali się 08.07.09, 13:25 Skąd ten wniosek? Myślisz, że nie dotrzymają powyborczej obietnicy i nie dorżną pisowskich watach? Odpowiedz Link Zgłoś
saludos_desde_peru Re: Wygląda na to że panowie z PO zdecydowali się 08.07.09, 15:50 > Skąd ten wniosek? nie zrozumiesz... ale szykuj się Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi "Jesteśmy w b. trudnej sytuacji. Premier popros... 08.07.09, 12:39 Buzi - buzi będzie? :P Odpowiedz Link Zgłoś
hildegunst Nowak, nie łżyj jak pies! Komunistyczna nowomowa! 08.07.09, 13:00 To żadne reformowanie finansów - To najzwyklejsze łatanie PIĘKNEJ DUŻEJ dziury budżetowej! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Nowak, nie łżyj jak pies! Komunistyczna nowom 08.07.09, 13:20 Masz rację to łatanie dziury budżetowej którą spowodowały nieodpowiedzialne rządy braci Kaczyńskich i Samoobrony. Wielkość ich przewinienia nieco łagodzi fakt że nie byli w stanie przewidzieć załamania finansów światowych niemniej w latach koniunktury nie uczynili nic aby zreformować wydatki państwa. Dlatego wnoszę dla głównego oskarżonego w wyrok 10 lat pozbawienia wolności i karę dodatkową pozbawienia praw publicznych na 20 lat. Dla pozostałych sprawców od 5 do 7 lat wiezienia i pozbawienia praw publicznych na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus "Jesteśmy w b. trudnej sytuacji. Premier popros.. 08.07.09, 13:05 Sytuacja Polski przypomina statek szalejący na wzburzonym oceanie. Kapitan Tusk i jego dzielna załoga robi wszystko aby nie zatonął. Wieje silny wiatr, morska bryza smaga twarze załogi zmagającej się ze sztormem. Tymczasem na brzegu dwie skarlałe postacie o dużych łepkach, nieproporcjonalnych do reszty ciała, zdjęły "japonki" z nóg i tłuką ile sił w wodę fale były jeszcze większe... Odpowiedz Link Zgłoś
oserwatoreromano "Jesteśmy w b. trudnej sytuacji. Premier popros... 08.07.09, 13:11 Załość bierze i wstyd ogarnia z powodu naszych znakomitych dwóch "wielkich" Odpowiedz Link Zgłoś
alik666 prezydent i jego możliwości(?) 08.07.09, 13:57 Tak sobie myślę i dochodzę do wniosku, że prezydent może tylko i aż zablokować ważną, niewygodną ustawę dla siebie, ułaskawić gangstera/partyjniaka, uczestniczyć w spotkaniach wysokiego szczebla i popsuć politykę rządu, albo wstrzymywać wydawanie akredytacji ambasadorom, narażając rząd na kompromitację. Czy coś pominąłem ? W zasadzie po co takie stanowisko komu do szczęścia potrzebne ? Kancelaria prezydenta to ogromne marnotrawstwo pieniędzy na ciepłe posadki życiowych niedorajd i na zakupy i przemieszczanie się z willi do willi, itp... Jedyny argument by utrzymywać tą patologię to trzymać go na ciężkie czasy kiedy znowu wybiorą największych oszołomów do sejmu. Wtedy prezydent może się przydać, jak senat w poprzedniej kadencji. Tylko czy to się opłaca...? Odpowiedz Link Zgłoś
cep_0 Re: "Jesteśmy w b. trudnej sytuacji. Premier popr 08.07.09, 13:59 nie możliwe, my w trudnej sytuacji?. Przecież jest cacy - sam premier o tym zapewniał. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: "Jesteśmy w b. trudnej sytuacji. Premier popr 08.07.09, 14:13 Przeciez wedlug rudego kryzysu najpierw nie bylo. Miala byc druga Irlandia. Skladam kondolencje wszystkim idiotom, zwlaszcza tym mlodym, ktorzy przez swoja glupote doprowadzili do zwyciestwa tego proszwabskiego nieroba. Wyprowadzil on was i nas w maliny jak trzeba!!! PS - Oczywiscie wszystkiemu jest "winny" PiS i prezydent, zwlaszcza gdy NIE podpisze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
314zda "Jesteśmy w b. trudnej sytuacji" 08.07.09, 14:15 o za"Prawdopodobnie jeszcze w środę premier Donald Tusk poprosi o spotkanie z Lechem Kaczyńskim na temat współpracy w kwestii ustaw reformujących finanse państwa - powiedział Sławomir Nowak w programie "Kwadrans po ósmej" w TVP1. Jak stwierdził, premier ma przekonywać prezydenta, by "nie przeszkadzał". - Dzisiaj jesteśmy w bardzo trudnej sytuacji - dodał." Co za OSIOŁ! Na tej rozmowie PREZYDENT powinien rozkac "PREMIERKOWI" aby ten wreszczie poddał sie do dymisji! Sytuacja jest trudna tylko dlatego że bo platforma partaczy nic nie potrafi! "- Dzisiaj jesteśmy w bardzo trudnej sytuacji. Premier ma zamiar przekonywać po pierwsze pana prezydenta, a po drugie usłyszeć jego ocenę, czy będzie wetował nasze projekty ustaw, które ewentualnie miałyby reformować finanse, albo uzdrawiać te finanse - zaznaczył szef gabinetu politycznego premiera." Całe szczęście że PREZYDENTEM jest Lech Kaczynski i nie pozwoli tej komunistycznej hołocie aby rabowała cieżko pracujących Polakow! "Jeżeli nie możemy liczyć na pomoc..." ..to zaaresztować "Premierka!" "Pytany, do czego Donald Tusk chciałby przekonywać Lecha Kaczyńskiego, Nowak odparł: "aby nie przeszkadzać". - Jeżeli nie możemy liczyć na pomoc przy wyprowadzaniu Polski z kryzysu, to przynajmniej, żeby nam nie przeszkadzać - mówił." W Polsce ten kryzys trwa od roku 1945. kryzys się nie pogłębia a PiS go właśnie zredukowal! Czas aby odsunąć samomianowany CIEMNOGRÓD z PO od władzy! Odpowiedz Link Zgłoś
boryska1 Re: "Jesteśmy w b. trudnej sytuacji" 08.07.09, 16:12 drodzy pisowscy przestańcie bredzić ,jest jak jest i pilnie trzeba to naprawiać a nie przeszkadzać zrozumcie wreszcie ,chyba umiecie myśleć , Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: boryska1 08.07.09, 16:52 boryska1 napisała: > drodzy pisowscy przestańcie bredzić ,jest jak jest i pilnie trzeba to naprawiać > a nie przeszkadzać zrozumcie wreszcie ,chyba umiecie myśleć , Zaslepiona towarzyszko z POpaprancowej POkomuny. Daj sobie spokoj i glupot nie pisz. Twoj idol - rudy nierob doprowadzi do katastrofy. Powinien jak najszybciej zostac usuniety ze swgo stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: wet3 09.07.09, 10:06 Zaślepiony towarzyszu z PiSdzielewa Socjal-SB-PiSu. Daj sobie spokój i głupot nie pisz. Twój idol - karakan i łgarz opowiada różne rzeczy, a fakty są takie, że Polska ma w UE drugi najwyższy wzrost gospodarczy. Ze stanowiska zaś usuwa się nierobów, niezależnie od ich koloru włosów, za pomocą kartki wyborczej. W ostatnich dwóch głosowaniach Twoi pupile dostali lanie po dupie, więc sobie możesz co najwyżej pojazgotać:) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: y.y 09.07.09, 14:30 y.y napisał: > Zaślepiony towarzyszu z PiSdzielewa Socjal-SB-PiSu. Daj sobie spokój i głupot > nie pisz. Twój idol - karakan i łgarz opowiada różne rzeczy, a fakty są takie, > że Polska ma w UE drugi najwyższy wzrost gospodarczy. > Ze stanowiska zaś usuwa się nierobów, niezależnie od ich koloru włosów, za > pomocą kartki wyborczej. W ostatnich dwóch głosowaniach Twoi pupile dostali > lanie po dupie, więc sobie możesz co najwyżej pojazgotać:) Zebralo ci sie na paplanie glupot. Przeciez przez dlugi okres czasu rudy antypolski nierob z cala jego ferajna wmawial nam na sile, ze kryzysu nie ma. Golym okiem mozna dojrzec, ze kryzys ten jest u nas od dawna. Popatrz na wzrost bezrobocia. To samo juz powinno ci wystarczyc i odstreczyc od pisania niedorzecznosci. Rudy ma i tak niesamowite szczescie gdyz przejal kraj przezywajacy niesamowity rozwoj (jak na PRL-bis!!!) gospodarczy. PS - Wcale nie jestem entuzjasta PiSu. Partia ta absolutnie nie spelnia moich oczekiwan. Ma jednak poza bardzo wieloma wadami pewne plusy. Traktuje te partie, w porownaniu z innymi glownymi partiami politycznymi, jako najmniejsze zlo na polskim horyzoncie gospodarczym i politycznym. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: y.y 09.07.09, 23:52 wet3 napisał: > Zebralo ci sie na paplanie glupot. Jakbyś nie zauważył, napisałem dokładnie to samo co Ty, specjalnie używając dokładnie takiego samego języka i "argumentów". Więc jeżeli zebrało mi się na paplanie głupot, to tylko dlatego, że wcześniej Tobie zebrało się na coś dokładnie takiego samego:) Ot taka ironia:) Chcesz powaznie dyskutować, proszę bardzo, ale na poziomie emocjonalnym, a'la wyzwiska, epitety i takie tam, no to sorry, ale pozostaje jedynie wspomniany jazgot:) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: y.y 10.07.09, 00:12 Popatrzylem jeszcze raz na Twoja pierwsza wypowiedz skierowana do mnie i jestem przekonany, ze wcale tego samego NIE piszemy. Poza tym zachowujesz sie tak jak tylko Tobie przyslugiwaloby prawo uzywania epitetow. Dobrze przeczytaj co do mnie napisales. Moze sie zreflektujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: y.y 11.07.09, 15:27 wet3 napisał: > Popatrzylem jeszcze raz na Twoja pierwsza wypowiedz skierowana do > mnie i jestem przekonany, ze wcale tego samego NIE piszemy. No to najwyraźniej albo czytałeś nieuważnie, albo świadomie teraz mówisz nieprawdę. Twoja wypowiedź (pierwsza): "Zaslepiona towarzyszko z POpaprancowej POkomuny. Daj sobie spokoj i glupot nie pisz." Moja (druga): "Zaślepiony towarzyszu z PiSdzielewa Socjal-SB-PiSu. Daj sobie spokój i głupot nie pisz." Jedyna rzecz, która się zmieniła, to rodzaj epitetu. Reszta jest taka sama. >Poza tym zachowujesz sie tak jak tylko Tobie przyslugiwaloby prawo uzywania epitetow. Dobrze przeczytaj co do mnie napisales. Moze sie zreflektujesz. To bardzo ciekawe, zważywszy na to, że to Ty użyłeś wobec kogoś epitetu jako pierwszy. Jeżeli twierdzisz, że uważam, że mi wolno używać epitetów, a innym nie, udowodnij to, w którym miejscu jest to napisane. Jeżeli nie potrafisz, najwyraźniej znowu mijasz się z prawdą:) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: boryska1 11.07.09, 21:08 boryska1 napisała: > drodzy pisowscy przestańcie bredzić ,jest jak jest i pilnie trzeba to naprawiać > a nie przeszkadzać zrozumcie wreszcie ,chyba umiecie myśleć , A ty skad sie urwales? Czy na prawde nie widzisz, ze POpaprancowa POkomuna prowadzi nas do katastrofy gospodarczej i politycznej???! PS - Z PiSem nie mam nic wspolnego. Postrzegam te partie jako najmniejsze zlo sposrod 4 wielkich partii. A w ogole to nie ma po prostu partii na ktora moznaby oddac glos. Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz To jednak jest ten kryzys??? 08.07.09, 17:02 Dzisiaj jesteśmy w bardzo trudnej sytuacji - dodał Nowak Dziwne - przecież ten sam Nowak zaklinał się przez kilka miesięcy, że nie ma i nie będzie żadnego kryzysu, bo Polska ma premiera tysiąclecia, a takiego ministra finansów jak my, to ani Niemcy, ani Francuzi, ani Anglicy, ani Amerykanie nigdy nie mieli i mieć nie będą. Skoro więc kryzys nas nie dotyczy, to skąd ta trudna sytuacja? Czyżby to był efekt nieróbstwa Tuska i jego ferajny? Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: To jednak jest ten kryzys??? 09.07.09, 10:08 Jeżeli efektem nieróbstwa jest to, że jako jedyni poza Cyprem mamy ciągle jakikolwiek wzrost i nie ma u nas załamania takiego, jak choćby na Litwie, Łotwie czy Estonii, to ja chciałbym aby to nieróbstwo jeszcze trochę potrwało. Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Skąd my to znamy??? 10.07.09, 21:01 Ja to już przerabiałam: Polska była potęgą gospodarczą świata, w pierwszej dziesiątce. W gazetach i TVP. Co potem było, to jeszcze sporo ludzi pamięta Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Skąd my to znamy??? 11.07.09, 15:24 Prawda, tyle, że trochę kto inny tak twierdził i trochę inne były okoliczności, więc co ma piernik do wiatraka, nie do końca rozumiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Re: Skąd my to znamy??? 11.07.09, 17:57 y.y napisał: > Prawda, tyle, że trochę kto inny tak twierdził i trochę inne były okoliczności, > więc co ma piernik do wiatraka, nie do końca rozumiem:) Kto inny - fakt, ale Tusk te czasy dobrze pamięta, więc wiedział, z kogo wziąć wzór (pan G. też miał spore poparcie społecznie dzięki propagandzie sukcesu) Okoliczności zaś były podobne: gospodarka chyliła się ku upadkowi, ale propagandyści dalej robili za orkiestrę na Titanicu... Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Skąd my to znamy??? 12.07.09, 12:58 Owszem, tyle że wtedy propaganda pochodziła z wewnątrz. a dzisiaj mamy możliwość weryfikacji wszelkich informacji. Zresztą dane na temat wzrostu gospodarczego w krajach UE, o których mówiłem, to nie dane pochodzące od rządu, ale informacje Eurostatu. Ja rozumiem, że linia opozycji jest taka, że wszystko co mówi rząd nazywają propagandą, bo sami z kolei mają taką propagandę ustaloną, aby cały czas walić w rząd. Ot, prawidła demnokracji:) Zresztą ja też nie uważam, że ten rząd jest świetny jakiś. Nie jest. Jest przeciętny, czasami mu coś nieźle wychodzi, czasami nie rozumiem chaotycznych i moim zdaniem nieprzemyślanych akcji, typu ostatnia sprawa z rządaniem od NBP wydania zysku, który istnieć by mógł tylko w teorii:) Czy natomiast inna ekipa poradziłaby sobie lepiej w dzisiejszych warunkach? Mam zdecydowane wątpliwości i jestem prawie pewny, że gdyby do dzisiaj rządzili poprzednicy, byłoby nieco gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Re: Skąd my to znamy??? 12.07.09, 20:09 y.y napisał: > Owszem, tyle że wtedy propaganda pochodziła z wewnątrz. a dzisiaj mamy możliwość > weryfikacji wszelkich informacji. Wtedy też można było weryfikować i dlatego mało kto wierzył w propagandę. > Zresztą ja też nie uważam, że ten > rząd jest świetny jakiś. Nie jest. Jest przeciętny Spróbuj to powiedzieć Nowakowi, Chlebowskiemu czy Niesiołowskiemu, nie mówiąc już o propagandystach z GW: od razu uznają Cię za mohera, faszystę, pisiora i co tam jeszcze chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Skąd my to znamy??? 13.07.09, 08:42 co.ty.powiesz napisała: > y.y napisał: > > > Owszem, tyle że wtedy propaganda pochodziła z wewnątrz. a dzisiaj mamy mo > żliwość > > weryfikacji wszelkich informacji. > Wtedy też można było weryfikować i dlatego mało kto wierzył w propagandę. No tak, Wolna Europa. Tak czy inaczej, Gierka zweryfikowała historia, kiedy po kilku latach horrendalne długi odbiły się czkawką. Jak będzie z dzisiejszym rządem, pewnie tak samo czas pokaże. > > Zresztą ja też nie uważam, że ten > > rząd jest świetny jakiś. Nie jest. Jest przeciętny > Spróbuj to powiedzieć Nowakowi, Chlebowskiemu czy Niesiołowskiemu, nie mówiąc już o propagandystach z GW: od razu uznają Cię za mohera, faszystę, pisiora i co tam jeszcze chcesz. *Shrug* Z politykami nie gadam, bo nie ma o czym z nimi gadać:) W ich zawód wpisane jest kłamstwo, nieważne z jakiej są partii. Tyle, że jedni są mniej, a inni bardziej bezczelni w swoich kłamstwach. Są oczywiście wyjątki, ideowcy etc. Ale to mniejszość. A co do GW, myślę, że za bardzo jednostronnie patrzysz na tę redakcję. To samo można powiedzieć o redakcji Rzepy, tyle że w drugą stronę: Semka to personifikacja lizania tyłka Kaczyńskiemu, tak jak niektórzy z GW są bezkrytyczni wobec PO, a krytyczni wobec innych. Oczywiście, dziennikarze z niektórych redakcji mają bardzo wyraźne sympatie polityczne i niestety nawet nie starają się ich maskować. Ale to działa w obie strony:) Odpowiedz Link Zgłoś