pmww 10.07.09, 07:29 Trochę niefortunny tytuł, nie sądzicie? Lepiej by było, że "Niewidomi zasiądą na stadionach podczas meczów" albo coś w tym stylu bo mimo wszystko nie obejrzą a odsłuchają na żywo. Ale sam pomysł super! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jedyny-overtaker Niewidomi obejrzą mecze 10.07.09, 07:30 Bardzo dobra inicjatywa, można wykorzystać technikę właśnie tak aby każdy mógł uczestniczyć w meczu, dobra robota.! Odpowiedz Link Zgłoś
ganiutek Re: Niewidomi obejrzą mecze 10.07.09, 07:53 "Trochę niefortunny tytuł" - Czyżby??? Traktujmy niewidomych trochę bardziej na luzie! Właśnie - OBEJRZĄ mecze, bo właśnie w taki sposób patrzą na świat! Nie popadajmy w skrajności! Pokazując niewidomej osobie nowy ciuszek - nie mówimy przecież - "powąchaj" czy "poczuj" co sobie kupiłam - Tylko zwyczajnie: Zobacz. I nie "do usłyszenia" przy pożegnaniu na ulicy, tylko "Do zobaczenia", czy "Do widzenia". Nie zmieniajmy jezyka polskiego dlatego, że nie widzą. To tak a propos. A pomysł super - rzeczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana Re: Niewidomi obejrzą mecze 10.07.09, 08:41 Może najpierw zapytasz niewidomych, czy traktują swoje kalectwo na luzie? ganiutek napisała: > "Trochę niefortunny tytuł" - Czyżby??? > Traktujmy niewidomych trochę bardziej na luzie! Odpowiedz Link Zgłoś
ganiutek Re: Niewidomi obejrzą mecze 10.07.09, 17:41 laksmana napisał: > Może najpierw zapytasz niewidomych, czy traktują swoje kalectwo na luzie? > > ganiutek napisała: > > > "Trochę niefortunny tytuł" - Czyżby??? > > Traktujmy niewidomych trochę bardziej na luzie! Pytałam. Kwestia akceptacji siebie - jak to w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
lolektyrmand Mam spore obawy 10.07.09, 08:02 Wziąwszy pod uwagę jak idą przygotowania do EURO 2012, to w Polsce i na Ukrainie wszyscy je sobie "obejrzymy" jak niewidomi. Inna sprawa, że dobrze, że się niepełnosprawnym umożliwia chodzenie ne mecze. Swego czasu na Legię przychodził niewidomy chłopak i bawił się świetnie mimo braku udogodnień. Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Najważniejsze, żeby niewidomi mecze oglądsali 11.07.09, 00:38 To z Monty Pytona! Oni nie mają dostępu do nauki, nie mogą przekroczyć ulicy, metro urywa im nogę - ALE najważniejsze, żeby mecz zaliczyli... Odpowiedz Link Zgłoś