Dodaj do ulubionych

Memoriał zawiesza działalność w Czeczenii

19.07.09, 00:49
I słusznie!!
Tam każdyrow uprowadza każdego aby mieć na amunicje na każdego!
Najbardziej wredne islamskie popłuczyny!!
Obserwuj wątek
    • eva15 Wybiórcza pamięć Memoriału 19.07.09, 01:04
      "Rosyjski Memoriał postanowił zawiesić działalność w Czeczenii. Jest to reakcja
      na brutalne morderstwo Natalii Estemirowej, współpracowniczki organizacji."

Doprawdy trudno tych prawdziwych Rosjan zrozumieć. Współpracująca z Memoriałem
      Anna Politkowska została zamordowana w Moskwie, mimo to Memoriał nie zawiesił
      tam swej działalności. Walcząc dzielnie o prawa człowieka, szczególnie
      kaukaskiego, Memoriał nie zareagował nijak na najnowsze zamachy i zbójstwa
      polityków w Inguszecji. Czyżby Memoriał olewał "czionych"? Po CO więc działa na
      Kaukazie, na co to KOMU?

Eeech, któż tych Rosjan zrozumie....
      • kacap_z_moskwy Re: Wybiórcza pamięć Memoriału 19.07.09, 09:03
        Ewo, u nas juz sie smieja z tego Memorialu, z tej jego czesci co chce polityka zajmowacsie. Jest prawie jednonarodowa, w wielenarodowej Rosji. Wiec jakie zaufanie do nich moze byc? Jak ludzie do nich moge przychylnie patrzec, skoro uwarzaja ci memorialcy tych ludzi za bydlo (jak okreslaja "amorfnaja massa")? Pomietam jak ktos z zarzadu Memorialu siedzial na radiu Echo Moskwy i cos piepszyl o "demokracji", napadal na wladze i wznosil chwaly zagranicznym pomocnikam co daja im pienedzy (nie caly Memorial siedzi na grantach zagranicznych, tylko cala go czesc polityczna. Historicy mniej angazuja sie. I maja wewnetrzna skloke na ten temat u siebie). No i zadzwonili do radio duzo ludzi z pytaniem - "Dlaczegoz-to Memorial nie pomaga poszkodowanym ludzim przez biurokratow, przez milicje, zwyklym ludziam?" Pytali dlaczego chca sie zajmowac tylko glosnymi zabojstwami (to ostatnie nie jest glosne, tylko naglosnione, bo nikt tej kobiety u nas nie znal. A jak nie znali, to i zal tylko zycia czlowieka, a nie jej jakies pozycji). Wystarczy wspomniec, jak dzialaczy Memorialu pojechali do Blagowiesienska w Baszkirii, gdzie milicja pobila duzo mlodych ludzi, po tym, jka oni pobili dwoch milicjantow. Taka vendetta. Co ci ludzi powiedziali memorialowcam? Pogonili ich. Cala wyprawa zostala duza kleska. A tak sie im chcialo narobic kapitalu polityczno-opozycyjnego na tym :) Wiec Memorial moze dzialac, czy nie dzialac. To ich sprawa. Jak z zagranicy pienedzy dostana , to beda dzialac :) Kryzys :) Zawsze mnie dziwi takie uwielbenie podobnych politykow. Naprzyklad, jak by w Polsce ktos dostawal pienedzy z Rosji, caly czas robil zadymy i mowil ze sluszna sprawa, to tylko przyjecie pozycji Rosji, jak by do cos takiego ludzi odniosli? No pogonili by ich. Tak samo u nas z "szakalami" co dostaja jedzenie w obcych i wrogich nam ambasadach. I jak tego nie rozumia propagandzisci, nie wiem ;)

Co do tekstu gazetki, nie wiem gdzie porwali, ale nie mieszkala w Groznym od lat. Mieszkala w Inguszetii. Gdzie, podobno, ja i porwali :) A glowna wersje naglosnili prawie jednoczesnie ludzie z roznych tejpow co mowili w radiu Echo Moskwy - To porachunki tejpow. Niestety taka maja krwawa tradycje. Choc u nas jednak uwarzaja, ze to bardzo podobne do zabicia amerykanki Politkowskoj. Tak samo wybrali czas, kiedy sa wazne rozmowy miedzypanstwowe. Komus to potrzeba :)
        • eva15 Re: Wybiórcza pamięć Memoriału 19.07.09, 12:28
          kacap_z_moskwy napisał:

> A glowna wersje naglosnili prawie jednoczesnie ludzie z roznych tejpow co
          >mowili w radiu Echo Moskwy - To porachunki tejpow. Niestety taka maja >krwawa
          tradycje. Choc u nas jednak uwarzaja, ze to bardzo podobne do >zabicia
          amerykanki Politkowskoj. Tak samo wy brali czas, kiedy sa wazne >rozmowy
          miedzypanstwowe. Komus to potrzeba :)

Też na to zwróciłam uwagę. Trochę wygląda tak jakby każdy rosyjski przywódca
          musiał mieć swoją Politkowską, która go obciąży w oczach tzw. światowej opinii
          publicznej.
          Ale - jeśli to było przez kogoś planowane, to ten ktoś się przeliczył. Na
          razie Zachód chroni Miedwiediewa, nie atakuje go, przeciwqnie chwali , gdzie
          może! zauważ, że w prasie zacjhodniej jnie pojawił się ani jeden artykuł wiążący
          ten mord z Kremlem. Jakże odwrotnie niż w przypadku Putina, gdzie prasa
          wskazywała na nigo jako zleceniodawcę mordu.

Zachód liczy najwyżej na to, że chcwaląc Miediediewa kupi go sobie, no i
          oczywiście skłóci go z Putinem, a dla Zachodu tylko Putin jest poważnym
          przeciwnikiem.
          • kacap_z_moskwy Re: Wybiórcza pamięć Memoriału 19.07.09, 20:28
            Moga Medwedewa chwalic, moga mu jeszcze co moga calowac, ale nic sie im nie uda :) Zreszta ze normalni politycy na Zachodzie i tak zdaja sobie z tego sprawe. Obama jezdzil do Putina. Smiesznie, nie wiem jak tam protokol, ale prezydent kraju jedzie do nie prezydenta. Choc moze to dlatego ze wlasnie Putin nie jest prezydentem, a Obama byl w gosciach wlasnie, a nie na odwrot? Ja sie nie znam, ale fakt spotkania, i powtozenia po tym tej samej pozycji przez Medveda mowi sam za siebie. Tez mi sie wydaje, ze Medwedew jest tez nie latwy do zgryzienia. Po prostu zawsze byl bardziej otwarty niz Putin.
      • kacap_z_moskwy Dodam 19.07.09, 09:06
        Ze Memorial ma teraz ciezko :) Jak Kadyrow rzeczywiscie pojdzie do sadu, a na to wszystko wskazuje, to ma Memorial juz reputacje klamcy. Orlow na Ojczyzne na Blizki wschod ucieknie. Choc watpie zeby Kadyrow domagal sie czegos niezwyklego, czy jakis pienedzy. Nastepnym razem beda uwazac na swoi slowa.
        • eva15 Re: Dodam 19.07.09, 12:30
          Kadyrow zdecydowanie powinien pójść do sądu. Już wcześniej Kreml za rządów
          Putina powinien był pozywać tzw. niezależną prasę za oszczerstwa i kłamstwa. Już
          dawno, ktoś powinien się tym zająć.
          • kacap_z_moskwy Re: Dodam 19.07.09, 20:31
            Tez tak uwazam. Ale niekedy latwiej nie zwracac na warjatow uwagi. Bo kto ich u nas slucha???
    • eva15 Memoriał zawiesza działalność w Czeczenii 19.07.09, 01:06
      "Rosyjski Memoriał postanowił zawiesić działalność w Czeczenii. Jest to
      reakcja na brutalne morderstwo Natalii Estemirowej, współpracowniczki
      organizacji."

Doprawdy trudno tych prawdziwych Rosjan zrozumieć. Współpracująca z Memoriałem
      Anna Politkowska została zamordowana w Moskwie, mimo to Memoriał nie zawiesił
      tam swej działalności. Walcząc dzielnie o prawa człowieka, szczególnie
      kaukaskiego, Memoriał nie zareagował nijak na najnowsze zamachy i zbójstwa
      polityków w Inguszecji. Czyżby Memoriał olewał "czionych"? Po CO więc działa
      na Kaukazie, na co to KOMU?

Eeech, któż tych Rosjan zrozumie....
      • ania34121 Re: Memoriał zawiesza działalność w Czeczenii 19.07.09, 01:08
        eva 15 ty na pewno
        • eva15 Re: Memoriał zawiesza działalność w Czeczenii 19.07.09, 01:39
          Myślisz, że ja czuję blusa z Memoriałem, orzełku?
          • komarowo Re: Memoriał zawiesza działalność w Czeczenii 19.07.09, 01:51
            Znajem, znajem, 'na prawdę', 'opuźniona' literatko w dresiku. Ty szczególnie
            cenisz 40 lat młodszych nieletnich toczących ekologiczne mleko.
            No i tatusia tow. Putina na gruzach Warszawy z jewo hitlerowskimi druzjami.

www.zrcx.com/Article/UploadPic/whatfor/m_rus_kosaken_wh.htm
          • ania34121 Re: Memoriał zawiesza działalność w Czeczenii 19.07.09, 02:04
            wprost przeciwnie, odczytywanie ironii nie jest twoja dobra strona
            • eva15 Re: Memoriał zawiesza działalność w Czeczenii 19.07.09, 02:10
              No, a twoją jest, sokolico, orlico.
              • 18261826www Memoriał zawiesza działalność w Czeczenii a Ewa15 19.07.09, 03:21
                ...powinna zawiesic dzialalnosc na forum GW
                .Swego czasu przeciwstawialem sie nagonce antysemickej prowadzonej
                przez sympatykow radia Maryja na forum GW i tylko doprowadzilem tych
                ludzi do jeszcze wiekszej nienawisci i zacieklosci.
                Podobnie sie dzieje z kol Ewa15 ,kazda jej wypowiedz(sluszna ,czy
                nie sluszna-to inny temat)wywoluje nienawisc do wszystkiego co
                rosyjskie.Ja osobiscie nie jestem sympatykiem ,ani Putina,ani
                Rosji,ale ponad wszystko sobie cenie spokojne zycie.
                Oby nigdy nie bylo konfliktu pomiedzy Polska a Rosja, bo ktos inny
                na tym skorzysta.
                • propagacja Re: Memoriał zawiesza działalność w Czeczenii a E 19.07.09, 07:33
                  ..eva15,hmm...jeżeli jest wrogiem Rosji,to wykonuje kawał dobrej roboty,wrogów
                  przybywa.
                • everettdasherbreed Re: Memoriał zawiesza działalność w Czeczenii a E 19.07.09, 08:47
                  Konflikt między Polską a Rosją jest faktem.
                  Przyczyną tego konfliktu jest brak akceptacji Rosji dla niepodległości Polski.
                  Konflikt ten będzie istniał, dopóki istnieć będzie Rosja.
                  • kacap_z_moskwy Re: Memoriał zawiesza działalność w Czeczenii a E 19.07.09, 09:10
                    Znaczy konflikt, to jednak brak akceptacji Rosji Polska :))) Dzieki za wyjasnienie.
                • eva15 Prośba o system totalitarny 19.07.09, 13:05
                  Może przestałbyś czytać biedaku, skoro moje posty wywołują w tobie, Bóg wie
                  czemu, nienawiść, zamiast sięgać po totalitaryzm zakazów i nakazów? Sam widać
                  nie umiesz o sobie decydować i potrzebujesz decyzji z zewnątrz, prosisz się by
                  wzięto cię za twarz i powiedziano, co wolno a co nie.
                  Ludzie o twojej mentalności są nawozem wszelkich totalitaryzmów.
                  • 18261826www Re: Prośba o system totalitarny 19.07.09, 23:06
                    Przeczytaj moj post jeszcze raz,i zastanow sie nad tym co chcialem
                    wyrazic.Czy obrazam kogokolwiek? Ja nikogo nie reprezentuje na forum
                    GW ,szczerze i uczciwie wyrazam moje wlasne mysli i uczucia.Jestem
                    przeciwnikiem wszelkich totalitaryzmow,nacjonalizmow,fanatyzmow
                    religijnych i wszystkiemu co tworzy wrogosc czlowieka do czlowieka.
                    Twoje posty czestokroc prowokuja antyrosyjskie reakcje,czy o to Ci
                    chodzi?
                    • komarowo Otóż to. 20.07.09, 02:47
                      Tysiące postów ljojtnant kokoty, pimpa, czy kacapczika skutkują utratą ostatnich
                      useful idiots.
                      Dlatego sądzę, że ljojtnant to inteligentny agent CIA, umiejętnie odbierający
                      kacapom ostatnich postTPPR-owskich sympatyków:-)
          • vaclavnewyork w Bacutil 19.07.09, 02:06
            poszla Pizjuk Pizdjukowicz kacapskaja pataskucha.
    • ania34121 Memoriał zawiesza działalność w Czeczenii 19.07.09, 01:06
      Teraz już nikt nie będzie mu patrzył na ręce Może kiedyś spotka go zasłużona kara
      • bliz-zard Obecnie Rosją rządzą faszystowscy przestępcy z KGB 19.07.09, 01:37
        Nie należy się po nich dużo spodziewać. Rosja umiera
      • kacap_z_moskwy Re: Memoriał zawiesza działalność w Czeczenii 19.07.09, 09:11
        A kto tam patrzyl???
    • mista_onanista Czeczeni, trzymajcie się! Duchem jestem z Wami! My 19.07.09, 01:31
      Czeczeni, trzymajcie się! Duchem jestem z Wami! My, Polacy, też kiedyś
      walczyliśmy z bolszewikami, teraz całe szczęście już nie musimy tak wprost,
      ale sowieci o nas też nie zapominają. Dlatego Wasza walka to też nasza sprawa.
      Trzymajcie się!!! Nasza solidarność (ta prawdziwa) jest z Wami!!! Za Wolność!!
      • kacap_z_moskwy Re: Czeczeni, trzymajcie się! Duchem jestem z Wam 19.07.09, 09:12
        Fajnie. Mozna jeszcze cos z historii, a komuchu?
      • komarowo Re: Czeczeni, trzymajcie się! Duchem jestem z Wam 19.07.09, 12:36
        To prawda, 20 lat temu to nas kacapy nazywali bandytami, eksteremistami i
        kontrrewolucjonistami. Wówczas nam narzucili swojego Kadyruzelskiego.

Dziś popełniają znacznie gorsze zbrodnie w Czeczenii, ale nawet tępe kacapstwo
        wie, że przegra tam też, jak przegrało w Polsce, Pribałtice, na Bałkanach, w
        Czechach, na Słowacji, Gruzji i Ukrainie.
    • komarowo Bandyta Kadyrow groził Estemirowej 19.07.09, 01:49
      Bardzo ciekawy artykuł w The Times.

Estemirowa w zeszłym roku, po spięciu z Kadyrowem (moskiewskim pomazańcem i
      zdrajcą, czeczeńskim Filipem Konem) została zmuszona do wyjazdu do Wlk. Brytanii.
      Wg Orłowa z Memoriału, gdy Estemirowa sprzeciwiła się dekretowi Kadyrowa o
      przymusie nakrycia głów dla kobiet, Kadyrow powiedział w iście kacapskim stylu:
      Nie ma tutaj dla ciebie miejsca. Tak, mam krew na rękach i nie wstydzę się
      tego. Zabijałem i zabijam złych ludzi, wrogów Czeczenii. Co słychać u twojej
      córki?

Żeby się zupełnie pogrążyć, Kadyrow dzwonił do Orłowa i się tłumaczył.

W swoim ostatnim artykule Estemirowa pisała, że w Czeczenii nasila się fala
      porwań sponsorowanych przez reżym i że Kadyrow to Stalin Kaukazu.

www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article6719209.ece
    • mol_chemiczny Co to jest "ryzyko życia" (w odnośniku)? 19.07.09, 06:51
      Można co najwyżej ryzykować życie (ryzyko śmierci).
    • everettdasherbreed Może właśnie o to chodziło? 19.07.09, 08:45
      O zastraszenie i wyeliminowanie Memoriału.
    • meerkat1 Memoriał zawiesza działalność w Czeczenii 19.07.09, 21:05
      A FSB sie nie boi i dzialalnosci w Czeczenii, Dagestanie i
      Inguszetii nie zawiesi. Molodcy te czekisty :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka