janow5 Piszcie - czy Bufetowa przyszła z kanapkami? 21.07.09, 08:43 Do pielęgniarek przyszła to chyba i do obywateli swojego miasta też. No bo nie wierzę, że to ona nasłała na tych ludzi ekipę z gazem pieprzowym przeciwko dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 dzieci to tam nie powinno być... 21.07.09, 08:46 buractwo chciało się dziećmi zasłaniać, a teraz wielce jest zdziwione, że im się gazem dostało... ludziom w Polsce to się wydaje, że wystarczy założyć koszulkę z jakimś napisem, zaśpiewać Rotę, powołać się na Solidarność i już wszystko wolno :) ciekawy sposób "myślenia"... nie ma co Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
sleeper_in_the_grass Re: Piszcie - czy Bufetowa przyszła z kanapkami? 21.07.09, 11:40 Trzeba być nie lada zwyrodnialcem, żeby przyprowadzać dzieci na taką manifestację. Kupcy się najpierw zabarykadowali tam w środku z dziećmi, a teraz nimi szantażują. To jest obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: Piszcie - czy Bufetowa przyszła z kanapkami? 21.07.09, 11:42 Bzdury.Wzieli dzieci zeby pozniej tacy jak Ty nie osadzali ich od zwyrodnialcow, za to ze nie pilnuja dzieci w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Piszcie - czy Bufetowa przyszła z kanapkami? 21.07.09, 11:53 prawdziwy-moher napisał: > Bzdury.Wzieli dzieci zeby pozniej tacy jak Ty nie osadzali ich od zwyrodnialcow > , za to ze nie pilnuja dzieci w domu. Widzisz, fajną masz optykę. Tak sobie ustalasz wizję rzeczywistości żeby była prosta i potwierdzała to co piszesz. 1. Ktoś kto wziął dziecko do hali DZISIAJ jest skrajnym debilem. Brak słów i temu po prostu nie da się zaprzeczyć. Jeśli dla kogoś ważniejsza jest zadyma w z góry przegranej sprawie od własnego dziecka to... 2. Nie wiesz bo nie możesz wiedzieć czy nie wzięcie dziecka DZISIAJ do hali jest równoznaczne z zostawieniem go samego w domu. Ale to dla ciebie nie problem - tak sobie wymyślisz, żeby ci pasowało :D P.S. Jak jutro będziesz w Strasburgu to mam do ciebie małą prośbę. Odpowiedz Link Zgłoś
anika1983 Ostatni dzień KDT. Na żywo 21.07.09, 08:44 litości, co Ci ludzie sobie myślą, że za pół darmo będą mieć ogromną działkę w samym centrum Warszawy? Miasto proponowało im 200 lokalizacji i nic im nie pasowało?? Eksmisja komornicza miała się już odbyć w lutym, miasto i tak przedłużyło tą hecę do teraz, a oni co - rotę śpiewają? Kim oni są, żeby rotę śpiewać, jak 80% właścicieli to Koreańczycy? Odpowiedz Link Zgłoś
panzwarszawy A miało być tak pięknie za PO... 21.07.09, 08:44 takie wsparcie dla prywatnych przedsiębiorców, 3x15% i inne podobne bzdety. Rząd i władze Warszawy potrafią tylko pałować, nie potrafią wymysleć bardziej konstruktywnych rozwiązań. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Bredzisz chłopczyku 21.07.09, 08:47 Twoim kolesiom *byznesmenom* ubzdurało się, że będą handlowali w obskurnym blaszaku w centrum 38-milionowego kraju mimo wypowiedzenia im umowy... Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 no i doczekałem się na pisdzielca;) 21.07.09, 08:47 napisz jeszcze o reżimie Tuska i będzie komplet... poznaj fakty najpierw, a pozniej cos pisz... co? Polak-ateista ps. ci handlarze są tam od stycznia bezprawnie, umknelo ci? Odpowiedz Link Zgłoś
konto.zawieszone Jest pięknie 21.07.09, 09:48 Wygląda na to, że wreszcie ktoś miał odwagę i potrafił dopilnować, aby prawo było przestrzegane. Czy według ciebie tylko wyborcom PO pasuje przestrzeganie prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
maryshaa TVN 21.07.09, 08:46 TVN traci ... ale żenada i brk profesjonalizmu. Co do KDT... chyba podpisywali umowy i widzieli co ich czeka. Koniec bazaru w centrum stolicy!! Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Wynieść wszystkich i obłożyć mandatami 21.07.09, 08:46 Wynieść wszystkich i obłożyć mandatami. A tych rodziców co tam przyprowadzili dzieci trzeba pozbawić władzy rodzicielskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
htkredek Płaćcie podatki!!! 21.07.09, 08:48 Banda darmozjadów z KDT nawet nie fiskalizowała sprzedaży, a jeśli już to nie wielki %. Opowieści jak to oni podatki płacą można między bajki włożyć. Najważniejsze jest to, że wreszcie centrum zostanie uwolnione od tego blaszaka! Odpowiedz Link Zgłoś
baster22 Ostatni dzień KDT. Na żywo 21.07.09, 08:48 Niegodziwcy z PO obsiedli portal a tam ludzie tracą prace i chleb.Jesteście jedną zarazą wspierając Bufetową. Nikt nie pisze że kupcy powinni mieć nową lokalizację a potem dopiero powinno ich się usuwać.Hańba takiej władzy co z Ojczyzny robi macochę. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Re: Ostatni dzień KDT. Na żywo 21.07.09, 08:53 Czy ty wiesz co piszesz? Ci ludzie są tam nielegalnie od ponad roku i MUSZĄ bezwzględnie opuścić to miejsce. Od nich zależy, czy będą mieli sińce na dup()ach, czy nie. baster22 napisał: > Niegodziwcy z PO obsiedli portal a tam ludzie tracą prace i chleb.Jesteście > jedną zarazą wspierając Bufetową. Nikt nie pisze że kupcy powinni mieć nową > lokalizację a potem dopiero powinno ich się usuwać.Hańba takiej władzy co z > Ojczyzny robi macochę. Odpowiedz Link Zgłoś
anika1983 Re: Ostatni dzień KDT. Na żywo 21.07.09, 08:54 jacy niegodziwcy z PO? Normalni ludzie po prostu. To nie jest eksmisja z dnia na dzień! Rok temu już wiedzieli, ze mają czas do końca 2008 roku na znalezienie nowej pracy. Miasto proponowało im inne lokalizacje, ale oni na upartego chcieli mieć działkę w centrum miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Ostatni dzień KDT. Na żywo 21.07.09, 08:57 > Niegodziwcy z PO obsiedli portal a tam ludzie tracą prace i chleb. Oni jedni? Każdemu kto stracił pracę proponujesz zrobić dobrze? > Nikt nie pisze że kupcy powinni mieć nową > lokalizację a potem dopiero powinno ich się usuwać. Bo tu nie ma o czym pisać. Bajdułki o nowej lokalizacji to tylko zaciemnianie tematu jakim jest egzekucja prawomocnego wyroku. Jest jeszcze wiele do zrobienia, głównie skuteczne pacyfikowanie związkowców robiących tu od czasu do czasu bałagan. Ale może warszawskie władze podszkolą się na ludzikach z KDT i następnym razem będą umiały skutecznie i szybko wziąć za mordę każdą grupę, która będzie tu chciała robić bajzel. > Hańba takiej władzy co z > Ojczyzny robi macochę. Dostawy miodku na tyłki się skończyły. Dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
vaterlandnl Re: Ostatni dzień KDT. Na żywo 21.07.09, 08:58 A niby dlaczego powinni miec nowa lokalizacje? Jak mi sie konczy dzierzawa, to wychodze z terenu i tyle. Nie przypinam sie kajdanami do drzewa, tylko szanuje prawo. Nikt nie ma zadnego obowiazku zapewniac tym "kupcom" (celowo w cudzyslowiu) niczego. Miasto wywiazalo sie ze swojej umowy z nawiazka. Ludzie okupujacy teraz hale lamia prawo i policja ma mandat do uzycia wszelkich prawie usankcjonowanych srodkow do wywalenia ich na zbity pysk i przynajmniej powlepiac mandaty, jesli nie zalozyc sprawy karnej. PiS stosuje prawo wybiorczo, wiec nawet nie oczekuje, ze zrozumiec cokolwiek z tego co napisalem. Odpowiedz Link Zgłoś
konto.zawieszone Re: Ostatni dzień KDT. Na żywo 21.07.09, 09:52 Na miejscu interwencji pojawili się już nawet oportuniści z PiS, bratający się z "uciskanym ludem pracującym". Będzie bogoojczyźnianie. Odpowiedz Link Zgłoś
michal747 Re: Ostatni dzień KDT. Na żywo 21.07.09, 11:23 Nic dziwnego - PiSiaki wyroki sądu zawsze mieli w głebokim poważaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
gruss_aus_peru Re: Władza się wyżywi 21.07.09, 09:07 > Niegodziwcy z PO obsiedli portal a tam ludzie tracą prace i chleb. spokojna głowa, jej przydupniaaki też, najwyżej obetnie się budżet na niewidomych albo inne kaleki Odpowiedz Link Zgłoś
cree-is-me Re: Władza się wyżywi 21.07.09, 09:20 Jeszcze jeden ścierwojad z pisuaru, leć pod KDT może zastaniesz tam innych palantów pokroju Błaszczaka czy Gosiewskiego. Wszak macie tyle wspólnego z poszanowaniem prawa, co nazwa waszej buraczanej partyjki. Odpowiedz Link Zgłoś
gruss_aus_peru Re: Wystarczy że Graś szanuje prawo i płaci podatk 21.07.09, 10:19 Wystarczy że Graś szanuje prawo i płaci podatki Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Władza się wyżywi 21.07.09, 10:14 gruss_aus_peru napisała: > najwyżej > obetnie się budżet na niewidomych albo inne kaleki ... żeby mieć za co posprzątać po "kupcach"... Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: Ostatni dzień KDT. Na żywo 21.07.09, 09:18 a moze jeszcze subwencje rządowe do tego i postac za ladą za nich? Ktos, kto nie umie zadbac o wlasne, powinien zbankrutowac juz dawno, a nie zerowac na władzach miasta i obciążać ich odpowiedzialnością za własne nieudacznictwo baster22 napisał: > . Nikt nie pisze że kupcy powinni mieć nową > lokalizację a potem dopiero powinno ich się usuwać.Hańba takiej władzy co z > Ojczyzny robi macochę. Odpowiedz Link Zgłoś
jbx Re: Ostatni dzień KDT. Na żywo 21.07.09, 11:59 Panie baster22, kupcy od pół roku wiedzieli, że hale idą do likwidacji więc mieli dość czasu aby podporządkować się decyzji administracyjnej-to po pierwsze. Po drugie-rolą Państwa nie jest prowadzenie działalności za kupców, państwo ma tylko umożliwiać i promować przedsiębiorczość więc proponuję, by kupcy wzięli się do roboty i wynajęli sobie lokale do handlu tam gdzie można handlować bo inaczej nie zarobią i znowu będą mieli pretensje, że nie pozwala się im zarobić. I po trzecie-nikogo nie obchodzi, czy kupcy będą mieli nową siedzibę czy nie i ja też to mam w dupie. Mnie nikt nie pyta i sądzę że Pana również co sądzimy o pracy którą musimy wykonać, Pan ma szefa w pracy a ja mam nad sobą urzędnika takiego samego jak Ci w Warszawie. I mnie jakoś nie przychodzi do głowy rozbijanie stoisk handlowych tam gdzie mam ochotę. Więc tym bardziej nie widzę powodu aby robili to inni i to w dodatku bez konsekwencji. Właśnie na tym polega respektowanie prawa a hańbą o której Pan mówi było by pobłażanie jego łamaniu, co właśnie oglądamy na ekranach telewizorów. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Mam nadzieję że sprawdzono przed gazowaniem 21.07.09, 08:50 czy w hali nie ma osób pochodzenia żydowskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Re: Mam nadzieję że sprawdzono przed gazowaniem 21.07.09, 08:56 Nie przesadzaj. Wzywanie do nienawiści rasowej jest karalne. W środku cudzoziemcy może i są, ale to wietnamczycy, ormianie i inni... b52h napisała: > czy w hali nie ma osób pochodzenia > żydowskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
kucharska.marzena Re: Mam nadzieję że sprawdzono przed gazowaniem 21.07.09, 11:18 ale jestes glupi/a i w dodatku rasistka/rasista!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Ostatni dzień KDT. Na żywo 21.07.09, 08:51 NARESZCIE!!! Nie mogłam sie doczekac kiedy zrobią porzadek z tym seyfem w centrum miasta. Kupcom z KDT wydaje się, że są świętymi krowami, że im sie należy. G... prawda - nic im sie nie nalezy, sa prawa wolnego rynku. Jak ja pójdę protestować to dostanę za friko grunt w centrum miasta? Żadna propozycja im nie pasowała, stawiali tylko żądania - won!!! Nie może byc tak, że banda pseudo kupców handlujących w obrzydliwej hali na lewo (99% z nich nawet paragonów nie wsyatwia) będzie stawiała żądania. Im szybciej ich wykopią tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zeszyt12 Gazować tych kupców, co głosowali na PO. 21.07.09, 08:51 Gazować i pałować tych, co głosowali na PO. Może to ich czegoś nauczy. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Re: Gazować tych kupców, co głosowali na PO. 21.07.09, 09:00 A może by tylko dołożyć głupim i nie przestrzegającym prawa, co? Wśród tej zgrai są głosujący na wszystkie partie, ale najwięcej jest tych, co na wybory nie chodzą... zeszyt12 napisał: > Gazować i pałować tych, co głosowali na PO. Może to ich czegoś > nauczy. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Ostatni dzień KDT. Na żywo 21.07.09, 08:52 leszekes napisał: > Warszawa nie musi niczego zapewniać tej bandzie cwaniaczków. Jak są > obrotni to sami sobie coś poszukają a jak nie to niech staną w kolejce > do Urzędu Pracy jak inni. Dokładnie tak! Odpowiedz Link Zgłoś
1skowronek Ostatni dzień KDT. Na żywo 21.07.09, 08:56 Jestem oczywiście po stronie władz miasta. Ci "kupcy" przypominają dzicz, a straszny blaszak niech wreszcie zniknie! Odpowiedz Link Zgłoś
gregor7502 Ostatni dzień KDT. Na żywo 21.07.09, 08:57 Dobre,Warszawa i tak jest jednym z najbrzydszych miast w Europie a sami Warszawiacy zamiast to zmienić to jeszcze jej w tym pomagają takimi barakami.Tak trzymać,najlepiej całe centrum zbudujcie z baraków. Widziałem te baraki,pasują do centrum jak wół do karety,ale tak tylko w Polsce(Warszawie). Odpowiedz Link Zgłoś
odra-1305 "kupcy" 21.07.09, 08:58 nazywanie tych ludzi kupcami jest nadużyciem. brzydzę się ludźmi, którzy nie respektują prawa Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 Handlarze tandetą won !!! 21.07.09, 08:58 Serce stolicy, najdroższe miejsce w każdej stolicy świata i tu bezprawnie handluje hołota!!! Niech se wezma domy towarowe - obok - które podobno zbankrutowały. Brawo Prezydent miasta!!! Chcemy eleganckiej stolicy nie tandetnego bazaru!!! Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy Brońcie się kupcy do ostatniego..nie dać się Hani 21.07.09, 08:59 zaliczkę wzięła za miejsce dla jakiegoś obrzynka i wykonuje umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Nie masz racji. Teraz jest egzekwowane prawo. 21.07.09, 09:03 podkanclerzy napisał: > zaliczkę wzięła za miejsce dla jakiegoś obrzynka i wykonuje umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy prawo ? prawo ma być dla ludzi płacących podatki 21.07.09, 09:06 a nie obrzynków płacących łapówy.. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes No więc trzeba tą bandę pogonić na 4 wiatry 21.07.09, 09:10 bo nie przestrzega prawa. Podatków nie płaci się w tej hali. Poza tym to dwie różne sprawy i mieszać ich nie należy. Podatki bierze państwo a teren należy do miasta. podkanclerzy napisał: > a nie obrzynków płacących łapówy.. Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy kupcy płacą podatki Haniny prowokatorze! 21.07.09, 09:12 zawsze będę bronił ludzi pracy..tak mi zostało od roku 1980ego.. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Pracować można wszędzie. Niekoniecznie tam. 21.07.09, 09:14 podkanclerzy napisał: > zawsze będę bronił ludzi pracy..tak mi zostało od roku 1980ego.. Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy teraz pracujesz w internecie,idź do miejskiego wc 21.07.09, 09:16 pracować...pójdziesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Teraz "pracuję" za darmo:D Tak mi się podoba. 21.07.09, 09:18 Jak nie będę miał co jeść to pójdę do każdej pracy. Nawet tej, która proponujesz. podkanclerzy napisał: > pracować...pójdziesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl Re: Teraz "pracuję" za darmo:D Tak mi się podoba. 21.07.09, 09:51 tak mowisz, bo mieszkasz u mamusi i tatusia. ladowka pelna, wiec mozna od rana pisac bzdety o poszanowaniu prawa. jeszcze niedawno jedna pielegniarka zaslabla, bo tzw faszystowski rzad kaczynskiego kazal usunac pielegniarki z ulicy na chodnik, a teraz gazuje sie i paluje-rozumiem, ze na okreslenie dzialan tej zaklamanej (jak cala PO) hanki nie znajdziesz odpowiedniego okreslenia? Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Re: Teraz "pracuję" za darmo:D Tak mi się podoba. 21.07.09, 09:55 Jestem na własnym utrzymaniu, misiu:D a lodówkę mam pełną dzięki własnej pracy i pracy mojej żony:D thorgallpl napisał: > tak mowisz, bo mieszkasz u mamusi i tatusia. ladowka pelna, wiec mozna od rana > pisac bzdety o poszanowaniu prawa. jeszcze niedawno jedna pielegniarka zaslabla > , > bo tzw faszystowski rzad kaczynskiego kazal usunac pielegniarki z ulicy na > chodnik, a teraz gazuje sie i paluje-rozumiem, ze na okreslenie dzialan tej > zaklamanej (jak cala PO) hanki nie znajdziesz odpowiedniego okreslenia? Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 Re: Teraz "pracuję" za darmo:D Tak mi się podoba. 21.07.09, 10:26 To źle, bo według jedynie słusznego światopoglądu, dzięki Twojej pracy, powinna się zapełniać lodówka twojego szefa i urzędników. A jeśli pozwalasz sobie na to aby samemu się utrzymywać, to decyzją administracyjną, odbierze Ci się to źródło utrzymania. ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Re: Teraz "pracuję" za darmo:D Tak mi się podoba. 21.07.09, 11:51 Ja mam inne zdanie na ten temat:D U mnie w domu to ja zapełniam lodówkę, ponieważ szefa nie mam:D Nie przewiduję też, że ktoś zechce mi odebrać źródło zarobku. Nie ta ekipa, która teraz rządzi... nie ta... ta jest całkiem ok. Lepsza od poprzedniej:D dexterek011 napisał: > To źle, bo według jedynie słusznego światopoglądu, dzięki Twojej pracy, powinna > się zapełniać lodówka twojego szefa i urzędników. A jeśli pozwalasz sobie na to > aby samemu się utrzymywać, to decyzją administracyjną, odbierze Ci się to źródł > o > utrzymania. > > ;-) > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 Re: Teraz "pracuję" za darmo:D Tak mi się podoba. 21.07.09, 12:12 Może i lepsza od poprzedniej. Ale i tak odnoszę wrażenie że głównie dba o duży biznes, kosztem tych małych. Odpowiedz Link Zgłoś
jchlebowska Re: Teraz "pracuję" za darmo:D Tak mi się podoba. 21.07.09, 12:46 Wg Ciebie ja ,mogę sobie postawić w centrum miasta namiot i sprzedawać tandetę, bez żadnej umowy dzierżawy. Nie wiem czy jest prawdą, że nie ma tam kas fiskalnych. Jeżeli faktycznie nie ma, to można oszustwa podatkowe robić, jakie się chce i jak się chce :P dexterek011 napisał: > Może i lepsza od poprzedniej. Ale i tak odnoszę wrażenie że głównie dba o duży > biznes, kosztem tych małych. Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 Re: Teraz "pracuję" za darmo:D Tak mi się podoba. 21.07.09, 13:21 To jest moja pół-prywatna, całkiem sympatyczna rozmowa, z użytkownikiem leszekes, więc czego się wtrącasz?? Ponadto: Kasa fiskalna obowiązuje dopiero po przekroczeniu 40000 PLN obrotów. Najwidoczniej nie sprzedają aż tyle, żeby mieli obowiązek je wprowadzić Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: Teraz "pracuję" za darmo:D Tak mi się podoba. 21.07.09, 19:01 > To jest moja pół-prywatna, całkiem sympatyczna rozmowa, z użytkownikiem > leszekes, więc czego się wtrącasz?? Na półprywatne rozmowy to sobie załóż całkiem prywatne forum i będziesz decydiować kto się może wtrącać. > Kasa fiskalna obowiązuje dopiero po przekroczeniu 40000 PLN obrotów. > Najwidoczniej nie sprzedają aż tyle, żeby mieli obowiązek je wprowadzić Nie rozśmieszaj mnie. To powinni dziękować że ktoś uwolnił ich od prowadzenia takiego kiepskiego interesu. Odpowiedz Link Zgłoś
jchlebowska Re: Teraz "pracuję" za darmo:D Tak mi się podoba. 21.07.09, 12:51 Ja jestem za PO i wcale nie miałam nic przeciwko, że chcieli usunąć pielęgniarki z ulicy. Przenieśli je przed Łazienki, zrobiły sobie Pole namiotowe i mogły sobie nawet do dzisiaj strajkować. Bo robiły to kulturalnie i nikomu nie przeszkadzały :) thorgallpl napisał: > tak mowisz, bo mieszkasz u mamusi i tatusia. ladowka pelna, wiec mozna od rana > pisac bzdety o poszanowaniu prawa. jeszcze niedawno jedna pielegniarka zaslabla > , > bo tzw faszystowski rzad kaczynskiego kazal usunac pielegniarki z ulicy na > chodnik, a teraz gazuje sie i paluje-rozumiem, ze na okreslenie dzialan tej > zaklamanej (jak cala PO) hanki nie znajdziesz odpowiedniego okreslenia? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: teraz pracujesz w internecie,idź do 21.07.09, 10:22 podkanclerzy napisał: > miejskiego wc pracować...pójdziesz ? Najpierw opowiedz jak tam się pracuje. Fajnie? Odpowiedz Link Zgłoś
odra-1305 Re: kupcy płacą podatki Haniny prowokatorze! 21.07.09, 09:14 jak na razie, to swoją wypowiedzią bronisz ludzi którzy nie przestrzegają prawa Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy w 1980roku też nie przestrzegaliśmy prawa 21.07.09, 09:17 i co teraz jesteśmy prezydentami,premierami i autorytetami moralnymi .. Odpowiedz Link Zgłoś
odra-1305 Re: w 1980roku też nie przestrzegaliśmy prawa 21.07.09, 09:18 jeśli nie widzisz różnicy między rokiem 1980 a 2009, to już Twój problem Odpowiedz Link Zgłoś
marian_podgorski Re: w 1980roku też nie przestrzegaliśmy prawa 21.07.09, 09:20 Te dwie sytuacje nie mają ze sobą niewiel wspólnego.. Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy polski robotnik i polski kupiec są potrzebni.. 21.07.09, 09:25 jednakowo , bo niedługo przyjdzie Chińczyk ,który i w jednym i drugim jest dobry i staniemy się u nich pariasami.. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes W tej hali połowa to wietnamczycy, ormianie i inni 21.07.09, 09:27 podkanclerzy napisał: > jednakowo , bo niedługo przyjdzie Chińczyk ,który i w jednym i > drugim jest dobry i staniemy się u nich pariasami.. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl Re: W tej hali połowa to wietnamczycy, ormianie i 21.07.09, 09:53 czyli co? mozna palami lac? Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Re: W tej hali połowa to wietnamczycy, ormianie i 21.07.09, 09:57 Jak prawa nie przestrzegają lać ile wlezie. Tak jak pseudokibiców wywołujących burdy:D thorgallpl napisał: > czyli co? mozna palami lac? Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl Re: W tej hali połowa to wietnamczycy, ormianie i 21.07.09, 10:10 Ok... a oszustow wg. ciebie lac nalezy? Uwaznie sledze wypwoiedzi premiera i czlonkow rzadu i mam wrazenie, ze przez ostatnie 2 lata nic nie robia procz zmiany prawa podatkowego na korzysc ludzi finansujacych ich partie. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: W tej hali połowa to wietnamczycy, ormianie i 21.07.09, 10:28 thorgallpl napisał: > Ok... a oszustow wg. ciebie lac nalezy? Uwaznie sledze wypwoiedzi premiera i > czlonkow rzadu i mam wrazenie, ze przez ostatnie 2 lata nic nie robia procz > zmiany prawa podatkowego na korzysc ludzi finansujacych ich partie. Oj, coś, chyba, kiepsko "śledzisz"... Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl Re: W tej hali połowa to wietnamczycy, ormianie i 21.07.09, 12:44 wyglada na to, ze niewielu ludzi (przynajmniej patrzac na sondaze) ma tak dobra pamiec, jak ja. Ten kraj niedlugo przestanie istniec. Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 Re: W tej hali połowa to wietnamczycy, ormianie i 21.07.09, 12:51 Zgadzam się, będzie wojna. Na chwilę obecną rozmontowywane jest wojsko. Skończył się pobór, ale nie ma naboru na zawodowych. Ponadto obecnym żołnierzom zawodowym nie przedłużają kontraktów. Rozmontowuje się nas od środka, a my się jeszcze z tego cieszymy. Polecam film "Pięć kroków do tyranii" gdzie te mechanizmy są idealnie przedstawione i wyjaśnione. www.youtube.com/watch?v=3d8QmJ9dZ0c Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: W tej hali połowa to wietnamczycy, ormianie i 21.07.09, 10:26 thorgallpl napisał: > czyli co? mozna palami lac? Skoro zasługują... Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl Re: W tej hali połowa to wietnamczycy, ormianie i 21.07.09, 12:46 teraz donald decyduje komu ile wlac? a chocby pani od afery ze szpitalami(po) jakos wlac nie chca... i straznik sie sam powiesil? cuda! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: w 1980roku też nie przestrzegaliśmy prawa 21.07.09, 10:25 podkanclerzy napisał: > i co teraz jesteśmy prezydentami,premierami i autorytetami > moralnymi .. Przepraszam, ale odpowiedz mi na pytanie: jesteś idiotą czy szują, że dokonujesz podobnego porównania? Odpowiedz Link Zgłoś
michal747 Re: kupcy płacą podatki Haniny prowokatorze! 21.07.09, 11:26 Komuchy zawsze i wszystko w obronie ludzi pracy.. Ludu pracujący miast i wsi łącz się? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: kupcy płacą podatki Haniny prowokatorze! 21.07.09, 16:38 Od 01.01,2009 żadnych podatków nie płacą, bo nie mają umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
marian_podgorski Re: prawo ? prawo ma być dla ludzi płacących poda 21.07.09, 09:10 Zastanów się co piszesz, to że płacisz podatki nie znaczy, że możesz sobie robić co chcesz!! Wiedzieli, że w końcu się skończy handelek, a mimo to nic nie zrobili tylko żądania z sufitu.. Przez wiele lat płacili niskie stawki jak na tą lokalizację i jeszcze żądania, aby grunt w centrum im oddać za bezcen na postawienie kolejnego syfu. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrajca1 Re: prawo ? prawo ma być dla ludzi płacących poda 21.07.09, 09:16 a Ty podkanclerzy gdzie płacisz podatki?Wytwarzasz coś czy jesteś urzędnikiem jak 4 mln Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrajca1 Re: jestem emerytem nad grobem,zazdrościsz ? 21.07.09, 09:24 A ile masz lat emerycie .50? 55?Gdyby nie moje podatki to byś zdechł. Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy z moich podatków wnusiu wykształciłeś się 21.07.09, 09:27 nawet jeżeli na podstawowym poziomie.. Odpowiedz Link Zgłoś
biber Re: z moich podatków wnusiu wykształciłeś się 21.07.09, 10:13 Czy ja też wykształciłem się z twoich podatków? Dzięki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mpp29 Re: Nie masz racji. Teraz jest egzekwowane prawo. 21.07.09, 10:07 a czymze jest prawo? dura lex sed lex? Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Re: Nie masz racji. Teraz jest egzekwowane prawo. 21.07.09, 12:42 Ustawy Norymberskie też były prawem - tylko że jakim! Teraz jest podobnie i krętaczenie, że to prawo wzbudza tylko moje politowanie! Gazecina swoją relacją broni Bufetowej! Kupcy bronicie się przed takim prawem! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Brońcie się kupcy do ostatniego..nie dać się 21.07.09, 09:10 myślisz, że bierze przykład z Kaczek i PC?! Nie sądzę!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: jesteś płatnym dezinformatorem 21.07.09, 09:15 a ja idę w twoje ślady :))))) od 1980 :))))) Jak sam napisałeś ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: czyli jesteś kapusiem od Kiszczaka.. 21.07.09, 10:02 nie no, aż tak idealnie nie idę :D Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy nie wyszła mi podpucha.. 21.07.09, 10:46 swoją drogą jak widzę zwarty szereg z tarczami , pałami i gazem odruchowo staję naprzeciwko... 3 maja 1982 roku gdy były te wielkie demonstracje w Warszawie miałem przygodę z zomowcami ..wyskoczyli mi zza rogu w pięciu goniąc dwóch chłopaków a ja miałem przy sobie 10tys.ulotek...co byś zrobił ? ja nie zrobiłem nic tylko wyszedłem na wprost nich...i wiesz co zrobili ? ustąpili mi miejsca...od tej pory szedłem na całość i nigdy nie wpadłem.. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: nie wyszła mi podpucha.. 21.07.09, 11:09 nie porównuj tych sytuacji podkanclerzy. Gdyby oni ochrona/komornik weszli bezprawnie, uwierz mi, ludzie stanęli by za nimi murem, gdyby weszli bezprawnie. Teraz odwracasz kota ogonem, może śpiewaj rotę i inne pierdy, możesz nawet zabrać ze sobą obrazek JP II. Lepiej wziąłbyś się za obronę tego studenta z Wrocławia, którego zastraszano, bo miał czelność odzywać się w swojej obronie, a nie cwaniaczków chcących wyłudzić ziemię.... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: nie wyszła mi podpucha.. 21.07.09, 11:13 Nie zapominaj.Ochrona broni miejsce gdzie pracuje.Logiczne?.Tu wynajeto ochrone do atakowania budynku.Przeciez to faszyzm czystej postaci.Mozna to nazwac i komunizm czystej wody.W Polsce sa instytucje panstwowe odpowiedzialne za prawo.Jest to wymiar sprawiedliwosci czy Policja.Nigdy-bojowki pod szyldem ochroniarzy.To bedzie afera na cala UE.To sie nigdzie nie zdarzylo. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: nie wyszła mi podpucha.. 21.07.09, 11:26 przede wszystkim wykonuje polecenia szefa, potem broni prawa, a na końcu swojej pracy. ;) Nie pitol o faszyzmie, bo oni by to inaczej załatwili, znasz pewni proszek w puszkach o nazwie cyklon, chyba "B" Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 Re: nie wyszła mi podpucha.. 21.07.09, 12:15 > proszek w puszkach o nazwie cyklon, chyba "B" Hmmm.... Cytuję z artykułu: 10.53 Policja ruszyła pod halę. funkcjonariusze mają kaski ochronne, gaz w butlach. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: czyli jesteś kapusiem od Kiszczaka.. 21.07.09, 10:32 Bo idzie w twoje ślady? Odpowiedz Link Zgłoś
u_bolt Ostatni dzień KDT. Na żywo 21.07.09, 08:59 Jak najszybciej odciąć tym PISowatym zabarykadowanym kupcom wodę. Szybciej ich szlag trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
nekia0000 Re: Ostatni dzień KDT. Na żywo 21.07.09, 09:07 Nie życz komu co tobie nie miło czasem może być odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
jerkoo Re: TVN nie rozróznia policji od ochrony 21.07.09, 09:11 tradycyjnie PiSuary w żałosny sposób muszą uprawiać politykę! HGW nie przyszła do KDT i nie poczęstowała kupców gazem. Nie mogła też nakazać tego ochronie komornika bo oni nie mają do tego uprawnień... Śmieszy stwierdzenie, że miało wszystko przebiegać pokojowo. Jakoś prawie cała Warszawa wiedziała że będą wyprowadzeni siłą. Jeżeli ktoś zajmuje coś bezprawnie i nie zamierza ustąpić wtedy dokonuje się rozwiązań siłowych. Tak jest w tym przypadku... Odpowiedz Link Zgłoś
sirseb co za banda! 21.07.09, 09:06 nikt normalny nie przyprowadza na egzekucje komornicza, wiedzac szczegolnie, ze moze byc goraco, (malych) dzieci. a nie wiem, czy "kupcy" wiedza, co znaczy "gestapo", ze tak namietnie krzycza. no ale slogan to slogan. gaz pewnie rozpylil jakis handlarz, nie zdziwil bym sie wcale. maja pretensje do ochrony, policji i komornika, ze wykonuja tylko wyrok sadowy. no ale latwo sie krzyczy, pali opony i spiwe piesni religijne. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend gdyby ci kupcy byli tak samo gorliwi 21.07.09, 09:08 ..w obsludze klientow niegdys jak teraz przy "obronie miejsca pracy" to by dzis liczyli zera na koncie w jakims milym butiku. Z podobnymi kupcami na Stadionie X-lecia sobie poradzono, nie może być odstępstw i teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: gdyby ci kupcy byli tak samo gorliwi 21.07.09, 10:37 wuetend napisał: > Z podobnymi kupcami na Stadionie X-lecia sobie poradzono, nie może > być odstępstw i teraz. Słusznie. Tam jednak było łatwiej, bo działo się to pod szyldem "Euro 2012". Odpowiedz Link Zgłoś
lulu56 Ostatni dzień kdt. nareszcie!!! 21.07.09, 09:09 Nareszcie! Brawo pani HANKO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Ostatni dzień kdt. nareszcie!!! 21.07.09, 09:18 lulu56 napisał: > Nareszcie! Brawo pani HANKO!!!! Ciesze się, że większość osób wypowiadających się w komentarzach to ludzie ceniący prawo i jego pzrestrzeganie i nie mający taryfy ulgowej dla bandy cwaniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
tsuranni ja tu widzę niezłą histerię, szantaż emocjonalny 21.07.09, 09:09 i próby szczucia opinii publicznej "na litość". Nie z nami te numery bando moherowych cwaniaczków Odpowiedz Link Zgłoś