kociewiak2 O.Rydzyk: Żart z Murzynem to robota rządu 22.07.09, 14:59 wczoraj padal deszcz to tez wina rzadu i Tuska; to potwierdzenie ze ten pan ma wszystkich w d...e. i bedzie robil inne zle rzeczy i bedzie obrarzal ludzi .A co na to wladza koscielna -nic a co wladza papieska -nic.Jedno wiem Bog widzi te uczynki i kiedy przjdzie czas rozliczy tego pana z wszystkich zlych i dobrych uczynkow amen. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka_na_cyfrowym_kontynencie kociewiak: Bog widzi i rozliczy 22.07.09, 16:56 kociewiak2 napisał: >Jedno wiem Bog widzi te uczynki i kiedy przyjdzie czas, >rozliczy tego pana z wszystkich zlych i dobrych uczynkow Masz rację, Kociewiaku. I pomyśl, że Bóg widzi nawet tych, którzy piszą głupstwa i oszczerstwa na forum, a zdarzają się też bluźnierstwa. I z tego też ich Bóg rozliczy. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.jedza O.Rydzyk: Żart z Murzynem to robota rządu 22.07.09, 15:00 Być może nie do końca można się zgodzić z O.Rydzykiem niemniej wrzawa medialna jaka rozpętały tak zwane liberalne media przypomina obraz nagonki z hartami. Jeżeli osoba o której mówił nie poczuła się dotknięta to o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
pszenny Re: O.Rydzyk: Żart z Murzynem to robota rządu 22.07.09, 15:44 Chodzi o to, że kiedyś może trafić na Ciebie, na mnie, na kogokolwiek... Za piegi, rude albo blond włosy, za to, że jesteś chudy, albo gruby, mieszkasz w dużym mieście lub na wsi, obojętnie. Jeśli nie jesteś w lokalnym albo teraźniejszym społecznym mainstreamie - dostajesz baty!!! Kolor skóry to wierzchołek lodowej góry dyskryminacji. A pierwsze co słyszysz, kiedy zwrócisz komuś uwagę na to, że zachowuje się w dyskryminujący sposób to to, że żartował/żartowała. Albo, że to Ty jesteś jakiś dziwny/dziwna, przecież on nic nie ma do "ciapatych", "pedałów", czy "kolorowych" (oczywiście biały jest tu w domyśle pomijany), itp. A wrzawa medialna należy się rydzykowi jak najbardziej - ten człowiek pielęgnuje w całej masie osób wartości, które mogłyby obowiązywać w jakimś - jak ktoś to kiedyś ciekawie nazwał - ciemnogrodzie. I robi to z pozycji autorytetu i władzy, wręcz nadprzyrodzonej! Publicznie wypowiada słowa, które mnie jako Polaka żenują i zawstydzają. A dla mnie (trochę egoistycznie) konsekwencje mogą być takie, że jakaś osoba będzie czuła społeczne przyzwolenie do strojenia sobie żartów z moich przyrodzonych cech! No, ale przecież zawsze może być tak, że to ja jestem jakiś dziwny i nie mam poczucia humoru, a pan Rydzyk tylko żartował... Sorry, ja nie dam z siebie zrobić półgłówka. I w tym wypadku jestem wdzięczny mediom, że nie odpuszczają tematu. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.jedza Re: O.Rydzyk: Żart z Murzynem to robota rządu 22.07.09, 16:34 Jak najbardziej rozumiem to co napisałeś, akurat opierając się na tym konkretnym przypadku nie zgodzą się z przedstawionymi przez Ciebie tezami i zagrożeniami, zwykłe "bicie piany" w celu udowodnienia rzekomego rasizmu O. Tadeusza Rydzyka. Żart był jak najbardziej niefortunny - zgoda - ale i reakcja nieadekwatna do wypowiedzi. Pozdrawiam...:) Odpowiedz Link Zgłoś
habibi888-pl Czy wredna.jedza... 22.07.09, 18:06 ...to była straszna.dziwka? Podobne pseudointelektualne wyżyny. Hartować to możesz ciało, zimą, kąpielami w śniegu. Nagonkę robiło się, robi i robić będzie z chartami. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Rydzyk ma konkurencje. 22.07.09, 15:00 W Toruniu powstaje wlasnie prowadzona przez franciszkanów szkoła języka hebrajskiego. Jak nie trudno domyślić się może ona liczyć na niezwykle potężnych, bo starozakonnych sponsorów i przy dobrym rozegraniu sprawy może być znacznie ważniejszym punktem na kulturalnej mapie Tornunia niż szkółka katojanczarów ojdyra. Nie da się też ukryć, że ludzie ze znajomością hebrajskiego i kultury żydowskiej mogą liczyć na lepsze posady. Szkoła Rydzyka kształci przyszłe sprzątaczki portierów. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka_na_cyfrowym_kontynencie wazny punkt na mapie Torunia 22.07.09, 17:03 makova_panenka napisała: >W Toruniu powstaje wlasnie prowadzona przez franciszkanów szkoła języka >hebrajskiego…… Nie da się też ukryć, że ludzie ze znajomością >hebrajskiego i kultury żydowskiej mogą liczyć na lepsze posady. A Ty, Panenko, będziesz tam studiować czy sponsorować „ważny punkt na kulturalnej mapie Torunia”? Tak, czy owak, gratuluję. I nie troszcz się zbytnio o absolwentów szkoły założonej przez ks. Rydzyka. Na razie żaden z nich nie jest sprzątaczem ani cieciem (jak pewien minister). Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta O.Rydzyk: Żart z Murzynem to robota rządu 22.07.09, 15:04 Zdelegalizowąc Solidarność! Dopóki solidaruchy z PIS i z PO będą rządzić krajem - rozpieprzą wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.jedza Re: a co z żartem Radka Sikorskiego? 22.07.09, 15:16 Ano właśnie...:))) Moim zdaniem ten "niewinny" żarcik pana min. Sikorskiego był zdecydowanie bardziej rasistowski i na dodatek w większym stopniu obraźliwy niż słowa O. Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
klinikka O.Rydzyk: Żart z Murzynem to robota rządu 22.07.09, 15:06 odtąd z cała odpowiedzialnoscią, z całą powagą, złością i w pełni praw można nazywać Rydzyka prymitywem (juz chocby dlatego, ze ten prostacki młotek i religijny, duchowy oszust sam tak okresla innych) Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny O.Rydzyk: Żart z Murzynem to robota rządu 22.07.09, 15:07 Ten rydzyk zgrzeszyl jako kaplan i jako wierzacy i to podwojnie. Po pierwsze, wzywal imienia Pana swego nadaremno. Po drugie, obrazil czlowieka stworzonego "na obraz i podobienstwo" Boga. Za kare rydzykowi wyrosnie pypec na kudlatym jezyku i pojdzie do piekla! Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka_na_cyfrowym_kontynencie Re: O.Rydzyk: Żart z Murzynem to robota rządu 22.07.09, 18:09 Króliczku, Ty teraz robisz za dyżurnego teologa w Agorze? Przydałby się taki, ale ci, co pełnili ten obowiązek, porzucili już kapłaństwo. Dlaczego nie zwrócisz uwagi tym, którzy na forum bluźnią Bogu? Tylko wszedłeś w stado wron i kraczesz tak, jak one. Słyszałam tę rozmowę ks. Rydzyka z murzynem i nie zauważyłam tam nic przeciwnego drugiemu przykazaniu ani nic obraźliwego dla murzyna, który się uśmiał. A poza tym, nie uczyli Cię w szkole, że nazwisko pisze się wielką literą? I kto Ci dał gwarancję, że nie pójdziesz do piekła? Nawet za pisanie głupot i bluźnierstw na forum, można tam trafić! Zakończę odwrotnie, niż Ty: oby tak się nie stało! mimo wszystko pozdrawiam mrówka Odpowiedz Link Zgłoś
soax_oi O.Rydzyk: Żart z Murzynem to robota rządu 22.07.09, 15:09 "Ujadali, żeby odwrócić uwagę", kiedy indziej "pieski, które ujadają" - oto jest język dialogu i miłości bliźniego ;P. "Jakie osoby się wypowiadały? Boże jakie prymitywy! Jeżeli takie prymitywy są na takich stanowiskach to jest to prymitywne, a ludzie ich wybierają" - jeżeli masło składa się z masła a także z masła, to jest to naprawdę maślane... To i ciężko, żeby dżołk Ojczulkowy był lekki ;>. Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Rydzyk z własnego doświadczenia chyba wie o szczek 22.07.09, 15:17 Rydzyk z własnego doświadczenia chyba wie o szczekaniu i ujadaniu. I toto mieni się być człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.jedza Re: Rydzyk z własnego doświadczenia chyba wie o s 22.07.09, 15:24 A Ty, swoim zdaniem, zasługujesz na taki tytuł? (Re: "toto"...) Poetyka Twojej wypowiedzi twórczo wybiega daleko do przodu w stosunku do tych fragmentów słów jakie zacytowała gazeta z wypowiedzi O.Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.jedza Czytałeś regulamin forum? 22.07.09, 15:25 zgłosiłam Twoją wypowiedź do skasowania, domyślasz się dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
vytrisalov Papa Rydzyk rasistą ? No, no... 22.07.09, 15:32 wredna.jedza napisała: > zgłosiłam Twoją wypowiedź do skasowania, domyślasz się dlaczego? Czy pate Rydzyk jest sku...elem? Mozna dyskutowac. Mysle, ze jest po prostu pospolitym debilem. Ale rasita to on jest na bank. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.jedza Re: Papa Rydzyk rasistą ? No, no... 22.07.09, 15:55 Kontynuując zatem tok Twojego rozumowania mogę przyjąć, że obecny rząd składa się z samych rasistów akceptujących wyskoki swojego ministra spraw zagranicznych. Nadinterpretacja..!? Pewnie tak, ale skoro tak szacownej i opiniotwórczej gazecie jak "Gazeta Wyborcza" wolno to dlaczego ja nie miałabym sobie na to pozwolić. I wielka prośba.. Nie używaj knajackiego języka bo nikt nie lubi dyskutować z ludźmi na tym poziomie....:) PS. I nie myśl za dużo... Jeszcze Cię głowa rozboli (tak jest zazwyczaj kiedy próbuje to robić ktoś tak niezwykle niewprawny)...;) Odpowiedz Link Zgłoś
vytrisalov Kulturalna Pani J. 22.07.09, 18:19 wredna.jedza napisała: > Kontynuując zatem tok Twojego rozumowania mogę przyjąć, że obecny rząd składa > się z samych rasistów akceptujących wyskoki swojego ministra spraw zagranicznyc > h. > Nadinterpretacja..!? Pewnie tak, ale skoro tak szacownej i opiniotwórczej > gazecie jak "Gazeta Wyborcza" wolno to dlaczego ja nie miałabym sobie na to > pozwolić. > I wielka prośba.. Nie używaj knajackiego języka bo nikt nie lubi dyskutować z > ludźmi na tym poziomie....:) > > PS. I nie myśl za dużo... Jeszcze Cię głowa rozboli (tak jest zazwyczaj kiedy > próbuje to robić ktoś tak niezwykle niewprawny)...;) Ja nie uzywam "knajackiego" jezyka - jest to taka sama polszczyzna jaka operuje Twoj reverend Rydzyk. Po prostu - kiedy ma sie doczynienie z ordynarnymi chamami, ktorzy osmieszaja i kompromituja Polske - to trzeba na to reagowac mocnymi slowami. Fornal Rydzyk innego jezyka nie rozumie. Jesli chodzi o moje myslenie, to jest w normie, jakos mnie glowa nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
wieprzowinapozydowsku Re: Czytałeś regulamin forum? 22.07.09, 15:33 wredna.jedza napisała: > zgłosiłam Twoją wypowiedź do skasowania, domyślasz się dlaczego? Pewnie nie wiesz co to znaczy "sekretariat" i myslisz, ze cie ktos w ten sposob obraza... A wystarczylo zapytac :) Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.jedza Re: Czytałeś regulamin forum? 22.07.09, 15:56 Pewnie uważasz, że wiesz co myślę... A wystarczyło zapytać....:P Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Czytałeś regulamin forum? 22.07.09, 15:42 Ciężar dowcipu Belzebuba świadczy o malutkim ciężarze jego mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: Czytałeś regulamin forum? 22.07.09, 16:42 Wskaz JEDNO slowo, w ten niewatpliwie wulgarnej charakterystyce ksiedza katolickiego rydzyka, odbiegajace od prawdy! Odpowiedz Link Zgłoś
crame O.Rydzyk: Żart z Murzynem to robota rządu 22.07.09, 15:36 Smieszny jest ten kosciol katolicki w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
edza4 O.Rydzyk: Żart z Murzynem to robota rządu 22.07.09, 15:47 Jakoś szkoda że kanalia i oprych nie rozumie że jednak jest kanalią,chociaż do nie dawna wydawało mi się że jestem katolikiem,to teraz gdyby mnie ktoś zapytał czy jestem katolikiem to raczej bym się nie przyznał,bo to na mnie ciąży jako obciach.Ludzie pokroju Rydzyka z kościoła robią przytułek do własnych interesów. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 O.Rydzyk: Żart z Murzynem to robota rządu 22.07.09, 15:50 tak ojcze to są prymitywy bez poczucia humoru (a ja znam żart, że można pęc) "co murzyn ma białego ? murzyn ma białego słuchać" (oj nie mogę) Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Buahahaha Rydzyk chyba jest 22.07.09, 15:50 "praktykujący, ale nie wierzący"... co to znaczy "tłumaczy się winny"? według zasad chrześciaństwa NIE MA niewinnych. Kołtun rules... Odpowiedz Link Zgłoś
tag1 O.Rydzyk: Żart z Murzynem to robota rządu 22.07.09, 16:04 sutanna nie czyni z chama dzentelmena. a ten redemptorysta to nie tylko cham ale i aferzysta, którego dziwnym trafem sprawiedliwośc nie dosięgła za defraudację świadectw prywatyzacyjnych składanych przez ludzi na ratowanie stoczni gdańskiej. Moherki mają widać skrzywione poczucie co jest przyzwoite a co nie!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lightcik O.Rydzyk: Żart z Murzynem to robota rządu 22.07.09, 16:13 LEPIEJ RYDZYKA NIZ MICHNIKA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
y_anio O.Rydzyk: Żart z Murzynem to robota rządu 22.07.09, 16:14 To nie żart, ale pytanie, czy p. Dorota Kempa startuje na świętą kościoła toruńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
fraszka000 O.Rydzyk: Żart z Murzynem to robota rządu 22.07.09, 16:18 PRZEMOWIENIE ZAKONNIKA Z AFRYJU W CZASIE SPOTKANIA ZWOLENNIKÓW RADIA MARYJA NA JASNEJ GÓRZE W DNIU 12 LIPCA 2009 Niech będzie J. Ch. pochwalony ! Staję przed wami wzruszony. I najpierw błogosławię ojca Tadeusza kochanego, dokładnie umytego. Szczególną ynteligencją ubogaconego. Dziś, czystego wszędzie: i z przodu i z tyłu, i za uszkami, pod pachami, i między rąk i nóg palcami a także w nosku, między włoskami. Powiem wam więcej: Jak donosi FRASZKA ojciec szczególnie ukochał okolice ptaszka. Mył je bardzo starannie w swej geotermalnej wannie. Dziś opowiadał nawet o sobie że, założył pampersy nowe. To, że, o. Tadeusz wcale nie śmierdzi, może pan dziekan, mgr P.P. potwierdzić. (1) Także pan profesor B.W. flanelką zakryty (2) potwierdza: "O. Tadeuszu, jesteś umyty" Na ten temat napisał nawet pracę naukową pt. "O. Tadeusz w wannie, aspekty ontologiczne, niebanalne". Dodam, że pan Profesor JR Nowak także artykuł szykuje: "Ojciec Tadeusz umyty, ta prawda was kłuje ?" A Fundacja LUX VERITATIS wydała specjalną płytę. "Myj się z o.Tadeuszem" dla wyvranych pań moherek gratis. I widzicie, moi kochani ! Prawdy nie oszukacie ! Ojciec nie tylko się umył, lecz nawet zmienił gacie. koniec cytatu. (1) Inicjały Dziekana WSKSiM, jakby nie było, magistra (2) Pan prof. B. Wolniewicz wystepuje w TV TRWAM w koszuli flanelowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 O.Rydzyk: Żart z Murzynem to robota rządu 22.07.09, 16:21 Jak się to dzieje, że Episkopat nie potrafi poskromić swojego księdza katolickiego. Co to za potężna mafia ci Redemptoryści ? Czy Kościół nie widzi i nie rozumie jak bardzo Pan Rydzyk szkodzi Kościołowi ? Co to za Rząd i co to za Premier, którzy pozwalają grać sobie na pyrde li nawiedzonemu księżynie ? Oświadczenie Premiera, że nie zamierza wal czyć z Kościołem odbija sie czkawką całemu narodowi. Ubliżając Rządowi, ubliżając Premierowi szacowny księżyna ubliża całemu narodowi. Imagina cje nie okiełznanego kiężyny czym i kim jest naród Polski mijają się z realiami. Czas poskromić tę niby katolicką hydrę ! Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 O.Rydzyk: Żart z Murzynem to robota rządu 22.07.09, 16:26 tak ojcze dyktatorze to grzybobranie z nagonką Odpowiedz Link Zgłoś
crame Prostak w sutannie, przy akceptacji episkopatu 22.07.09, 16:27 potrafi zorganizowac zastepy cwiercinteligencji, osmieszac kraj, kosciol, Polakow. To wklad do 2000 lat chrzescijanskiej "kultury" Jakie to szczescie, ze nie jestem kat. Odpowiedz Link Zgłoś
lsiekierka Re: Prostak w sutannie, przy akceptacji episkopat 22.07.09, 17:38 Oj jak zaleciało PO-wskim smrodem inteligecji typu Misiak,Graś lub 'najpiękniejsza polska Peggi Waltz. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 O.Rydzyk: Żart z Murzynem to robota rządu 22.07.09, 16:30 "Boże jakie prymitywy! Jeżeli takie prymitywy są na takich stanowiskach to jest to prymitywne" Przyganial Rydzyk garnkowi... Odpowiedz Link Zgłoś
logo2 O.Rydzyk: Żart z Murzynem to robota rządu 22.07.09, 16:37 To nie jest ksiądz, ta kanalia, to sekciarz i złodziej Odpowiedz Link Zgłoś