Dodaj do ulubionych

Nieudany bojkot Orlenu, ale może będzie tańsze ...

02.08.09, 21:42
Kapelusze nie mają Internetu, a w dzienniku nie mówili, żeby bojkotować:)
Obserwuj wątek
    • zakatarzony.stoczniowiec.z.po ja ostentacyjnie cały dzień tankowałem na Łukoilu 02.08.09, 21:48
      jak prawdziwa patriota..radziecka..
      • etwas-geheimnis Re: ja ostentacyjnie cały dzień tankowałem na Łuk 02.08.09, 22:32
        Ja dzis tez na łukoilu nie z powodu patriotyzmy tylko ceny.:-)Dzis tam było 4,23
        za 95 ,ktos poda informacje gdzie taniej w Warszawie?
      • klikacz.net ty tankujesz ale małpki jak twój wódz 03.08.09, 07:52
      • pogromca_kretynow Re: ja ostentacyjnie cały dzień tankowałem na Łuk 03.08.09, 13:32

Twoj tatus tankowal, a Ty mogles przygladac sie z fotelika na tylnym
        siedzeniu.

zakatarzony.stoczniowiec.z.po napisała:

> jak prawdziwa patriota..radziecka..
    • azazel66 Nieudany bojkot Orlenu, bo Polak to wielki PON ... 02.08.09, 23:34
      zawsze bedzie łupany,ale jaki szyk auto na benzynie za 5 zł.
    • karol_7 Nieudany bojkot Orlenu, ale może będzie tańsze ... 03.08.09, 00:31
      AnaLitycy przewidują .... Sie ześmiałęm ze śmiechu jak pszczoła
      Grono trutni i nierobów jest w stanie cokolwiek przewidziec?
      Ostatnio "wybitni" ekonomiści przepraszali królową brytyjską że nie
      [przewidzieki kryzysu
      A analityk to taki facet który w naukowy sposób wyjaśni dlaczego w
      zeszłym tygodniu się pomylił (znaczy dał d..py kosztem klienta)
      Zenada klasy prestidigitatora ekonomicznego profesorka balcerka
      • crame Re: Nieudany bojkot Orlenu, ale może będzie tańsz 03.08.09, 23:33
        Dokladnie, masz racje! Analitycy juz wiedza, ze jutro bedzie w ciagu dnia dosc
        jasno. Najsmieszniejszy "zawod" swiata, ciekawe gdzie i kto robi kursy na
        analiytyka.
    • pierdoleagore1 Nieudany bojkot Orlenu, ale może będzie tańsze ... 03.08.09, 01:21
      Ku..., jak ropa była po 150$ za baryłkę,cena benzyny była podobna.Teraz ropa
      jest poniżej stówy i cena ta sama.Albo ja jestem idiotą, albo ktoś z nas robi
      wała.
      • antekguma1 Re: Nieudany bojkot Orlenu, ale może będzie tańsz 03.08.09, 09:19
        pie...agore1 napisał:

> Ku..., jak ropa była po 150$ za baryłkę,cena benzyny była podobna.Teraz ropa
        > jest poniżej stówy i cena ta sama.Albo ja jestem idiotą, albo ktoś z nas robi
        > wała.
        Zapomniałeś o kursie złotówki do dolara. Rok temu baryłka ropy kosztowała 124$,
        a za dolara płacili po ok. 2 zł. Teraz baryłka kosztuje 72, a za dolca płacą po
        ok. 3 zł. Niewątpliwe takie dziadowski firmy jak Orlen, ale i nie tylko oni
        zarabiają dzięki temu więcej, ale nie aż tak.
      • pogromca_kretynow Re: Nieudany bojkot Orlenu, ale może będzie tańsz 03.08.09, 13:30
        pie...agore1 napisał:

> Ku..., jak ropa była po 150$ za baryłkę,cena benzyny była
        podobna.Teraz ropa
        > jest poniżej stówy i cena ta sama.Albo ja jestem idiotą, albo ktoś
        z nas robi
        > wała.

Zdecydowanie to pierwsze :-)
        • pzablo Re: Nieudany bojkot Orlenu, ale może będzie tańsz 03.08.09, 13:39
          ... według twoich danych tak czy siak benzyna powinna byc tańsza
          124 x 2pln = 254
          72 x 3pln = 216
          różnica 38 pln na baryłce czyli benzyna powinna być o 15% niższa, a
          na to nie wygląda!

Złodziejstwo i chęć szybkiego nabicia kabzy - nie tankuję na Orlenie
          już od miesięcy, bo nie ma sensu!

P.S. taka wzmianka - nie kupujcie Vervy, bo to tylko chwyt
          marketingowy, w dyrektorzy w Orlenie sami Wam to potwierdzą (tylko
          cichosza...)
          • michaelus_maximus Re: Nieudany bojkot Orlenu, ale może będzie tańsz 03.08.09, 13:54
            to nie takie proste. nikt nie kupuje ropy na biezaco. to nie jest tak, ze ja
            tera w tym momencie barylka ropy stoi po 73.01 usd a dolar 2,8635 to po takich
            cenach +marza beda sprzedawli na stacjach. najtrudniej dojsc do tego, po ile
            kupuje rope orlen. po pierwsze prawdopodobnie kontraktuja sobie dostawy po
            okreslonym kursie z duzym paromiesiecznym wyprzedzeniem, po drugie tak duza
            firma zabezpiecza sie przed ryzykiem wlautowym. oni sie hedguja! to znaczy
            uzywaja instrumentow pochodnych do zabezpieczenia konkretnego zysku. niezaleznie
            czy kurs wluty pojdzie w gore, czy w dol, oni zarobia tyle samo.

p.s. max ropy z zeszlego roku to 148.36 - ciekawostka;)

jedno nie ulega watpliwosci, ze na pewno nas dymaja i swietnie na tym zarabiaja.
            nie tylko orlen, ale nawet wlasciciele stacji benzynowych, ktorzy potrafia
            wyciagnac dla siebie czasem nawet 40 gr na litrze. jednak NAJBARDZIEJ DYMA NAS
            PANSTWO POLSKIE, poniewaz ponad 50% ceny beznyzy na stacjach to podatki i akcyzy!
    • bugmenot2008_2 Gdzie nieudany, tam nieudany. Ja na przykład nie 03.08.09, 06:38
      widziałem żywej duszy na kilku stacjach Orlenu, obok których przejeżdżałem.
      Inna rzecz, że ja bojkotuje te stacje od kilku ładnych lat.
    • klikacz.net nie tankuje w orlen wcale 03.08.09, 07:53
      od momentu jak zatankowali felerne paliwo
    • facet_81 Trudno, żeby rzecznik Orlenu powiedział inaczej... 03.08.09, 08:02

• switonemsi Całkowity bojkot Orlenu! 03.08.09, 08:11
      Ja na Orlenie nie tankowałem już kilka lat. Złodzieje i tyle. A przykre, że my
      Polacy mamy udziały w tym przedsiębiorstwie, no i z naszej krwawicy się wywodzi.
      • pogromca_kretynow Re: Całkowity bojkot Orlenu! 03.08.09, 13:31
        switonemsi napisał:

> Ja na Orlenie nie tankowałem już kilka lat. Złodzieje i tyle. A
        przykre, że my
        > Polacy mamy udziały w tym przedsiębiorstwie, no i z naszej
        krwawicy się wywodzi
        > .
        >

A gdzie tankujesz? A skad myslisz maja paliwo stacje na ktorych
        tankujesz?
    • kinskyart Latem rower, zimą biegówki! 03.08.09, 08:40
      Tanio i zdrowo.
    • skadjatoznam Nieudany bojkot Orlenu, ale może będzie tańsze ... 03.08.09, 09:06
      jasne, a co maja powiedziec? "jest dobrze, ale nie najgorzej" zaraz
      zobaczycie, ze wprowadza jakies ustawowe nakazy tankowania na tym
      drogim gownie, bo z powodu bojkotu prezesi nie zarobia po kilka melonow
      na glowe.

okradaja nas w bialy dzien,
    • e.marekk Nieudany bojkot Orlenu, ale może będzie tańsze ... 03.08.09, 09:11
      Nie tankuje na Orlenie od lat. Jest tyle innych stacji z lepsza obsługą. Na szybko tankuję na Neste.
      Staram się bojkotować firmy których prezesi są mianowani co kadencję przez partie polityczne. ORLEN, PKO BP, PKP, Poczta Polska, TVP, LOT
      We wszystkivh tych firmach szerzy sie marnotractwo na ogromna skalę.
      Za to marnotractwo płacimy my, podatnicy.
    • stemp10 Nigdy nie tankuję na Orlenie 03.08.09, 11:07
      z prostego powodu - oni mają z reguły najwyższe ceny.
    • janzenobek Nieudany bojkot Orlenu, ale może będzie tańsze ... 03.08.09, 11:38
      a ja tankowałem w ten weekend na Orlenie 4 razy (w tym 2 w sobotę) i to nie z
      powodu patriotyzmu czy czego tam jeszcze tylko:
      1. nie wiedziałem o żadnym bojkocie
      2. stacji Orlen póki co jest najwięcej w kraju

P.S. Pomysł z bojkotem jest super tylko szkoda że tak słabo nagłośniony. W
      innym wypadku też bym skorzystał. Paliwa nie maja najgorszego (na pewno w 100%
      lepsze od BP, gdzie na stacji na Jerozolimskich zatank0owalem kiedyś 33 l LPG
      do instalacji która wg. producenta ma 25 l pojemności). Podobno w weekendy BP
      kreci jak może bo wiedzą że wtedy PIH nie przyjedzie na kontrolę bo nie pracują:-)
      • seydlitz Re: Nieudany bojkot Orlenu, ale może będzie tańsz 03.08.09, 12:10
        No nareszcie ktoś (janzenobek) napisał z głową. W wielu miejscach w Polsce nie
        sposób bojkotować Orlenu ,bo brak alternatywy.
        PS.
        Na szczęście jako mieszkaniec GOp-u mam alternatywę. Stacji BP, Shella i innych
        pod dostatkiem. W Orlenie więc nie bywam
        • albacor Re: Nieudany bojkot Orlenu, ale może będzie tańsz 03.08.09, 13:25
          Nie tankuje u tych złodziei. Głównie ze względu na jakość. Mam do wyboru BP,
          Shell, Statoil
          • pogromca_kretynow Re: Nieudany bojkot Orlenu, ale może będzie tańsz 03.08.09, 13:33
            albacor napisał:

> Nie tankuje u tych złodziei. Głównie ze względu na jakość. Mam do
            wyboru BP,
            > Shell, Statoil

ha, ha, ha. A oni gdzie kupuja paliwo? Czy przypadkiem nie w PKN
            Orlen?
    • ragnah Chamy z Orlenu 03.08.09, 13:27
      I te podśmiechujki pracowników Orlenu. "Ho, ho, ha, ha. Ludzi było
      więcej niż zwykle". Złodzieje i tyle. Ropa po 60/70 USD za baryłkę,
      dolar po 3 zł a oni podwyższają ceny hurtowe. To nie rozbój w biały
      dzień. Toż to pospolity bandytyzm :(
    • michaelus_maximus he he pytliscie o zdanie pracownikow kierowcow? :D 03.08.09, 13:41
      "Kierowcy zapowiadali w internecie, że w sobotę gremialnie będą bojkotowali
      stacje Orlenu. Jednak zdaniem ich pracowników oraz samych kierowców bojkot
      zakończył się fiaskiem "

intrygujace ;)
    • patman Buahaha, to ktoś tam jeszcze tankuje? 03.08.09, 14:03
      Ja Orlen od dawna omijam z daleka. Najlepiej lać na ST1 - paliwo
      rewelacyjne i 30 groszy tańsze niż u konkurencji. Jedyna wada - jest
      tylko kilka stacji w Polsce :/
    • rekin761 Nieudany bojkot Orlenu, ale może będzie tańsze ... 03.08.09, 16:32
      ja i tak w tym g nie tankuje od lat, ceny za wysokie paliwo do bani
    • wlodwoz Nieudany bojkot Orlenu, ale może będzie tańsze ... 03.08.09, 22:52
      Ja Orlen bojkotuję od jego powstania! Tankuję tylko na renomowanych stacjach -
      BP i Shell. Wiem, że zaopatrują się tam gdzie tandetny Orlen. System kontroli
      jakości jest tam jednak pewniejszy!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka