ignatz 11.08.09, 12:20 Nikt, a zwłaszcza Amerykanie, nie lubi konkurencji w tej dziedzinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lernakow Tajlandia nie wyda USA "handlarza śmiercią" 11.08.09, 12:23 Niezniszczalny! Znowu wyjdzie, pójdzie i rozpuści się w powietrzu. Mistrz. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Tajlandia nie wyda USA "handlarza śmiercią" 11.08.09, 12:27 "But, dawny oficer wywiadu wojskowego" [GRU] Dawny? D A W N Y?! Taki on dawny jak p. Putin jest dawnym szefem KGB. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Tajlandia nie wyda USA "handlarza śmiercią" 11.08.09, 12:30 A czego ty chcesz wciaz od Putina? Nie byl on szefem KGB, ktore dawno nie istnieje, tylko FSB. Roznica. I jeszcze jedno: w kazdym kraju sa sluzby zajmujace sie bezpieczenstwem. W niektorych tylko nawiedzeni oszolomi sami je rozwalaja. Jak w Polsce. I maja kibicow. Jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Tajlandia nie wyda USA "handlarza śmiercią" 11.08.09, 12:36 "A czego ty chcesz wciaz od Putina? Nie byl on szefem KGB, ktore dawno nie istnieje, tylko FSB. Roznica." A w czym, króliku? W METODACH DZIAŁANIA?! :-))) Roznica, mniej więcej taka jak między Ochraną, Czeka, GPU, MVD i NKWD. Nb. moze mi wyjasnisz kroliku dlaczego swieto fukcjonariuszy służby bezpieczenstwa w Sojuzie bis, nazwane zostało przez pana prezydienta Putina Dniem CZEKISTY? :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Tajlandia nie wyda USA "handlarza śmiercią" 11.08.09, 13:21 Do "meerkata1": Ja nie jestem od wyjasniania decyzji premiera Putna. Ja dziwie sie tylko, skad tyle zapieklej nienawisci do sasiedniego narodu? Sasiada sie nie wybiera, sasiada sie ma. I co ma Tajlandia, oraz interesy Buta do Ochrany? Rozwijajac mysl dodam, ze Polska stracila niepodleglosc nie z powodu zlosliwosci swoich sasiadow, jak uczono dawniej w szkole, ale z powodu wlasnej slabosci. Kto spowodowal chaos totalny, jak nie sami Polacy? I to lepiej niz teraz, gdzie Polska bedac dobrowolnym czlonkiem EU wciaz robi wbrew temu EU. Wiec ktos w 1772 i potem musial towarzystwo wziac za twarz, bo taki chaos szerzacy sie na Europe mogl byc niebezpieczny. Takie sa realia, nie pasujace zupelnie do martyrologicznej legendy, no ale coz? Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: Tajlandia nie wyda USA "handlarza śmiercią" 11.08.09, 13:26 kroliklesny napisał: > Do "meerkata1": Ja nie jestem od wyjasniania decyzji premiera Putna. > Ja dziwie sie tylko, skad tyle zapieklej nienawisci do sasiedniego > narodu? Sasiada sie nie wybiera, sasiada sie ma. I co ma Tajlandia, > oraz interesy Buta do Ochrany? > Rozwijajac mysl dodam, ze Polska stracila niepodleglosc nie z powodu > zlosliwosci swoich sasiadow, jak uczono dawniej w szkole, ale z > powodu wlasnej slabosci. Kto spowodowal chaos totalny, jak nie sami > Polacy? I to lepiej niz teraz, gdzie Polska bedac dobrowolnym > czlonkiem EU wciaz robi wbrew temu EU. Wiec ktos w 1772 i potem > musial towarzystwo wziac za twarz, bo taki chaos szerzacy sie na > Europe mogl byc niebezpieczny. Takie sa realia, nie pasujace > zupelnie do martyrologicznej legendy, no ale coz? ale czasów doczekaliśmy - Polak usprawiedliwia zaborców Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Tajlandia nie wyda USA "handlarza śmiercią" 11.08.09, 14:49 Do "jendreka121": coz, nareszcie moze wezmie gore realizm historyczny, zamiast emocji? No bo "rozbiera sie" panstwa slabe, prawda? A kto byl winien temu, ze Polska byla slaba? Przeciez nie ja?! Podobne zajscia miales w historii Portugalii, Wloch, gdy silniejsi sasiedzi ich rozbierali. I jakos obecnie umieja wspolzyc ze soba? Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Tajlandia nie wyda USA "handlarza śmiercią" 12.08.09, 01:08 kroliklesny napisał: Jako obrzydliwy lizus i klakier zaborców, nie wart jesteś nawet splunięcia. Chyba, że poprzesz swój bełkot i wyprowadzisz się do putlerstanu. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Co ma meerkat do sąsiedztwa z Rosją? 11.08.09, 15:22 kroliklesny napisał: > Do "meerkata1": Ja nie jestem od wyjasniania decyzji premiera Putna. > Ja dziwie sie tylko, skad tyle zapieklej nienawisci do sasiedniego > narodu? Sasiada sie nie wybiera, sasiada sie ma. Rosja nijak nie jest sąsiednim narodem meerkata. W żadnym wypadku z 2 przypuszczalnych wypadków nie istnieją żadne wspólne granice. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Co ma meerkat do sąsiedztwa z Rosją? 11.08.09, 15:51 eva15 napisała: > kroliklesny napisał: > > > Do "meerkata1": Ja nie jestem od wyjasniania decyzji premiera Putna. > > Ja dziwie sie tylko, skad tyle zapieklej nienawisci do sasiedniego > > narodu? Sasiada sie nie wybiera, sasiada sie ma. > > Rosja nijak nie jest sąsiednim narodem meerkata. W żadnym wypadku z 2 > przypuszczalnych wypadków nie istnieją żadne wspólne granice. Istotnie: jednym jest Atlantyk, a drugim - Pacyfik. :-) Nb. przypomiał mi sie dowcip: "Czy Związek Radziecki to nasz brat, czy przyjaciel? -Przyjaciel! -Nie, brat! Bo przyjaciół można sobie wybrac. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Tajlandia nie wyda USA "handlarza śmiercią" 11.08.09, 15:39 kroliklesny napisał: > Do "meerkata1": Ja nie jestem od wyjasniania decyzji premiera Putna. > Ja dziwie sie tylko, skad tyle zapieklej nienawisci do sasiedniego > narodu? Czy doprawdy uważasz proste zwierdzenie, że FSB jest kontynuatorką KGB za wyraz "zapiekłej nienawiści do narodu"? Nie przesada to trochę...? FSB to mimo wszystko chyba jednak nie cały naród ;-) > Rozwijajac mysl dodam, ze Polska stracila niepodleglosc nie z powodu > zlosliwosci swoich sasiadow, jak uczono dawniej w szkole, ale z > powodu wlasnej slabosci. Ano jasne - trzech bandziorów pobiło i obrabowało przechodnia nie z powodu, że chcieli go pobić i obrabować, ale z powodu, że nie był on w stanie się obronić :-O > Kto spowodowal chaos totalny, jak nie sami > Polacy? (...) Wiec ktos w 1772 i potem > musial towarzystwo wziac za twarz, bo taki chaos szerzacy sie na > Europe mogl byc niebezpieczny. Jaki konkretnie wówczas "chaos totalny" się z Polski szerzył i niby dokąd??? > Takie sa realia, nie pasujace > zupelnie do martyrologicznej legendy Nie pasujące przede wszytstkim do faktów historycznych. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher ..Dostawial bron............. 11.08.09, 12:31 tam gdzie ja dostawialy USA. Odpowiedz Link Zgłoś
foruman Tajlandia nie wyda USA "handlarza śmiercią" 11.08.09, 12:32 co niezmienia faktu ze But kanalia jest i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: Tajlandia nie wyda USA "handlarza śmiercią" 11.08.09, 14:32 foruman napisał: > co niezmienia faktu ze But kanalia jest i tyle podobno wiele konfliktów w Afryce w ogóle by nie wybuchło gdyby nie But. My tu mamy 70 lat bez wojny 20 bez ZSRR - wielu Afro nam zazdrości Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Co za brednie. 11.08.09, 12:36 Jesli juz partyzantka lewicowa to na pewno to sa terrorysci. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Co za brednie. 11.08.09, 12:39 A jesli to lewicowa partyzantka w Kolumbii (wspierana skrycie przez Komicznego Hugo z Wenezueli kacapską bronią) to po prostu narkokartel. O humorystycznej nazwie FARC. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Tajlandia nie wyda USA "handlarza śmiercią" 11.08.09, 12:39 Amerykanom się trochę chyba w dupach poprzewracało. Im się wydaje, że świat do nich należy?? Ciekawe na jakiej podstawie prawnej chcą ekstradycji z Tajlandii człowieka, który popełnił przestępstwo w Kolumbii?? Kolumbia, póki co, jeszcze do USA nie należy, o ile mi wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
yamaneko Re: Tajlandia nie wyda USA "handlarza śmiercią" 11.08.09, 12:43 dobrze napisane !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: Tajlandia nie wyda USA "handlarza śmiercią" 11.08.09, 13:23 ben-oni napisał: > Amerykanom się trochę chyba w dupach poprzewracało. Im się wydaje, że świat do > nich należy?? Ciekawe na jakiej podstawie prawnej chcą ekstradycji z Tajlandii > człowieka, który popełnił przestępstwo w Kolumbii?? Kolumbia, póki co, jeszcze > do USA nie należy, o ile mi wiadomo. ściga sie za to za co można ścigać. Pretekst pretekstem ale chciałbym, żeby państwo polskie tas samo ścigało za zbrodnie na Polakach. A jakim prawem się ścigało Pinocheta w Hiszpanii? Nie bądź taki legalista ważne żeby bandytę dorwać Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Tajlandia nie wyda USA "handlarza śmiercią" 11.08.09, 13:33 Sąd hiszpański ścigał Pinocheta za śmierć kilku Hiszpanów, o ile nie pamiętasz Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: Tajlandia nie wyda USA "handlarza śmiercią" 11.08.09, 14:14 no tak, a tu za zbrodnie na Amerykanach Odpowiedz Link Zgłoś
xuj Re: Tajlandia nie wyda USA "handlarza śmiercią" 11.08.09, 13:30 Na podobnej podstawie zapewne na jakiej Polski kk można stosować wobec który popełnił za granicą czyn zabroniony skierowany przeciwko interesom Rzeczypospolitej Polskiej, obywatela polskiego, polskiej osoby prawnej lub polskiej jednostki organizacyjnej niemającej osobowości prawnej oraz do cudzoziemca, który popełnił za granicą przestępstwo o charakterze terrorystycznym. i dalej Niezależnie od przepisów obowiązujących w miejscu popełnienia przestępstwa, ustawę karną polską stosuje się do obywatela polskiego oraz cudzoziemca, którego nie postanowiono wydać, w razie popełnienia przez niego za granicą przestępstwa, do którego ścigania Rzeczpospolita Polska jest zobowiązana na mocy umów międzynarodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Tajlandia nie wyda USA "handlarza śmiercią" 11.08.09, 13:35 od kiedy to sprzedaż broni do Kolumbii jest czynem wymierzonym w USA?? Odpowiedz Link Zgłoś
xuj Re: Tajlandia nie wyda USA "handlarza śmiercią" 11.08.09, 13:37 FARC z tego co mi wiadomo jest wpisany na listę organizacji terrorystycznych w USA, więc raczej rozchodzi się o 'wspieranie terroryzmu'. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Tajlandia nie wyda USA "handlarza śmiercią" 11.08.09, 13:51 ja tez mogę sobie wpisać np. Mc'Donaldsa na listę ugrupowań terrorystycznych. od kiedy to wewnętrzne dokumenty USA są obowiązujące w prawie międzynarodowym? Odpowiedz Link Zgłoś
xuj Re: Tajlandia nie wyda USA "handlarza śmiercią" 11.08.09, 14:14 Nikt nie twierdzi, że są ale chodziło Ci o jakąś podstawę prawną takiego działania (a taka dla nich samych i zapewne dla sojuszników USA albo dla państw które chcą im się przypodobać jest w zupełności wystarczająca). I idąc dalej, jeśli coś jest uznane za przestępstwo przez USA, a Tajlandia ma z nimi podpisaną umowę ekstradycyjną. Bo tak, jeśli w USA jest do uważane za przestępstwo, to mają oni prawo domagać się od kraju z którym mają podpisaną umowę o ekstradycję wydania delikwenta, który dopuścił się tego przestępstwa. I teraz kwestia tego, jak to przestępstwo (i czy w ogóle uznawane jest to za przestępstwo) jest postrzegane w kraju wydającym. I dalej ten kraj może wydać albo nie wydać takiego delikwenta. Ale(zawsze jakieś jest), podając za wikipedią: "Przez wiele krajów FARC uważana jest za organizację terrorystyczną, utrzymuje się m. in. z porwań dla okupu[1] i handlu narkotykami[2]. W 2008 roku ponad 4,8 mln Kolumbijczyków w całym kraju wzięło udział w manifestacjach przeciwko terrorystycznej działalności FARC, w szczególności przeciwko porywaniu dzieci i dorosłych dla okupu[3]." Po drugie, ale, jeśli tak bardzo Cię boli prawo międzynarodowe to: "Podejrzewa się, że na długiej liście klientów Buta, oskarżonego o kilkakrotne złamanie oenzetowskiego embarga na dostawy broni byli m.in. oskarżony o zbrodnie wojenne były prezydent Liberii Charles Taylor i libijski dyktator Muammar Kadafi. Rosjanin wysyłał też broń do Afganistanu, Angoli, Rwandy, Sierra Leone i Sudanu." Biorąc pod uwagę powyższe w jak najlepszym interesie tzw. społeczności międzynarodowej byłoby jednak ukaranie tego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: Tajlandia nie wyda USA "handlarza śmiercią" 11.08.09, 14:27 xuj napisał: > Nikt nie twierdzi, że są ale chodziło Ci o jakąś podstawę prawną takiego > działania (a taka dla nich samych i zapewne dla sojuszników USA albo dla państw > które chc... mądrze napisane. To że w sprawie takiej Rwandy nie możemy dorwać Mitterranda nie oznacza że nie możemy dorwać Ruska. Przynajmniej jedna osobo powinna beknąć za to co się dzieje w Afryce Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Tajlandia nie wyda USA "handlarza śmiercią" 11.08.09, 18:36 ONZ-owskie embargo dotyczy państw zrzeszonych w ONZ a nie jakiegoś handlarza!! Na tej podstawie można karać państwa a nie osoby prywatne. Dlaczego Kolumbia nie wystąpiła o ekstradycję?? Ona miała twarde podstawy prawne. A mnie chodzi nie o legalizm ale o to, że USA traktują świat jak własną stodołę i uważają, że mają prawo karać każdego na podstawie własnego "widzimisię". A to prowadzi do... Guantanamo, gdzie siedzą od wielu lat ludzie bez aktów oskarżenia, bez dostępu do adwokata... tak właściwie siedzą jak w hitlerowskim KL (chociaż Niemcy przynajmniej formalnie jakieś wyroki wydawali już na miejscu, żeby było "zgodnie z prawem"), nie ma ich, wywiezieni z Bóg wie skąd do Bóg wie gdzie. I boję się, bo być może kiedyś wymyślą sobie prawo, że za oglądanie niektórych stron internetowych można zostać U NICH skazanym, więc wystąpią o ekstradycję... np. mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu ameryka jest najwiekszym handlarzem broni... 11.08.09, 12:51 ... proponuje zaaresztowac prezydenta USA za sianie smierci i wspieranie terroryzmu. Ameryka wspierala Talibow w latach 80tych, oni sa terrorystami. Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: ameryka jest najwiekszym handlarzem broni... 11.08.09, 13:05 widze, że na forum zaroiło się od ludzi, dla których nienawiść do USA jest ważniejsza niż posadzenie do mamra człowieka, który ma miliony na sumieniu. Tajlandia za wypuszczenie tego śmiecia powinna dostać mocno w d... Odpowiedz Link Zgłoś
kylax [...] 11.08.09, 14:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: ameryka jest najwiekszym handlarzem broni... 11.08.09, 13:05 Nic nie rozumiesz. Nie odrozniasz legalnego handlu od nielegalnego. Ile masz lat? 12? Spadaj na Onet dzieciaku. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: ameryka jest najwiekszym handlarzem broni... 11.08.09, 13:32 Widzisz, młody jesteś i nie wiesz. CIA dozbraja większość partyzantek w ramach tzw. tajnych działań. Afganistan, Salwador, Gwatemala, Boliwia, Angola, Mozambik... Dozbraja też w ten sam sposób dyktatury, które są im wygodne, ale niepopularne. Dodatkowo jeszcze wysyłają do tych państw swoich "doradców" (fachowców od tortur i cichego uśmiercania przeciwników politycznych np) Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: ameryka jest najwiekszym handlarzem broni... 11.08.09, 13:49 ben-oni napisał: > Widzisz, młody jesteś i nie wiesz. CIA dozbraja większość partyzantek w ramach > tzw. tajnych działań. Afganistan, Salwador, Gwatemala, Boliwia, Angola, > Mozambik... Dozbraja też w ten sam sposób dyktatury, które są im wygodne, ale > niepopularne. Dodatkowo jeszcze wysyłają do tych państw swoich "doradców" > (fachowców od tortur i cichego uśmiercania przeciwników politycznych np) Masz jakiś kompleks wieku? Dozbraja USA, Rosja, Niemcy, GB, Francja i inne (kolejność zamierzona). Różnice są takie, że Ci wspierani przez Chiny i Rosję począwszy od lat 60-tych mają teraz naprawdę przej...ne a Ci wspierani przez USA mają zwykle lepiej. Nawet mieszkam w kraju wspieranym przez USA swego czasu choć nie militarnie. Czy wspieranie dążęń niepodległościowych Tybetańczyków łącznie ze szkoleniem ich na terenie USA w latach bodajże 50-tych jest złe czy dobre? Inny przykład - jak wyszedł Wietnam na przegranej USA? kilkaset tysięcy w obozach filtracyjnych , 1,5 mln uciekinierów, zapaść gospodarki. Jak zobaczysz popłoch wśród Wietnamczykó w Polsce bo przyjeżdza ktoś wypasionym autem to nie myśl, że to koniecznie wietnamski mafiozo. To często jest wietnamski wywiad. Info z pierwszej ręki Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: ameryka jest najwiekszym handlarzem broni... 11.08.09, 14:08 Zapytaj Argentyńczyków, czy tak im było dobrze pod dyktaturą wspieraną doradcami CIA. W ogóle zapytaj kogokolwiek w Ameryce Łacińskiej, czy tęsknią za "doradcami z CIA". Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: ameryka jest najwiekszym handlarzem broni... 11.08.09, 14:23 Ależ ja nie jestem naiwny żeby uważać Amerykanów za krystalicznie czystych. Wiem, że sś znienawidzeni w Mezoameryce i w Południowej. I zupełnie się nie dziwię. Ale w rozgrywce między USA&co i ZSRR&co (bo w tamtych czasach była tylko taka alternatywa) stoję po stronie USA. Cały wic polega na tym, żeby nie pozwolić sobie w swoim państwie wejść z butami za daleko i nie przegiąć w drugą strone w walce z przeciwnikiem jak to było w Argentynie, Peru czy Chile Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu Re: ameryka jest najwiekszym handlarzem broni... 11.08.09, 13:41 calcinus napisał: > Nic nie rozumiesz. Nie odrozniasz legalnego handlu od nielegalnego. Ile masz > lat? 12? Spadaj na Onet dzieciaku. jak odrozniasz legalny i nielegalny handel bronia? Kule zabijaja tak samo, czy moze smierc od tych legalnych kul mniej boli? Rosja ma swoich specow od handlu w FSB, a amerykanie swoich w CIA. Poducz sie troche zanim zaczniesz ludzi obrazac. Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: ameryka jest najwiekszym handlarzem broni... 11.08.09, 13:20 akurat w Afganistanie USA wspierały talibów w walce z ZSRR - najeźdzcą na suwerenny kraj Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 i Jendrek też 11.08.09, 13:31 Panowie, a może by tak pogrzebać w pamięci? Amerykanie wspierali nie talibów a mudżachedinów. Mudżachedini w 1996r przegrali wojnę domową z talibami (którzy z amerykańskiego punktu widzenia zaczęli rozrabiać) Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: i Jendrek też 11.08.09, 13:43 Warto pamiętać,że ruscy zostawili w Afganie 200 agentów ,których zadaniem było maksymalnie mieszać wśród afgańskich plemion i klanów . Dzięki temu min. Talibowie wygrali ... Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: i Jendrek też 11.08.09, 14:01 Ruscy mieli w Afganistanie swoich już wcześniej. W Polsce mieliśmy Targowicę proszącą o pomoc Rosję a Afganistan socjalistów. Dziś też mamy takiego, który prosił w 1981 o pomoc ZSRR w zaprowadzeniu porządku. Nawet niektórzy mimo dokumentów ciągle wierzą że jest zbawcą. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: i Jendrek też 11.08.09, 13:43 Nie pisz historii świata na nowo. USA dozbrajały afgańską partyzantkę bez względu na jej orientację polityczną. Więcej, ich klientem był nawet Bin Laden, wielki sojusznik USA w walce z czerwoną inwazją. Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 Re: i Jendrek też 11.08.09, 14:01 Po prostu: talibowie jako organizacja za czasów wojny sowiecko - afgańskiej nie istnieli (zgodnie z nazwą w latach 80 talib = uczeń) Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 dr Goebbels sie kłania! 11.08.09, 14:50 greg0.75 napisał: > Po prostu: talibowie jako organizacja za czasów wojny sowiecko - > afgańskiej nie istnieli (zgodnie z nazwą w latach 80 talib = uczeń) Taliban zrodził sie w madrasach - nb. nie Afganistanu, a PAKISTANU skąd wspiera go do dzis (cichaczem) pakistanski wywiad wojskowy ISI- juz PO rejteradzie sowieckich gierojow z Afganistanu. Wyprzedzajac kolejna żałosna insynuację: al-Qaida rowniez w latach sowieckiej okupacji Afganistanu nie istniała, a ibn Laden, podobnie jak Zawahiri, był nikomu nie znanym szeregowcem. NB. Czołowy, wspierany przez USA przywodca mujaheddinow, Lew z Doliny Panjshir, umiarkowany i swiatły Ahmed Shah Masud został zamordowany przez...al Qaide. Zgadnijcie towarzysze islamisci, dlaczego? --------------------------------------------------------------------- "KŁAMCIE, KŁAMCIE, A COS Z TEGO ZAWSZE W KONCU PRZYLGNIE!" Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: dr Goebbels sie kłania! 11.08.09, 18:44 A gdzie sie uczyl Masud, wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: i Jendrek też 11.08.09, 14:13 greg0.75 napisał: > Panowie, a może by tak pogrzebać w pamięci? Amerykanie wspierali nie > talibów a mudżachedinów. Mudżachedini w 1996r przegrali wojnę domową > z talibami (którzy z amerykańskiego punktu widzenia zaczęli > rozrabiać) Tak, sorry dałem się wpuścić. Oczywiście że mudżahedinów. w latach 90-tych to już ich ścigali za zamachy bombowe Odpowiedz Link Zgłoś
blondyn-3 aresztowac amerykanskich handlarzy bronia 11.08.09, 13:27 sprzedawali bron Iranowi tzn. Iran - Kontra, nikt za to nie siedzi, sami idioci sprzedawali bron afganistanowi, zbroili fanatykow islamskich jeszcze w latach 80tych, sprzedawali Irakowi do brodukcji gazow bojowych, czyli ponosza wine za wymordowanie 100 tys Kurdow, itd. mozna wymieniac, ich aresztowac i osadzic na Syberii. Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Tajlandia nie wyda USA "handlarza śmiercią" 11.08.09, 13:48 a wczesniej wymordowali rdzenna ludnosc ameryki, polnocne, odebrali i zawlaszczyli caly kontynent Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: Tajlandia nie wyda USA "handlarza śmiercią" 11.08.09, 13:54 karol_7 napisał: > a wczesniej wymordowali rdzenna ludnosc ameryki, polnocne, odebrali > i zawlaszczyli caly kontynent Nie chcę być cyniczny, sercem zawsze byłem za Winnetou ale cały kontynent z jedynie kukurydzą bizonami to pewne marnotrawstwo. Z resztą jakby jeszcze pogrzebać to cała Europa Zachodnia robiła to samo w Am. Południowej, Afryce i Azjii Odpowiedz Link Zgłoś
blondyn-3 Re: Tajlandia nie wyda USA "handlarza śmiercią" 11.08.09, 14:30 mozna rozniez powiedziec ze caly kontynet z murzynami i palmai to tez marnotractwo. przed przybyciem Columba ponoc zylo tam okolo 500 mln Indian. Gdzie kolwiek sie nie przyjrzysz to Amerykanie tylko namieszali, Afganistam, najlepszy przyklad, dostarczali bron i szkolili fanatykow islamskich w latach 80tych, Ruscy i tak by z tamtad wyszli. Skutek chlopcy Bin Ladena przylecieli do Ameryki i sie troche porozbijali samolotami. Przyklad za przykladem ze sa niedopowiedzialnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: Tajlandia nie wyda USA "handlarza śmiercią" 11.08.09, 14:49 myślę, że prędzej czy później każdy naród o strukturze plemiennej musi ulec narodowi o że tak powiem wyższej formie organizacji. Tak było jest i będzie na całym błękitnym globie. Jeśli nie zrobią tego Amerykanie to zrobią to Ruscy lub Chińczycy nie czaruj się. Akurat Europejczycy byli zawsze najbardziej przedsiębiorczy i zaborczy. Poczytaj o masakrach rządu socjalistów zanim wybuchła wojna w Afganistanie i weszli do niego jako pierwsi Ruscy. USA popierało opór. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Goebbels sie znow web-brygadzistom z NASZI kłania! 11.08.09, 14:57 "a wczesniej wymordowali rdzenna ludnosc ameryki, polnocne, odebrali i zawlaszczyli caly kontynent" tzw. <rdzenna ludnosc> to nie kto inny jak pierwsi uciekinierzy z terenow późniejszego Kraju Rad. Analiza genetyczna niezbicie tego dowodzi, a kod DNA trudno raczej sfałszowac. Czujac pismo nosem mniej wiecej 15 tysięcy lat temu tzw. Native Americans dali nura z terenow polnocno-wschodniej Syberii do pozniejszego USA, korzystając z tego że ciesnina Beringa pokryta byla jeszcze lodem, a na Alasce nie było kontroli imigracyjnej, ani nawet celnej. :-) --------------------------------------------------------------------- "KŁAMCIE, KŁAMCIE, A COS Z TEGO ZAWSZE W KONCU PRZYLGNIE!" (dr Joseph Goebbels) Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Dobrze, ze Buc siedzi w Tajlandii 11.08.09, 15:03 bo w jakims innym kraju to by sie po prostu w celi sam powiesił. A po nim straznik, ktory miał go pilnowac. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Goebbels sie znow web-brygadzistom z NASZI kł 11.08.09, 18:44 Jeszcze pracy nie stracziles? Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Goebbels sie znow web-brygadzistom z NASZI kł 11.08.09, 20:26 meerkat1 napisał: > tzw. <rdzenna ludnosc> to nie kto inny jak pierwsi uciekinierzy z > terenow późniejszego Kraju Rad. > Towarzyszu m., wy zupełnie mylicie perspektywę. To nie byli pierwsi uciekinierzy, to byli pierwsi zdobywcy. Nie udało się przy pierwszej fali osiedleńczej, uda się przy następnej, a więc głowa do góry;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Ludy Syberii jako konkwiskatorzy USA 12.08.09, 00:13 lubat napisał: > Towarzyszu m., wy zupełnie mylicie perspektywę. To nie byli pierwsi > uciekinierzy, to byli pierwsi zdobywcy. No właśnie, bo przed czym niby mieliby oni uciekać? Przed zwidami? Kto wie, może Meerkat własną manię prześladowczą z przeszłości w PRL końca lat 60. i z ucieczki do USA projektuje na prastare, - rosyjskie i -radzieckie ludy zamieszkujące pustą(ku rozpaczy M. Albright) Syberię? Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Ten kolejny KGBowski aparatczyk 12.08.09, 01:11 Pompuje kabzę KGB z kałachów sprzedwanych Al-Bashirowi, Hutu, Tutsi, Janjaweedom. Ach, zła chameryka chce go zamknąć. A fe! Odpowiedz Link Zgłoś