wieprzowinapozydowsku 13.08.09, 20:46 "Mnożą się groźby śmierci przeciw prezydentowi Obamie" Toz przeciez i na glupim forum gazeta.pl te piszace tu (pro)izraelskie ciolki twierdza, ze... "jakis sposob sie na niego znajdzie" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blondyn-3 to niedlugo bedziemy mieli kolejny Meksyk 13.08.09, 21:09 a wogole to powinni przeprowadzic referendum i podzielic sie na 51 panstw i kazdy wybrac wlasnego prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana Dziwię się, że USA nie wprowadziło jeszcze... 13.08.09, 23:40 ...konstytucyjnego obowiązku pałania miłością do swojego prezydenta. Bezwarunkową. Odpowiedz Link Zgłoś
prokuraturarejonowa Re: Niger to Niger... 14.08.09, 00:11 DO LASU!!!! Kolege e-skina zabierz ze soba, to bedziecie sie mogli wspolnie poonanizowac:) Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Niger to Niger... 14.08.09, 00:27 business3 napisał: > Niger to Niger... Nigger - nawet pisac nie umiesz, pisiaku. Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_extrema Re: Niger to Niger... 14.08.09, 02:11 OK, Nigger nazywaja go ci w szpiczastych czapeczkasz. Nazwijmy cie wiec conehead-em Smiercia odgrazaja sie mu ci co twierdza ze uniwersalny system zdrowia w USA to zagrozenie demokracji. Wiem ze troche wyrwane z kontekstu ale brzmi na poziomie iteligecji "business3" Odpowiedz Link Zgłoś
e-skin Amerykanom otwierają sie oczy 13.08.09, 21:12 dotarło do nich jaką głupote popełnili głosując na murzyna w listopadzie ub.r... Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Barackowi Obamie grożą śmiercią 13.08.09, 21:19 Takie teksty oznaczać mogą tylko jedno. Czas na zamordyzm. Każdy kto nie zgadza się z Obamą i jego reformą - do pierdla, o przeprzaszam - do obozu reedukacyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
rothschild zgodnie ze scenariuszem NWO 13.08.09, 21:38 Prezydentem ma zostać Arnold Szwarceneger, zmiany prawne konstytucji już prawie są gotowe :) Kto się interesuje NWO ten wie, kto nie niech odszuka filmu Davida Icke. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Kolejny? 13.08.09, 21:48 Kolejny który myśli że publiczna służba zdrowia to komunizm? Ludzie czy wy z nienawiści do komuny musicie naśladować wszystko co amerykańskie? Służba zdrowia działa duuużo lepiej w Europie niż w USA a wy w Polsce dążycie do modelu amerykańskiego. Amerykanom się nie udało to wam się ma udać? PS. Dochodzę do wniosku, że nie wiem co Polacy robią w Europie. Miejsce 75% Polaków jest w Alabamie. Odpowiedz Link Zgłoś
fantasticdziadekb Re: Kolejny? 14.08.09, 05:40 Tak masz zupelna racje. Ty idz wpychac lekarzowi koperte zeby umiescil Ci na liscie czekajacych na zabieg "juz za dwa miesiace", ja bede leczyl sie w Alabamie. Odpowiedz Link Zgłoś
paul8550 Re: Kolejny? 14.08.09, 06:16 Albo nie miales do czynienia z amerykanska "sluzba zdrowia" albo z polska sluzba smierci, lub co najbardziej prawdopodobne jestes glupim ignorantem. Jest w stanach cala siec bezplatnych klinik dla biednych bez ubezpieczenia, poziom ich opieki jest o wiele lepszy niz polska tak zwana sluzba zdrowia. Najwiekszym problemem jest nadmierna ingerencja rzadu, 30% kosztow jest zwiazane z niepotrzebnymi przepisami ktore obnizaja poziom opieki zdrowotnej. Ja wole umrzec bo mnie nie stac na operacje niz czekajac latami na drobny acz niezbedny zabieg. Odpowiedz Link Zgłoś
geszefcik Re: zgodnie ze scenariuszem NWO 13.08.09, 22:47 rothschild napisał: > Prezydentem ma zostać Arnold Szwarceneger, zmiany prawne konstytucji już > prawie są gotowe :) > Kto się interesuje NWO ten wie, kto nie niech odszuka filmu Davida Icke. Racja, ale chodziło ci chyba o Alexa Jones'a, tutaj jest dobry moment: https://www.youtube.com/watch?v=pyubLDo0hxg&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
dena33 Re: zgodnie ze scenariuszem NWO 13.08.09, 22:57 rothschild napisał: > Prezydentem ma zostać Arnold Szwarceneger, zmiany prawne konstytucji już > prawie są gotowe :) > Kto się interesuje NWO ten wie, kto nie niech odszuka filmu Davida Icke. Rothschild co ty piszesz?Prezydentem ma być Icik Rosenzwaig. Odpowiedz Link Zgłoś
f_crane Icke? Ten od jaszczurów? 13.08.09, 23:57 David Icke wieżący w jaczszczury, czy też reptilianów, którzy są czołowymi światowymi politykami? Każdy powołujący się na majaki tego Pana od razu traci wiarygodność. en.wikipedia.org/wiki/David_icke#Reptilian_humanoids Odpowiedz Link Zgłoś
rothschild alex jones - geszefcik mnie sprostował 14.08.09, 00:30 Przepraszam, pisząc Icke myślałem Alex Jones, o Icke mam zdanie jak o Donaldzie Tusku, więc to była pomyłka, przepraszam raz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax Kolejne dziecko internetu. 14.08.09, 00:40 Poczytaj jakas ksiazke, albo wez sie za naukowe opracowania, opisujace jak dziala swiat. Internetowy belkot, mozesz polecac swoim rowiesnikom. Odpowiedz Link Zgłoś
geszefcik kolejny "autorytet" 14.08.09, 01:40 kylax napisał: > Poczytaj jakas ksiazke, albo wez sie za naukowe opracowania, opisujace jak > dziala swiat. Internetowy belkot, mozesz polecac swoim rowiesnikom. > A czym różni się książka od internetu? Tym, że internet nie ma cenzury (całkowitej, póki co?) "Naukowe opracowania" to niejednokrotnie tylko teorie, teorie które stały się wykładnią wiedzy dzięki różnym elitom, którym akurat zależy na propagowaniu określonej linii przekonań (światopoglądowych, politycznych, filozoficznych a nawet z nauk ścisłych). Szczęśliwi ci którzy uwierzyli prawdzie a nie "autorytetom". Odpowiedz Link Zgłoś
melczik Barackowi Obamie grożą śmiercią 13.08.09, 21:40 Będzie nowa wojna domowa jak chu.. Niech jeszcze demokracizaczną majstrować w ograniczeniu dostępu do broni. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.jacek_i_placek Re: Mnożą się groźby śmierci przeciw prezydentowi 13.08.09, 21:42 wieprzowinapozydowsku napisał: >bla bla bla > Toz przeciez i na glupim forum gazeta.pl te piszace tu (pro)izraelskie ciolki > bla bla bla Lubię ludzi samokrytycznych :D Odpowiedz Link Zgłoś
jsegit Gazeta to powinna wczesniej sprawdzic zrodla zanim 13.08.09, 21:45 podadza cos w formie newsa. 1. "William Kostric" to osoba, ktora legalnie posiadajac bron uzyla prawa do jej noszenia na prywatnym terenie. 2. Tekst na plakacie byl "It's time to water the tree of liberty" a nie taki, jaki Gazeta.pl podala Jak ktos nie wierzy, niech sprawdzi (tu przede wszystkim kieruje slowa do redaktora tekstu) www .makli .com/wp-content/uploads/2009/08/wlliam-kostric.jpg www .makli .com/william-kostric-005425/ Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Gazeta to powinna wczesniej sprawdzic zrodla 13.08.09, 21:51 Tylko pokazujesz, że amerykańskie prawo zapewniające obywatelom swobodny dostęp do broni jest kretyńskie. Czysty atawizm. Przecież to widać, słychać i czuć. Napędza tylko przemysł filmowy - amerykańskie kryminały... Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: Gazeta to powinna wczesniej sprawdzic zrodla 13.08.09, 22:24 No coz. W Europie prawo zapewnia dostep do broni tylko i wylacznie przestepcom. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Re: Gazeta to powinna wczesniej sprawdzic zrodla 13.08.09, 22:31 > No coz. W Europie prawo zapewnia dostep do > broni tylko i wylacznie przestepcom. Heh ale nie pomyślałeś zanim to napisałeś prawda? :) W Polsce np. dostęp do broni posiada policja i wojsko - to chyba nie są wyłącznie przestępcy (chociaż mogę się mylić). W Finlandii dostęp do bronii jest równie liberalny co w USA... Więc jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: Gazeta to powinna wczesniej sprawdzic zrodla 13.08.09, 22:48 Ok. Super zlapales mnie za slowo. Mialem na mysli cywilow i kazdy z odrobina dobrej woli tak to zrozumial. Kurcze, ale mi dowaliles. Lepiej sie czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Gazeta to powinna wczesniej sprawdzic zrodla 14.08.09, 00:28 Ooo, charlie! To Ty myślisz... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Re: Gazeta to powinna wczesniej sprawdzic zrodla 14.08.09, 00:48 W Finlandii, która to leży w Europie chyba też tak jest? W Niemczech cywil może posiadać broń palną, tak samo np. w Szwajcarii gdzie trzymają grube karabiny granaty po domach... o czym konkretnie bredzisz Karolku? Odpowiedz Link Zgłoś
kylax Nikt Ci nie kaze nosci broni. 14.08.09, 00:31 Zaprosiles juz muzulmanow, zeby zamieszkali w Twoim domu? Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Wasik Hitlera 13.08.09, 21:47 Nancy Peolsi zaczela cala zadyme ze swoimi komentarzami i inwektywami pod adresem obywateli. Natomiast wasiki Hitlera zostaly domalowane przez ultralewicowa organizacje pod przewodnictwem Lyndon'a LaRouche Tekst linka A reszta artykulu o zachodnich stanach zrzeszajacych posiadaczy broni jest zalosna. Ci posiadacze sa w calym USA co gwarantuje (wciaz) drugi artykul konstytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Wasik Hitlera 13.08.09, 21:55 Pal sześć czy to lewicowa czy prawicowa ekstrema, czy uzbrojone centrum albo gó...arze bez poglądów - z gunami po kieszeniach dresów, skór czy bufiastych, haftowanych dżinsów a la wojujące dzieci-kwiaty. Jak można sprzedawać broń palną po sklepach praktycznie każdemu, niemalże razem z bułkami i mlekiem? Paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Wasik Hitlera 13.08.09, 22:00 Przecież kto kupi auto w stanach ten dostaje na dokładkę za darmo bron. ------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: Wasik Hitlera 13.08.09, 22:18 Takie jest prawo i kazdy niekarany obywatel moze nabyc bron. Natomiast aby nosic bron w ukryciu trzeba przejsc szkolenie i miec pozwolenie od szeryfa. To jest tak ja Amerykanie dziwia sie, ze w Europie sprzedaje sie alkohol nieletnim (wg amerykanskich standardow) , a oni pozniej rozwalaja sie samochodami po nocy. Co kraj to obyczaj Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Re: Wasik Hitlera 13.08.09, 22:36 > To jest tak ja Amerykanie dziwia sie, ze w Europie > sprzedaje sie alkohol nieletnim (wg amerykanskich > standardow) To co napisałeś to jest straszna bzdura poparta mitami na dodatek. 1. Kto to jest nieletni? Co definiuje, że jesteś letni? W krajach europejskich jest to dosyć ściśle określone - w momencie kiedy przekroczysz ten wiek to stajesz się obywatelem i tyle - możesz pić, palić, głosować itd. Najczęściej jest coś około 18 lat (choć bywa i 16). W USA to są różne progi - np. możesz mieć 18 lat i za własną decyzją pojechać do Iraku i zabijać uczestnicząc w wojnie, wrócić w wieku 19 lat i nie mieć prawa się napić piwa czy kupić fajek. :) Ale prawda - co kraj to obyczaj. 2. Mało kto w Ameryce dziwi się, że w Europie sprzedają alkohol nieletnim bo jest to generalnie bzdura - w Europie nie sprzedaje się alkoholu nieletnim - to jest niezgodne z prawem. 3. W USA wiek, w którym możesz kupić alkohol jest różny w zależności od stanu - nie w każdym jest to 21 lat. W Illinois jest - stąd pewnie większość polaczków jest przekonana, że tak jest w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: Wasik Hitlera 13.08.09, 22:57 Chlopie, naucz sie czytac. Napisalem nieletni wg amerykanskich standardow. Do 1984 kazdy stan ustalal sam ten wiek. Od 1984 jest to 21 lat na podstawie prawa federalnego. Jedyny stan, ktory pozwala na konsumpcje (ale nie zakup) alkoholu 18-20-latkow to Karolina Poludniowa Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Wasik Hitlera 14.08.09, 00:32 Dzięki za podanie kolejnego przykładu idiotyzmu amerykańskiego i czystej hipokryzji ojczyzny "political corectness"... Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Wasik Hitlera 14.08.09, 00:47 jacgg napisał: > Dzięki za podanie kolejnego przykładu idiotyzmu amerykańskiego i czystej > hipokryzji ojczyzny "political corectness"... Proszę napisz mi, jak to możliwe, aby ci idioci mieszkali w tak bogatym i potężnym kraju, kiedy Najmądrzejszy i Najmoralniejszy Naród Polski, Przedmurze Wiary, tapla się ciągle we własnej głupocie po pachy i coraz rozpaczliwiej ukrywa oznaki powolnego upadku? Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Wasik Hitlera 14.08.09, 01:23 Wszystko dzięki temu, że amerykańscy 20-latkowie od czasów założenia kurzej fermy przez McCarthy'ego (w wieku 14 lat po ukończeniu 8 klas porzucił naukę i założył kurzą fermę - pl.wikipedia.org/wiki/Joseph_Raymond_McCarthy) bawią się na prywatkach pijąc lemoniadę,słuchając Armstronga i Cata Stevensa oraz strzelając na wiwat ze strzelby tatusia z wizjerem optycznym w przerwach... Przepraszam, że jako przedstawiciel marionetkowego i pokracznego Katolandu vel Ciemnogrodu nie skorzystałem z okazji by cicho siedzieć. Już i tak mam za to bana na połowie forów gazety.pl - bo dokładnie nie ustaliłem za co, bo mi nic nie wykasowali tylko zablokowano mi nagle dostęp do większości forów (chyba za obrazowe zwerbalizowanie mojej znanej miłości do modelowej ideologii pokoju - syjonizmu). Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Wasik Hitlera 14.08.09, 01:56 O, tutaj frapująca buźka Dżozefa fajnie wyszła, zrób se tapetkę na monitor babaqba (a na górze wetknij już samodzielnie zrobioną chorągiewkę Unkla Sama) - będzie Cię hipnotyzował spojrzeniem spod swych gęstych, krzaczastych brwi: pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Joseph_McCarthy.jpg Aj! Mało sam nie uległem, patrzyłem zbyt długo... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Re: Wasik Hitlera 14.08.09, 00:46 Nie od 1984 tylko 1988 i nie tylko SC. No ale swoją wypowiedzią tylko potwierdzasz to co napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
jpradera Re: Wasik Hitlera 14.08.09, 02:02 Zabawne. Pracuje ostatnio z ludzmi z Utah i dowiedzilem sie ze w tym stanie "concealed weapon permit" kosztuje $50.00. Ani slowa o dodatkowych warunkach. Co stan to obyczaj :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kylax Jestes zwolennikiem zamordyzmu. 14.08.09, 00:33 1. Donosisz na cudze posty, 2. Chcesz rozbroic ludzi, 3. Nie tolerujesz krytyki islamskich bandytow. Niedobrze mi sie robi od Twoich pogladow. Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek W obronie Obamy 13.08.09, 22:00 To przecie nie jego wina, taki sie urodzil, w dodatku nie wiadomo gdzie. Cala zorganizowana lewica powinna stanac murem i nadstawic wlasnych piersi (w stanikach, w trosce o srodowisko). Po pierwsze, silikon zasloni Obame przed jakim zwariowanym komuchem w rodzaju Oswalda. Po drugie, na stojaco nie beda robic pod siebie, co juz zasmrodzilo Ameryke niemal do poziomu Ludowej Republiki Kalifornii. Im mniej lewactwa bedzie walic w gacie z metka Calvin Klein, tym mniej smrodu zostanie po "administracji" Mesjasza Zmiany Kryzysu w Katastrofe. Odpowiedz Link Zgłoś
andykon Re: W obronie Obamy 13.08.09, 22:10 bezportek napisał: > To przecie nie jego wina, taki sie urodzil, w dodatku nie wiadomo > gdzie. Cala zorganizowana lewica powinna stanac murem i nadstawic > wlasnych piersi (w stanikach, w trosce o srodowisko). Po pierwsze, > silikon zasloni Obame przed jakim zwariowanym komuchem w rodzaju > Oswalda. Po drugie, na stojaco nie beda robic pod siebie, co juz > zasmrodzilo Ameryke niemal do poziomu Ludowej Republiki Kalifornii. > Im mniej lewactwa bedzie walic w gacie z metka Calvin Klein, tym > mniej smrodu zostanie po "administracji" Mesjasza Zmiany Kryzysu w > Katastrofe. nihil faciendum - twoj przypadek Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: W obronie Obamy 13.08.09, 22:11 bezportek napisał: > To przecie nie jego wina, taki sie urodzil, w dodatku nie wiadomo > gdzie. Cala zorganizowana lewica powinna stanac murem i nadstawic > wlasnych piersi (w stanikach, w trosce o srodowisko). Po pierwsze, > silikon zasloni Obame przed jakim zwariowanym komuchem w rodzaju > Oswalda. Po drugie, na stojaco nie beda robic pod siebie, co juz > zasmrodzilo Ameryke niemal do poziomu Ludowej Republiki Kalifornii. > Im mniej lewactwa bedzie walic w gacie z metka Calvin Klein, tym > mniej smrodu zostanie po "administracji" Mesjasza Zmiany Kryzysu w > Katastrofe. **************** Powiedzmy tak, w ostatnim czasie wychodzi dużo na jaw rzeczy z kadencji byłych prezydentów a szczególnie ojca i syna, wychodzą kompromitujące rzeczy o politykach i co? Dawny reżim wykorzystuje sytuacje niezadowolonych ludzi by zrobić porządna zawieruchę w Stanach, początki jej już są np. wczoraj w Dakocie, np. w niedziele w wielu stanach USA. Widząc stan gospodarki USA i parole przetrwania jak i zamiatanie brudów pod dywan, każdy stwierdzi ze to się dobrze dla USA nie skończy, ale ludzie te sytuacje mamy na całym świecie. Słyszy się tylko parole przetrwania i nic więcej. -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: W obronie Obamy 13.08.09, 22:22 Jedyna zawieruche to montuja chlopaki i dziewczyny z organizacji typu ACORN (dla ktorej BHO pracowal), SEIU, Organizing for America itd. Oni wysylaja swoich ludzi aby tlukli emerytow przychodzacych na spotkania z kongresmenami i senatorami. Odpowiedz Link Zgłoś
dena33 Re: szykuje sie III wojna swiatowa 13.08.09, 22:54 Izrael ją wywoła,ale koalicja anty wygra.:) Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Obama naraził się hołocie militarno-korporacyjnej 13.08.09, 22:36 Religianci, faszyści, friedmaniści, korporacje i inne szumowiny prawicowe poczuły się zagrożone przez Obamę. Nic więv dziwnego, że marzy im się powtórka z Dallas, gdy zamordowali najlepszego przed Obamą prezydenta USA. Odpowiedz Link Zgłoś
anti.global Re: Obama naraził się hołocie militarno-korporacy 13.08.09, 23:05 alez Obama potulnie wykonuje wszysykie rozkazy militarno-bankirskiej mafii. Raczej szykuja sie go zamordowac mafie med-ubezpieczeniowe i farmaceutyczne . Odpowiedz Link Zgłoś
paul8550 Re: Obama naraził się hołocie militarno-korporacy 14.08.09, 06:37 Go to north Korea or cuba to enjoy the miracle of comunizm. Odpowiedz Link Zgłoś
anarchoateo Re: Obama naraził się hołocie militarno-korporacy 14.08.09, 08:13 jaki komunizm ? dziecko - ty widziałeś kiedyś komunizm ? wbrew temu co pierd***ą w TV ani w NK, ani na Kubie nie ma komunizmu, jest jakaś forma zamordyzmu z hasłami socjalistycznymi na ustach - i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Barackowi Obamie grożą śmiercią 13.08.09, 22:43 Jak będzie za dużo chciał zmienić to zabiją go jak Kennedyego albo Luthera Kinga ... albo Malcolma X Odpowiedz Link Zgłoś
kovala Re: Barackowi Obamie grożą śmiercią 13.08.09, 23:03 Nikt nikogo nie zabije. Bez sensu by to bylo. Jak przepchaja ta reforme pomimo sprzeciwu wiekszosci to Obama bedzie na prostej drodze do zniszczenia partii demokratycznej, o ile juz nie jest. Bedzie jedna kadencje i dostanie kopa. Odpowiedz Link Zgłoś
arizona1 Barackowi Obamie grożą śmiercią 13.08.09, 22:51 Ta gazeta jest tak za Obama ze az sie haftowac chce. Obama z jego kolegami liberalami,czarnymi,pedalstwem...itd doprowadza ten kraj do totalnego socjalizmu.Prawdziwy kapitalizm zaniknie.Niech redaktor tej gazety zrozumie, ze konstytucja w wiekszosci stanow w USA zezwala na noszenie broni !!!! To jest nasze prawo zagwarantowane ,i koniec dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 I dzięki temu prawu US oszołomy wreszcie się 14.08.09, 00:23 powystrzelają a na świecie zapanuje pokój:))) Powinni wam broń rozdawać za darmo a do samodestrukcji dojdzie szybciej:) Odpowiedz Link Zgłoś
dena33 Barackowi Obamie grożą śmiercią 13.08.09, 22:52 Najwięcej pewnie z Izraela,gdyż według mniemania koszernych nie kocha ich.:) Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Barackowi Obamie grożą śmiercią 13.08.09, 23:03 Tak się zastanawiam do czego to jest przygrywka. Do zniesienia drugiej poprawki? To, mimo wszystko, może nie przejść. A może chodzi po prostu o efekt medialny? Żeby Obama mógł wprowadzać reformy w "cieniu" JFK? Odpowiedz Link Zgłoś
blondyn-3 Re: tylko tusk jest bezpieczny bo wszyscy go koch 13.08.09, 23:58 towarzysza Stalina tez wszyscy kochali i zyl dlugo i szczesliwie Odpowiedz Link Zgłoś
mawt co USA zrobi ze swoimi talibami? 14.08.09, 00:32 tym razem bombardowanie jest bardziej problematyczne... może ich zamkną w Guantanamo, może będą musieli pomyśleć Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Barackowi Obamie grożą śmiercią 14.08.09, 00:33 A on nie reaguje? Kaczyński by już w odwecie wszystkich zbombardował a następnie się na nich obraził. BTW komuś najwyraźniej bardzo zależy, żeby załatwić Obamę. Ciekawe, której korporacji i czym się tak naraził? Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Barackowi Obamie grożą śmiercią 14.08.09, 01:34 Strike master walnąłeś mnie prosto między oczy. :))) Najpierw tymi bombami, a potem męskimi spódnicami poraziłeś. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 To jest bardzo powazna sprawa, kolego !!! 14.08.09, 04:12 strikemaster napisał: BTW komuś najwyraźniej bardzo zależy, żeby załatwić Obamę. Ciekawe, której korporacji i czym się tak naraził? === *Cala toczaca sie obecnie awantura dotyczy zreformowania systemu ubepieczen zdrowotnych. Obama chce dodac tzw. "public option" czyli konkurencje dla obecnego monopolistycznego "sektora prywatnego". Tu nie ma zadnego wolnego rynku, kolego, przy czym nie mam w tej chwili na mysli wylacznie przemyslu ubezpieczen. 50 mln Amerykanow nie posiada ubezpieczenia zdrowotnego gdyz drobnych pracodawcow bardzo czesto nie jest stac na fundowanie ubezpieczen pracownikom. Istnieje wprawdzie konkurencja na rynku uslug lekarskich, niemniej w konsekwencji i tak wszystko sprowadza sie do ubezpieczenia, ktore decyduje o wysokosci kwoty dofinansowania. Praktycznie, bowiem, mamy do czynienia z monopolem ubezpieczen, ktory idzie reka w reke z AMA oraz przemyslem farmaceutycznym. W sumie doja ile chca i jak tylko chca. No wiec zgadnij kto moze chciec podstawic Obamie noge. Przy wspolpracy Republikanow rozpetaly ubezpieczenia dzika a klamliwa kampanie przeciwko reformom. Demokraci szkalowani sa, iz umiescili w legislacji finansowanie eutanazji i aborcji - co wymyslone jest by poderwac wszystkich przeciwnikow uwrazliwionych na ww. W konsekwencji na spotkaniach legislatorow w okregach wyborczych odchodzi ich wygwizdywanie, wytupywanie, niedopuszczanie do sprostowania krazacych klamstw, uniemozliwianie cywilizowanego przebiegu spotkan,itp. Jest to kampania dobrze zorganizowana i o zasiegu ogolnokrajowym. Ma na celu, takze, stworzenie wrazena wielkiej i rosnacej opozycji do reform, choc to zawsze tylko kilkunastu pyskaczy, ktorym najzupelniej obojetny jest rzeczywisty wyglad propozycji reform. W przypadku firm ubezpieczeniowych mowimy na przyklad o rocznych premiach wysokosci kilkudziesieciu milionow dolarow, dla czlonka zarzadow. Maja wiec czego bronic. Odpowiedz Link Zgłoś
magic3 Wydmuszka 14.08.09, 00:33 Praktycznie od początku traktowałem go jak wydmuszkę i śmiałem się z tego "yes, we can" "światłych i postępowych" z całego lewackiego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
lysykon Amerykanie maja dosyc 14.08.09, 00:54 Trylionowe przekrety dla bankierow z Goldman-Sachs i AIG, tzw. pakiet stymulacyjny dla kumpli, rozrost administracji = synekury dla pociotkow, arogancja zamordysty Emanuela, to za duzo nawet dla optymistycznych Amerykanow. Reforma zdrowia to za duzo dla nich; nie wierza, ze biurokraci beda dzialac w ich interesie. Raczej w interesie swoich kumpli i pociotkow, jak w innych sytuacjach (j.w.). Odpowiedz Link Zgłoś
kylax Amerykanie moga miec dosyc. Ale to nic nie znaczy. 14.08.09, 00:56 Decyzja zostala podjeta. Reforma bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Amerykanie moga miec dosyc. Ale to nic nie zn 14.08.09, 10:31 kylax napisał: > Decyzja zostala podjeta. Reforma bedzie. --------------- Nawet gdyby mial nie zostać kamień na kamieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Barackowi Obamie grożą śmiercią 14.08.09, 00:59 www.youtube.com/watch?v=ItZPhnmXZ-s Odpowiedz Link Zgłoś
zayed Policja i Wladza powietrze zasmradza!!! 14.08.09, 01:23 Policja i Wladza powietrze zasmradza!!! ... !!! Odpowiedz Link Zgłoś
indignation Barackowi Obamie grożą śmiercią 14.08.09, 05:45 To są po prostu Amerykanie, w dużej mierze niestety prostacy, naród idiotów, dla których używanie siły jest jedynym rozwiązaniem. Rozumiem protesty, wiece, ale tu trzeba też po prostu dalej rozmawiać, a nie szykować jakieś żałosne próby zabicia prezydenta. Dobrze, że my Polacy (poza nielicznymi na szczęście wyjątkami) mamy więcej oleju w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś