leo261 02.03.06, 14:55 Witam Co sądzicie o ww oponach. W necie mają calkiem dobre opinie. Rozmiar o jakim mysle to 205/50/16 pozdrowka Link Zgłoś Obserwuj wątek
smart16v Re: Uniroyal 550? 02.03.06, 14:58 Miałem kiedyś uniroyale zimówki. trochę hałasowały, ale sprawowały się bez zarzutu. Link Zgłoś
jazech Re: Uniroyal 550? 02.03.06, 15:17 Wiatm, jeździłem całe zeszłe lato na Rally 550 i powiem tak: Opona doskonale odprowadza wodę i fantastyczne trzyma się na mokrej nawierzchni, aquaplaning nie groźny:) Jest też o dziwo cicha i ładnie wygląda. No i teraz trzeba sobie odpowiedzieć co oczekujesz od opon, bo dla mnie to koniec zalet! Na suchej nawierzchni wogule nie da się jeździć! Każdy zakręt to pisk! Bieżnik jest bardzo miękki i niestabilny i połączeniu z BARDZO miękką ścianką boczną powoduję myszkowanie przy szybszej jeździe, o zakrętach możesz zapomnieć! Jedną oponę zniszczyłem na niezbyt dużej dziurze, od razu wyszedł bombel z boku. Jak dotkniesz brzeg opony gdy nie jest założona na feldzie to przypomina to w dotyku...prezerwatywę:) Jeśli ktoś jeździ spokojnie to na suchym da radę a na mokrym będzie miał fantastycznę granice bezpieczeństwa, ale jeśli ktoś jeździ troszkę szybciej to będzie miał cholernie wielki rozczarowanie... Link Zgłoś
ianusz Re: Uniroyal 550? 02.03.06, 15:24 polecam test ADAC - zobaczysz sobei jakie opony są dobre, popatrzysz na ceny i napewno coś wybierzesz - trzeba tylko znac troche niemiecki www.adac.de/Tests/Reifentests/Sommerreifen/default.asp?ComponentID=4796&SourcePageID=8762#1 Link Zgłoś