geobab 20.08.09, 08:08 IPN liczy na cud ? Każdemu wolno marzyć . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
afiag Leży bez świadomości po udarze mózgu, a IPN i t... 20.08.09, 08:11 GWno prawda że lustruje. Jeśli postępowanie jest zawieszone to nie lustruje. A jeśli przepis prawa mówi że umorzyć postępowanie można tylko w wypadku śmierci, to po co ten sensacyjny tytuł artykułu i jego oskarżycielski ton? Odpowiedz Link Zgłoś
o.b.laden Re: wiadomo po co, klientela Gazowni s1a w gacie 20.08.09, 08:17 na słowo IPN Odpowiedz Link Zgłoś
komtusz Obłuda Wyborczej 20.08.09, 10:42 Ze skazania nazisty to się cieszyli, pomimo że to już pan w sędziwym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek1975 Re: Obłuda Wyborczej 20.08.09, 11:17 > Ze skazania nazisty to się cieszyli, pomimo że to już pan w sędziwym wieku. Wlasnie, ale coz. Nie od dzis wiadomo, ze hipokryzja GW bije wszelkie rekordy a lykaja ja jedynie glupie barany. A tak BTW, Michnik juz wytlumaczyl sie z swojego buszowania po archiwum za czasow Kozłowskiego, wybitnego weryfikatora funkcjonariuszy SB? Odpowiedz Link Zgłoś
srul Re: Obłuda Wyborczej 20.08.09, 11:42 > A tak BTW, Michnik juz wytlumaczyl sie z swojego buszowania po > archiwum za czasow Kozłowskiego, wybitnego weryfikatora > funkcjonariuszy SB? Michnik z niczego tłumaczyc się nie musi bo ON zawsze ma rację, koniec kropka. A nazwana od jego nazwiska-jednolita etnicznie komisja- to przecież nic innego jak wytwór chorej wyobraźni frustratów, chorych z nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
wilczoooki_po-lszewik Łże-Media_Rozgrzeszają_PRL-owskic h_Zbrodniarzy_:)) 20.08.09, 21:19 Zaniechanie realnej lustracja przez postkomunistyczną III-RP to perfidna i cyniczna niesprawiedliwość wobec setek tysięcy wymordowanych przez komunistycznych zbrodniarzy Polaków !!! Naczelna jąkała - którego rodzony brat należał do kręgu komunistycznych oprawców Polaków - i jego GWno, zapiekle bronią komuszych przestepców opluwając lustrację i IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
komputerowy.model.ukladu IPN=UB 20.08.09, 12:32 juz by nam jaro zafundowal rozrywki jakby dalej byl premierem ... ten konus nienawidzi ludzi - nie wiem co ta sciana b w nim widzi ... Odpowiedz Link Zgłoś
gentile1 Re: IPN=UB 20.08.09, 13:05 komputerowy.model.ukladu napisała: > juz by nam jaro zafundowal rozrywki jakby dalej byl premierem ... > > ten konus nienawidzi ludzi - nie wiem co ta sciana b w nim widzi ... Na tej samej zasadzie Allan Bullock, Ian Kershaw, Manwell i Fraenkel oraz inni historycy są tym samym co Gestapo, RSHA, SD, NSDAP etc. Oni wszyscy, bazując na archiwach tych organizacji pisali historie III Rzeszy. Dokładnie tą samą metodykę badawczą-sięganie do źródeł i dokumentów wytworzonych przez badane obiekty stosuje IPN i jego historycy. Na tym przykładzie jaskrawo widac jaka sieczkę robi propaganda Gadzinówki Wyborczej z móżdżków swoich konsumentów. Piszę prosto ze ściany wschodniej-z Gdańska Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: IPN=UB 20.08.09, 16:01 gentile1 napisał: > komputerowy.model.ukladu napisała: > > > juz by nam jaro zafundowal rozrywki jakby dalej byl premierem ... > > > > ten konus nienawidzi ludzi - nie wiem co ta sciana b w nim widzi ... > > Na tej samej zasadzie Allan Bullock, Ian Kershaw, Manwell i Fraenkel oraz inni > historycy są tym samym co Gestapo, RSHA, SD, NSDAP etc. Oni wszyscy, bazując na > archiwach tych organizacji pisali historie III Rzeszy. > Dokładnie tą samą metodykę badawczą-sięganie do źródeł i dokumentów wytworzonyc > h > przez badane obiekty stosuje IPN i jego historycy. > > Na tym przykładzie jaskrawo widac jaka sieczkę robi propaganda Gadzinówki > Wyborczej z móżdżków swoich konsumentów. Bo PO-chamom mozna wszystko wmowic. W ostatecznosci jak cos im zacznie sie rozwijac w czaszkach Putler gaz zakreci. Bezmozgi elektorat PO to zakala tej ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
orchidust Leży bez świadomości po udarze mózgu, a IPN i t... 20.08.09, 08:11 coś muszą robić, za coś im płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd Świetne wykorzystanie pieniędzy podatnika 20.08.09, 09:56 A może wreszcie ujawnią teczki Kaczyńskich? Odpowiedz Link Zgłoś
suga3 Leży bez świadomości po udarze mózgu, a IPN i t... 20.08.09, 08:11 jak dlugo jeszcze bedziemy przygladac sie tej teczkowej masturbacji kosztujacej setki milionow zlotych rocznie? temat zastepczy, jak dla mnie - przeciez oczywistym jest to, ze tacy przeciwko ktorym w zamierzeniach lustracja byla wymierzona beda sie smiali z jej wynikow, bo siedza na ciezkich pieniadzach i IPN-owscy 'historycy' moga im naskoczyc... wlasnie widac przeciwko komu Instytut Przechowywania Nieudacznikow jest w stanie pokazac zeby - pytanie gdzie tu zdrowy rozsadek? postepowanie lustracyjne tez kosztuje, moim zdaniem jest to niegospodarnosc, o ile wiem jest na to paragraf... Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Leży bez świadomości po udarze mózgu, a IPN i 20.08.09, 09:04 suga3 napisał: > jak dlugo jeszcze bedziemy przygladac sie tej teczkowej masturbacji...<Najlepiej IPN do lochów a syjonistów do Syjamu Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Leży bez świadomości po udarze mózgu, a IPN i 20.08.09, 12:32 > temat zastepczy, jak dla mnie - przeciez oczywistym jest to, ze tacy przeciwko > ktorym w zamierzeniach lustracja byla wymierzona beda sie smiali z jej > wynikow, bo siedza na ciezkich pieniadzach i IPN-owscy 'historycy' moga im > naskoczyc... Bingo! Jest to oczywiste od samego początku. Swego czasu popierałam lustrację i nigdy, w sensie politycznym, nie wybaczę Kaczyńskim i ich przydupasom, że zrobili z niej jej własną karykaturę, i że tak naprawdę nigdy nie chcieli ścigać tych, którzy powinni być rozliczeni w pierwszej kolejności. Odpowiedz Link Zgłoś
geobab Leży bez świadomości po udarze mózgu, a IPN i t... 20.08.09, 08:11 Czyżby liczyli w IPN na cudowne uzdrowienie ? Każdemu wolno marzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Leży bez świadomości po udarze mózgu, a IPN i 20.08.09, 09:04 geobab napisał: > Czyżby liczyli w IPN na cudowne uzdrowienie ? Każdemu wolno marzyć.<POwtarzasz się,młody Odpowiedz Link Zgłoś
morsick Leży bez świadomości po udarze mózgu, a IPN i t... 20.08.09, 08:12 W czym problem? Nazistów ściga się z jeszcze większą zawziętością. Odpowiedz Link Zgłoś
quintus Re: Leży bez świadomości po udarze mózgu, a IPN i 20.08.09, 11:53 morsick napisał: > W czym problem? Nazistów ściga się z jeszcze większą zawziętością. W tym, że marnuje się pieniądze podatnika na śledztwo, które nigdy nie doprowadzi do procesu. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Leży bez świadomości po udarze mózgu, a IPN i t... 20.08.09, 08:13 Inwigilacja Paranoiczna Narodowa bez względu na wszystko musi sie toczyć. Numerki muszą być załatwiane a przy okazji wpadnie jakas premijka a może orderek. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Przemyk i górnicy z Wujka, leżą na cmentarzu. 20.08.09, 08:14 Podobnie jak wiele innych ofiar zbrodni komunistycznych. Prokuratorzy peerelowscy byli zawsze czynnymi obrońcami morderców z MO i SB. Więc historyjka z bezmózgim prokuratorzyną, nie wzrusza mnie nic a nic. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz I Staszek Pyjas i Jacek Stefański 20.08.09, 08:30 l.o.r.t.e.a napisał: > Podobnie jak wiele innych ofiar zbrodni komunistycznych. > Prokuratorzy peerelowscy byli zawsze czynnymi obrońcami morderców z > MO i SB. Więc historyjka z bezmózgim prokuratorzyną, nie wzrusza > mnie nic a nic. Mnie tez nie wzrusza. Doskonale pamietam śmierć Staszka Pyjasa ( bo głosno mowił o prawach człowieka) i Jacka Stefańskiego (śpiewał publicznie piosenki Jacka Kaczmarskiego) i "nieudolność" prokuratury PRL-u w tych sprawach Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Cud, że takie mściwe hieny jak wy... 20.08.09, 08:56 remik.bz napisał: > Mnie tez nie wzrusza. > Doskonale pamietam śmierć Staszka Pyjasa ( bo głosno mowił o > prawach człowieka) i Jacka Stefańskiego (śpiewał publicznie > piosenki Jacka Kaczmarskiego) i "nieudolność" prokuratury PRL-u w > tych sprawach Cud, że takie mściwe hieny jak wy nie wykopią szczątków tych wszystkich funkcjonariuszy PRL, którzy 'przedwcześnie' zmarli, nie rozstrzelają ich i nie zakopią z powrotem... Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Czerwone martwe hieny, niech gniją w spokoju. 20.08.09, 08:59 Ale żywe, po sąd! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Łaskawca! 20.08.09, 09:45 l.o.r.t.e.a napisał: Re: Czerwone martwe hieny, niech gniją w spokoju. > Ale żywe, po sąd! Za coś konkretnego, pod ten sąd, czy za sam kolor? Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Żądza zemsty 20.08.09, 12:23 Ciekawe, że najczęściej żądzą zemsty pałają ci, którym nikt nic złego nie zrobił. To jedna z żyjących ofiar Wujka publicznie wybaczyła i chciała zakończyć tę sprawę, to bezustannie opluwany Michnik był bity i więziony, ale co tam! Bić Żyda! Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Łaskawca! 20.08.09, 12:57 Za coś konkretnego - jest w art. Kolor sprawą umowną - mozna uznać, że bardziej w czerwień idzie ale dla wielu podobny do złudzenia do brunatnego. A. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz egzekucja prawa to "działalność hieny" ? 20.08.09, 09:17 taziuta napisał: > Cud, że takie mściwe hieny jak wy Zastanów się nad Swoimi słowami . Pomijając fakt ,że sa po prostu chamskie (hiena !!) , to zemstą nazywasz egzekucje obowiazujacego prawa. Ciekawe czy też za zemste uważał byś np ściganie złodzieja, sprawcy wypadku samochodowego "po pijaku" czy bandytów stadionowych . Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: egzekucja prawa to "działalność hieny" ? 20.08.09, 09:41 remik.bz napisał: > taziuta napisał: > > Cud, że takie mściwe hieny jak wy > > Zastanów się nad Swoimi słowami . Pomijając fakt ,że sa po prostu > chamskie (hiena !!) , to zemstą nazywasz egzekucje obowiazujacego > prawa. Mój komentarz dotyczył nie egzekucji obowiązującego prawa, leczy tych słów: remik.bz napisał: Mnie tez nie wzrusza. Mściwa hiena to adekwatne określenie osób, które w ten sposób się wypowiadają o 82-letnich ludziach po wylewie, o których ewentualnych przewinach nie mają najmniejszego pojęcia... Wystarczy, że ktoś rozpoczął karierę zawodową w czasach słusznie minionych, a już nie jest człowiekiem? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: egzekucja prawa to "działalność hieny" ? 20.08.09, 09:58 taziuta napisał: Mój komentarz dotyczył nie egzekucji obowiązującego prawa, leczy > tych słów: > > remik.bz napisał: > Mnie tez nie wzrusza. Uważasz więc ,że każdy ma obowiązek współczucia chorym /starym osobom , wobec ktorych prokuratura prowadzi jakiekolwiek sledztwo? Otóż ja współczuję kazdemu choremu dlatego ,że jest chory , natomiast nie współczuje ludziom podejrzanym o dokonanie przestępstwa dlatego ,ze "prokurator ich gnębi". To sa dwie rózne sprawy. Sprawę postepowania wobec chorych też przeciez reguluje nasze prawo i prokurator wie co robi. Nie mozesz zakładać ,ze np nalezy odpuścic sprawcy smiertelnego wypadku-kierowcy "po pijaku"- tylko dlatego ,ze sam w tym wypadku stracił np noge. Można mu współczuć ,ze został inwalida ale nalezy bez emocji , zgodnie z prawem osadzić za zabicie człowieka. Nie wolno mieszac tych dwóch spraw- tak jak robi to autor artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: egzekucja prawa to "działalność hieny" ? 20.08.09, 10:06 remik.bz napisał: > > remik.bz napisał: > > Mnie tez nie wzrusza. > > Uważasz więc ,że każdy ma obowiązek współczucia chorym /starym > osobom , wobec ktorych prokuratura prowadzi jakiekolwiek sledztwo? > Otóż ja współczuję kazdemu choremu dlatego ,że jest chory , > natomiast nie współczuje ludziom podejrzanym o dokonanie > przestępstwa dlatego ,ze "prokurator ich gnębi". > To sa dwie rózne sprawy. Podejrzany, to nie skazany, no chyba, że dla niektórych to to samo. A jak ktoś jest pozbawiony współczucia dla starszych, schorowanych osób, to dla mnie jest hieną. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: egzekucja prawa to "działalność hieny" ? 20.08.09, 11:41 remik.bz napisał: > ludziom podejrzanym o dokonanie przestępstwa... Może głupio zapytam, ale: Czy złożenie niezgodnego z prawdą oświadczenia lustracyjnego jest w Polsce przestępstwem? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: egzekucja prawa to "działalność hieny" ? 20.08.09, 11:55 jaceq napisał: Czy złożenie niezgodnego z prawdą oświadczenia lustracyjnego jest w Polsce > przestępstwem? > Nie wiem. Nie jestem prawnikiem. Nie wiem również ,czy prokurator zajmuje sie wyłącznie przestępstwami. Wiem natomiast ,że prokurator wkracza (pewnie nie zawsze) , gdy jest podejrzenie naruszenia/ złamania (czy jak to się fachowo nazywa) prawa. O takich sprawach związanych z "nazewnictwem" podyskutuj z fachowcami od prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: egzekucja prawa to "działalność hieny" ? 20.08.09, 12:04 remik.bz napisał: > Nie wiem. Nie jestem prawnikiem. To szkoda, może ktoś inny wie? Bo ta sprawa wydaje mi się kluczowa w tym przypadku. > Nie wiem również ,czy prokurator zajmuje sie wyłącznie > przestępstwami. To akurat wiem. Nie tylko. > Wiem natomiast ,że prokurator wkracza (pewnie nie zawsze) , gdy > jest podejrzenie naruszenia/ złamania (czy jak to się fachowo > nazywa) prawa. Nie zawsze. W niektórych kategoriach (nazwijmy to umownie) naruszenia/ złamania prawa palcem nie kiwnie bez wyraźnej inicjatywy tzw. pokrzywdzonego. > O takich sprawach związanych z "nazewnictwem" podyskutuj z > fachowcami od prawa. Mam nadzieję, że jacyś się tu pałętają. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: egzekucja prawa to "działalność hieny" ? 20.08.09, 13:05 Cześć Jacqu, Tu masz wykładnię. Żeby było bardziej wiarygodnie - od przeciwników lustracji. www.racjonalista.pl/kk.php/s,5355 pzdr. A. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: egzekucja prawa to "działalność hieny" ? 20.08.09, 13:31 alfalfa napisał: > Cześć Jacqu,... Cześć, alfalfa. Dzięki za interesujący link. Wynika z materiału, że tzw. "kłamstwo lustracyjne" przestępstwem jednak nie jest. A właśnie to wydawało mi się kluczowe, bo remik był łaskaw wspomnieć o "ludziach podejrzanych o dokonanie przestępstwa". Z artykułu wynika, że wymieniony prokurator był tzw. nikim i że można domniemywać, że tzw. kłamcą lustracyjnym był. Zastanowiło mnie, jaka jest korelacja kłamca lustracyjny <=> przestępca nie z punktu widzenia czyjejś opinii (bo że dla wielu jest to tożsame to fakt), ale z punktu widzenia formalno-prawnego. Z tego, co mi wiadomo, to na dzień dzisiejszy ani - bycie funkcjonariuszem służb PRL, ani - bycie agenturą ww. służb przestępstwem nie jest, i tak raczej (z wielu względów zresztą) pozostanie. Z penalizacją kłamstwa lustracyjnego jest ciut inaczej i ustawodawca w zasadzie nie miałby z tym problemu, choć oczywiście są wątpliwości. Są różne firmy, które wymagają złożenia oświadczeń "o moralności" (np. banki) od swoich pracowników, ale tu ustawodawca akurat postanowił jak postanowił. Oczywiście prokuratura IPN-u zajmuje się ściganiem także i przestępstw (co mnie trochę dziwi, bo stanowi jakieś wotum nieufności dla "pospolitej" prokuratury i swoiste wywyższenie "swoich" {czytaj: słusznych politycznie} stworzonych do "wyższych celów"), ale w świetle tego, że kłamstwo l. przestępstwem nie jest, to prokuratura IPN osobnikowi, który skłamał lustracyjnie, a który nie ubiega się o stołki wymienione w ustawie, może dokładnie skoczyć tam, gdzie go może pocałować. pozdro, j. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Prawnicze dzielenie włosa na czworo... 20.08.09, 14:23 Fakt czy kłamstwo lustracyjne w sensie nazewnictwa prawniczego jest czy nie jest przestępstwem nie ma wiekszego znaczenia dla statystycznego Polaka-szaraka. Taki statystyczny po prostu wię ,ze prawdopodobnie ktoś "sklamał" a kłamstwo to coś nagannego. Ludzie kłamia wielu przypadkach. Czasami pewnie w sensie prawnym jest to przestępstwo , czasami nie. Niektórzy klamia jako swiadkowie przed sądem, inni wypełniając roczne PiT-y jeszcze inni starając się o kredyt, inni w CV starając się o pracę.Które z tych kłamst jest przestępstwem a które nie- to problem prawników. Dla mnie sam fakt "kłamstwa" jest złem i niewiele mnie obchodzi czy to jest przestępstwo czy jakies naduzycie , czy jak to się tam nazywa (wystepek może wykroczenie) Sorry , ale Twój komentarz troche mi przypomina niedawną wypowiedź mojego kolegi - drogowca. Gdy stwierdziłem ,ze "na tym mostku w asfalcie są paskudne dziury" poprawił mnie: "to nie jest mostek tylko przepust i nie asfalt tylko asfaltobeton" Pewnie miał rację . To nie zmieniło faktu ,że dziury ( i kłamstwo) były. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrvs Re: Cud, że takie mściwe hieny jak wy... 20.08.09, 09:37 jakie hieny? jeśli przestępca nie zostanie ukarany, przekaz jest jasny, wszyscy inni moga bezkarnie robić podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Cud, że takie mściwe hieny jak wy... 20.08.09, 09:42 piotrvs napisał: > jakie hieny? jeśli przestępca nie zostanie ukarany, przekaz jest > jasny, wszyscy inni moga bezkarnie robić podobnie. Odpowiedziałem tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,902,99204507,99208036,Re_egzekucja_prawa_to_dzialalnosc_hieny_.html Odpowiedz Link Zgłoś
komtusz Przedawnienie 20.08.09, 10:47 Jeśli przestępstwo się nie przedawniło, obowiązkiem organów ścigania - w tym i IPN-u - jest dochodzenie i przedstawienie AO przed sądem. Jeśli przestępstwo popełni 82-latek to też należy go ścigać. Ostatnio odnaleziono jakiegoś strażnika obozu koncentracyjnego i GW strasznie się z tego powodu cieszyła, jak i jej wierni fani. Nikt wtedy nie pisał o wściekłych hienach. TO dopiero obłuda. Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: Przedawnienie 20.08.09, 11:21 Nie chodzi o to, że ma 82lata, ale o to, że od 5 lat praktycznie jest warzywem. A w IPN grupka ludzi udaje, że prowadzi jakies sledztwo (może trzeba zgnoic też rodzinę?! - w tym ta firma jest niezła)i bierze za to dobrą kasę. A za wszystko płacą polscy podatnicy. Ja nie chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki l.o.r.t.e.a, ty jak zwykle nic nie kumasz 20.08.09, 12:28 Świetnie! Tylko widzisz (chociaż wątpię) - jest jeden problem. Prokurator nie zostanie ukarany, tak jak tego byś chciał, ponieważ leży w śpiączce. Cała sprawa zamienia się w farsę i ośmiesza lustrację, którą i tak już swego czasu ośmieszono aż zanadto. W dodatku marnują się publiczne pieniądze i czyjś czas. I to nie chodzi o to, czy ci żal tego prokuratora czy nie (chociaż oczywiście rozumiem tę prawdziwie katolicką postawę: "a dobrze mu tak!") i nie chodzi o to, czy wzrusza cię ta historia czy nie. I nie chodzi już nawet o to, że sparaliżowany człowiek nie ma szans na obronę. Chodzi o to, że nie widzisz tego, że ktoś z IPN-u nieźle robi takich jak ty w balona - pozoruje działania, nie zajmuje się trudniejszymi sprawami, w których np. trzeba sobie zadać trud i wysłuchać racji drugiej strony, jakiekolwiek by one nie były. IPN po raz kolejny urządza igrzyska dla ciemnego luda. Po niektórych reakcjach widać, że frekwencję na nich mają całkiem sporą. Szkoda tylko, że z moich podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Są w tej sprawei dwie płaszczyzny. 20.08.09, 15:41 Formalno prawna i moralna. Co do pierwszej, takie jest prawo. Koniec Kropka. Tego prawa nie wymyślono w IPN, to prawo ustalił Sejm, a IPN ma święty obowiązek je realizować. Ośmiesza się cyngiel z GW, który postanowił napisać trylionowy tekst z serii "dosolę IPN-owi i nadredaktor pogłaszcze mnie po główce", zatem w tekście usiłuje zwalić wszystko na IPN, nie zauważając że IPN tylko i wyłącznie pilnuje tu prawa. Czerwony prokurator żyje, że ma warzywo zamiast mózgu-jako komuch, zawsze tak miał, od urodzenia. Jezeli jego bliscy/cyngle z GW/ktokolwiek inny, uważa, że nie żyje, to niech się zrzeknie emerytury po nim; jest zapewne dość wysoka. Strona moralna jest taka, że, jak napisałem, nie żal mi sukinsyna ani trochę, ani żadnego innego czerwonego bandyty. Niech wiedzą że ramię sprawiedliwości dosięgnie ich nawet w śmierdzącym barłogu. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Jest w tej sprawie jedna płaszczyzna. 20.08.09, 23:17 > Co do pierwszej, takie jest prawo. Jedno pytanie, bez kontekstu, bo kontekst w jego przypadku nie jest ważny: czy w demokratycznym państwie do przyjęcia jest sytuacja, w której oskarżony nie może bronić się w swojej sprawie? TAK? NIE? Proszę, odważ się i odpowiedz na to pytanie. > Niech wiedzą że > ramię sprawiedliwości dosięgnie ich nawet w śmierdzącym barłogu. Nie dosięgnie z przyczyn formalnych. Dociera to do ciebie czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
evident a jak tam sprawa Kurtyki 'teczki za sex" 20.08.09, 08:15 zamieciona pod dywan ? Odpowiedz Link Zgłoś
o.b.laden Czy apelacja Mr. Szechtera w/s Tatusia została 20.08.09, 08:16 złożona? Odpowiedz Link Zgłoś
tanksztela Leży bez świadomości po udarze mózgu, a IPN i t... 20.08.09, 08:17 nie rozumiem, czemu do IPN ma się pretensje za przepisy stworzone przez wybrańców ludu? Czy to IPN tworzy przepisy (ustawy) czy sejm? Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-misio Tworki to nic w porównaniu z IPN 20.08.09, 08:18 czy IPN prowadzi lustrację w związku z Kryżem czerwonym prokuratorem PRL czy ma to gdzieś tylko dlatego ze przynależy do PiS i jest kumplem Kaczyńskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Trzymaj sie tematu artykułu 20.08.09, 08:22 czarny-misio napisał: > czy IPN prowadzi lustrację w związku z Kryżem czerwonym prokuratorem PRL czy > ma to gdzieś tylko dlatego ze przynależy do PiS i jest kumplem Kaczyńskiego? Artykuł nie jest o Kryżem , nie zmieniaj tematu dyskusji. A w opisywanej sprawie IPN prowadzi lustrację , bo takie mamy prawo Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-misio Artykuł je4stt o IPN 20.08.09, 09:05 a Kryże to czerwony prokurator, łapiesz to PiSbolszewiku? Odpowiedz Link Zgłoś
rotholc Re: Ad vocem 20.08.09, 09:07 czarny-misio napisał: > a Kryże to czerwony prokurator, łapiesz to PiSbolszewiku? Ale nie uważasz się za internetowego chama? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Gratuluje "kultury" osobistej 20.08.09, 09:10 czarny-misio napisał: > a Kryże to czerwony prokurator, łapiesz to PiSbolszewiku? Serdecznie dziękuje za poparcie mojej tezy (głoszonej na tym forum) ,że przeciwnicy PiS-u to na ogół prostactwo kulturalne inaczej, ze poprzez "dyskusje" rozumieja chamskie iwektywy pod adresem przeciwnika politycznego. Jeszcze raz dzieki za dostarczenie dowodu na taką tezę. Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Gratuluje "kultury" osobistej 20.08.09, 09:29 Cóż, może jego kultura pozostawia wiele do życzenia co nie zmienia faktu, że PiS to partia działająca na wzór PZPR co zresztą nie dziwi skoro budują ją tacy ludzie jak Kryże, który za komuny wsadzał opozycjonistów do więzienia :( Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Krzyze to kumowaty mlaskacza... 20.08.09, 09:35 NIE WOLNO GO RUSZAC , BO JESZCZE umrze. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Pewnie, ze udaje!! 20.08.09, 09:44 Ze wszystkiego mozna goscia wyleczyc. NIE TAKIE CUDA SA W POLSCE MOZLIWE.IPN to ma jednak klase!!! Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Jesli takie jest prawo , to w czym problem ? 20.08.09, 08:18 Nie bardzo rozumiem jakie sa intencje autora artykułu. Jesli takie mamy prawo ,ze umorzyć postepowanie mozna dopiero po smierci- to musimy tego prawa przestrzegać. Chyba GW nie sugeruje ,że powinnismy łamać prawo ? Jeśli natomiast GW uważa to prawo za złe , to brakuje mi jakiegoś "podsumowania" artykułu , jakiegoś apelu do Sejmu np , aby to prawo zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
o.b.laden Re: Jesli takie jest prawo , to w czym problem ? 20.08.09, 08:21 > Nie bardzo rozumiem jakie sa intencje autora artykułu. zdyskredytować IPN Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Jesli takie jest prawo , to w czym problem ? 20.08.09, 08:24 o.b.laden napisała: > > Nie bardzo rozumiem jakie sa intencje autora artykułu. > > zdyskredytować IPN To chyba tylko w oczach "myślących inaczej". Jak na razie to autor dyskredytuje siebie i GW sugerujac ,ze IPN jest "be" , bo trzyma się prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
o.b.laden Re: Jesli takie jest prawo , to w czym problem ? 20.08.09, 08:29 > To chyba tylko w oczach "myślących inaczej". a to większość czytelników Gazowni... akurat gazeta dla ludzi którzy chcą być zwolnieni z myślenia Warszawska prokuratura badająca okoliczności wypadku samochodowego z udziałem Macieja Zientarskiego zawiesiła śledztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Epatowac swoim "humanizmem" za piec groszy 20.08.09, 08:27 Swoim milosiernym "humanizmem" tak by moc wykorzystac "chrzescijanskie" wartosci we wlasnych propagandowych celach. Re: Jesli takie jest prawo , to w czym problem ? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Sugerujesz, że nalkeży lamac prawo ? 20.08.09, 08:35 1stanczyk napisał: > Swoim milosiernym "humanizmem" tak by moc wykorzystac "chrzescijanskie" wartosc > i > we wlasnych propagandowych celach. > > Re: Jesli takie jest prawo , to w czym problem ? Nie bardzo Cie rozumiem. Wyrażaj się jasniej. Czy sugerujesz ,ze powinno się łamać prawo w imie wyznawanych przez siebie wartości ? Odpowiedz Link Zgłoś
bohdanek-net Leży bez świadomości.... 20.08.09, 08:19 A polski urzędnik chodzi bez świadomości.Posłuszni bezmyślni czynownicy gotowi na każde świństwo dla kariery. Odpowiedz Link Zgłoś
protomek77 To jeszcze nic taki Szymon Wiesenthal to i... 20.08.09, 08:30 ...100 latków sćigał Odpowiedz Link Zgłoś
cameel28 Re: bo IPN to jak NKWD czy gestapo 20.08.09, 08:25 Jureczku, czy zdajesz sobie sprawę z bezmiaru debilizmu twojego wpisu? Odpowiedz Link Zgłoś
o.b.laden Re: bo IPN to jak NKWD czy gestapo 20.08.09, 08:27 zapewnie nie > Jureczku, czy zdajesz sobie sprawę z bezmiaru debilizmu twojego wpisu? Odpowiedz Link Zgłoś
0skar Re: bo IPN to jak NKWD czy gestapo 20.08.09, 09:41 Nie sądzę. Ma być po linii, wszelkie własne przemyslenia są niewskazane. Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 bo Gazeta Wyborcza to jak NKWD czy gestapo 20.08.09, 08:46 nie odpusci IPN-wi IPN robi kupę dobrej roboty tworząc dokumentację historyczną. Ale Wyborcza nie pisze o tym tylko czepia się co chwilę. Środowisko Wyborczej nie przebacza nigdy no chyba że takiemu Wałęsie kiedy jest potrzebny do pałowania aktualnych przeciwników Odpowiedz Link Zgłoś
koszmarekopalek a co to ma do rzeczy? 20.08.09, 08:22 jakąś taką dziwną amnezję wykazuje pomroczna co się działo w PRL. do dziś zbrodniarze nie są rozliczeni między innymi dzięki właśnie takiej postawie: oni go ścigają a ten umiera! żadna zbrodnia PRLu do dziś nie została osądzona należycie. polecam poczytać polactwo Rafała Ziemkiewicza. jeszcze jest czas na naprawę błędów i nie pisanie tego typu idiotycznych artykułów w wybiórczej! Odpowiedz Link Zgłoś
gh83 Re: a co to ma do rzeczy? 20.08.09, 08:31 Ziemkiewicz? Mówimy o tym pisarzu science-fiction? Czytałem, polecam. Gośc ma niesamowitą wyobraźnię - "Pieprzony los Kataryniarza", "Polactwo", "Michnikowszczyzna", klasyka fikcji. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_defekator Czerwone esbeckie bydło... 20.08.09, 08:58 ...chce mieć usprawiedliwienie ze względu na wiek i zdrowie. Jeśli zawinił, śmieć powinien być osądzony i skazany, nawet gdyby miał 110 lat i alzheimera. Czy w przypadku skazania w ubiegłym miesiącu przez włoski sąd za ludobójstwo 90-letniego ss-mana były jakieś okoliczności łagodzące. CAŁA WINA za brak rozliczeń czerwonego bydła leży po stronie komunistycznego sojusznika szechtera. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Zgadzam sie ... 20.08.09, 09:39 taki zawsze moze z grobu wstac, zapewniaja to sukienkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
qazokm Leży bez świadomości po udarze mózgu, a IPN i t... 20.08.09, 08:23 Co tak go bronicie? Dlaczego kłamał? Może udaru dostał ze strachu? Nie ma innych ważnych spraw tylko szukanie taniej sensacji? Odpowiedz Link Zgłoś
wykidajlo2 Re: Leży bez świadomości po udarze mózgu, a IPN i 20.08.09, 10:28 No a może Ciebie zapytają za 30 lat, czy donosiłeś. Zapewne odpowiesz zgodnie z prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
o.b.laden [...] 20.08.09, 08:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zygmak Leży bez świadomości po udarze mózgu, a IPN i t... 20.08.09, 08:38 ,,,i o czym tutaj dysusja??o glupocie [rac.IPN mysla ze im w niebie zapisza jakas nagrode,,hehe przel;icza sie co najwyZej dostana sie do przedsionka jako palacze CO,,,,zycze im tego,,,i oby ich krewnych tez kiedys scigana w zyciu pozagrobowym serdecznie pozdrawiam zatrudnionych tam prac.naukowych??? Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.gjanka Leży bez świadomości po udarze mózgu, a IPN i t... 20.08.09, 08:44 Gdyby umorzyli, tytuł w Wyborczej "Prokurator się rozchorował, a koledzy szybko umorzyli jego sprawę" Niestety takie mamy prawo, a wymyślili je posłowie wiec gazeto zwróć się raczej z petycją do większości koalicyjnej z propozycją zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
o.b.laden Re: Leży bez świadomości po udarze mózgu, a IPN i 20.08.09, 08:49 > Niestety takie mamy prawo dlaczego niestety, prawo jest OK. Alternatywą komisje lekarskie, apelacje itp... Tak jest taniej Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Re: Leży bez świadomości po udarze mózgu, a IPN i 20.08.09, 09:02 Trafiłes w sedno. Gazeta olewa prawo gdy bierze na cel np. taki IPN a czytelnicy nie tak inteligentni jak ty co robia na to? Ano olewaja prawo ujadając Odpowiedz Link Zgłoś
ernestblekitny Leży bez świadomości po udarze mózgu, a IPN i t... 20.08.09, 08:45 szkoda że solidność dziennikarska nie nakazała przedstawić co zarzuca IPN owemu prokuratorowi... Odpowiedz Link Zgłoś
juszatek Leży bez świadomości po udarze mózgu, a IPN i t... 20.08.09, 08:47 GW to już naprawdę nie ma o czym pisać, jakby chodziło jakiegoś kolesia np. z Jedwabnego to by mu nie odpuściła Wybiórcza, nawet jakby był totalnym warzywem... To po pierwsze. A po drugie, jak kilku przedmówców słusznie zauważyło, prawo jest takie i IPN nie ma tu nic do gadania. Odpowiedz Link Zgłoś
domektomek Działania ku pamięci. 20.08.09, 08:50 IPN prowadzi śledztwo ,aby prawda historyczna wyszła na jaw i była zapamiętana przez społeczeństwo.I wcale tu nie chodzi o oskarżanie umierającego człowieka.Zresztą humanitaryzm / a może panujący w nim agenturyzm / IPN powoduje iż żaden z socjalistycznych zbrodniarzy- prominentów nie został jeszcze oskarżony.Młodzi nie pamiętają dobrodziejstw socjalizmu, a jak widać z wpisów sporo tych co pamięta stara się socjalistyczne zbrodnie bagatelizować.Moim zdaniem IPN działa głównie " ku pamięci". Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Działania ku pamięci. 20.08.09, 09:44 O jakiej prawdzie historycznej mówisz ? Z artykułu wynika, że złożył nieprawdziwe oświadczenie, przy czym to, czy ono rzeczywiście jest nieprawdziwe ma ustalić postępowanie. Problem w tym , że sam fakt podjęcia takiego postępowania prowadzi jedynie do ustalenia , czy prokurator skłamał czy też nie. Ja nie życzę sobie, aby pieniądze z moich podatków marnowane były na prowadzenie przez lata postępowania ( etaty, wyjazdy w teren, delegacje, materiały biurowe itd) tylko po to, aby ustalić czy ten Pan skłamał czy nie. Niech osoby przez niego pokrzywdzone( jeśli takowe są) wystąpią do sądu przeciwko niemu, bo to , czy on skłamał w oświadczeniu nie ma żadnego praktycznego znaczenia a jedynie niszczy psychicznie ludzi poprzez ich naznaczanie. Niech Ci, co to postepowanie prowadzą oświadczą, że nigdy w życiu nie skłamali, wtady zobaczymy, ilu "świętych" jest w tym kraju. Tfu...... Odpowiedz Link Zgłoś
domektomek Re: Działania ku pamięci. 20.08.09, 11:45 Skoro prokurator złożył fałszywe oświadczenie lustracyjne oznacza że pracował zawodowo po złożeniu owego oświadczenia.IPN ma inne dane.Ten człowiek mógł się wycofać z życia publicznego,ale nie chciał. Więc IPN prowadzi dochodzenie ,czy nie ma fałszywych danych w swoim archiwum. A co do ewentualnego procesu z oskarżenia cywilnego,to uważam że w takich przypadkach skuteczniejsze jest oskarżenie publiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Działania ku pamięci. 20.08.09, 11:56 domektomek napisał: > Skoro prokurator złożył fałszywe oświadczenie lustracyjne oznacza > że pracował zawodowo po złożeniu owego oświadczenia. Właśnie! Skoro złożył fałszywe, to pracował bezprawnie. Pracując podejmował jakieś decyzje, oskarżał. Czy powinno się teraz wypuścić z pudła (za odszkodowaniem) tych wszystkich, których wsadził, kiedy nielegalnie był prokuratorem? Odpowiedz Link Zgłoś