Dodaj do ulubionych

Rosyjski wywiad wyda dokumenty o "sekretach pol...

25.08.09, 12:36
Okaże się że to my napadliśmy na ZSRR
Obserwuj wątek
    • asmall4 Rosyjski wywiad wyda dokumenty o "sekretach pol... 25.08.09, 12:37
      Kacapstan dalej brnie w bagno kłamstw ...

Mają doświadczenie od 1917r.

Na szczęście propagandowe brednie i wybielanie bandytów na Polaków już nie
      zadziałają :)
      • musiszsiezalogowac2 Czy opublikują także tożsame dokumenty rosyjskie z 25.08.09, 13:12
        tego okresu? Czy nie bardzo.
        • koham.mihnika.copyright dr Goebels przy rosyjskiej dezinformacji zagranicz 25.08.09, 14:07
          nej, to male, niewinne dziecko.
          Ci potrafia klamac i nachalnie i dlugo i bezczelnie.
          Co potwierdza tylko fakt, ze Rosja jest umoczona po uszy w zbrodni radzieckiej z
          17 wrzesnia 1939.
          Moze ktos podpowie Putinowi, zeby "zachorowal" przed 1 wrzesnia?
          Jego pobyt w Polsce w Gdansku niczemu dobremu nie sluzy.
          Zaproszenie NIGDY nie powinno opuscic polskiego MSZ.
          • maaac Re: dr Goebels przy rosyjskiej dezinformacji zagr 25.08.09, 15:25
            > Jego pobyt w Polsce w Gdansku niczemu dobremu nie sluzy.
            > Zaproszenie NIGDY nie powinno opuscic polskiego MSZ.
            I błąd. To było genialne posunięcie. Dla tego my sobie możemy
            teraz grzecznie i cichutko czekać, a to Kreml popada w coraz większą
            paranoję.
            Jeszcze parę takich "genialnych publikacji", a nikt poza
            krańcowymi putinofilami (być może za ruble) nie będzie im wierzył. Na
            tym właśnie polega mądra polityka, a nie na tym by to Rosja (jak za
            czasów "polityki" Kaczyńskiego i Fotygi) mogła nas przedstawiać jako
            tych niezrównoważonych.
            • eddiemaxfaktor Re: dr Goebels przy rosyjskiej dezinformacji zagr 25.08.09, 19:11
              rzeczywiscie posuniecie jak najbardziej 'genialne' ale nie dzielmy skory na
              niedzwiedziu.
              genialnosc oglosimy po blyskotliwych wypowiedziach i cietych ripostach na gali

mnie np. zastanawia w ktorym rzedzie putin bedzie z angelika siedzial?
              • maaac Re: dr Goebels przy rosyjskiej dezinformacji zagr 25.08.09, 21:20
                > mnie np. zastanawia w ktorym rzedzie putin bedzie z angelika
                > siedzial?
                A co to ma do rzeczy?

> rzeczywiscie posuniecie jak najbardziej 'genialne' ale nie dzielmy
                > skory na niedzwiedziu.
                > genialnosc oglosimy po blyskotliwych wypowiedziach i cietych
                > ripostach na gali
                Już się wiją i głupoty p***ą, więc dobrze jest. Na gali zaś trzeba
                by grzecznym i nie reagować na zaczepki, a tym bardziej samemu
                głupot nie gadać. Nawet jak się ma rację. Mam nadzieję, że żona
                naszego prezydenta przećwiczy kopanie go po kostkach by znów z
                niego "kultura" nie wyszła.
                • eddiemaxfaktor Re: dr Goebels przy rosyjskiej dezinformacji zagr 25.08.09, 23:24
                  zona prezydenta albo premiera przyjdzie w kolorowej koszulce 'kiss me'
                  a prezio putin poszczuje swoja suka ta 2 co sie ladnie ubierze albo andzelike

> > mnie np. zastanawia w ktorym rzedzie putin bedzie z angelika
                  > > siedzial?
                  > A co to ma do rzeczy?
                  to byl reotyrycZny zart dot. pamietnych obchodow w moskwie i medialnej wojny o
                  stolki
    • l.o.r.t.e.a Rosyjski wywiad powtórzy kłamstwa Grossa, Bikont, 25.08.09, 12:39
      Janion i reszty gazetowych ekspertów, co to oskarżają Polaków o
      wszystko.
      • ffamousffatman Re: Rosyjski wywiad powtórzy kłamstwa Grossa, Bik 25.08.09, 15:56
        l.o.r.t.e.a napisał: "Janion i reszty gazetowych ekspertów, co to oskarżają
        Polaków o wszystko."

A COŚ NA TEMAT MASZ DO NAPISANIA?
        • eddiemaxfaktor Re: Rosyjski wywiad powtórzy kłamstwa Grossa, Bik 25.08.09, 19:07
          1. co ty masz do powiedzenia na temat?
          2. nie wiesz ze to brak kultury z caps lokiem pisac?
          • maaac Re: Rosyjski wywiad powtórzy kłamstwa Grossa, Bik 25.08.09, 21:26
            Na temat lornety i jego antygazetowych fobii można długo. Prościej
            pogrzeb sobie po forum i jego wypowiedziach. Zobacz nawet tu nie
            jest dla niego ważne co Kreml znów wymyśla ale by GW kopnąć.

Należy też pamiętać, że największe kłamstwa Kremla nie spowodują
            tego, że z nas zrobią się aniołki. Swoje za uszami mamy. Tyle że NIE
            TO, o co nas oskarża Kreml, no i oni ostatni są by nas za coś
            osądzać.
    • peterliberty Odwołajmy zaproszenie dla Putina 25.08.09, 12:39
      Natychmiast!
      liberalnydemokrata.blox.pl/
      • bomamcoco Przecież o to właśnie mu chodzi! 25.08.09, 13:11
        Żeby odwołać zaproszenie,wtedy będzie mógł wrzasnąć na cały świat,że Paliaki znowu odrzucają dłoń wyciągniętą do zgody,chcą wymóc odszkodowania,albo domagają się Kresów Wschodnich...,przeciwniePrzytrzymać chama za łeb i prosto w mordę wykrzyczeć mu,jaką jest gnidą!I to tak,żeby cały Świat to widział.
        • babcia.klozetova Re: Przecież o to właśnie mu chodzi! 25.08.09, 14:57
          bomamcoco napisał:

> Żeby odwołać zaproszenie,wtedy będzie mógł wrzasnąć na cały świat,że Paliaki zn
          > owu odrzucają dłoń wyciągniętą do zgody,chcą wymóc odszkodowania,albo domagają
          > się Kresów Wschodnich...,przeciwniePrzytrzymać chama za łeb i prosto w mordę
          > wykrzyczeć mu,jaką jest gnidą!I to tak,żeby cały Świat to widział.

Dokładnie TAK! Jemu chodzi, by sprowokować ostrą reakcję z naszej strony - wtedy
          będzie mógł przyjąć pozycję męczennika: "Ja chciałem ugody, a Polacy mają to w
          doopie i pyskują, nie wiadomo o co; jak w 1939 roku"
          • az100 Re: Przecież o to właśnie mu chodzi! 25.08.09, 18:01
            babcia.klozetova napisała:

> bomamcoco napisał:
            >
            > > Żeby odwołać zaproszenie,wtedy będzie mógł wrzasnąć na cały świat,że Pali
            > aki zn
            > > owu odrzucają dłoń wyciągniętą do zgody,chcą wymóc odszkodowania,albo dom
            > agają
            > > się Kresów Wschodnich...,przeciwniePrzytrzymać chama za łeb i prosto w
            > mordę
            > > wykrzyczeć mu,jaką jest gnidą!I to tak,żeby cały Świat to widział.

>
            > Dokładnie TAK! Jemu chodzi, by sprowokować ostrą reakcję z naszej strony - wted
            > y
            > będzie mógł przyjąć pozycję męczennika: "Ja chciałem ugody, a Polacy mają to w
            > doopie i pyskują, nie wiadomo o co; jak w 1939 roku"
            >

Jedno małe ale. Czy nie byłoby to zbyt proste? Jestem pewien, że rosyjskie
            służby przygotowały już jakąś mocniejszą prowokację na wypadek gdyby Tusk okazał
            się rozsądniejszy od Kaczyńskiego i nie dał się podpuścić jakiemuś filmikowi.
    • podkanclerzy jakbym mógł wybrać sąsiadów to wybrałbym.... 25.08.09, 12:39
      Grenlandię,Sarawak,Chile i Antarktydę...no może jeszcze Księżyc.
      • red.ken Re: sprzedawajcie to w polsce ! 25.08.09, 12:43

jeszcze nie tak dawno gdyby nie swietny pisarz gross polaczki nadal by
        twierdzili ze od nich ani wlos zydowi z glowy nie spadl. trzeba ujawnic sekrety
        polityki polskich faszystow sprzed wojny.
        • mseth Re: sprzedawajcie to w polsce ! 25.08.09, 12:47
          > jeszcze nie tak dawno gdyby nie swietny pisarz gross polaczki nadal by
          > twierdzili ze od nich ani wlos zydowi z glowy nie spadl. trzeba ujawnic sekrety
          > polityki polskich faszystow sprzed wojny.

... jak również żydowskich zbrodniarzy komunistycznych po wojnie
          • demolca Re: sprzedawajcie to w polsce ! 25.08.09, 13:17
            Oraz wyjaśnić skąd wzięło się pojęcie "żydokomuna"
          • anvill Re: sprzedawajcie to w polsce ! 25.08.09, 13:46
            Czyli Polacy-katolicy jak zwykle usprawiedliwieni :))) - zemślili
            się na polakach wyznania mojżeszowego kilkanaście lat przed tym jak
            starsi bracia w wierze wespół zespół z nimi zajęli miejsca w
            aparacie władzy komunistycznej...
            Jak się czyta wypowiedzi na forum to czasem wstyd być polakiem
            • perfect4u Re: sprzedawajcie to w polsce ! 25.08.09, 14:23
              anvill napisał:

> Czyli Polacy-katolicy jak zwykle usprawiedliwieni :))) - zemślili
              > się na polakach wyznania mojżeszowego kilkanaście lat przed tym jak
              > starsi bracia w wierze wespół zespół z nimi zajęli miejsca w
              > aparacie władzy komunistycznej...
              > Jak się czyta wypowiedzi na forum to czasem wstyd być polakiem
              A zbrodnie zydowskie nadal trwaja.Dzialania zydow w Palestynie i
              strefie Gazy nie roznia sie niczym od hitlerowcow i rosjan za
              Stalina.Czyzby tak bylo dlatego ze Izrael zostal stworzony przez
              zydow z Polski ?
            • mseth Re: sprzedawajcie to w polsce ! 25.08.09, 14:26
              > Czyli Polacy-katolicy jak zwykle usprawiedliwieni :))) - zemślili
              > się na polakach wyznania mojżeszowego kilkanaście lat przed tym jak
              > starsi bracia w wierze wespół zespół z nimi zajęli miejsca w
              > aparacie władzy komunistycznej...
              > Jak się czyta wypowiedzi na forum to czasem wstyd być polakiem

Czy ktoś tu cokolwiek usprawiedliwia??? W którym miejscu?
            • eddiemaxfaktor Re: sprzedawajcie to w polsce ! 25.08.09, 19:46
              nauka -ktora powinna sie przede wszystkim zajmowac tymi problemami- wypracowala
              pojecia skali kontekstu i takie tam. pomijajac fakt ze nei mozliwym jest
              sadzenie przeszlosci w oderwaniu od zasad aktualnych dla sadzonych wydarzen..
              niestety wspoczesny student boi sie pojec takich jak METODOLOGIA, czy DOWODZENIE
              [ba wiekszosc kadry sie tego boi]. co dopiero komentator forum gazeta peel
              polak-katolik to dla ciebie moher lub sarmata-satreapa hehe coz za splaszczajace
              mozg podejscie. ciekwae co bys mowil gdybys pochodzil z rodziny ukrainsko
              polskiej.. i to pojecie wstydu wynikajace z lichych przeslanek.. przeciez masz
              jakies kompleksy [mimo ze wmaiwasz je innym], porownywalne z ostanimi co gasza
              swiatlo z czasow kampani tuskiego.
              wstyd bedac osoba na poziomie wygadywac pewne rzeczy
              ps. pewnie jestes nowoczesnym liberalem et cetera ale mohery do piachu [notabene
              ja za pisem nie glosowalem, prosze bez takich insynuacyj]

a co do omowianych problemow: tylko wnikliwa analiza potwierdzi incydentalnosc
              dobrej woli totalitaryzmow czy leniwych, obnazajacych slabosci i
              krotkowzrocznych dzialan mocarstw zachodnich oraz incydentalnosc pewnych
              negatywnych zjawisk wywlekanych przy tej okazji.
              wojna jest czescia dyplomacji -nie mozna o tym zapominac. tak jak komunizm czy
              zabory sa czescia nie tylko polskiej historii tylko tej jak najbardziej
              wspolczesnej. dla przykladu dzis trwa zimna wojna surowcowa z podszewka
              propagandowa.. a jak to dzizys mawial nie wazne co do ust wkladasz -wazne co z
              nich wychodzi..
              polacy zawsze mieli problem z ustaleniem racji stanu i nie dziwi dziesiejsze
              maslo maslane i obrzucanie sie blotem na forach [o slowianach piasal w tym
              kontekscie pseudomaurycy] mimo systematycznego tepienia polskosci juz od.. ile
              to juz lat? inna sprawa ze tezy dmowskiego nie mialy bazy aby sie nadbudowac
              jednak to katole karza za mysli po rachubku sumienia -->a 'prawo' za czyny z
              domniemaniem niewinnosci
              i jeszcze watek syjonistyczny. problem zydowski nie zostal wymyslony przez
              hitlera oraz po krotkiej analizie zydowskich bajerek mozna dojsc do
              przedefiniowania pojecia rasizmu i zrozumienia kompleksow niemieckich zwiazanych
              z ich wyzszascia. niestety hegel sie klania co stanowi twardsza tame niz ta we
              wloclawku
          • lepian4 Re: sprzedawajcie to w polsce ! 25.08.09, 14:26
            Warto tez upublicznyic dzialanosc Nowej Jerozolimy, partyzantow
            zydowskich wspolpracujacych z Moskwa jeszcze podczas II wojny
            swiatowej. Ta wspolpraca tragicznie zakonczyla sie dla polskiej
            ludnosci cywilnej. To tym bardziej boli, gdy wezmie sie pod uwage,
            ze niektorych "partyzantow" wyzwolilo polskie podziemie.
        • duziabuzia znasz mnie już kagebiaku ?wiesz że was lubię... 25.08.09, 12:52
          ponad milion obywateli Rosji Radzieckiej walcyło po stronie Hitlera.
          ROA , RONA i inne Bandyckie dywizje i brygady SS.
          Dodaj do tego oprawców z NKWD z zakrwawionymi rękami..
          • kolorittan Re: znasz mnie już kagebiaku ?wiesz że was lubię. 25.08.09, 13:07
            duziabuzia napisała: > ponad milion obywateli
            > Rosji Radzieckiej walcyło po stronie Hitlera.
            > ROA , RONA i inne Bandyckie dywizje i brygady SS.
            > Dodaj do tego oprawców z NKWD z zakrwawionymi rękami..

Zgadza sie - w ZSRR było sporo faszystów - jako dowód
            można podać Benderowców, Estończyków, Łotyszy...
            Komuchów było jeszcze więcej.
            A co - wśród polaczków nie było faszystów i komuchów ?
            Przecież do teraz nadaljest waspełno !!!
            Taki z was niewinny szlachetny narodek ?
            • afiag Re: znasz mnie już kagebiaku ?wiesz że was lubię. 25.08.09, 13:09
              a ty z jakiego szlachetnego narodu pochodzisz? świetnie piszesz po
              polsku. po co ci taki ch...wy język polaczków - narodu nazistów i
              antysemitów. nie mogłeś się się chińskiego nauczyć?
              • kolorittan Re: znasz mnie już kagebiaku ?wiesz że was lubię. 25.08.09, 13:13
                afiag napisał: > a ty z jakiego szlachetnego narodu
                > pochodzisz? świetnie piszesz po polsku. po co ci
                > taki ch...wy język polaczków - narodu nazistów i
                > antysemitów. nie mogłeś się się chińskiego nauczyć?

Po co mi chiński ? Chcę rozumieć co o mnie wróg mowi.
                • zigzaur Re: znasz mnie już kagebiaku ?wiesz że was lubię. 25.08.09, 13:16
                  Chiński to ci się przyda do słuchania rozkazów.
                  • meerkat1 Re: yczuc sie chinskiego, polaczki 25.08.09, 15:29
                    Sadze ,ze Pekin ujawni relewantne dokumenty, kiedy tereny na wschod
                    od Uralu staną sie Rosyjską Autonomiczną Repuliką ChRL.

[własnie IJA 40ta rocznica rosyjsko-chinskich starc nad Ussuri]
                    ---------------------------------------------------------------------
                    POLSKO-CHINSKA GRANICA NA URALU - GRANICĄ POKOJU!
                • gormar7796 Re: znasz mnie już kagebiaku ?wiesz że was lubię. 25.08.09, 13:29
                  Kolorittan, zauważ, że prawi nikt z Polaków nie odnosi się do Rosjan jako wrogów.
                  No chyba, że zechcecie nas zaatakować (nie tylko militarnie).
                  • gormar7796 Re: znasz mnie już kagebiaku ?wiesz że was lubię. 25.08.09, 13:31
                    A i dopiszę jeszcze, że u Nas w szkołach praktycznie Rosyjskiego się nie uczy
                    (zamiast tego jest niemiecki, angielski i francuski).
                    Uspokoiło Ciebie to choć trochę? ;)
                    • kolorittan Re: znasz mnie już kagebiaku ?wiesz że was lubię. 25.08.09, 13:41
                      gormar7796 napisał:

> A i dopiszę jeszcze, że u Nas w szkołach praktycznie Rosyjskiego
                      się nie uczy
                      > (zamiast tego jest niemiecki, angielski i francuski).
                      > Uspokoiło Ciebie to choć trochę? ;)

Z ktorej strony wiatr zawieje...
                      Niedlugo bedziecie uczyć sie chińskiego
                      • gormar7796 Re: znasz mnie już kagebiaku ?wiesz że was lubię. 25.08.09, 14:02
                        Zobaczymy, kto pierwszy ;).
                        Poza tym ja chętnie nauczył bym się japońskiego, ale niestety nie mam jakichś szczególnych zdolności lingwistycznych.
                      • mario-radyja oczywiście 25.08.09, 14:08
                        > Niedlugo bedziecie uczyć sie chińskiego

zamieszki na granicy polsko-chińskiej, lol.
                      • szefunio1 Re: znasz mnie już kagebiaku ?wiesz że was lubię. 25.08.09, 15:12
                        > Z ktorej strony wiatr zawieje...
                        > Niedlugo bedziecie uczyć sie chińskiego

Pewnie tak, w końcu język sąsiedniego kraju warto będzie znać.
                        Łatwiej będzie się wtedy dogadać gdy dojdzie np. do zamieszek na
                        granicy polsko-chińskiej.
                  • kolorittan Re: znasz mnie już kagebiaku ?wiesz że was lubię. 25.08.09, 13:40
                    gormar7796 napisał: > Kolorittan, zauważ, że prawi nikt
                    > z Polaków nie odnosi się do Rosjan jako wrogów.
                    > No chyba, że zechcecie nas zaatakować (nie tylko militarnie).

No co ty ? To ja codziennie mam halucynacje ? Zigheilzaur
                    też jest wytworem mojej wyobraźni ? Wasz prezydent
                    przeznaczył jedną trzecia swojej mowy przedwyborczej
                    antyrosyjskim wypowiedziom i trafil w sedno - wybraliście go.
                    Jestescie rusofobami, antysemitami i faszystami.
                    • gormar7796 Re: znasz mnie już kagebiaku ?wiesz że was lubię. 25.08.09, 14:01
                      Ja akurat go nie wybierałem i nie zgadzam się z jego polityką.
                      Ale w odróżnieniu od Putina nie utrzyma się on na drugą kadencje, ani nie będzie szarą eminencją premiera ;).
                    • lepian4 Re: znasz mnie już kagebiaku ?wiesz że was lubię. 25.08.09, 14:29
                      Na twoje pocieszenie dodam, ze jego dziadek byl sowieckim oficerem.
                      Coz, tradycje pielegnowane sa zwykla z dziada pradziada.
                    • ffamousffatman Re: znasz mnie już kagebiaku ?wiesz że was lubię. 25.08.09, 16:45
                      @kolorittan:

Jeżeli uważacie, że do końca świata po jajcach mamy was całować za "wyzwolenie"
                      to tak, jesteśmy "rusofobami, antysemitami i faszystami" i mamy to w du..e.

Wybór prezydenta nie świadczy o powyższym, to tylko wypadek przy pracy. Zdarza
                      się w demokratycznych krajach.
                    • az100 Re: znasz mnie już kagebiaku ?wiesz że was lubię. 25.08.09, 18:16
                      kolorittan napisała:

> gormar7796 napisał: > Kolorittan, zauważ, że prawi nikt
                      > > z Polaków nie odnosi się do Rosjan jako wrogów.
                      > > No chyba, że zechcecie nas zaatakować (nie tylko militarnie).
                      >
                      > No co ty ? To ja codziennie mam halucynacje ? Zigheilzaur
                      > też jest wytworem mojej wyobraźni ? Wasz prezydent
                      > przeznaczył jedną trzecia swojej mowy przedwyborczej
                      > antyrosyjskim wypowiedziom i trafil w sedno - wybraliście go.
                      > Jestescie rusofobami, antysemitami i faszystami.

Jeżeli popatrzeć na oceny Niemców i Rosjan przez Polaków to jeszcze kilka lat
                      temu Niemcy byli postrzegani jako wrogowie a państwo niemieckie jako państwo
                      przyjazne. Z Rosjanami było odwrotnie - Rosjan uważaliśmy za przyjaciół ale
                      Rosję za państwo wrogie.
                      Teraz chyba sytuacja się zmienia: Rosjan coraz częściej postrzegamy jak wrogów i
                      Rosję również. Działalność pana Putina, lub raczej towarzysza Putina jest w moim
                      odczuciu podstawową przyczyną tej zmiany.
                      A jeśli chodzi o Niemców to coraz mniej czujemy się przez nich zagrożeni -
                      zapewne dlatego, że coraz lepiej ich poznajemy.
                    • kij-w-mrowisko Re: znasz mnie już kagebiaku ?wiesz że was lubię. 25.08.09, 18:17
                      kolorittan napisała:

> gormar7796 napisał: > Kolorittan, zauważ, że prawi nikt
                      > > z Polaków nie odnosi się do Rosjan jako wrogów.
                      > > No chyba, że zechcecie nas zaatakować (nie tylko militarnie).
                      >
                      > No co ty ? To ja codziennie mam halucynacje ?

Mało dziwne po takiej ilości wódy.
                • bf109 Re: znasz mnie już kagebiaku ?wiesz że was lubię. 25.08.09, 14:07
                  Waszym wrogiem jest Polska i Gruzja, sojusznikiem Osetia i Nikaragua. Skoro sami
                  ustawiacie się między pionkami to nic dziwnego że inni traktują was jak pionka.
                  A co do struktury językowej to popatrz jak się ostatnio zmieniła granica na
                  waszym dalekim wschodzie i jaka narodowość napływa na waszą wymierającą Syberię.
                  Amen
                • ffamousffatman Re: znasz mnie już kagebiaku ?wiesz że was lubię. 25.08.09, 16:39
                  kolorittan napisała: "Po co mi chiński ?"

W Tomsku może się przydać, trzeba rozumieć, co do ciebie wróg w twoim własnym
                  kraju mówi.
            • des4 Re: znasz mnie już kagebiaku ?wiesz że was lubię. 25.08.09, 13:10
              tylko skąd ci faszyści Łotysze i Estończycy wzięli się w ZSRR
              kajtusiu???
              • asmall4 Re: znasz mnie już kagebiaku ?wiesz że was lubię. 25.08.09, 13:59
                Sami się wyhodowali z żarliwej miłości i wdzięczności do Sajuza ;)
            • ffamousffatman Re: znasz mnie już kagebiaku ?wiesz że was lubię. 25.08.09, 16:36
              @kolorittan:
              ROA, RONA, kozacy i inni to nie benderowcy-Łotysze-Estończycy a Russkije (nie
              Rossijanie).
              Cały czas lubicie pouczać innych a wasze szafy od trupów śmierdzące.
              Żeby to jeszcze styl jaki w tym pouczaniu był... Sowiety se kiedyś wymyśliły
              zaciemnić Katyń Chatyniem (szczególnie dla zachodniaków piszących Khatyn a
              mówiących Katyn) i tu też de dały. Białoruska sowieckq wioska wymordowana przez
              Niemców okazała się polską wioską na Mińszczyźnie wymordowaną przez rosyjski
              oddział pomocniczy policji na niemieckiej służbie i w niemieckich mundurach.

Jeszcze chcecie kogo oświecać z jego niegodziwości?
          • embart @duziabuzia 25.08.09, 14:49

> ponad milion obywateli Rosji Radzieckiej walczyło po stronie Hitlera.
            > ROA , RONA i inne Bandyckie dywizje i brygady SS.

tak, ale oni wiedzieli już co komuna w wersji Stalina i reszty dla nich oznacza
            (łagry/głód/masowe morderstwa). To była próba wyzwolenia się z bolszewizmu
            Polecam książkę Thorwald J., "Iluzja: żołnierze radzieccy w armii Hitlera"
        • gormar7796 Re: sprzedawajcie to w polsce ! 25.08.09, 13:03
          "Człowieku" chyba nie wiesz co to jest wojna i módl się abyś nigdy jej nie doświadczył. Giną nie tylko żołnierze, a może nawet przede wszystkim nie oni.

Niestety tak ludzka natura powoduje, że bici próbują znaleźć kozła ofiarnego i zwracają się przeciw słabszym od nich.
          A po wojnie ludzie próbują siebie wybielać i nie dotyczy to jedynie Polaków. Spójrz na Rosjan i Niemców. Ci pierwsi za wywołanie II Wojny Światowej obwiniają Polaków, a ci drudzy często piszą bzdurnie o "polskich" obozach zagłady żydów.

Już nawet nie chce mi się wspominać, że w Jedwabnem ludzie byli "zachęcani" do tak ohydnych czynów przez SS.
          • kolorittan Re: sprzedawajcie to w polsce ! 25.08.09, 13:10
            gormar7796 napisał: > Już nawet nie chce mi się
            > wspominać, że w Jedwabnem ludzie byli "zachęcani" do
            > tak ohydnych czynów przez SS.

Strasznie łatwo daliście się zachęcić.
            W Afganistanie i Iraku działacie równie gorliwie.
            • zigzaur Re: sprzedawajcie to w polsce ! 25.08.09, 13:15
              Trenujemy przed tłuczeniem was.
              Już nie będziecie mieć Niemców za sojusznika. Już nie będziecie dostawać
              amerykańskich tuszonek. Już Japonia wam nie odpuści. Już Turcja nie będzie
              neutralna. Już Finlandia nie da przesmyku w blokadzie.
              • gormar7796 Re: sprzedawajcie to w polsce ! 25.08.09, 13:18
                zigzaur, proszę cię nie zniżaj się do poziomu przedmówcy i nie odpowiadaj atakiem na atak.
                • zigzaur Re: sprzedawajcie to w polsce ! 25.08.09, 13:37
                  Mógłbym uczynić zadość tej prośbie, ale oni rozumieją tylko kopniaki.
              • kolorittan Re: sprzedawajcie to w polsce ! 25.08.09, 13:28
                zigheilzaur napisał: > Trenujemy przed tłuczeniem was.
                > Już nie będziecie mieć Niemców za sojusznika. Już
                > nie będziecie dostawać amerykańskich tuszonek. Już
                > Japonia wam nie odpuści. Już Turcja nie będzie
                > neutralna. Już Finlandia nie da przesmyku w blokadzie.

Oj rozmarzyłeś się faszystowski szakalu.
                Oberwiecie znowu jak w 1945-tym.
                Już pokazaliście na co was stać w 1938 i 1939.
                Chodz lepiej spotkamy sie w realu - zapoznam
                cię szakalu zmoimi czeczeńskimi kumplami.
                • gormar7796 Re: sprzedawajcie to w polsce ! 25.08.09, 13:32
                  Załatw sobie najpierw wizę, bo z takim nasteiwniem do Polaków to raczej nie masz
                  szans.
                • zigzaur Re: sprzedawajcie to w polsce ! 25.08.09, 13:38
                  A dlaczego w realu a nie tesco?

Kto oberwał w 1945? Japonia?

Ty nie masz żadnych kumpli ani przyjaciół.
                • wlodzimierz.ilicz Chorzy podjudzacze bynajmniej nie stanowią u 25.08.09, 14:08
                  nas większości.
                  To tylko typowa forumowa mierzwa, schowana za klawitura komputera,
                  wylewającą tu swoje żale za utraconą pod Lwowem krowiną.
                  W żadnym wypadku nie warto wdawać sie w nimi w dyskusję.
                  To mniejszość frustratów, chora na ksenofobię i nienawiść.
                  • bratni_strzal_w_potylice Re: Chorzy podjudzacze bynajmniej nie stanowią u 25.08.09, 14:50
                    wlodzimierz.ilicz napisał:
                    [...]
                    towarzyszu, nie pijcie tyle. Ograniczcie wodke, bo nie nadazamy z dostawa.
                  • meerkat1 Re: Chorzy podjudzacze z ZSRS bis 25.08.09, 15:41
                    <wlodzimierz.iljicz> nie chce zaakceptowac faktu, ze od wielu
                    dziesiatkow lat nie zyje, a Fiedieracji Rosyjskiej brak funduszy
                    nawet na dalsze balsamowanie jego rozkladającego sie coraz szybciej,
                    i cuchnącego coraz obrzydliwiej ścierwa.
                    ---------------------------------------------------------------------
                    WKRÓTCE DOGONIMY I PRZEGONIMY STANY ZJEDNOCZONE!
                    (Nikita S. Chruszczow -1962)
                • bratni_strzal_w_potylice Re: sprzedawajcie to w polsce ! 25.08.09, 14:49
                  kolorittan napisała:
                  > Oj rozmarzyłeś się faszystowski szakalu.
                  > Oberwiecie znowu jak w 1945-tym.
                  > Już pokazaliście na co was stać w 1938 i 1939.

wy tez towarzyszu pokazaliscie na co was stac mordujac i glodzac miliony obywateli ZSRR

> Chodz lepiej spotkamy sie w realu - zapoznam
                  > cię szakalu zmoimi czeczeńskimi kumplami.

Typowo kacapskie metody - dlatego kacapia to republika bananowa, bo ta mentalnosc jest w waszych zakutych kacapskich lbach. Byle debile jak powyzszy odstrzeliwuja zwyklych ludzi i nikt nic nie robi w tym panstwie bezprawia. Bandycka republika kacapska - hiv, gruzlica, aborcje, pijanstwo, bandytyzm i putinokracja. Wszystko przez takie mendy jak ta powyzej.
                • puch4cz Chyba śmieszna jesteś. 25.08.09, 16:27
                  Czeczeńscy kumple dymają ciebie i twoich kolegów w D... na każdym kroku, frajerze.
                • ffamousffatman Re: sprzedawajcie to w polsce ! 25.08.09, 17:17
                  kolorittan napisała: "Już pokazaliście na co was stać w 1938..."

A co było w 1938? Poza tym, że obywateli polskich było 35 mln. i z waszą pomocą
                  po raz drugi 40 lat później.

Off topic: Co to było z tymi obywatelami IIRP, Polakami, Żydami, Niemcami,
                  Ukraińcami, Azerami i innymi zawziętymi faszystami (dla wielu z nich IIRP nie
                  matką była macochą wyrodną), że jak im dowódca kazał za tą macochę walczyć, to
                  walczyli, niezależnie gdzie się aktualnie znajdowała i bez niebieskich portek
                  mierzących w plecy. W Iranie, Iraku, Palestynie, Syrii, Egipcie, na Malcie, w
                  północnej Afryce, we Włoszech, Francji, na Wyspach i na Atlantyku w konwoju do
                  Murmańska (zdechlibyście w 43 a nie wojnę wygrali gdyby nie norweskie,
                  holenderskie, greckie czy polskie statki z tuszonką, szermanami, sztudebakerami
                  i airkobrami).
              • edek47 Po co ta nienawisc? 25.08.09, 14:00
                Nienawisc jest slaboscia, przeszkadza logicznie myslec.
                • gormar7796 Re: Po co ta nienawisc? 25.08.09, 14:05
                  edek47 napisał:
                  > Nienawiść jest słabością, przeszkadza logicznie myśleć

Brawo.
                  Przepięknie napisałeś.
                  Forumowicze, proszę czytać i się do tego stosować :).
                  • koham.mihnika.copyright pewnie lepiej jest wypiac sie i dac wydymac jeszcz 25.08.09, 14:12
                    jescze raz?
                    To nie nienawisc, to prawo do powiedzenie zbrodniarzom, ze byli bandytami.
                    Masz jeszcze obiekcje?
                    Byli ci, ktorym strzelano w tyl glowy, oraz ci, ktorzy strzelali w tyl glowy.
                    Zadeklaruj sie, skad jestes?

gormar7796 napisał:

> edek47 napisał:
                    > > Nienawiść jest słabością, przeszkadza logicznie myśleć
                    >
                    > Brawo.
                    > Przepięknie napisałeś.
                    > Forumowicze, proszę czytać i się do tego stosować :).
                    • gormar7796 Re: pewnie lepiej jest wypiac sie i dac wydymac j 25.08.09, 14:23
                      Ja po prostu nie jestem zwolennikiem propagowania nienawiści do ludzi i narodów. Gdyż właśnie takie zachowania prowadzą do wojen.

A co do zbrodni wojennych to chyba nie chcesz mi powiedzieć, że wszyscy Rosjanie są odpowiedzialni za zbrodnie Katyńska, wywózki na sybir i inne zbrodnie okresu stalinowskiego.

Niestety, ale wielu z naszych (daleko)wschodnich sąsiadów mają mentalność podwładnych (niewolników), gdyż to pozwala im zrezygnować z trudów samodzielnego myślenia.
                    • pendrek_wyrzutek Znajdź Pan ich groby! 25.08.09, 15:15
                      koham.mihnika.copyright napisał:

> jescze raz?
                      > To nie nienawisc, to prawo do powiedzenie zbrodniarzom,
                      > ze byli bandytami.

Znajdź Pan ich groby i tam narzeka. Stalin zmarł już
                      dawno temu ale może Pan odwiedzić jego grób.
                      • ffamousffatman Re: Znajdź Pan ich groby! 25.08.09, 17:21
                        A po co ty chcesz niszczyć rzeźby?
                  • zigzaur Re: Po co ta nienawisc? 25.08.09, 14:22
                    Napisz to życzenie po rosyjsku. Może do kogoś trafi.
                    • gormar7796 Re: Po co ta nienawisc? 25.08.09, 14:27
                      zigzaur napisał:
                      > Napisz to życzenie po rosyjsku. Może do kogoś trafi.

Niestety nie znam ;(. Może to właśnie błąd ?
                      Czy pan kolorittan mógł by to przetłumaczyć ?
                    • edek47 Re: Po co ta nienawisc? 25.08.09, 14:29
                      Nie wierze , zeby wszyscy Rosjanie nienawidzili Polakow,a ze ich
                      batjuszki zawsze byli sku...synami, to nieszczescie tego narodu.
                      • szefunio1 Re: Po co ta nienawisc? 25.08.09, 15:40
                        > Nie wierze , zeby wszyscy Rosjanie nienawidzili Polakow...\

Bo i tak nie jest. Po prostu w Rosjanach tkwi głęboko zakorzenione
                        przekonanie, że państwo może być silne tylko wtedy, gdy na jego
                        czele stoją mordercy.
            • gormar7796 Re: sprzedawajcie to w polsce ! 25.08.09, 13:22
              Niestety, ale Polacy mają taki charakter, że czują się zobowiązani pomagać słabszym (niektórzy powiedzą, że wtrącają się ;]), czyli nie talibom nawet jeżeli nie mają do tego predyspozycji. Z tego powodu dają się czasami wmanipulować w nie do końca jasne przedsięwzięcia.
              • kolorittan Re: sprzedawajcie to w polsce ! 25.08.09, 13:34
                gormar7796 napisał: > Niestety, ale Polacy mają taki
                > charakter, że czują się zobowiązani pomagać słab
                > szym (niektórzy powiedzą, że wtrącają się ;]), czyli
                > nie talibom nawet jeżeli nie mają do tego predyspozycji.
                > Z tego powodu dają się czasami wmanipulować w ni
                > e do końca jasne przedsięwzięcia.

Poprostu jesteście obłudni prawie jak Żydzi.
                Kiedy was "wyzwalano" jako słabszych to co innego
                uważaliście na ten temat, niż kiedy sami teraz
                "wyzwalacie" jako przydupasy Amerykanów.
                Może obronicie słabszych Afgańczyków przed USA ?
                • gormar7796 Re: sprzedawajcie to w polsce ! 25.08.09, 14:10
                  Spokojnie, niedawno zakończyły się wybory w Afganistanie.
                  Zobaczymy co ludność zadecyduje.
                  Ale aby były one w miarę wolne nie mogą odbywać pod naciskiem ataków terrorystycznych. Po to właśnie udali się tam Polscy żołnierze zgodnie ze statutem NATO i ONZ.
                • edek47 [...] 25.08.09, 14:14
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • bratni_strzal_w_potylice Re: sprzedawajcie to w polsce ! 25.08.09, 14:52
                  kolorittan napisała:
                  [...stek bzdur...]
                  oj przesadziliscie towarzyszu z ta wodka
          • jmb2 Re: sprzedawajcie to w polsce ! 25.08.09, 18:16
            cyt. > w Jedwabnem ludzie (Polacy) byli "zachęcani" do tak ohydnych czynów
            przez SS <.

Może ktoś wyjaśni mi, czy się tak tamtejsi Żydzi "zasłużyli" dla Polaków w
            tamtych czasach, że taka ochydna "zacheta" ze strony SS w Jedwabnem miała
            szansę zadziałać?
            Czy to nie wskazuje na to, że potężne emocje targały mieszkańcami
            Jedwabnego?
            Gdzie są korzenie tego jak myślę wielopokoleniowego konfliktu pomiędzy
            Polakami a Żydami?
        • ffamousffatman Re: sprzedawajcie to w polsce ! 25.08.09, 16:26
          @red.ken:

Zakonotuj se, młoda komsomołko, że nie ma żadnych sekretów polityki sanacyjnych
          "faszystow" a pisarz Gross niczego nie odkrył a jedynie niektórym przypomniał.
          Wiele niegodziwości byli popełnili polscy obywatele prywatnie w czasie wojny a i
          polskie państwo przed i po. Tylko nigdy nie wpadli na pomysł wymordowania 20
          tys. jeńców. To takie "notabene". Nie liczę na przekonanie, bo mam częsty
          kontakt z potłuczoną wielkoruską psyche we Francji i wiem, że prawda wam do
          niczego nie potrzebna. Ot, chcielibyście aby was całować po jajcach do końca
          świata za "wyzwolenie". A paszli, k.j.t.n.m.!
      • ducks_arse Re: jakbym mógł wybrać sąsiadów to wybrałbym.... 25.08.09, 16:07
        podkanclerzy napisał:

> Grenlandię,Sarawak,Chile i Antarktydę...no może jeszcze Księżyc.
        Zapomniałeś PiSiorku o IV RP czyli Wolsce, to też kraj o podobnym
        potencjale politycznym.
        • podkanclerzy PO wmiestie z Putinam ? nu haroszyj drug... 25.08.09, 16:24
          można skazać maładiec..
    • jaro_ss Kto wygrał, to wygrał, Niemcy wygrały. 25.08.09, 12:42
      Biorąc pod uwagę sukces ekonomiczny, natomiast uwstecznienie cywilizacyjne
      wynikające ze zwycięstwa Armii Czerwonej - chyba jest faktem. Armia ta zresztą
      była wydatnie wspomagana Amerykańskim sprzętem

Nikt nie odbiera chwały i bohaterstwa prostych żołnierzy i tych oficerów
      Krasnej Armii, którzy byli żołnierzami a nie politycznie ukierunkowanymi
      propagandystami. Natomiast system komunistyczny był głupi i zbrodniczy w swoim
      radzieckim wydaniu - to suma faktów nie do przysłonienia
      • zigzaur Re: Kto wygrał, to wygrał, Niemcy wygrały. 25.08.09, 13:50
        Zaraz tam bohaterstwo!

Niewolnicy z kołchozów i łagrów pędzone przez oddziały zaporowe na niemieckie
        bunkry i okopy. Jak niewolnicy mogą przynieść wolność?
        • premier.z.krakowa macie też z kim dyskutować, z ruskimi 25.08.09, 14:10
          agentami i pożytecznymi idiotami.
          Czy wy na prawdę jesteście tak naiwni i myślicie że te wszystkie artykuły, programy, wypowiedzi, wpisy na forach to przypadek?
          Przecież dla średno rozgarniętego człowieka jasne jest że Rosja wróciła do swoich stalinowskich korzeni.
          Propaganda jak za czasów sowieckich.
          Kogo wy chcecie przekonać?
          Kremlowskich sługusów?
          Do tych zniewolonych umysłów nigdy prawda nie dotrze.
          Myślicie że ruscy przejrzą na oczy i przyznają się do
          - wymordowania kilkudziesięciu milionów ludzi,
          - mordowania swoich żołnierzy i strzelania im w plecy,
          - współpracy z Hitlerem,
          - wspomagania Wermachtu militarnie i surowcowo,
          - udostępniania portów wojskom Hitlera,
          - organizowaniu bankietów aby uczcić współpracę z nazistami,
          - mordowaniu setek tysięcy polaków,
          - grabieniu majątku,
          - gwałtów,
          - wywózek na sybir,
          - niszczeniu elit,
          - zniewalania narodów
          - więzienia i torturowania milionów
          - organizowania czystek
          - organizowana nagonek i szczucia
          itd.
          • zigzaur Re: macie też z kim dyskutować, z ruskimi 25.08.09, 14:24
            Podkreślić chciałbym, że nie było żadnych "stalinowskich korzeni". Stalinizm nie
            istniał jako odrębna ideologia tylko taktyka. Sam Stalin określał się jako
            kontynuator Lenina.

Zatem nie "stalinowskie" tylko "leninowskie". Nie "stalinizm" tylko "leninizm".
            • edek47 Leninizm to spaczony marksizm. 25.08.09, 14:41
              O ile marksizm zasluguje na miano filozofii, to leninizm mozna
              porownac z bredniami Adolfa Alojzowicza z 'Mein Kampf'.
              • zigzaur Re: Leninizm to spaczony marksizm. 25.08.09, 14:47
                Inaczej:

Leninizm to pierwsza próba zastosowania marksizmu w praktyce. Wyszło jak wyszło.
                • edek47 Re: Leninizm to spaczony marksizm. 25.08.09, 15:18
                  Ideologia, ktora proponowal ludziom Lenin ma niewiele wspolnego z
                  tym, o czym pisal Marks,ale raczej ze wspolnota pierwotna.Leninizm
                  to przede wszystkim WOJNA , zaglada i budowanie od nowa wszystkiego
                  na pustyni.O wiele glupszy od Karola Marxa byl Engels, bo pisal
                  idiotyzmy podobne jak pseudofilozof Lenin .
                  • embart @edek47 25.08.09, 16:19
                    oh really?
                    polecam niniejszy fragment:

"Jednakże w krajach najdalej w rozwoju zaawansowanych będą mogły na ogół znaleźć
                    powszechne
                    zastosowanie posunięcia następujące:
                    !!! 1. Wywłaszczenie własności ziemskiej i użycie renty gruntowej na wydatki
                    państwowe.
                    !!! 2. Wysoka progresja podatkowa.
                    !!! 3. Zniesienie prawa dziedziczenia.
                    !!! 4. Konfiskata własności wszystkich emigrantów i buntowników.
                    !!! 5. Scentralizowanie kredytu w rękach państwa poprzez bank narodowy o
                    kapitale państwowym i o wyłącznym monopolu.
                    !!! 6. Scentralizowanie środków transportu w rękach państwa.
                    7. Zwiększenie liczby fabryk państwowych, narzędzi produkcji, udostępnianie
                    gruntów do uprawy i ich melioracja według społecznego planu.
                    !!!! 8. Jednaki przymus pracy dla wszystkich, utworzenie armii przemysłowych,
                    zwłaszcza dla rolnictwa.
                    9. Zespolenie rolnictwa i przemysłu, działanie w kierunku stopniowego
                    usunięcia przeciwieństwa
                    między miastem a wsią.
                    10. Publiczne i bezpłatne wychowanie wszystkich dzieci. Zniesienie pracy
                    fabrycznej dzieci w jej dzisiejszej postaci. !!! Połączenie wychowania z
                    produkcją materialną itd. itd !!!

i jeszcze:
                    "W tym sensie komuniści mogą zawrzeć swą teorię w jednym zwrocie: zniesienie
                    własności prywatnej."

i dalej:
                    "Robotnicy nie mają ojczyzny. Nie można im odebrać tego, czego nie
                    mają. Wobec tego, że proletariat musi przede wszystkim zdobyć sobie
                    władzę polityczną, wznieść się do stanowiska klasy
                    narodowej, ukonstytuować się jako naród – jest sam jeszcze narodowy,
                    aczkolwiek bynajmniej nie w znaczeniu burżuazyjnym."

K.Marks i F.Engels
                    "Manifest Komunistyczny"
                    • ffamousffatman Re: @edek47 25.08.09, 17:27
                      @embart: A po co te "!!!" - tak ci się podoba 12h praca nieletnich w kopalniach
                      i przędzarniach?
                      • embart Re: @edek47 25.08.09, 17:52
                        nie, to żeby tym co nie chce się czytać całości cytatu wiedzieli jakie zmiany
                        chcą wywołać komuniści... na drodze do swojego celu (zresztą jeśli popatrzymy na
                        dzisiejszy świat, czyż część nie została wprowadzona?: wysoka progresywność
                        podatków, monopol banku centralnego na emisję pieniądza)

ale też wielu czytającym może umknąć fakt, że Marks i Engels piszą o potrzebnych
                        posunięciach w krajach NAJBARDZIEJ UPRZEMYSŁOWIONYCH"
                        jak te się zdobędzie, reszta sama wpadłaby w łapy czerwonym.
                • meerkat1 Re: Leninizm to spaczony marksizm. 25.08.09, 16:54
                  zigzaur napisał:

> Inaczej:
                  >
                  > Leninizm to pierwsza próba zastosowania marksizmu w praktyce.
                  Wyszło jak wyszło.

"CHCIELISMY DOBRZE, A WYSZŁO JAK ZAWSZE"

(premier Wiktor Czernomyrdin)
                  • meerkat1 Inwazja na Czechoslowacje we '68'mym 25.08.09, 17:10
                    podobnie jak wczesniejsza inwazja na Węgry w 56 tym roku, to, wg.
                    propagandy Kremla, "udzielenie bratniej pomocy partiom
                    socjalistycznym zagrożonym przez domoroslych neofaszystow".

W rodzaju Nagy'a czy Dubceka! . :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))

P.S. O zorganizowanym przez bulgarską Sigurnost na zlecenie szefa
                    KGB Jurija Andropowa (tego samego, ktory wezwał do Budapesztu ruskie
                    czołgi) zamachu na JPII nie wspomne, bo byłoby to kopanie leżącej i
                    konającej we wściekłych konwulsjach - kacapskiej swołoczy.
      • bf109 Re: Kto wygrał, to wygrał, Niemcy wygrały. 25.08.09, 14:04
        DWADZIEŚCIA SIEDEM MILIONÓW zabitych Rosjan regularnie przewraca się w grobach
        za każdym razem gdy jakiś prokremlowski historyk pisze że napaść na Polskę
        wzmocniła pozycję obronną sowietów w przededniu starcia z Hitlerem.
        To że na wyraźną, własną prośbę sowieci słali swoich żołnierzy i cywili jak
        bydło na czołgi i cekaemy to jeszcze nie powód aby uważać aby to Rosja była
        głównym pogromcą swojego dawnego, wiernego sojusznika.
        Ofensywy Pattona czy naloty na Niemcy pomimo że nieokupione rzekami krwii
        własnych żołnierzy znacznie bardziej bolały Niemców niż koszenie seriami
        poganianych jak bydło mas czerwonoarmistów. Szastanie w zbrodniczy sposób życiem
        własnych obywateli to nie poświecenie w walce z Hitlerem a zwykła zbrodnia i
        głupota.
        • wlodzimierz.ilicz Czy twój nick świadczy o uwielbieniu dla Messersch 25.08.09, 14:16
          schmidta BF 109?
          Nie przeszkadza ci, że to narzędzie napadu na Polskę?
          • zigzaur Re: Czy twój nick świadczy o uwielbieniu dla Mess 25.08.09, 14:25
            Nawet, gruźliku, nie potrafisz poprawnie napisać marki tego samolotu: Messerschmitt.
            • ffamousffatman Re: Czy twój nick świadczy o uwielbieniu dla Mess 25.08.09, 17:34
              Marka tego samolotu była Bayerische Flugzeugwerke.
        • edek47 Co bylo , to bylo... 25.08.09, 14:53
          ALE NIE MOZNA ODBIERAC BOHATERSTWA zolnierzom radzieckim spod
          Stalingradu czy obroncom Leningradu.Nie wolno sie zeswinic na
          wlasne zyczenie.
          • asmall4 Re: Co bylo , to bylo... 25.08.09, 17:31
            Kłamiąc na temat WW2 to Kreml odbiera chwałę ludziom radzieckim.

Niezależni i obiektywni historycy mają wzięcie w Rosji.

Ludzie w końcu mogą się dowiedzieć za co walczyli ich dziadowie i ojcowie i co
            im z tego przyszło ...

Bilans zysków i strat nie wypada najlepiej dla komunistycznych przywódców .
        • ffamousffatman Re: Kto wygrał, to wygrał, Niemcy wygrały. 25.08.09, 17:32
          @bf109: Pożyję jeszcze 40 lat, to dożyję TRZYDZIESTU SZEŚCIU MILIONÓW zabitych
          Rosjan (d. ludzi radzieckich) i MILIONA obywateli polskich (nie wiedzieć tylko
          czemu drugi raz 35 mln. obywateli polskich było 40 lat po wojnie).
        • jmb2 Re: Kto wygrał, to wygrał, Niemcy wygrały. 25.08.09, 19:00
          cyt. >Szastanie w zbrodniczy sposób życiem własnych obywateli to nie
          poświecenie w walce z Hitlerem a zwykła zbrodnia i głupota<.

Rzecz w tym, że o ile inne kraje regionu już dawno zmieniły swoje
          nastawienie do życia i postawiły na rozwój o tyle władze Rosji nadal stać
          tylko na marynowanie śledzika ... w alkoholu ... czytaj marnowanie dorobku
          i potencjału zarówno własnego narodu jak i ich sąsiadów.
          Czy tak musi być na Rusi?
          Jak sumienie ich nie rusi?
          Co takiego ich więc zmusi?

• wlodzimierz.ilicz Zapomniałeś o sztuce operacyjnej radzieckich 25.08.09, 14:11
        generałów...
        Bez tego byłbys niemieckim niewolnikiem albo po prostu kostką
        mydła...
        • zigzaur Re: Zapomniałeś o sztuce operacyjnej radzieckich 25.08.09, 14:26
          Gnanie sołdatów kolumnami na bunkry i okopane czołgi.

Patrz bitwa pod Syczewką.
        • gormar7796 Re: Zapomniałeś o sztuce operacyjnej radzieckich 25.08.09, 14:31
          Nie przesadzaj.
          W sumie to nie wiadomo jak by się potoczyły losy wojny, gdyby III Rzesza nie zaatakowała Rosji.
          Ale z drugiej strony wychwalanie Rosjan jako szlachetnych wyzwolicieli także nie ma sensu. Przecież każdy wie po co wkroczyli na teren Polski.
        • edek47 Re: Zapomniałeś o sztuce operacyjnej radzieckich 25.08.09, 15:38
          Zmien swoja ksywke.Lenin byl takim samym zbrodniarzem jak Stalin,ZA
          KTOREGO CZARNA ROBOTE ODWALAL KRWAWY FELEK DZIERZYNSKI.
    • leszek567 Brak komentarzy - nareszcie ... 25.08.09, 12:42
      bo tu i szkoda komentarzy ... A wiec "nowyje ruskije" istoriki - porownajcie
      dojrzalosc spoleczenstwa polskiego z waszym spoleczenstwem - na nowo hodowanym
      w wierze i trwodze wobec cara batiuszki ; a moze i Wy byscie zaczeli dojrzewac
      ? .....
    • adimax Rosja chce sie oczyscic z rozpętania II WŚ 25.08.09, 12:43
      wspólnie z Hitlerem.
    • ulk22 Rosyjski wywiad wyda dokumenty o "sekretach pol... 25.08.09, 12:44
      Jak tak odtajniają to niech odtajnią jak to mordowali po 17 września 1939
      tysiące Polaków, a także jak wprowadzali władzę ludową po 44 roku, fałszowali
      wybory, wywozili na Sybir, organizowali pogromy nie tylko w Polsce, kacapy
      wstrętne!
    • koczisss Rosyjski wywiad wyda dokumenty o "sekretach pol... 25.08.09, 12:44
      Zakłamane sku...syny!
    • duziabuzia SWR ma lepszy PR ,teraz pracują dla niej najlepsze 25.08.09, 12:46
      kapitalistyczne firmy z tej branży..ciężko będzie przebić Putina.
      coś mi się wydaje że zrobi on tu u nas ,,szołkowentgardenparty,, i
      chyba dlatego nie będzie naszych sojuszników z 1939 roku na
      najwyższym szczeblu...
      • meerkat1 Re: SWR ma lepszy PR ,teraz pracują dla niej najl 25.08.09, 15:21
        SVR ma najwieksze fundusze, bo finansowane jest przez rosyjską
        mafie, najbogatszych rosyjskich 'biznesmienow' i szefow resortow
        siłowych Federacji Rosyjskiej.

A ponieważ to generalnie biorąc jedni i ci sami ludzie, więc i
        koordynacja polityki finansowej - nie jest trudna.
    • seydlitz Re: Rosyjski wywiad wyda dokumenty o "sekretach p 25.08.09, 12:46
      Kacapy tworzą nową historię, Polska razem z Niemcami napadła na ZSRR a republiki
      bałtyckie poprosiły o ochronę.

tfu.
      Nadzieja, że ta swołocz padnie
    • pogodny35-0 Liczą się fakty i o nich trzeba rozmawiać 25.08.09, 12:48
      To prawda, że większość państw po I wojnie światowej stale zmieniało
      programy, dochodziło do przewrotów, potem nastała "moda" na
      podpisywanie najróżniejszych sojuszy, czy zabezpieczeń.
      Faktem jest, że Polska w tym czasie zajęła część Litwy i część Czech.
      Inna sprawa, że to miało się nijak do przebiegu wydarzeń (itotnie
      nie wpływało na globalną politykę międzynarodową w Europie).
      Zupełnie co innego jak pakt niemiecko - rosyjski i późniejsze ich
      interwencje zbrojne. Więc nie ma co tu szukać po jakiś depeszach,
      czy nagraniach rozmów, czy też wypowiedzi świadków. To są prawdziwe
      dowody i tego niczym nie zmienią.
    • kolorittan ponad polowa z polaków trzymała z faszystami 25.08.09, 12:51
      ponad polowa z polaków trzymała z faszystami
      a reszta byla za komuchami lub demokratami.
      Żydzi dobrze pamiętają kto ich wydawal Niemcom,
      kto ich katowal wobozach koncentracyjnych,
      dlatego te obozy nazywają polskimi.
      • q_vw Re: ponad polowa z polaków trzymała z faszystami 25.08.09, 12:54
        ...głupiś synek, oj głupiś...
      • gormar7796 Re: ponad polowa z polaków trzymała z faszystami 25.08.09, 13:08
        Taa i po to żydzi ustanowili odznaczenie "Sprawiedliwy Wśród Narodów Świata",
        które otrzymało tysiące Polaków (blisko połowa odznaczonych).
        • gormar7796 Re: ponad polowa z polaków trzymała z faszystami 25.08.09, 13:11
          Ok przyznaję się bez bicia nie jedynie ponad 1/4 to Polacy.
          Ale za to Rosjanie to tylko: 1/220.
          Źródło
        • kolorittan Re: ponad polowa z polaków trzymała z faszystami 25.08.09, 13:21
          gormar7796 napisał: > Taa i po to żydzi ustanowili
          > odznaczenie "Sprawiedliwy Wśród Narodów Świata",
          > które otrzymało tysiące Polaków (blisko połowa odznaczonych).

No bo prawie wszyscy polaczki prześladowali Żydów, a
          nieliczni Polacy ich ratowali - i przecież sami
          wspominali ze bardziej trzeba bylo uważać na polaczków
          niz na Niemców, bo Niemcynie rozróżniali kto jest kim,
          apolaczki wiedzieli i donosili.
          Pozatym dla teraźniejszych żydków niesprawiedliwymi
          są wszyscy palestyńczycy, bo mieszkają naziemi, którą
          im niby sam bóg obiecywał.
          • gormar7796 Re: ponad polowa z polaków trzymała z faszystami 25.08.09, 13:26
            Nie będę wdawał się w dyskusję o narodzie Żydowskim bo za mało ich znam. Ale działania, które podejmują nie za bardzo (delikatnie mówiąc) mi się podobają.
            Jedynie nieco im współczuję, że muszą na co dzień zmagać się ze strachem związanym z częstymi zamachami terrorystycznymi oraz ostrzałem rakietowym. Niestety oni czują się jak w stanie wojny i to ich zachowanie odrobinę usprawiedliwia (w moich oczach).
          • bratni_strzal_w_potylice Re: ponad polowa z polaków trzymała z faszystami 25.08.09, 14:58
            kolorittan napisała:
            [...]
            niezle cie nauczyli kacapski wypierdku jezyka polskiego. Nie wiedzialem, ze mongolskie bękarty moga przejawiac takie talenta. Widocznie po wodce moga :-D
            • ffamousffatman Re: ponad polowa z polaków trzymała z faszystami 25.08.09, 17:39
              @@bratni_strzal_w_potylice: Się od Mongołów odwal!
        • meerkat1 Re: ponad polowa z polaków trzymała z faszystami 25.08.09, 15:25
          Mniej wiecej 1/4.

Z faszystami z NKVD.

Wsrod nich tacy" polscy patrioci" jak oficer sowieckiej Razwiedki

a potem zbrodniczej Informacji Wojskowej -Wojciech J.

[nazwisko opuszczone w celu ochrony danych oskarżonego generała]
      • wlodzimierz.ilicz Zapędzasz się zbyt daleko 25.08.09, 14:19
        Nie było "polskich" obozów, no chyba, że przed wojną w Berezie.
        Ale ten był nie w celu prześladowania Żydów.
      • puch4cz Idź wp... 25.08.09, 16:43
        Z tym kacapskim bełkotem, śmierdzielu.
      • kjhubner pomagałeś to robić razem z niemcami ? 25.08.09, 17:56
        dlatego dobrze wiesz jak było !

a ile sobie liczysz wiosenek ?
    • polak_kr Zakaz wjazdu dla ruskiej dziczy do Polski 25.08.09, 12:52
      powinniśmy się zbroić i sponsorować lokalne separatyzmy aby rozbić
      to imperium zła.
    • czarek47 ruskie spece z kgb teraz ucza historii..??.. 25.08.09, 12:52

fajnie, moze o Katyniu cos powiedza......rzenua.
      • aron2004 Re: ruskie spece z kgb teraz ucza historii..??.. 25.08.09, 12:55
        wszystkie mocarstwa byly odpowiedzialne za wybuch II WS? Czyli ZSRR
        tez???
        Nie no tego po Putinie sie nie spodziewalem.
        • gormar7796 Re: ruskie spece z kgb teraz ucza historii..??.. 25.08.09, 13:12
          Przynajmniej raz prawdę powiedział i chwała mu za to.
        • asmall4 Re: ruskie spece z kgb teraz ucza historii..??.. 25.08.09, 14:04
          Putin rozszerzył tylko gadkę Stalina dodając w końcu swoją swołoczą ojczyznę ...

Prawdy w tym tyle samo co kiedyś :)
    • demolca Pokażcie całe archiwum 25.08.09, 12:54
      a my sobie sami zinterpretujemy historię. To samo dotyczy teczek UB,SB TW.

• q_vw Czekamy na sowiecko-rosyjskie kłamstwa... 25.08.09, 12:57
      Cóż takiego mogą jeszcze zmanipulowac te biedne durnie z Kremla ?!

Jakby z Hitlerem do spółki Polski nie rozgrabili, to nie mieliby z
      Niemcami granicy "przyjaźni" i nie byłoby 22 czerwca 1941.

Polska żadnej agresji przeciwko Sowietom sama czy z kimś nie
      planowała. Polscy przywódcy nie planowali agresji przeciwko
      komukolwiek.

Co dzisiejsze sowieto-ruskie za kłamstwa jeszcze wymyślą ?!

Nas nie napadną, my nie Gruza, a sprowokować, nawet werbalnie, się
      nie damy ! Sowiety do nory !
      • wlodzimierz.ilicz Nawet przeciw Czechom nie planowali 25.08.09, 14:22
        polscy przywódcy nic złego?
        Cha, cha...
        Nie zabrano Litwie Wilna?
        • lepian4 Re: Nawet przeciw Czechom nie planowali 25.08.09, 14:33
          Litwa istniala by bez Polski?
          Tez sie posmieje: cha cha cha!
          • wlodzimierz.ilicz Tak, gdy Żelichowski zabierał Wilno to 25.08.09, 15:51
            istniała.
            • ffamousffatman Re: Tak, gdy Żelichowski zabierał Wilno to 25.08.09, 17:44
              A ja Sowiety Litwie Wilno oddali to przestała istnieć.
              • everettdasherbreed Żelichowski ???????????? 26.08.09, 17:41
                Ów generał nazywał się Lucjan Żeligowski.
        • q_vw Re: Nawet przeciw Czechom nie planowali 25.08.09, 17:20
          Doucz się historii prowokatorku...

Wilno wówczas było po prostu polskim miastem, wystarczy sprawdzić,
          kto je zamieszkiwał, podobnie całą Wileńszczyznę... Przekazanie w
          owych czasach Wilna Litwinom było po prostu niemozliwe, z uwagi na
          zdecydowaną więksozść polską.

Z historii byś też wiedział, w jak paskudnych okolicznościach Czesi
          Zaolzie zabrali, można rzec, że w równie fatalnych my odebraliśmy...
    • alik-w-plomieniach Protokoły Mędrców Syjonu, PART DEUX! 25.08.09, 13:00
      No i znowu zacznie się zmyślanie, że się Polakom marzyło imperium od morza do
      morza, Związek Radziecki był tak na dobrą sprawę niewinny, a tak w ogóle, to u
      was murzynów biją. Jak to mawia moja babcia, kacap zawsze będzie kacapem.
    • fervex.adult Nie bardzo rozumiem czemu radzieckie sluzby 25.08.09, 13:00
      zajmuja sie sekretami polskiej a nie radzieckiej polityki zagranicznej. Boja
      sie swojej historii, musza grzebac komus w ogrodku?

Wogole czemu sluzby wywiadu zwiazane z Putinem, a nie niezalezni historycy?
    • fakie My swojego odpowiednika nie wydamy ... 25.08.09, 13:00
      ... bo musiałoby by być to dzieło objetościowo podobne do
      encyklopedii ;)
    • archicon Rosyjski wywiad wyda dokumenty o "sekretach pol... 25.08.09, 13:02
      Rosjanie są konsekwentni od 60 lat i zgodnie z doktryną Goebbelsa powtarzając
      swoja wersję wydarzeń w końcu przekonają wszystkich że II WŚ wywołał zachodni
      imperializm, Zachodowi się to podoba bo FRANCUZI MAJĄ TO W D.. , ANGLICY DAWNO
      STRACILI ZAINTERESOWANIE TYM OKRESEM A NIEMCY PO CICHU POPIERAJĄ ROSJĘ bo
      narodowy socjalizm Hitlera był pochodną socjalizmu sowieckiego wspartego o
      kult jednostki. Włosi to jedno z państw Osi a w USA teraz zachwycają się
      socjalizmem upatrując w nim sposobu na kryzys. Jednym słowem tak jak przed II
      WŚ świat przestaje nas rozumieć bo jest mu z tym po prostu wygodnie. Polska
      znowu sama sie izoluje głosząc obiektywne prawdy nikomu nie wygodne. JAK
      ZWYKLE ZOSTANIEMY SAMI WYKREOWANI NA DZIWAKÓW.
      • fervex.adult Re: Rosyjski wywiad wyda dokumenty o "sekretach p 25.08.09, 13:07
        Jesli ktos ma sie tutaj wykreowac na dziwakow to zdecydowanie bedziecie to Wy
        Rosjanie. Nic nie rozumiecie ze wspolczesnego swiata. Zreszta z satysfakcja
        zignoruje reszte Twojego posta. Utop sie sam w tym steku manipulacji.
        • gormar7796 Re: Rosyjski wywiad wyda dokumenty o "sekretach p 25.08.09, 13:16
          Niestety, ale twój przedmówca ma sporo racji.
          Poza tym on jest najpewniej Polakiem. Inaczej nie miał by tak przenikliwego
          spojrzenia na sprawy :).
    • maciejkozlowski Ruski ogon kręci psem. 25.08.09, 13:04
      Ruscy są żałosni. Już Szkopów stać na więcej uczciwości. A ruskie dalej
      motają, kręcą ,zakłamuja . jak to oni. Katyń zrobili Niemcy. Ruscy wyzwolili
      Europę, Polacy chciali zagarnąć rosiję itp.. bzdury.
      Polacy nie powinni utrzymywać z ruskimi kontaktu dopuki jednoznacznie nie
      zinterpetują historii- krętacze.
    • pw2221 to prezencik dla Tuska od Putina ..w rewanżu za 25.08.09, 13:12
      zaproszenie na obchody rocznicy wybuchu II WŚ ... "żeby znał kto tu
      pan"
    • jola5033 Rosyjski wywiad wyda dokumenty o "sekretach pol... 25.08.09, 13:14
      Ujawni, czy podrobi...........
      Jażeli ma takei dokumenty, to dlaczego do tej pory tego nie ujwanił??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka