marekkrukowski 27.08.09, 07:36 Te, Berlusconi, idź ty se pograj w piłkę, bo to jedyne do czego się nadajesz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
te_rence Tusk porzuci narkotyki? 27.08.09, 07:36 Tusk to miękka faja! Powrotu do przepisów sprzed 2000 roku nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
2008anula Re: Dobry krok ale nie legalizacja 27.08.09, 08:01 Podoba mi sie ze maja zabrac sie za dealerow a nie przypadkowe osoby... ale mam nadzieje, ze do legalizacji ten projekt na daleko, bo marihuana zwieksza ryzyko napadow nerwicowych. Na stronie ego-psychologia.com mozna zrobic sobie darmowy test na lęk i depresję. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-misio Nerwowi bardziej bywaja palacze papierosów 27.08.09, 08:08 szczególnie jak nie maja co zapalić. Projekt ten przewiduje zrobić z palaczy maryśki przymusowych donosicieli a to skończy się niczym, handlarze potrafią skutecznie zastraszyć. Pusty projekt jak i jego twórcy. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Teraz się zacznie lament. 27.08.09, 08:57 czarny-misio napisał: > szczególnie jak nie maja co zapalić. Teraz się zacznie lament. Marudzenie tych, co nie potrafią zrozumieć, że MJ to jednak szkodliwa substancja w rękach gó...arzy. > Projekt ten przewiduje zrobić z palaczy maryśki przymusowych > donosicieli a to skończy się niczym, handlarze potrafią > skutecznie zastraszyć. Tak tak, będę się bał człowieka, który jest o pół głowy mniejszy ode mnie, i którego w dowolnym momencie mogę wsadzić do pudła, wystarczy jeden telefon na 112. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-misio Obudź sie człowieku 27.08.09, 09:02 żyjesz w kraju w którym gdzie obrońcy prawa współpracują z mafiami Odpowiedz Link Zgłoś
brat_anzelm Pozamykać narkomanów! 27.08.09, 10:49 Ja wszystko wiem o tym. Otóż każdy kto pali marichułanę lub wstrzykuje sobie kokainę jest narkomanem nie do uratowania. Od marichułany najkrótsza droga do heroiny a nawet tzw. amfy! Tak tak owieczki moje i baranki. Karę śmierci każdemu "użytkownikowi na własny użytek". To wyrzutki ludzkie, nie do odratowania! Odpowiedz Link Zgłoś
mieloneczka Re: Pozamykać narkomanów! 27.08.09, 11:21 Partia "liberalna", hie, hie... Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Legalizacja w Portugalii zlikwidowała gangi! 04.09.09, 10:30 Portugalia nie mogąc znaleźć innego sposobu na walkę z szybko rosnącymi gangami narkotykowymi zdecydowała się w 2001 roku (pomimo silnego oporu konserwatywnej części parlamentu) na legalizację posiadania marihuany a nawet pewnych ilości narkotyków. Sposób okazał się niezwykle skuteczny: bleedingheartshow.wordpress.com/2009/04/21/doomsday-averted-drug-decriminalisation-in-portugal/ davidishere.wordpress.com/2009/04/13/drug-decriminalisation-in-portugal-worked/ Dziś Portugalia ma znikomą przestępczość narkotykową, najbardziej liberalne prawo narkotykowe w całej Europie, liczba osób uzależnionych spada, a liczba przeciwników legalizacji w portugalskim parlamencie na stałe spadła do zera... To ostatnie mówi samo za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Natomiast prohibicja nie działa. 04.09.09, 12:17 Prohibicja nie działa. Nigdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
baalsaack Re: Pozamykać narkomanów! 27.08.09, 11:22 Jak widzę takie komentarze, to się zawsze zastanawiam, czy to prowokacja. Czy ludzie wchodzą na to forum i piszą przypadkowe głupoty w różnych tematach. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Re: Pozamykać narkomanów! 27.08.09, 13:57 baalsaack napisał: > Jak widzę takie komentarze, to się zawsze zastanawiam, Za dużo myślisz, przecież to ewidentny troll albo żart. Odpowiedz Link Zgłoś
realgniot Re: Pozamykać narkomanów! 27.08.09, 11:26 brat_anzelm napisał: Do worka wyrzutków ludzkich dorzucimy jeszcze palaczy papierosów, kawoszy, uzależnionych od cukru, czekolady, piwoszy, wszelakiej maści alkoholików, lekomanów, internautów itd. Najlepiej na karę śmierci zgodnie z twoją teorią trzeba wszystkich i wtedy nie będzie już żadnych problemów, oczywiście zaczniemy od ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ramzeyinc Re: Pozamykać narkomanów! 07.10.09, 17:41 no i moze jeszcze tych debili uzaleznionych od słuchania pierduł od ksiedza z ambony który gó... wie o zyciu i otaczającym go świecie, bo jakie on moze miec doswiadczenie zyciowe skoro uciekł przed trudnosciami zycia pod spódniczke koscioła i niczym nie usi sie martwic... Odpowiedz Link Zgłoś
ramzeyinc Re: Pozamykać narkomanów! 07.10.09, 17:38 hahahahahaha. dooobre nie wiem czy to dla żartu czy ktos tu jest naprawde taaki tępy :D gratuluje "pajacostwa" Odpowiedz Link Zgłoś
obiektywnyx Re: Teraz się zacznie lament. 27.08.09, 22:48 szkodliwa substancja ? Swiatowa Organizacja Zdrwoia, Instytut Beckley's, a nawet MONAR sie z toba nie zgadzaja. Cale szczescie, ze jestes swiatowej slawy ekspertem w dziedzinie toksykologii i wyprowadziles nas z bledu. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Dobry krok ale nie legalizacja 27.08.09, 08:40 2008anula napisała: > Podoba mi sie ze maja zabrac sie za dealerow a nie przypadkowe osoby... ale mam > nadzieje, ze do legalizacji ten projekt na daleko, bo marihuana zwieksza ryzyko > napadow nerwicowych. Na stronie ego-psychologia.com mozna zrobic sobie darmowy > test na lęk i depresję. Tak tak , a lecenie w chabetę powoduje zanik redzenia kregowego i drżenie rąk. Odpowiedz Link Zgłoś
jaxyl Re: Dobry krok ale nie legalizacja 27.08.09, 12:07 Zrób sobie ten test, ale i tak Ci nie pomoże... Odpowiedz Link Zgłoś
de0_cbl Re: Dobry krok ale nie legalizacja 27.08.09, 14:00 boisz się, że stracicie parę tysięcy kierowanych przymusowo na odwyk pacjentów ? "pacjentów" którym nic nie dolega :) Odpowiedz Link Zgłoś
x2x_satn Re: Tusk porzuci narkotyki? 27.08.09, 10:40 co by tu powiedzieć o calej tej polityce ... każdy by chcial aby bylo legalne i my i politycy tylko poprostu jest za dużo przeciwników i tutaj chodzi o poparcie a depanalizacja konopi jest bardzo dobrym środkiem politycznym ... przed wyborami wszyscy są za a potem to i nawet przeciw :) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Tusk porzuci narkotyki? 27.08.09, 08:50 Pan Premier przyznał, że kiedyś popalał trawkę. Teraz zapewne to przyzwyczajenie rzuci(ł) (porzuci(ł))? Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Re: Tusk porzuci narkotyki? 27.08.09, 09:41 Miał pan premier wielkie szczęście,ze nie było takiej rzeczywistości jak dzisiaj bo by pewnie siedział i do tej pory grypsował. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak A ja glosowalem na goscia ktory sie wszystkiego 27.08.09, 09:04 boi. A buuu! W porach pelno panie Tusk? Juz widze jak bedzisz pan prezydentem. Chyba Pcimia Dolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
mrarm Re: A ja glosowalem na goscia ktory sie wszystkie 27.08.09, 14:15 No, bo pewnie Kaczyński będzie prezydentem :D hah. Odpowiedz Link Zgłoś
weex4 Tusk porzuci narkotyki? 27.08.09, 09:27 Jeżeli ten rząd nie wprowadzi depenalizacji to bardzo straci w moich (i nie tylko moich) oczach. Pod projektem depenalizacji na stronie gazety wyborczej podpisało się 1 850 000 zł - do czasu aż zniknęła liczba, ale później przecież dalej ludzie się wpisywali!! Jak można ignorować tak ogromną grupę ludzi !! Mojemu znajomemu kończy się za 2 miesiące odsiadka, najpierw przyłapali go z 0,6g suszu w kieszeni, dostał zawiasy. Drugim razem został złapany ze szklaną lufką, z której zeskrobali 0,01g (!!!!!!!), rozumiecie - 0,01 grama czegoś, co już nawet nie jest rośliną tylko osadem w lufce. Poszedł siedzieć za to na 9 miesięcy. Jakaś paranoja po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
weex4 Re: Tusk porzuci narkotyki? 27.08.09, 09:30 oczywiście nie zł tylko 1 850 000 ludzi ;)) Odruchowo wpisałem zł - tak to jest jak się siedzi w pracy i pisze posta w międzyczasie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pndapetzim Re: Tusk porzuci narkotyki? 27.08.09, 12:28 Też się zastanawiam czy ktoś zdecyduje się wyciągnąć rękę do tego jakże licznego elektoratu. Problem leży w ustawodawstwie, które skutecznie uniemożliwia wejście nowych partii do gry i zmiana tego stanu rzeczy jest kwestią fundamentalną, bo z tymi politykierami odziedziczonymi po PRL z bagna nie wyjdziemy. Przyzwyczailiśmy się, że wybieramy między malarią, dżumą a cholerą. Niestety dla nich też jest to kwestia fundamentalna - tylko, że w drugą stronę. Po też PO PIS SLD PSL wywołują sztuczne wojenki - by sprawić wrażenie, że nie należą wszyscy do jednej bandy. Odpowiedz Link Zgłoś
brychter5 Czy strachliwy może być prezydentem? 27.08.09, 11:06 Ciekawe kto chciałby mieć za prezydenta człowieka słabego, płochliwego, niesłownego czyjącego sie bezpiecznie w otoczeniu conajmniej połowy kobiet! Powiniez kandydowac na kierownika magla! Wycofując sie z tak błachej ustawy, zupełnie nieistotnej dla poziomu narkomanii a odciążającej państwową kasę z wydatków na sądy i wiezienia traci wszystko w oczach inteligencji a nic nie zyskuje. Bez tej ustawy i tak nie zostanie prezydentem! Na dodatek straci ostatni honorowy argument dlaczego przegrał! Nie bedzie mógł sie tłumaczyć że chciał wolnosci obywatelskiej a ciemnogród nie dał mu szansy tej wolności strzec. Odpowiedz Link Zgłoś
przemix420 Tusk porzuci narkotyki? 27.08.09, 11:26 a moze oplacaloby sie przeprowadzic akcje informacyjna podajaca bierzace dane na temat zagrozen zwiazanych z paleniem trawki w porownaniu do innych uzywek. moze udaloby sie choc troche zmienic zla opinie o tej roslinie, obalic pewne mity. naklady na edukacje zawsze dobrze procentuja. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Legalna marihuana to ulga dla organów ścigania 27.08.09, 11:37 www.rp.pl/artykul/157641,352042.html W Meksyku posiadanie niewielkich ilości narkotyków - w tym marihuany, kokainy, amfetaminy, a nawet LSD i heroiny - nie będzie karane Nowe prawo z zadowoleniem powitali prokuratorzy, uznając je za podyktowane zdrowym rozsądkiem, także w warunkach zdecydowanej walki, jaką rząd Meksyku wydał handlarzom narkotyków. Odpowiedz Link Zgłoś
mrarm Re: Legalna marihuana to ulga dla organów ścigani 27.08.09, 14:17 no, tylko akurat chyba te ilości LSD jakie można posiadać, to chyba 25 ug, czyli powiedzmy 5-10x za małą dawna do spożywania w celach religijno-mistyczno-rekreacyjno-eksperymentatorskich. To jest ilość, która potrafi wyleczyć chyba tzw. klastrowe bóle głowy. Ponoć dobre efekty są. (To takie bóle, które są nie do zniesienia, i trwają pół życia). Odpowiedz Link Zgłoś
jaxyl Tusk porzuci narkotyki? 27.08.09, 12:06 Wiceminister wraca z urlopu? To chyba jakaś poważna sprawa musi być... Podobno w zeszłym roku złapali 18tys. "użytkowników". Ciekawe ilu dilerów? Obstawiam, że najwyżej 3. Przestali płacić policji i wpadli... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
eadingas Tusk porzuci narkotyki? 27.08.09, 12:19 Dane z dzisiejszych gazet: w ciagu zeszlego roku zmarlo w UK "z powodu palenia marihuany" (ciekawe jak swoja droga) 19 osob. W tym samym czasie 150 osob zmarlo... bez powodu we snie (Sudden Adult Death Syndrome). Kiedy zdelegalizujemy sen? Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Tusk porzuci narkotyki? 27.08.09, 13:55 w UK "z powodu palenia > marihuany" (ciekawe jak swoja droga) Nie wiem o co chodziło w UK, ale np. picie dużych ilości alkoholu i jednoczesne palenie marihuany może spowodować zejście. Niestety nie raz widziałem mieszanie dymka ze sporym trunkiem. Trawa nie jest taka idealna, podobnie jak alkohol, do niej też trzeba rozsądnego podejścia. Odpowiedz Link Zgłoś
raketenflugplatz Tusk porzuci narkotyki? 27.08.09, 12:26 a jeśli ktoś sam wyhodował krzaka z ziarenek znalezionych w pokarmie dla papug, to czy powinien podczas przesłuchania donieść na siebie samego, czy na sklep zoologiczny?? Odpowiedz Link Zgłoś
rzw7 Tusk porzuci narkotyki? 27.08.09, 13:23 W proces NWO wpisane jest wiele strategii np. (i) ograniczenie liczby populacji: istnieje wiele metod aby ten cel osiągnąć: GMO, narkotyki, Kodeks Alimentarius, (ii) kontrola ludzi, zaczyna sie niewinnie od konieczności zapinania pasów w samochodach, radary na ulicach, obowiązkowy system informacji o wypadkach w każdym samochodzie. Jak traktat lizboński wejdzie w życie to mamy koniec suwerenności, wtedy już będzie już z górki, czyli: więcej narkotyków, sesku i wódy - to dla tych co preferuja zabawę, więcej strachu i kontroli dla reszty. Kiedyś nie wierzyłem w te bajeczki o New World Order, niestety ale jak cżłowiek zapozna się z opniami profesjonalistów, którzy poświęcili całe swoje życie zgłębiając ten temat to skóra cierpnie a logiczny umysł musi przyjąć ich niezbite dowody i argumenty. To wszyskto jednak nawet przeciętny kowalski, zmeczony, zestresowany, lojalny widz "Tańca z gwiazdami" może obrócic na swoja korzyść, jest jednak jeden warunek: musi zacząć SAMODZIELNIE mysleć, jest z tym duży problem ale jest to możliwe. Polecam: a. Michael Tsarion specjalista od duchowych aspektów NWO, b. David Icke - specjalista od medialnej manipulacji rzeczywistością. Odpowiedz Link Zgłoś
bezebubol mentalne średniowiecze!!!!!!!! 27.08.09, 13:34 mentalne średniowiecze!!!!kiedyś stosy dla heretyków,póżniej komory gazowe dla innych grup etnicznych a obecnie więzienia dla użytkowników roślinki czczonej w wielu kulturach od wieków i uznawanej za świętą. to się nazywa-UPADEK legalna marihuana to ulga dla organów ścigania!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mimovoli Re: mentalne średniowiecze!!!!!!!! 27.08.09, 14:02 rzeczywiście totalna masakra... Tusk narobił w pory. jakby miał jaja to po prostu przeforsowałby zmianę prawa. ale się boi i kalkuluje - elektorat katolicki da mu tyle głosów, elektorat młodych tyle i tyle. wyszło mu że nie warto zadzierać z katolikami. a katolicy mają jasny ogląd sytuacji - coś co zostało raz stygmatem NARKOTYKU określone, na zawsze pozostanie. zapaliłby jeden z drugim i przestałby udawać smutnych i narzekających na wszystko ludzi. i proszę o niewypowiadanie się osób, które bladego pojęcia o temacie nie mają. ja na fora dotyczące hodowli szynszyli, szałowych wakacyjnych fryzur itp. nie wchodzę - nie znam się, nie próbowałem - nie piszę pierdoł! Odpowiedz Link Zgłoś
tilaw Tusk porzuci narkotyki? 27.08.09, 14:06 pale i jestem za legalizacją. Trawa wogole nie przeszkadza mi w codziennym zyciu. No moze troche bo przez nią jem duzo słodyczy i popsuły mi się zęby:) Co do meritum sprawy to nie bardzo rozumiem sensownosc tej nowelizacji. Jesli dobrze rozumiem to jeslibym wydał dilera to nie poszedł bym siedziec za posiadanie powiedzmy jointa. Czyli albo wydam dilera i skończę zamordowany w lesie przez jego kolezkow albo pójde do paki razem ze zgenerowanymi mordercami,pedofilami itp. Za bardzo mnie to nie ratuje. A co jesli to JA sam jestem dla siebie dilerem to znaczy uprawiam pare krzaczkow w kredensie pod lampami?? Nie rozpowszechniam nie dziele sie tylko z własnej woli zapewniam sobie uzywke ktora cenie bardziej niz alkochol i inne dragi. Sam siebie w to wciągam i basta. Ja nikomu nie zakazuje jechac na działke i chlac wode zagryzając golonką. bless Odpowiedz Link Zgłoś
shadowofeclipse Re: Tusk porzuci narkotyki? 04.09.09, 00:42 Trawa jest jak piwo. Jeżeli będziesz pił jedno dziennie bez przerwy to po x latach wylądujesz na odwyku ale jak wypijesz jedno od większej imprezy to się nie uzależnisz. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.piastowski Tusk porzuci narkotyki? 27.08.09, 15:08 Jestem potężnie rozczarowany PO. Ta "liberalna" partia wystarczająco pokazała swoje populistyczne zapędy. Zarówno PO jak i PiS nie powinny już dawno rządzić (przecież to są pozostałości tchórzowskiego AWS). Tusk po raz kolejny pokazał że nie jest politykiem "z jajami" i własnym zdaniem. Dla niego liczą się kamery, poparcie i słupki w sondażach. Takich polityków oby Polska miała jak najmniej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
de0_cbl donald fujara 27.08.09, 16:51 żeby w pory nie narobił jak mu ststystyki polecą. zacofany prezydent, zacofany rząd, zacofany kraj... słowacja nas wyprzedzi niedługo. chociaż w tej kwestii już wyprzedziła. to nie rząd to zasrana święta inkwizycja. Odpowiedz Link Zgłoś
ramzeyinc Tusk porzuci narkotyki? 07.10.09, 17:32 moim zdaniem ludzie powinni przejzec wreszcie na oczy (nie pisze o władzy i rządzących bo im oczy dawno zaszly juz pieniedzmi i władzą), jak wiadomo organizacje przestępcze utrzymuja sie z tego co nielegalne. im wiecej rzeczy bedzie nielegalnych tym lepiej dla przestepców.zdelegalizujmy papierosy a przestepcy bardzo szybko zaczna na nich zarabiac bo ludzie i tak beda palić...moim zdaniem marihuana nie jest natyle szkodliwa ani społecznie ani jesli chodzi o zdrowie czlowieka (w ptrzeciwienstwie do papierosów lub alkoholu) aby robic z niej nielegalną...a jakby tak pomyslec coby było gdyby marihuana byla legalna. rządowa hodowla pocięłaby macki "mafii" państwo mogłby kontrolowac jej ilosc na rynku a napewno byłaby zdrowsza niz to co diller wciska i dalej bedzie wciskał dzieciakom na ulicy (dodaja heroiny i innych ciezkich narkotykow aby szybciej i mocniej uzaleznic klienta); poza tym jak wiadomo od wieków z konopii mozna uzskac wiele przydatnych "wynalazków" bo marihuana to nie tylko palenie. no i wreszcie nie mafia a panstwo zaroabialoby na kolejnej urzywce tak jak robi to na paprierosach i alkoholu...zastanawiam sie kiedy konsterwatyzm i niedouczenie naszego społeczenstwa przestaną rzucac klody pod nogi zwykłym ludziom takim jak ja... Odpowiedz Link Zgłoś