adam_l27 28.08.09, 20:10 To na początku roku ulubieniec Kukiza - premier Tusk prezentował nam swą twardą rękę wobec ministra obrony zmuszając go do cięć. Nie ma nic gorszego niż ogłupiały artysta mieszający się do polityki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tuco_ramirez Kukiz nagrał protestsong o wojnie w Afganistani... 28.08.09, 20:12 Kukiz to zwykły bej jest, dzisiaj w TVN nie mógł sensownie prostego zdania wypowiedzieć. Wyczuł moment i podpina to pod ideologię. Temu panu już dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Teraz trzeba bedzie posluchac muzyki do tego tekst 28.08.09, 20:44 Znajac kompozycje polskich zespolow , to juz nie bedzie zabawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Kukis, co ty się na festiwal do Kołobrzegu 29.08.09, 08:04 wybierasz? A tak swoją drogą, niech mu ktoś z otoczenia wytłumaczy, że za F16 zapłaciliśmy kupę szmalu, a nie dostaliśmy je bo wysyłamy żołnierzy, tam gdzie Amerykanie nam każą. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold19 Kukiz napisal o Stajnbachowej tyz. GW nie donosi 30.08.09, 13:40 Przeciez Stajnbachowa jest pozytywna bohaterka GW. Wywiad z Kukizem: Tytul: Mam dość Eriki Steinbach www.rp.pl/artykul/2,355463_Kukiz__Mam_dosc_Eriki_Steinbach.html BRAWO Kukiz... dalej tak trzymac. Jedyna partia, ktora zdolna przeprowadzic zmiany i ktora jest polska partia reprezentujaca Polska Racje Stanu, jest PiS. herr Tusk jest przedstawicielem niemieckiej administracji na Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
wiezet gdyby nie tacy jak kukiz nikt teraz tu nie pisałby 29.08.09, 08:33 wychowankowie rydza jesteście i już Odpowiedz Link Zgłoś
anonym_anonym kukiz napisał ho ho.. ale news... 29.08.09, 08:53 wieczny bojownik w akcji , moze swiat zmieni swoim jazgotem. Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka Re: wiadomo że to bęcwał, ale że rambo-bęcwał??? 29.08.09, 13:39 Nadmiar hary w młodości, powoduje takie skutki na starość. Pawełek ma teraz grudkę zlasowanego wapna zamiast mózgu. "To fajny chłopak był, Za dużo pił"... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiezet To tobie dziękujemy i zapraszamy do rydzyka 29.08.09, 08:29 bo to od niego jesteś wysłany,prawda Odpowiedz Link Zgłoś
j23-nadaje Pajac 28.08.09, 20:22 Nigdy nie miał swojego stylu czepiał się disco polo, Modern Talking, i innych, ale że by stworzyć swój styl w muzyce to jakoś nie słychać. Widać nie zaprosili go do jak oni tańczą, to podpoił się pod armię. Panie kukiz zamij się pan np uprawą buraka. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper niech posłucha rosyjskich ballad o Afganistanie 28.08.09, 22:23 Nie wnikając w politykę, zrozumie wtedy żołnierską nutę i patriotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Co mu emeryaturę odbierasz? 28.08.09, 23:18 j23-nadaje napisał: > Nigdy nie miał swojego stylu czepiał się disco polo, "W rozmowie z "Gazetą Wyborczą" Kukiz tłumaczył, że nagrał go "dla naszych chłopaków w Afganistanie" Co się czepiasz, chłop zdolny jest, ale humanista. Nie jego wina. Niech sobie zarobi na emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Kukiz nagrał protestsong o wojnie w Afganistani... 28.08.09, 20:23 a mnie to najbardziej ciekawi jak się udało panu generałowi zrobić taką piękną karierę, przyjąć tyle awansów w takim burdelu jak Wojsko Polskie bez szemrania, cichutko, milutko.... a nagle na miesiąc przed emeryturą wszystko jest be? To tam w MONie to biurokracja jest taka od miesiąca, czy od II wojny światowej? Panie generale, jak to jest. A może marzy się panu kariera Cugier-Kotki? Wie pan jak na tym wyszła? Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Kukiz nagrał protestsong o wojnie w Afganista 28.08.09, 20:24 łojezuniu-PROTSEST SONG. poszczac się możnba ze smiechu. zgredowaty rockman. Odpowiedz Link Zgłoś
krajmar Re: Kukiz nagrał protestsong o wojnie w Afganista 28.08.09, 20:53 jeśli krytykuje MON, czyli resort w rządzie PO, to musi być pisowcem (w myśl zasady stosowanej przez młodych wykształconych z dużych miast - kto nie z nami, ten pisowiec) Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Na kogoś winę zrzucic trzeba 28.08.09, 22:08 klape do orderów po defiladzie nadstawiać łatwo, w grach sztabowych byli nalepsi na świecie a tu proszę, ciemny chłop afgański w sandałach okazał się skuteczniejszy. Generałowie najchętniej zrobili by gospodarkę a la ZSRR, cały naród pracuje na armię a my nie bójcie się.... Znowu bylibysmy w czołówce podd wzgledem produkcji złomu i znowu braki na rynku ale rak do pracy znowu było by mało - mundurek na apel poranny, mundurek na paradę mundurek na wieczór itd, itp. Kukiz protestuje ale chyba nie wie przeciw czemu. Odpowiedz Link Zgłoś
gdy_gdy Taaa...nie ma to jak zarobic na tragedii 28.08.09, 20:26 typowe dla cieniasów medialnych wypływających w czasie świąt albo w czasie jakiejś tragedii..i przy okazji trochę kaski wpadnie... Odpowiedz Link Zgłoś
ropuch1pincet Kukiz nagrał protestsong o wojnie w Afganistani... 28.08.09, 20:26 Pawel daj spokoj!To nie jest lato milosci,Wietnam i Woodstock.Kolesie wiedza gdzie i po co jada,jesli nie wiedza to czas na najemnikow w polskiej armii.Zreszta to co nagrywa Kukiz to jakas masakra,Aya RL to byly wspaniale utwory,reszta to jakis Big Cyc,no moze "Rowerek" jeszcze jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
longusik Re: Jak zwykle gó... wiecie ale potruć musicie. 28.08.09, 22:00 phoven napisał: > Brawo Kukiz! Odpowiedz Link Zgłoś
filgreg Kukiz nagrał protestsong o wojnie w Afganistani... 28.08.09, 20:30 To nagrał czy nie? Paweł Kukiz, lider zespołu "Piersi" nagrał piosenkę o polskich żołnierzach w Afganistanie ..... a nastepnie Autor przyznaje, że piosenka nie jest jeszcze nagrana. super widomosc na pierwsza strone !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jagopa Kukiz nagrał protestsong o wojnie w Afganistani... 28.08.09, 20:31 Nastepny Dylan? Jeden juz wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ellbet Kukiz jest tak samo słaby jak smutny 28.08.09, 20:35 Kukizie, nie masz ty chociaż trochę poczucia wiochy i kretynizmu pisząc takie piosenki? Nie czujesz się trochę jak prostytutka? Ja bym się tak czuł na twoim miejscu. Weź już nie śpiewaj... Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Kukiz uważaj ! Narażasz się GW ! 28.08.09, 20:35 A to może oznaczać koniec twojej kariery. Zwłaszcza jeśli narazisz się jeszcze Wojewódzkiemu i Majewskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
muminos1975 Kukiz nagrał protestsong o wojnie w Afganistani... 28.08.09, 20:44 jak bylem młodszy i mało rozumiałem podobał mi sie Kukiz i Piersi. a dzis rozumiem ze to takie wulgarne zero, dno, żenada. nie ma nic do zaprezentowania. i niech dziękuje Borysewiczowi ze jakimś cudem nagrali ten kawałek :Bo tu jest jak jest" Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 mnie piersi nigdy się nie podobały 28.08.09, 21:51 ani jędrne ani obwisłe, ale to nie jest złe: gabra.wrzuta.pl/film/5mwOHge4n9c/arie_ze_smiechem_-_pawel_kukiz Odpowiedz Link Zgłoś
longusik Re: Kukiz nagrał protestsong o wojnie w Afganista 28.08.09, 22:03 muminos1945, a Ty jesteś mniej niż zero!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
antoni99 Kukiz nagrał protestsong o wojnie w Afganistani... 28.08.09, 20:58 Aż dziw bierze, że Cenzura dopuściła taki utwór naświatło dzienne. Cała historia obecności polskiej soldateski w Iraku, Afganistanie i innych miejscach świata jest objęta na wzór amerykański ścisłą cenzurą. Również Cenzura chroni koszty te materialne i osobowe wojen polskiej soldateski. To zraniłoby szczególnie naszych drogich emerytów i rencistów, ale i głodujące dzieci ( polskie). Także jestem pełen podziwu dla odważnego Pana Kukiza który ( częściowo) wychylił się i przełamał temat tabu w Polsce, myślę jednak że miało to jakiś cel - być może eskalację dalszych działań wojennych i zmuszenie naszych władz do jeszcze większych wydatków na tą " imprezę"! Pożyjemy - zobaczymy ! Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Kukiz nagrał protestsong o wojnie w Afganistani... 28.08.09, 21:00 Panu Kukizowi do zapoznania: pl.wikipedia.org/wiki/Waldemar_Skrzypczak żeby wiediał o czym śpiewa, szczególnie w którejś zwrotek Kostantego Rokosowskiego dobrze byłoby wtrącić.... Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Kukiz nagrał protestsong o wojnie w Afganistani... 28.08.09, 21:00 Nie jestem za żadnymi wojenkami. Jednak uważam,. że jeżeli ktoś zgłosił akces do wojska to jest to rownoznaczne z przyjęciem na siebie pewnych obowiązków łącznie z wszelkimi wynikającymi z tego skutkami. Co to za wojsko, które nie zakosztuje prawdziwej walki? Okrutne pytanie ale taka jest prawda. A inna sprawa co zrobił ten pan Skrzypczak wcześniej, jak tych źle uposażonych żołnuierzy wysyłano do Afganu? Dlaczego wtedy milczał? Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Kukiz nagrał protestsong o wojnie w Afganista 28.08.09, 21:05 Był bardzo zajęty swoją karierą: generała brygady – 2001 rok generała dywizji – 2004 rok generała broni – 2006 rok. Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Re: Kukiz nagrał protestsong o wojnie w Afganista 28.08.09, 23:53 Byłeś w wojsku? Jeśli nie to zamknij swój głupi pysk bo g... na ten temat masz do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
oberfeldkurat_katz Re: Kukiz nagrał protestsong o wojnie w Afganista 29.08.09, 01:16 adellante12 napisał: > Byłeś w wojsku? > Jeśli nie to zamknij swój głupi pysk bo g... na ten temat masz do > powiedzenia. Ja byłem w wojsku, synu. I patrzyłem w oczy tysięcy dzielnych żołnierzy, którzy po moich płomiennych kazaniach byli gotowi polec za Ojczyznę i Najjaśniejszego Pana. Taki patriotyczny żar, bije również z tekstu owej Wspaniałej Pieśni Bojowej. Chętnie uczynił bym tego chłopca o dziwnym nazwisku, mym drugim ordynansem. Jest równie inteligentny jak mój Szwejk. No, może niezupełnie, więc wysłał bym go, aby niósł pociechę duchową tym żołnierzom, którzy mają jeszcze kilka chwil życia przed sobą... Odpowiedz Link Zgłoś
longusik Re: Kukiz nagrał protestsong o wojnie w Afganista 28.08.09, 22:10 A nie słyszaleś o wysylaniu nowych Rosomaków? Po drugie, przez 2 lata upominanosię w MON kanałami służbowymi. To co Komisja Sejmowa pieprzy, że należy mówić o brakach ale drogą właściwą do tego. To po co droga służbowa jeśli jest nieskuteczna. Pomieszało im się w głowach? Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszek23 Dlaczegi.....??? 28.08.09, 21:00 A wiecie ze Kaczynski wygral proces z GW. Jakos nie moge znalezc tej informacji na stronach Gazeta.pl.....Dlaczego??????? Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Dlaczegi.....??? 28.08.09, 21:09 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6977678,Sad_Apelacyjny__Jaroslaw_Kaczynski_nie_musi_przepraszac.html czytaj wrogą gazetę dokładniej, następny proces ma z tvn Odpowiedz Link Zgłoś
maty-nieku Re: Dlaczegi.....??? 28.08.09, 21:42 lukaszek23 napisał: > A wiecie ze Kaczynski wygral proces z GW. Jakos nie moge znalezc > tej informacji na stronach Gazeta.pl.....Dlaczego??????? Urząd wymaga aby się sądzić! Z Wachowskim miał proces, Tekst linka z bezdomnym Hubertem H. również, do tego parę innych. Odpowiedz Link Zgłoś
longusik Re: Dlaczegi.....??? 28.08.09, 22:16 lukaszek23 napisał: > A wiecie ze Kaczynski wygral proces z GW. Jakos nie moge znalezc tej > informacji na stronach Gazeta.pl.....Dlaczego??????? ####### Informacja była, trzeba patrzeć uważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
longusik Re: Dlaczegi.....??? 28.08.09, 22:27 lukaszek23 napisał: > A wiecie ze Kaczynski wygral proces z GW. Jakos nie moge znalezc tej > informacji na stronach Gazeta.pl.....Dlaczego??????? ############ Klinij "więcej" po prawej u góry "Z ostatniej chwili" (niebieski tekst), to będziesz miał informację z 18.02 o wyroku w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
geruzja Kukiz nagrał protestsong o wojnie w Afganistani... 28.08.09, 21:23 Okropność,Kukiz i polityka-śmiechu warte.Ten tekst to ramota,po co to nagłaśniać. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Już myślałem że Kukizowi trochę oleju 28.08.09, 21:41 pod deklem przybyło i to protest-song przeciw przelewaniu morza krwi w Afganistanie przez okupantów w obronie najradykalniejszej wersji szariatu i interesów narko-mafii, a tu kicha... Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Dziękuję cenzorowi z GW za możliwość pisania komen 28.08.09, 22:08 Dziękuję za zdjęcie bana!! Och, gdyby tak we wszystkich tematach! Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Dziękuję cenzorowi z GW za możliwość pisania 29.08.09, 15:50 fotoforum.gazeta.pl/photo/6/sb/ff/crmy/Cib3vFYMSoPWya2QOX.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Kukiz nagrał protestsong o wojnie w Afganistani... 28.08.09, 22:09 Jestem p-ko obecności Polaków w Afganistanie, ale Kukiz - to infantylny cienias i sflaczały umysłowo platfus! Odpowiedz Link Zgłoś
dibadzio Żenada 28.08.09, 22:49 Facet, który nie był w wojsku wypowiada sie z śmiertelną powagą na jego temat. Upolitycznienie grajka Kukiza ma zastąpić mu umiejętności muzyczne, które sa mierne a teksty na żenujacym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
uszatek_1 Kukiz nagrał protestsong o wojnie w Afganistani... 28.08.09, 23:36 ...otóż Kukiz trwa w dużym błędzie !!!! Polacy w Afganistanie nie są potrzebni. Byłoby dobrze gdyby wrócili do Polski.Tu czekają ich rodziny !!! To nie jest nasza wojna (za żadne pieniądze !!!). Niech sobie walczą tam ci którzy ciągle "w imię pokoju" chcą panować nad całym światem - czyli USA. Kukiz jeżeli chce dodać OTUCHY polskim żołnierzom to działa we właściwym kierunku. Chwała mu za to. Myślę jednak,że napisał ten utwór pod wpływem dużych emocji(jest w końcu artystą i twórcą). I tak zrozumie go tylko GARSTKA co bardziej wrażliwych Polaków.... Reszta jak zwykle będzie "w malinach" i w ogóle nie odbierze tego sygnału... Ja doświadczyłem wielokrotnie takich sytuacji i nie mam już siły o cokolwiek w Polsce walczyć... ku radości politycznych cwaniaków..."Pozdrowienia" dla politycznych karierowiczów... Odpowiedz Link Zgłoś
azjatuchajbejowicz Cookies 28.08.09, 23:37 Panie Kukiz, chłopaków nikt tam na siłę nie wysyła. Chcesz, to jedziesz i kropisz z Beryla, nie chcesz, to jedziesz do Dublina i kropisz beton, ale kielnią. Czasy ci się pomyliły. Konkretnie przeszły niedokonany z teraźniejszym. Odpowiedz Link Zgłoś
oberfeldkurat_katz cudowna pieśń bojowa! 29.08.09, 00:27 Oj, nasłuchałem się ja patriotycznych pieśni, służąc i wspomagając słowem bożym pułki najjaśniejszego pana. Pieśń tego chłopca o nieco dziwnym nazwisku, jest jedną z najpiękniejszych. Z taką pieśnią na ustach można bez drżenia powieki spoglądać w afgański bagnet wbity prosto w serce dzielnego misjonarza. Alleluja i do boju! Bij i morduj bez litości! Tak nam dopomóż buk... Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_prawdziwy Kukiz nagrał protestsong o wojnie w Afganistani... 29.08.09, 00:25 GW się naraża?:)))chyba deb...tak może sądzić:)))obrzydliwa piosenka, wiedziałem że panu PK odwaliło jakiś czas temu i urodziliśmy się oraz żyliśmy w innych krajach, ale teraz panie P. przegiąłeś:)))zostałeś marnym śpiewaczyną zaangażowanym jak konsomołsko-hitlerowskie pieśniarki i laski playboya w wietnamie:))) użalasz się nad najemnikami ciemniaku a nie nad polskimi żołnierzami:)))prawdziwy polski żołnierz nigdy na tą wojne nie pojedzie:))) tam są jedynie chciwi kasy i dziecioroby reemizowych lasek:)))żal ci panie K. że nie mają czym mordować walczącego o wolność narodu:)))jak jesteś taki bohater to majty i pampersy do plecaka i też tam jedź:)))won panie K. z P. jak ci się tu tak wiecznie coś nie podoba , a to PRL a to III RP:)))chyba że to sprytny chwyt by zarobić trochę kaski na ludzkiej krwi?:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek afganska wojna jest sluszna-sprawia ze bankrutja 29.08.09, 00:33 szpitale,zamyka sie szkoly i przedszkola to sluszny kierunek ktory doprowadzi panstwo do powszechnej szczesliwosci Odpowiedz Link Zgłoś