beatrix13 30.08.09, 15:22 w USA ten szmaciarz dostałby potrójne dożywocie za potrójne zabójstwo,a u nas po kilku latach wyjdzie na wolność i dalej będzie jeździł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hellbert Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 15:38 Prawo stanowi że jeżeli jesteś pod wpływem alkoholu to jest to twoja wina, nawet jak ktoś ci wyjechał wbrew przepisom. TAKIE JEST PRAWO I TEGO UCZĄ NA KURSIE NA PRAWKO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
logiczniemyslacy Re: Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 15:57 hellbert napisał: > Prawo stanowi że jeżeli jesteś pod wpływem alkoholu to jest to twoja wina, > nawet jak ktoś ci wyjechał wbrew przepisom. TAKIE JEST PRAWO I TEGO UCZĄ NA > KURSIE NA PRAWKO!!! Możesz podać podstawę prawną ? Bo osobiście nie znalazłem tego w Ustawie o ruchu drogowym. Nie jestem złośliwy - po prostu ciekawi mnie to - moja niewiedza czy też ignorancja w tym temacie akurat może wynikać z tego, że mam żelazną zasadę nie siadania za kółkiem nawet po 1 piwku (mimo tego że w Polsce mogę) a po większych imprach mierzę zawartość alkoholu profesjonalnym alkomatem (oczywiście wcześniej muszę mieć pewność, że ogólnie czuję się dobrze bo samo 0,0 nie wystarcza według mnie) Odpowiedz Link Zgłoś
hellbert Re: Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 16:20 Ty jesteś myślący?? Czy tylko jeden kodeks obowiązuje kierowców?? Karny i cywilny też, właśnie szukam w karnym paragrafu... Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek rozgrzeszanie kretynów-część łagodnego lewodawstwa 30.08.09, 18:38 logiczniemyslacy napisał: >ciekawi mnie to - moja niewiedza czy >też ignorancja w tym temacie akurat może wynikać z tego, że mam >żelazną zasadę nie siadania za kółkiem nawet po 1 piwku Chwalisz się, że "nigdy nawet po piwku" i próbujesz szukać winy w wyjeżdżającym z podporządkowanej, przyjmując informację, że debil jechał 160 km/h. Masz ty choć trochę rozumu ? Każdy myślący człowiek wie, że kretyn jadący wzdłuż ulic podporządkowanych (i jeszcze w mieście) z prędkością 160 km/h jest pewniakiem na mordercę drogowego. Bo trzeba być skunksem umysłowym i wypuszczać tylko "smrody mózgowe" miast myślenia, by podjąć decyzję o jeździe z taką prędkością w takich warunkach. Nawet taki trzeźwy "skunks umysłowy" powinien podlegać eutanazji po spowodowaniu takiego wypadku (powód: zero użytecznego mózgu). Alkohol tu jest drugorzędny. Pijak jadący 30 km/h swoim wehikułem z knajpy ma tysiące (raczej setki tysięcy) razy mniejsze szanse zabić kogoś niż trzeźwy skunks umysłowy jadący w terenie zabudowanym 160 k/m. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 18:59 nie znm przepisu, znam uzasadnienie. Gdyby kierowca był trzeźwy zareagowałby szybciej i skuteczniej w przypadku gdy inny uzytkownik drogi złamie przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 18:33 hellbert napisał: > Prawo stanowi że jeżeli jesteś pod wpływem alkoholu to jest to twoja wina, > nawet jak ktoś ci wyjechał wbrew przepisom. TAKIE JEST PRAWO I TEGO UCZĄ NA > KURSIE NA PRAWKO!!! to ty moze sie wroc na kurs z powrotem i postudiujesz jeszcze troche to moze lepiej zapamietasz czego tam ucza! ewidentnie jest winien kierowca ktory wymusil pierwszenstwo!!!!!! a wina kierowcy opla jest ze jechal szybko i ze byl(o ile byl) pijany!!!!! nic wiecej, dam ci przyklad jedziesz trzezwy i 80/h wyjezdza ci taki sam gosc ktory prawdopodobnie sie zagapil!!!!! i gina osoby wiec tez cie powinni powiesic czy zastrzelic!!!! tak mieli zginac wedlug mnie, wiesz ilu ginie na przejazdach kolejowych? a przeciez pociagi jezdza przynajmniej u nas berdzo wolno a i tak wjezdzaja samochody pod nich. Odpowiedz Link Zgłoś
vampiorek Re: Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 18:40 ponad 44 m/s - 200 m w 4,8 sek... kto by tam nie wyjeżdżał najprawdopodobniej by wjechał pod tego idiotę i nie ważne czym by wyjeżdżał - na takich debili nie ma lekarstwa a potencjalne ofiary jak to ktoś wcześniej napisał nie mogą tego uniknąć jak też nie możemy spowodować, że przestanie padać grad. Nikt nie będzie czekał na skrzyżowaniu widząc samochód 200 m a nawet więcej przy ograniczeniu 50 km/h, przy normalnych warunkach nawet rowerzysta jadący 15 km/h powinien spokojnie przejechać to skrzyżowanie - ale to zakładając normalne warunki, nie ocenisz z ponad 200 m z jaka prędkością porusza się samochód a w nocy jest to jeszcze bardziej utrudnione. Kierowca, który zginął winny jest tylko jednego - spotkał pijanego mordercę na drodze... Szkoda, że w naszym pięknym kraju tak liberalnie traktuje się bandyctwo na drodze, w Niemczech pożegnałby się z prawem jazdy za samą prędkość i to na co najmniej kilka miesięcy (znam przypadek gdzie za 80 km/h na 50 osoba straciła prawo jazdy na miesiąc). Odpowiedz Link Zgłoś
driver_20 Re: Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 18:50 Sam wróć na kurs.przy zachowaniu ogólnych zasad czyli gdyby opel jechał przepisowo albo nie znacznie przekroczył prędkość wtedy wina jest tego co wyjechał z podporządkowanej.ale jeśli kierujący oplem złamał dużą ilość przepisów i to w bardzo znacznym stopniu to jest to jego wina mimo iż hyundai wyjechał z podporządkowanej.Poszukaj artykułów na temat wypadku VW Passata z autobusem w Częstochowie.tam również autobus wyjechał z podporządkowanej i w jego bok wjechał Passat który jechał około 150 km/h.Biegli orzekli że kierujący autobusem prawidłowo ocenił odległość Passata od jego pojazdu i wykonał by bezpiecznie manewr gdyby młody chłopak (notabene pijany)który kierował Passatem jechał nawet 80km/h. Odpowiedz Link Zgłoś
dialog Dożywocie! 30.08.09, 15:39 To jest zabójstwo! Jedyna kara to dożywocie. Podnieść wiek wydawania prawa jazdy do 20 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: Dożywocie! 30.08.09, 18:36 dialog napisał: > To jest zabójstwo! Jedyna kara to dożywocie. Podnieść wiek wydawania prawa > jazdy do 20 lat! tys taki sam glupi jak raszta tych glabow co to by tylko zmieniali prawo i przepisy!! uwierz mi ze nic to nie zmieni, a przy okazji ten gosc podobno nie mial prawka:) Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Dożywocie! 30.08.09, 18:57 > a przy okazji ten gosc podobno nie > mial prawka:) No, bardzo wesołe. Tylko że ktoś właśnie stracił trzech synów. I jeszcze mają czelność odzywać się idioci, którzy uważają że niezależnie od prędkości uderzającego winę ponosi wyjeżdżający z drogi podporządkowanej... A jakby ten "mistrz" jechał pod prąd i walnął czołowo? Też by była wina jadącego z podporządkowanej? Odpowiedz Link Zgłoś
broadmeadows Re: Dożywocie! 30.08.09, 20:58 Dokładnie. Każdy kto wsiada za kółko po pijaku i zabije kogoś niewinnego powinien być sądzony za morderstwo z premedytacją a nie za "spowodowanie wypadku pod wpływem alkoholu". Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Dożywocie! 31.08.09, 02:02 mam tylko nadzieję, że jak już wyjdzie po tych 12 latach to rodzice tamtych chłopców go zatłuką!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tobirson I ten bandyta,morderca wykpi sie małym wyrokiem ! 30.08.09, 15:46 powinien wisiec,bydlak... Odpowiedz Link Zgłoś
modnisia2007 Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 15:48 Zabić sku...syna to mało! Szmaciarz niech gnije w pierdlu do końca życia ! Odpowiedz Link Zgłoś
walpurg Re: Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 15:49 Wcale nie! Wiesz co to jest 160 km/h? Zanim ten kierujący 19-latek wjechał na ulicę z pierwszeństwem zapewne spojrzał w lewo, ale W CZASIE gdy odwracał głowę ponownie w prawo, mógł nadjechać ten opel. To jest 160 km/h! 160 albo i więcej, bo 160 było w chwili zderzenia. Wiesz jaką odległość pokonuje w ciągu 1 sekundy samochód z prędkością 160 km/h lub więcej? A tyle trwało odwracanie głowy przez prowadzącego hyundaia. Odpowiedz Link Zgłoś
walpurg Re: Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 15:56 O ile dobrze liczę w ciągu 1 sekundy takie auto pokonuje odległość 44 metrów. Ofiara mogła go po prostu nie widzieć - gdy spojrzała, nie było żadnego auta, któremu trzeba było ustąpić pierwszeństwa. Przecież dokładnie z tego samego powodu ginie masa motocyklistów pędzących 160 czy 220 na godzinę. Czyja to wina? Kierowców? Nie! jak ktoś pędzie z taką prędkością, niech nie dziwi się, ze kierowca go nie zauważył. Odpowiedz Link Zgłoś
logiczniemyslacy Re: Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 15:59 Wiem co to jest 160km/h ale to zdaje się wyjeżdżający z podprządkowanej - jak sama nazwa wskazuje - musić się podporządkować - oczywiście nie bronię tego durnia z Opla ale dostosowuję sytuację do obowiązującego prawa. Jednak jeśli podasz jakieś przykłady na inną interpretację tegoż przepisu (np jakieś orzeczenia sądu - oczywiście wykluczając alkohol) to jestem skłonny zmienić zdanie - wiedzy nigdy za wiele (tzn czasami za wiele to też niedobrze ale akurat w przypadku nie :-) ) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 16:32 logiczniemyslacy napisał: > Wiem co to jest 160km/h ale to zdaje się wyjeżdżający z podprządkowanej - jak > sama nazwa wskazuje - musić się podporządkować - oczywiście nie bronię tego > durnia z Opla ale dostosowuję sytuację do obowiązującego prawa. ***************************** Przejeżdżałem tamtędy ok. północy. Policja jeszcze badała miejsce. Na razie nie ma pewności, czy wypadek zdarzył się głównym pasie Chylońskiej, czy też na wydzielonym pasie dojazdowym Piaskowej. Zderzenie przesunęło pojazdy o ok. 50 m. Odpowiedz Link Zgłoś
viscon Re: Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 16:36 Jeśli chodzi o wyjeżdżanie z podporządkowanej, oczywiście masz rację. Należy jednak wziąć pod uwagę to, że wyjeżdżający miał prawo nie widzieć opla pędzącego z tak dużą prędkością. Stwierdzą to zapewne biegli. Tak czy owak, kierowca przekraczający dozwoloną prędkość i to na poważnej bani, z reguły jest obwiniony za spowodowanie wypadku. Ofiar nie będzie się tu winić. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 16:44 viscon napisał: > Tak czy owak, kierowca przekraczający dozwoloną prędkość i to na > poważnej bani, z reguły jest obwiniony za spowodowanie wypadku. ******************************* Gdyby zachował obowiązującą na Chylońskiej prędkość (50kmh), to ewentualne skutki wypadku byłby mniejsze. Poza tym człowiek, który nie ma prawa jazdy, prowadzi mocno pijany i w dodatku olewa wszelkie przepisy, to po prostu bandyta. Wątpię, by sąd znalazł tu jakieś okoliczności łagodzące. Odpowiedz Link Zgłoś
viscon Re: Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 18:32 Właśnie - on na domiar wszystkiego nie miał prawa jazdy... Oczywiście, że nie będzie tu żadnych okoliczności łagodzących. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 18:54 cholera go wie .. może funkcja lub kaska ojca będzie "okolicznością łagodzącą". To Polska, nie państwo cywilizowane. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 18:47 logiczniemyslacy napisał: > Wiem co to jest 160km/h ale to zdaje się wyjeżdżający > z podprządkowanej - jak sama nazwa wskazuje - musić się > podporządkować Rozważałeś zmianę nicka? Drogi są tak zbudowane, żeby wyjeżdżający z podporzadkowanej widział tyle, żeby zobaczyć jadącego z DOZWOLONĄ PRĘDNOŚCIĄ drogą nadrzędną. Spróbuj to sobie zwizualizować - wyjeżdżasz z podporządkowanej, bo widzisz że w odległości która pozwoli Ci na bezpieczny wyjazd nikogo nie ma. A TU NAGLE ktoś nadjeżdża z ogromną prędkością i BUM. Ograniczenia prędkości NIE SĄ brane z sufitu. One wynikają z budowy dróg i z możliwości kierujących, również innymi pojazdami. Niestety lwia część kierowców nie zdaje sobie z tego sprawy. Masz prawo jazdy? Pomyśl o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
vampiorek Re: Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 18:51 Szkoda, że tak mało ludzi o tym myśli - zamiast wyjść z założenia że przy 50 - 60 najwyżej blacha się pogniecie i to wszystko, to idioci cieszą się jak małe dzieci, że znów udało się szybciej przejechać, bo Policji nie było - smutne :( Odpowiedz Link Zgłoś
driver_20 Re: Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 18:57 Chcesz przykład to masz.Wypadek autobusu z VW Passatem w Częstochowie w 2006 roku.Autobus MPK wyjeżdżał z podporządkowanej.W jego bok wjechał VW Passat który jechał z prędkością około 150km/h, kierowany przez młodego pijanego kierowce.Biegli orzekli że kierujący autobusem nie ponosi winy za wypadek w którym zginęła jedna osoba ponieważ prawidłowo ocenił odległość Passata od autobusu,i był w stanie wykonać ten manewr bezpiecznie gdyby kierujący Passatem jechał 50 km/h,a jeśli nawet jechał by 80km/h Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony-ruski-pedal moze on był w tych pozostałych 4% 30.08.09, 15:50 > Oczywiście chamstwo przeważnie katolickie (tak tak - w Polsce 96% ludzi to > katolicy), Odpowiedz Link Zgłoś
logiczniemyslacy Re: moze on był w tych pozostałych 4% 30.08.09, 16:00 Dlatego napisałem PRZEWAŻNIE :-) - chyba miałem prawo do tego wynikające z czystej statystyki. Nie chciałem nikogo obrazić - jak tylko stwierdzam fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony-ruski-pedal Re: moze on był w tych pozostałych 4% 30.08.09, 16:17 statystycznie wypadek spowodowały osoby które w tym przodują, do 25 roku życia Odpowiedz Link Zgłoś
logiczniemyslacy Re: moze on był w tych pozostałych 4% 30.08.09, 16:19 Druga część mojej pisaniny (do której się odniosłeś) nie dotyczyła wypadku... Odpowiedz Link Zgłoś
szuminka Re: moze on był w tych pozostałych 4% 31.08.09, 18:04 96% w Polsce to diabły wcielone a te 4% to anioły!!!Dzielmy ludzi na złych i dobrych i tylko tak .Dramat rodziców tych braci!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 15:50 Niech zasrancu dadza 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mgr2000 Re: Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 15:59 Nielogiczny; cos Ci powiem. Przy predkosci 50km na godzine dystans 200 metrow (odleglosc na jaka mozna zaczynac oceniac szanse bezkolizyjnego wlaczenia sie do ruchu) nadjezdzajacy pojazd pokonuje w okolo 14 sekund. To wystarczajaco duzo czasu na bezpieczne wlaczenie sie do ruchu. Zwykle potrzeba na to okolo 7-8 sekund. Jezeli pojazd zbliza sie do nas z predkoscia 3krotnie wyzsza to zostaje 5 sekund na manewr, o dwie sekundy za krotko aby przezyc. Wjezdzajacy z podporzadkowanej zawsze zakladaja, ze pojazd zbliza sie z wieksza predkoscia niz dozwolona. Jednak na swirow ze 160km/h na liczniku nie ma zadnych szacunkow. Dodam, ze z odleglosci wiekszej niz 200m trudno nawet probowac ocenic predkosc zblizajacego sie pojazdu. Dlatego tak duzo wypadkow zdarza sie np. z udzialem motocykistow szalejacych miedzy pasami z duza roznica predkosci do stojacyh w korkach samochodow osobowych. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 16:45 Znalazłem sprytny kalkulator, nawet gdyby koleś zaczął hamować to zasadziłby prawie setką. Ogólna masakra. Faktycznie przez chwilę można mieć wątpliwości kto zawinił, ale po zastanowieniu, wyjeżdżający z podporządkowanej nie miał żadnych szans. Włączał się do ruchu zgodnie ze wszelkimi zasadami ale nie oszacował prędkości pijanego zwierzaka-szaleńca. To coś jak upadek meteorytu czy gradobicie. Nie da się tego przewidzieć ani uniknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
draftart Re: Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 17:38 tylko, że on zasadził nie setką a stosześćdziesiątką..., a może hamował? to wg kalkulatora ile jechał dwieście? Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 21:35 Skąd to wiesz? Bredzeniom pismaków nie można wierzyć, przecieć te sensacyjne niusy piszą totalne lamusy i ignorancie. Jakiś trzecia woda po kisielu domorosły wierszokleta po uniwersytecie w koziej wólce a my tu sie ekscytujemy jakby było czym :). Odpowiedz Link Zgłoś
ipta Re: Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 16:00 Skoro wyjeżdżał z podporządkowanej to chyba jednak on spowodował wypadek. A jak ja mam wyjazd z mojej posesji na ulicę gdzie jest prędkość ograniczona do 30 km/godz ,i mam do osiedlowego ronda po prawej gdzie skręcam 50m ,a nagminnie cześć kierowców pokonuje to rondo i to często z prostej lewą stroną,tak lewą stroną ,bo nadal mieszkamy w Polsce to ja będę winien jak kiedyś dojdzie do czołowego zderzenia.Polskie myślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Zapominasz o takim przypadku w którym wina 30.08.09, 17:10 jest obustronna a zadaniem sądu jest określenie stopnia winy i wydanie wyroku. W moim osobistym osądzie 95% winy przyznał bym pijanemu idiocie, pędzącemu z prędkością 160 km/h, ale na szczęście nie jestem sędzią, który ma o tym zadecydować. Odpowiedz Link Zgłoś
gregor7502 Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 16:01 Niedługo ten punkt KK będą wykorzystywać przestępcy.Będzie zlecenie zabójstwa,bandyta zamiast giwery wezmie się upije,wsiądzie do samochodu ,zabije ofiarę i ucieknie.Nawet jak go złapią to nie dostanie już dożywocia czy 25 lat tylko góra 12 i wyjdzie po 6 za dobre sprawowanie.Kraj marzenie dla pijanych zabójców. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 18:38 gregor7502 napisał: > Niedługo ten punkt KK będą wykorzystywać przestępcy.Będzie zlecenie zabójstwa,b > andyta zamiast giwery wezmie się upije,wsiądzie do samochodu ,zabije ofiarę i u > cieknie.Nawet jak go złapią to nie dostanie już dożywocia czy 25 lat tylko góra > 12 i wyjdzie po 6 za dobre sprawowanie.Kraj marzenie dla pijanych zabójców. hola hola!!! a co z trzezwymi zabojcami?! tych jest duzo wiecej duzooooo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ipta Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 16:09 Oprócz 19-latka policja zatrzymała też trzech pasażerów opla: dwie 19-letnie dziewczyny--- dwie 19 -letnie dziewczyny przyszłe Matki Polki. Juz trzeba zacząc budować następne domy dziecka dla dzieci takich przyszłych Matek Odpowiedz Link Zgłoś
uksza Wskazówki 30.08.09, 16:13 Mogliby skończyć z podawaniem gdzie zatrzymała się wskazówka prędkościomierza, bo to jakaś bzdura jest. Czy to ma coś znaczyć, czy czegoś dowodzi? Znajomy przewrócił moto na podwórku, urwał zegary, a wskazówka zatrzymała się na 230 km/h. Gdyby parkingówka interesowała pismaków - byłby art. o szaleńcu na motocyklu, który grzał 300 km/h po chodniku (bo na zegarze było 230, ale przecież hamował, prawda?) gimnazjalne dziennikarstwo.. Odpowiedz Link Zgłoś
etruskw-w Re: Wskazówki i prędkość 30.08.09, 17:48 prędkość w momencie uderzenia można wyliczyć po ustaleniu odkształceń w samochodzie oraz na podstawie przesunięcia ( w tym wypadku uderzony Hyundai został przesunięty o 50 metrów)koncerny samochodowe wykonują badania zgniotu przy bocznym uderzeniu i montując poduszki oraz wzmocnienia drzwi, to jest do wyliczenia Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: Wskazówki 30.08.09, 18:44 uksza napisał: >Mogliby skończyć z podawaniem gdzie zatrzymała się wskazówka >prędkościomierza, bo to jakaś bzdura jest. Właśnie takie wskazania nie są bzdurą. Pomijając motorek twego znajomego, to koncerny samochodowe montują takie prędkościomierze, które po silnym uderzeniu "blokują" ostatnie wskazanie i dlatego to wskazanie jest traktowane jako dowód dla sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
loban1980 Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 16:54 Mam nadzieję, że policjanci nie spaprali swojej roboty i sąd dopier.... temu mordercy z 12 latek. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Tak jak przypuszczałem. Gó...arz, pijany, chący 30.08.09, 16:59 zaimponować podobnym do siebie idiotom i efekt jest jaki jest. Coraz częściej powtarzający się schemat: samochód + gó...arz + alkohol = śmierć. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: Tak jak przypuszczałem. Gó...arz, pijany, chą 30.08.09, 18:43 guru133 napisał: > zaimponować podobnym do siebie idiotom i efekt jest jaki jest. Coraz częściej > powtarzający się schemat: samochód + gó...arz + alkohol = śmierć. pitolisz glupoty! poczytaj troche na ten temat to zobaczysz ze gowniarze to sie rozbijaja tylko w weekendy, ale to i tak znikoma czesc tego co sie dzieje caly tydzien, a ze pisza duzo to przez to ze nie maja bardzo o czym pisac w sobote i niedziele. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Tak jak przypuszczałem. Gó...arz, pijany, chą 30.08.09, 19:01 >> zaimponować podobnym do siebie idiotom i efekt jest jaki >> jest. Coraz częściej powtarzający się schemat: >> samochód + gó...arz + alkohol = śmierć. > pitolisz glupoty! poczytaj troche na ten temat to zobaczysz > ze gowniarze to sie rozbijaja tylko w weekendy, No tak, trzy młode trupy w weekend, zdarza się, nad czym tu się rozwodzić. Bóg rozpozna swoich. Weź jonek może już zamilcz. Odpowiedz Link Zgłoś
qszyho Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 17:09 Prawielogiczniemyślący, a mogło/może być jeszcze inaczej, Ty wyjeżdżasz z podporządkowanej, niech będzie i na Chylońską, niech będzie w nocy. I niech tą Chylońską jedzie sobie facet na motorze, powiedzmy 300km/godz(możliwe? ) i Ciebie wali w bok Twojego auta. Czyja by była wina? Według tego co piszesz oczywiście Twoja. ....Na szczęście w tych Twoich wywodach kierujesz się tylko Twoją logiką, a ona jest kiepska. Odpowiedz Link Zgłoś
maj47 wiinii inaczejmyślący,niemyślący i z "Myśłi i nic" 30.08.09, 17:16 Dzięki żydomasońskiej polityce propagandy satanizmu, ateizmu i innych zboczeń oraz stylu bycia "róbta co chceta", swobodnemu dostępowi dzieciaków do alkoholu mamy degrengoladę młodzieży. To co się stało to tylko logiczny tego skutek. Jazda szczeniaków po pijanemu czy na haju jest faktem nieomal codziennym w każdym mieście i każdej wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: wiinii inaczejmyślący,niemyślący i z "Myśłi i 30.08.09, 19:03 Tak tak, jasne. Tylko że kolo miał 19 lat. Jaki wiek przyzwolenia zatem proponujesz? 25 lat? 30? A może według indywidualnej decyzji proboszcza? Odpowiedz Link Zgłoś
emeralda Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 17:23 Gdy słyszę o człowieku, który wsiada za kierownicę pijany, bez prawa jazdy, jadąc 160 km/h w terenie zabudowanym, od razu kojarzy mi się on z szaleńcem, który biorąc pod rękę karabin maszynowy rozsiada się w jakiejś wieżyczce w centrum miasta i zaczyna strzelać do przechodniów. A jego pasażerowie kojarzą mi się z widzami, którzy mu sekundują. 12 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu 12 lat za zabojstwo 3 ludzi!!!! 30.08.09, 17:23 Ku... mac pod mur z gnojem. Za taki wyczyn powinien dostac dozywocie, albo szubienice. 12 lat znaczy ze dostanie 8 i wyjdzie po 4 za 'dobre' sprawowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: 12 lat za zabojstwo 3 ludzi!!!! 30.08.09, 18:46 hetmanwiechu napisał: > Ku... mac pod mur z gnojem. Za taki wyczyn powinien dostac dozywocie, albo > szubienice. 12 lat znaczy ze dostanie 8 i wyjdzie po 4 za 'dobre' sprawowanie. Ku...mac ale napisz choc z ktorym gnojem?????!!!!!!!!! tym co wyjechal czy tym co walnal? Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: 12 lat za zabojstwo 3 ludzi!!!! 30.08.09, 19:06 >> Ku...mac ale napisz choc z ktorym gnojem?????!!!!!!!!! >> tym co wyjechal czy tym co walnal? Ty sie jonek coś zanadto identyfikujesz z tym zabójcą. Zwracam uwagę, że wyjeżdżający został zabity. NIE ŻYJE. Kumasz? To nie gra komputerowa, on NIE ŻYJE NAPRAWDĘ. I jego dwaj młodsi bracia też. Nie żyje, bo tamten pruł sobie pewnie z 200km/h, i nie było szansy go zauważyć i przewidzieć zderzenie. Pewnie też tak, jonek, jeździsz, stąd zaangażowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 17:24 Wieszać . Ale zanim się wyjedzie to trzeba sprawdzić i upewnić się , i nie dowierzać innym . Ale 160 km to myślałbym że jeszcze daleko a on już tuż . Odpowiedz Link Zgłoś
prababka44 Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 17:50 Za spowodowanie śmierci TRZECH synów jednocześnie....rodzice powinni miec jakies specjalne prawo zemsty. Odpowiedz Link Zgłoś
zegareek Re: Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 18:28 Popieram !!! ale wiem, że są sądy, paragrafy, kodeksy, adwokaci - ijest XXI wiek, i Europa... Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 19:07 > ale wiem, że są sądy, paragrafy, kodeksy, adwokaci - ijest > XXI wiek, i Europa. Na miejscu ojca przypuszczalnie już kupowałbym spluwę. Odpowiedz Link Zgłoś
tppiotr Re: Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 31.08.09, 04:52 Niestety, nie można go trzy zabić, ale można by go na raty. Odpowiedz Link Zgłoś
konikdrewniany07 Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 17:57 - najszczersze, najserdeczniejsze wyrazy współczucia dla rodziców ofiar wypadku - a przy okazji....czy pasażerowie tego pijanego, bez prawa jazdy "kierowcy" nie powinni odpowiadać za współudział w zbrodni - przecież musieli wiedzieć, że kierowca pijany ! taka praktyka może spowodowałaby, że nie byłoby społecznego przyzwolenia na jazdę pijanych ? po prostu - jedziesz z pijanym, wsiadłeś do tego samochodu, to odpowiadasz jako współwinny wypadku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 18:49 konikdrewniany07 napisała: > - najszczersze, najserdeczniejsze wyrazy współczucia dla rodziców ofiar wypadku > - > a przy okazji....czy pasażerowie tego pijanego, bez prawa jazdy "kierowcy" > nie powinni odpowiadać za współudział w zbrodni - przecież musieli wiedzieć, > że kierowca pijany ! taka praktyka może spowodowałaby, że nie byłoby > społecznego przyzwolenia na jazdę pijanych ? po prostu - jedziesz z pijanym, > wsiadłeś do tego samochodu, to odpowiadasz jako współwinny wypadku !!! no super:) i tych co widzieli ze wsiada tez za wspoludzial skazac:) oczywiscie ewentualnych przypadkowych swiadkow wypadku tez za to ze cos widzieli:) Odpowiedz Link Zgłoś
konikdrewniany07 Re: Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 19:09 jesteś chamski - ale ci odpowiem, że TYCH, CO WIDZIELI, że pijany wsiada do samochodu TEŻ należy oskarżyć, - i oczywiście, prymitywie, świadków nie - jak ktoś chce jeździć z pijanym, to niech wie, że nie jest to bezkarne. jak ktoś lata z nożem po ulicy, to co robimy ? dzwonimy na 112 ! a jak wsiada do samochodu PIJANY BEZ PRAWA JAZDY to co ? NIC ? Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster prawdziwy.jonek, ty sukinsynu.. 30.08.09, 19:10 takis kozak, cwe.u ? Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 22:31 Jakbys byl poza swoja wioska i cokolwiek widzial, to bys moze wiedzial, ze sa kraje, w ktorych do odpowiedzialnosci za spowodowanie wypadku, pociaga sie rowniez pasazera. Trzezwy pasazer, pijany kierowca, ta kombinacja jest karana. Twoje chamstwo wyroznia cie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
111slavo Leczcie sie albo zdajcie prawo jazdy! 30.08.09, 18:11 Skoro uwazacie, ze zawinila osoba wlaczjaca sie do ruchu, a pijany psychol jadacy 160 km/h (lub wiecej) jest bez winy... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-mocher Nieumyślne, bo po pijanemu !??? 30.08.09, 18:40 To morderstwo z premedytacją ! "Co po trzeżwemu myśli, po pijanemu uczyni" Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: Leczcie sie albo zdajcie prawo jazdy! 30.08.09, 18:51 111slavo napisał: > Skoro uwazacie, ze zawinila osoba wlaczjaca sie do ruchu, a pijany > psychol jadacy 160 km/h (lub wiecej) jest bez winy... ciekawe czy by ten art. byl gdyby byl trzezwy? i czy bys tak samo byl pewny swojej wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-mocher prawdziwy.jonek ..prawdziwy bydlak... 30.08.09, 19:07 zawsze jeżdzisz na "gazie", bydlaku? Odpowiedz Link Zgłoś
jbienk Re: Leczcie sie albo zdajcie prawo jazdy! 31.08.09, 09:19 Jak najszybciej oddaj prawo jazdy!!! Bo nie znasz zasad i przepisów. Chociażby to o zasadzie ograniczonego zaufania, po pijaku trudno się jej trzymać. Albo, jeśli ktoś jedzie 2-3x szybciej od prędkości dozwolonej (która z jakiś powodów w tym miejscu taka jest!!!!!!!), wyjeżdżający z ulicy podporządkowanej może nie zauważyć że ktoś pędzi po drodze statkiem kosmicznym:( Odpowiedz Link Zgłoś
jbienk Re: Leczcie sie albo zdajcie prawo jazdy! 31.08.09, 09:21 Ten mail nie jest odpowiedzią na slavo111, bo właśnie zobaczyłem że się z nim zgadzam:) Odpowiedz Link Zgłoś
arika5 Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 18:41 mam nadzieje ze sumienie nie pozwoli temu bydlakowi chodzic po tej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Ujęto sprawcę wypadku w Gdyni. Był pijany 30.08.09, 18:51 wszystkie śledzie to ryby, nie wszystkie ryby to śledzie. to tyle odnośnie Twojego - wybacz - głupawego komentarza o katolikach. W nawiązaniu do Twojego na wyrost loginu. Wracając do meritum Był pijany - to raz. Nie miał prawa jazdy - to dwa. Każdy z tych dwóch czyni z niego zabójcę. I - jakoś wszyscy się przyzwyczaili do tego - pijany kierowca nie był sam. To polski standard - pijaczyna i jego pijane towarzystwo. yjątkiej jest to że zabili innych, na ogół - przy nocnym powrocie z dyskoteki zabijają siebie. Piszę "zabijają" bo są współwinnymi - w moim przekonaniu. Polskie prawo jest dziurawe. Wiele osób żyłoby gdyby wsiadający z pijaczyną wiedzieli że będą wspólnie z nim ponosić karną odpowiedzialność. Polskie prawo - głupie prawo. zwróć uwagę - wiele złagodzeń wprowadziły rządy liberalne i lewicowe. czyli te z drugiej strony katolicyzmu. Dla twojej wiadomości. katolik wsiadając do samochodu prowadzonego przez pijaczynę popełnia grzech. Odpowiedz Link Zgłoś